Putni nalozi

      Alisa u zemljici čudesa. Tko kaže da čuda nisu moguća.  HDZ likuje nad dnevnicama. Biće zanimljivo kako će biti u slučaju CROSCO. Pretpostavljam. Anemično.  
Prvi slućaj, sića. Drugi, jednak BDP Naše Lijepe. Zanimljiva imena. Opet čudesa u biznisu.  
  Za drugo ima još dana a sad o sitnišu. 
Majka svih pitanja je, kakve to mi stručnjake imamo u određenim institucijama. Za takve banalne istrage treba, koliko mjeseci, možda godina ili dvije...Za sada 7 mjeseci.
U pet minuta se utvrdi tko je krivac. Imamo osobu koja odobrava i kontrolira, eventualno koja piše naloge i osobu koja koristi putni nalog. Svi korisnici su se odredili- nisu ih koristili.
Zna se, imamo dvije osobe, ako nisu bile zaposlele 33 da mudruju nad bijednom papirologijom zvana putni nalog. .
   Gdje je najveći problem, pa u tome što Lijepoj Našoj gospoda, uvaženi političari primaju naknadu za put na ruke. Čemu, pa nismo u zabitom srednjem vijeku. A interna kontrola,
da li je netko od političara za taj pojam čuo.
Ako svi poduzetnici, moraju prilagati izvještaj i račune u nalogu i isplaćuju se sa žiro računa na tekući. A oni na ruke. Zašto, da se može muljati ????
Posebna napomena, na putni nalog podižu akontaciju, po obračunu trebaju vratiti novac, koji ne vraćaju. Čak i po godinu dana. Poznati slučaj ministrice i ekipe. Neka uzmu kredit u banci a ne od poreznih obveznika. Imaju premale plaće.
  To nije sve. Ministar pravosuđa Šprlje u gledanoj emisiju docira, da je revizor dužan podnijeti kaznenu prijavu. On nema pojma o pojmu. Revizor naknadno /terminski/ utvrđuje činjenice i događaje i utvrđuje pogrešne postupke. Koji ne moraju biti kaznene radnje jer se dokumentacija može upotpuniti. Kaznene radnje utvrđuje policija i tužilaštvo. Ministru na znanje.
   Prava blasfeminja je mudrovanje Gordane Sobol pred novinarom kako je njoj putne naloge dizala tajnica. Dakle zato imamo zaposlene tajnicu tajnice od tajnice.
Jučer u dnevniku se javio fiškal Orsat Miljanić, koji je mudroslovio kako ne bi trebali nalozi isplaćivati na ruke. A da bi se napravio pametan rekao da toga ima /kriminala/ i u privatnim firmama.
 Za mene je to teška uvreda i neistina. Neka kaže kod koga se to to tako radi. DOKAZI, pravniće.
     Dakle na znanje tom bivšem ministru, što je uopće on radio 4 godine da sad ima naknadnu pamet. Brinuo se za ovrhu, pa je preko FINE legalizirana pljačka. Neka sad on nadoknadi opljačkani novac firmama.
Ali oni koji su u Lijepoj Našoj najpametniji, najstručniji, najbahatiji, najgrabežljiviji oni uzimaju novac na ruke, preko ruke ispod ruke.....Cirkusiramo sa fiskalizacijom na sitno a tu milijuni curkom cure. Iz godine u godinu. U politici. Zato imamo kod izbora da nezaposleni magistar lijepi plakate liku za Sabor sa osnovnom školom.
  Osobno sam davno konstatirao da onaj koji krade preko papira, kreten ili nepismena budala. Možda dvostruka budala, da taj novac nije ni vidio., samo ga pipao..
Za kraj jednima, drugima a i trećima, tako se radilo u Jugoslaviji 
 

Laureati Varaždina za 2016 g.

