Obilježavanje proboja 75 obljetnice iz konc logora Jasenovac, odredili smo se ponovo prema propaloj ideologiji i državi NDH.
 Nažalost poslije ceremonije na pitanja novinara predsjednik je rekao nešto sa čim se duboko ne slažem. Pitali su ga za spomen ploču obilježevanje poginulih HOS-ovaca,
Rekao da ju treba baciti i da ti poginuli nisu borili za političko opredjeljenje kakvo sad imamo.
Za predsjednika sam dva puta glasao, u prvom i drugom krugu jer je prije njega bila sramota, pa mu sada mogu oponirati.
Zaboravio je da predsjednik u demokratskoj državi /barem na papiru/. 
Tim HOS-ovcima moj duboki naklon, dali su život za Hrvatsku. Kakva će biti politički uređenje u Hrvatskoj i koji smjer će imati u svakom pogledu, odlučiti će svi građani. Njihov dar za Hrvatsku je nemjerljiv, dali su život uz pomisao Za dom spremni. 
Milanović često ističe da ima što manje struke a da politika treba u svemu učestvovati. Pa neka sada urede da ti poginuli neće biti u bilo čemu zakinutu makar  post humno.
A pozvao bih se i na Aristotela /često/ da je demokracija sranje. Ako najgori i najbolji imaju ista prava, onda oni koji su dali život za svoju državu, dužnost iste je, da se zahvali uz veliki pijetet, vječnu slavu i sva prava.
Njihova želje ili zahtjevi bez obzira kakvi su bili, bili su demokratski. Dokumenti postoje, prvi su krenuli u obranu.
  Za kraj smatram neprimjereno ponašanje svih onih, koji na bilo koji način komentiraju i evociraju našu borbu protiv četnika, a smucali su se po briselskim hodnicima ili bili ratnici u minkenskoj bojni.
  A dokle ide nepravda, slučaj eklatantan iz Varaždina. Zbrisao u Njemačku, ratovao na način da je bio teniski trener. Kad je frka prošla eto junaka u gradu, za dogradonačelnika. Trenutno konzul u Švicarskoj. 
Može pitanje, koliko takvih ima. I još nam sole pamet.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 23 APRIL 2020 05:45 )