Katar II

          Pogrešio sam, mislio sam da ću imati mirni viked. Brus. Kakvo je to trenersko znanje. Katastrofa. Igra sa Vorijem je čisti promašaj. Njegova uloga je pročitana. To je prolazilo prije 3-4 godine. A drugo, Goluža se potpuno pogubio, šalje Vorija u napad, imamo jednog isključenog. Vori na sidro, krila su na svojim mjestima. I šta da preostala dvojica igraju odbojku.
     Kao nemamo opet sreću, a sreća se zove Goluža. Na kraju utakmice i prvenstva od Goluže ni trunka kritike, nego fuflja, frflja i krklja o nekakvoj analizi. Pa to je odmah vidio na tekmama gdje su nedostaci. Zaboravio je na drugu postavu. Vori je na kraju odigrao najbolju rolu, barem nekakva samokritika. Za kraj. Još smo dobro prošli

 

 

Zadnja izmjena ( Subota, 31 JANUARY 2015 19:12 )

 

Tekejtizi, važno da smo izbjegli Francuze

     Osjećaj da nebu dobro, nikak da me napusti. Naročito kad su domaćini pustili himne, a obje su se odnosile na nas. Pa su vjerojatno naši već počeli slaviti kraj tekme. Prvo poluvreme, katastrofa, 10 minuta, krilo prvu loptu pipa /Čupić/ igra se samo oko pivota ?? 17 minuta, 8 šuta-4 gola ??? Poljska krila igraju, naša podrezana. Vori glumi a sudac ga opominje, kasnije je skoro otkinul jednu poljsku glavu. Može se prijaviti u MMA program. 21 minuta, Jurecki ode u sam korner i šraubom iza leđa zabije gol kroz pregaču Alilovića.
  Okrenem na neki drugi kanal. Tamo pitaju gradonačelnika Hrvatske, kad će se kandidirati. On hladnokrvno odgovara: tekejtizi. Ponovo nam daje na znanje da je njegovo znanje engleskog kao da ga je studirao  na Oxfordu. Dobro se prisjetiti one nepoznate novinarke, koja mu je svojevremeno gurnula mikrofon u lice sa pitanjem: Do you speak english? Naš budući gradonačelnik Hrvatske blago pogleda novinarku i odgovori na kristalnom oksfordskom "Ke" uz značajnu stanku, pa je nadodao. Spikink krojejša. Nije mi jasno zašto se trudi spikati kad izvrsno govori, francuski.
   Oraspoložen vratim se na rukomet, drugo poluvreme. Dobro je, dobro je kad opet katastrofa. Vratim se u traženje emisije na kojoj neću brusiti živce. Izvrsna serija Kozmos od N.D.Tysona. Sad barem točno znam da je naša svemirska kuća stara 13,8 milijardi godina. A sjećam se dok sam bio klinac da su nas uvjeravali, prvo da je starost svemira 10, pa su onda prebacili na 20 milijardi, zaustavili na 14,1 a u ovoj seriji Tyson tvrdi da je njegova najtočnija. Idem na kraj tekme. Duvnjak u kontri, ima slobodnog Štrleka, zabio se u trojicu ispred njega. Propala prilika. Završetak, svi tvrde da smo izgubili, pa čak i Goluža, nešto trtlja o sreći, Valjda s Brazilom, suci krivi. Nije više pred mikrofonom ko ovih dana sa pogledom u visine i veleumnim frazama. A imali smo sve, najlakšu grupu i najlakše četvrfinale i onda bi u slijedo bilo opet, lagano polufinale.
   Mi nismo izgubili, to nije istina. Po meni su Poljaci pobijedili, bili su bolji. Sad ću barem na miru i sa uživanjem gledati završetak prvenstva. Rukomet je gruba igra ali prije svega potrebna je prirodna inteligencija a posebno sportska.
Tekma za uživanje, Danska španjolska. Danci mogu ponosno reči da su izgubili.
Najvažnije da smo izbjegli Francuze, jer bi se snjima sreli baš u finalu.
T
 

