Vlada je pala

     Eto, kad se ne držim fizike, nego ja moram navaliti na transcendetni pristup. Vratim  se doma a ono rusvaj, cirkus. Tko pije a tko plaća. Frankenstein mjenicama, a Vlada obećanjima. Mijenjaju se ministri ko prljave čarape. I doministri, krivo mi je Ružice Vukovac. Tri je dana bila dominisrica. Eh, što je most, tj. život 
A ništa, u svom tom cirkusu ima i neke pravde. Prije nekoliko godina predložio sam da se vlast dobija na 2 godine. Vidjevši da se ovi naši majstori neznanja, uhljebljuju a ne rade ništa, osim štete. Predložio sam, ajde da im damo samo 1 godinu. Želja mi se obistinila. Na taj način smo kao Italija prije 40 godina. Svakog tjedna Vlada jedna.
  Prijedlog za 1 godinu treba u USTAV. Ako za godinu dana nisu u stanju pokazati što znaju, onda neka idu kopati kanale. Jer doktorati su za uzvišena djela a ne ciceronske besjede.
Moram biti iskren i teško mi je to priznati. Naš prime ministar mi se dopada, ne u onom smislu, već je onako, muževno anemičan. Kad govori, nema intonacije, to je onomatopeja tišine. Posebno me dojmilo kad objašnjava da nam je situaciju u Lijepoj Našoj, med i mlijeko.
   A stvarnost. Prvo što su obećavali. Ne ono da ćemo biti najbogatija država svijeta i u EU. Zdrastvo i penzije, bankrot.
Nego idemo na manje zahtjevne. Riješili su svoj problem, Agrokor, na račun poreznih obveznika, doduše na 15 mjeseci. Poslije potop. Ceste su isto dobro riješili, poskupjela cestarina. Reforme. Porezna, prelijali iz sektora u sektor. Ostale reforme, pravosuđe, sramotno ništa. Administracija, sve je to španiš selo. Kupiti INA-u, prodati HEP. Ratni avioni ??. Pelješki most i LNG terminal, peti puta će zakopati kamen temeljac, i ponovo izisti pršute i janjce. Da i ožderati se.
Hvale se. Umanjuje se proračunski deficit. Točno, ali umanjuje se nam mogućnost razvoja. Razlog, sve veća naplata raznih poreza. A kuda ide porez. Najvećim dijelom na plaće onih koji ništa ne rade ili rade štetu. Dakle imamo, ne ekonomsku recesiju, nego dirigirano-političku recesiju. 
  Vezano gore spomenuto na neke reforme, a dolje na činjenice.  To je i odgovor sindikalcima da radnik treba imati veću plaću. Od čega. 
Evo, recimo usporedbe sa Irskom. S više razloga, 12000 otputovalo da se ne vrate.
 Stanovnika isto, veća površinski, ali to nije bitno. Zaposlenost im raste, naša pada. Ne, krivo, raste zaposlenost Hrvata ali u Irskoj. Kod njih zaposleno 2 milijuna, kod nas 1 milijun. Rast BDP-a 2016 g. 5,2%, mi 3%,
 Kod nas novostvorena vrijednost opterećena 48 % poreza, Irska 28%. 
   To su pokazatelji kojim Vlada vlada. Posebno odnos, amortizacije / investicije. Proširena reprodukcija, spaniš selo.
Treću godinu se zabavljaju sa samim sobom.

Zadnja izmjena ( Utorak, 02 Svibanj 2017 04:14 )

 

Cavallino 2017

   Ima i ljepših detalja: www.triathlon-austria.at/oesterreichische-triathleten-in-italien-erfolgreich

 

Slike 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 12 JUNE 2017 15:26 )

 

