Mislio sam pisati. Prvo o doprinosima i mirovinskim fondovima pa da se zamjerim ama baš svima i da me psuju na sva usta. 
 Drugo o probuđenim ekonomskim prorocima ala dr Škoro, propali predsjednik. On je katastrofu primjetio tek jučer dok sam ja o stanju gospodarstva napisao točno prije mjesec dana, stoji na stranici.
Ne mogu zaobići zločesto i blentavo ponašanje Ribića/ 14sati kod N2/, koji taji svoju javnu plaću. Dobiva ju od poreznih obveznika. A idiotskoj izjavi Severa nemam komentara. Rekao je da se javnim službama uzima da bi se dalo realnom. 
    Ovo gore su teške teme, radije će na laganiju. Kao u naslova.
Naši vrli inspektori su zatvorili nekih 30 restorana. Na noge se digla javnost, Obrtnička komora, Nove udruge poslodavaca i gle čuda, Hrvatska gospodarska komora /bastion HDZ-a/. Jasno da je bilo opravdano kad su se vidjela riješenja. I tako krene nedjeljom od jutra po raznim TV stanicama objašnjenje glavnog inspektora Mikuluća u smislu da im nije cilj represija. Ali su riješenja izvršna. Ticalo se jednog rješenja za drive-in jer je stol bio na javnoj površini. Pa ne može biti nigdje drugdje, može još na zelenoj površini ili na pločniku. To je inspektor mogao upozoriti a ne napisati kaznu i zatvoriti na 30 dana. Jedno rješenje je da je zatvoren restoran jer je radio. Pa gdje su našli tog inspektora. Možda za takva idiotska rješenja trebalo nešto dati kao onom koji je primivši mito od 40000 DEM rekao da je to samo za kavu.
  Kako je dan prolazio, svinjarija od rješenja, kako je jedan od aktera neuvijeno izrekao u kameru, do večeri u centralnom Dnevnike kod gđe Marte Šimić glavom  i bradom, Urbi et Orbi Mikulić /rudarsko usmjerenje/ pretvorio u smijuriju. Izmotavao se na epidiomologa ali je rekao da će riješenje biti obustavljena i da će danas sve dogovoriti i dati upute kako je moguće raditi. Ma nemoj. Otkud salto mortale. Vjerojatno pritisak zdravorazumski cijele nacije ili je glavni šef vrisnuo: pa što to radite.    Imamo pandemiju virusa ali je smrtosnija pandemija gluposti.   

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 20 APRIL 2020 05:28 )