Srboljublje

      Proteklih dva dana bilo je " Mediterana". Smijeha i suza do neba. Moj pajdaš sa Hitne preventivno mi je poslao doktoricu sa Apaurinima, za svaki slučaj i sa porukom da mi neće više dolaziti zbog mojih grčeva od smijeha. Kakjetakje. Kresnem apaurine i uživam. 
  Na predstavljanju ministara u ponedjeljak bilo je burno jer je ženski sastav zvučno šamarao premijera sa argumentima. Počela je gđa Radolović. Sve isto oko obnove, kritike sa poznatim činjenicama. A premijer umjesto opravdanja za 6 kuća i ministara, odgovarao da nisu glasali za Ukrajinu. Nastavila je gđa Krišto Vidović. Bilo je neugodno slušati rešetanje premijera. Medijator parade bio je Štromar koji se potpuno pogubio u zaštiti premijera pa je dijelio opomene a usput i krivo oslovljavao imenom gđu Mrak Taritaš. Koja je u svojoj diskusiji apostrofirala da ona ima susramlje zbog nikakve obnove jer je upozoravala da će se ovaj debakl dogoditi. 
     Neka pitanja nisu došla na red jer je premijer zbrisal sa predstavljanja ministra Bačića uz izgovor da ima pametnijeg posla.?? 
Utorak. Aktualno prijepodne. Ponestalo mi apaurina. Cijelu bočicu sam ispraznio. Valjao sam se od smijeha ali grčeva nije bilo. Peđa Grbin pitao je premijera da li je glup.! I tako sve u uobičajenom tonu. Ozbiljna pitanja a premijer je odgovarao da nisu glasali za Ukrajinu.
  Zaključak, Ukrajina je važnija od treće zimske godine na Banovini.
I onda najljigavija ljiga godine već sada iako je tek početak godine. Gđa Kata Peović pitala o Zakonu o pomorskom dobru. Odgovor je bio. Vita jela zelen bor evo brz odgovor. Da nije glasala za Ukrajinu. U obranu premijera  stala je alpinistica Majda Burić. Replicirala je gđi KP da je rusoljubna i srboljubna i pored svega još i tuče partnera. Nije rekla da li je premlaćeni Rus ili Srbin. U tom trenutku zastupnik Beljak od smijeha je pao sa stolice. Nitko od novinara nije to zapazio. Odmah je zatražio povredu poslovnika. I zakucao alpinisticu za njeno "srboljublje". Riječima. Pa ko to kaže, kada ste u trgovačkoj koaliciji sa Srbima. Ima prastara poslovica. Prije jezika uključi mozak. Možda poslovica griješi. Vremena i svijet se mijenjaju. Kućni odgoj ? 
    Na tragu srboljublja na večer je premijer je zamolio MB da se ispriča jer je to bilo u žaru alpinizma. Ispričala se Srbima, nije gđi KP. Što sve majka rodi.
Kako je popodne padala kiša, nisam mogao uredovati po dvorištu pa sam se prihvatio kulinarike. Dobili smo koline pa sam od svježih jetreca pokušao napraviti gulaš kakav je znala napraviti moja mama. Samo je jedna mama. Gulaš je bio za prste polizati. Dodaci pire, salata zelena i kis. Pozvao sam i Štefa. Sebi sam servirao u tanjurić koji sam sačuvao iz vremena djetinjstva. Štef je bio u svom elementu pa je rekao da će i on biti u kontekstu polit ponašanja naših političara. Individualnom i kolektivnom. I ispričao vic iz mladosti. Priča: u osnovnoj je imao učitelja Borića /ne Burića/ koji je tražio da napišu sastavak. "Samo je jedna mama." Na satu prozove Jelicu da pročita svoj. Jelica: kad sam bila bolesna, mama se brinula za mene, kuhala mi juhice, čajeve, mjerila temperaturu i bila zabrinuta. Završila je :samo je jedna mama. Onda Štef kaže. Dođem ja na red. Čitam: vraćam se iz škole doma. Bio sam gladan a mame nema. Tražim ju po kući i tako otvorim vrata od sobe. U krevetu je sa poštarom. Stojim na vratima a mama kaže: kaj bleneš idi nam donesi pive iz frižidera. Odem ja do frižidera otvorim ga i viknem: samo je jedna mama.  

