2:0

Je 2:0. Akteri su taj rezultat namjenili kao pandan nogometu. Makaki.
Prvo rezultat po meni je 20:0
Drugo, veoma solidan i dobar meč, pardoniram, boks-meč.
Za gledaoce, ali za aktere, makljaža, gdje samo jedan borac i to u manjini. Nema manje manjine od jednog, izmlatio večinu, velikane napuhnute.
Boksačka  Simultanka.
Boksačkim riječnikom, masakr.
Konačno država ima pravog boksača, retoričara, ali ne bezveznog i ispraznog lupetala, već boksača koji se služi teškim udarcima. Istina teško pogađa.
Svaki istinski udarac knock down, najblaže, ako ne svaki put u snove.
Aktualac, saborski 18.09.12 odgledao sam u živo.
Namirisao sam ja krv, pa sam si namjestio posao da mogu biti i ja aktualan i da nemam informacije iz druge ili pete ruke. Zadovoljan sam događanjima u Saboru a i zadovoljan jer sam opet ulovio neki poslić. Tak da za sljedeći tjedan imam za kruh i mlijeko. Dovoljno, pripremam se za nadolazeću 2013.
A najava saborovanja je bila. Od vođe oporbe: biće žeštoko.
Kako su u raspravi, često citirali jedni i drugi, poznatu osobu iz povijesti: Štatigajaznam
Moj komentar ide iz ustiju iste osobe: Bogatištajeovobilo usput je otpuhivao dim originala havana cigare poslane od komprijatelja.
Prije glavnog boks meča- uvodna borba. Želja mi je da se više ne događaju u Saboru pitanja na volej. Partijski dužnosnik nabaci loptu, pitanje, a onda premijer odgovara. To nam netreba, to nek bude pod egidom Kako Vlada vlada.
Mala digresija, pošto sam bio kritičan prema novima, ne kritizer, jer sam nudio rješenja. Sad su se počele najave tih procesa, moja podrška ali dragocjeno vrijeme je izgubljeno.
Dozvoliti ću si i da im dam ocjenu.
Sadašnji - 3. Prijašnji. Zadnji premijer, bivša +1, ipak se naskakutala po otvaranju gradilišta ali bez Fimi-Media. Velika ambicija ali kapacitet i rezultat, očaj.
Njezin prethodnik, čista petica.
U pet dana, svaki dan jedna, svaki radni dan, jedna optužnica, pet. Tako mu je tjedan ispunjen da ne zabušava. Vikend slobodan.
Eh što je lijepo biti porezni obveznik u ovoj Našoj Lijepoj.
Ako će doći, šesta ili nedajboževečegzla, sedma. Tu mi moja staklena kugla šapne, dodaj onu staru pjesmu: Kafu mi draga ispeci a ja ću doći oko pola noči...................Cune.
Nema vikenda, radiće se danonočno. Toga sam se naslušal, da sam morao potražiti psiho-pomoć.
A ako USKOK išćeprka i osmu. To će biti problem.
Poštovani nestali narod Maja to nebi mogao riješiti.Nadam se da je to opće poznato da mi nemamo savršen kalendar, uz svu današnju znanost, moramo dodavati neke sekunde, itd. A Maje su imale precizan kalendar. Da li je bio njihov ?
Dakle osma optužnica, u jedan dan ne može na dva ročišta, jer bi mu se povrijedila ljudska prava. Pa koje je rješenje.
Ništa, tri rješenja. Povečati trajektoriju naše majčice Zemlje prema Marsu, zajedno sa Mjesecom, drugo smanjiti brzinu vrtnje same Zemlje ili smanjiti orbitalnu brzinu prema Suncu.
Tako bi dobili i taj osmi dan.
A da budem korektan s obzirom na gornje ocjene, da mu dam ocjenu, stvarnu, - 0. Dobio bi i nižu ali je nema.
No vratimo se mi fajtu u Sabor.
Pljušte udarci od strane oporbe tj pitanja žestoka, ali to je sve mahanje po zraku, nema udarca.
A odgovori, što više aktualac odmiće, oporbi spao gard, uopće ga nema a padaju teški krošeji, poneki aperkat a direkti pljušte ko za ljetnje oluje.
Žestoko pitanje, granica, Neum. Ispada da se, kao što je uobičajeno kod nas sve radi tajno, a narod nek plati račun.
Premijer udara bez pardona ali je fer, nema ispod pojasa, drži se protokola tj. poslovnika, na odgovor koristi samo dozvoljenih 4 minute. Čeka da ga netko od odgovornih za "žestoko" propitiva.
Predsjednik oporbe utonuo u fotelju, Šeks kad nema argumenata, samo je klima glavom, a gospođa bivša, nešto je važno upisivala ili prepisivala. Od glavnih aktera oporbe i retoričara, tajac. Ostala ekipa nikad nije bila pozornija. Mora da je istina opijum naroda. Kažu da te istina može zalediti, na apsolutnu nultu točku.
I sad zadnji udarac poziv premijera da se konačno jave.
Svi junaci nikom ponikoše.A odakle ta poslovica
Iz naše povijesti i to bez Varaždina i varaždinaca neide.
