Maestral ll

       U prvom Maestralu, bila je prva filozofija, metafizika- Aristotel.
Sada čista filozofija,fizika.
Prije svih filozofija, sada je pravi kaos u državi, / ako je danas 13, kome zvona zvone, Veliki četvrtak, posljednja večera/, tko je kriv.
  Gazda, Financ minister, Ponzijeva piramida, HNB ili HANFA. Ili ima još nečeg.
   A možda sam i ja, jer sam o tome pisao od 01.04. a posebno od 05.04. Izgleda da neću jer me pokrio jučer glasnogovornik MOSTA, partner HDZ-eta, u mojem viđenju naše stvarnosti u Lijepoj Našoj.
Bitno je da centralna banka /HNB/ ništa čula, ništa vidjela a sve su znali, tako tvrde. A tu je i HANFA, peru ruke.
  Svi akteri se sada vade. Moj stav je opet suprotan od službenih prilika. Faktoring kod mene nebi postojao, pa ne bi bilo regresa, kao sada. Da vjerovnik dobije svoje osiguranje za robu, da si sam sebi plati robu. Mjenica, to je relikt iz 13 stoljeća. A u zloupotrebi je u 21 stoljeću. Treba komentar. Frankenstein je izdao 9,5 milijardi kuna u mjenicama. Samo ??
  Da li su izdavane mjenice bez pokriće u robi i usluzi ? Eto, još do danas to nitko ne zna. Za njih ne odgovara šef računovodstva, već vlasnik. 
Ili se zna.
  Na stranu što se je politika slizala sa Gazdom. Imamo mi i trodiobu vlasti. Jedan segment je i tužilaštvo. Tu vidim sličnost Agrokora i Vindije.
Dodatno pitanje i moja nedoumica, jesmo li mi dve države u jednoj.
   Jedna premrežena odnosima vladanja, a druga stoka sitnog zuba koja uredno plaća te odnose.
Iz toga, filozofiji bi bila izvedenica, da je porez pljačka. Ne samo porez, nego i imovina.
  Ako sam se dotaknuo 13 stoljeća, onda shodno teme, mogu potvrdu potražiti u 4 st. pr. Krista.
Diogen je tvrdio i svađao sa svojim građanima a i sa Platonom da je imovina krađa.
    

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 13 APRIL 2017 04:26 )

 

Maestral

              Prime minister, uspavljajućem briselskim glasom objasnio svima, da je Frankestein za njega lagani lahor-maestral. Ako sebe zavarava, uspio je. Iako S&P tvrdi da neće imati BDP osjet zbog privrednog čudovišta, siguran sam da hoće. Biće stres i potres. Propušteno se ne može vratiti, može se ublažiti. To je zakon prirode, ne može se kapacitet nećega uvečati preko limita. Kao da se u litru boce strpa dve litre tekućine.
    O Ramljaku /Vladin specijalac/ nemam bogznakakvo mišljenje. Škegrin, tvrde kadar. O Škegri crtica, jedan od rodonačelnika neplaćanja. Najkraće rečeno, kad su se neki poduzetnici pobunili da je nastala anarhija u plaćanju, /1994/ mrtav hladan je rekao: nemojte davati robu tko ne plaća. Eto ti vrhunskog stručnjaka za javne financije. Imam i odgovor na takvu glupu izjavu, a zašto da se onda plaća državi porez. A da, još ga po nećemu pamtim, kamera ga snimila na jednom prijemu, gdje elegantno litru žestokog stavlja pod sako. 
   I tako dođe 2017, i svi se sada čude kako je moguće da u najbogatijoj državi Svijeta caruje lopovluk i financijska anarhija. I još se čude da država spašava Todorića  a ne 320 000 blokiranih. Baš čudno, otkrili Ameriku, jer im riba smrdi od glave.
  Uz sve pohvale specijalcu, posebno me je dojmilo, da se je prijavio za proboj u Vukovar, to ga odmah kvalificira kao ekonomskog spasioca države. Međutim u proboju u Karađićevo bile su samo varaždinske Rode. Akcija je završila katastrofom, i da u zadnjem trenu akcije nije bilo ZNG-a, svi bi izginuli.
  Da se pokaže da je znalac u svom poslu, rekao je Todorićima, da više ne moraju dolaziti na posao. Sjajno, pa tko bolje zna što se je sve mutilo i petljalo u Frankensteinu /F/.   
Gdje je Alvarez, čovjek je preko mjesec dana provodio due dilingence, pri ruci mu je bio Gazda.
   To bi bila moja prva filozofija na račun F.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 12 APRIL 2017 02:31 )