PADA VLADA

       Odlazak u Italiju, osnovni razlog je, duhovno-gospodarstveni. Sporedna tri bila su vezana na sport. Prvi, jer je jedan varaždinec odustao na Tour Croatia, zbog natučenih rebara. Moj susjed iz paralelne ulice. Idem dokazati da se trka može završiti i sa slomljenim rebrima. Drugi, kad sam već u Veneciji odem na triatlon u Cavallino. Treći, veoma važan razlog. Biće zabilježen kao NAJSPORTSKIJI DAN /22.04./ HSV Triathlon Kärnten. 
   Dvije ekipe otišle su na državno prvenstvo Ausrije, u duatlonu i na trčanje 10 km, treća na AAT cup, Cavallino.
   Kad sam izlazio iz bazilike sv.Marka, zadnja molitva bila je, neka i odustanem, ako je to neki zagovor. Neka klonem, da se osramotim samo neka moja iskrena molitva bude učinkovita. 
Trka mi je bila patnja, izvedba katastrofa, posebno plivanje. Bic nekak, trk nikak. 50 dana bez treninga. 16 minuta lošiji rezultat od prošle godine. I takav nikakav, nisam bio zadnji.
  Na odlasku, poslije proglašenja, treći u kategoriji /iskreno, bila je neka štela /, pogledam u smjeru Venecije. U večernjoj izmaglici na moru se pojavila izmaglica koja je polako postajala sve veća i dobivala obris jahaća na konju.
U trenu shvatim da me to sv. Marko /Aleksandar V./ pozdravlja jašući na svom ogromnom konju Bukefalu. 
   Izgleda da sam se na krivom jeziku molio, ja završio trku a onda mora biti, PADA VLADA. 
 

Pada Vlada

   Probudim se sav u znoju i rastrojen, jer u snu sam sanjao da je Vlada Pala. Uskočim u sebe, opremim sam sebe i
    Krenem, čim je dan 22.04. započeo. Kod nas mraz, -0. Tako je sve do Italije. 10 dana prije, pratio sam na web stranici temperaturu mora Venezia. Cijeli tjedan su imali 16.1 stupanj. Jutarnje temperature zraka oko 5 a preko dana 15 stupnjeva, a sunca nije bilo. Ista ciklona kao i kod nas. Vjerojatno su organizatori grijali more.
Imam ja važniju brigu od temperature vode u kojoj će se plivati.
   Eto mene pred Venecijom. Kad pomislim na taj grad, uvijek  mi je slika sa morske strane. I neizbježno mi ode misao u povijest. Izgrađena je na našem velebitskom hrastu. To Dandolama ne mogu oprostiti. Ni pljačku Zadra To je bilo po modelu tko je jači taj kv/l/ači.
  Malo skratim misao. Za 7 sati sam stigao na otok Venezia. Trg sv. Marka još je tu, kao i bazilika. I sve ostalo što su popljačkali, posebno iz Carigrada. Bazilika, bizantska arhiktetura, temelji na našoj hrastovini a mramorni stupovi, raznih boja i strukture pokupljeno po Sredozemlju. I konji iznad ulaza.
  Svejedno ulazim pokorno i ponizno. Dvostruko ponizno, jer kad sam bio prvi puta u njoj, zjakao sam po prekrasnom stropu i zamalo slomio nogu, jer sam upao u rupu u podu. Kameni pod je toliko neravan kao neke naše ceste da ti pola auta upadne. Dakle pognuta glava, um mi je sakralan a tijelo skeletno. 
  Sredim misli i unesem se u esenciju molitve.
Zamolim sv. Marka da nam pored našeg sv. Antu, i on pomogne. Prvo da prosvijetli pamet našim vodećim poIitičarima, da donose odluke za opće dobro. Da se uozbilje da ne slušamo infatilno bedaste poruke. Da nas vode znalci a ne uhljebi. Nepotizam kao u Yu, partijci naprijed ostali stoj. Pa nam je EU puna mladosti a u domaji, gladna starost.
   Ima gladi, ali ima i demagogije. Neka sa riječi prijeđu na djela. Posebna molba da nam ništa ne obećavaju jer sve što obećaju ne naprave. 
Ono što ne obećaju ne ispune a ono, što nisu obećali, e to naprave. Pobrinu  za sebe i svojtu pajdašiju ....
   I tako bi ja do sudnjeg dana da nije vrijeme za triatlon. 
Krenem prema domu, prije skoknem u Cavallino.... 
 