1172 g. brat Stjepan lll od Arpada umire na prijestolju Mađarske, nasljeđuje ga Bela lll. Na samrtnoj postelji starijeg sina Emerika /Mirka/ postavlja za kralja a mlađi, Andrija ll / Draš/  dobiva škrinju punu blaga i imanja. Za to daje ocu zavjet da će sa tim blagom podići vojsku i ići u Treći križarski rat i osloboditi Kristov grob. Dakle starina je dao Mirku žezlo i frišku figu a Drašu lovicu. Štef je blago u gospodinu počinuo 1196 g. a Draš je počeo trošiti lovicu na slatki život. Rekao hebeš ti ratovanje. Kao osoba bio je teška svađalica, raspikuća, jebivjetar i vucibatina. Ono malo što je ostalo od lovice ipak je skupio vojsku ali da skine Mirka sa trona kraljevine, ratovao i pljačka po svojoj državi. Tri puta su se sukobljavali, jednom je Mirko pobjedio, jednom Draš koji je postao herceg Hrvatske i Dalmacije a Zadar ga čak proglasio knezom. Nije ratovao samo protiv brata nego i sa Austrijancima, Srbima. A do lovice je dolazio kovanjem lošeg novca /u srebranjake je dodavao olovo a u zlatnike bakar/. Zadar je prepustio Mlečićima. Za  treči put poveo vojsku na brata sa lovicom od pljačka i lošeg novca. Zbog takvog ponašanja i papa ga opominjao al zalud. Papu je vitlao stalnim obećanjima da će u križare.
Treči pohod na brata, skupio solidnu vojsku kod Varaždina na Dravi a Mirko je bio sa tri puta manjom vojskom od Draša, na međimurskoj strani.
Draš je izazivao brata na sukob i svaku večer je priređivao feštu u svom vojnom logoru. Mirko je bio svjestan da ga nemože pobjediti i jedno jutro ljetnog mjeseca 1203 g. preplivao on Dravu i zašao u logor brata. Logor je još spavao, stražari iznenađeni, pred njima goli kralj i u ruci drži žezlo. Oni ponikoše pogledom, /poslovica svi junaci nikom ponikoše/ a Mirko dođe pred šator brata a ovaj bunovan još od nočne lumperajke klekne pred kralja.
Mirko je bio dobrica pa je Drašu glava ostala na ramenima, ali za kaznu je ostao zatočen u kuli Gornji Kneginec, 7 kilometara od Varaždina.
Ta kula i danas postoji pokraj Crkve koja je prije bila vojna utvrda.
Lukavi varaždinci su omogučili ugodan zatvor Drašu, pa se on odužio na način da je Varaždin 1209 g, proglasio prvim slobodnim kraljevskim gradom.
Mirka je zapala samrtna postelja pa je svog sina Ladislava, Laciku okrunio za kralja a  Draša odredio za skrbnika. Mirko umire 1204, udovica sa Lacikom / 6 godina/. bježi u Austriju, no Draš ga otruje i on postane kralj.
Kao kralj ništ koristi, u državi nered i bune, čak su mu i ženu ubili. Posljedica, stao je pred ogledalo, zapitao se ko sam ja. Doživio je preobraćenje i umislio si da je to sve božja kazna postao je gorljivi vjernik i odlučio ispuniti dato obećanje ocu. Kako je otišao u rat tako se vratio.
Zanimljivo je da se tri puta ženio a najstariji sin koji ga je nasledio bio je Bela IV. Taj je dodjelio Gradecu /selo naspram Varaždina/ povlasticu- slobodni kraljevski grad leta gospodnjeg 1242, Zagreba tada nije ni bilo/1850 nastao Zagreb, od Kaptola, Gradeca, Vlaške, Nove Vesi i Horvata/ i to zato jer je bježao od Tatara pa su ga Gradčani primili i nahranili.
Natrag u Sabor, bilo je nekih junaka. Sunčana Glavak bila je uvjerljiva pitanjem o varaždinskom smeću isto kao kad je pred cijelom Hrvatskom kao glasnogovornica izjavila da nije istina da novi BMW/peti/ nema osiguranje i da su stavljene tablice sa četvrtog BMW-a. Istina. Kriva je žardinjera u Mokricama.
Nešto je trebalo biti oštrije između rođaka, rođak koji ima za ženu premijerovu sestričnu. Ništa
Ali, uvijek ima jedan ali.
Sjećam se kad je sabornik Jurjević postavio pitanje o pobočnim ugovorima u Brodosplitu. A premijer Petica je odgovorio ovako /isto sam direktno bio uključen/. Nećemo mi dozvoliti da nam Jurjević pravi red u Saboru kao što mu je stric zvani Baja pravio u Splitu za vrijeme komunizma. Eto to je bio odgovor. Da bi za pet, 5, dana austrijski FBI uputio pismo Vladi tj. Petici da jedna austrijska banka ima uplatu 5,5 miliona USA $ a nema zakonitog porijekla. Brodosplit odbrodio u stečaj, na valovima pobočnih ugovora i PU Splitska je potvrdila da je Petica u pravu., fučkaš ti Austrijance.
Sjećam se jednog obraćanja sa govornice, kad je oporba, tadašnja, tražila objašnjenje pitanja o nacionalnoj sigurnosti, a Petice nije bilo ni u Saboru ni u Vladi, bio je na jednoj fešti, organizirala Fimi-Media. Jelo i pilo se kao da su osvojili Svemir. I tako dobre volje sa prekinute fešte dođe Petica u Sabor. Na pitanje nije odgovorio ali se zasipao svojom retorikom da naš brod plovi kao i Malo Vitra. I vratio se natrag na feštu. Šteta da zbog bezveznog državnog problema propadne fina klopa.
E zato postoje porezni obveznici.
Natrag u sadašnjost. Oporba se javila za 24 sata na presici kao plakanje da je premijer bio bahat itd. Kad su došli k sebi.
Dakle premijer je bahat, sram ga bilo.
Sad mi je lakše za sav onaj novac koji sam uplatio kao uredni porezni obveznik.
Petrica Petica

