Poslije jedne godine ? praćenja istraga se bližila nekim važnim osobama. I istraga je pala, zbog bubice. Nikad viđena tolika panika u redovima HDZ-a. Treba korektno kazati da u HDZ-eu ima poštenih osoba ali vrhuška je ugrezla i ogrezla u korupciji. U Ministarstvu uprave i ministar i tajnica na najprizemniji lupeški način zarađuju sa strane iako imaju solidna primanja. Pola Vlade je smijenjeno zbog korupcije??. Nikada do sada toliko, a u EU smo rekorderi. U svakoj normalnoj državi bili bi odmah novi izbori jer ova Vlada nema legimitet. Moralni. Plenković je sve te osobe sam instalirao. On je odgovorniju od njih. Sumnja pada i na njega, zašto mu USKOK ispituje desnu ruku Tenu Mišetić. Kao šef morao je o svima znati čime se bave redovno ali na crno. Ako on baš ništa ne zna tko što radi u Vladi na crno, tko onda vlada Vladom i državom?. Po stanju u Vladi, neformalne grupe a izvršitelji ministri su samo dekoracija i manekeni za javnost. Njegova Vlada ima 155 osoba, najviše od svih Vlada do sada. Ja sam bio šef par tisuća osoba i nitko nije mogao raditi nešto što nije bilo u njegovom opisu radnog mjesta. A naš vrli brojač minornih rezultata nije znao što mu radi najbliži suradnici. Treba snositi odgovornost, posebno jer je neke svoje pajdaše branio do granice dobrog ukusa. 
  Drugi legimitet je politički. Sklepali su Vladu od preletača suprotnog političkog usmjerenja. Kao i održavanje večine u Saboru, sa preletačima, žetončićima od bageriste i optuženicima. 
  I kad su se ponadali da će na valu virusa konačno sigurno ponovo osvojiti vlast, bubica sve poništi. 
 Vjetroelektrane, započete su u 4 evaluacije od Austrijanaca. Kad su shvatili u kakvo su osinje gnjezdo upali, prodali sve našim majstorima, pokrili troškove i zbrisali. Ti naši majstori su odlazili u ministarstva na razgovore kao da se odlazili na prošćenje ili kirbaj.
  Bez iznimke treba sve dobro protresti od Čačića, Vrdoljaka do Čorića. Posebno one u šumarijama koji su tražili nemoguće uvjete, kao, da im koncesionar elektrane radi ceste i prosjeke u šumi a da bi direktori primali posebne bonuse po tajnim ugovora koje je obznanio MOST-ov ministar Romić. Zašto su bili tajni u javnom poduzeću. Jer su ti bonusi kasica prasica za politiku. I to onima koji su te tajne ugovore omogučili, dijelila se pinkica. Poznata je činjenica da HR šume vode članovi HDZ-a. Ministar Romić samo u 174 dana, prije nego je smijenjen, napisao sve reforme koje treba napraviti u šumama. Nepoznata činjenica je, da je Zelena akcija podnijela kaznenu prijavu za krađu drva u šumama za 1 milijardu €. 
To su izračunali stručnjaci prema dokumentaciji samih HR šuma. Površina nestale šume je veličina županije varaždinske. Bonuse i krađa a ubirali su porez na šume od svih poslovnih poreznih obveznika. Uvesti prijeke sudove za ovakve drske postupke. Za krađu 100 000 €, metak.     
A zašto se događa tolika raširena korupcija. GrECo 4 godina upozorava da nema Zakona o korupciji. Zadnje izvješće tajili su 8 mjeseci tvrdeći da se čeka prijevod. To Plenković uopće ne spominje u svojim nabrajanjima.
Predložio sam da još vode državu godinu dana, da se sami uvjere da su uništili državu.
Međutim sad i mene hvata panika ako paničari opet budu vodili državu 4 godine.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 07 JUNE 2020 17:37 )