7. Kraigersee 2023

       Dan "D" 19.08. U 7 idem po Zvonka. Utrpali njegovu opremu i polako do Borla. Kobase, svinja sa junetinom, goveđe kosti i nec za pisanu pečenku. Sve po kilu. Dan je sunčan i vruć. Klima radi besprijekorno. Sava osiguranje ponudilo mi 520 € za totalnu štetu. Koji lupeži. Samo je kompresor od klime toliko je koštao. A auto uređen, izmijenjeni blatobrani te donji prednji i zadnji postroj. Biće frkovito, bez suda ništa. 
  U Völkermarkt udesno do St. Veit. Prije toga prošli smo kraj znamenitog dvorca Hochosterwitz koji ima posebnu povijesnu i geološku priču. Ubrzo smo na osiguranom parkingu Überfeldu. Maleno mjesto do Kraiga. 
7 izdanje triatlona, krenuli su 2015. Tako sam imao prigodu jedini doći sa majicom sa prvog triatlona koji je prozvan brdski triatlon. Jer tu se i pliva uzbrdo. Prijava i vodim Zvonko na upoznavanje staze. Pored mojih fizičkih problema imao sam i tehnički na bicu. Pukla opruga ? od prvog mjenjača 3 dana prije utrke. U Varaždinu ga nema a ni u Zagrebu. Start seniora u 16 sati. Plivanje slabo, bic guranje u brijeg i plaženje na trčanju. Od 1 sat 43 napredovao sam do 2 sata i 5 minuta. Katastrofa. Operacija uspjela a pacijent umro. Završio trku, zahvaljujući dopingu. Prije trke crpio sam energiju iz gorskog kristala /foto/. Dok sam čekao Zvonka, Villacher. Na dušak popio 2 pive. Kolača ko šodra u Dravi. Nisam mogao ništa jesti.  Uzeo sam za doma 4 komada sacher torte.
  Utvaram si da konkurenciju nisam imao zbog težine trke. 
Nastupilo 120 takmičara.  Proglašenje za mene 3 puta. Za AATC i za KTRV kup i dodatno treće proglašenje za titulu Kärntner Meisterschaft,  na osnovu austrijske licenca. Moj klub HSV Triathlon Kärnten bio je najuspješniji sa 8 Meistera. Ove godine sam samo šampion Kärntner države u sprintu i u aquatlonu, nekad sam bio u 8 disciplina. Nagrada u vidu kupovine sportske opreme u vrijednosti 20 €. Plus bio agro proizvodi, prosecco čokolada/ sad ćemo se još i opijati/ i posebna nagrada, dobio sam 4 osobnih ovaca na  farmi obitelji Koch u Moosburgu, 10km od Klagenfurta. Ista familija daje 40 € za jelo kod njih. Koze sam imao a sad dobio ovce. Taman kad sam postao ovca za triatlon. 
    Zvonkec je bio oduševljevljen sa trkom, toliko, da je zaplivao u prvom valu sa ironmanima i elitom. Plivalo se u tri vala. Bio je prvi u M75 i fasoval je pincu tešku 2 kg.
Obojici je sad pričekati što će konkurencija napraviti. Imaju šansu da nas skinu sa prvog mjesta u Ljubljani i Bledu. 
 

AATCup

      Sutra uoči Kraiga, ostale su još 3 trke. Kraig je meni treća trka i onda je gotovo. Koljeno se primirilo, ne opterućujem ga. A rame me toliko boli da ne mogu dignuti ruku. Imam visoku toleranciju na bol no ponekad postaje neizdrživa. Doktori su digli ruku od mene. Preveliki sam trošak a i kod nas nema majstora koji bi od starudije napravio novitet.
Ljubljanu i Bled ću preskočiti i čekati da li će me netko zaskočiti na prvom mjestu. 
 Trenutno stanje za osvajanje kupa od varaždinskoh triatlonaca.
     Zvonko se dobro drži na 1 mjestu a Mladen ako se potrudi lako može uzeti treće mjesto.
Google me podsjetio kako je bilo prije 5 godina u Kraigu. Iza mene ostao Argentinac De Monde i dr Carrela. Isto je bilo i 2018 u Lignanu. Svi Talijani iz moje kategorije iza mene. Brunello Pagavino bio 4. Ako sad glavinjam i teturam na trkama barem će biti lijepih uspomena.

