Srebrni laureat

      Šampionski klub HSV Kärntner, osim vrhunskih aktivnih triatlonaca, ima triatlonaca, koji su završili sportsku karijeru, ali su nastavili rad u klubu.
Za posebne zasluge u promociji triatlona, radom u klubu kao vicepredsjednik, organizaciji utrka, jedan od osnivača AAT kupa, vođenje i bodovanje u ATT kupu i KTRV kupu, gospodin ing. Hannes Bürger nagrađen je od poglavara države Kärntner sa rijetkim priznanjem "Srebrnim lovorom"

             Ehrung LH
  link

Zadnja izmjena ( Subota, 02 APRIL 2016 13:53 )

 

Hrabri kupaći

    Nemreš pobjeći od poplave novogodišnjeg kupanja, cijela obala proplivala u moru, iskaču iz pašteta na teveu, sa portala i novina. More veoma hladno i ledeno +13 stupnjeva.
Za kupanje u Dravi na +3 nije baš neka vijest. Ponekad je trebalo razbiti led pa se namočiti. No za varaždinske podvige čulo se i preko granice, pa jedan od njih svake godine dobiva poziv za
   Veldener Neujahrsschwimmen 2016
Am 1. Jänner 2016 um 12 Uhr ist es wieder soweit: Mit dem Veldener Neujahrsschwimmen erfolgt vor der Kulisse des Schlosshotels Velden der fröhliche Start in ein neues Sportjahr am Wörthersee. Der erfrischende Sprung am Neujahrstag soll Glück bringen und neue Lebenskraft wecken. Diese alte Tradition griff der Verein „Sport am Wörthersee“ 2009 auf und schuf damit einen neuen Besuchermagneten.
Die siebente Ausgabe
2016 wird das Veldener Neujahrsschwimmen bereits zum 7. Mal ausgetragen. Der Startschuss fällt im Strandpark, direkt vor dem Schlosshotel Velden. Vom gesicherten Ufer aus verläuft die 50 Meter lange Strecke zur schwimmenden Plattform „Lust auf Riedergarten“ und wieder retour.
Schwimmerisches Können ist notwendig, da die Wassertiefe rund 2,5 Meter beträgt. Für die Sicherheit der Teilnehmer sorgt das 20-köpfige Team der VeldenerWasserrettung, das mit drei Booten das Geschehen patrouilliert. Durchschnittlich liegt die Wassertemperatur bei 5°C, die Lufttemperatur bei etwa -1° bis -5 Grad.
Immer mehr Wagemutige
Aus österreichischer Sicht ist die Teilnahme von Josef  Köberl interessant. Am 1.
März 2014 schrieb Köberl so etwas wie österreichische Schwimmgeschichte, als er sich am Grundlsee zum ersten österreichischen Ice Mile-
Bezwinger erkor. In 39 Minuten und 12 Sekunden schwamm er eine Strecke von 1.870 Meter – bei durchschnittlich 4 Grad kalter Wassertemperatur. Überwacht wurde das sportliche Projekt von der in Südafrika ansässigen Association, die das Schwimmen einer Strecke von 1.609,3 (britische Landmeile) Meter bei weniger als fünf Grad Wassertemperatur vorsieht. Neben dem Grundlsee gab es bisher noch 14
weitere Austragungsorte – von der Antarktis bis Mellanfjarden (Schweden). Erst 70
Sportler haben die erforderliche Distanz bei entsprechenden Temperaturen
gemeistert. Köberl ist einer von ihnen.
Den österreichischen Ice Mile-Rekordversuch (1.870 Meter) will Köberl nun in Velden starten.