Zadnja izmjena ( Srijeda, 18 JANUARY 2023 06:26 )

 

Mala škola ekonomije

      Štef mi je najbolji pajdaš ali vicevi su mu degutantni. Kao naša ekonomija. Sličnost. Dva njegova kratka. Nema veze sa našom stvarnošću. Razlika između direktora i odojka. Nikakva. Obojica s vremenom postanu prasci. 
Stvarnost je stvarna. Za razliku od vica, Makroekonomija je zaribana poslastica. Možeš se sa njom zadaviti ili udaviti. Tako nam na 13-tog u petak / radijska emisija Poligraf/, školsku lekciji o makroekonomiji održao velepoštovani potpredsjednik Sabora, doktor ekonomije Reiner. Pored saborskog mandata u CV je Vitez od /ne znam točno čega/, akademik, dragovoljac Domovinskog rata, pukovnik, profesor i predaje, član u 4 saborska odbora, liječi ljude, drži ambulantu, rješava križaljke, sudoku i piše pjesme. Po vlastitom priznanju u emisiji rekao da se kuži u građevinu /građevinac)/ jer je izgradio KBC i dogradio KBC. Usput si produžio rad i poslije 69 g. na klinici do, nepoznato. 
    Za obnovu u Zagrebu i Banovini okrivio je izvođače. Ništa od protoka kapitala, radne snage od stranih izvođača. Po njemu je CRO sama na Svijetu.
Na te bedastoće treba dodati Kancelarove pravce makroekonomije uz sufliranje savjetnika Savića. Bilo bi zanimljivo znati ko je rodonačelnik te imbecilne ideje.
Ideja je da se ukinu svi poticaji  pa čak da im se nametnu porezi i kazne ? od Vlade onima koji su podizali cijene. Bez analize !?! Istovremeno državna štela svoje usluge.
    To će rezultirati, prvo padom BDP-a. Jer ako su ti izvoznici biće preskupi na svjetskom tržištu. Druge zemlje su kvalitetnije čak i više pomogle svojem gospodarstvu. Drugo, otkazi radnicima a najgore je treće, zatvaranje poslovnog subjekta. Ponovo pokretanje biznisa i opet ući u ring sa konkurencijom koja uredno lako posluje je nemoguća krvava misija. Dakle nerazumna i imbecilna ideja od koje me hvata virus zaraznog  smijeha ali i potoka suza.   
   Kako je uvođenje € ispao politički debakl, normalno da su sada svi krivi. Od opozicije do onih lupeža koji su gradili i nadogradili cijene. Umjesto strategije praćenja svih cijena taji se da je Vlada bacila 72 milijuna kuna u vjetar jer su dogovorili sa Udrugom potrošača da samo prate 7 artikala u trgovini.
Rezultat je ovaj cirkus oko €. 
    Štef je dao završni vic. Razlika između ing šumarstva i direktora. Vic nema veze sa osobama ili sa gornjim lamentiranjem. Nije velika. Inženjer je stručnjak za bukve a direktor je bukva među stručnjacima.
Komentar mog bordera na stvarnost. Ljut je ko ris. Stradala moja stara tenisica. Pocepao ju u trenu ali je i stradala slika premijera u novinama. Nisam ju mogao spasiti i na mene je počeo režati.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 16 JANUARY 2023 06:22 )

 