 

Cvjetna Nedjelja na HTV1 u 2

       Gadan tjedan, svaki dan crni dan. K tome, neradni dan Nedjelja. Na Cvjetnicu krasna emisija NU 2 kod Stankovića, pored Suca Kolakušića nastup je imao i Rajko Dondur. Prijava je išla 2014 g. u DORH. Do danas ništa. Još traju ubrzane provjere.
   Svjetlosnom brzinom, u Europskoj komisiji biće jako zadovoljni..
Obično se takvi događaji, događali u vrijeme Božića. Kakva su to vremena došla.
Moje pitanje, nije kerempuhovski. Tko će ići prvi između nas u Remetinec. Jedan je izbjegao ili će biti, oba su pala. Oba. Ili će nas biti više.
Jedan je donkihotski bankrotirao a drugi ?.
     Neke aktere današnjih dana ali i od 90-tih godina jako dobro poznajem, točnije sve ih poznajem. Sa nekima sam na pozdrav. Sa nekima sam, pa skoro od dječjih dana. Sa nekima u rodbinskim vezama. Sa nekima studirao, nekima pazio cure ili supruge, dok su nosili plave kuverte. Nosaća je bilo više. Previše. Mislim na moje dužnosti. 
    A gdje sam ja u toj priči, ja sam nitko i ništa, da, a takav ne može u Remetinec. Ne zato što nemam ništa. Nego što sam bio budalast. Nisam ništa pretvorio, pa čak ni vino patvorio.
Ništa ukrao, nikog prevario, nikog uništio, nikome dužan, posebice Našoj Lijepoj.
   Pa koji mi je najveći krimen, sve sam platio ali i sve naplatio /neki tvrde da sam nezgodan u tim razgovorima/. Tako su utvrdili u Poreznoj upravi. 
Platio i naplatio.
  Kad su me u Poreznoj upravi pitali kako je to moguće. 
Moja deviza da gorem od sebe neću biti dužan. Kako se ne družim sa lopovima, neću biti i sam lopov. Nije im se dopao odgovor, vjerojatno su dobro znali da najbogatiji ne plaćaju, naročito poreze.
 Sretan Uskrs, posebno novokomponovanim vjernicima, i onima koji se guraju odjednom u prve redove. Do oltara.
Za mene garantira moj kateheta. Bez da nosim plavu kuvertu.     

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 09 APRIL 2017 14:40 )

 

Crni petak za Frankensteina

     Lex prihvaćen od Gazde, uz riječi da je 40 godine nesebično sebe davao Hrvatskoj. Istina. Ali za sebe ako je on Hrvatska. A čiji su dugovi. ?  Pa neki dobavljači su svu imovinu poradi njega izgubili. Danas mali gladuju. Banke ih ovršuju. Lik je bez srama, gramzljiv je bio do kraja. Tražio od dobavljaća da mu oproste dug za 30 %. A platili su državi 25% PDV-a.  Ko je na Balkanu uspješno dužan ko Grčka. Od danas mu mali više nedaju robu. Za Uskrs ću kod njega kupovati prazne police.
 A što mene osobno brine, ko će sada voziti traktore i kombajne i pričati Andersenove bajke da plaća u dan. 
   Da si ne uzimam samo pravo da kritikujem, evo kako bi ja Lex riješio. Da srušim Ponzijevu piramidu. Prije toga bi mu uzeo građansko pravo govora da ne lupeta gluposti.
Onako kakve su zakonitosti u ekonomiji, točniji kapitala. Kako se je Gazda zaigrao,  tvrde sa 14 % kapitala, to ukazuje da nije Frakenstein banka. Banka opet po nekoj zakonitosti može na uloženu kunu izdati 7 kuna kredita. Budući je to upravno proporcionalni proces, to u firmi nije moguće. Ni u teoriji a ni po registraciji na Trgovačkom sudu. 
Dopuštam pravno tumačenje, da se za marifetluke završi u Remetincu.
   Kakav je taj LEX, pretvoriti sva dugovanja u kapital, jednakopravno i jednakomjerno. Jasno je da će namirenje biti manje od uloženog, no to je rizik svakog poduzetničkog poduhvata. Ako želimo biti ustavnodemokratska država.
   I ugradio bi pokazatelje za spašavanje i drugih firmi, a ne kako su otpilili Viadukt zbog mosta na Čiovu, a našIi spašavati Todorića.
A zašto zatvor ili ne. Tu sam potpuno slobodouman i ekonomski osviješten. Kada se dug namiri, slobodan je ko tica. To sam napisao i za Sanadera, uzeti kao što se to radi u normalnim država putem sudskih procijenitelja a ne da se još o njima u zatvoru brinu porezni obveznici. Hrane, oblače, zdrastveno ih zbrinjava, paze i maze i tako dalje.... 
     Imali bi više novaca u državnoj blagajni a manje sudaca na platnom spisku. Eto kako je jednostavno provesti restrukturiranje sudstva, uprave....... Bez obijesnih suđenja i stvaranja medijskih zvijezda od sudaca, advokata a i od tužitelja svake vrste.
Dan /petak/ je začinio prime minister. Rekao je da se dobavljači strpe. Sjajna i visprena briselska ideja, 6 mjeseci dobavljači mole i kume da im se dug plati. Sad se neka još strpe, a Vlada je već uzela plaću za prošli mjesec. Toliko, koliko smo jednaki pred Ustavom u demokratskoj državi.  