Zadnja izmjena ( Petak, 01 JANUARY 2016 17:57 )

 

Sponzori

      Opet kraj godine, pa kud već.
Po starom običaju, zahvala sponzorima, prijateljima i pratećim službama, koji/e/ su omogućile da klub ima takmičara u kategoriji M60 sa 8 postolja u Europi.
Kronološki, Gösselsdorf /2/, Wolfsberg /1/, Klagenfurt /3/, Portorož /3/, Velden /2 i 3/, Kreigersee /3/, Bled /2/.
Ukupno u 2 EU kupa AATC i KTRV, 2 postolja, 2 druga mjesta.
  Prvo zahvala austrijskom šampionskom klubu HSV Triathlon Kärnten, primili su 903 člana. Lijepo je primljen u novom klubu a u starom su odahnuli.
  Sljedeći dobar sponzor je firma Leonardo koja je se pomalo poslovno vraća u stare vode. Ne zaslugom naših uhljeba.
  Bez Jadranskog osiguranja, ništa. Moje, vaše i naše osiguranje. Pomoću osiguranja odlazio i dolazio sigurno kući a i na trke.
  Isto tako odlazio sa starta i dolazio na cilj sa sponzorskim tenisicama, Brooks. Treću godinu ga nose i trpe, uporno.  
  Slijede poslovni partneri, domaći a i ino partneri, ako ništa drugo što uredno plaćaju isporučenu robu.
Zahvala za najbrži hrvatski hosting.
  Članovima TK Varaždin, malo nas je ali smo složni u jednom cilju.
Na kraju i zahvala gradskoj ZSU Varaždin.
   Za 2016 godinu svima, svako dobro, posebno zdravlja. Veselja i novaca biće napretek, kako su najavili novi predsjednik države a i nova Vlada je na tom tragu.

   TK Varaždin
Stari i novi predsjednik 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 30 DECEMBER 2015 06:06 )

 

Globetka 2015

      Malo sam okasnio sa osvrtom na zadnje moje ovogodišnje takmičarsko proglašenje. Trebao sam prikupiti važne podatke. Rezultate, koje sad svi znate ali i sve one koji su bili suport u organizaciji. Ipak da se spomenu, apsolutni pobjednici na 3,6 km Lea Kos i Mario Horvat, na 7,8 km Danijela Krobot i Josip Lacković  i to sa 50 godina. 
Poslije europskih proglašenja, AATC i KTVR kupa, triatlonskih kupova, u oba drugo mjesto, na cross ligi Varaždin, opet drugo mjesto i sada prvo u kategoriji M 60/ 3,6 km/ na međimurskoj cross ligi-Globetka 2015 u četvrtom izdanju, sa progresivnim rastom trkača iz godine u godinu.
   Od 8 termina uspio sam nastupiti na 7, zbog klupskih obaveza prema triatlon klubu HSV Klagenfurt.
Utrka Globetka je u organizaciji AK Međimurje, izvrsno uhodane ekipe na čelu sa M. Dobšom, J.Božićem, D.Nedelkovskim, oni koji su meni vidljivi. Istovremenu su i takmičari kao i njihov predsjednik Stjepan Koraj.
   Zadnja trka bila je 14.11. Poslije trke, proglašenje na čakovečkim bazenima koji su sportski susjedi trkačkim stazama.
Dok su organizatori imali ugodnu dužnost da zbrajaju i oduzimaju naša trkačka vremena, mi smo se morali družiti i mučiti sa delicijama i tekućim pitanjima ako smo htjeli izaći pred glavnu osobu proglašenja koja nas je ovjekovječila. Dolje na članku je njegovo remek djelo.
  Osobno bih se zahvalio za sve nas trkače na organizaciji trke i završnoj svečanosti kao i na fotografiji koju je dobio svaki takmičar ponaosob u nekom kolu kad je bio na stazi.
 Cross liga Globetka 2015, vrijedna je spomena, organizacijski savršeno pripremljena, nije samo sportsko društveni događaj nego ima i prošireni obiteljski dojam. Takmičari su iz raznih sportova, iz šire regije /ima i stranih/ a na proglašenju su dominirali domaći prehrandbeni proizvodi, bolje je reći delicije. Sve u režiji samih takmičara, njihovih prijatelja i poznanika.
Redom ću ih pobrojiti, biću pristran na OPG -Ivanka i Mario Horvat Mali Mihaljevec, sir i vrhnje+ češnjak / trkači/. Kosana mast - Mario Sever i vino iz  Vinarije Danice i Borisa Novak /donio Božić Josip/. Za mene su to bili izvrsni suplementi za poslije trke. Ništa lošiji, dapače izvrsni dodaci za oporavak trkača, klipići 300 kom - Anica Vukelić-, razni kolači- Nina Dobša, Božica Horvat, Lidija Levačići. Ostali donatori su Cvjećarnica Iris Miklavec, Međimurje plin d.o.o., Izrada klišeja Vizija, Design studio Reci da, Vinarija Cmrečnjak / donio Ivan Goričanec/  te pokrovitelji Grad Čakovec i Međimurska županija.  Za jabuke neznam, ali su bile osvježavajuće na jesenskim kolima. Za kraj treba zahvaliti domaćici Vesni Patafta na njezinom trudu kroz sva kola i zadnjem na bazenima.
  Čestitke svima u organizaciji lige i trkačima, sa željom da od ovogodišnijh prebačenih 200 u sljedećoj sezoni prijeđu 300 takmičara.

