10 OBLJETNICA TK Varaždin

            TK Varaždin proslavio je prvi puta 10 godina uspješnog sportskog djelovanja.
01.10.17 u Poljani Biškupečkoj uz trkačku utrku Memorijal pukovnika Sokača, održan je trening u supersprint duatlonu. Poslije duatlona učesnici su imali druženje. I tu su se našle hrvatske legende multisporta /triatlona, duatlona, aquatlona, kvadratlona, trčanja, brdskog trčanja, biciklizma, plivanja, nordijskog trčanja/. 
     Na proslavu su došli posebni gosti. Iz Slovenije, Krško, došao je višestruki prvak i poznata legenda Roman Blatnik /1952/. Pobjednik u Alpe Adria kupu, dva puta u svojoj kategoriji. Ove godine je završio apsolutno 5-ti na Europskom prvenstvu u nordijskom hodanju. Zatim, Mladen Čizić /1960/, državni prvak u raznim disciplinama, posebno u triatlonu, završio ironman distancu. Legenda hrvatskog triatlona sa najviše završenih ironman disciplina, Josip Dikon, začetnik ultratriatlona u Hrvatskoj. Po vlastitom priznanju, nije siguran koliko ima ironman distanci /3,8 km plivanja, 180 km bicikla, 42 km trčanja / 40 ili 41. No siguran je, da je završio 6 duplih ironman distanci, Znači sve spomenute distance duplirane. Svjetski viceprvak i dva puta treći u dublu. I ima jednu u tripl distancu. Rođen je 1954 g. 
   Od ostalih, mnogih poznatih nisu mogli doći jer još traju takmičenja. Istovremeno za taj vikend bila su dva državna prvenstva, Vrlika i Dubrovnik, kao i inozemna.
Za kraj treba spomenuti, domicilne iz TK Varaždina. Zvonimira Tumpića /1948/, multisportista. Skupio mnogo naslova u raznim sportovima. Ove godine državni prvak u svojoj kategoriji u sprint triatlonu. I prvi u svojoj kategoriji na aquatlonu u Austriji /Ferlach/. 
  Inicijator osnivanja triatlonskog kluba i predsjednik TK Varaždin,T. Pichler, /1951/ prije je bio član u TK Zagreb ima nekih zanimljivih multisportskih naslova u svojoj kategoriji.
Jedini od svih kategorija u Hrvatskoj, od najmlađih do najstarijih, osvojio zaredom 6 puta Triatlonski kup Hrvatske /2007-2012/. U tom periodu 2 puta osvojio Duatlonski kup Hrvatske i 29 puta bio državni prvak u raznim disciplima. Podvig je bio u 2012 g. kad je od 8 disciplina multisporta u 7 bio državni prvak. 
   Od 2012 g. krenuo je na ciljano osvajanje Alpe Adria triatlon kup. Te godine je bio treći, 2013 i 2014 prvi. Tu nije stao već je postao član 2015 g. HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt i dobio ino licencu. Time je dobio mogućnost natjecanja u KTRV kupu, kojeg je dva puta osvojio. 
  U 2017 g. jedini od svih kategorija u Austriji osvojio oba kupa AATC i KTRV kup. U jednom i drugom nastupaju međunarodni triatlonci, od preko 1000 takmičara u svakom kupu..
2014 g. na proglašenju AATC u Veldenu bio je treći u apsolutnom poretku. Ove godine zauzeo je 9 mjesto. 
U KTRV kupu apsolutno osvojio najviše bodova, od svih kategorija u 2016 g. 700 bodova a 2017 g. 640. U oba plasmana bio je najstariji triatlonac.
   Na osnovu tih rezultata od domaće Zajednice sportskih udruga dobio dvije diplome /triatlon i duatlon/ i Zlatnu plaketu za triatlon.
2017 g. je bila iznimno uspješna, jer je klub HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt postao austrijski šampion. A članstvo u austrijskom klubu omogučilo je TK Varaždinu da putem prijenosne aplikacije na TK Rab prvi puta održi triatlon u sklopu Alpe Adria kupa. 
   Za TK Varaždin dogodio se zanimljiv događaj, Pichler je postao državni prvak 01.07. u cross triatlonu na glečerskom jezeru Weissensee, a Tumpić prvak u sprint triatlonu 02.07 u G. Stubici. Dva prvaka u dvije države. 
 Ovi rezulati TK Varaždina ne bi bili mogući da nije bilo velikog osobnog odricanja, no tu treba posebnu spomenuti i zahvaliti donatorima i onima koji su na bilo koji način pomogli.
Pored starih donatora, Jadransko osiguranje, Leonardo d.o.o, Thule, Tim Panex, Weyland Corporation, P. Beretta, pridružili su se novi EDI pekarnica sa "Bakinom makovnjačom" i Mesnica Šanjek sa ždrebećom salamom. Ove delicije dobro su se sljubile sa šampanjcem poslanim iz Klagenfurta.
  Još jednom hvala svim donatorima.
  Posebna zahvala ide "staroj sablji Romanu", velikom prijatelji a još većem konkuretu u triatlonu, koji je slavljeniku izradio drveni pladanj na kojem je pirotehnikom prikazan homage multisporta. Slika. Nikakav kupljeni dar ne može ovo zamijeniti. Pladanj ide u "Hall of Fame" za ovu godinu između osvojenih pokala.