A small school of Keynesian economics

      Jučer sam se preporodio. I rodio ponovo. Razlog. Cijene. Odmah sam upriličio feštu bez obzira što je 13 i petak. Neka bude i svetak. Vratiti se u prošlost bez da se prolazi kroz svemirska vrata tamne materije. Teška fizika ali laka ekonomija. 
Neću razbijati glavu kad je dan za veselje.
  Neka se potuku Vladimir Iljič Uljanov sa svojim NEP-om /Nova ekonomska politika/ i i ekonomskim pravcem John Maynard Keynes. Interesantno bili su suvremenici. Neka se mlate. Teorijama i pravcima škole ekonomije.
  Manje je važno, ja nisam vratio cijene na početak. Nije mi jasno koji početak ?! Crna metalurgija ponekad je mijenjala cijene na dnevnoj bazi. To je burzovna roba. Za Plenkovića i njegovu kamarilu to je špansko selo. Uredno sam još povećao cijene. Štef mi je bio među pozvanima. Lupi me sa svojom šapom po leđima i kaže: deda ništ se ti ne brini, Plenković prijeti praznom puškom. Netko mu je potanko objasnio da nismo u Jugoslaviji i da imamo neke nove ađende od 1991. 
   Ne bih ove bedastoće pisao ali i mi je upala u oko jedna mala nelogičnost, jasno ekonomska. Nebiseštelmešati u plansku privredu ali je zanimljivo da su jučer doktori od ekonomije odredili cijenu ulja 15,99 kuna iliti 2,12 € javlja HINA . Nazvao sam ministra da mi potvrdi vijest. Točno je tako. 
Čudno. Poskupili energenti, rat u Ukrajini, Covid, Inflacija, svjetska kriza, recesija, prijeti stagflacija a cijena ulja krenule prema dolje. Falling down. 
   Tko će objaviti koliko /i kada/ je završilo u privatnom džepu za cijenu ulja u državnim rezervama po 16,50 kuna nabavljeno prije 6 mjeseci. Ah da, treba dodati službenu inflaciju od 14%. 
  Dok sam se ja mučio da sastavim ovu malu školicu, dođe mi Štef fuflati i frfljati viceve. Kao da je iz Blata. Štef je našao moju dobru staru rakiju i bio je rahlo ovinjen, rekli bi Slovenci.
   Evo jedan; priča Štef. Idem ja kupiti papagaja. Nema nikakve veze sa dnevno političkim događanjima.. Uđem u Zoo dućan i spazim prelijepog i velikog papagaja. Kolko košta. Prodavač, 1000 €. Štef: uuuuuuuuu, jeb..... puno. Je gospon ali on vam govori 6 svjetskih jezika, 2 natuca i jedan muca. Do njega je bio papagaj mali i ružan. A kolko vam ovaj dođe. Ovaj košta 3000 €. Štefu se izvrnu oči. Pa kaj ta zna. Taj ne zna ništa. Štefu spadne donja vilica i uspije promucati, zašto. 
Prodavač: gospon on je direktor ovom prvom

Zadnja izmjena ( Subota, 14 JANUARY 2023 06:11 )

 

Produženi vikend

      Sa Tri Kralja spustio sam se subotom na trku u magli. Prelog, standardno trčanje. Magla. Krenem doma. Usput stanem da uzmem kukuruz za patkice a moj opegeovac ima koline. Poslužim se sa toplim čvarcima a za putni strošek dobim jednu bijelu čurku i 2 crne. Čvarci pravi. Svinje od 200 kila. U dućanima imaju čvarke, svinje od 110 kila. Sramotna cijena za lošu robu. 
   Iz maglovitog Preloga nastavak sportskog vikenda u nedjelju na sunčanu stranu Alpa. Sunce je prosipalo svoje jutarnje zrake po bregu. Doduše Ivanščica nije dio Alpi ali Ravna gora jest. Fali 2 km i bili bi spojeni. Geološki različiti a tako blizu. Prelijepo jutro a puhao je orkanski vjetar i to ne sama na vrhu nego i u dolini. Kad smo krenuli iz Prigorca na samom izlazu iz sela vjetar je bio jačine da obori čovjeka. Prema vrhu na tri mjesta nas je pomeo vjetar. Napravio sam 2 videa da se čuje huk vjetra. 
    U Ivancu je bilo +9, gore + 4 a osjet hladnoće na bregu, na licu -1 stupanj. Zbog vjetra, više sam gledao u krošnje nego kuda idem. Suha su drva padala ko snoplje. Na samom vrhu na brzinu sam napravio par fotki stalno gledajući u komunikacijski toranj. Ako se počne rušiti da dam petama vjetra. Kad smo se spustili pod breg oko 12, već je bila solidna naoblaka. Vjetar 0. Stari ljudi su znalo reči: prekrasno jutro posrana večer. Znači kiša. 
 

Tri Kralja

         Sportski dan na Bogojavljanje. Lančić Knapić, prijava, 7 €. Pričest, po volji razne rakije. Dorađene rakije sa travama, medom. Pešaka šumom do Žganog vina. Doček, kuhano vino i čaj uz oštre tekućice. Prvo sam uzeo Žgano vino. Samo 3 litre do nedjelja kad će to biti oko 30 litara. 
Uz tekući doručak, poslužili smo se doručkom od domaćih delicija. Moji favoriti prezvuršt, kosana mast i luk. Hrana za teško atletičara.
   Ophodnja drugim šumskim putem do baze. Tu nas je dočekao vojnički grah sljubljen sa graševinom i domaćom živom muzikom. 
U šumi nisam primjetio da je priroda prošetala ali doma jest. Kukurijek je kukuriknuo a i visibabe su krenule. Visibabe su uobičajene za sv. Vlaha ili Blaževo. 
  Sutra nastavak na Zimskoj ligi Prelog a moji iz HSV-a na prvenstvu Austrije u zimskom triatlonu. Da, gdje trenirati kod nas skijanje. A u nedjelju popeti se na breg i uzeti doping sa Žganog. 

