Alpe Adria triathlon kup 2015

  14.10.2015-Kratka informacija na Austrijskom triatlon savezu. Moj poredak, 2 mjesto u kategoriji M 60 i 9 mjesto apsolutno.

Am 10. Oktober fand in den Club-Räumlichkeiten von CUS Udine die diesjährige Siegerehrung des “Alpe Adria Triathlon-Cup” statt.

Wir möchten uns bei allen HSV-Athleten herzlich bedanken, die beim diesjährigen “Alpe Adria Triathlon-Cup” teilgenommen haben. Es ist wichtig, dass wir auch international sportlich aktiv sind und mit unseren Sportkameraden aus Slowenien und Friaul sportlich, wie auch als Freunde im Kontakt sind.  Auch 2016 ist eine Weiterführung dieses internationalen Cups vorgesehen!

ÖTRV-homepage-Bericht: www.triathlon-austria.at

slika

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 15 OCTOBER 2015 13:38 )

 

KTRV kup i St.Veit

        Poslije naporne sezone stiže poziv za proglašenje i ceremoniju KTRV kupa. Mjesto veselja, gdje je bila i zadnja trka, olimpiski triatlon u Faakersee. Točnije taj trialon se zove PANACEO, ali ne volim isticati glavnog sponzora. I tako Fakerci su domaćini 17.09.15. Malo iznenađenje, jer je to četvrtak. A  kada se nešto mora, nije teško. Početak je u 18 sati.
  Mi smo krenuli, u 8 sati, nek je rima. Moja unuka i ja, dobro smo se opskrbili sa ićem i pićem, dvije vrste šunke, sir tilzit /vindija-mali sponzor/ i dobrotama iz vrta. Paprika, paradajz, blitva. Prethodno je unuka u tjednu sve obveze u školi obavila pa je taj dan mogla izostati, vjerojatno i petak.
 A zašto tako rano krećemo. Kao i prošle godine sport smo sljubili sa poviješću i neizostavnim šopingom. Za prošlu smo godinu obišle povijesna mjesta u Sloveniji prije proglašenja u Veldenu, ili destinacije, kak bi rekli turistički pregaoci. Ove smo zajednički odlučili posjetiti samo jedno i to St. Veit, ako izostavim Klagenfurt u kojem sam često /furt/. Mama bi imala uzrečicu, da sam u njemu kuhan i pečen. St.Veit.  Mjesto koje je nastalo u isto vrijeme kad i Varaždin. Sigurno i ranije ali nisu imali licencu, tj pisani dokumenat kad se ih prvi puta spominje. Puni naziv gradića na hrvatskom bi bio Sveti Vid na glini. Da budem točan, posjetiti ćemo Sveti Donat, turistički resort, koji je kraj St Veit. To je dvorac na kamenoj stijeni, 100 m, slično kao u Udinama. Okolica, koloritna ravnica a dvorac na litici. Ne bih mogao opisati kao pitoreskni kraj, jer pogledom sa prilazne ceste ostavlja dojam nestvarne građevine iz nekog SF filma. Taj dojam me nije napuštao ni u trenucima obilaska. Do dvorca vode serpentine kao u Trakošćanu, samo ih ima više. I posebna znamenitost do dvorca po tom serpentinastom putu izgrađene su zidana vrata i obrambene kule. Ima ih 14, svaka je postaja dio Križnog puta. Stijena ujedno simbolizira Kalvariju. Pored vjerske te postaje su ujedno i smrtosne zamke za osvajaće.
   U 15 stoljeću tim krajevima šetali su Turci, više puta, a 1480 g. pala im je vickasta ideja da osvoje Sv. Donat. Tu su ideju  skupo platili. Danas tko želi osvojiti Donat, može birati između žičare ili ići pješice. Krenuti pješice, znači oznojiti se i to veselje košta po osobi 12 €. Donat treba vidjeti, zbog ljudske pameti, graditeljske mudrosti i inovacija.
Autom se može do podnožja Donata, ima malen parking i imali smo sreću što je bio radni dan a bio je skoro p
un auta i buseva.
