Pročitavši jedan, naručen, nepotpisani huškački članak u jednim novinama, radi istine treba objašnjenje. To svi izbjegavaju ili su nepismeni ili pokvareni.
Najmanje mi je braniti rukovodstvo firme.
  Činjenice da svi radimo u otežanim uvjetima, neki mogu a neki ne. Što Meggle-u otežava. Sjećamo se Agrokorpe. Dijelom je to vrijednosni podatak iako ih ima koji tvrde da su riješili problem. Činjenica da je u 2018g zatvoreno 800 farmi /tko je za to kriv, zna se/. Istovremeno su se masovno održavale sjednice Vlade po Slavoniji i hvalili se da su izgradili nove škole i dječje vrtiće. A stanovništvo je masovno pobjeglo od siromaštva i politike u Irsku, Njemačku......... 
Činjenica, Meggle je moralo i uvoziti mlijeku. Neki izgleda misle da se sir pravi od dravske vode.
  Sad malo u teoriju tržišta i cijena, veoma bitan kolegij koji mnogi nisu na fakultetu svladali ili razumjeli. A možda i kupili diplomu. Legalno se kupi sa svim originalnim pečatima i potpisom službujućeg dekana. U upisnoj knjizi diploma ostave se prazna mjesta redoslijeda. Kad se plati upiše se majstor i sve legalizira sa zapošljavanjem.
   A što teorija govori. Navesti ću drastičan primjer rezanja troškova da gotov proizvod bude jeftiniji. To nije poznato pa ga stoga navodim.
  Znano je da nijedna industrija ne može raditi bez zaliha. TOYOTA nema skladište. Ima ali parking gotovih proizvoda veličine Varaždina. Dakle, na rampu istovara kamion mora doći 4 sata ranije i putem trake dijelovi idu direktno na montažu /roboti/. Dobavljači su iz cijelog svijeta i to se 5 godina provjeravaju, ima uvijek 2 rezervna dobavljača. Osnovu od 85% dobavljača čine u krugu 100km.
Kad to primijenimo na Meggle uz coronu, jasno da financijski rezultati nisu bajni. Uz svesrdnu pomoć države muzare. 
  Da ne odlepršaju morati će naši majstori uzeti nama zdravima, da spase svoj dilentatizam

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 20 JULY 2020 05:15 )