  

Zadnja izmjena ( Petak, 13 OCTOBER 2017 02:37 )

 

Šampionska 2017 godina

    Ova godina, bogata je trofejima i obljetnicama.
HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt prvak je Austrije. Od 288 klubova.                                                                                                                                                            http://www.triathlon-austria.at/files/doc/Dokumente-2017/Cupserien-2017/11-Vereinscup-Auswertung-2017-Endstand.pdf
Klub je ove godine imao obljetnicu osnivanja 20 godina.
09.05 održan je 10. Festival triatlona Wörthersee 2575 u Pörtschach, najbrojnija trka u Alpe Adria kupu za 2017.
     A kako je godina loše počela. Bez dvoje najboljih triatlonaca. Olimpijka Lisa Perterer počela je skupljati ITU bodove. A austrijski prvak Christoph Lorber imao susret sa autom i slomljena zdjelica.
   TK Varaždin slavi 10 godina od osnivanja, predsjednik 66 godina i 47 godina od prvog međunarodnog postolja.
I tu su se zaredale lijepi sportski događaji u 2017, ako se izuzme sretno-nesretni događaj. 10 dana bolnice za prvu violinu kluba zbog polomljenih rebara 17.03. Liječnici odredili 3 mjeseca mirovanja, a stara violina se pojavila na startu triatlona u Veneciji 22.04. Izvedba nije bila bokznakaj, osim sprinta u cilj. 
   Ima uzrečica, poslije bitke se broje mrtvi. 
Za mene 2017 g, oba su pala. Oba.
 

