Petek ali nije svetek. Glasovanje u Saboru, izglasali sve po volji premijera. A svi su najavljivali izvanredne izbore. Vlast je slast. Predsjedanje EU.
Tko je dizao ručice. Svi podrepaši i foteljaši kako je vidovito zaključio drug Milan. Na čelu sa njegovim žetončićima. Digresija. Milan Bandić tužio Milana Bandića. I Bandić Milan više nije Bandić Milan. Ima li veće pravno, fizičke zagonetke u ovoj državi. Na temelju tako odlučnog i snažnog demagoškog populizma pobjegnem u svoju drugu domovinu. Kamp u šumi. Izliječiti dušu u prirodi. Srce mi stane, na misao da će sva ova bajkovita ljepota biti prah i pepeo.
 A kako je li bilo, foto zapis. Od 23.09. šuma je promijenila svoj okoliš. Idem linijom manjeg otpora, oportunist, zbog gustiša krenem čistijim putem ali težim. I tako je nastala prva fotka, sunčanica i prosenjaci, Kreirana sudbina. Druga, malo su prerano procvali, mrazovci. Izvrsno ljekovita biljka, smrtno otrovna. Svake godine ima smrtnih slučaja u zamjeni sa divljim češnjakom u proljeće. Treća, moja šuma, točnije prašuma. 4,5,6,7  šok, kamp a dočekalo me iznenađenje ispod moje bukve, polje crne trube. Svi su mi se smijali kad sam rekao da ću saditi gljive. 7 su lisice, njih nisam dirao, neka ih kad ih ima sve manje zbog kiselih kiša industrije sjeverne Italije. Taj foto mi je Google vratio kao sjajno zamrznuti, trenutak ljepote. U meantime, dok sam ja plutao šumom, pekao se half Cekina 8 i 9. Pola čuče sam bacio u jezero/12 koje sam dao iskopati/ da ulovim soma od 100 kila. Ako ga ulovim selim ga u uvalu Val Kavran kod Pule gdje ih držim dok ne narastu do 200 kila onda ih vadim i hvalim se da sam ih ulovio u Vranskom jezeru. 11 je ostatak čuče, bijelo meso, prvo sam za svaki slučaj pojeo krilo da ne odleti a onda nogu da ne otrči. Za salatu 10, plaćam pivu i picu ko mi pogodi bijeli vanzemaljski plod prirode i kako se zove ljekovita trava. Teško ju je naći u prirodi, jako sliči običnoj travi. 13 i 14 je moja dobra dnevnica, posađenih maruna 5,5 kg; crna truba 1,17 kg; sunčanica 16 deka; prosenjak 10 deka, kako je zaključila moja sestrična. Nazvala me je baš u trenuku kad sam krenuo na gemišt kod punca od Štromara.
  Na 14 je i škrnicl sa pečenim kostanjima, dobio tri mjerice od Čehoka u subotu na Korzu. Uz kestenje se točilo mlado vino, čisto. mix rizlinga i otonela. Posle Čehoka, na vrganje sa jajima na plac kod rotarijanaca + gemišt, nepoznato vino.   
   Nedjelja, za kaznu sam sam, dva puta okrenuo Čevo, prije toga oteo sam izvorsku vodu Bele. Kod drugog uspona eto Lackovića sa ekipom. Dao sam im malu prednost a onda sam ih sve pretekao prije Tafrine staze. Ajde da i ja jednom budem bolji. Razlog, subotnji doping, Slovenci za to stanje imaju termin. Rahlo ovinjen. 
https://photos.app.goo.gl/zaxZViFc9SUq6id96 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 25 DECEMBER 2019 14:33 )