Katar

Nije Kladuša već je kao K, Katar.
Loše, loše i loše ali ima nećeg dobrog, portali procvali od, Igor Vori funny foul. Neki su uljepšali zahvat kao štipanje za stražnjicu. Je, da nebi, to je stari trik od šabačke Metaloplastike, kad je žarila i palila Europom, nekad. Sadašnji trener Zagreba je igrao za nju. Kod njih nisi imao što raditi u šestercu. Izletao si drugom kozmičkom brzinom. Eto i Vori je poslije zahvata, potapšao prijateljski Petrusa i rekao mu da stavi suspenzor /borilačko pomagalo/ ali naopako. 
  Šalu na stranu, tekma sa Brazilom pokazala je zašto mi stalno gubimo od Francuza. Nisam neki rukometni znalac ali lako je bilo uočiti da tri Brazilca u napadu igraju protiv naših šest. Dokaz ? Pa zabijali su nam golove ko od šale sa isključenim igračem. Parirati takvoj igri, samo sličan tandem Balić-Sulić. Opet dokaz. ?
  Onaj najsmešniji gol od Gojuna. Kontra naša a cijela dvorana stoji, suci stoje, Brazilci stoje, mi stojimo, Vori stoji na šest metara, oko njega dvojica Brazilaca, stoje. Kud će sa loptom. Ko mala djeca u vrtiću parabolom doda Gojunu loptu, koji isto stoji, da i zabija gol jer golman isto stoji. Što će kad je na streljani.
Dokle će nas vaditi kontre, krila i raspoloženi golman.
   Gdje je greška, trebalo je igrati kao protiv BiH. Ali onda je igrala druga postava. A zašto su Brazilci bolje igrali, čista fizika. Trošili su tri puta više Kj. nego naši. Na terenu je to izgledalo ovako. Dodavanja naša, bila su da lopta putuje 4-5 metara, i naši su stajali, nisu mogli stvoriti višak igraća. Opasnost za presjeći dodavanje. Sa stanovišta štednje energije izvrsna igra. Dok su Brazilci puno trčali, trošili velike količine energije što je iracionalno ali efikasno za igru, "križali" se, njihove lopte nisu puno putovale / nemože se presjeći/. Dodavanja su im bila što kraća i u svakom tenutku su imali viška igraća.
   Imali smo laganu skupinu i odmorili bitne igraće, e pa sad treba igrati, da nas netko ne rastrubi.
T
 

Agrokomerc

         Da nastavim u bezzveznom tonu o bezveznoj valuti. Sve što sam napisao eskaliralo je u burnu raspravu u Saboru, dan kasnije. Kataklizma ko u filmu Dan poslije. Tko nije gledao ili pratio medijsko zanimanje, potvrdile su se moje tvrdnje /moj otac je imao uzrečicu da poslije onoga nema kajanja/ a neki su zastupnici otišli još i dalje u kritici gotovog čina. Ima i tu uzrečica-kasno stiže Marko na Kosovo, gdje se sleže devet Jugovića i deseti Jug Bogdan. Za točnost otpravka to su bili Njemanići, Bogdanu je pradjed bio poznati Štef Njemanja.
     Burna rasprava prešla je u vatrenu i onda se samo doljevao benzin na temu CHF. Sad je benzin sve jeftiniji i lakše se koristi. Redom po težini kritike, poštovani dr.G. Marić /tražio je smjenu nekadašnjeg zamjenika najguvernera na planetu/ i izrekao da za 36 000,00 kn ništa ne rade. Nekak mi se čini da je u pravu jer sadašnji guverner je u jednom intervjuu rekao da čeka dan kad će Lijepa Naša uči u uerozonu. Tada neće trebati ništa raditi, pa čak ni dolaziti na posao. Drugi je bio Vukšić, koji je skoro sve ponovio što sam ja bio slobodan primjetiti u svezi vezano na svezu sa CHF-om. Treći je bio Lesar, on je isto govorio vatreno o nekim požarima, višekratno o više njih. Kroz razne replike, opaske i verbalni ekvilibrij sipao se benzin na NBH.
  Istina najveći krivac je NBH. Jučer u "Javnoj stvari" guverner se pohvalio da je on još 2005 godine upozorio na opasnost od CHF-a. Je, a kaj šćuka dela o mom ribnjaku. Biće zanimljivo doznati kada i za koliko su se banke zadužile u CHF-u i kome su ih prodale da daju kunske kredite. Da se malo poslužim saborskom rječnikom, drugi par čarapa je tko sve ima kredite u CHF-u. Ajd neki koji su jedva skuckali da si osiguraju krov nad glavom, ali što imaju jaukati recimo političari koji su dobivali kredite uz povoljnu kamatu /čitaj nižu nego ostali/ i to im nije bila prva nekretnina. Recimo peti stan ili auto. A za treći par čarapa, zna se da su se kupovali i avioni, helikopteri i jahte. Sve je to poslovno bankarski rizik. I sad bi opet trebali sve to poravnati porezni obveznici.
  Lijepo sam ja davno predložio, ko stariji Katon za Kartagu. Uostalom banke treba nacionalizirati.
   Prvo pretvorba, pa gradnja bez građevinske dozvole, pa stečajevi, pa sad valutna klauzula. Koji sam ja lik da me ni u jednom nema. Nema me ni na spisku branitelja, pa nema ni braniteljske mirovine. Pa gdje sam ja ovih zadnjih godina bio. Nigdje. Sram me i stid bilo.
    A nije kraj ovog eseja o budućoj, najbogatijoj i najperspektivnoj državi na planeti.
   Kakve nam je nezamislive mogućnosti otvorio Super Mario,svaki mjesec 60 miljardi EUR-a /rezerva je samo 600 miljardi ???????/ možemo dobiti. Samo se trebamo požuriti štampati državne obveznice i biće lova do krova. A krov u podrumu. Kamata 0,15 %. JIPI. Da to je kamata za Njemačku, za nas možda 4 %.
    Lijepo sam predložio da smo trebali uzeti kredite kad su nam nudili po 3% kamatu  i zamijeniti one starije, doduše nešto je Lalovac bojažljivo rekao da jesu ali koje kredite nije spomenuo, možda one iz vremena Šukera od 9%.
     I tu sam  bio u pravu kad sam predvidio /moja staklena kugla / prije par godina da štamparija u podrumu ECB-a / Frankfurt na M./radi dan i noć. Sad kad će biti EUR-a ko pljeve biće i nove Kladuše. O njoj kasnije, prije još jedna pozitivna situacija.
     Dok sve države na svijetu imaju jednu centralnu banku, mi ničim izazvani imamo tri. Prvo se kao regulator javila Vlada, jučer se u toj temi odredio Sabor i ostaje treći monetarni regulator, vrla NBH-a. Sabor se odredio a ja nisam kupio jahtu iako su mi nudili kamatu od 1,5%, ali anuitet uvećan sa glavnicom pa bi mi stvarno kamata bila 0,5 %. Nisam kupio srečku.
T