3 Kraigersee triatlon

     Svane, jutro u Varaždinu, kiselo, 13 stupnjeva. Došao je dan odluke, 02.09. Brdski triatlon, Kraigerseee, koji se boduje za KTRV i Alpe Adria triatlon kup. KTRV je osvojen a AAT kup trojica mogu osvojiti kup. Dva Talijani i ja odlućiti ćemo na trci na Kraigersee triatlonu. Posebnost trke je, tri puta se treba popeti bicom na vrh brda Gassing, iznad jezera i znalački na mekano brdsko trčanje. Organizator je odstupio od ITU standarda, limit za sprint triatlon je 90 minuta, a za ovu utrke je pomaknut na 120 minuta. Tako da su svi završili trku osim desetak odustalih i diskvalificiranih od 250 startera.  Ne mogu opisati sa kolikom sam  radošću dočekao zadnju trku. 
    Više nema napetosti i pritiska, jer svaki put mi iskoči neki tjelesni problem pred trku. 
Krenem prema Kraigu. Do Dravograda po mučeničkoj cesti. Koliko puta sam prošao njom i uvijek me vraća u 1945 na nekog jadnika, ženu ili dijete koji ništa nisu bili krivi a zadnji puta su išli tom cestom, bez povratka i bez znanog groba.
     Bolje sam se osjećao, čim se prešao granicu. Donekle se raspoleženje popravilo dolaskom na cilj. Temperatura vode 18 stupnjeva a zraka 13. U Tirolu pao snijeg, već na 700 ndv. Malo je sipila zimska kiša potpomognuta sa snažnim sjevernjakom.
   Nije mi bilo drago da dođem na trku, ali bio sam prisiljen. Od konkurencije u kategoriji,  nikog od zadnje trke iz Finkensteina, od prije 7 dana.  Došao je samo jedan Talijan dr Carella.Drugi je rađe ostao u toplom domu. Da nisam došao, ode kup u Veneziu.  Pravila za trku, dozvoljen neopren-nisam ga obukao, dozvoljeni TT bicikli, zabranjen draft. Finišere je na cilju dočekalo kuhano vino i mali milion raznih kolaća i torti. Ostalo nešto i putnih kolača, sve su ih pripremile domaće žene.
No, bilo je tu pored kupa i neke koristi.Odlučio sam zaboraviti na kućni odgoj i biti blago rečeno suptilan i spade mi maska intelektualnosti i postupio čisto prizemno, kao da sam naš političar. Zadovoljilo bi me drugo mjesto jer bio osvojio AATC a još više me zadovoljilo, što  sam uzeo 500 € na ime starta.   
    Ležerno sam nastupio,  kako rekoh u sebi  i napisah, kao političar. Znam žderati, lokati i još mi za to plaćaju. Bez nekog napora i odgovornosti.
 Pustio sam Carella da vodi, držeći na ga na oku. Bic staza je opasna na nizbrdici, juri se preko 60 km na sat i ima padova na suhoj podlozi a sad je asfalt bio mokar. Pustio sam da Carella  uđe prvi u tranziciju, /skidanje sa bicikla/ i na brdskom trčanju rutinski ga ostavio iza sebe 9 minuta. 
     Kako se kaže daj čovjeku vlast i znaš što je. Nisam bio drugi u kategotiji. Ni to obećanje nisam održao, sam  sam sebe iznevjerio. Sram me bilo. 
Na proglašenju, u kategoriji, prvi na trci, prvi za KTRV kup prvi za AAT kup a nagrada kao najstari učesnik izbjegla mi jer je to bio Dr Carella /1950/. Nažalost nagradu nije dobio jer je prerano napustio ceremoniju proglašenja, nagrada je bila jedan dan pansiona u Kraigeru     
   Sad još preostaje sve to proslaviti i zalijati. Potom na operacije, sanirati štetu, jer triatlon nije za djecu i starce. 
 
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 11 SEPTEMBER 2017 18:17 )

 

11 Panaceo triatlon

    Faakersee 26.08. olimpijski triatlon. Tu disciplinu austrijanci zovu, kurdz, sprint je sprint a ostale kraće-fun triatlonima ili dječjim trkama. Meni je to bila 13 utrka ove godine u AAT Cupu i KTRV. Od 13 trka 17 postolja. Ovaj puta na Faakersee postolje sam samo vidio iz publike. U mojoj kategoriji okupila su se sedmorica, jedan je samo odgledao utrku. A šestorica su se trudila, od njih prvi je ove godine nastupio na samo jednoj ozbiljnoj trci i to na ovoj. Sa Walterom sam bio na dve trke a Gusepe je tri puta nastupio. Na kraju sam uspio obraniti 5 mjesto u trci. Nije za pohvaliti. 
     No za hvalu, uzeo sam drugo mjesto u KTRV kupu za 2017. Tako da sam ga drugi put osvojio zaredom a i obranio. Očito da je sezona pri kraju i da isčeđeni limun više nema soka.
  No ima i nešto u nerazumnom mojem ponašanju prije trke, odlazak na 126 km sa bicom, brdskom trasom na Mariju Bistricu, prošao Kalvariju, pa sa gvircom /medicom/ u Klenovnik do žene i onda po paklenoj vrućini doma. Ni to mi nije bilo dosta, nego sam još završio "Opaku trku". Moto trke je: Bolje vmreti od litre, nego od kapi. 
Dakle 13 trka a samo sam jednom obukao neopren, u Cavallino.
   Sramota bi bila da s njim plivam u Faakersee od 21,9 stupnjeva. 90% su koristili neopren, elite 100 %. 
  O samoj trci sam već nekoliko puta pisao. Trka koja može zadovoljiti svakog istinskog triatlonca. Plivanje u jezeru pitke vode, svi čamci su na elektropogon, može i ručni, psi se ne smiju kupati, i ostale kulturološke norme, koje za razliku kod nas ne postoje. Bic staza valovita, trkačka dosta položena i samo raspali.
    Za razliku od prošle godine limitirano je u glavnoj trci na 720 takmičara, još se može širiti u štafeti i najviše za domaće u fan trci, tj volkstriathlonu. Poslije trke proglašenje sa tobolom. Treću godinu Talijan vozi doma Meridu /3000 /, nemojte se čuditi, talijana je najviše na toj trci. Bilo ih je 80, drugi po brojnosti Slovenci 53, i onda Nijemci, Nizozemci, USA, dve Francuskinje, Crna Gora, Španci i 2 iz CRO.
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 04 SEPTEMBER 2017 15:24 )

 

Trenutno smo u ...