Zadnja izmjena ( Utorak, 22 AUGUST 2023 02:05 )

 

Završetak Aqua lige

     Nastavak radnog vikenda, trgovine zatvorene a mi radimo. Nadam se da će Mikulićeva inspekcija biti tolerantna na našu radišnost u nedjelju na Aqui. Baš na 13. S obzirom da je progledao kroz prste šefu HEP-a Barbariću. Pajdašu ap koji je malčice proširio bazen i kućicu. Opravdanje za nelegalnu gradnju u 2023 godini našao je u posjedovnom listu pradide iz 19 stoljeća, koji je imao olimpijski bazen. U trenucima kad se masovno iseljavalo jedrenjacima u Južnu Ameriku.  
   Inicijativa za štafetu Jurinih 3x1 bila je Zlatkova. Bili smo Ekipa kluba dok su ostali bili "šareni". Zlatko plivač, Mladen bic i šepavi. Dok je Zvonko bio sa Hanžekima. Oni su bili najstarija ekipa dok smo bili ravnih 200 godina. Od 35 štafeta mi smo zauzeli 22 mjesto a najstariji 32 mjesto.
   Poslije jurnjave za Jurom, bilo je proglašenje u raznim sastavima ekipa. Najbolje mix je bio 2 žene i 1 muški koji su bili treći u tom mixu a bili su od nas bolji samo 3 minute.
Nakon proglašenje štafeta proglašenje Aqua lige. Opet smo bili najstariji i to u obje kategorije M60 i M70. Najbolji. U M60 prvi Mladen, drugi Zlatko, treći Hanžek Zdravko -AK Varaždin. U M70 standardno. 
  Apsolutno muški u super sprintu. Od 40 takmičara ugurali su se starci-Mladen 16, Zlatko 17, ja 19, Zvonko 21. 
Za dva dana nije loše. Predsjednik 2 zlata, Mladen zlato, Zvonko srebro i bronca i Zlatko srebro. 

Zadnja izmjena ( Utorak, 15 AUGUST 2023 16:03 )

 

5. Murščak

    Domašinec 12.08. subota Trojica iz kluba na 4,5 km izvršila trkačke pripreme za štafetu "Jurinih 3x1" triatlon. Zlatko u M60, 9 mjesto. Zvonimir 3 mjesto u M70 i predsjednik 1 mjesto. 1 mjesto a noge teške. Nema treninga /pain/, no game. Koljeno otišlo k vragu. 
Digresija. Otac je često, meni uznemirujući spominjao uzrečicu, da je baba otišla s kolačima. Nikad ga nisam pitao da mi objasni suštinu te uzrečice. 
Mogao bi to povezati sa poslijeratnom situacijom kad je bila izvjesna neimaština pa su kolači bili rijetka hrana. Ako ih bilo, stavili bi se na na stol i ponudili. A nas djecu su učili da ih ne treba uzimati. Onda bi domaćin  rekao "uzmite, pa ima". Kad nitko ne bi uzeo onda se kolači micali. To su vjerojatno događanje. Kak bi rekel Heidegger bitak i vrijeme.
   U svakom slučaju trka se svela na:
a 19.08. u Kraigu mora biti: https://www.youtube.com/watch?v=v2AC41dglnM
Svi su oni iz moje mladosti a i danas su aktualni. 
     Kljakav sa koljenom i u ramenu šepav. Takav idem u Kraig, trka koja daje sve ili uzima sve. Kup AATC i austrijski kup. 
Približila se Iduća godina, penzija. Dosta je bilo frustrirajućih nastupa. 2015 je bilo umirovljenje ali tamna strana osobnosti ne da mira. I novi predsjednik HSV.a na božićnom druženje tražio. Daj još malo izdrži. Razlog. Ove godine bili smo drugi iza bečkih Sports Monkeys. Bez olimpijke Lise nema prvog mjesta.

