Da je kaos, dokaz o hvaljenim mjerama za gospodarstvo. Iz početnih 10, upućuju privrednike kako će se zaduživati kreditom. Moja im je preporuka bila, neka si oni uzmu kredit za svoje plaće. Iz tih 10 zbog sveopćeg nezadovoljstva odjednom izmislili još 63 mjera da se pomogne privredi. Ni to nije zadovoljilo one koji nose ovu državu na svojim leđima. Otpis ili ništa.
    Dobili smo dvije države, oni koji imaju a ne rade i oni koji rade a nemaju.
Kako objasniti te mjere. 
     Kao domaću zadaću Štefeka. Vrati se Štefek iz škole i pita ga tata kak je prošel sastavak. Mali kaže, nikak, učiteljica je odmah znala da si ga ti pisal i stric Joža. Pa kak je to mogla znati. Neznam, kad sam sastavak pročital, rekla je da takve glusposti nije mogla napisati samo jedna osoba.
   Odgovor privrednika na mjere. Drago mi je da od male grupe razumnih u kojoj se nalazi i moja malenkost od tog malog upozorajućeg zametka danas imamo 60 000 malih i srednjih poduzetnika koji traže jednakost u krizi. U petak 20.03 upućen je prijedlog u Vladu. Ništa se ne događa jer je to završilo u ministarstvu gospodarstva a do danas nema odgovora. Na te teme nema bildanja. Caruje nesposobnost i neznanje. Nismo restrukturirali administraciju i sad će nam ona doći glave.
   Zašto dvije države. Moj primjer, trebao sam nešto oko aplikacija za Fond energetike i zovem 17.03. Odjel za građevinske dozvole. Javi se cvrkutav glas, mi danas  ne primamo stranke. Pitam, dali radite. Naravno da radimo. Pa kako radite ako ne primate stranke. Onda ne radite. 
Eto ne rade a plaća u 100% iznosu ide. Realni sektor koji ne radi, za taj nerad će plaćati sva davanja kao da radi. Dakle, ovo je s ruba pameti. Ne radiš dobiš plaćeno, dok onaj koji zbog više sile ne radi taj mora državi platiti /i ostalim-parafiskalnim/ sva davanja. Ako ne može platitu neka digne kredit uz povoljnu kamatu. I uz blagoslov Štefekove zadaće.
   Da li je ovo trenutak da se čuje glas 60 000 poduzetnika, koji su 80% privrede Hrvatske. Mogu poručiti vladajućima a oni će izvrsno shvatiti jer to im je u zapisano u korijenu partije.
No pasarán a uzvik je skovala La Pasionara.
    Bedasta odluka o vozačima, pored toga optužuju trgovine za dizanje cijena. Ne shvaćaju da su se promijenili dobavne faktore i da su krivci oni koji su izbacili naše vozače iz kabina. Kalkulacija daje novu cijenu, a kazne će imati rezultat da neće biti nekih roba. Još bedastija je zatvaranje tržnica. Kud će sad poljoprivrednici sa svojom robom. Još više će se uvoziti strana roba i veliki strani centri će zarađivati. Trebalo je organizirati dezinfekciju kao u trgovinama, koje su zatvorene a tržnice su na propuhu. 
Kud će sada sa proizvedenim  cvijećem, sada su došle u cvijetnu fazu, sprovodi su minimalizirani. Zatvorene mnoge maloprodaje, kao za bicikle. Pa u tim trgovinama nema gužve a sada nam treba svaka kuna u proračunu.  Totalni kaos, stoga ministru gospodarstva cipela. A može i ministrici poljoprivrede.  Čime se Horvat bavi, nabavom maski i medicinske opreme, rekao Beroš. Postao refernt nabave a gospodarstvo se raspada. 
Trebali su svima kojima sada propada roba omogućiti da se kao gotov proizvod proda doma ili u inozemstvu. I tako se hvale da su svaki sat na veze sa stranim ministrima. Ako mogu drugi uvoziti nama, zašto mi ne možemo izvoziti njima.
I tko će nadoknaditi štetu. Nije važno.
Jer, imamo ne jednu nego dvije države.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 26 MARCH 2020 17:18 )