Jučer sam u noći trebao krenuti sam na obranu prvog mjesta u kategoriji u Lignano. Nikad nisam bio bolje pripremljen. Prijatelj Mono /Argentinac/ rekao da će dovesti još jednog iz naše kategorije a i Talijani su pripremili ekipu svojih da na domaćem terenu ostane pokal. Zimske pripreme, dva puta sam tjedno plivao, svaka druga nedjelja na Ivanščicu,10km gore, 5 dolje,  bic od 20 do 45km svaki treći dan, poslije bica razgibavanje tenisica po kvartu. U drugom mjesecu napravio sam triatlon na 10 stupnjeva. Bazen, trčanje i 30 km do Šenkovca.
   Zakapario sam prvo mjesto unaprijed pa sam po razrađenom itineru, trebao danas, baš u ovo vrijeme biti u posjeti kod Savanarole. Borca protiv moralne ? korupcije. Preteća Gordana Bruna. Corona je sve zaribala do boli. Šteta u sportskom smislu a posebno u turističkom. 
   To su fizičke patnje plus normalan rad u firmi da ne budem na teret državi. 
Duševne patnje su bile teže. Svaki ubogi dan moram slušati plačljivu konferencija o koroni i samohvalu kako nas spašavaju. I specijalne zahvale. Onima koji samo rade svoj posao. 
Opominju nas stalno oko nekakvog socijalnog kontakta. Valjda fizičkog.
  Poslije 20 dana istrage /iako smo svi već znali 3 dan/ imamo informaciju da nitko nije kriv za Splitski starački dom. Imaju samo 9 mrtvih, za sada. Stožer nije rekao da nisu imali opremu za koju je zadužena državna nesposobna birokracija. Tu je i starački-Koprivnica, gdje za inat opet čelnica HDZ. 
   Izvanredna je situacija, uvedene su izvanredne mjere, neki su ih nazvali diktatorskima. Stoga su bili dužni sve organizirati a ne se samo baviti zabranama. Pa sad imaju proboj baš tamo gdje nisu smjeli imati, starački domovi i bolnice. A to znači da nije bilo pete kolone, nego nije bilo opreme. Sjećam se urnebesne hvale, stiže 5 tona opreme. To nije bilo da se podmire potrebe ni za jedan za cijelu Hrvatsku. Ministar Horvat se hvali i pravi važan da su ubrzo nabavili opremu" government to government /Kina/". I onda novinari iskopaju neku našu firmicu, koja do jučer nije ni postojala a od koje se nabavlja oprema.
 Ti unište svega čega se prima. Biće veselja kad dođe, dan poslije. Srećom mi nemamo tviteraša koji je svojima savjetovao ubrizgavanje klora i sličnih kemikalija za suzbijanje corone. Klora u vodi ne smije biti više od 5mg/l. Po njemu se čisti može piti do mile volje. Odlučio da više ne drži konferencije jer kaže da novinari prenose neprijateljske vijesti. Eto. Sad USA ima u bolnicama osobe se coronom i pijance klora.  
    Da se odmorim od politikanstva, gluposti, demagogije i populizma idem da me nema.
  Nadam se da će mi se sreća osmjehnuti da vidim socijalno zdravu prirodu, srnu, zeca, fazana, kukavicu, djetlića, zelembaća, zmiju/ prošle godine u to doba bile su ribarica i bjelouška/ i žabicu mukača.  

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 26 APRIL 2020 05:40 )