Ako zora ne svane

      Ode Kićo, ispraćen svojim pjesmama. Najdražom svojom pjesmom a pjevao ju je na svakom svojem koncertu" Otišao sa mirisima jutra"
  Sudbina je htjela da je baš ujutro 6 i 50 otputovao opjevanom pjesmom zore.
       Naši životni putovi, njegov i moj bili su neka paralela. Poznat je kao pjevač, i to Šokac, pisao za i pjevao na Krapinskom festivalu i to na kajkavskom. Sa pjesmom smo bili spojeni ali za ono što se manje zna bilo je i Hrvatsko proljeće. Nismo bili udarne osobe kao neki koji su završili u Staroj Gradiški na robiji ali smo bili na liniji da mnogima vadimo "mast", uvijek na granici da te smjeste iza rešetaka.
On je, sa scene kontrirao srpskim estradnjacima koji su se sprdali u teškim vremenima sa Hrvatima. Predvodio ih je beogradski pjevač Đorđe Marjanović a nije ni zaostajao zabavljač, Milovan Ilić Minimax, koji je otkrio Fahretu Jahić /Lepa Brena/. Kada je u plavom kupaćem trikou pjevala Čačak, Čačak.
Taj Minimax često je pričao vic. Uđosmo mi beograđani u Dubrovnik /Zagreb/ a ono svi "ustaše". Kićo je uzvraćao u stilu tih vremena 70-tih, kad su masovno naši pjevači išli tezgariti u SSSR i gdje su tukli vrhunske honorare. 
   Kaže Kićo, ode Marjanović u Rusiju a svi beograđani ostali bez đoke.
I ja sam se osjećao pozvanim da začinim Hrvatsko proljeće pa kad kod je bila prigoda, pjevala se zabranjena pjesma, Ustani  bane.Osobno, poslije 1991 pa do danas ni jednom. 
Osim toga bio sam organizator protesta u početku studentske godine1971 ispred FOI u Varaždinu. U Zagrebu su bili masovni studentski protesti a u Varaždinu se uspjelo okupiti oko petnaest nas i derali smo se: Hoćemo Savku doktoricu, nećemo Milku šnajdericu. Derali smo se desetak minuta i razišli smo se. Da bi za pola sata došla Marica da nas pokupi.
Da se podsjetimo na ta vremena. Milka, jer je bila na liniji, avizirala je predsjednicu Vlade Jugoslavije. Tvrdila je, da se je borila nogama i rukama ali Broza nije mogla odbiti.  
  Kiću sam upoznao slučajno 25.10. 2014. Darivatelji krvi bili su pozvani na akademiju dodjele zahvalnice krvi / 75 puta/ u Kralja Zvonimirova 5 Zgb. Kako ja nisam od velike priče, govornici su mi bili dosadni pa sam izašao u aulu, ponudio se švedskim stolom i već sam bio na odlasku, kad se iz dvorane razlije veseli bećarac.
Kićo je bio gost, da ga možeš poželjeti. Tako ja ostanem a slučaj je htio da smo se dokraja, do fajrunta družili. Ostali smo u kontaktu. Često je dolazio svom prijatelja Ivana N. iz Bedekovčine koji mu je pisao kajkavske popijevke.
Za kraj našeg druženja ispričati ću njegov vic. Znao je pitati koga je bolje imati, Parkinsa ili Alzheimera. 
Bolji ti je Parkins, kaže, pola se nažalost prolije ali se ipak pola popije, dok kod Alzheimera ne znaš gdje si ostavio flašu.
  A zora je svanula.

Zadnja izmjena ( Subota, 14 NOVEMBER 2020 04:28 )

 