Slike
T.P.

Zadnja izmjena ( Utorak, 01 DECEMBER 2015 12:11 )

 

Alpe Adria triathlon kup 2015

  14.10.2015-Kratka informacija na Austrijskom triatlon savezu. Moj poredak, 2 mjesto u kategoriji M 60 i 9 mjesto apsolutno.

Am 10. Oktober fand in den Club-Räumlichkeiten von CUS Udine die diesjährige Siegerehrung des “Alpe Adria Triathlon-Cup” statt.

Wir möchten uns bei allen HSV-Athleten herzlich bedanken, die beim diesjährigen “Alpe Adria Triathlon-Cup” teilgenommen haben. Es ist wichtig, dass wir auch international sportlich aktiv sind und mit unseren Sportkameraden aus Slowenien und Friaul sportlich, wie auch als Freunde im Kontakt sind.  Auch 2016 ist eine Weiterführung dieses internationalen Cups vorgesehen!

ÖTRV-homepage-Bericht: www.triathlon-austria.at

slika

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 15 OCTOBER 2015 13:38 )

 

KTRV kup i St.Veit

        Poslije naporne sezone stiže poziv za proglašenje i ceremoniju KTRV kupa. Mjesto veselja, gdje je bila i zadnja trka, olimpiski triatlon u Faakersee. Točnije taj trialon se zove PANACEO, ali ne volim isticati glavnog sponzora. I tako Fakerci su domaćini 17.09.15. Malo iznenađenje, jer je to četvrtak. A  kada se nešto mora, nije teško. Početak je u 18 sati.
  Mi smo krenuli, u 8 sati, nek je rima. Moja unuka i ja, dobro smo se opskrbili sa ićem i pićem, dvije vrste šunke, sir tilzit /vindija-mali sponzor/ i dobrotama iz vrta. Paprika, paradajz, blitva. Prethodno je unuka u tjednu sve obveze u školi obavila pa je taj dan mogla izostati, vjerojatno i petak.
 A zašto tako rano krećemo. Kao i prošle godine sport smo sljubili sa poviješću i neizostavnim šopingom. Za prošlu smo godinu obišle povijesna mjesta u Sloveniji prije proglašenja u Veldenu, ili destinacije, kak bi rekli turistički pregaoci. Ove smo zajednički odlučili posjetiti samo jedno i to St. Veit, ako izostavim Klagenfurt u kojem sam često /furt/. Mama bi imala uzrečicu, da sam u njemu kuhan i pečen. St.Veit.  Mjesto koje je nastalo u isto vrijeme kad i Varaždin. Sigurno i ranije ali nisu imali licencu, tj pisani dokumenat kad se ih prvi puta spominje. Puni naziv gradića na hrvatskom bi bio Sveti Vid na glini. Da budem točan, posjetiti ćemo Sveti Donat, turistički resort, koji je kraj St Veit. To je dvorac na kamenoj stijeni, 100 m, slično kao u Udinama. Okolica, koloritna ravnica a dvorac na litici. Ne bih mogao opisati kao pitoreskni kraj, jer pogledom sa prilazne ceste ostavlja dojam nestvarne građevine iz nekog SF filma. Taj dojam me nije napuštao ni u trenucima obilaska. Do dvorca vode serpentine kao u Trakošćanu, samo ih ima više. I posebna znamenitost do dvorca po tom serpentinastom putu izgrađene su zidana vrata i obrambene kule. Ima ih 14, svaka je postaja dio Križnog puta. Stijena ujedno simbolizira Kalvariju. Pored vjerske te postaje su ujedno i smrtosne zamke za osvajaće.
   U 15 stoljeću tim krajevima šetali su Turci, više puta, a 1480 g. pala im je vickasta ideja da osvoje Sv. Donat. Tu su ideju  skupo platili. Danas tko želi osvojiti Donat, može birati između žičare ili ići pješice. Krenuti pješice, znači oznojiti se i to veselje košta po osobi 12 €. Donat treba vidjeti, zbog ljudske pameti, graditeljske mudrosti i inovacija.
