Jučerašnji incident /HOS/ eklatantan je dokaz da mi nemamo političare državnike, nego politikante i demagoge. Umjesto razuma i odgovornosti. Trebali su donijeti zakon o upotrebi insignija samo zbog pijeteta. Ja bi tu zatražio i potporu Židova, objasnio bi problematiku. Ovako će nas stalno prozivati u svijetu.  
Važnije incident je najava reformi. Kao i do sada od ove Vlade ni "r" od reforme. Financ ministar kaže, pa vidite da smo već u reformama, jer se sad mnogi poslovi rade putem interneta. Aha a do sad nije bilo moguće nego si morao tražiti uhljeba da udari svoj intelektualni pečat.
   Želio bi da objave kako su izračunali pad BDP-a 9,4%, kojom metodom. Ili je to bilo onih 42 milijarde pomoći pa su od iznosa izvukli postotak. Jak makroekonomski zahvat. A da sve bude u kontekstu neozbiljnosti iduću godinu su obdarili sa rastom BDP-a od 6,1%. ?? 
Ovakav dilentatizam još nije viđen. Na čemu se temelji taj rast. Ako su dobili znanstvenom metodom, kojom. Zašto dilentatizam. Ima jedna nepoznanica a to je COVID. Kad u modelu imaš nepoznanicu i ne možeš ju ni na koji način izračunati, znači nema rezultata. Ili postavi 0/1 pa imaš beskonačnu glupost. 
 Prije mjesec dana kad su još svi komentatori spavali najavio sam dvoznamenkasti pad a od najavljenih 42 milijardi pomoći, da će biti samo 5. Što je isto točan predviđen podatak. Za treći mjesec država je pomogla sa 1,5 milijardom. Puta 3 mjeseca to će biti oko 5 milijardi.
  Nisu poslušali glas razuma ne samo od mene. Novac potpore dobili su oni koji ga uopće ne trebaju, čak će ga konvertirati u  a time još spustiti tečaj kune. 
Premijer priča o solidarnosti, kojoj. Samo jedan primjer. Da su pomogli socijalu razmjerno, sve što bi dali otišlo bi natrag u proračun kao PDV a pomogla bi se gospodarstvo jer bi  bi se zarotirala potražnja. Opet bi proračun dobio PDV. Država bi dobila više nego što je dala. Sirotinja nema štednju, sve potroše. A potpore su dobili pjevači koji za nastupe naplaćuju po desetke tisuće € .    
   Za kraj, nisam za izbore. Ja bih produžio utakmicu, dao bi produžetak HDZ-u, petu godinu. Da dokraja unište Hrvatsku.
Krenulo je 91 sa pretvorbom, pa ko je jamio je jamio, pa prodaja banaka 87 milijardi za 5, pa 2008 kad za njih nije bilo krize pa nam je pao DBP za 7,3% i sada je prigoda da ga obore za 20%. 
   Gdje je nestao inšpektor plexiglas

Zadnja izmjena ( Subota, 02 Svibanj 2020 05:43 )