Polumaraton Varaždin

     20.09.20. održan je polumaraton. U sklopu glavne trke bilo je trčanja od mališana do trke građana na 4,8 km i u toj trci prvi puta Vatrogasna trka. Nastupili su i članovi TK Varaždin, Tumpić, Pichler. Pobjednik je prvi puta bio Dinko Solić iz DVD Varaždin a ekipno su bili treći. Skroman doprinos za DVD Vžd dao je Pichler u trci vatrogasaca, bez nade i iluzije jer je kategorija u kojoj je nastupio 50+. Sanak pusti. Skoro pa u juniorskoj kategoriji. Kao najstariji vatrogasac zauzeo apsolutno 36 mjesto od 58. Kao građanin zauzeo apsolutno 105 mjesto od 244. Najbolji plasman po starosti, vrijeme 24.47. Tumpić je zauzeo 209 mjesto. Ovih dana Pichler je prijavljen za austrijsko prvenstvu u Klagenfurtu za kategoriju M70 u zimskom triatlonu.  
   A zašto je u vatrogasnoj trci. Na svakoj trci nastupa u ime nekog drugog. Ovaj puta bilo je u spomen na oca koji je bio komandir vatrogasaca u Kalniku. Pored te obaveze bio je tehnički direktor, predsjednik Radničkog savjeta i vodio je projekat osnivanja Podravke. Zadatak mu je bio da na Danici napraviti pekmezaru /1949/ koju su kasnije spojili sa tvornicom u kojoj se kiselilo povrće otetu 1947 od židovske familije Wolf. Tako je nastala Podravka u kojoj je danas Kalnik maleni dio. Slučaj, bizaran kao kod INA-e koja je mogla dva puta kupiti MOL. 
   Kad je bio predsjednik Jugoslavije 1982g. Mika Špiljak, njegova tajnica pozivala je oca nekoliko puta na proslavu nekakve 30-desetogodišnjice Podravke kao predsjednika Radničkog Savjeta. Nije htio ići, nije htio imati posla sa komunjarama, jer je na Danici bio u logoru kao domobran, sudionik Križnog puta. Varaždin-Osijek-Varaždin. 
   Još jedan me događaj veže za vatrogastvo. Kad je gorio stari Hrast u Čakovcu. Mnoga lokalna društva nisu mogla ugasiti vatru pa su pozvali Kalnik. Osobno je otac osposobio agregat za gašenje koji je bio najveći u bližoj okolici.  Kad su ubacili korpu u Trnavu, ona je presušila/ i danas je suho korito-zbog podzemnih voda/ ali je požar ugašen. 
Važan događaj koji pamtim iz 1954g. a imao sam 3 godine. Bila je proslava 90g. vatrogastva najstarijeg društva u Jugoslaviji. Otac me držao u naručju pod bedemima Starog grada a ja sam bio zadivljen vatrometom koji je priređen. Svjedok vremena. 
 

U tri godine četvrti puta Prvaci Austrije

     
Ove godine klub HSV Triathlon Kärnten je osvojio prvenstvo. Lako i bez mene. Nisam htio lupežima platiti 1506 kuna /realna cijena je 50 kuna/ za testiranje na Covid. A nisu me ni trebali. Elitni HSV-eovci nisu nastupali po svjetskim trkama, nego na domaćim, pa su prošlogodišnji prvaci, ove godine, bečlije Sports Monkeys zaostali u bodovnom saldu na 3/4 od prvaka. 
  A kako se boduje u zemlji koja je velesila u triatlonu, niže je citat i zahvala Hannesa Bürgera takmičarima, mladima ali i age kategorijama.
Nije kao kod nas gdje je državno prvenstvo po Hrvatskom triatlon savezu izostalo četiri kategorije u age kategoriji a ima licencirane triatlonce. Takav je pravilnik natjecanja. Diletantski.  
  Am Ende waren es stolze 13.370 Punkte (!) und damit “ÖTRV-Vereinscup-Sieger 2020”! Dies ist der 3. Meistertitel in vier Jahren! Darauf dürfen wir Alle stolz sein! Ein Verdienst all unserer teilnehmenden Sportler – egal ob jung oder älter – der Eltern, die ihre kids zum Training und den Bewerben begleiten – unserer engagierten Trainer und auch unserer HSV-Funktionäre – Alle mit Herzblut beim Triathlonsport.
Na moju čestitku došao je odgovor i poziv na Božićni party kad se svi članovi HSV nađu na okupu. 
      Hallo Teodor,  thx - you are also a part of our "HSV-family"!  See you - maybe - at X-Mas-Party in Klagenfurt,  best regards and all the best for your health  Hannes Ing. Hannes Bürger HSV-Sportdirektor  HSV Triathlon Kärnten

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 20 SEPTEMBER 2020 15:07 )

 

Završetak lige na Auqi 2020

    06.09. štafetnim triatlonom 2x2, revijalno izdanje, završila je triatlon liga. Ukupni plasman za trojku TK Varaždin. Tumpić Zvonimir u supersprintu triatlonu od  46 takmičara, apsolutno 15 u kategoriji M70 1 mjesto. Sir Zlatko u supersprintu, apsolutno 16 u kategoriji M60 drugo mjesto iza Mlakar Nevena. U disciplini sprint triatlonu, Pichler Teodor apsolutno od 31 takmičara 13 mjesto a u kategoriji M60 prvo mjesto, drugi Hanžek Zdravko,15 apsolutno.  