Zadnja izmjena ( Subota, 22 SEPTEMBER 2012 08:21 )

 

Giro 60 km od 60

Galerija slika sa Gira 60 km od preko 60 godina i sa malim izuzecima.
Da ja nemam baš u svemu prste, dosta će biti hecna zahvala mog prijatelja Romana i ja nisem taj ko mu je kdaj kaj ušpičil. .
Zadnja slika je sa duatlona u Čatežu. Kolega Kermelj nam je uzeo obojici mjeru a Roman meni.
Iz poštovanja prema kolegi Maksu Stoparu moram priznati da sam zamalo odnio drvenu medalju.
Dakle Stopar je rođen 1943 g.
Nisam razočaran trečim mjestom, a moj trenutak slave, dva puta, intervju u cilju i kratki na postolju.
Živjooo!
Dragi prijatelji in udeleženci mojega in vašega - "našega GIRA" !
Še enkrat lepa hvala, da ste si utrgali čas in počastili moj jubilej!
Ni lahko biti star 60 let, je pa lepo, če imaš pravo družbo za sprostitev, za športanje, za zabavo. Nekateri izmed vas ste mi tudi že kdaj kaj ušpičili, pa ni zamere iz moje strani. Hec pač mora bit, saj smo se vsi nasmejali!
Naša fotografinja Stanka se je res izkazala, pofotkala je veliko situacij na cesti (seveda ima tu zasluge tudi "uradni šofer" Marjan).
Pošiljam vam celotno kronologijo našega Gira, upam da vam bodo fotke všeč, sigurno se boste našli.Vsi ste zmagovalci!!
Hvala tudi za voščila - lepe želje in darila!
Roman Blatnik-jubilant

Zadnja izmjena ( Petak, 21 SEPTEMBER 2012 09:51 )