Autom se može do podnožja Donata, ima malen parking i imali smo sreću što je bio radni dan a bio je skoro p
un auta i buseva.
    Krenemo mi na prva vrata, čekiranje. Za osvajaće vjerojatno nisu bila ozbiljna prepreka. Druga su već bila, jer su bila na višoj razini, lijevo stijena, 2 m širok put a desno provalija. Treća prepreka je kula. Veličine, pola naše varaždinske kod Starog grada. Trebalo je osvojiti ulaz, u kuli je bio drveni most, 15 m /postoji i danas/ koji su branioci maknuli ili spalili. Kad su prešli taj prostor, trebali su osvojiti izlaz. No sa kata kule bili su kroz dva otvora gađani sa oružjem, kamenjem. Branioci su se povlačili prema gore a Turci su imali samo dvije mogućnosti. Formalnu ići naprijed ili natrag, stvarno samo naprijed, jer unatrag bi izgubili glavu. Isto su ju gubili ako su išli naprijed. Ako nisu pali kod samih prepreka, odozgora su ih zasipali kamenjem i vrućom vodom. Puškarnice su bile na svaki metar a ispod njih su bili otvori kroz koje su bacali kamenje. Četvrta je kula, ista zamka, u kuli most iznad provalije, sa dodatkom. U stijeni iskopana bočna vrata za obranu. Između četvrte i pete kule mali prošireni prostor za predah napadačima, ako su im odozgora dozvolili. Peta kula bila je nešto teža, za par stotina više mrtvih. Morali su ih bacati u provaliju, preko zidina ili koristiti umjesto mosta u kulama. Šesta kula, ulaz metalna vrata izlaz zaprečen metalnim rešetkama. Kad su ju prošli imali su veći prostor, 200 m2, da se odmore, pregrupiraju, osmisle daljnju strategiju. Sedma kula isto iznenađenje unutra nije bilo mosta. Osma i deveta prepreka su vrata. Deseta je kula, dužine 2,5 m. Kad su je osvojili, pred njima je bila jedanaesta kula, najveća kula. Trokatnica, sva u puškarnicama.
   Dalje nisu prošli, da li je ponestalo osvajaća, morala ili je kula bila kamen spoticanja. Mi smo bez problema nastavili dalje, dvanaesta kula sa samo izljevom za vruću vodu u dužini od 1,5 m. Trinaesta su vrata sa podiznim mostom, rupa u dužini 2,5 m. Četrnaesta vrata, ulaz u donje dvorište dvorca, desno putić vodi do Donata, lijevo prolaz za još jedno dvorište. Prolaz je hodnik od 10 m, prvo metalna vrata a onda prolaz brani veliki drveni trn po sredini, koji se spušta sa kata. Ako se makne trn, može proći samo jedan čovjek. Sljedeće je komora sa topom. Ulaz u sam dvorac kroz metalna vrata poslije kojih se penju 34 stepenice u gornje dvorište. Dvorište 20x30 m, posađeno 6 divljih kestenja i neizbježni bunar, dubine 20 m / stijena je visine 100m/ Obišli oružarnicu sa oružjem i oklopima. Jedan ogroman, piše da je od jednog lokalca koji je bio visok 2,25m. Uspjeli smo sve osvojiti i spustiti se za samo tri sata.
     Pravac Klagenfurt, da se kupi nešto za spominek. Taman parkiran u Radetzkystraße, kad čujem naški. Okrenem se a ono partijska delegacija, po razgovoru zaključujem da idu na bankarski brifing. Krasno /ne u Lici/ a za domaće financ meštre nema posla. Čak i ekonomsku misao uvozimo. Pokvarili su mi dan, ostaje Faakercima da me razgale. 