Zadnja izmjena ( Srijeda, 09 SEPTEMBER 2020 13:24 )

 

Fun & Trail 14 km Završje-Novi Marof

       Festival mazohizma /tri trke u jedan spoj/ počeo je 05.09 startom u 9 sati u Ivancu / 235 mnm/ pa trk na Ivanščicu / 1061mnm/ pregaziti Pokojec, Belu, Čevo, Grebengrad, Mađarevo i stuštiti se do New Marof City u dužini od 42 kilometra. Srednja staza sa najviše takmičara startala u 11 i 30 u dužini 14km od Završja preko Čeva, Grebengrada i Mađareva do Novog Marofa zanimljivog naziva Fun & Trail i kratka staza od 5km okolicom Novog Marofa. 
  U odličnoj organizacija AK Varaždin /Josip Lacković i ekipa/ odradio kolosalan posao. Orkestar je trebalo uglazbiti, klavištimer je dobro pogodio tonalitet pa je organizacija kalibrirala nametnutog nenajavljenog takmičara COVID 2019 do ukomponirati tri trke sa pratećim suportom od sudaca do stanica okrijepe. Vijeme je bilo naklonjeno teškim trkama, posebno što je šumska brdovita staza bila suha. Padova je i sada bilo jer staza je od kamenih izbočina, korijena a ima i nizbrdica sa sitnim kamenjem za skijanje na tenisicima. U kategoriji sam zauzeo 4 mjesto, apsolutno od 159 trkača zauzeo 109 mjesto. Najstariji učesnici bili su Joso Perica, ja do njega. Imali smo težak okršaj na stazi, 10 puta smo se prelazili. Ali nismo oborili rekord sa jedne zimske lige na Ivanščici. Tada smo se prelazili 11 puta. Joso je poznata "ljudska divokoza", uzbrdo juri, dok sam ja poravnavao na ravnim dijelovima. Poslije trke imali smo prigodu uživati u organskoj hrani od raznih OPG-eova, posebno siru i crnom ulju. Gulaš je bio vrhunska kulinarska delicija, morao sam porciju ponoviti i sve zalijati sa B2, B6, B12.    

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 10 SEPTEMBER 2020 03:16 )

 

Vikend za kraj kolovoza 2020.

      Jedna od najtežih trka za Pichlera, jarunska. Budi sjećanja na preranog odlaska prijatelja Mladena Ćižića. Iza obojice ostala je ostavština bezbroj druženja i trka. Najviše na Jarunu, kad su zajedno vozili u paru. Najviše smjena dao je Mladen, mlađi i lakši. Utrke koje su ostale u trajnom sjećanju. Posebno. Kod prijatelja Romana Blatnika u Brestanici, pa u Varaždinu, Splitu, Supetru, Kostreni....
     Nastavak triatlon lige 29.08. u organizaciji Zg. triatlon saveza za državno prvenstvo odvijalo se na Jarunu. Uvjeti za natjecanje, nepovoljni. Utrka u sprint triatlonu počela je u najtoplijem dijelu dana u 13 i 15. Voda vruća, zrak usijan i sparan, u hladu 33 stupnjeva. A sunce je nesmiljeno pržilo. Koliko je bilo teško, posebno na trčanju, mnogi su na 5 km prohodali. Pichler je na trčanju prošao 42 godišnjaka. Na trci su bili prisutni mnogi predsjednici klubova ali su samo dva zabilježila nastup. I to od TK Swibir /apsolutno 85, starost 41g/ osvojili kao klub brojčano najviše medalja. I TK Varaždin osvojili 100% medalja, tri nastupa tri medalje. Predsjednik Pichler /69 g/ zauzeo od 102 prijavljenih apsolutno 80 mjesto. Pored loše forme, dobar rezultat, svaki tjedan samo trening jedan, kao trka. Zbog ramena.  
Ukupno na triatlonskom događanju 350 takmičara, na sprint triatlonu 102.  Varaždinci su svi stigli u limitu trke i poredali se: Tumpić M70, apsolutno 87, prvi u kategoriji, Sir M60- 84, treći u kategoriji i Pichler prvi u M65. 
  Neumorna trojka, vikend zaokružili na Aquacity ligi u sprint triatlonu. Pichler je u dva dana spojio dva sprinta u olimpijski. Alternativa maratonu, oba vremena 
Jarun 1,33' 56" i Aqaucity 1,32' 28". Dakle tri sata zajedno. Dogodila se rezultatski anomalija, negativni spliting, bolje vrijeme dan poslije. Pichler je jedan od rijetkih triatlonaca koji je na duatlonu uvijek imao bolje vrijeme u trećem segmentu. Tumpić i Sir također su nastupili u nedjelju ali na supersprintu, na polovičnoj  trci od sprinta. 
  No trojka je imala i produženi vikenda, pa su ga u utorak završili na cros ligi Globetka u Čakovcu. Po kategorijama Tumpić i Pichler prvi, Sir sedmi.  
https://photos.app.goo.gl/WU3VXpFr5QKVyYMo8   
 