 

Garmin 2012 Bled

Jubilarni 10 Garmin 08.09.2012 /Mala maša-Marijino rojstvo/ na Bledu pod dirigenskom palicom kolege Kregara.
Znam ga po posebnom rezultatu na Ultra manu, viceprvak svijeta 2001g.a 2011 treči /50 g /. 2,4 milja plivanja; 112 milja bica i 26,2 milja trčanja.
Ostalo bi bilo predugo nabrajanje. Skratka izjemen triatlonec.
Takav je bio i u organizaciji Garmina.
Ako je sudeći po podjeljenim brojevima takmičara blizu 900 u svim kategorijama,EU juniorski kup, olimpijski, kup Alpe-Adria, medijski sa posebnim takmičarom slabovidnim Alenom Kobilica, cici, triatlon za svakog i vojno prvenstvo Slovenije.
Lijepo sunčano vrijeme, sunce se razlijalo po malom pitoreksnom ambijentu, Bled, toplina događanja stisnuta sa okolnim brežuljcima. Okom vidljivo malo prostora, sve u zelenom. Sa startnog mjesta prekrasan pogled na otočić a u pozadini dvorac na litici. Otočić je jedini slovenski otok, jedan ali posebno vrijedan. Na njemu crkvica, koje simbolike Marijinog uznesenja ili na slovenskom Velika maša a može i šmaren.
Crkvica ima poznati raritet, Zvono želja, duplikat, jer je prvo potonulo u jezero prilikom plovidbe. I to potonulo zvono zvoni za tihih i mirnih noči, ja sam se trudil da ga čujem ali ga nisam, jer slabo čujem a i slabo vidim. To je sudbina mene koji imam 20 let i nešto mjeseci
Voda je bila topla a olimpijcima dozvoljen neopren. Organizacija, po meni, da je bila bolja ne bi bilo dobro.
Takmičarske dionice, uredno označene, bic staza zatvorena, samo gazi pedale do uspona prema željezničkoj postaji. Već u prvom usponu meni je puklo lijevo koljeno / dobro nateklo/ i ostalih pet sam odvozil sa desnom nogom, a trčanje. Nisam mogao odustati kad nikad nisam to napravio ni na jednoj trci. I još jedan poticajni faktor.
Posebno me dojmilo, koliko su mališani-vodonoše bili uporni u dodjeli vode, krug 3,3 km na dva mjesta, jedni uzvikivali energetik drugi navadna voda i to do zadnjeg triatlonca. Još važnije sa zadnjim ulaskom triatlonke u cilj bilo je za okrepiti i voća.
Za 28 EUR-a, majica i dve vrste paste, obje izvrsnog okusa, sa mesom i vrhnjem. Za takmičare bilo je i previše.
Poslije trke lako umoran, ugodno proveden dan, zadovoljan a za potpuni ugođaj treba samo još dobar partner i zvono. Za mene suprotnog spola.
Sljedeće godine preporučam novim triatloncima da se oprobaju na Garminu a starim da se ponovno sretnu sa svojim sportskim konkurentima.
Zdravi i veseli mi bili.
Petrica Garmin

Zadnja izmjena ( Utorak, 11 SEPTEMBER 2012 05:16 )

 

Društvene mreže

Dužan sam ispriku, veliku.
Nakupilo se mnogo poziva iz društvenih mreža. Da ne uvrijedim mnoge koji su, pa čak i drage osobe, moram se na ovaj način odrediti.
Nisam ljubitelj tih mreža iz prozaičnog razloga.
Jednostavno se kontroliraju, iako ja nemam što kriti.
Volim biti slobodan, a i ponekad sam blago rečeno zločest, samo malo, da nekima otežam njihov rad.
I to dobro plaćen.
Vjerujem da je poznato da su te mreže pod paskom tajnih službi. Jedna posebno jer je izravni rezident.
Postoje programi koji na spomen neke riječi ili sklopova riječi aktiviraju praćenje. Ima par mjeseci, jedna tajna služba dobila je najmoderniji program.
Jasno da je sve u cilju zaštite nacionalni interesa. I u tome se slažem jer smo već davno u Orvelovim rukama, ne božjim.
Ali to ne znači da im ja idem na ruku, da operativci lakše prikupljaju informacije.
Kad sam bil mali, česta je uzrečica bila: ne padaju pečeni piceki s neba. Nekada se piceki nisu jeli već samo starija populacija peradi. Tehnologija današnje prehrane otišla je u nebo, pa danas imamo piceka za 45 dana a nekad mu je trebalo tri mjeseca da ti upadne u oko.
Dakle ako bi bio nekome na dispoziciju neka se potrudi i čita ove moje žvrljotine, ako želi.
Najviše tajnih informacija se prikupi putema javnog mnijenja, glasila, pa eto i mreža, oko 95%. 4 % načinom James Bonda a 1% su dvostruki agenti.
Još jednom isprika na pozivima i da malo skinem patinu nedruštvenosti.
Društveni Petrica.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 09 SEPTEMBER 2012 04:56 )