    Krenemo mi na prva vrata, čekiranje. Za osvajaće vjerojatno nisu bila ozbiljna prepreka. Druga su već bila, jer su bila na višoj razini, lijevo stijena, 2 m širok put a desno provalija. Treća prepreka je kula. Veličine, pola naše varaždinske kod Starog grada. Trebalo je osvojiti ulaz, u kuli je bio drveni most, 15 m /postoji i danas/ koji su branioci maknuli ili spalili. Kad su prešli taj prostor, trebali su osvojiti izlaz. No sa kata kule bili su kroz dva otvora gađani sa oružjem, kamenjem. Branioci su se povlačili prema gore a Turci su imali samo dvije mogućnosti. Formalnu ići naprijed ili natrag, stvarno samo naprijed, jer unatrag bi izgubili glavu. Isto su ju gubili ako su išli naprijed. Ako nisu pali kod samih prepreka, odozgora su ih zasipali kamenjem i vrućom vodom. Puškarnice su bile na svaki metar a ispod njih su bili otvori kroz koje su bacali kamenje. Četvrta je kula, ista zamka, u kuli most iznad provalije, sa dodatkom. U stijeni iskopana bočna vrata za obranu. Između četvrte i pete kule mali prošireni prostor za predah napadačima, ako su im odozgora dozvolili. Peta kula bila je nešto teža, za par stotina više mrtvih. Morali su ih bacati u provaliju, preko zidina ili koristiti umjesto mosta u kulama. Šesta kula, ulaz metalna vrata izlaz zaprečen metalnim rešetkama. Kad su ju prošli imali su veći prostor, 200 m2, da se odmore, pregrupiraju, osmisle daljnju strategiju. Sedma kula isto iznenađenje unutra nije bilo mosta. Osma i deveta prepreka su vrata. Deseta je kula, dužine 2,5 m. Kad su je osvojili, pred njima je bila jedanaesta kula, najveća kula. Trokatnica, sva u puškarnicama.
   Dalje nisu prošli, da li je ponestalo osvajaća, morala ili je kula bila kamen spoticanja. Mi smo bez problema nastavili dalje, dvanaesta kula sa samo izljevom za vruću vodu u dužini od 1,5 m. Trinaesta su vrata sa podiznim mostom, rupa u dužini 2,5 m. Četrnaesta vrata, ulaz u donje dvorište dvorca, desno putić vodi do Donata, lijevo prolaz za još jedno dvorište. Prolaz je hodnik od 10 m, prvo metalna vrata a onda prolaz brani veliki drveni trn po sredini, koji se spušta sa kata. Ako se makne trn, može proći samo jedan čovjek. Sljedeće je komora sa topom. Ulaz u sam dvorac kroz metalna vrata poslije kojih se penju 34 stepenice u gornje dvorište. Dvorište 20x30 m, posađeno 6 divljih kestenja i neizbježni bunar, dubine 20 m / stijena je visine 100m/ Obišli oružarnicu sa oružjem i oklopima. Jedan ogroman, piše da je od jednog lokalca koji je bio visok 2,25m. Uspjeli smo sve osvojiti i spustiti se za samo tri sata.
     Pravac Klagenfurt, da se kupi nešto za spominek. Taman parkiran u Radetzkystraße, kad čujem naški. Okrenem se a ono partijska delegacija, po razgovoru zaključujem da idu na bankarski brifing. Krasno /ne u Lici/ a za domaće financ meštre nema posla. Čak i ekonomsku misao uvozimo. Pokvarili su mi dan, ostaje Faakercima da me razgale. 

slika

video  1;   video 2video 3

 

Zadnja izmjena ( Petak, 02 NOVEMBER 2018 16:47 )

 

Alpe Adria triathlon kup


 Alpe-Adria-Logo

 The award ceremony „Alpe Adria Triathlon Cup“ takes place on saturday, 10th of october 2015 at 1 p.m. in Udine.

 Location award-ceremony: sport-hall of CUS Udine (near University of Udine) in via Delle Scienze 100.

All competitors are going to be honoured and receive certificates and prizes.

The three best of each age category will receive trophies.

The Top 3 overall will get wonderfull prizes (running-shoes,…)

After the ceremony there will be a dinner.

 Kategorie: Alle

Zadnja izmjena ( Srijeda, 30 SEPTEMBER 2015 15:29 )

 

HSV Klagenfurt u 2015 g.

 

HSV Triathlon Kärnten gewinnt Rang 2 beim ÖTRV-Vereinscup 2015!