Zadnja izmjena ( Petak, 07 APRIL 2017 17:48 )

 

Pojašnje i zaduženje

       Dužan sam objašnjenje onima koji prate stranicu preko granice. Kako u meni stalno čuči zagorski puntar ili kak ga je Fric /Krleža/ ovjekovječio u liku Petrice Kerempuha.
Ponekad se i ja opustim kao naši vrli političari pa i ja ponekad, ispadnem smiješno koristan za naše marifetluke  .
U eseju "Domoljub", spomenuo sam račune. Mi smo jedina zemlja u EU gdje Gazda može u svom špeceraju, ekskluzivno naplaćivati razne račune. Od vode, struje, komunalija.............
   Jedina država u EU koja ima paralelni monetarni sustav, sa raznim vrijednosnim alatima na monetarnom tržištu za koje je zadužena centralna banka, NBH.
Sljedeće, tko je zadužen za državnu sigurnost. Sberbank, a i ona druga ušle su u najveću kompaniju Hrvatske. Sberbank je produžena ruka Ruske centralne banke. Da li smo dio EU ili Rusije. Danas je prvi dobavljač plina Hrvatske zatvorio plin Petrokemiji Kutina, opet ruska ruka, ruski plin. A gdje je naš plin. ?  
    Danas su drugačiji geostrateške strategije, nekad je rat bio produžetak politike. Kad je Broz pokazao bosanski grb Staljinu, ovaj je postavio tenkove na Mađarsku granicu a u Beograd je poslao vrećicu maka. Broz mu nije ostao dužan, vratio mu dar, poslao mu je malu malecku teglicu niške papričice. 
  Danas je upad na neke druge načine, putem sofisticirane robe. Kažu da je hrana strateško oružje.
Za kraj, donešen je Lex Todorić. Plenković i Dalić hvale ga do neba, nikada u povijesti Hrvatske nije bio donešen bolji zakon.
   Ako je to tako neka izdaju garanciju, može i zadužnicu na cijelu svoju imovinu ako krene nešto po zlu.
Vrijeme je da u ovoj državi počinje i politika odgovarati.  

Zadnja izmjena ( Petak, 07 APRIL 2017 05:17 )

 

