Austrijsko prvenstvo 03.08. 2019 u aquatlonu održanu u prekrasnom pitoreksnom mjestu Ferlach. Stisnuto između visokih i strmih šumskih planina na jezeru kupalištu-izletištu, nalazi se odmah do mjesta. Samo jezero okružile su Mala i Velika Drava. 
  Na 4 aquatlon Ferlach prijavilo se 429 startera distance za male osnovno školce do elitne trke od 1km plivanja i 5 km trčanja. Ta disciplina nije baš popularna jer iziskuje veliku eksplozivnost takmičara, primjerena mlađim uzrastima. Od domaćih bilo je i stranaca iz Kanade, Dominikanske republike, Slovačke, Njemačke, Italije, BiH, Slovenije i iz Hrvatske. Gastarbajteri i dvojica iz TK Varaždin.
    Počelo se sa predškolskom djecom a završilo se sa elitom i nastarijim seniorima. Za poslaticu gledaocima multisport se počeo dinamizirati pa je upriličena sve popularnija disciplina, štafetna trka Swim & Run. Dugi triatloni postali su nezanimljivi, nema tu neke dinamike, gledaoci pogledaju najbolje a ostanu samo prijatelji i rodbina. Ima izuzetaka kao Ironman Klagenfurt završio 07.07. a 15 dana je trebalo da se rasproda utrka za 2020 g.
   Uvjeti na trci su bili idealni, voda 21stupanj, na suncu 25. U kategoriji M65 trojica i kod Zvonka M70 trojica. Ovaj puta ja sam ušao ispred Lise Perterer, imao sam prednost u ranijem startu a i plivalo se više za 250 m. Njezina vremena su na razini zamalo upola mojima. 
Meni drugo mjesto, Zvonko treći. U kategoriji je imao dr. Jagodzinskog koji je prije dva tjedna odradio ITU olimpijski u Edmontonu i ušao ponovo u Kanadsku reprezentaciju. Bio je drugi, došao par prije dana u Europu pa ga je mučio jet lagged.    

Zadnja izmjena ( Srijeda, 25 DECEMBER 2019 14:41 )