Darauf können wir Alle besonders stolz sein! Unter 162 Triathlonvereinen erkämpften unsere HSV-Sportler den 2. Platz.

 

Vor dem Finale in Deutschlandsberg war ein Zweikampf mit Styria um Rang 2 vorhergesagt – Hallein schien mit 1.000 Pkt. Vorsprung schon zu weit weg.

Nun ist es Rang 2 geworden, hinter SU Tri Styria (herzliche Gratulation) und noch vor TriTeam Hallein!

Wir dürfen da Alle (Sportler, Funktionäre, Trainer, Eltern und Fans) echt stolz darauf sein! Ein Verdienst Aller, die seit dem Indoor-Aquathlon in Linz und den ÖSTM/ÖM Wintertriathlon in Zeltweg so super Punkte für den HSV gesammelt haben.

Es sind insgesamt 7.875 Pkt. geworden, knapp 500 hinter Styria, aber über 700 vor Hallein. Unter 162 gewerteten Triathlonvereinen ein beachtliches Ergebnis!

Am Samstag, 17. Oktober Abends dürfen wir die Ehrung durch den ÖTRV in Wien entgegennehmen.  Freuen wir uns schon gemeinsam darauf.

Hier die Top-3 und die Kärntner Ergebnisse:

Rang

Verein

Pkt.

1.

SU Tri Styria

8.444

2.

HSV Triathlon Kärnten

7.875

3.

TriTeam Hallein

7.150

14.

Sport Am Wörthersee

2.456

20.

pewag racing team

1.758

68.

WFV Finkenstein

749

78.

RTM ASVÖ ÖAMTC Klgft

617

79.

SC Hermagor

567

84.

RC ARBÖ Feld am See

487

119.

Schwimmaktiv Club

184

125.

Schwimmverein Villach

158

129.

BRL Lavanttal

134

133.

SC XTerrians

124

157.

RC Möllbrücke

50

Alle Ergebnisse: triathlon-austria.at/Vereinscup-Endwertung-2015

 

Triglav triatlon 2015

     Kao i na Faaker idem rano, poslije 5 sati. Iako mi je trka u 13 i 50, a do Bleda mi treba 3 sata, Idem ranije da zauzmem dobro mjesto za parking. Odmah do tranzicije, budući pada kiša, ako ga ne ulovim na asfaltu ima još jedan parking u blizini ali taj je na livadi a kiša lije pa lije. Nisam bio jedini koji si je zaželio komocije. Parking dupko pun. Iskoristio sam jedno poznanstvo i dobio mjesto za invalida, što u stvari jesam, malo u tijelo malo u glavu.
     Dolaskom, redom se pozdravljam sa domaćinom, Kregar, pa partner sa trčanja u Faakeru, Dečman. I onda moj veliki konkurent, još veći prijatelj, Roman. Koji za trku donio nešto za pokušinu, jer na 05.09 ima rojsni dan. A tu je i šampion u AATC-u kupu, Bojan Trojar, koji mi uredno poslije svake trke pošalje fotke. Ima i naših, Rivalovci, Živković, Žic-Solis. Ja na trci nisam naš. Od kluba sam prijavljen pod zastavom Austrije.
     Plivanje bez neoprena, 22,5 stupnjeva. Voda nije toliko čista kao u Faakeru. Što smo bili bliže sredini jezera to je voda bila sve toplija. Jer se sva silna kiša slijeva potocima u jezero pa su obalne vode hladnije. Kregar tvrdi da je to najljepša trka sa odličnim skokovima / 2 kruga plivanja/. Pale su mi naočale kod skoka tri puta sam ih porihtaval. Uvjeti za trku veoma teški, bic staza baš pred tranzicijom, ima "S" zavoj poslije spusta, pa su tu padovi i kad je suho. Ovaj puta nije bilo ni jednog, jer su se svi taj dio provezli penzionerski. Zrak je bio 16 stupnjeva. Neugodno za bic, ugodno za trčanje. U kategoriji Roman je uspio doći ispred mene, a ja sam bio odmah iza njega, kao na fotki.
T
slika

Zadnja izmjena ( Utorak, 22 SEPTEMBER 2015 13:47 )

 