Zadnja izmjena ( Utorak, 15 AUGUST 2023 04:35 )

 

Humane maćehe

     U četvrtak se uspio javiti Đuroković. Sve je dobro prošlo, pohvalio se. Krasno, misao koja se može roditi u samo posebnom mozgu. Pet dana i četiri noći oko Koprivnice nadljudskim naporima borili se volonteri, građani, vatrogasci i vojska da se spasi što se može. Nije ga bilo u blizini. Možda je samo odlutao na godišnji odmor. Ili se zavukao u mišju rupu i nije ga bilo pet dana. Kad je tutnjava vode prošla, eto njega. Kaže ostalo je još samo da prođe Drava Osijek. Da, usput sve plavi. 
Bilo je vremena da se pripremi. U Sloveniji su bile bujične vode. Lako je bilo izračunati. Pohvalno je da su znali protoke Mure i Drave. Zna se profil korita pa se onda zna količina vode u satu. Ostalo je samo utvrditi što sa viškom vode. 
   Kad je već nesposoban barem da pokaže empatiju. Mogao je koju vrećicu pijeska ubaciti u raku svoje nesposobnosti. 
Ništa čudno iz koje je stranke. Gledam nesreću u Sloveniji. Sve što nosi politički kapital, na terenu su. Od predsjednice, premijera, ministara, sportaša. Došla je i gđa Ursula von de Leyen vidjeti katastrofu. Kod nas je nema. ap je u Kostabeli i na Hvaru sa Rimcom. Na konferenciji novinarima priča kako je stalno u kontaktu sa ambasadorom u Grčkoj. 
 Vjerujem da se želudac zgrčio postradalima u poplavi. Kao i Slavoncima kojim je vjetar odnio krovove. 
  A da su maćehe, dokazao je Grlić koji otišao u Ukrajinu i pohvalio se dopremom agregata. Slavoncima je jedino preostalo da škrinje isprazne i sve bace jer nisu imali struju. Kad će poćeti konačno nešto korisno raditi ako sve znaju. Kao UB40. Mañana.https://www.youtube.com/watch?v=BCYvmpOpcq0
 Mislim da je to dobro. Na izborima glasati za HDZ. Mislim da je to dobro.
     Da pobjegnem od naših humanih dobrotvora idem se zamoriti u kamp. Odmoriti dušu i srce a zamoriti tijelo. I njuška je uživao. Prvo se izgrlim sa bukvom. Vatra ? U šumu 2 sata poslije kiše, sve je mokro. Lišće je bilo beskorisno. Kako zapaliti vatru u mokroj šumi neka bude mala tajna. Obrok. Klasika, proteini sa pečenim mlečecima. 
Putem sam pokupio gljive. Bile su kolateralna korist. U šumi nisam zbog njih. Biće za 4 osoba. Bilo je lisičarki, dugo ih nisam vidio i to baš u mojoj šumi. Pa onda golubače, pečurka i na povratku vrganj samo 100 metara od parkiranog auta. Foto ima i 2 moje gugice pod krovom. 

Zadnja izmjena ( Subota, 12 AUGUST 2023 05:13 )

 

