Diletanti, demagozi /festival/

        Ode premijer 22.06. na festival OVO je EU. Novinari državni, prenijeli da je govorio pred EU parlamentom. Nisu spomenuli da ih je bilo tek 30 od toga 10 naših. Parlament ima 705 zastupnika. Toliko o značaju našeg premijera, nisu mu bili Charles Michel, Von der Leyen. Otišao da na državni praznik da praznuje u Briselu pored toga izbjegao da mu fučkaju u Brezovici.
Održao je vatreni govor, strateški o svemu i svačemu, nahvalio se tako da sam dobio dojam da smo Švicarska. Ne, nego tri Švicarske. Festival gluposti. 
Najveća glupost i laž da smo zadovoljili sve kriterije konvergencije za ulazak u europodručje. Inflacija nam je veća od dopuštene /ECB je uzeo 4,9% iz 2021/ a zaduženost opće države na BDP prelazi 60%. 1.1 2022 po NBH bila je 80%. A sada je fijuknula. Dakle stabilnost cijene nema. Jedino tečaj zadovoljava. Podešen. Izvalio kako se sve više zapošljava i imamo najveći pad nezaposlenosti. I da se mladi zapošljavaju. To je istina ali vrijedi za Irsku.
   Pravi šamar /lijevi/ dobio je replikom gđa Borozan o socijali i divljanju cijena i da neuspješno vodi državu. Rekla mu da lakše čuje kritiku u Briselu nego doma. Uzvratio joj je da je dao paket 5 milijardi. A ja bih dodao. Dao je 5 ali je dao i 45 za cjepivo. Zašto takva disproporcija. Od naruđbe cjepiva može pasti pinka od paketa nema fajde. Lambert ima šogora /otac mu iz VŽ, napisao knjigu dok je radio u Belgiji / tu knjigu je poklonio Plenkoviću. Zastupnik Zelenih Beck prigovorio na razne socijale i dodao da mlatimo izbjeglice. Desni šamar je došao od Sinčića koji ga je optužio za korupciju i nabrojao sve njegove pulene koji pohode baš ovih trenutaka USKOK. I nastavio sa svim ostalim ministrima u zadnjih 6 godina. Plenković je odgovorio tj optužio Sinčića da je ruski čovjek a da se snažno i jako bori protiv kriminala. Naši su na te riječi frenetično zapljeskali, posebno Frka koji sjedio iza njega. Dok se je muškarac na sjedištu 173 samo kiselo smješio.
   Plenković je nastavio bivati u Briselu do 23.06. kad je trebalo dati mjesto kandidata Ukrajini i Moldaviji. Balkan je dobio bosanski grb. S. Makedonija 17 godina čeka, Kosovo 8 godina. Neki od njih toliko su bili ojađeni da su izjavili da je EU bolesno društvo.
  Milanović ih iz Zagreba napao a iz Brisela Plenković sazvao prepisicu i pljuvao po Milanoviću da ništa ne razumije i da ništa ne radi. Milanović je u zadnjih 6 mjeseci više učinio za Balkan posebno za bosanske Hrvate nego Plenković po vlastitoj izjavi u 12 godina. Na kraju je rekao da će i dalje raditi na dobrobit Hrvata u BiH. Najviše će učiniti ako se prestane brinuti. 12 godina ?? 

Zadnja izmjena ( Subota, 25 JUNE 2022 05:25 )

 

Triatlon liga na Aqui 19.06.

      Počela je Triatlon liga Beciklin na Aqui 19.06. 1 kolo. Nastupili su amateri ali i poznati licencirani triatlonci iz Zagreba i Siska. Pristigli su i susjedi Slovenci i Mađari. Nastupili su i državni prvaci za 2022 g. u sprintu, članovi TK Varaždin.
Trojka je nastupila u supersprint triatlonu. Ukupno je bilo 49 takmičara.Tumpić Zvonimir apsolutno je zauzeo 46 mjesto u vremenu /60;08/, Sir Zlatko 41- /56;32/ i Pichler 35 / 54;17/. Lagane nogice bile su malčice teške od brežnih kilometara.
  Pobijedio je junior Bence Aron iz TK Barcs.
 