9. Faaker See Triathlon

            Rano krećem iz Vžd, 3 sata, po GPS-u treba 4 sata vožnje, za 230 km. Čeka me mučna trka /vožnja/ kroz Sloveniju. Prosjek 50 km/h. Vozim, ispred mene mjesec, nikad veći i sjajniji. Prijeđem granicu kod Zavrča. Za probu gasim svjetla, okolina izgleda kao da je dan. Mogu se čitati novine. Moj noćni partner, vodi me točno do Faakera. Ujutro me otpratio a na večer... .  Idem na triatlon koji se čekira u 6 i 30. Kad nas ima preko 1000. 9 baterija. Nas Mastera najviše. Mjesto se može svrstati u selo ali nema se dojam provincije, nego metropole. Registracija je u dvorani 30x30 m i još toliko montažne površine, ukupno za 2000 ljudi. U tom centru Arnietz biće 17.09 moje proglašenje.
  Startna linija, dužine, samo 20 m. Gungula i tučnjava na startu, pazim na chip. Jezero kažu 23,5 stupnjeva, pa ne treba neopren. Trka u 9 izdanju i prvi put bez neoprena. Voda je čista, nije tamne boje kao ostala gorska jezera. Ima boju mora. Sunce sja. Plivamo i pokušavamo držati pravac. Struje su jake kao na dionici Šilo-Cikvenica, čas poravnavam lijevo, pa onda desno. Za ukupan dojam fali još samo morski cucak.
 Prva bova odvojila se od sidrišta i nosi ju struja. I bez sata je očito da se je plivačka dionica odužila. Izlaz iz vode. Prvi prolaz se mjeri na 50 m a tranzicija je na samo 1 km udaljena. Montažni most izgrađen preko ceste samo zbog nas. Vrijeme moje iz vode do bicikla ravno 5,11 minuta. Bic staza pitomija od Kraigera, gdje ima uspon od 30 stupnjeva, tu su prepolovnjeni. Tri kruga, nema drafta. Dve opomene, dva žuta, diskvalifikacija. Jedna opomena, 2 minute penalty box. Dobio sam samo usmenu, presporo sam preticao. Na 9,4 km skoro nemoguće od 559 startera a da nisi u nečijoj zavjetrini. 5 sudaca jurca po cesti. Trkačka staza, 2 kruga, prvo uzbrdo onda nizdrdn. Gadna vručina i gadna sparina. Desetoro odustalo. I to sve prekaljeni triatlonci u godinama. Precjenili se, cijelu godinu su se pripremali, neki nisu ni bili na jednoj trci ove godine. Ispred mene doslovce se srušio domaći triatlonac /1963/. Organizacija je odlična tako da je trkačka staza pokrivena sa volonterima i ubrzo je stigla Hitna koja je bila nedaleko. Nastavim dalje trčkarati kad osjetim lagani dodir na ramenu i pozdrav, poznati glas. Stigao me je Mitja Dečman. Nastavimo zajedno, prebiremo po triatlonskim pričama. Njemu se nikud ne žuri. Pametno. Njemu zadnji krug trčanja, meni još jedan. Na Bledu će biti drugačije uloge, ja i dalje starter, on glavni sudac. Tako da ću u 14 dana imati tri olimpijska. Za ovu trku biće dovoljno peto i šesto mjesto u kategoriji da zadržim ukupno drugo mjesto u KTRV.u
  I tako nas je bilo samo četvorica. Stoga nemam se kuda žuriti. No izgleda da me je neki kukac fpičil i nanižem trojicu mladića. I kak to obično biva, uvjeti su bilo loši da i ja ne napravim iz gotove trke veresiju, smanjim tempo. Ima još dana za megdana. Kao što se moglo primjetiti, odlična organizacija, majice nema, ima sportsockne, sa logom trke. Ali su bogate nagrade, za postolje a tu je i tombola. Bogata. Prva nagrada, Merida, 2800 €. Odnio Talijan. 
  Na olimpijskom 526 startera i 33 štafete, ostali na kraćim distancama 317,  i razna godišta aquatlona oko 500.
Kod Zavrča dočekao me je jutrošnji partner, opet ispred mene. Nikad veći i sjajniji, zovu ga i krvavi...
video
T

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 10 SEPTEMBER 2015 21:37 )

 

