Da nisam pre neki dan pisao o trupcima i namještaju, možda nebi imali sad aferu o zlatu, crnom. Dobro je to Štern rekao, izvozimo naftu / trupce / a uvozimo namještaj. Marx je to nazvao novo stvorena vrijednost. Sada pored nafte izvozimo trupce, pšenicu, kukuruz..... a vraća nam se, zna se... i svinjsko meso. Nekad se to zvalo neokolonijalizam 
Prije nego išta dalje napišem. Nije da se hvalim ali ovu Vladu pojedem za doručak.
Pa tu nema ni trunke supstance, dokaz, doktor znanosti. Ministar Ćorić je teško uvredio novinara Krešića rekavši da se bavi rubno naftnim biznisom.   A kao on nešto zna. Magistarski i doktorski rad odnosi mu se na monetarnu politiku. I nikad nije radio u privredi.
Za izjavu da zna što sve piše /Krešić/ u zatvorenom krugu svojim prijatelja novinara, u uređenoj državi odmah, sad bi dobio Gržanićev poklon. Da li je to, UDBA je naša sudba ili naknadna pamet, pa je naznačeno da je netko od prijatelja "špicl". 
   Vratimo se nafti, tvrdi ministar da je potpisao ali i da nije potpisao Memorandum razumjevanja. Razumjevanje se odnosi na prodaju gole nafte a uvozimo benzin i derivate. Da malo karikiram u Mađarskoj benzin 5,8 a kod nas 8,5 kuna.
Zanimljiva je i izjava iz INA-e, da riječka rafinerija podmiruje sve potrebe Hrvatske. Pa ne radi ona samo za selo, nego da proizvodi što više jer time i više uplaćuje u buđet. A katastrofično zvući Ćorić, premijer sa tim Memorandumu nije ni bio upoznat. Alal vam vjera.
  Ja sam jedan od rijetkih koji ima dionice, nisam se polakomio i prodavao kad je cijena bila viša za 40%. Zašto, prvo, ubrzo je pao snijeg pa je svaka zvijerka pokazala trag. Ne pada snijeg da pokrije brijeg. Nikad nitko iz Vlade nije tražio da se obori 49,1% MOL-a. I to traje od Sanadera.  Drugo, teorija tržišta i cijena.
   Sve mi je bilo jasno kad su prodali Bijele noći.
Za dva tjedna ćemo znati /Ćorić/ koliko trebamo platiti INA.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 27 Svibanj 2020 05:24 )