28 brdska utrka Ivanščica

     18.06. dan još nije progledao a ja se budim. Patkica je počela kreštati u 4 i 45. Male pačiće sam zatvorio u kavez i sada mice mace mogu samo sliniti i plašiti stare patke. A tu ima još razbojnika, kuna, jastreb, svraka i vrana. I nema mi druge, izađem van i ujedno namirim malecke sa šrotom a velike za kuruzom i svima porcija kalifornijskih glista jer su puževe golaće potamanile. Izmjerim si tlak, 128/75. Težina 81,5 kg. Oboje nije za brdsku trku.
  Ivanec, memorijal Cahun Milan, uzmem broj 343 i odem napuniti Žgano vino i vratim se u Ivanec sa 4 km zagrijavanja. Start 13 km Ivanec- vrh Ivanščice, sunčano 22 stupnja, na trećem km mlin Friščić radi. Zrakom se prosuo miris mljevenog brašna. Taj mlin je kod Pila u Prigorcu. Nekad je bilo do Ivanca 17 mlinova. Idemo prema  ŽV, livada pokošena, miris sjena me vraća zajedno sa brašnom u daleku prošlost kad sam bio klinac i provodio ferije kod tete u Pleši. 1 km do Trakošćana. Sušili smo sijeno ljeti a ja sam bio zadužen za mljevenje na ručnom mlinu koji još danas postoji. Kakav je to bio kruh. Tjedan dana je bio jestiv, današnji ima aditive a navečer se raspada. 
Trčim na začelju, prešli su me konkurenti iz kategorije Dragec i Joža Matišić. Joža je jedini sudionik svih 28 utrka. Kod ŽV proradi moja dizelka, postigla je radnu temperaturu. U šumi idealna temperatura, 12 stupnjeva. I tako sve do 9 km i shvatim da ću biti 2 u kategoriji i počinjem sanjariti o srebru kad čujem Drageca na 20 metara. Iz banalne letargije dignem otkucaje na 166 i odjurim zadnje kilometre do zasluženog mjesta. Planirao sam odšetati gore za 2 i 10 ali me Dragec natjerao na 1 sat i 57 i upisao sam iznenađen 137-mi uspon na vrh. Isto vrijeme postignem kad trčim od Pila /10km/ do vrha. Pobjednik domaći dečko, Mijaković iz Remetinca /Novi Marof/ 5 minuta ispred poznatog Živkovića AK Dubrovnik. Poraz je teško pao, otišao nije čekao proglašenje.
 Uzeli smo medalje i okrijepili dušu i tijelo. Zato se i slavi Tijelovo. Puknem 2 porcije graha sa dodatkom 2 pive i preko Mrzljaka do auta kod ŽV, ostali su išli dolje sa brega busom. Ukupno 22 km. Dobra priprema za Aqua, idući dan.
 

