Gledam u Saboru, prepoštovanog kako se pravi važan sa svojim programom za pomoć privrednicima. Rekao je da smo u ratu a izbjegao dva puta vojnu obvezu u dvije države. Jedni pričaju o ratu a drugi ratuju. Sada trebamo menađere i državnike koji znaju u kriznim trenucima donositi odlučne odluke a ne dispečere i prepisivače. 
Pozdravljam njegove riječi: moramo biti solidarni ako nećemo biti solidarni da ćemo propasti. A kako prepoštovani gleda na solidarnost, da njemu i njegovima ostanu plaće a  privrednicima će omogućiti da uzmu kredite/ jasno uz kamatu/ da plaćaju svoje obveze u doba kad neće moći raditi. Pa kad dođe dan za naplatu kredita neka se privrednici snalaze. Za to su izmislili 10 točaka kako se zadužiti. 
Ma nemojte me zajebavat. Izvolite vi mudrijaši iz Vlade u 10 točaka izdvojite sve svoje plaće u Fond za spašavanje privrede / sve ozbiljne zemlje EU imaju takav fond/. A za svoje životne potrebe uzmite kredite, pa kad prođe COVID 19, možete se opet prijaviti na državnu sisu.
   Do sada ste punili uši kako mi super stojima pa izvolite poduzete mjere da se ne puni Zavod za nezaposlene, navala na njega kao da se dijeli zlato. Ne prolongirati obveze, nego otpisati ako se ne radi. Oslobodite nas poreza na dobit, PDV-a, parafiskalnih nameta /Hrvatska Gospodarska Komora- koju usput vodi doktor nauka, član HDZ-a a do doktorata je došao preko čudnih školica, pa se ubacio u politiku, nabacio funkcije i onda ponovo u školicu do doktorata. Ha,ha doktor a živi od prisilnog nameta, od državnog terora/
Ukinuti članarinu pa neka zasluže svoju ogromnu plaću, za članarinu ništa ne dobivamo. Neka mu plaća članarinu Bago, kojeg vuče po svjetskim eventima za naše pare a koji se hvali da radi najbolji tramvaj na svijetu. Prodao nije ni jednog. Pardon prodao je 6 komada Latviji. Zato naša vojska stoji na njihovoj granici prema Rusiji. Inače je Bago poznat iz afere "Trio" kad ga je Granić obrađivao na Mirogiju sa poznatom formulom dijeljenja provizije a snimale su ih tajne službe. 
Model je bio ovakav> govori Granić: njemu pola, tebi pola i meni pola.  
Kao što sam već napisao ponavlja se obrazac krize 2008. Nesposobnost i neznanje. Glavni krivac, bivši ministar Šuker drži govor kako riješiti krizu. Vrhunac cinizma. Dokle. Dakle HDZ uništava zemlju od 1990 g.-pretvorbe, uništio strojogradnju, prodao banke strancima, uništio selo, prodao INU, uništio zemlju klijentilizmom i korupcijom /postupci na sudu/, propustili reagirati na krizu 2007-08. A sad nastavljaju. 
 Godinama upozoravam da nemamo supstituciju za uvoz. Vlada je ta koja nije poduzetnik ali mora stvoriti uvjete. A toga nema. Ismijavao sam naš turizam, koji se događa sam od sebe. Davno sam opisao kako je Grčka propala baš zbog favoriziranja turizma. Kad u nacionalnoj ekonomiji turizam zauzme u BDP-u 20% to je znak za uzbunu. Znak da je u ostalim sektorima nešto trulo. 
Sad bi trebao likovati jer sam bio pravu.
Bandić  im je dao putokaz, rekao je da treba smanjiti plaće u Holdingu i uzeti onima koji imaju i dati onima koji nemaju.
Kao uvijek imam generalno rješenje, malecko da pomognem vladajućima, kad se hvale da su Veliki dečki, pričom da smo u ratnom stanju. Kad je tako neka pronađu makar u najlošijem uđbeniku Ekonomske politike, na zadnjim stranicama, rješenje. Ovaj puta ne mogu zbrisati u minkesku bojnu.
Povećati poreze ili povećati deficit ili da banke daju kredite bez kamata. Ostalo će samo od sebe doći.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 19 MARCH 2020 06:17 )