Umjesto niže, raznih prljavština, čistoća, sportska.  
   Jesen stiže dunjo moja. Dunja mi je rodila ko i svake godine a na njoj sam cjepio mušmulu. Jedno drvo dvije voćke. Poslije prvog mraza imam prirodan pekmez i mušmulsku vitaminsku bombu.
Nije jesen samo darovna po svojim dobrotama, nego treba i cjelogodišnji trud uživati. Doduše, zbog raznih ozljeda poslije Masterschaften olimpic Kärnten  i Wörthersee Hero 16.06 zamolio sam moje u HSV-u da mi daju poštedu za ostale trke. AAT cup sam osvojio dobrom startu u Lignanu i nezgodi mom upornom višegodišnjem pratitelju dr Carelli baš na trci za Hero, pa nije bilo potrebno dalje skupljati bodove. Ostali 11 konkurenata bili su dobri u kategoriji ali nisu bili uporni. Na proglašenju isto kao prethodnih godina. Prvi, drugi dr.Carella. Od 9 godina koliko nastupam 5 puta sam ga osvojio  u svojoj kategoriji, točnije kroz dvije kategorije M60 i M65. Prvi puta mi se od Hrvata pridružio kao prvak u kategoriji Marin Babin iz TK Matulji 2018g, a ove se godine pridružili još troje iz TK Matulja, te po jedna triatlonka iz TK Rival i junior iz TK Rab.    
  Ceremonija proglašenja AAT cupa ove se godine prvi puta održana od osnivanja kupa 2008 g. u Hrvatskoj u vrlo dobroj organizaciji TK Matulji na čelu sa Frankom Faustini i njegove ekipe u sportskom ambijentu školske dvorane u Matuljima. 
Posebno treba spomenuti prekrasnu voditeljicu /dres cord, plameno crveni/ proglašenja kupa na engleskom i talijanskom, Anitu Babin. Za pokale, plakete, medalje pobrinuo se HSV u režiji gosp.Bürger uz asistenciju ostalih organizatora utrka TK Rab- Šimičić u zamjeni gđa Iva, Slovenija, TK Trisport- Miro Kregar, TK Logatec-Bojan Trojar, Italija CUS Udine-Hugo Patrocini, St Veit-Scekel.
   Treba spomenuti da su u obje konkurencije apsolutni pobjednici kupa iz  HSV Triathlon Kärnten Tajsich Sonja /GER/ i Hilber Rene. 
Dva foto albuma ceremonija, a treći je za 1 mjesto u M65. Borghija vino- izvrstan prošek sa vodopada i još bolje pivo Castello, 2 energetska gela od 2 deci. Uzmem jednog na proljeće i drži me do kraja sezone. Sol sa paškog kraja. Ostalo prigodna oprema a za naočale ću otvoriti optičarsku radnju.