17 ° Sprint Triathlon Città di Udine

     Udine, uspješno sam završio trku na 18 /osamnaestom mjestu / u kategoriji M 60. 
 Manja uspješan je bil moj prijatelj Roman /treći u kategoriji/ a vidljivo iz fotke, on sportski ulazi u cilj dok ja elegantno penzionerski. Zato sam ja bio uspješniji. Slabo uspješan je bio prijatelj Bojan Trojar. Prvo mjesto u M 55 i to samo 2 sek bolji od drugog. Slabo, slabo. Na fotki veoma dobar.                                 T

 Galerija

 Video

Zadnja izmjena ( Subota, 08 AUGUST 2015 16:01 )

 

Memento guskama

         Odnosi se na 29.Gösselsdorf Volkstriathlonse. Onaj koji je dao ime mjestu, da se sada pojavi, vjerojatno bi se rasplakao ko kišna godina. Jer ime mjesta vara, nema ama baš nijedne guske u tem Somboru. Ima patkica i to divljih koje su pitome tako da jedu iz ruke isto ko i one sa jezera Wörthersee. Nitko ih ne lovi pa su podivljale, dosadne ko uši. Ne da se od čovjeka koji nešto jede tako dugo dok joj se ne dade komadić kruha. Živa napast.
  A zašto pravi memento. Bilo je previše pitanja u vezi prve slike i triatlete Jana Jagodzinskog iz kategoriji besmrtnih M 65. Prva slika je rezultat pretople vode koja je izazvala određenu reakciju pa je bila vidljiva na izlasku iz vode. A po zakonu fizike, akcija izaziva reakciju, suprotni spol je zagrajao kao da su na Zrču i ja sam šarmatno i elegantno zaklonio lice. Za svaki slučaj da me poslije trke neka ne potraži.
   Treća slika, dr Jagodzinski, na tom mjestu ga drugi puta pretrčavam. Na bic stazi šest puta smo se izmjenjivali isto je toliko bilo na trčanju. U tom našem natezanju, gore dol po lojtrici, zadnji kilometar mnogi mlađi su nam gledali u leđa. Slučaj za psihologa. Kroki profil Jana. Dakle, doktor psihologije, /1948/ citizen of Canada, preko 30 ironman distanci.Svake godine otprilike oko 80 000 triatlonaca krene u sakupljanje bodova. Njegov Ironman overall renking, 1265: . Obišao je cijeli svijet na račun triatlona. Nas dvojica već dugo ratujemo a ovaj zadnji je bio najteži duel, još uvijek ledim koljeno. Ocjena iskoristivosti koljena, par postotaka, ide još na gorivo zvana, volja vlasnika.
  Sljedeće naše viđenje zakazano 22.08 na Kraigersee triatlonu.
Za kraj, kako sam organizatorima, obećao da dolazim ove godine, biću u Gusjem selu i iduće. Zbog standardno izvrsnih kolača, domaćih. Pored kolača pomoglo mi je i gesta domaćih prema nepoznatom gostu, Meni. Budući na svaku trku nosim sobom i stare sandale, ovaj put sam ih uzeo da se na putu koji vodi do jezera ne hodam po sitnom tucaniku. Tko ne želi bosom nogom na tucanik može pored puta hodati po šumi i isprobavati da li iglice od crnogorice, bodu. I tako ja prije cheka ostavim stare otrcane sandale pored jezera sa namjerom da poslije trke dođem po njih. Friška figa, jezerska okolica čista kao da nije bilo preko 500 ljudi na startu. U blizini je bila kanta za smeće, bacim pogled u nju. Do vrha sa smećem, pa neću zbog opsesije za starudijom kopati po kanti. Odem ljutit na sebe, ipak mi je bilo krivo partnerskih sandala. Vraćam se u tranziciju. Odem do stola sa kolačima da ublažim tugu. To je treći puta da ih uzimam i punim kartonski tanjurić bezobrazno sa mnoštvo raznih kolača. Idem prema autu i prolazim pored mjesta gdje su naše stvari iz  prve tranzicije. Vrećica sa mojim brojem, uzimam ju a nedaleko potpuno same i moje sandale. Uredno ostavljene. Obradovao sam kao kad završim trku. Pa tko ne bi opet došao, makar se patiti. Dan, vruči, završava kišom. 
T
 

<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 51 od 76

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas100
mod_vvisit_counterJucer236
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1188
mod_vvisit_counterSve1848592
Sponzori