Nije čak ni druga nego svjetlosna. Poplava informacija stvarnih, lažnih, pravilnih, smijurija ili svinjarija ne na tjednoj bazi, već za par sati ima ih mali milijun.
Jučerašnji dan je obilježen kusanje juhe, Glavnog inspektora, izvedene svinjarije. Naime donijeli su Pravilnik kako mogu restorani raditi. Prvo su se inspektori iživljavali kaznama a nakon kazne donose pravila. Neznaš jel bi se smijao ili rasplakao. Neki su i zatvorili za stalno. /za ugradnju plexiglasa koji za neke košta od 5000-10000 €/. Imamo majstore koji iz petnih žila rade u korist naše štete. Da, peta kolona, Pitanje, koliko su puta ti isti revni inspektori ušli u Agrokorpu. Je su li i sad kad je Agrokorpa bez Iveka.
    Izgleda da nitko ne komentira NBH. Jučer je bio guverner na N1 i potvrdio održavanje likvidnosti stranih ? banaka. Zato je izveden SWAP.  A koliko banke imaju kapitala. Onoliko koliko ima štednje hrvatske, nema u njima "stranog" novca. Stranci su dobili likvidne i solventne Banke i još naš novac koji ga nama posuđuju i za to uzimaju masne kamate jer nam je rejting u smeću.
  Ako nekome još nije jasno onda ide vic. 
Štef meni da svoju zaradu, plaću, štednju.... Kad on zatreba za neki posao, recimo obrtni kapital ili treba kupiti kamion ili sebi auto, ja mu odobrim veselo kreditnu liniju i udarim mu kamaticu od 10%.  Znači, elegatno je dobio kredit i to nije sve, još sam mu dao na njegov polog 1 % kamate. Zašto da on bude oštećen. Čist račun duga ljubav, božanski posao.
Ajd dobro nije baš sve sjajno još mu naplatim i 124 raznih bankarskih naknada. Nek se nađe, lakše će zarada preletjeti granicu.
Muslimanske banke ne naplaćuju kamatu.      
A što se tiče nafte, novinari pišu gluposti, barel za 0 $.?? Referentni USA West Texas I. crude nafta jučer 11,46 a brent stoji 26,44 $. Ne treba brkati vlasnike nafte /špekulante/ u tankerima koji se sada rješavaju na bilo koji način. U tim tankerima /parkirani/ je nafta koja se godinama preprodaje kako se cijene mijenjaju. Problem je da se sada ispumpana nafte nema gdje skladištiti, jer zatvoriti bušotinu i pokrenuti zahtjeva velike troškove. Kao što sam upućivao na Teoriju tržišta i cijena za brodogradnju isto vrijedi i za naftni biznis. 
Pored loših gornjih vijest ima i dobra. Danas je kod nas poskupio benzin. 

Zadnja izmjena ( Utorak, 21 APRIL 2020 05:46 )