      Sportska 2016 g. još nije završila, za neke, među njima i ja silom rezultata. Na osnovu rezultata u Austriji, na proglašenju najsportaši Varaždina za proteklu godinu. 30.01.2016. Diploma za aquatlon.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 02 FEBRUARY 2017 11:27 )

 

HEP i INA još jednom

       Nazvao me pajdaš i kaže da sam počeo piskarati u šiframa. Očekivao sam da se jednostavne stvari znaju. Dakle dvije bitne stvari. Dionice se mogu prodavati kad one postoje.  Prvo. Drugo, mora biti neka vrijednost, da se nekakav papir zamijeni za novac. Neki šaljivđija bi rekao papir za papir. Sve je moguće, naročito ako imamo godinu kokoši /Kina/.
    Malo ozbiljnosti mi ne bi falilo. Dakle poznato mi je da recimo hidroelektrana Čakovec / iako je Varaždin na milimetar od nje zove kao grad koji je 15 km udaljen/ kao i HE Donja Dubrava na državnom terenu. Tako da su one državne jer se tako uknjižila Lijepa Naša. Kako sada HEP da prodaje nešto što nije njegovo.
 A vezano na sukob interesa u INA-i. Pojašnjenje, naši zakoni su kao praćka, može se ih razvlačiti kako kome paše. Ili ih nemamo. Kako to izgleda u uređenim pravnim državama.
o tom sam već pisao. Njemački predsjednik podnio ostavku zbog lažne prijave za mito, bijednih 500 €.  Sud ga oslobodio. Nije predsjednik države.
    U međuvremenu došlo do prepucavanja Jandrokovića i Letice. Prvi je rekao da si predsjednica za sukob interesa uzima previše ovlaštenja / kad je predsjednik države u pitanju/. Dobio je odgovor od potonjeg na Facebook-u. Njonjo okani se moje snahe. Njonjo je odgovorio da je to primitivan istup. 
    Primjer sukoba interesa. Jordanu, to je već antologija. Osvojio je 6 prstena u NBA, zaključio da je za penziju. Ubrzo ga Kukoč nagovori na igranje golfa. Kratko je trajalo, jer je palicu za golf bacio u jezero Michigan. Nije gubio vrijeme, vratio se u košarku, Kupio je W. Wizards. Gleda on tu dječurliju kako igra, nema mu druge i on ponovo zaigra.
Prethodno je prodao klub.
  Naši nedavni interesni sukobi. Bivši premijer, koji nije znao hrvatski, bio je na ljetovanju, pa kad su ga novinari propitivali za troškove, rekao je da je to spin građevina /gradjana /.
Ili bivši ambasador, imala dodatni auto, pored službenog, da se suprug vozika. Otkrićem, platila troškove i nikom ništa. lli ista obitelj bila na ljetovanju u N. Vinodolskom na račun grada. Kad je pukla bruka, trošak je podmirio gradonačelnik svojim novcem ???, sadašnji ministar. 
Gdje su nestala predizborna obećanja, gdje je odgovornost da će se raditi u interesu države tj građana, poreznih obveznika. A sve više imamo amoralnih radnji. 
  Naravoučenje, manje su važni HEP i INA. Treba prvo kupiti čeličnu metlu, opet imamo ono od čega smo prije 25 godina pobjegli.
            
 

