Tjedan je bio naporan. Rano ustajanje, jednom u 3 i 20 zbog pačića. Bude se u cik zore i onda nastaje graja i kvakanje patke jer mačkonje od susjeda kruže po dvorištu da omaste brk. I tako iz dana u dan. Do 6 sati sam bodi gard, a poslije svaki osel na svoj posel. Svaki dan sam ujutro razvozio robu a popodne pripreme robe za idući dan. 
  Za razliku od drugih poduzetnika /a svi kukaju/ ja čak imam povećanje prometa u odnosu na prošlu godinu iako u travnju nemam ni jednu fakturu. Zahvaljujući nepismenima uhljebima nisam mogao dobiti e-propusnicu. Razlog, napisao sam im da radim za njih pa se neki polupismeni našao uvrijeđen i odgovorio mi da sam drzak a za kaznu mi nije dao da idem u Zagreb. Ja pak iz protesta štrajkao sam cijeli mjesec, ali sam svima obveze platio, posebno državi.
    Sa takvim ogorčenjem i napornim polutjednom odem ja u zbjeg, u kamp. U petak uzmem sve što mi treba. Domaća salata,od rikule, tušt /običan drač a ljekovita biljka, navodno su za njim ludi Francuzi a posebno Japanci/ i moj paradajz. Od mesa, uzmem izvrsne kobase kupljene kod Kokola /Borl/ 5,30 €. Slične takve, upitne kvalitete kod nas koštaju između 60 i 70 kuna. I krenem u Konzum po kruh, kad ono penzići imaju popust 10%. Od prije sam imao kupon za delikatesnu tunu, popust 30% pa napravim veliku kupovinu, sve na akciji. Saher torta /41%/ picek /30%, pa sam vratio kobase natrag u friz. Na sav račun još 10% popusta. E moj Ivek to nisi ni ti djelio. Sad dijeliš sudske hodnike.
    Krenem sa izvorskom vodom i dve pive. Za aperativ uzeo sam voćnu rakiju, protiv corone.
Prvi obilazak na gljive /košara/ nije bio obećavajući, ali što sam išao bliže kampu sve bogatiji. Kostanjevke, zlataće i golubice,sljube se sa jajima a ovčje vime i lisičke idu u kis. Predzadnji foto, pupavka. Po boji i ostalim karakteristikama ista sa golubicom/Russolom/, samo bitna razlika. Izlazi iz jajeta /Amanita-najotrovnije gljive/ i ima izdajnički vjenčić. Pola piceka 2 sata pečenja. Prvo pojedem krilo, da mi ne odleti a onda noge da ne pobjegne, potom pamet na pašu.
Usput sam se družio sa posljednjom faunom. Ljubomorno čuvam tajnu oazu. Tu se nalaze mnoštvo divljih životinja i sve naše zmije /osim kamenjarki/, zelena žaba, zelembać, žabica mukač... A pravi divljaci su me doma dočekali.https://photos.app.goo.gl/VRS3j147jF7DaVHFA  

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 12 JULY 2020 05:57 )