Pada Vlada

      Malo sam nespretno završio zadnji članak. A namjera mi je bila, u stilu: nije rima ali štima.
Da spojim Frankesteina sa Wittgensteinom. Frankenštajn, Witgenštajn. Paše. Nije mi bila namjera uvrediti poznatog filozofa, suvremenika mog pradjeda, pa čak su i susjedi po rođenju.
   Wittgenstein je otac, ako ih sve stavimo pod zajednički nazivnik, analitičke filozofije. E, to fali kod našeg F. a i sada spasioca, kako ga je ministrica nazvala, sveti Ante /Ramljak/ 
I, ako netko misli da ja želim da nam padne Vlada, vara se. To je sve virtualna konstrukcija, najnovija kovanica iz USA, alternativna istina. 
Jedina istina je da Pada Vlada. U vojsci sam imao zamjenika, bio je dosta nespretan a zvao se Vlada. U Hrvatskoj bi ga zvali Vlado.
  A koja je prava istina, idem se pomoliti svetom Marku. Neka pomaže. Ne na Vinicu /zaštitnik mjesta/, koja mi je najbliže, 15 km, već kod zaštitnika Venice. 
Poznato je da sam /17.03/ malo polomio rebra, od 12 uspio sam 8 slomiti. Ko za inat, uvijek dođem na ultrazvuk kod liječnice sa kojom se znam od malena. To su bile njezine riječi da sam ih uspješno slomio, za svaki slučaj da potvrdim nezgodu, dva rebra sam na dva mjesta slomio. Kažu. Od viška glava ne boli.
  Međutim, nije percepcija u rebrima, nego je bila zakazana utrka triatlona u Cavallino /Venecija/. Jadan ja jadujem u krevetu, a liječnik internista me sluša. Malo me čudno pogledao, ne dolazi u obzir kaže, to neće moći proći. O traumalotolizima da ne spominjem. 45 dana strogog mirovanja, za takve ozljede slijedi 3 mjeseca mirovanja.
Nažalost, moja deviza je nema odmora dok traje obnova. 
   Stoga 22.04 krenem na zadatak, prvo do sv. Marka a onda na triatlon u Cavallino. 
 

777777

       Brojač posjeta

 

 

 

Danas

135

 

Jucer

1302

 

Ovaj mjesec

25911

 

Sve

777777


 

Pada Vlada ili Vlada pada

      Nastavak tragikomedije, nije bilo dosta za Badnjak uskrsnuti INU. Što će biti sa našom mađarskom perjanicom? Fala Bogu prođe vrijeme pa su mnogi zaboravili za kupovinu MOL-a. 
A ko za inat, kad se riješila problematika INA-e, na stranu što gubimo sudske procese, evo novog kostura iz ormara. I to dijete politike. Uzdanica Lijepe Naše i naših vrIih političara. Dijete je Frankenstein. Kao što je poznato, isto je bez problema riješen. Kako ? Pa tako kako sam predvidio, kad na vrbi rodi grožđe.
    Dobavljači su dobili od 10% do 50 % a neki nisu dobili ništa. Ima koji su dobili i dvostruko naplaćenu robu. Kako ? Putem faktoringa.
Umotvorina zvana faktoring. Društva osnovana od strane banaka, da još gule sirotinju. Budući su iz Frankensteina izdavali mjenice jer nisu plaćali, pa su jadnici otišli sa mjenicom u faktoring, koji su isplatili novac uz 20% provizije. Je li to zelenašenje ? Jadna zemlja. No ko za inat F. nema novac da isplati svoju mjenicu, pa se banke obraćaju donosiocu mjenice /dobavljaću F./ i sada regresno traži 100 % iznosa za istu mjenicu. 
   Nazdravlje i čestitka svima odgovornima u Lijepoj Našoj.
Biće ih još malo više na kantama za smeće i javnim kuhinjama.
No to nije sve, odjenom se sada javljaju iz Zvečeva.
   Čekao sam namjerno da mi naleti na volej. Vlada je na tajnoj sjednici odredila vrhunskog stručnjaka da vodi Podravku. A od kuda je taj majstor. Između ostalih epskih kvaliteta u curriculum vitae, posebno je napomenuto da je bio direktor Zvečeva. Ja ne budi lijen, bacim pogled na sve te njegove višegodišnje bilance, uredno je svaku podpisao. Svake godine gubitak. 
A Vlada ga kao glavnog menađera zaposli u Podravci.
 No to nije sve, danas /20.04./ je Vlada imala Sjednicu. Na njoj je bilo na tapetu koncesija plaže Zlatni rat, dodijeljena je firmi koja ima samo gubitke.
    Pa kako Vlada vlada.?-?
Svaka sličnost naslova sa sličnošću Vlade, je slučajna.
Naslov se odnosi na srpski film Profesionalac, maestralna rola Bore Todorovića. Pjesmu je napisao Bajaga, koji ju i izvodi. 
  No to nije sve, kako reče ministrica gospodarstva, pomaže sveti Ante. Koji ? 
Budući nisam zlopamtilo i ja ću zamoliti i izmoliti svetog Marka za pomoć.
   Pada Vlada.
 

