Demagog je stalno spominjao koncijere Bernadića. Objesio kiseli osmijeh- na stanje sa coronom. Pa normalno da su odgovorni za ovo buktanje virusa. Otvorili su granice sa zemljama koji ne mogu kontrolirati virus. I kretenska odluka da rade noćni klubovi. I Jelko Kacin im je čestitao. To je miješanje vode i ulja. Ili zamjena bukve sa malinom.
   Grandiozna izjava da je on nešto dao gospodarstvu. To su novci svih nas. On osobno nije ništa dao, samo uzima. On i njegovi. Plaću koju je poklonio uzeo je sa putnim nalogom, put u Finsku za koji se i dan danas ne zna tko je sve bio u avionu.
Bernadić nije bio dobar, fizičar, ali je pošten za razliku od Plenkovića, pravnik. Već u 25 minuti je bio u komi kad mu je spomenuo Inšpektora pleksiglasa Mikulića koji je u jeku corone  naplaćivao  bezrazložne kazne i zaposlio svoju ženu na lukrativno mjesto. A kad je spomenuo korupciju, kod nas 10% BDP-a. Batman se sledio. Bernadić je sve argumentirao dokazima.
    Teško sam slušao blebetanje batmane. Sve zna, najpametniji i stalno je ponavljao da Bernadić ništa nezna.
Na pitanje Damire Gregurek da li ima dojam i da li mu nije neugodno jer docira i djeluje nadmeno. Bezobrazno je prečuo pitanje. Pored toga je 3 minuta ukrao Bernadiću. Zgodna voditeljica a katastrofa od vođenja. Umjesto koncizne i argumentirane diskusije, svađa u kojoj je vodio batman i prvi ju započeo. Dvojica govore i sad bi to netko trebao slušati.
  Pročitao sam mnoge komentare ali nitko nije primjetio. Kad je batman siguran onda razlaže i obrazlaže nadugačko i naširoko beskorisne događaje i događanja /ekonomska/ uz potvrđivanje floskulama odlučno, snažno.. ali i bitnim gegom. Često podiže obrve i čelo. Ovaj puta je sve to izostalo jer nije imao odgovor na kriminal i klijentilizam. 
Indikacija psihičke nestabilnosti, često je stavljao desnu ruku na bradu i očajnim pogledom gledao u kameru a u mislima mu fijukalo, koliko će to postotaka glasova odnijeti. Pokušao je poentirati da je Bernadić kukavica. Pa ko to može slušati u deset nastavaka ili više.
  Bernadić nije iskoristio kobnu činjenicu kad je branio ministre u pekmezu. Da je samo jedan optužen. Za vrijeme opće društvene hajke stao je iza njega riječima: ja sam te papire pregledao i tu je sve čisto. Čisto kao i Borg. U deset dana tužilastvo je utvrdila da tu nema ničega. Nikad teži sudski predmet-Agrokorpa samo papira oko 2 tone. U 10 dana ne stigneš ni prelistati a kamoli secirati Ivičine zavrzlame.
Kad ga je napao za INU i naftu koje teče uzbrdo do Pešte. Batman kaže da MOL plaća koncesiji, Da, točno u Mađarskoj 12% a u Lijepoj Našoj 8%.
  Poslije ovog bljutavog duela, još malo činjenica. Ako je u mladosti bio bahat i prepametan, taj nije imao prijatelje osim " immo humiles amici," točan prijevod, poltrone.
  Kad je u emisiji spomenut Tito, da ja to malo iskemijam. Za praznike sam bio kod prijatelja u Petrijanecu i potrefilo se da sam kao mali bio pogonič u Zelendvoru, baš kad je Broz došao u lov. Mene su odredili da idem zadnji, najmlađi, ali sa posebnim zadatkom. Odrasli pogoniči su namjerno ostavljali dio ustreljenih zećeva a moja zadaća bila je da ih skrivam u stavice kukuruza. /Na večer se je išlo po taj sklonjen ulov./  Kad se završio pogon ja sam se približio Brozu da ga vidim izbliza. Jedan od trojice se izderao namene. Bre mali bež odatle. Potjerani  fazani su počeli izletjati iz grmlja. Broz dvaput zapuca i promaši. Odmah su mu dodali drugu pušku, opet dva puta promaši. A onda jedan od trojice, poltronski kaže. Uh, majku mu i mrtav leti. 

Zadnja izmjena ( Utorak, 30 JUNE 2020 05:03 )