Kad si nesposoban, kad neznaš raditi na svojem radnom mjestu, najbolje je ništa ne raditi, jer će to manje koštati državu a porezni obveznici će biti zadovoljniji radom uhljeba.
  Da mi je samo znati u kojoj se to pametnoj glavici rodila ideja da se digne kaznena prijava protiv onih koji su opljačkani i to ne jednom nego dva puta. 
A glavni akteri se prešetavaju špicom, znajući da im se ne može ništa. 
Simptomatično je da se mnogi lupeži šalju u zatvor, tek kad se skinu sa političkog pijadestala, onda ide kazneni progon. Hrvatska invetivnost. 
  A naslov ? Odnosi se na mjenice od Agrokorpe, sa kojima su ucjenjivali svoje partnere dobavljače. Prethodno su dobro provjerili koliko tko ima solvetnosti, to je moguće legalno a ilegalno koliko tko raspolaže sa slobodnim sredstvima. Dobavljači su dobili truli papir, mjenicu / kao za robu/, koju su nosili u faktoring poduzeća /poslovni dio banaka/ i uz proviziju 10% vraćali cash u Agrokorpu. Posredno financiranje, točnije. Zašto mjenice, Gazda više nigdje nije mogao dobiti kredit, banke su mu pr/o/kazale bosanski grb. Za to su imala faktoring poduzeća!????! Ovom komplotu su se pridružili i novinari koji prenose da su vjerovnici izdavali mjenice !!!
Štampanje mjenica je upad u monetarni sustav Hrvatske. Fabricirali, štampali novac a nisu HNB. Nije se oglasila ni HNB ni HANFA a znali su. Prvi sam napisao da imamo Agrokomerc. Isto tako već godinama ukazujem na masovno izdavanje zadužnica a nemaju pokrića, To nije briga uhljeba.
   Poanta, dobavljačima kaznena prijava. 
Budući je Agrokorpa propala, mjenice se nemogu upotrebiti čak ni na WC-u. Pored kaznene prijave, morati će regresno vratiti novac faktoringu. Puni iznos, ako nisu već propali.
  Dva puta kažnjeni, za mjenicu koja nije njihovo izdanje, dobili kaznenu prijavu i još će ju morati platiti jer je Gazda sprčkal peneze. A da i Agrokorpu, uz pomoć politike i virtualije zvane Borg.
  Nova Fort/un/a/ova isto ide k vragu na račun, jer od prihoda nije u stanju vraćati kredite. Iako su se mnogi odrekli i do 60% posto vjerovničkog duga a mnogima su u ordinarnoj lopovštini, plaćene dionice poništili. Pa kupujte na našoj Burzi. Kažu nema privatnih investitora. Tko će nesposobnim uhljebima i lopovima povjeriti novac.
   Nevolje dolaze u seriji, pad izvoza za 1% /brodogradnja????, koštala nas zbog nesposobnih, 5 miljardi kuna, za plaćanje osiguranja isporuke brodova/ a BDP se strmoglavio na 2,4%, premijer kaže da je to izvrsna vijest. 
Kao, u zatvoru umrlo dijete /18 ?/. Stručnjaci utvrdili 8 kardinalnih propusta. Po ministru sve po zakonu. Iskrena sućut roditeljima.
  Isto i poreznim obveznicima.

Zadnja izmjena ( Petak, 30 AUGUST 2019 04:45 )