 

Dobro nam došel prijatelj

Prijatelj Roman,
Nadam se da si preživel jučerašnji dan, a danas se baci na sljavlje, odmaraj.
Še enkrat sretan ti rojsni dan i svako dobro v življenju.
Zelo si lepo organiziral svoj jubilej.Dobro nam došel v kategoriju prvoligaša, V-5, bez prava na ispadanje.
Fajn število se zbralo gostih. "Giro " 60, trasa od 60 km, zelo pomebno odabrana. Čudovito si vodil kolonu, pa sam u jednom danu više prečkal Savo nego cijeli dosadnji život, a propelal devetkrat kroz Krško
A mimo Atomske centrale ni trebalo voziti ker sam prišel domov vu mraku su mi svetile očesa, pa me žena pitala kaj su mi dali piti.
Tvoja opomba glede naslova bila je na mestu, kar je trebalo biti Giro za starše i starejše.
Gostje pa sake fele, prima so pa bile, dame. Žav to ni već za nas
Za mene ugodno društvo, samo sam ja danas trebal delati, još mi nije čas za upokojenje.
Moj prijatelj Roman i sportski konkurent, vidimo se, kak smo zmenili na Blejskom jezeru.
I ja te takoj podpiram u Tvojoj  želji da nabadaš svo silo kup.
No, ja, u zvezdah je več zapisan zmagovalec kupa i stopničke su podelene..
Na kraju hvaležen sam na ugodnem presenečenju.
Na diplomi. Med mnogimi diplomama ova bo mela centralno mesto u Hall of fame
Tak,v zgradbi koje bla namem za biznis sad bo v hrvaškem ekonomskom procvatu zbiralnik športnih memorijablih.
Pozdrav do sobote.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 05 SEPTEMBER 2012 19:14 )

 

Vabilo za starše od 60 let

Od prijatelja jubilanta Romana

 

Zdravo Teo
Eto, situacija je dozorela, mojih 60 let se hitro približuje, tudi vremenske prognoze so ugodne....(upam in srčno želim!)
Da se ne bo samo "šušljalo", grem v akcijo! Moral sem počakati na malo daljšo vremensko napoved, upam da bo sreča na moji strani.
Organiziram in vas vabim na Giro - 60km za 60 let! Dogodilo bi se v sredo, 5.9. 2012, start v Stari vasi, na Aškerčevi 8 - pri benz. črpalki Petrol po ulici proti železn. progi do konca (na koncu ulice, predzadnja bavarska lesena hiša na desni- tam sem preživel mladost - moja rojst.hiša),čisto v bližini je velik park. prostor, na dvorišču te hiše imamo zaključek (narezek, pijačo, klopi za sedet, imamo kam odložiti kolesa, imamo zasebnost,sanitarije, vodo itd.
Peljali se bomo v koloni, eden za drugim, prosim ne vzporedno dva po dva - policaji sedaj nimajo milosti!
Izbral sem primerno traso - 60 km, nekaj tudi po glavnih cestah, hitrost kolone od 27 do 30km/h.
Zbiranje udeležencev od 15:40 do 16:00, START ob 16:00 !
Prihod predviden ob cca 18:15 uri, nato imamo druženje.
Za vse udeležence Gira sem pripravil specialno, unikatno presenečenje!
Če bi se slučajno vreme malo "premaknilo", je mogoč tudi start že v torek ali pa v četrtek. Kasneje žal ne, imamo v soboto Garmin 3a na Bledu,tam napadam z vso silo! ( A-A pokal!)
Prisrčno vabljeni - vaš jubilant Roman!
Za mog prijatelja ki je stopil v elito 60 letnikov
Poštovani Roman
U ime svih povabljenih 60 letnikov, hvaležni smo na povabilu.
Petrica Kerempuh bi rekel, ampak to ni res resnica,
kak je prebrzo dozorelo 60 let ko i dobrine ovog vručeg ljeta.
Pohvale za akcijo, možda to bude novi začetek mednaronog
združenja. Sicer na lepe spomine.
Želimo svako dobro jubilantu.
Nastavak združenja na Blejskom jezeru kak upaš da boš
napadal sa svo silo.
Budi nam vesel i zdrav.