22 Marjanski Đir 22.08.20

      22.08 održana je na Marjanu poznata međunarodna utrka 22 " Marjanski Đir". Ove godine u sklopu Prvenstva Hrvatske lige i Međunarodnog otvorenog prvenstva Splita. Utrka se održavala svake godine u disciplini olimpijski triatlon kao kup ili prvenstvo Hrvatske i pararelno utrka za Europski kup. Zbog corona virusa po preporuci Splitskog  stožera nije smjelo nastupiti više od 100 takmičara, ukupno takmičara nešto preko dozvoljenog.  Utrka je ove godine umanjena na sprint disciplinu. Split je ovih dana rizičan grad, prvak Hrvatske u virusu.
   Trka nosi ime Memorijal Ivice Radeljića /državni prvak u maratonu i brdskom trčanju/ pregažen autom na biciklu. Njegov slučaj je indikativni primjer šlamperaja sudstva/ proces traje 9 godina/ i  Policijskog zapisnika u kojem se mijenja vrijeme udesa ??? U sramotni proces uklopio se i sudski vještak. Vrhunac nepravde je odustajanje države od progona krivca. Obitelj sad sama vodi borbu za pravdu. Krivac je presuđeni otmičar djece, u međuvremeno je otišao u Kanadu. 
    Utrka je bila dobro organizirana ali je bic staza je katastrofa. Deset godina se na njoj ništa nije ozbiljno radilo, osim novih zakrpa i pojava novih rupa. Staza je težine 8 od 1 do 10, zbog prirodne konfiguracije i crne točke na kojoj svake godine ima problema. Crna točka je nizbrdica, moguća brzina od 60km/h i desni zavoj pod 120 stupnjeva. Zbog trenutnog stanja je težine 11, nije za sportsko natjecanje. Bilo je padova i bušenja guma.
  Trojica iz TK Varaždin među hrvatskim elitama i ponekog stranca /ITA, BEL, POL/ zauzeli su apsolutno u plasmanu začelje od 78 takmičara. Primjereno godinama. Pichler prvi / sa licencom/ i drugi u kategoriji M65, apsolutno 72. Sir četvrti u kategoriji M60, apsolutno 74. Tumpić apsolutno 75, prvi u kategoriji M70.
   Za dobre rezultate varaždinci mogu zahvaliti dopingu od domaćih smokava sa sjevera.   
 

Divlji triatlon Prelog

     16.08 2020, jubilarni 10-ti, nastupilo 98 triatlon/ki/aca i rekreativaca, najviše iz Međimurja. Bilo ih je iz Varaždina, Vinkovaca, Krapine, Bjelovara, pobjednik iz Virja Martin Štefan član TK P. Zrinski-Zagreb. Pretopla voda, po sparini, klupski uspjeh TK Varaždina po plasmanu i imao najviše licenciranih članova na trci.
 Veteran D /M70 /apsolutno 89/ Zvonko Tumpić, najstariji takmičar, prvo mjesto ispred lokalnog takmičara Pintarića.
Sir Zlatko /apsolutno 65-ti/, uzeo srebro kod veterana C /M60/ iza" juniora" Teodora Pichlera, drugi po starini. Pichler je od 98 takmičara, apsolutno bio 30, iako je van forme jer ima distorziju ramena i izmaknutu ključnu kost. Plivao je loše ali bic mu je bio izvrstan i trčanje u normali. Na bicu je mnoge prešao a na trčanju dobio je dvojicu juniora a od četvorice izgubio. Na žalost apsolutno se plasirao među juniorima. Ukupno gledajući trojica licenciranih iz TK Varaždina pokazali su mlađima što znači snažan sportski mentalni sklop, unatoč godinama.    
 

<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 11 od 65

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas55
mod_vvisit_counterJucer173
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1037
mod_vvisit_counterSve1788087
Sponzori