Dvojba

    Dvojio sam, da bilo što zucnem. Da spojim dve "neteme". 
Hvala svim braniteljima koji su bez kalkulacija krenuli, posebno dragovoljcima bez vojnog poziva. Prvo mjesto bez prava na ispadanje, HOS-ovci. U Kninu se dosta skupilo njih ali i dezertera. I to odvojeni barijerom. Kao u lošem filmu, alpinisti su održali vatrene ratne govore.  
     Da nije bilo branitelja kome, kada i zašto bi držali govore. Za generala Stipetića spomen. Da on nije preuzeo bojište kod Gline od nesposobnih, upitno bi bilo da li bi se slavio Dan domovinske zahvalnosti.
Stoga i jednima i drugima. https://www.youtube.com/watch?v=jhdFe3evXpk
     Poplava, tema kad budala izvoljeva isporučiti u subotu da se nama ne može dogoditi Slovenija. Da bi u ponedjeljak u Drnju izjavio da se spojile Drava i Mura. Kandidat za doktorat iz Osijeka. Pa gdje ih samo pronalaze. Još da ispadne pametan nešto je trkeljao o 1973. Moje skromno znanje daje da imamo stoljetne poplave ali i tisućljetne. Neodgovornim ponašanjem prema prirodi, imati ćemo ih desetogodišnje /2014/ a entropija bi mogla obilježiti i svake godine. Tako je bio povodanj Drave 1710 kad je Legrad iz Međimurja prešao u Podravinu a Legradski breg sa crkvom sv. Mihovila našao u Mađarskoj. Stoga ne treba lupetati da nikad nije bilo. Ostali su i toponimi Mali i Veliki Otok.
     Što se tiče Šoderice kod Koprivnice, nekad je moj prijatelj Božo na njoj organizirao triatlon. Puni se Dravom još uvijek, srijeda. Pred reportera stane stariji čovjek. Kaže da je nekad privatnik u Dravi vadil šoder ali su mu zabranili. U utorak su zaplivali i "Gruntovčani" u Sigecu. Dudek snima novu seriju- Hrvatske Vode grade na čelu sa Đurokovićem ubrzano nasip od 2014. Na Šoderici ga nije bilo ali je glumatao pred kamerama koliko je izgrađeno nasipa. 
  U Rugvici, tvrdio je pripadnik civilni zaštite da se Sava izmuljivala. Da i Sava je za Yuge bila plovna do Rugvice. Najjeftiniji prijevoz. Iz Njemačke se može kanalima i rijekama doći pred Dover.  
    Glupo je ponavljati da su se nekad rijeke dubile. U Varaždinu imamo Zelenu strugu, koje ne bi bilo da Drava nije nanosilo materijal i podigla svoj glavni tok. Vadio se šoder i pijesak. A pijesak je posebne kvalitete. Stare dame iz Zagreba sjećaju se, da su im pod prozorima vikali: prodajem belega peska. Služio za pranje suđa i čišćenje okvira na štednjaku. Bili su od Fe nije bilo još kroma.
  Sjetno je to dravsko sjećanje. Sve smo to mi obilazili od Borla do Botova. Veslali i preplivali.    
Snimke pokazuju Dravu kakva je nekad bila. Boja je nekad bila tirkizna osim kad je u Austriji pala kiša pa je postala mliječna zbog vapnenca iz jezera Weissensee.  
Sa Dravom nisam u dvojbi. Milina za moje oči da vidim Dravu, kakva je bila za moje mladosti. 
    Sa kajacima smo veslali ispod mostova u matici, posebno ispod željezničkog gdje je još bio u Dravi srušeni stari most iz ll svjetskog rata. Iz Drave je stršala konstrukcija i stvarala rolu od 2 metra. Imali smo publiku koja je uživala u našim vratolomijama.
Današnji klinci veslaju uz obalu. 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 09 AUGUST 2023 04:56 )

 

