Jučer na HRT sučeljavanje. Ukratko, negledljivo. Podmetanje, posebno na osobnoj razini. Programi fale, a dobivamo obećanja. Program iza kojeg stoji ideja, izvori sredstava i provedba sa rokovima. Bivši kandidati imaju prastara lažna obećanja a već nude nova na vrbi svirala. Novi kandidati su raznih struka ali ne krucijalnih, želje su poštene ali i dobrim namjerama može se otići u pakao.Pametno /Puljak/ nije bilo pozvano, oni su u prošlim izborima imali najbolji ekonomski program.
   Gledao sam do trenutka kad je  docent dr. Ćorić predbacio prof dr. Selak da nije ekonomist i da čita podatke. Pa ne treba biti ekonomista kad je javno poznato da smo dno dna. No dobio je oštar odgovor od Selak pa je od pisca ekonomskog programa HDZ-ea napravila esecijalnog seljaka i dodala da je seksist. Dvometraš se pretvorio u makovo zrno. Tražio sam od svoje ženu da mi da dalekozor. 
A koliko ima osobnog digniteta, za isto što mu je smetalo kod Selak on je isto napravio. Napao prof. dr. Ostojića da je neozbiljan, išao u izolaciju pa izašao. Dobio je odgovor: Ostojić je na uputnicu osobnog liječnika postupio po protokolu. Ekonomista docira liječniku. Mijenjam program, na TV-u.
  Ima je značajka kod izbora. Zabranili su onima koji imaju temperaturu 37,2, koji kišu, kašlju, šmrcaju, možda ako i prde, da ne mogu na birališta. Kad su se javili Ustavni suci, nastao je lom. I krenulo objašnjenje, da se brinu za zdravlje građana, uz značajku da dobiju izbore. 
Bravo konačno nešto i pametno od HDZ-ea. Samo su zaboravili da su samo prije par dana zabranili ulaz u državu pa im je gospođa iz BiH očitala bukvicu. I otvorili su granicu. Uz kretensku odluku da mogu raditi noćni klubovi. Da se ne zaboravi, bili smo na Nuli zaraženih.
  Sada. Dvije osobe su otputovala a tri su dobile respirator. Pored crne kronike ima i dobrih vijesti. Slovenci uvode oštrije mjere, a ja sutra vozim robu k njima??!.
Izgleda da još ima onih/ koji krše Ustavna prava/ kojima je u glavi zapisan kod da mogu nekog kazniti sa gubitkom građanskih prava. Kao svjedok vremena sjećam se tih ljudi. Vraćali su se iz zatvora, najčešće sa Golog otoka, sa izdržane kazne. Ali to nije bila gotova rehabilitacija. Pravi martirij je slijedio. Još su im dodali i gubitak građanskih prava. Obično na pet godina. Nema stana, nema posla..... i nema glasanja. Nepostojiš.
Nije sve tako crno, ima i izvrsnih vijesti. Naši vrhunski političari, državnici koji sve znaju. Prodaju nacionalna bogatstva/ INA/ koje ozbiljne države ne rade. A sada imamo najnoviju vijest, HEP će kupovati gotove vjetroelektrane i tuđe projekte.
   Prodajemo što se ne prodaje/obiteljsko srebro/ a kupujemo tuđe ideje.
Imam suseda kovača, od njega kupujem čavle koje on kuje /kako se kovalo prije nekoliko tisuća godina/  a u mojoj radioni stroj koji riga 300 kg čavala na sat.
 Ako još nije jasno, naši političari imam agendu kako je to kod Oto motora. Usis zraka na auspuh a ispuh na karburator.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 02 JULY 2020 18:39 )