Zadnja izmjena ( Subota, 07 JANUARY 2023 06:00 )

 

PRVA trka, Novogodišnja 2023

      U Novu smo ušli leteći. Prvi Živković. Morao je izliječiti kompleks Jože Mijakovića. Za Ivanje, drugo mjesto Ivanec- Ivanščica. Nesportski je otišao sa proglašenja. 
Neki ušli leteći a neki tegleći. Rekao bi moj otac da mi je baba otišla sa kolačima. Mučio sam se sobom i koljenom koje je dotrajalo. Dodrlo se. 
  Ukupno 397 trkača. Tea Faber prva žena, isto AK Dubrovnik. Temperatura na staru + 10 C u cilju +15. Nekad smo se klizali i proklizivali po ledu obično oko -6 C. Ponekad snijeg, magla a sad proljetno vrijeme. U podne je bilo 18 a u Dubrovniku 17.
   Plasman klupskih trkača, predsjednik 168, Zvonko 346, Zlatko-Rambo 357 mjesto. Prijatelj Mario izvrstan 36 a Stecko 286. Ako se ne varam /1990 ili 89/ bio sam apsolutno 13. 
Kao i prošlih godina stručne osobe a to im je struka i profesija sa pretpotopnim rangiranjem kategorija M65+. Ne bih bio 5, nego u svojoj kategoriji M70 drugi. 
A Zvonko treći u M75. A što se tiče organizacije. Trebalo bi svojski, intelektualno i organizacijski zapeti i isporučiti osmišljenu trku. Trka ulazi u legendu pa bi bio i primjeren status. Da se prijavljuju svjetski trkači i da se urede kategorije. A sva događanja, trka, doček Nove i na kraju fešta. Pa da sve zajedno bude spektakl i da to bude brend i aplicirati kao nematerijalno bogatstvo. Ovako, samo se hvaliti na dugi niz godina, siromašno. To je kao jelo bez okusa, vino bez bukea ili ruža bez mirisa.   
    Servirana trka je bezlična. Platno imamo, /šteta/ samo da se pronađe dobar krojač.
Sjetio sam vremena poslije Olimpijade i poslovnog okruženja Sarajevo. Poslova ko šodra u Dravi te sam bio čest gost kao izaslanik izvođača radova. Poslovni sastanci bili su u restoranu Kula na Butmiru u sklopu zatvora. Konobari zatvorenici. Vrhunska posluga a klopa za ubit vola. Tako obavim posao i sa vozačem krenemo na spavanje u jedini hotel u Sarajevu, Europa. Nije bilo mjesta jer su doktori imali neki svoj simpozij a u krčmu Drina /sam centar Sarajeva/ nisam htio ići, bila je to baza prostitutki. Krenemo na Ilidžu, ni tamo mjesta. Ostalo nam je da se vratimo ponovo u Trnovo gdje smo spavali prošlu noć. Moj vozač bio je ovisnik o kavi pa smo pronašli u mahali kavanicu. Pred njom sjede dvojica starih meraklija, lovili su zadnje sunčeve zrake. Ambijent, starinska kavana i u zraka prastaro vrijeme. Na tom komadiću okruženja, vrijeme se zaustavilo. Sjednemo pod murvu, nizak stol a stolice visine za dječji vrtić. Koljena su mi dodirivala bradu. Falio je samo leteći sag i Ali Baba.
Jedan od staraca digne se lagano i doleluja do nas i učtivo upita što bi izvolili. 2 kave a ja bi neki sok, coca colu.... Kahva može a sok samo boza. Kroz stanovito vrijeme eto njega uredno sa stolnjakom preko ruke a u drugoj bakrena tacna. Mahne po stolu da otjera prašinu, postavi stolnjak. Ostavi nam kocke šećera, rahat lokum, čaše sa vodom, bozu i čokanj sa brljom. Mlinac ?? Samo smo kavu naručili. Kuća časti, usput kaže meni. Daj bolan samelji kavu dok ja pristavim vodu. Pitam ga da li se šegači. Nije bilo odgovora, ozbiljno lice sve je govorilo. Dobro, kažem ali kad platimo da mi se spremi za mene kompletni set sa tacnom za ponijet. Starac kimne glavom i odšeta. Ja sameljem, on skuha i natoči svakom oprezno kavu opojnog mirisa. Vrati se na svoje mjesto i nastave potiho divaniti. Riješimo nas dvojica tekuća pitanja na brzinu i zovnem. Gazda, da platim. Prošla je cijela vječnost kad je došao do nas. Molim pita. Da platim kažem. Njegov pogled padne na šalice i filđane, prazni.
Imao sam dojam da će ga šlagirati, samo da se nije uhvatio za srce. Uspio je samo kroz zube promrsiti. Au. Šteta kahve. Platim i do viđenja. Ulazim u FIAT Mirafiori-1980 sa klimom. Kad. Ej, bolan, zaboravio ti na komplet. Još je čitav.  
 