Domoljub

      To je prava riječ, od našeg Plenkovića, kupujmo hrvatsko od Todorića, da se spasi. Eto mene kao velikog Hrvata i domoljuba pred vrata Kozuma, cupkajući čekajući da se otvori i da mogu kupovati i plaćati sve moguće račune, kao da smo banci, pošti....  
  Ispunio sam svoju građansku dužnost i probudio se iz sna, 3 sata. Bolovi su jaki ali ništa više ne uzimam. Trpim.
Ali lopovluk neću trpjeti, niti jesam. Milost ne tražim niti ću ju dati.
   Od kada sam ja domoljub, pa rušio sam onu državu. Razloga toliko da bi to bila knjižurina a ne malecki esej. I dok su mnogi ginuli, dobivali metak, neki su dobivali imetak. Stara priča, ali je sad trenutak da se ponovi. 
    Prvo gdje je bio kad je grmjelo. Drugo, afera državne rezerve žita, nestale. U filmu Gazda novinar konstatira, nestali dokumenti iz spisa. Osoba koja bi to sve trebala znati čudom se čudi i još tvrdi da dotični nije bio sponzor, nekima. Predsjednik države u lovištu Garjevica /Čazma/. Kako se riješila afera, pa tako da se je žito kupilo u Vojvodini u trenutku kad su se naši policajci masakrirali u Borovom naselju. Kad se je kupila Sojara Zadar i dobio robni kredit u soji, mislim da je bio na 5 godina i grace period bio dvije godine, cijena ulja je bila duplo skuplja nego u METRO-u Graz. Od toga dana ja nisam više ništa kupovao kod Todorića. Pravac cijela obitelj u Graz, cijene u pola i ulje nije od GMO-a. 
Zaredale se privatizacije i kultura neplaćanja. Gavrilović je prvi javno priznao 180 dana plaćanja. Krasno, da uzgojiš svinju 180 dana, plus dane zriobe proizvoda, i čekaš još 180 da ti plati. A gdje je obrtni kapital. Pa u banci, budala zaduži se i plaćaj državi PDV za ispostavljenu fakturu. Istovremeno umreženi je u političkom miljeu. Radi što hoće, pa čak ni revizije ni neplaćanja državi nije prekršaj.
   Proboj u monetarni sustav, bonovi, paralelna moneta. Druga centralna banka. Ne, nema kaznene prijave, ni prekršajne, zanimljivo bi bilo koliko su inspekcije do sada naplatile kazni u elitnoj firmi. Trenutno se spominju mjenice, svi se u lancu odgovornosti prave blesavi. Ako je i istina, isto je to doštampanje sredstva za plaćanje. Ali nema kaznene odgovornosti.
Zadnji koji je sa naših prostora odgovarao, Abdić, Velika Kladuša.
 Zaključak, rušio je temelje naše Lijepe Naše. Privatizacijom, neplaćanjem državi, uništavanjem konkurencije, neplaćanjem dobavljačima. Djeca uništenih su sada u EU. Samo, u Irskoj cvijet naše mladosti, 13 000, trenutno ih obilazi naša predsjednik. 
  I sada Plenković / Bruxelles / traži da ponovo budem domoljub, NEĆU. Odnosno, biću, kad Todorić namiri sav dug državi. 
Ako ne podmiri dug, u zatvor. 
Kao u USA. 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 06 APRIL 2017 03:16 )

 

Crna srijeda

       Jalova bipolarna diskusija u Saboru još traje. Kritičari su izvrsni kad nisu na vlasti. Mora da je to nočna mora Hrvata.
Žao mi je da mi je netko pred nosom odnio Vupik. Kako ga je Gazda izgubio, založio je dionice, i, fiju. Zašto nije založio Kulmera, sad bi još imao Vupik.
E da, crna srijeda, u Saboru jedan reče, đava donija, đava odnija.
  No nije to sve, S&P je zakucao zadnji čavao u lijes, dana 05.04. odredio kreditni rejting na CC, novinari bi rekli "smeće", ne nije već je agencija potvrdila moje jučerašnje stanje, bankrot.
 Todorić ne treba brinuti, on je još uvijek na konju, jer sa Vladom ima strateški projekt-hotel na Platku, objavljeno na sva zvona prije par dana.      
Važno da srijeda nije petak.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 05 APRIL 2017 18:28 )

 

Popodnevni kaos

       Drama. U penziji moram raditi. Jednim okom sam na poslu a drugim u popodnevnom Saboru. Usput liječim polomljena rebra. 
Nastavak drame, vani na terenu pljušte blokade, a u Saboru, HDZ-et želi progurati nekakav zakon da se instalira stečajni upravitelj /povjerenik/. Od oporbe nitko ga ne podržava.
Bunjac se javio, pita zašto spašavati vojnika Ryana, dobro nekog tajkuna. Jedan mali mljekar u blizini Bjelovara učinio suicid jer nije mogao vraćati kredit. Izgleda da sudbina malog čovjeka nije ista kao tajkuna. Nije ni sudbina Peveca za manje greške. Nije bio umrežen. Nije bio ni Marčinko, jedini bankar koji je kažnjen zatvorom, sve su mu uzeli, raspala mu se obitelj.
     Sada sam siguran da je zakon uperen protiv Alvareza lll, još teže saznanje da HDZ nema alate za rješenje Todorića a ni nade da im se prosvijetli pamet. 
Konačno da će se obistiniti zakonist ekonomije 3+3. Dakle za 6 mjeseci će se tek moći reči da li smo uhvatili uzde u svoje ruke.
  A za tih 6 mjeseci netko treba unijeti svježi kapital, samo za plaće. Dobavljaći ?A ostalo. ?    

Zadnja izmjena ( Srijeda, 05 APRIL 2017 14:46 )

 

<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 53 od 84

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas160
mod_vvisit_counterJucer121
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3022
mod_vvisit_counterSve1880268
Sponzori