Diletanti, demagozi /makroekonomisti/

      Naša službena statistika tvrdi. Prijevoz poskupio 19%, sva hrana preko 15%, građevinska oprema i materijal u zadnjih 2 godine 150%. Za građevinu znam jer sam pasivizirao kuću pa znam točno cijene.
     Sad bi šegrte pitao ako je inflacija 10,8% koja je to roba ili usluga pojeftinila da poništi ova povećanja. Znam da ne znaju osim financ ministra Marića. Njemu je cijena pala. Umjesto da u hotelu plati 290 € sobu, za istu cijenu dobio predsjednički apartman za koji treba dnevno iskeširati 1250 €.  Kaže da je to normalno i da mu se to često događa. Kako stalno samo njemu. Primio je dar veći od 500 kuna. U Njemačkoj je predsjednik države otišao samo na sumnju da je primio 500 €. Mariću to nije prvi puta, peti puta.
Ta statistički inflacija je zavaravanje. Sirotinji je oko 20 do 40 %. Kako tko troši na hranu i osnovne troškove. Za one koji kupuju stan ili grade kuću najmanje 100% a plaća je narasla 4 %, penzije 1,5 %  
   Događanje. Neke države imaju više cijene pa naši imaju alibi da drže iste cijene, demantirao sam ih na cijeni struje isto je i kod goriva.
Makroekonomija je gadna disciplina ako se ne shvati ozbiljno. Ako nesposobna ekipa pusti cijene s lanca finac ministar je zadovoljan kao pajcek u blatu-rekao Čačić. Jako ugodno i povoljno za državu u bankrotu. Super. Puni se državna kasa. Međutim makroek. je kao zakon o spojenim posudama. Na jednoj strani dobiješ ali na drugoj dobiješ po repu ili prstima.
Čitaj: Teoriju tržišta i cijena. Može i prof Pribičević. Više cijene uzrokuju makroek. neravnotežu. Recimo izvoz propada. Firme moraju napraviti rekonstrukciju unutar svoje organizacije ili pustiti firmu u stečaj. U oba slučaja radnici su na teret države. Burza. U recesiji i stagflaciji nema novih radnih mjesta. Kako reče global politika, moguće je i povrat naših inozemaca.
  A kako naša Vlada ne zna što će biti sutra, glumiće vatrogasce i pričati gluposti o pomoći te jednima te drugima. Ja ću se živ spaliti neka mi dokažu da se nešto dali iz svog džepa. Samo su uzimali.  
Potrošili su 45 milijardi na COVID a dali su samo 5 milijardi za kompenzaciju inflacije. Sljedeću pomoć su obećali u 2023 ?1? Koliko su samo sumanuto nabavljali vakcinu a COVID je još tu. Koliko su samo bestplatno podijeli i poklonili. A bilo je i propalog.
Kad cijene probiju psihološku realnu cijenu dolazi do manje potrošnje a time nema poreza i doprinosa  i Vlada se bude našla u nemogućoj situaciji.
Treba odmah djelovati a ne čekati 2023, onda će biti kasno. Svaki mjesec treba intervenirati.
 

Diletanti, demagozi /globatikosti/

        Dugo sam opominjao i crtao crnog vraga. Opomene za stampedo inflacije nisu akceptirane i sad je Hannibal ante portas. Panike nema jer je njima dobro, krivci su im globalisti, COVID i Rusi. Da li su prevenirali ? Vidi, tek su/pisano/ovih dana uspjeli zalihe osigurati sa 50% i to kupujući tuđe žito a ulje su platili skuplje nego što je maloprodajna cijena u dućanu.!?! Ljubitelj Edvarda Kardelja se pohvalio intervencionizmom i japa pa ja. Kako to izgleda, primjer goriva. Isti aršin i za one sa 40 000 kuna i onom ko ima 4000. Isti glupi model kada sirotinja dobiva besplatne knjige ali i Todorićevi unuci.     
Izabrao je svoju super ekipa, space shuttle. Pa ta izabrana desetorica svemogućeg neka prezentiraju neki banalni esej o makroekonomiji. Da im Marić ne luta sam bespućima složenosti situacija. Neka  mu pomognu da naprave makroekonomski model rješenja za državu i građane.
   Za nadolazeću apokalipsu u jesen kad će se trebati pripremiti za zimu. Grijanje i prehrana. Marićeve bedastoće kao da je situacija kompleksna, pratimo što rade druge zemlje ?? To ja već godinama pišem. 6 godina su profučkali ništa ne radeći, dosad smo samo slušali Pitijsko frfljanje da moramo biti spremni na sve.
  Sirotinja je već spremna.
Odjednom sad svi crtaju mog crnog vraga. Globus je prepun takvih članaka a javila se "elita" komentatora. Gdje su do sada bili. Vlada pajki tj neznanje klade valja.
 A guverner Narodne banke se je već unaprijed odredio savjetom građanima, neka kupuju u dućanu u kojem je jeftinije. Kakva mudrost, za to nije trebao guliti stolice u školi. Tu mudrost čak ima i osoba bez ikakve škole.
Čemu služi ta naša NBH i koja joj je primarna dužnost. Na webu naslovna stranici ima misiju, da joj je osnovni cilj postizanje i održavanje stabilnosti cijena. Logika nameće kontekst da nam guverner radi u špeceraju.
  Za kraj, sitno opravdanja da imamo uvoznu inflaciju. Eto teme za diplomski ili doktorat. Ima uvozne ali ima i naše. I to prljave, prvo uzmu da se premijer može hvaliti da su nešto dali. Glođu sirotinji ne samo meso nego su prešli i na kosti.
Dva primjera. Struja. Poduzetnici su dobili račune za 300% uvečane. Da rasfrčkam tu idiotariju. Uvoz struje nam je 26%, ostalo sve naše. Tu treba dodati da imamo vlastitu naftu ali mi kupujemo od te nafte, MOL-ove destilate. Šizofrena činjenica. Pa od termoelektrana imamo 23%. Imamo i nas proizvođače vlastite struje /solar/, meni HEP naplati kWh 1 kunu a onu koju ja predam u sistem 0,30 kn. Takvih je 4%. Krško naše 17% a hidrocentrale sve amortizirane 30%, sve ih napravio Broz. Ta struja košta 0,10 kuna. Od kuda 300%. Nije smjelo poskupljenje biti ni 30%.
  Drugi primjer /treći/. Šegrt na mjestu ministra gospodarstva nije znao odgovor zašto je u cijeni goriva, cesta za 0,84 kuna. Ako se netko vozi samo lokalnim cestama 50 godina platio je i autoput. Sljedeće, za željeznicu, gubitaša, odlazi 1,2 kune. Ja se nisam s njom vozio od kad sam išao u JNA. Sa autima sam prešao preko 1 milijun km. Po prospektivnim izračunu bilo bi da sam ubacio u gubitaša 120 000 kn. Točan izračun bi dao da se doda inflatorni faktor a za mene posebno vrijedi da bi ja taj iznos oplodio. Ja nemam statični pogled na novac kao guverner. Dakle dinamički, ne samo lutati svijetom i naplaćivati putne naloge..       
Takvih marifetluka ko šodra u Dravi. Gdje bi nam bio kraj, da nema, 20% od proračuna se pokrade i razna partijska uhljebljivanja.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 16 JUNE 2022 05:54 )

