Ekskluzivna sreća je pogodila Hrvatsku. I to dupla.
Prva. HDZ je dobio i drugi mandat. Vlada neće moći na godišnji poći. Agenda im je bila, moraju dobiti izbore da mogu odmah, hitro, spasiti državu. Samo tako, proleteri svih zemalja ujedinite se.
  Druga, nema 100 dana uhodavanja Vlade. Sve su to prekaljeni stručnjaci za uništavanje problema u gospodarstvu, kao Uljanika.  
Trenutno imaju slatke brige, tko će biti ministar jer prepoštovani  ima izborničko obećanje-smanjenje sa 20 na samo 12 ministarstva. Da ličimo kao na neku EU državu. Ako po ničem drugom po banalnom broju. Prilog tome dao je i cigan koji je zatražio tri ministra. Poslije su njegovi manjinci rekli da se slabo služi hrvatskim jezikom.??? Austrija ima 11 ministara.
  Sve zajedno više liči na vicoteku, nego na ozbiljnost situacije u državi. Tu i tamo iz silnih informacija o pobjedi na izborima, probije se i uputa o coroni, budite odgovorni kao u stožeru pobjednika, grljenju i ljubljenu.
  Biće mi drago, za kraj, da ostane financ ministar, stari. Od Oreškovića, Karamarka i sad duplo, jer je najavio snižavanje poreza. Da veće plaće budu veće a manje da budu manje ili da ih uopće ne bude. Kao doktor ekonomskih znanosti zna da se makroekonomija i porezna politika trebaju posvađati. Radno intezivni sektori grcaju i krvare zbog Dalekog istoka /Kina/ i domaći koji su na Listi srama neće moći proći. Još ako im odrede minimalnu plaću biće gusto na burzi rada. 
A kakav nas rebalans buđeta čeka. 
Taj krucijalni dokument se sastavlja na način, da se pobroje prvo potrebe /first-namiriti svoje/ a prihodi kako Bog da. Ima jedna stavka kazne od inspektorata.
Omiljena tema u Hrvata. Utvrđeni je iznos od 550 milijuna. Tako da inšpektor od plexiglasa ima što raditi.
    Ne bi bilo loše pogledati malo u prošlost, kako su se radili planovi i petoljetke. Da ne pišem uludo, svjedočim, rast BDP-a išao je do 12%.
Nažalost akteri / makroekonomisti / tih planova i buđeta, su nas napustili. Ostali diletanti. 

Zadnja izmjena ( Petak, 10 JULY 2020 05:19 )