Za posebne početne /zimski i Lignano triatlon/ rezultate u 2019 Dravom doplivao e-mail. Uplatili smo ti kotizaciju za trku 06.06. u starom gradu. Ako želiš osvojiti naslov,  Wörthersee Hero, dođi. Za Hero treba istrčati 10km, zatim 14.06. Swin & Run po Gundesen pravilu i 15.06. Olimpijski triatlon.
  Upalim staru plavu pticu i uz klimu na vruću stazu. Sretnem prijatelja Jana, on na 5km / 1 mjesto M70/ ja na 10km. Pored Kanađanina i mojih iz HSV-a, naletim i na varaždinsku obitelj, new citizens Klagenfurta, Lodeta.
 Branimir je trčao na 5km a Maja je navijala i imala djecu na oku. Mlađi Lodeta okitio se zlatom. Ja u okviru svojih mogućnosti, toliko da prođem na kolokviju za Hero. Od 474 zauzeo 349 mjesto, samo trojica starija od mene. Apsolutni pobjednik Lorber, HSV.    
Slike sa starta i cilja na Neurer Platz. Zašto je novi a izgrađen je 1514g. Na njemu ja i fontana Lidwurm a druži se s nama carica Marija Terezija. 
U Klagenfurtu joj podignut prvi spomenik u monarhiji K&K, još za života. Za Varaždin ju veže građevina-njezin poklon gradu. Stari varaždinci ju zovu škola kraljice M.T. Danas je to prva Osnovna škola u Vž.