Uspješna 2022 godina

      Turbulentna i turbo leteća godina u svakom aspektu. Snažno smo se trudili da budemo najuspješniji u operativnim zadacima. Da budemo čvrsti i odlučni u svim izazovima današnjeg doba ali se pripremili za budućnost. Komunicirali smo u svim uvjetima danju i noću. Da se nismo trudili, ispunjavali sve zadatke ne bi imali odlične ocjene međunarodnih referentnih agencije. Ako netko sumnja možemo se pozvati na implicite i explicite na našu sportsku agendu.
      Sportski rečeno uspješna klupska sportska godina. Krenuti od rekreativaca. Sami znaju koliko su doprinijeli sebi samima u korist svog zdravlja.
 Licencirana trojka veoma uspješna. Postolja u multi sportskim disciplinama. Zvonko je imao dva međunarodna prva mjesta Rab /AATC/ i Ferlach /KTRV/ a Zlatko je uzeo naslove nekoliko državnih prvaka u aquatlonu, super i sprint te prvo mjesto u Rabu /AATC/. Trojka je bila i posebno zapažena na lokalnim trkama u Prelogu i na Aquacityju gdje su bili na postolju. 
    Predsjednik kluba ove je godine odradio 108 službenih utrka u raznim sportovima. I popeo se 42 puta na postolje. Malo medalja jer je bilo mnogo liga a liga ima samo jedno proglašenje. Pet drugih mjesta i jedno najdraže 6 mjesto na brdskoj trci austrijskog prvenstvo vojnih specijalaca u kategoriji 55+. Ostala prva mjesta.
    Iako ima hrvatsku licencu za triatlon nijednu trku u CRO /osim Raba i Matulja koje su se bodovale za AATC/ nije odradio jer liga je zamišljena i ustrojena da starosne kategorije ne mogu oteti bodove mlađima. Stoga je nastupao samo sa austrijskom licencom na ino takmičenju. U svim državama pružena mu je ravnopravna mogućnost da nastupom može participirati i imati zasluženu nagradu za nastup. Konkretno u Austriji koja je velesila u triatlonu, /na svakoj Olimpijadi imaju 2+2 takmičara. Hrvatska nije imala nikad ni na jednoj nit muškog nit žensku. Bili smo blizu ali pameti ga ni a možda je bilo i nečeg drugog uobičajenog u našim sportskim relacijama. 
Za austrijsko prvenstvo apsolutni pobjednik trke donosi klubu 200 bodova ali i po kategoriji prvi isto dobiva 200. Predsjednik je nastupao za domaći klub, Za HSV Klagenfurt i za DVD Varaždin. U kategoriji je pokupio 2 kupa,  AATC i KTRV.  Drugi u  Sjeverozapadnom kupu CRO.
     Za kraj zahvala za suport. Zahvala sponzorima. Posebno klubu HSV Triathlon Kärnten, bez njega ne bi bilo 108 trka. Onda redom Leonardo d.o.o, Orbis, Adriatic osiguranje. Pomoć su nam još pružili Thule, Tim Panex, Weyland Corporation, P Beretta, Metal-gal.      
 I čestitka za Novu 2023. Sretna i zdrava.
Sportašima, neka Vam bude sportski teška i naporna. 