 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 03 SEPTEMBER 2012 14:15 )

 

Katastrofičari

Petak, 31.08.2012. Dnevnik Nova TV, intervju Čačić, Bago.
Ključna riječ. Katastrofičari i ključna rečenica. Ne može se to sve promjeniti u šest mjeseci.
Pozdrav pameti.
Red je da priznam da sam jedan od katastrofičara, najdublje se izvinjavam što sam si uzeo za pravo da poštujem ekonomske zakonitosti 3-6 i 6-12 mjeseci.
Zbog te zakonitosti i sam sam sebi već dosadan.
Iako nemam sve parametre, moj ekonometrijski model ima puno varijabli ali sam bio sa njim najbliže ili u potpunosti točan našoj ekonomskoj stvarnosti i tvrdio da ovi novi neznaju.
Još jedno duboko izvinjenje što sam si uzeo za pravo da to tvrdim jer sam sad siguran da oni znaju. Znaju ali u svom znanju svog neznanja.
Pa se opravdavaju.
Molim rujan je tu.
Ostavka?
Htio sam napisati esej o nafti potaknutim BBC emisija Zemlja je stroj ali me dirnuo intervju Čačić i Karamarko.
Čačić za ono gore a Karamarko za ovo ispod.
Najvažnije da imaju vladu u sjeni ali i oni nemaju program. Na pitanje o programu, Karamarko odgovora pitijski, da će izaći u datom trenutku.
E moji političari, ne bi vjerovali da je dati trenutak je davno prošao.
I jednima i drugima dobro jutro.
I jednima i drugima bilo je lijepo na godišnjem odmoru kad nam Lijepa naša tone.
Moje je da ono što sam stekao godinama, znanje i vještine primjenim a gluposti i nebulozi izvrgnem kritici. Vrijedno je skrenuti pažnju na ljudsku glupost koja se gura na radna mjesta koja joj po prirodni ne pripada.
Kakva bi to bilo životinjsko carstvo da im pored lava vlada recimo miš, i da se miš proglasi kraljem životinja.
Po meni prirodni zakoni su jači od zakona koje si je ljudska životinjska grana prigrlila, recimo kleptomani i idioti samo na osnovu materijalnih mogućnosti da vladaju društvenim socijalnim odnosima.
Dakako, tu nisam originalan, jer je netko davno na ulazu u jedan od najljepših gradova iz doba antike i Perzijskog carstva, Perzepolisu, na velikim ulaznim gradskim stavio natpis, sve dok pred njih nije dojahao na Bukefalu- Aleksandar, od tog trenutka nema više tog natpisa. Plutarh piše da se je poslije pokajao. I za natpis i za grad.
U dječjoj dobi-uči,/može i lijepom ponašanju/
U mladičkoj dobi-stišavaj strasti i vruču krv
U zreloj dobi-budi koristan sebi i svojoj okolini
U starosti-trudi se da budeš odličan savjetnik /Indijanci su imali Savjet staraca. Mi imamo akademike, samo na plaći. Gdje su te naše vizure budućnosti kad ni sadašnjosti nema. Kad besmrtnici postanu smrtnici loše se piše toj državi.
Na samrtnoj postelji ako si se držao gornjeg neće te svladati savjest.
G.Karamarku se izvinjavam ,moram mu oponirati, ja znam da je on u depresiji jer nije vladajući. Istina, Hrvatski je u depresiji, medicinski, nažalost, ali on je je uzeo pričati o ekonomiji u ekonomiji nema depresije, ima je u geografiji, recimo nedavno spomenuto Mrtvo more.
Da ima pravog ekonomista onda bi mu objasnio u kojem je "stanju" Hr ekonomija, veoma blizu a nekim elementima stagflacije.
Uzeći su si pravo kao Škegro da ne poučavam baš sve o ekonomiji, ipak sam ja samo samoproglašeni premijer u sjeni.
Kad sam kod eksperta Škegre eto mu je njegov Qeatus a pamtim ću ga po izjavi da smo mala država i da možemo živjeti samo od usluga. Kako plitko.
Vidi slučaj Grčke, a gdje će biti ako se slomi svjetska privreda. Koliko ćemo biti turista.
Ko je sve to studirao ekonomija, budibogsnama.
Rekapitulacija,
5000 radnika u građevini dobilo otkaz u ovoj godini.
Što se čeka, čeka se, nažalost Godota, čeka se samo novac iz razvojnih programa iz EU.
A na to ćemo malo pričekati. Pa nam neće skoro granuti sunce.
Ekipa se sad sama uvjerila da pokrenuti privredu ne mogu, /novo stvorena vrijednost/.
Znaju da neznaju. Pričaju bajke, koje će biti aktualne za dvije tri godine.
Ministar Maras se pohvalio da mali i srednji poduzetnici već lakše rade.
Istina, već sam sve pripremio da zatvorim obrt. Pokušao sam sve prenijeti na djecu, no nije išlo. Pa sam sve vratio kao spasitelj a ispast ću grobar.
Ostaviti ću još neko vrijeme da se Leonardo hrva, da baš sve ne uništim što sam stvorio sam bez imalo pomoći i one a i ove države.
Petrica zvani Depresivni emotivac