Zadnja izmjena ( Petak, 13 SEPTEMBER 2019 04:30 )

 

Magyarország

   U svoje se ime zahvaljujem szomszédok na hitnom prijevodu dvaju ország zakona. Lijepa gesta altruizma i filantropije za naše cirkusarija. Kakva nam iznenađenja još nude, Možda ćemo biznisirati sa Rusijom.
    A čemu sve to, jel samo zbog Magyar franka. Čini mi se da da. Prije nekoliko godina pisao sam o toj čudesnoj devizi. A deviza mi je bila da imamo nesposobnog guvernera, pardon sposobnog jer su mu ino meštri dodjelili titulu najguvernera na planetu. Bez obzira koliko je imao u kasici prasici i kolika mu bila nevažna i neprimjetna privreda u usporedbi sa ostalom, svjetskom. No oni su znali zašto je najguverner. Čuvao je nacionalnu valutu tako da su ino meštri lagodnije poslovali a domaći meštri bezbrižno uvozili dok nam je državica uporno tonula u svim segmentima osim u optimizmu naših političkih elita. Elita.
    Koja mi je još bila deviza, pitanje čija je to deviza, pardon centralna banka iliti kak ju zovu Narodna banka Hrvatske. /članak pisan 30.10.10/. Kad u državici strani bankarski kapital 93%. Čija je.
Trenutni aktualni junak, franak, pa i o njemu sam nešto piskaral. Uzgred i o norveškoj kruni, pa me je poznati ekonomski znalac prepisival. A kak sam u to siguran ? Lijepe, bi rekli oni ezgere, iz svete zemlje. O franku sam sve napisal a krunu sam ostavil za drugi put. Tako je i on napisal u Globusu /broj 1074 od 08.07.2011/ da će o kruni drugi put i do danas nije ništa napisal.
     A jesam prasac, kak dobro pamtim.
Vratim se ja junaku. Ako me moje alchajmersko pamćenje još služi, švicarci su već taj deal jednom napravili./2011/. Umjetno povečali vrijednost franka, no nije baš umjetno. Treba tu dati analiza i objašnjenja a sve se svodi na moju devizu a tu je i eurozona. Nemoguće je da sve države u EU imaju istu valutu, tj devizu / franak je bio fiksiran na EUR. Zašto? Pa i o tome sam pisal i dao obrazloženje.
     Žao mi je svakog koji je uzeo kredit u bilo kojoj stranoj valuti. Ja to nikad ne bih učinio. Onog trenutka kad su uzeli takav kredit ušli su na svjetsko tržište kapitala. A tamo vladaju ajkule koje svoje bogastvo sele iz naftnog biznisa u plemenite metale i obične kovine, drago kamenje i obratno a ponekad sa viškom čara zaigraju na valutnim tečajima. I sad su jadnici mislili da će dobro proći sa stabilnim frankom i niskom kamatom. Da li su si samo krivi, jesu, to im je bila poslovna odluka.
     Na kraju devize, pardon balade, gdje je locirana greška. Pa u našim glavama, zašto, još nam fijuću u njima vjetrovi iz stare juge. Fučkaš nacionalnu valutu čuvaj u stranoj. Pa se mentalitet iz stare postojbine, preselio u novu državu. Bilo je slavlja, imamo državu, je, ali je markica bila markica a poslije EUR-o. Bez obzira na domovinu /državu/, NBH i što je najvažnije zapisali smo u Ustavu da imamo svoju valutu. Ali sami nismo vjerovali u nju.
  Još jedan bezvezni članak i još bezveznija situacija.
Samo je situacija ozbiljna za razliku od nas.
T

