Buba je imala bubu u bubi.
Banalna, Šarada, haps. I ptičice na grani znaju da je to prozirno izborno peglanje. Uz pomoć buba.
  Sa bubama su se tajnici bavili prije 50 godina. U današnje doba, sofisticirano. Bube? netko od dobavljača je imao preveliku količinu na zalihama. Prije par mjeseci išao je sudski proces o praćenju triju dama drugim tehnologijama. Ja to vidim nešto dublje.
 Svaki izborni ciklus, kad se proglasi fajrunt, zna se, idu hapšenja, od stoljeća sedmog. Onda ja neprimjetno strugnem u blizinu granice BiH. Pa nisam ni ja blesav. Imam prababu iz Ljutog Doca. Dvojno državljanstvo. To je 15 km zračne linije do rodne kuće bageriste sa certifikatom. Još kad sam čuo da se hapsi zbog vjetroelektrana, sumnja je bila osnovana. Namjera mi je postaviti mikroelektranu na krov. Kad ja dokažem razliku između jedne i druge, odu jaja. 
Haps obično ide petkom, Radi se preko državnog praznika pa nedjelje, shodno tome idu prekovremeni sati itd.  
   Tajming buba, predizborna kampanja? Afera nafta nestala, koja ima stvaran činjenični trošak, vrijednosno daleko veća od elektrana. To što je uzela kninska Kraljica Rimac nije ni za kavu. Snalažljiva curica. Ima više afera nego godina. Pa su lansirali kriminalnu radnju u budućnost na 2 milijarde kuna. I dodatak da je ona otkrila "bubicu" ili njezini stručnjaci. Kao u filmu James Bonda. A možda je buba puštena u uho. 
Zašto uopće vjetroelektrane ako smo u agendi od 20% obnovljivih izvora energije. Vrdoljak nas je zadužio sa 1,5 milijarde kuna, pa plaćamo skuplju struju. Onda zaključimo da je kod nas sve skuplje i da se ništa ne isplati raditi. Za iste novce smo mogli napraviti mikroelektrane, snizili bi cijenu struje, ne bi trebali toliki uvoz struje, povećali bi nacionalno bogatstvo. Vlasnici-građani imali bi svoju jeftiniju struju. Ujedno bi bili veći potencijalni potrošaći na drugim robama. Istovremeno bi naše izvozne robe bi bile jeftinije na svjetskoj sceni. Sinergija domaće potrošnje i izvoza umanjilo bi naš vanjski dug i povećao BDP. Povećao rejting, umanjila kamata na kredite. Eto vam mini New deal ili Marshalov plan. Mogli bi stići i u Kolindinu Švicarsku.      
  Kakva je dubina izbornog hapsa. 
Vidošević optužen za oko 34 milijuna i onda preko noći spalo na 9 milijuna. Što nam ukazuju ovi slučajevi. Na rezultate.   
Pamtim pompozna hapšenja, ministra Heraka prije 20 godina, Pa Marčinka vlasnika Glumine banke, Mladinića /SMS/. Zajedničko, greška im je bila nisu bili u pravoj partiji, raspale se im obitelji, najbliži im umrli mladi, neki su si oduzeli život a kasnije oslobođeni/ Đani Bažon/. 
   I ja sam imao Svoj petak. 
U eseju trupci zaboravio sam staviti orah. Neznam kako su se umiješala u foto pačja jaja od moje patkice. 

Zadnja izmjena ( Utorak, 02 JUNE 2020 05:21 )