29.09. Preluk-Matulji, po raspisu trebala se održati utrka u sprint  triatlonu za Prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske te utrka za Alpe Adria triatlon kup.
I održala se u odličnoj organizaciji TK Matulji. Uvjeti su bili normalni za taj dan, nesnosna vrućina, sunčano i toplo more. Za razliku prošlogodišnje temperature mora /19/ ove godine je bilo 25,3 stupnjeva. Dosta neugodna temperatura mora, posebno za Pichlera, koji je zadnje dane trenirao u Dravi na 18 stupnjeva. 
  Kod proglašenja je došlo do propusta. Prema raspisu trebala su biti dva proglašenja, Prvenstvo i Kup zajedno /dvije medalje/  i AAT cup. No na utrci su nastupili individualci i članovi klubova ali bez licence. Stoga je trebalo biti tri proglašenja, ako je trka bila Otvorena. Član kluba Sir imao je samo jedno proglašenje a medalja je bila zlatna za Kup. Za ostalo ispred njega je uvršten je individualac. Kod Pichlera je proglašen takmičar za AATC bez licence. Za domaće prvenstvo nije bio proglašavan.
    Na samom proglašenju uočene su greške ali za člana jednog kluba kategorički je tvrđeno da ima licencu a nema ju. Ima još jedan propust. 
  Rezultati ispisani na trci sada ne odgovaraju rezultatima koji su na stranici mjeritelja.
Po povratku, TK Varaždin je napravio sastanak sa takmičarima i UO te uputio jednostavnoi pitanje HTS-u da li je proglašenje bilo korektno. Do 04.07. nismo dobili odgovor. 
    Moj osobni komentar: Da ne bi bilo zabune, u svim stranim zemljama gdje sam nastupao, proglašavaju se: Otvorena /Open/ trka, domaći za domaća prvenstva /stoga imam, pored hrvatske i austrijsku licencu da mogu biti Masterschaften / i ako je u utrku uključena još neka internacionalna trka, koja opet ima svoje institucionalni propis.
U protivnom nema smisla ni razloga licencirati klub a ni vaditi osobne licence, odlaziti na liječničke preglede. Plaćati razna osiguranja i još puno dodatnih troškova.
Posebno gubiti dragocjeno vrijeme. 
Osobna zahvala sa stranice HSV Triathlon Kärnten Unser wackerer Oldboy T.P.
  

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 04 JULY 2019 14:09 )