Na zapadu ništa novo. Nesposobnost i neznanje. Od propusnice ništa, skoro cijeli ponedjeljak sam se natezao sa birokracijom, neki su bili na rubu plaća. Mogu se pohvaliti da sam jedan broj zvao u rasponu od 9 sati do 10 i 10, 323 /brzo biranje/ puta od toga sam uspio 3 puta razgovarati.  Čim je zapelo udrim po maksimi: ja radim za vas. Ali ne možeš dobiti nekog odgovornog. Namjerno ne želim koristiti poznanstva, da dobijem na telefon nekog elitnog jer bi to bio intelektualni poraz.
 Ako nisam u stanju sa svojim znanjem i vještinama izboriti se za svoje pravo. Bio bi jednak sa mnogim umreženima. A takvih u državi na tisuća tona. Ne spadam u tu kategoriji "zidara". Treba sačuvati čistoću duha, tijela a posebno savjesti i obraza.   
   Svakim danom nas obavještavaju koliko je propusnica izdano /700 000/  čak da je i 238 sa zabranom /izolacijom/ zatražilo.
Ali nikome nije palo na pamet da postoji mogućnost da su u nekom slučaju pogriješili.
To je nemoguće, jer su božanstva, nepogrešiva.
 Kao što će sad spasiteljski otvoriti tržnice. Ma nemoj, kako su pametni. Pa to sam odmah napisao da je odluka o zabrani bila neodgovorna. Zašto, pa na placu nema PDV-a. Nema veze što su tržnice na propuhu. Zaključak, u trgovačkim /stranim/ centrima je sigurno jer cirkulira uvijek isti zrak, nemoguće je pokupiti virus. Ali centri uplaćuju PDV-a i uvoznički lobi caruje, pinkica uvijek nekakva padne.  Dokaz uvozimo 50% onog što kod nas raste. Zadnjih dana u dućanima, talijanska salata, paradajz i španjolska brokula, jabuka??,... .. Srećom imam svog maslačka, matovilca, kiselicu, raštiku, koprivu, medvjeđi luk. Pojavila se i blitva a sladio sam se sa svojim domaćim divljim šparogama+veprinom/ fritaja/. Ostalo je još nešto mojeg uzgojenog kivija a u bananama su izdanci od 1 m.  
   Propusnica. Prvi set upita, blaga kritika išla u ured predsjednika, premijera, financija. Ministarstvo gospodarstva nema e-mail !!  Drugi set sam poslao jučer sa upitom da li smo u diktaturi. 7 dana nitko da suvislo odgovori, ukinuli mi građanska prava. Odoh ja u Jugoslaviju.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 08 APRIL 2020 06:02 )