Često sam tu uzrečicu koristio kod gospodarstvenih tema. Nažalost obistinila se kod COVID 19. Nemamo samodostatno gospodarstvo i kao što je poznato 50% roba uvozimo. Situacija je kao u ratu. Ozbiljnost i odgovornost i puno sreće.
Sreće smo imali i previše a treba reći da su se naši odgovorni dobro posložili. Uz neke prijedloge da nismo baš reagirali na razini kao Kina u drugoj fazi. Sve zaražene na jednom mjestu /Istra/ partipicirajući u osoblju i materijalno iz ostalih dijelova Hrvatske. I stroge kazne za, kao naš varaždinec, šoping ili ako je određena izolacija da ne mogu hodati okolo, pa sad imamo i bolnicu, vrtić i vojsku u izolaciji. Nitko ne nadzire te koji moraju biti u izolaciji. Treba javni spisak a ne se pravdati sa sranjem od GDRP-a. Važnije je da imamo zdravo stanovništvo a time i gospodarstvo, od zaštite nečijeg indetiteta.
    Općenito, najgori virus na Zemlji je čovjek. Sada, neka nam bude Bog od pomoći.
Ovih dana sam se naslušao more gluposti o virusima i bolestima.
  Kao, kad dođe toplo vrijeme da će virus nestati. Neće jer ga ima i u Australiji, Brazilu i ostalim državama gdje sada vladaju paklene vrućine.  Zašto se zimi širi najviše prehlada, gripa i viroza. Razlog je prozaičan, imamo centralno grijanje, nije kao nekad otvoreno ložište ili željezne peći. Zagrijane prostorije i suhi zrak. 
Evolucijska zakonitost, ostavila nam je u amanet, da nam sluznica mora biti vlažna. Suha sluznica puca i ulaze nam bakterije i virusi u organizam. Činjenica je da mi živimo zajedno sa jednima i drugima. Npr. u ustima imamo oko 600 bakterija. Virusa kako tko. Najvažnije je da kod vlažne sluznice, virus je izoliran ili čak ubijen.
   Sluznica je prva linija obrane sa mukocilijarom i stanicama koju zovu prirodni ubojice. Kad se probije prva linija onda je sve na obranama u organizmu. 
Najčešće se tada neprijatelj hrani i uživa u organizmu, pa je tada potreban lijek, ako ga ima.   
  Kao što sam napisao prije, virusi su kolonizirali svemir, oni su nam majka. Koja mati ubija svoje dijete. Sami smo si krivi za naše bolesti. Budući su virusi čudo prirode, daju život, evoluiraju, mijenjaju sebe i okolinu, potiču raznolikost i uzimaju život. Čovjek je tu remetilački faktor, jer ide protiv prirodnih zakona. Da nas nema na Zemlji, u par godina bi se obnovila i prodisala punim plućima.
Jednog prekrasnog jutra, bilo kišnog ili sunčanog, Zemlja bi se probudila u Raju.