 

Biciklijada Maruševec

     Prije nego sam krenuo bicom na okupljanje u Čalinec 11.06, namirio sam svoje patkice. Od ovogodišnjeg nasada ostala su samo dva slatka pilića. Dva jaja je domaća životinja, kuna zlatica pojela a jedan pilić je kasnio i ostao u lupini. Jedna od prošlogodišnjih patkica uspjela se izvući iz ralja te domaće životinje ali joj ozlijeđena kralježnica pa jadnica spava sa zabijenim kljunom u tlo.  
  Mjesta okupljanja na sportskom centru Gmajni 15 km, ukupno 240 biciklista. Biciklijadom dirigira g. Možanić. Crveni križ je mjerio tlak i šećer. Utvrdili su da nemam cukorbeteg, krvni tlak normalan. Otkucaje niski, jedva su ih očitali. Krenulo smo u13 sati po mirnom vremenu i jakim suncem ispraćeni sa pucnjavom kuburaša.
   Vozimo se penzionerski a ruta ukupno oko 20 km. Prolazimo Marčanom. Mjesto poznato po arboretumu i dvorcu grofova Bombellesa. Prije je to bila šuma iz koje je  Nikola Zrinski /nazvan sigetski i Mađari ga posvojili kao Miklósa Zrínyi /sa 200 junaka konjanika na brzinu skupljenih 1542 g. izletio i sasjekao iznenađene Turke koji su prešli Dravu kod Zavrča vraćajući se sa pljačke iz Kranjske. Turaka oko 6000, nisu se snašli, htjeli su sačuvati plijen / roblje i stoku/ pa su mnoge viđenije bosanske age i begovi ostavili kosti kod Marčana. Nikola ih je iznenadio ali brojčano slabiji morali su se povući. Nažalost Turci su se osvetili na selima prema Varaždinu.-Cerje Tužno. Logorovali su u današnjem kvartu Varaždina-Turčinu. 
 Vozimo se do Vinice i prva okrijepa, načelnik pripremio hladne gemište i domaće kolače, makovnjače i orahnjače. Nastavili smo do Petrijanca /u rimsko doba utvrda/ i skrenuli za Novu Ves. Veški načelnik dočekao nas sa istim menijim. Okrijepili smo tijelo i dušu pa krenuli vidovečkim poljem do Vidovca kroz Jurketinec do Čalinca. Ja nisam odtrpio tempo pa sam se više puta  vraćao unatrag i opet stizao kolonu. Ukupno sam napravio 65 km sa povratom doma. Vulkanska bol je proradila u koljenu koje je stradalo na Rabu. Ova godina mi je slaba sa bicom, jadno i siromašno. Još malo pa ću služiti samo kao primjerak poljskog strašila. Povratak na mjesto okupljanja, dve porcije vojničkog graha razređenog sa pivom.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 13 JUNE 2022 03:28 )