Ferlach 2023 ÖM aquatlon

      Dvojica varaždinaca sa jutarnjom rosom krenuli su na otvoreno Österreichischen Meisterschaften aquatlona. Jedan je branio boje HR a drugi, prodana duša nastupao za Austriju. Razlog prozaičan. Trka se bodovala za austrijski kup KTRV. Trećom trkom bi ispunio uvjet da uđe u generalni plasman.
  Zaustavili se u Borlu gdje su uzeli doping, neophodne proteine u mesnici Kokol. I uobičajenom rutom do Lavamünd te lijevo do Badesse Ferlach. Dolaskom vidljivo su bili iznenađeni koliko je bilo auta na parkingu. Skoro su 2 hektara bila popunjena. Raspustili se poslije COVID-a.
Prijava, start paket i pozdravili se sa dragim osobama i prijateljima. Posebno druženje sa Janom velikim konkurentom koji također kao Kanađanin ima austrijsku licencu. Na trci od 1km plivanja i 5 km trčanja bio je odličan. Plivanje mu je išlo slabije a trčanje sasvim solidnu. Bilo je oštro sportsko rivalstva između dva ljuta protivnika. Došao je iza Pichlera 77 sekundi. Pichler je povećao skor na 16 naprama 4. Poslije trke opušteno i prijateljsko druženje.
   Vrijeme mirno, voda idealna 19 stupnjeva i sunčano trčanje. Pripeka u Alpama.   
   Ukupno je bilo 450 prijavljenim stratera od toga seniora 224. Dosta je bilo stranaca i zanimljivo opet Ukrajinci. Pichler apsolutno zauzeo 167 mjesto, drugi u kategoriji M 70 a Tumpić 187 i također drugi u kategoriji M75 iza Jana. 
  Na povratku, na samom ulazu u Maribor,  lik /1939 / elegantno lagano ispao sa sporedne ulice na glavnu ulicu i razbio plavu pticu. Zamalo smo imali sportski susret sa anđelima.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 02 AUGUST 2023 05:15 )

 

3 trail iz gačica u Gačice sa gaćicama

     Stigle fotke sa zakašnjenjem iz Gača, trail održan 23.07. od 3 km, 7 i 18 km. Sunčano jutro. U daljini prema Ivanščici razvukla se magla. Bilo je ovih dana kiše. I previše. Okrijepljeni i sa voljom njuška i ja u plavu pticu i na odredište. Broj i paket. Malo zagrijavanja da ne probudim koljeno. Zauzeo sam poziciju za trku na 3 km- Vražji stolček. Trka za djecu i starce. Poslovica stara. Stari ljudi ko mala djeca. Klinci jurnuli po tvrdom a onda naglo u šumu. Mokra blatna staza, uzak dio za trčanje i zagušili prolaz.  Usjek, po domaćem, škarpa. Nema druge moram gacati za njima. Na mjestima blato do koljena. Sve dok nije staza krenula oštro u uzbrdo. Čistilište za mladež. Do Vražjeg stolčeka uzeo sam im mjeru. Na Stolčeku jedan čak sjedi a tek je prvi km. Od VS još veća strmina. Tu mi je priskočilo u pomoć razapeto uže. Noge sam oslobodio a zaposlio sam ruke. Na užetu su mnogi izvisili. Pretekao sam dobrani broj. Pretiću i mene ali oni koji su krenuli 10 minuta prije nas na 7 i 18 km. Do cilja ostao mi konkurent, mladić u M20. Vodim ja pa on i tako do 300 m do cilja. U zadnjih 100 m pustim Duha iz boce i uletim ispred njega u cilj /Stotinka/. 
   Postignuto vrijeme lošije od 2022 ali apsolutno bolji- 42 naspram 55.
    Za uloženi napor nagrađen sam delicijama koje sam podijelio sa njuškom. Delicija više nego prošle godine. Najviše sam trošio tikvenjaču i baklave. Dok sam ja pasao oči pridružila mi se zgodna teta i zamolila da probam njene čvarkuše. Nisam imao kud, stisla me i moram sam popustiti. Jelo je bilo vojnički grah, Ja sam uzeo tekuće dio sa 3 pive a njuška je dobio kobasice i rebarca. 
    Za prvo mjesto majica, pivo, energetska pločica i gaće. Što se tiče gaća. Bilo ih i po kukuruzu. Dovoljan je bio i šorc neka bude prozračno. A dogodio se i sportski eksces. Neke dame su se vratile kasnije sa trke od 3 km od onih 7 km. Kao zalutale u šumi. Organizator je vodio brigu da se ne dogodi nezgoda trkačima.  
Dan je dobro započeo a isto tako i završio. Zvonko je rasturio Kraljevec u Donjem Međimurju.   
 

<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 11 od 89

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2396
mod_vvisit_counterJucer3528
mod_vvisit_counterOvaj mjesec35715
mod_vvisit_counterSve1944219
Sponzori