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 03 SEPTEMBER 2012 04:45 )

 

Moja Jerihonska truba

Sad bi svi u moju trubu trumpetali, Jerihonsku trubu. Mogao bi ju zaštiti kao intelektualnu imovinu, neću da nebudem zagorec. Sve vas bum tužil.
Biblijska truba koja se srušila zidine grada Jerihona, grad spada u najstarije gradove svijeta.
U postojanost tog događaja, ne bi se štel mešati. Iznimno poštujem Židove zbog mnogih povijesnih podviga,ali imaju dosta rupa u svom hodu kroz ljudsku povijest.
I ova je jedna, zašto bi Eli dao Jošui da osvoji taj grad, noseći zavjetni Kovčeg i još mu dao savjet da trubi u rogove i tako osvoji grad.
Sedmi dan po hodanju oko grada trube su srušile zidine i svo građanstvo poubijano, ostavili samo prostituku Rahabu živu. Hm.
Kažu da je tak bilo a nisam to vidio pa uzimam taj događaj sa malom dozom rezerve ali je to poučan primjer
Mi hodamu u krug, vrtimo se "ko piškur u loncu" riba se još zove čikov i kad se ulovi cvili ko miš. Vrtimo se u krug, menjamo momčad, ali začarani krug/zidine/ ostaje.
Zidine nikak da se sruše iako ja trubim već dugo, no sve ih je više trubica pa će možda biti kakvog čara, koristi
Isti dan pridružili se, prvo na Udbini 25.08. biskup iz Željeznog teolog rođen u N. W.Stadtu i kaže:
"NAKON stoljeća stradanja, pretrpani raznoraznim jarmovima, udarani i šibani sa svih strana, pa i s onih s kojih to nismo očekivali, sanjali smo i umirali za slobodu. Danas ovaj narod ponižen i prignut poput prosjaka puže i kuca pred vratima umorne starice Europe, spreman žrtvovati ne samo svoje sinove nego i mnoge vrijednosti i bogatstva za mrvice koje preostaju na stolovima njenog bogatstva i moći. Izgleda da smo prebrzo zaboravili krv kojom je sloboda plaćena. Ne mogu prešutjeti činjenicu da mnogi Hrvatsku danas doživljavaju kao zemlju bez nade, prepunu ljudi svladanih letargijom i beznađem. Od razočaranih branitelja do mladih koji svugdje osim u njoj vide svoju budućnost",  poručio je  biskup Egidije Živković na slavlju u Udbini.
A kad sam ja rekao ne u EU ? I još pod nemogućim uvjetima, samo se prevodilo /Treaty/ i potpisivalo. Sjetiće se toga mnogi kad nas željezna zavjesa poklopi.
Joža Broz nas je obranio od željezne zavjese i bilo je poštenije i prevednije u materijalnom smislu. Politički se pišala krv.
Zanima me što će se pišati poslije od 01.07.2013.
Navečer 25.08.analitičar Splitske banke Stojić u dnevniku Nove zapjevao i potrubio je pad BDP-a za 2,5 %.
Opasno mi se približil.
Kakav će to biti cirkus kad se trube udruže ima ih dosta, samo još nemamo zajednički tonalitet.
U Globusu ministar Grčić brani neobranjivu trubu, ali se drži "0"
Prvo me demantirao jer sam ih optužio da se nisu pripremili, tvrdi da jesu na programima. Fiskalni, to sam sam rekao od tog brašna kruha nema, čekamo moj 11 mj.
Drugo pokretanje reformi, jesu ali kornjačevinom brzinom.
Kad je Drašković 1616 g. izgradio današnji Klenovnik, stavljen je natpis: Nek taj dom stoji dok mrav ne popije more a kornjača obiđe svijet.