 

Otvoreno prvenstvo Hrvatske i AATC

    Subota 04.06. otvoreno prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu održano na Rabu u odličnoj organizaciji Triatlon kluba Rab. Organizaciju je upriličio Šimičić Neno  i njegova agilna ekipa. Prvenstvo je bilo zamišljeno kao međunarodni festival triatlona u 2 dana. Nastupili su pored domaćih i triatlonci iz Italije, Slovenije i Austrije. Subota, trka za seniore i seniorke. Dvije odvojene trke zbog zabrane miješanja spolova. Nedjelja je bila određena za sve mlađe kategorije. Ukupno preko 300 triatlonaca.
Otvoreno prvenstvo bilo je određeno jer se održavala istovremeno treća kup utrka za plasman u Alpe Adria triatlon kupu. Licenciranim članovima TK Varaždin trka bodovana i za AAT kup.
Prvaci države Tumpić, kategorija M75- 1 sat 56 min i Sir Zlatko u kategoriji M65 1 sat i 42 mn. Obojica su zauzeli prva mjesta u AAT kupu a njima se pridružio Pichler također sa 1 mjestom u kategoriji M70- 1 sat i 34 min, nastupio je za klub HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt sa austrijskom licencom jer je AAT kup vezan na austrijski triatlon kup. Pichler je imao težak pad sa bicikla. Volan u "osmici" i blokiran mu bio zadnji kotač. Zadnjih 3 km odvezao je sa takvim biciklom. A na trčanju ozlijeđen uspio je pretrčati trojicu i to jednog Slovenca u zadnjih 20 metara prije cilja. 
Trenutno u svojoj kategoriji drži prvo mjesto u AAT i austrijskom kupu 
  U nedjelju je Pichler nastupio na domaćem terenu, 5 km brdske trke Lančić Knapić za Sjeverozapadni kup Hrvatske. Nakon održanih 9 trka trenutno je drugi u kategoriji.
 

Produženi vikend kraj 5 mjeseca

     Početak je bio obećavajući. Snimio sam šparogu, iznenadila me da je tako kasno imala izdanke. Jedan na 3 m a drugi na 3,5 i pitanje na kojoj bi bio visini da  nisam vrh od pola metra ubacio u pačja jaja. I onda tuča, nije bilo štete jer ima sve pod mrežama. Veličina oraha a u Velikom Bukovcu tenis loptice. Ima i Mali Bukovec koji je veći od Velikog. Ta anomalija je povijesna. Jedan ogranak Draškovića sagradio je dvorac i nazvao ga Veliki Bukovec pa je i naselje dobilo isto ime.  
  Vikend, produženi i naporan. Babysitter za njušku od kćeri.
Petak, kamp, juneće svinjske mini mix kobase. Našao sam jedan rog od srndaća. Imam stari rog /veći i oronuo od starosti/ iz doba krapinskog čovjeka isto našao u šumi u blizini špilje Vindije. Koristio ga je kao vrh koplja. Vide se urezotine da ga priveže za koplje. 
Pondelek- Donja Dubrava, 2 mjesto na 7,7 km. Bokat paket, dobra vind jakna i obilje okrepe, više pive nego vode ispod 3 mosta.   Utorak, Mali konj, trka iz serije ULID. Predzadnji foto je čaroban, nestvaran, kao iz crtića.
 

<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 11 od 74

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas110
mod_vvisit_counterJucer159
mod_vvisit_counterOvaj mjesec4726
mod_vvisit_counterSve1836442
Sponzori