INA, kupi sirotu na svoju sramotu

      Kako sam svojevremeno /arhiva/ čvrsto bio na ekonomskom i nacionalnom stanovištu, da se ne prodaju INA i Белые Hочи, tako sam sad da se INA ne kupuje.
Naša nacionalka nije EXXON ili SHELL, bila je kompanija u Jugoslaviji i za vrijeme domovinskog rata. Sada je malo puno ofucana i potrošena. Rafinerije proizvode lake derivate od zraka, a MOL prodaje svoje destilate. Kakve su nam benzinske pumpe, ostale od Broza. Do prije godine dana u Varaždinu su izgledale kao one na legendarnoj cesti 66 /USA/ gdje si još možeš ručno navrtiti gorivo u rezervoar. Gdje su naše /INA/ pumpe u Srbiji. Čije su ?.
    Koga pitate za ove gore argumente. Pravnici tvrde da protiv argumenata nema dokaza. Ima, ima pitati vrle političare. Gle čuda svi se dobro potkožili. I što sada. Da li je pojeo vuk magare.
Makaki, idemo kupiti. Čime, analize nema, ima lupetanja.
Da ovaj mučan esej završim. 
Zašto ne kupiti. Sisačka rafinerije nije po ugoru obnovljena, čak smo arbitražu prokockali. Riječka radi smanjenim kapacitetom a rekonstrukcija je i za nju vrijeme. Pumpe su nam samo na prostoru Lijepe Naše. Izvora nemamo, nešto još iscrpljujemo doma. U Siriji smo zaigrali na krivu kartu i prokockali raznoraznim vrlim dužnosicima i savezima kojima podilazimo a ne tražimo kompezaciju za gubitak. Da li je to izdaja nacionalnih interesa ?. Nedavno je plinski izvor Hajan odletio u zrak. INA pronašla plin, a prije su bušili Francuzi pa su izbušili u ništa. Ali i nama u ništa.
  Izvore preuzela Rusija, kojoj smo stali na kurje oko u Ukrajini. Sad kada se neki podobrikaju, ope će trpjeti naša privreda. Egipat, ima ili nema izvora ? Libija ništa, imali smo vrhunsku vezu u OTAN-u, pa kad su se dijelili izvori, Lijepa naša nije bila pozvana. Dok Švicarska koja nije ni u OTAN-u ni EU, pozvana. Toliko koliko mi kreiramo svjetsku politiku.
    Poslovno-gospodarski loš potez je povukao premijer koji za Badnjak pod jelku želju. Kupićemo INA-u. Pod jelku idu darovi. Darovi su došli hvaljenom poreznom politikom. Bogati dobili a uzeli sirotinji. U korektnom stručnom ekonomskom riječnikom znači demagoško preljevanje iz jednog u drugi sektor. Ako nekome još nije jasno, onda slijedi uputa. Imaš litru vina i opet zakon fizike, nemožeš popiti recimo dvije litre. Obratite se Marx-u, novo stvorena vrijednost. No to je u Lijepoj Našoj, špansko selo, a može i sijelo.
 Mogao bi još toga za nabrojiti, ali ću tu kupovinu INA-e prikazati domaćinski.
Imao čovjek vrijednu ženu, sve je znala raditi, zgodna, mlada.... Ničim izazvanim odjednom mu nije bila dobra pa ju pustio da ode. Poslije nekoliko godina se predomislio i želio ju natrag. Jasno, entropija /fizika/ je neumoljiva, sad je bivša stara, manje zgodna, potrošena...  
    Eto, kraj eseja, došao na početak /naslov/.   
    
 

HEP

    Nacionalni interes, HEP, i nacionalni ponos, prodati i kupiti tj podržaviti ponovo INA-i, po tvrdnji premijera. Koji je sa par briselskih fraza uvjerio javnost da je to kolosalna ideja. Kad je mala skupina /i ja / tvrdila da je glupost prodavati INA-u, političari su tvrdili da je kolosalna ideja i prodali ju. Prodali su ju tako da je Lijepa Naša bila večinski vlasnik a MOL je vladao i uništio nam perjanicu nacinalnog ponosa. Tko je odgovarao. Nitko. Presude nema i niti će je biti. Usprkost vrhunskim stručnjacima u USKOKU i najboljem sudstvu u Europi. Nešto su međusobno akteri razmjenili tko je tko i tko je krivac. Nije bitno kad to plaćaju porezni obveznici.
   No glupavo pitanje, nameće se, tko će odgovarati. Nećete vjerovati, vi koji čitate. Ali ćete dobiti zadovoljštinu od odgovornih koji će vas i dalje uvjeravati ovim riječima.
  Odgovorno vam tvrdim da radimo u nacinalnom interesu, da odgovorno radimo i da je to najbolje riješenje.
Za mene je političar odgovoran kad iza svojih bljezgarija založi svoju imovinu, pa da vidimo kako će upravljati državnom imovinom, a plaću neka uzme koliko mu drago.
 Kaže ministrica gospodarstva da je to najbolja strukturirana ???? odluka, /molim objašnjenje, kao priučeni ekonomista, to ne kužim/ prodati od HEP-a 25% -1 dionice. Pa gdje su analize, naši vrhunski stručnjaci kupuju prodaju najveće firme u Lijepoj Našoj ko grincajg na placu. Za to nisu trebali braniti doktorate iz ekonomije. Po toj logici bi i piljarice trgovale na nacinalnoj razini.
   A što bi na kraju dobili, dvije državne firme u kojima bi se zapošljavala rodbina, pajdaši, partijski otpad. Na direktorska mjesta ne dolaze osvjedočini menađeri i znalci nego partijci.
To smo već vidjeli Čačić zaposlio svog partijca, kojem je propala firma a o elektrodistribuciji je znao toliko da je odmah poskupio struju. Čačić je branio poskupljenje, neka građanstvo manje mobitila. Pa su nam u Hrvatsku uletjeli RWE i GEN-i.
  Kako bi to u INA-i izgledalo. Bila bi porodična firma. Supruga ministrica gospodarstva a direktor INA-e suprug, nešto je slično kao i sada. Samo bi to bolje strukturirali.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 29 JANUARY 2017 06:41 )

