Poznati znalac ekonomije i atestiran ekonomist Ribić. Kaže.
Ne snižavati plaće, već se mora država zaduživati da bi isplaćivala plaće. Dakle egzorcist ekonomije nudi Poncijevu piramidu. Kad linija sreće dođe do kraja, dalje nema.
    Na portalu Indexa Zgombić mu je sve odgovorio osim par bitnih činjenica. Da sve u ovoj državi nose oni koji su u primarnom sektoru, neki to nazivaju realnim.
Na žalost Ribić je dijelom u pravu kad kaže da poduzetnici ništa ne doprinose u ovoj krizi. Zašto. ? Jer u našoj državi glavni poslodavac je država i to u 80%.
 Politika osigura posao svojima, da mogu imati dojam da su kao poduzetnici. Dokaz nam je bukiranost kaznenih postupaka. I svaki čas opomena iz EU komisiju, MMF-a, Svjetske banke ..... Oni koji su se slizani sa politikom ništa ne fali. Uvijek puna zaposlenost. 
 A oni koji nisu umreženi 20 %, ti doprinose 60% u buđet. Njima je poslovanje na krajnim granicama izdržljivosti.
   Gdje ne valja. Župani imaju po 2 zamjenika a sami nemaju posla, svaki novi župan dovodi svoju ekipu, u gradovima isto.                                                   A blasfemična parcelazicaja države na općine sa po 500 stavnovnika. Te minorne zajednice imaju načelnika, tajnicu, fikus i poštara a za njihovu plaću moraju drugi zaraditi. Tu treba rezati. U Estoniji državna uprava ima 128 zaposlenih kod nas 34840. Rezati akademicima, povlaštene penzije, disktreciono pravo predsjednika da dijeli penzije. Tu su i branitelji. 500 000?
Ribić i njegovi trabanti tvrde da nijedna zemlja u EU ne reže plaće. Istina, imaju realno zaposlene, pa netrebaju rezati plaće. Naš problem nisu plaće nego zapošljavanje po babi i stričevima, pajdaša, rođaka, ljubavnica.....Zlonamjerno je da se alibi traži na učiteljima, policiji, vatrogascima, medicinskom kadru... 
Tu činjenicu potvrđuje ovih dana sveprisutni glavni inšpektor Mikulić, njegova supruga zaposlena je u državnoj firmi, odmah kad je diplomirala u 47 godini.
Jedva su ju dočekali.

Zadnja izmjena ( Petak, 24 APRIL 2020 06:06 )