Sve popularniji sport je penjanje. Ne bilo kakvo penjanje. Alpe, Ande a posebno Himalaja. Da li je to uopće sport. Za mene je prvi sport i to bez prava na ispadanje iz lige sportova, triatlon. Međutim duboki naklon za one koji se penju na Himalaju, na prvi pik svijeta Mt Everest. Svaki uspon je ruski rulet. Do sada ih je ostalo na bregu blizu 300, a da bi se popeli na vrh mora se 5 m prije njega doslovno penjati preko mrtve Japanke. 
   Da se pohvalim i ja sam penjač, do sad sam se popeo u sportskom smislu 116 puta na Ivanščicu, nemam podatak /neda mi se zbrajati medalje i pokale/ koliko puta sam se popeo na postolje. 
 Malo jači uvod. Razlog, jer je predsjednik SDP otkrio da ima sportska disciplina za koju nisam imao pojma da postoji. Eto i mene može zateći pitanje na koje nemam odgovor kao i Stožer jer im je u staračkom domu u Splitu 18 pacijenata umrlo. Pretužno. Rekli su da je kriv virus.! Baš sad ide konferencija i hrpa demagogije. 
Dakle novo otkrivena disciplina je izvjesno penjanje/ alpinizam/ ali nema veze sa planinom. Spomenuo je i osobu koja je za to penjanje najavila tužbu. Znači otvorena je sezona lova na birače, priprema za agitprop su počele.
Kakav slučajnost ista osoba je pre tri dana rekla da se mora ići na izbore jer bi virus mogao na jesen eskalirati. A kakav je smušeraj u glavi iste. Samo šest dana ranije tvrdila da izbora neće biti nego je to podmetanje SDP-a jer su oni u panici.
Pa u što sad vjerovati. Izjavi ili osobi. Netko se tu posvađao. Kao u vicu. Posvađale se noge. Desna kaže lijevom, među nama je svršeno. 
  Ne moramo se zavaravati. Virus se pokazao potpuno šaljivo otkačen. Ne boji se ni niske ni visoke temperature, radi non stop i preko 60 dana, mijenja genom.
  Glavni razlog izbora je katastrofalno stanje financija, nemoguće je braniti tečaj, pitanje budućih penzija i najveći sunovrat gospodarstva u povijesti našeg prostora sve tamo do srednjeg vijeka. Da budem realno optimističan, sve ćemo izgubiti, nećemo smisao za humor.
   Je li to dobra ili loša vijest, prepustio bi to našim znalcima i penjačima. Pre neki dan Italija je pokušala prodati svoje državne obveznice. Nije išlo. Kako će biti kod nas, jednostavno. HNB će otkupljivate naše a lovica ide u fondove a ovi će opet kupiti Poncijevu piramidu.
Eto, kad se usavrši izvjesno penjanje završiš na piramidi. 
  U nedostataka penjanja, opet sam skočio iz aviona bez padobrana. 

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 03 Svibanj 2020 15:34 )