 

INA

         O nafti sam napisao bezbroj eseja, a o našoj mađarskoj INA-i beskonačno. Malo pretjerujem, vraćam se u mlađe dane kad sam se upoznao sa matematičkom nelogičnošću jer je profesor rekao da diferencija istog broja uvijek 1. Dok je 1/0=1, čudo ali 0/1 je beskonačno. Ispada da je 0 najvažniji broj, bez obzira koja bila veličina mat. izraza. Nevjerojatno
Ali istinito. A kolika je beskonačna glupost aktera koji su prodavali INA.
Bezgranična.
    A kako to matematički izraziti. Velikim matematičkim izrazom, mafijašenjem. Svi poslije Račana /Jurčić/, optužuju ga da je on glavni krivac. Na žalost nije. A oni poslije njega. To je velika matematička enigma. Sudimo se, trakavica, na svjetskom nivou. Uspjeli smo izgubiti arbitražu uz pravnog stručnjaka Barbića. Oca naše papirnate pretvorbene privatizacije. Akademik, vrhunski stručnjak.
   Da se privremeno zaliječi nacionalni ponos, premijer kaže da ćemo se i dalje tužiti i bacati novac u bunar. Čak kaže da ima još jedna arbitraža. Nažalost, koju ćemo bez problema izgubiti jer država nije ispoštovala ugovor o plinskom biznisu.
 Idemo dalje. 
 INA i Bijele noči /Белые Hочи /, koncesija do 2016. Taj koji je prodao napravio je izvrstan posao za INA-u. Naime  /Белые Hочи / su imale vrijednost /procjena USA firme Baker Hughes, barel 14 $ , a bio je i 120 $/ da se kupi INA i MOL zajedno i da meni ostane za još otići na triatlon trku. Pa čak da mi ostane, za jednu pivu i jedan sendvić. Naše noći prodane su za 74 mil.$, iako je Sanaderov svjedok na njegovom suđenju nudio u jednoj varijanti 200 mil. $ ?????? i da INA ostane vlasnik B.H a u kupovini 120 mil. $. 
  Ekipa koja je petljala oko INA-e. Ima ih jako puno, to su oni koji se uporno kunu u nacionalne interese a u javnosti su poznati kao nesposobni, uhljebi, lupeži, lažovikradljivci, neradnici, gramzljivi....
Interesantno, da oni koji su prodali  zadnjih 7% posebno ministrica branitelja, kasnije premijerka, sada ne želi dati nikakvu izjavu ali je znala iskakati iz paštete za svaku minornu temu. I dok je bila u politici i sada kad su se je njezini odrekli.
  A sad o kupovini, gornje spomenuta 0, nastavak u sljedećem broju

Zadnja izmjena ( Petak, 27 JANUARY 2017 04:41 )

 