Zadnja izmjena ( Srijeda, 21 JANUARY 2015 05:58 )

 

Nafta

      Ne mogu odoljeti ekstazi novinara na pad cijena goriva. Vesele se ko mala djeca bonbonima, a ni kupci nisu daleko.
A gdje je realna cijena ?. Nastavno na neku TV emisiju gde neki mladac iz naftnog biznisa objašnjava na pitanje. Zar ne bi cijena trebala biti niža.
Slijedi veoma umni odgovor, da ne može biti cijena niža dok se ne potroši nafta nabavljena po staroj cijeni. Ma nemoj. A kad su dizali držali su se ko pijan planjki, cijene kako je rasla na burzi. Za primjer je Njemačka, na dnevnoj bazi mogu i dva puta mijenjati cijenu. Uostalom, u ljeto 2014 kad sam malo plival po EU, u Njemačkoj i Austriji, bila je cijena znatno niža nego kod nas, u Italiji mrvicu niža.
 Mi kao imamo rafinerije, izvore, koncesije.
  Stoga sam danas u 13 sati provjerio cijene na burzi u Londonu. Broker mi je ponudio Ice brent po 45,98  barel a crude light po 44,85. Tog trenutka brent je bio u padu 3,16 $. Ponudio je i nižu cijenu ako uzmem jedan lijevi tanker koji već dugo hrđavi u Roterdamu. Kak da ne, da poslije s njim imam posla oko rezanja.
    U svakom slučaju uzeo sam onu famoznu tajnu formulu da izračunam koliko je stvarna cijena diesela koji točim.
    Cijena nije 8,13 kuna, nego bi trebala biti 6,45. Uzeo sam u obzir da je $ prema kuni porastao oko 8%.
Čestitke svima koji su prodali i prodavali dionice INE kompaniji koju je INA mogla kupiti sa malim prstom /šah/. 
T

Zadnja izmjena ( Utorak, 13 JANUARY 2015 19:35 )

 