slika

video  1;   video 2video 3

 

Zadnja izmjena ( Petak, 02 NOVEMBER 2018 16:47 )

 

Alpe Adria triathlon kup


 Alpe-Adria-Logo

 The award ceremony „Alpe Adria Triathlon Cup“ takes place on saturday, 10th of october 2015 at 1 p.m. in Udine.

 Location award-ceremony: sport-hall of CUS Udine (near University of Udine) in via Delle Scienze 100.

All competitors are going to be honoured and receive certificates and prizes.

The three best of each age category will receive trophies.

The Top 3 overall will get wonderfull prizes (running-shoes,…)

After the ceremony there will be a dinner.

 Kategorie: Alle

Zadnja izmjena ( Srijeda, 30 SEPTEMBER 2015 15:29 )

 

HSV Klagenfurt u 2015 g.

 

HSV Triathlon Kärnten gewinnt Rang 2 beim ÖTRV-Vereinscup 2015!

Darauf können wir Alle besonders stolz sein! Unter 162 Triathlonvereinen erkämpften unsere HSV-Sportler den 2. Platz.

 

Vor dem Finale in Deutschlandsberg war ein Zweikampf mit Styria um Rang 2 vorhergesagt – Hallein schien mit 1.000 Pkt. Vorsprung schon zu weit weg.

Nun ist es Rang 2 geworden, hinter SU Tri Styria (herzliche Gratulation) und noch vor TriTeam Hallein!

Wir dürfen da Alle (Sportler, Funktionäre, Trainer, Eltern und Fans) echt stolz darauf sein! Ein Verdienst Aller, die seit dem Indoor-Aquathlon in Linz und den ÖSTM/ÖM Wintertriathlon in Zeltweg so super Punkte für den HSV gesammelt haben.

Es sind insgesamt 7.875 Pkt. geworden, knapp 500 hinter Styria, aber über 700 vor Hallein. Unter 162 gewerteten Triathlonvereinen ein beachtliches Ergebnis!

Am Samstag, 17. Oktober Abends dürfen wir die Ehrung durch den ÖTRV in Wien entgegennehmen.  Freuen wir uns schon gemeinsam darauf.

Hier die Top-3 und die Kärntner Ergebnisse:

Rang

Verein

Pkt.

1.

SU Tri Styria

8.444

2.

HSV Triathlon Kärnten

7.875

3.

TriTeam Hallein

7.150

14.

Sport Am Wörthersee

2.456

20.

pewag racing team

1.758

68.

WFV Finkenstein

749

78.

RTM ASVÖ ÖAMTC Klgft

617

79.

SC Hermagor

567

84.

RC ARBÖ Feld am See

487

119.

Schwimmaktiv Club

184

125.

Schwimmverein Villach

158

129.

BRL Lavanttal

134

133.

SC XTerrians

124

157.

RC Möllbrücke

50

Alle Ergebnisse: triathlon-austria.at/Vereinscup-Endwertung-2015

 

<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 55 od 81

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas37
mod_vvisit_counterJucer93
mod_vvisit_counterOvaj mjesec840
mod_vvisit_counterSve1871920
Sponzori