Sretna sportska 2017

     Nova godina, opet. U Novu, a sa starim rezultatima. Pardon ima novi rezultat, rekreativna polnočna trka Varaždin. Prva trka u svijetu. Onda sve ostale. Pobijedio mađarski Kenijac. 
    U Novoj godini, zahvala i čestitka sponzorima koji su omogućili dobar rezultat našeg člana da u međunarodnoj konkurenciji pokaže, još nas ima u Hrvatskoj. 
Bez sponzora i suporta, malih i malih vjernih, /sinergija/, teško bi se ostvarili rezultati.
Prvenstveno, rezultati su došli iz velike patnje koja se pretvara u osobno zadovoljstvo. Vidi niže rezultate. Da, Miesterschaften Austrije. 
   Neki to nazivaju mazohizmom, ali bez parole nema- no pain no game. 
Sponzori bez kojih nema igre ali ima patnje.
Leonardo d.o.o. najveći trpeći sponzor.
Jadransko osiguranje, Moje, vaše i naše osiguranje. Pomoću osiguranja odlazilo se na trke i dolazilo sigurno kući.  
HSV Triathlon Kärnten partnerski klub, za nastupe u Austriji.
Brooks Tenisice koje su se zalepile za našeg neumornog skupljača medalja a naleti i poneki vrhunski rezultat. Očekujemo i ove godine nove. U novim u Novoj po nove rezultate.
   Ako Bog da, ili kvantna fizika.. ? 
Slijede poslovni partneri, domaći a i ino partneri, ako ništa drugo što uredno plaćaju isporučenu robu.
Zahvala za najbrži hrvatski hosting.
Na kraju zahvala najboljem treneru u klubu TK Varaždin a i šire od Naše.

Predsjednik
 

Čestitka

        Klub HSV Triathlon Kärnten dobio je čestitku od guvernera Koruške, za postignute rezultate. Jedna medalja je /od 35/  od člana TK Varaždina kao Miesterschaften Austrije. 

Liebe HSV Triathlon Kärnten-Familie!

Ja, Familie! – Dieses Wort wähle ich bewusst, haben doch Zusammenhalt und gegenseitiges Unterstützen bei euch einen besonders hohen Stellenwert. Ich denke, dass dies auch das Geheimrezept für eure großartigen Erfolge ist. Als Landeshauptmann, Sportreferent und selbst Triathlonbegeisterter bin ich stolz auf euch. Heuer habt ihr 35 österreichische Medaillen bei diversen Triathlon-, Duathlon- und Aquathlon-Meisterschaften geholt. Damit wart ihr unter 185 gewerteten Vereinen zweitstärkster Triathlonverein Österreichs. Danken möchte ich vor allem für eure engagierte Nachwuchsarbeit. Ihr seid hierbei Drittstärkster unter 63 gewerteten Triathlonvereinen Österreichs.

Es sind aber nicht nur diese Zahlen, die für euch sprechen – bei euch stimmt einfach das sogenannte Gesamtpaket. Professionalität, Herzlichkeit, Engagement, Ausdauer, Sportlichkeit, Kreativität, Nachhaltigkeit, Menschlichkeit – so vieles geht bei euch Hand in Hand. So habt ihr für 2017 die Austragung der Österreichischen Nachwuchsmeisterschaften im Triathlon in Pörtschach am Wörthersee zuerkannt bekommen. Darüber freue ich mich als zuständiger Referent und natürlich auch persönlich.

Ein weiteres Highlight für das neue Jahr ist die Installation des Triathlon-Bundesnachwuchszentrums – Süd im Kärntner Olympiastützpunkt. Ich bin überzeugt davon, dass diese Einrichtung wesentliche Impulse dafür abgeben wird, dass einige Sportlerinnen und Sportler in die Fußstapfen eures Vereinsaushängeschildes Lisa Perterer treten werden.

In diesem Sinne wünsche ich euch allen von Herzen weitere Erfolge, eine verletzungsfreie Saison sowie vor allem frohe Weihnachten und alles Gute im neuen Jahr!

 

Mit sportlichen Grüßen,

euer Peter Kaiser,

Landeshauptmann von Kärnten                              Klagenfurt     13.12.2016.

 

 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 19 DECEMBER 2016 06:13 )

 

<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 11 od 40

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas76
mod_vvisit_counterJucer132
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2248
mod_vvisit_counterSve1559720
Sponzori