        Nisam sam se štel mešati, ili bolje reći prljati trenutni sportski ugođaj na stranici.
Zašto sada.
   Prvo, javio se moj profesor iz makro ekonomske analize. O tome sam, / sada njegovim /, saznanjima, pisao do besvijesti kad su bile aktualne.
   Drugo, otišao mi je sused u Canadu, prodao kuću u pola cijene. Uzeo ženu i dvoje djece, veselo na put da se nikad ne vrati.
   Treće, sad se već javno priča i piše. Gazda se sprema na tužbu. Sigurno će proći, jer privatno vlasništvo je neotuđivo.
Kad sam spomenuo Pevca, nije bilo Lex Pevec, ali imamo Lex Agrokor, čitaj Lex Frankenstein. Imali smo i mi Lex Perković, tj oni su imali, pa se zna što su pojeli.
   Još malo, za sve tri gornje točke, morati ćemo mijenjati Lijepa Naša za Lijepa Njihova.  
 

Aquatlon Ferlach

      Dugogodišnja sportska veza TK Varaždina sa austrijskim šampionskim klubom, HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt, omogućila je pozivni nastup za dva člana kluba, na aquatlon 05.08. u Ferlach. Distance 750 m plivanja i 5 km trčanja, trka koja se bodovala za austrijski kup.
     Obojica su opravdali nastup, Zvonimir Tumpić bio je prvi u kategoriji stariji senior M70 /rezultat-57,35/. Teodor Pichler sa austrijskom licencom u kategoriji M65 /48,02/ bio je drugi. 
U austrijskom kupu  osvojio je prvo mjesto.
 Iza njega se plasirao kanađanin Jagodzinski, poznata triatlonska legenda, sa završenih 34 ironman distanci. 
 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 24 AUGUST 2017 16:22 )

 

Volkstriathlon 2017

     31. Volkstriathlon u Gösselsdorf, održan 15.07. Peta trka za KTRV kup. Najstariji triatlon u okolici a i šire, sve do Francuske. Limit takmičara postavljen na brojci 400, nastupilo 360 pojedinačno i 40 štafeta u svim mogućim varijantama, mladi i stari, mješovito, samo žene ili samo muški. Zato se zove narodni, jer je formiran po posebnim dinstancama, 500 m plivanja, 32 km bicikla i 7 km brdskog trčanja. Narodni je prije startao, nego je osnovan ITU, stoga su dinstance prilagođene prirodnim okruženjem. Jednosmjernim plivanjem preko jezera, jednosmjernom vožnjom bicikla po okolnih mjestima i trčanje kroz šumu iznad jezera.
    Sličan triatlonu u Stubici, osim što se bic vozi bez drafta / ima i iznimka, br 246 je svih 32 km odvozio  u zavjetrini i nije diskvalificiran, domaći vatrogasac, tri puta predamnom opomenut/, jer se kažnjava prvi puta sa žutim kartonom i penalty boxom, a druga opomena je diskvalifikacija. Zadovoljština mi je bila u odnosu spomenutog balavca / 45 g./ da sam ga na trčanju, prošao kao nožem kroz maglu. U kategoriji sam bio drugi, drugi po starosti, i bolji od četiri štafete.    
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 31 JULY 2017 14:36 )

 

Magdalensberg-Aquathlon 2017

     Aquatlon, četvrta trka multisporta za poredak u kupu KTRV. 08.07. održan u malenom mjestu Magdalensberg. Sunčano, vruče, sparina, vruća voda, 4 kruga plivanja, 750m, zatim protrčati 3 kruga, 5000m.
Rezultat sličan kao prošle godine, u kategoriji dvije zlatne medalje. Jedna za austrijski kup i druga za KTRV cup. No to nije sve. Pravilo je da prvi odnosi i posebnu nagradu. Košara puna eko proizvoda  domaćih farmera. Ostaloj dvojici na postolju samo medalje.
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 31 JULY 2017 14:34 )

 

<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 52 od 87

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas54
mod_vvisit_counterJucer181
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3239
mod_vvisit_counterSve1888657
Sponzori