Kao da smo u Jugoslaviji, danas 25.03. na konferenciji za krizu u 9 sati, ministar zdravlja optužio liječnike da su peta kolona. Šef sindikata liječnika sve negira i kaže da u sadašnjoj situaciji stres je pojačan. Ili kaznenu prijavu na sunce.
Pohvalio sam stožer da su se dobro organizirali. Stvarno jesu. Ispala je najčešće samopromocija i bildanje da su Veliki dečki, jer su ratu /drugi nisu/, a svi redom iz minkenske bojne. Pače iz bivšeg režima. Pa onda imamo ovakve ispade, peta kolona, reklama nepoćudnih roba itd....
   Znači organizacija na vrhu izvrsna, na terenu kaos.
Donose se odluke, kao maske, dozvole za kretanje pa onda ide objašnjenja na objašnjenje. Koliki je kaos /šteta nemjerljiva/ nastao samo zbog odluke da vozači /domaći/ čim dovezu robu iz inostranstva idu u izolaciju, dok im nisu prevoznici objasnili da se to tako ne radi pa su sad organizirali konvoje i stajanke za vozače. Nažalost sad je naših 45% vozača u karanteni a strani prevoznici mlate zaradu. A istovremenu ide preporuka stožera da se sada treba raditi jer ako stane privreda imati ćemo bankrot na bankrot. 
Kad sam kod vozača, da im ja jedini odam zahvalnost, jer su oni po meni pravi junaci. Na svakoj konferenciji stožera a danas i svaki govornik u Saboru zahvaljuje, redom policiji, sestrama, liječnicima, vatrospascima, vojnicima, volonterima popisivačima štete potresa /što i treba/ a nitko da se sjeti osoba koji prevoze neophodnu robu za reprodukciju i prehranu. Odvojeni su od obitelji /dok svi pobrojani nisu/ spavaju i jedu u kabinama ili kontejnerima. Po ovom vremenu, snijegu, sjevernjaku, na pustoj cesti zabavljaju se kotačima od 80 kila kad ga treba mijenjati. Svi pobrojani tu povlasticu nemaju. A izloženost virusu maksimalna, u svim okolnim zemljama doslovno divlja. Dok, osim medicinskog osoblja ostali nisu toliko izloženi.
    Sve poduzete mjere bi trebale ostaviti dojam da je to ekipa spasilaca, a na to ukazuje česte tvrdnje da kod nas nije toliko strašno kao u okruženju do čak kako se u Švicarskoj čeka 7 dana na analizu zaraze  a kod nas samo 24 sata. Istovremeno nam izolirani šetaju okolo raznoseći virus ili partijaju sa društvom kao sisački župan i njegov sin /vodi stožer/.  
   Vodi se rat protiv virusa i taj rat se ne može dobiti. Virus je iz linearne jednadžbe ušao u ekponencijalnu. Stanje otežava što je ušao među liječnike i bolnice. Za sada krivci nisu označeni. Međutim rat za organizaciju gospodarstva u ratni uvjetima i spas proizvodnje pustili su kaosu.