Trebaćemo puno truba.Treći program su investicije, e a koje, sve je zabetonirano. Vlada ima planove ali jebivjetri od poduzetnika ne žele raditi.
A ne žele raditi, koji, oni koji su sve uredno podmirivali državi a istovremeno je ta država njima dugovala, pa su se ti jebivjetri zaduživali i sad su poslovno impotetni ili propali, čime da sad pokrenu posao. A oni koji su bili državni poduzetnici, uzimali su novac za biznis, pa malo za pranje novca, pa malo za politiku na crno jer drugovi moraju izbore dobiti, pa malo za drugove političare, pa malo za " Malo vitra" , pa razne donacije, jer su političari poznati humanitarci, ktitori i donatori.
Dakako, svakako, tuđim novcem, odnosno novcem poreznih obveznika. Iz raznih afera nema nijednog koji je iz vlastitog đepa dao ijednu kunu, ali su humanitarno djelili novac.
Taj sav novac političari moraju dobiti jer rade danonočno dok se mi ostali jebivjetri samo izležavamo.
Tu neće pomoći rogovi ovnova, trebaće laser CERN-a.
Ima i tu rješenja, umjesto da uzimamo kredite od "naših banaka", dogovoriti moratorij za zdrave poduzetnike i riješiti financiranje.
Ako banke ne bi htjele tu trubu, onda kak sam rekel, čao ragazzi EU i nacionalizirati banke.
I što, imati širinu programa, supstitucije za sve. A što da dođe 1929-32, i onda ćemo kukati.
Nemamo nikakve vizije.
Svetozar Vukmanović- Tempo je rekao amerima, kad su ga pitali što će Jugoslaveni jesti po prekidu 1948. Jest ćemo opet travu ko u ratu.
Jugoslavija se odrekla partizana u Grčkoj a generalni sekretar F. Dulles /major OSS/ naredio svojima dajte im sve što traže. Dali su lovicu, Trumanova jaja sam ko klinac papal, čeličane su stigle a i najmoderniji avioni F 86E /Sabre/ jedini avion ravan MIG-u 15.
Poštovani profesor Grčić se vadi na okruženje.
Moj primjer. Kako su Slovaci dobili investitora za autu industriju. Nisu dali Rahabu, dali su sve badava. Zemljište, komunalne naknade oproštene i svi priključci badava. Ima još nešto, naša produktivnost je za 30% niža od slovačke.
Kad bi to bilo sve, samo to, Slovaci imaju i prosječnu plaću upola naše. To je prava trubica.
Komentar programi su preuski, treba imati viziju i strategiju. Kao što sam trubio o socijalnom programu a nema ga, imamo kao OIB. Ta idiotarija me samo nervira jer sam matični broj znal na pamet a OIB imam zapisani na papiriću ko neki umobolnik koji je pobegel iz Stenjevca.
Nema socijalnog programa, nema rezanja a najavljuju pojeftinjenje hrane. Za koga za one koji najviše imaju. Ekonomski suludo.
Ulaskom u EU strukturno i cijenovno, porezno, pravno,  morat ćemo se prilagoditi uniji, poštivati sve direktive, kad smo potpisali.
Moliti ćemo Boga da i nama pošalje svoje trube.
No nemojte vjerovati da će trube pomoći.
Trebaće nam zavjetni Kovčeg.
Petrica Trumpeta
 

<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 » > Kraj >>

Stranica 38 od 42

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas101
mod_vvisit_counterJucer119
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3081
mod_vvisit_counterSve1584085
Sponzori