Sponzori

     Po nekima skromnost mi nije vrlina. A što ću, nisam ja kriv, to sa punom odgovornošću tvrdim. Uvijek je na našim prostorima netko drugi kriv. Da zaobiđem svoju vlastitu familijarnost, rado spominjanji- sukob interesa.
Dakle rezultati, sportski, ne bi bili da sam se sam sa sobom dogovorio da stanem sa aktivnim triatlonom u 2012 g. Eto kako prošlost utiče na budućnost. Nastavio sam "cirkusirati, to je nazivnik za triatlon od moje bolje polovice" i u 2013 g. Pa me je ta godina zavela /1 mjesto u AATC-u/ i ja sam si umislio da to mogu sve ponoviti i u 2014 g.
   Nisam ponovio, nego i sam sebe iznenadio. U overall bodovanju treći u AATC-u od 709 triatlonaca. Prvi puta je bila izvješena hrvatska zastava na ceremoniji proglašenja, od osnivanja AATC. Jedina uz države osnivateljice. Poznato je, da je konkurencija sa sjeverne polutke. I još je jedan rezultat obilježio moju neskromnost. Gesseldorsee triatlon, utrka koja se organizira samo za punoljetne osobe, a bilo je 28 izdanje, te utrke. Moj rezultat je apsolutno 359 mjesto, od 409 takmičara, bio sam po godinama među 5 najstarijih. No to mi nije bilo dovoljno nego sam upriličio da 5 štafeta gleda u moja leđa u cilju.
   Majka svih pitanja, često se pitam jeli sam to ja stvarno ostvario ili tu ima još nečega. Dakako da ima, ne bi bilo tih rezultata da nije bilo suporta. Da nije bilo sponzora, njihove podrške a i podrške klupskih kolega. Malo nas je ali imamo rezultate, vrhunske.
Sponzori su nam javni, tajni, sramežljivi ali svi su sa poslovanjem kako priliči pozitivnim propisima. Za njima se ne vuku priče o prljavom poslovanju, neisplati plaća ili nedajbože kaznenih /ne/djela. Klub i nebi htio imati takve sponzore. Ako drugačije ne može, neka bude pošteno.
  Javni su nam po redu, neizbježno Jadransko osiguranje, vaše, naše i moje. Bili smo im putujući baner na svim trkama. Ali oni su nam se odužili korektno i sa poznatom marketing akcijom - bonusom za one vozaće koji oprezno voze. Slijede poznate firme iz metalne privrede: Strojopromet, Dorigo, Metal-gal, Mip Weyland, Panex Tim, neizostavni Leonardo. Tu je još Biolab sa kvalitetom Thule nosača. Ima ih i tajnih, da se iz nekog razloga nezna da su nam na pomoći. Sramežljivi su oni koji bi mogli i nešto više uplatiti na žiro račun, pa bi mogli odgovoriti na uporne pozive na neke udaljenije utrke.
    Svima se zahvaljujemo i želimo da u ovim čemernim uvjetima ostvare zadovoljavajuće poslovne rezultate.
U novoj 2015 g. želimo sponzorima, sportašima i naravno nesportašima, osobnu sreću, zdravlja i veselja.
Za TK Varaždin     
    T

Zadnja izmjena ( Utorak, 29 DECEMBER 2015 16:10 )

 

