Prepoštovani premijer kaže: sve smo poduzeli za očuvamo gospodarstva i stvaramo uvjete da ostane oni koji će nam trebati poslije COVID-19.
Stati ćemo iza radnika i hrvatskog gospodarstva???
  A kako to u stvarnosti izgleda. Točno prije 3 dana /02.04 u 18 i 40/ na hitan kontakt ministarstva uprave, šaljem upit zbog čega moja firma /ja/ nije dobila Propusnicu.  
Surovo i sirovo dajem proročanstvo, samo da ne prođem kao Jeremija 7 st.pr. Kr. Bio je toliki prorok istine, da je više puta osuđivan na smrt, pa spašavan.  Na kraju su ga kamenovali.
  Moje proročanstvo, za mjesec dva, tražiće se svijećom poduzetnika koji će moći raditi.  
Da se vratim iz prošlosti i budućnosti. Nemam propusnicu, ostaje mi jedino da zatvorim firmu. Nikome nikad dužan i nikad u blokadi. Nisu me uništili, jugoslavenski administrativci, četnici, rat, 30 godina lopovluka ali sad će me naša vrla administracija.
  Dakle moj rejting AAA. Naša država oko smeća, BB.
  Od hitnog kontakta poslije 24 sata, muk a na stranici ministarstva uprave, obavijest da rade od 0 do 24 ???. Više nismo ko Švicarska, nego smo ju pretekli. Čekam trenutak kad će početi raditi 25 sati na dan, kao licencirani bagerista.
U petak 03.04 zovem ministarstvo, na centrali ženska nezna kome da me da. Možda mami. Tražim osobu koja ima dovoljno znanja da shvati problem, Dobivam gđu Sanju Slokar. Najkraće, ne može mi pomoći jer je baš sad došla raditi / rade u smjenama, pola ih doma pola rade- sada u ovoj situaciji kad svi trebamo zapeti ???!/ Plaće im neće biti polovične. Upućuje me na Martinu Šoštar / ja sam se, kako nekakav bonton nalaže predstavljam tko sam- obje sam morao pitati sa kime razgovaram ? bez komentara/ koja mi kaže da pošaljem njoj e-mail sa objašnjenjem i kontakt mobitel da će mi se javiti. Oko 10 sati pošaljem, čekam do 15 sati. Ništa.  Zovem ja. Pita me ko sam ja, brzo ishlapile moje jadikovke. Opet se ponavljam. Veselo me obavještava da je moj e-mail prosljedila tamo kamo i ja.
  Kažem, nitko do sad da se javi. Daje mi preporuku da ju nazovem sutra /subota/. Začudim se, pa zar radite i subotom. O, ne, nazovite me u ponedjeljak odmah u 8. 
Zoran prikaz, zašto da se gospođa brine, kad joj ja zaradim plaću a ona će samo za to udariti slavljenički pečat. I onda se teško uvrede kad ih nazoveš uhljebom.
 Ali mi kaže, da pojedinci poduzetnici i obrtnici da ne mogu dobiti propusnicu.?? Nego da ju daju gradski stožeri. Ta mogućnost u Odluci uopće ne postoji. Ajde da nazovem svoje u Varaždinu, nažalost rade samo do 14 sati.
Sjetio sam se kako se osjećao, Karlo Steiner, jadno, bijedno i nemoćno a odgulio je u gulagu 20 godina. Konačno je 1956 pušten, /umro je Hazjajin 1953/. Došao u Moskvu ženi u svoj stan a dobio izgon /rok 24 sata/ iz Moskve. U protivnom opet 3-5 godina gulaga. Prošao je Danteov pakao a administracija radi do 15 sati. 14 sati je. Kuda krenuti i kome se obratiti. Srhvan, nazove telefonom ministarstvo. Imao je nevjerojatnu sreću da je dobio tajnicu koja je imala nešto u glavi. 
 Ja?  Mogu čekati Godota

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 05 APRIL 2020 06:12 )