Maestral lll

    Mnogi su u zoru ljudske civilizacije prepoznali imovinu kao destrukciju društva. Ima i takvih razmišljanja i u novije doba. Dosta poznatih, da ih sve ne spominjem, a da nisu bili filozofi, nego osobe od zanata, ekonomisti. Među njima i jedan ekstreman, po vlastitom izboru anarhist, Proudhon, napisao esej " Vlasništvo je krađa". U mladosti je bio određen jer mu je otac izgubio posjed zbog hipoteke. Kao da je imao F. mjenicu.  
     Skoknem malo u novije doba. Slučaj F.  Rekli su da ide odmah 80 milijuna € kredita. To će biti samo za plaće u F. Dobavljači daju robu i očekuju da im se plati u 60 dana. Neki mudraci očekuju da će odmah pasti novac, od kuda. Marsa? 
  Kada se proda roba, plate se dobavljači, ostaje zarađena marža. Podmire se fiksne obveze, biće i varijabilnih. Ostaje što, pa skoro ništa. Od čega će biti stari dugovi namireni ?
Po meni bez 1 milijarde €, ne danas već jučer neće ići. Jer dug dobavljača je sitnica od 2,5 milijarde €. Ukupni dug 8 milijardi €. Tek će revizija pokazati maestralno stanje.
  Treba imati na umu da su sva poraživanja stornirana, blokade su blokirane. Siguran sam da će biti tužbi. Pored toga neizvjesnost Ustavne tužbe, podnesena. Zašto nisu svi jednaki pred zakonom ? 
Prime ministar i njegova vedeta gospodarstva nisu objasnili što je sa vjerovnicima, vjerovnika. To je lanac koji seže i do mene. Sve te u lancu država uredno ovršava. Kakva je to država da spašava lupeža a one koje F. doveo u sramotnu situaciju da ne mogu plaćati svoje obveze, tjera na prosjački štap. 
  To se zove kaos, anarhija, tragikomedija vladajućih, uopće ne znaju u kojem svemiru žive. A gospođi  ministrici gospodarstva opet bilo na javnoj sceni smiješno. 
A gdje nam je gospođa predsjednik, otišla pozvati Irske Hrvate da se vrate. Po povratku patetičnim glasom rekla da je amoralno živjeti u dvorcu a ne isplatiti plaće. 
  Što će biti sa svima gore spomenutima, njih je voda /politika / odnijela. Svi su sve znali, zašto su tajne službe slale izvješća. 
Sad kad Gazda više nije gazda, sad ga svi cipelare.
 Budući je po ponašanju vladajućih F. spašen, mogli bi se sada latiti posla. Da im dam malo maestrala, adrenalina za ekonomske podhvate.
Novostvorena vrijednost opterećena sa preko 50% porezima. To je maestral. U 2016 pad zaposlenosti, a raste produktivnost ??
Pad fakturiranog. A investicije su čisti lahor. Na skoro nikakve investicije imamo manji iznos akumulacije.
    U tri rečenice ova Vlada, pada. Mogu do kraja mandata izlaziti na ispit, ali ga neće položiti.    

Zadnja izmjena ( Petak, 14 APRIL 2017 05:44 )

 

<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 55 od 87

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas69
mod_vvisit_counterJucer372
mod_vvisit_counterOvaj mjesec13203
mod_vvisit_counterSve1904203
Sponzori