Bez srama

   Dugo nisam ništa napisao, uputio koju sitnu kritiku ili uputstvo za naše trenutno tonuće gospodarstvo. U biti jesam i sve sam bacao u smeće, jer poslije tri godine jednostavno postane svaka dobra namjera s moje strane bezveze. Mogu iz arhive vaditi predviđanja i događanja koja su nas sada snašla. Mogu likovati na točnim prognozama i pljeskati svima nama na stanju gospodarstva kao najgoreg u EU. Mogu se i rasplakati kao ova kišna godina ali od svega toga pomoći nema. Svi su digli ruke od nas i sad se pripremaju diktati, a lijepo su neki /i moja malenkost/ upozoravali da će biti semestralne ocjene.
   Ali, zadnje ponašanje kolege po radnom mjestu, prešlo je dobar ukus. Braniti neobranjeno, to je već ispod svakog zdravog razuma, političke kulture i dobrog građanskog ukusa.
       Nevjerojatno da su nama za gospodarsko posrtanje krivi neki sa područja sjeverne Italije i slab rast u Njemačkoj. Kako patetično, jadno i bijedno, opravdavati svoju nesposobnost i svoje Vlade. Znači biće rasta kod nas ako će biti i kod njih. Pa na licu mu je bilo ispisano bjelodano da ni sam ne vjeruje u svoje riječi. Sjajan alibi da su nam neki drugi krivi što mi tonemo. Između ostalog je rekao da su državu preuzeli u teškom stanju i da je tonula. Zaboravio je svekolikom pučanstvu Hrvatske priopćiti da još uvijek tonemo. I to sasvim solidnom brzinom. Koliko će nas koštati to šegrtovanje. Mala digresija, sjeverna Italija za ispravnu informaciju, potezima Renzija bilježi blagi rast. A kad smo već kod Italije, moje sjećanje bilježi iz doba kad sam bio takoreći klinac, da su im Vlade padale kao zrele kruške. I to u rokovima od par mjeseci do nekoliko dana. Prva pomisao mi je bila što će biti sa tom državom. Ništa, bila je sedma gospodarska sila na svijetu.
   Pa bi stoga ponovio moj prijedlog da se sljedećoj garnituri/ova se drži stolca ko pijan plota/ dade rok od godine dana da pokažu rezultate, jer izlazak iz krize biće filmski hit Nemoguća misija 6 ali bez glumca Tom Cruise. U glavnim ulogama, imaćemo domaće buduće oskarovce.
  Sadašnjost. Od poduzetih akcija i novih najavljenih investicija neće biti neke velike koristi jer tempo propadanja ostataka ostatka privrede biće brže od pokazatelja rasta. Nije se stabiliziralo postojeće stanje u gospodarstvu- a i pitanje kako će i kada profukcionirati tsunami investicije. Glavna gospodarska strategija, ako je u EU rast biće ga i kod nas. Vidi prijedlog rebalansa, predviđena glavna aktivnost EU fondovi. Na vrbi svirala. Neznanje i neinvetivnost. Nesposobnjaci se uvijek oslanjanju na druge. A gdje je naša bazna industrija, agrar propada /koliko smo poticaja ulupali/ a sve više uvozimo, stočarstvo propalo, uvoznog mlijeka ko šodra u Dravi. Najgore što nismo samodostatna država. Moramo si za sva vremena utuviti u glave da rasta u EU da zadovolji naš izlazak iz krize neće biti. Pisao sam da netrebamo ići u EU pod uvjetima kakvima smo išli, ali sve su partije glasno podvikivale Europa, Europa. Zašto, jer se uhlebljenima širila baza za uhljebljivanje a sve drugo od koristi bili je zadnje na priotetni listi. Ima država u EU koje sasvim lijepo gospodarski stoje i imaju sasvim zadovoljavajući odnos sa EU. Oduvijek sam smatrao i nisam to jednom napisao da bi za naš rast trebao biti bačen pogled na bivši SSSR. Ono što možemo na taj prostor prodati, u EU nećemo nikada. Konačno i sada je to potvrdila i Mađarska koja sasvim solidno koristi poslovne veze sa Rusijom. A mi smo ispali guske u magli.
    Treba imati na umu da nas neće iz gliba izvući nikakav rast od statističke greške, oko 0-1 %. Pa kad bi i EU rasla od 3% to ne znači da bi mi to mogli fasovati. Našim svim stručnjacima dati na znanje da sami moramo kreirati rast i to najmanje od 7 % po mojem starom izračunu. A da je to samo pusti sanak za sve naše vidovite makroekonomiste.
     Zašto sanak, pa zato što svi bulazne samo o nekim investicijama, kojih nema, jer investitori /pošteni/ previše znaju o nama da se upustili u bilo kakvu avanturu. Drugi pusti sanak izvoz u EU, a tehnološki-strojno smo zastarjeli, pa kako onda biti dobavljač njojzi.
Prognoza, kada će se vlast mijenjati imaćemo negativni rast BDP-a.
 Nagradno pitanje, stručnjacima, da li je moguć rast BDP-a bez investicija.
Za proračun, svaki tjedan, novi izračun jedan. Gdje uštedjeti. Pa prvo se rješiti starih kredita sa 6-9% kamata, zamijeniti sa 3% koliko se je nudilo. I pitanje je, dokle će ih biti.
   Dalje, agencije, otpremnine, mobiteli na trošak države ???, free razgovori. Mediji pišu o raznim VIP uslugama. Izgubi posao pa ga premjeste na drugi posao, gdje opet radi štetu, peglanje kartice, free prevozi za radnog vremena a i poslije njega, plaćanje raznih tečajeva za stjecanje vještina za državni posao. Recimo stranog jezika, znanje koje su trebali donijeti na radno mjesto. Politički turizam. Najgljuplje odluke, uđbenici svima. Pogodovanje kroz PR- pajdašima. Intelektualne usluge. Zapošljavanje koruptivno, izmišljati radna mjesta za podobne. Zato je administracija impotetna. Pogodovanje kod dodjele poslova, razni modeli da se nešto ne može u sustavu države -ali se može u privatnom aražmanu, u fušu. Plaće. Sabor, popravljaju i  prepljavljaju zakone po nekoliko puta. Prvi dan jesenskog zasjedanja, neki još na godišnjem. U petak skoro nema nikog jer su imali neodložne poslove. Kakva pravna sramota, budući gradonačelnik Hrvatske, ne može biti ni u zatvoru a ni na poslu, pa gdje će biti na kraju. Plaćamo bivšeg i sadašnjeg predsjednika koji su čisto protokolarni. Konačno urediti državu i njezinu regionalnu administraciju. Socijalu urediti, radno sposobni na socijali trebaju raditi a političarima minimalac, svima dok BDP ne poraste na 4%.
   Ekonomska stanje države je pregalaštvo politike.
 T
 

<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 58 od 81

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas35
mod_vvisit_counterJucer93
mod_vvisit_counterOvaj mjesec838
mod_vvisit_counterSve1871919
Sponzori