William Shakespeare. Kažu da je veliki pisac a da se o njemu jako malo zna. No po epitafu nije tako. Piše: mudar kao Nestor, genij kao Sokrat a po piskaranju ravan Vergiliju. 
  O dramatičaru se malo zna a po djelima uzvišen do nebesa.
Koliko mi znamo o našim financijskim institucijama a koliko i o djelima oko njih.
   Kao u vicu. Lopov noću upadne u kuću, na glavi ima svjetiljku, pronađe sef i počne vrtjeti brojčanik da ga otvori. U tišini čuje se klikanje i fluidno: Isus te gleda. Lopov zastane i okrene glavu po prostoriji, ne vidi nikoga. Bio je religiozan pa kaže u sebi da mu se pričinja. Nastavi, kad sada čuje jasno i glasno. Isus te gleda. Pretrne. Opet okrene glavu i pažljivije promotri prostoriju, spazi papagaja u krletki. Ovaj progovori, pa govorim ti da te Isus gleda. Lopov će, aha ti si taj Isus. Ne ja sam papagaj, Isus je doberman. Možemo zamisliti kako je prošao ponoćni junak i spašen iza lokota, ako je netko stigao na vrijeme. 
Naše financijske institucije više nisu naše. Tehničko-ekonomski objasniti bio bi to doktorat. Činjenično stanje, nije bilo nikoga da stigne na vrijeme.
  Dajem skraćenu verziju. Da se ne zaboravi. 
Naše f. institucije su sanirane sa 87 milijardi kuna i prodane po modelu SWAP-a za 5 milijardi. Kuna. Od tada je kuna stabilna. Fiksirana 4444. 
A kako su prošli i gdje su završili majstori ovakve prekrasne trasankcije. Bili su uvaženi predsjednici, premijeri, akademici, ministri....dobivaju društvene položaje i solidne plaće i na kraju si dijele visoka društvena priznanja.

Zadnja izmjena ( Subota, 18 APRIL 2020 04:50 )