Molim tajnicu vlade da napiše odluku o razrješenja za prepoštovanog premijera. Unatoč grandioznim gospodarskim uspjesima, Lijepa sigurno drži zadnje mjesto u EU. Vjerodostojno. Da namjerno ispadnem zloban, neka objave koliko je per capita HR iliti na naški BDP po glavi stanovnika. Vjerodostojno, katastrofa. 
Ponoviti naučeno o statistici, imamo tri laži. Mala, velika i statistika.
  To nije sve, jer prepoštovani vodi vladu, hodajuću aferu. Sve afere do sada otkrio USKOK u novinara. Tko tu treba dobiti plaću. Od Agrokorpe, preko Borga, pa razni ministri do sada kapitalaca, zadnji bivši sudac nogometni i ministar hvaljen I i M. Čega tu sve nema. Dva sata prije je kupljeni bezvrijedni kamenjar i makija općinsko vijeće donosi prenamjenu tih parcela. U par minuta postaje se milijunašem. Namjena zemljišta je za štale. Prvo se iskopa rupa za gnojnicu i u toku radova opet prenamjena, pa na kraju ispadne vila sa bazenom. Koja nema uporabnu dozvolu, dobije sve priključke, nema kućnoga broja a godinama iznajmljuje se turistima. Vjerodostojno se plaća porez ??? 
  Možda će neke iznenaditi meni tu ništa nije sporno. Zanima me kako će proći Vjerodostojno. Izvuči novac iz firme, otjerati ju u likvidaciju a ostati dužan dobavljačima a posebno Vjerostojno državi. Ima još toga, 60 hektara na Vidovoj gori ode za Medical City 2105, kupljeno 2009. Lopata do danas tamo nema ali ima osoba koja je sve te strane firme vodila i vodala po Braču. Slučajno radi u ministarstvu i to kao glavni savjetnik hodajućoj aferi. Kroz mali milion offshore kompanija parcela je mijenjala vlasnike koji su 6 godina unaprijed znali da će baš tih 60 hektara postati građevinsko zemljište. Podvedimo sve to pod komediju. Zašto ? Prvi kupac je bio izvjesni Švicarac po imenu Haso. Stvarna osoba.? Možda mu je predložak bio sadašnji Ustavni sudac koji se lažno predstavio u Grazu kao Dolović.
Drugi majstor poklanja unosne firme badava, badava gradi. Kako ta firma pravda PDV. I kako može raditi pozitivno ???  
  Sve se može. Vjerodostojno. Ako to ne vrijedi mogu im pokloniti moju Jamstvenu karticu koju čuvam kao oko u glavi. Mnogi su je bacili čak tvrde da ju nikad nisu imali.
   Zašto ju imam, da me podsjeti na neke moralne kvalitete koje krase poštene rimokatolike. Koji su svake nedjelje u crkvi, da slave misu u prvim redovima. 10 zapovijedi shvatili su doslovno, posebno od 90-tih. Stari Pankretić te likove u Saboru je prozivao a imovinski domet im je uokvirio, da nisu imali ni za bicikl u Yugi