Zadnja izmjena ( Subota, 31 DECEMBER 2022 06:12 )

 

Štefanje

    Štef je bio iznenađen. Nazvah ga na mobitel da mu čestitam. Viknem: Hanibal ante portas. A on meni. Nisam Ante a još manje Hanibal. I tako je počelo veselje. Tradicionalno uobičajeno čestitanje za Štefanje i Božić. Po starim navadama i regularama, udri po tradicionalnoj hrani i ostalim delicajama. Došao sam prerano pa sam glavnu kuharicu zamolio da mi pripremi omiljeno zimsko domaće jelo. Krvavice sa kiselim zeljem, pire krumpir, salata, mlečec i čičoka te dobio makovicu jer kukuruzni kruh još bio u krušnoj peći. Sve smo zalijevali sa silvancem.
    Tako smo sportski proslavili Štefa i Božić. Nije moglo bez politike. Pa se društvo empatijski sjetilo Banovine i opravdanja premijera. Poslije 2 godine se prisjetio da obnova ide loše i katastrofalno. Pa On je glavni krivac jer je on instalirao nesposobne / Horvat / i dugoprstiće postavio na ta mjesta. Doveo je Paladina, ništa manje nesposobnog. 9 mjeseci ništa. Čovjek koji o građevini nema pojma. Jedini doticaj sa njom mu je IGH preko sumnjivog mešetarenje. Kupio dug za trice i kučine a prodao po basnoslovnoj cijeni. I to po pisanju novinara kupljeno i prodano istoj firmi. Navodno po tome nešto radi USKOK. 
   A sad osobno iskustvo i profesionalno o građenju. Da premijer prestane pričati gluposti o rokovima i da obnova ide dobro.
Otac i ja stavili smo kuću pod krov za 2 mjeseca. Visoki rohbau. Ugrađena stolarija. Iako smo znali sami uvesti centralno i vodu, uzeli smo majstore. Ja sam postavio zidne i podne pločice, komplet kupaonu i izolirao potkrovlje a fasadu / 3 strane/ završio sa dva zidara iz GK Međimurja. Na pročelje kuće zazidao sam fasadnu ciglu, sve sam. Dogovorio sam prvotno da mi rade 2 zidara iz GK Zagorje. Kad sam vidio šlamperaj najurio sam ih. Uzeo sam godišnji i za 14 dana je bilo dovršeno. Otac je dovodio majstore zidare da pogledaju posao koji sam radio samo 3 puta u životu. Prvi, zadnji put i nikad više.
  To je bio osobni podvig. A profesionalni, spasio sa GK Međimurjem Zimsku olimpijadu u Sarajevu 84. Na natječaju su sve objekte prigrabile beogradske firme /Udarnik, Prvi partizan.../ kak je bio trend u Yugi. 3 mjeseca do početka 6 hotela nisu ni pipnuli. Onda su Branko Mikulić i braća Hamdije vrisnuli i bez natječaja dobili smo svih 6 hotela. Direktor me poslao dekretom u Sarajevo i Visoko /kompletna kanalizacija/ za koordinatora nabave svih materijala. Nisam brinuo za radnike, hranu i spavanje. Predali smo objekte sa teh. pregledom i postali najpoznatija građevinska firma u Yugi. Kad sam odlazio poslovno u Beograd, sva vrata su mi bila otvorena. U vojno brodogradilište Beograd ulazio sam kao u Ivekov Konzum. Firma gdje mnogi visoko rangirani političari nisu imali pristup. Bio sam na brodu lovcu na podmornice, građen za Gadafija.
   Izgradili smo u mojoj ulici kuću tuto kompleto za jednog velikog centralaša. Za mjesec dana ključ u ruke. Kakvih jebenih 2 godine Banovine i 6 kućica. U Zagrebu u 3 godine nula, ništa, zero. Mi u 3 mjeseca 6 hotela.
 Savjet premijeru, neka gleda N1 što mu stradali poručuju a ne uhljebnički HRT.
    A da ne završi sve tako sumorno ipak su ovo dani darivanja pa sam i ja dobio darove. Posebni darak, malog bucmastog brzog ko munja jer mu svaki čas nagazim na neku capicu. Hodam ko po jajima, stalno moram gledati u svoje noge. Mali je star 50 dana. Border collie. Pametno dijete i već sam mu podijelio neke vještine. Aport.  

Zadnja izmjena ( Srijeda, 28 DECEMBER 2022 06:29 )

 

<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 14 od 84

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas160
mod_vvisit_counterJucer121
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3022
mod_vvisit_counterSve1880267
Sponzori