Jutroska ja napumpam gume Scotu i odlepršam sportsko-poslovno do moje druge šume u Natkrižovljanu. U šumi gdje mi je kamp, lopove sam discipliniral. Ovi se uporno ne daju. Tri puta sam ih sam lovio i privodio pravdi. Svake godine mi ukradu najmanje jedno drvo. Zadnja je pala bukva, kod panja promjer 1m. I tako idem ja u kontrolu. Velika debla na broju. Pored bukava ima i hrastova lužnjaka, dok su neke tanke akacije nestale. Akacija i mokra izvrsno gori. Ništa, nema druge nego natrag doma, ukupno će biti 45 km. Usput naberem medveđeg luka. Dođem doma, još malo oko kvarta optrčim, tuširanje i upalim TV. Kad ono presica. 
Bagerista iz Pogane Vlake kuka kako neće biti plaće za njegove uhljebe u petom mjesecu. Izjava za Oskara. 
  Prisjetim se da je dao daleko važnije izjavu pre neki dan i to za Nobela. Obje su u korelaciji. Kad su ga pitali da li je odgovoran za štetu u potresu. Odvalio je ruralnu filozofsku pitijsku misao. Tko je to mogao predvidjeti. Študent Sorbone, Sapiense /možda i Harvada/ to bi ipak trebao znati da ima zakon o građenju. Koji predviđa betonske armirane kostrukcije a ne da još postoje stropovi od trstine'??!!. U 21 vijeku imamo povratak otpisanih Gruntovčana u Zagreb, Dudeka i Cinobera. Još u ranom srednjem vijeku su spajali zidove velikih građevina sa željeznim šipkama/ i do 20 m/ koje su se kovale, postupak se zove kovačko varenje. Sa vanjske zidova još su i danas vidljivi križni željezni fiksatori. 
Ima mudraca da treba oštećene zgrade srušiti. Netreba, nego otvoriti prvo kutove kuća, izbetonirati vertikale, otvoriti zidove za vodoravne betonske ploče a zidovi ostanu. I ugraditi diletacione gume između zgrada. I metropola će biti ipak metropola i bez metroa,
   Da nije gradio sebi spomenike, funtane i zlatne WC-e sa "push" gumbićima bilo bi i za protupotresne osveženje starih zgrada a i za plaće.
Ako će mu faliti za plaće slobodno neka rasproda te spomenike a ako ih ne može prodati neka zaposlenici ponesu doma umjesto plaće po komad spomenika ili funtane. Pa i zlatni WC se dade prodati a i one četke za školjku koje su koštale kao da su od titana a ne od PVC-a. Sve se to može staviti na stol.
Možda da bratiju iz Dinama zamoli da mu vrate svake godine donacije od 39 milijuna. A mnogi drugi bi mogli uskočiti kad je on djelio šakom i kapom, sredstva od svih poreznih obveznika Hrvatske.
  Za njegovu plaću netreba brinuti, biće u besplatnom hotelu u Remetincu.       
U međuvremenu mu sjekirica završila u medu, zbog korone sudovi ne rade.
Sretan Uskrs svima.