Biciklijada Maruševec

     Prije nego sam krenuo bicom na okupljanje u Čalinec 11.06, namirio sam svoje patkice. Od ovogodišnjeg nasada ostala su samo dva slatka pilića. Dva jaja je domaća životinja, kuna zlatica pojela a jedan pilić je kasnio i ostao u lupini. Jedna od prošlogodišnjih patkica uspjela se izvući iz ralja te domaće životinje ali joj ozlijeđena kralježnica pa jadnica spava sa zabijenim kljunom u tlo.  
  Mjesta okupljanja na sportskom centru Gmajni 15 km, ukupno 240 biciklista. Biciklijadom dirigira g. Možanić. Crveni križ je mjerio tlak i šećer. Utvrdili su da nemam cukorbeteg, krvni tlak normalan. Otkucaje niski, jedva su ih očitali. Krenulo smo u13 sati po mirnom vremenu i jakim suncem ispraćeni sa pucnjavom kuburaša.
   Vozimo se penzionerski a ruta ukupno oko 20 km. Prolazimo Marčanom. Mjesto poznato po arboretumu i dvorcu grofova Bombellesa. Prije je to bila šuma iz koje je  Nikola Zrinski /nazvan sigetski i Mađari ga posvojili kao Miklósa Zrínyi /sa 200 junaka konjanika na brzinu skupljenih 1542 g. izletio i sasjekao iznenađene Turke koji su prešli Dravu kod Zavrča vraćajući se sa pljačke iz Kranjske. Turaka oko 6000, nisu se snašli, htjeli su sačuvati plijen / roblje i stoku/ pa su mnoge viđenije bosanske age i begovi ostavili kosti kod Marčana. Nikola ih je iznenadio ali brojčano slabiji morali su se povući. Nažalost Turci su se osvetili na selima prema Varaždinu.-Cerje Tužno. Logorovali su u današnjem kvartu Varaždina-Turčinu. 
 Vozimo se do Vinice i prva okrijepa, načelnik pripremio hladne gemište i domaće kolače, makovnjače i orahnjače. Nastavili smo do Petrijanca /u rimsko doba utvrda/ i skrenuli za Novu Ves. Veški načelnik dočekao nas sa istim menijim. Okrijepili smo tijelo i dušu pa krenuli vidovečkim poljem do Vidovca kroz Jurketinec do Čalinca. Ja nisam odtrpio tempo pa sam se više puta  vraćao unatrag i opet stizao kolonu. Ukupno sam napravio 65 km sa povratom doma. Vulkanska bol je proradila u koljenu koje je stradalo na Rabu. Ova godina mi je slaba sa bicom, jadno i siromašno. Još malo pa ću služiti samo kao primjerak poljskog strašila. Povratak na mjesto okupljanja, dve porcije vojničkog graha razređenog sa pivom.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 13 JUNE 2022 03:28 )

 

Otvoreno prvenstvo Hrvatske i AATC

    Subota 04.06. otvoreno prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu održano na Rabu u odličnoj organizaciji Triatlon kluba Rab. Organizaciju je upriličio Šimičić Neno  i njegova agilna ekipa. Prvenstvo je bilo zamišljeno kao međunarodni festival triatlona u 2 dana. Nastupili su pored domaćih i triatlonci iz Italije, Slovenije i Austrije. Subota, trka za seniore i seniorke. Dvije odvojene trke zbog zabrane miješanja spolova. Nedjelja je bila određena za sve mlađe kategorije. Ukupno preko 300 triatlonaca.
Otvoreno prvenstvo bilo je određeno jer se održavala istovremeno treća kup utrka za plasman u Alpe Adria triatlon kupu. Licenciranim članovima TK Varaždin trka bodovana i za AAT kup.
Prvaci države Tumpić, kategorija M75- 1 sat 56 min i Sir Zlatko u kategoriji M65 1 sat i 42 mn. Obojica su zauzeli prva mjesta u AAT kupu a njima se pridružio Pichler također sa 1 mjestom u kategoriji M70- 1 sat i 34 min, nastupio je za klub HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt sa austrijskom licencom jer je AAT kup vezan na austrijski triatlon kup. Pichler je imao težak pad sa bicikla. Volan u "osmici" i blokiran mu bio zadnji kotač. Zadnjih 3 km odvezao je sa takvim biciklom. A na trčanju ozlijeđen uspio je pretrčati trojicu i to jednog Slovenca u zadnjih 20 metara prije cilja. 
Trenutno u svojoj kategoriji drži prvo mjesto u AAT i austrijskom kupu 
  U nedjelju je Pichler nastupio na domaćem terenu, 5 km brdske trke Lančić Knapić za Sjeverozapadni kup Hrvatske. Nakon održanih 9 trka trenutno je drugi u kategoriji.
 

Produženi vikend kraj 5 mjeseca

     Početak je bio obećavajući. Snimio sam šparogu, iznenadila me da je tako kasno imala izdanke. Jedan na 3 m a drugi na 3,5 i pitanje na kojoj bi bio visini da  nisam vrh od pola metra ubacio u pačja jaja. I onda tuča, nije bilo štete jer ima sve pod mrežama. Veličina oraha a u Velikom Bukovcu tenis loptice. Ima i Mali Bukovec koji je veći od Velikog. Ta anomalija je povijesna. Jedan ogranak Draškovića sagradio je dvorac i nazvao ga Veliki Bukovec pa je i naselje dobilo isto ime.  
  Vikend, produženi i naporan. Babysitter za njušku od kćeri.
Petak, kamp, juneće svinjske mini mix kobase. Našao sam jedan rog od srndaća. Imam stari rog /veći i oronuo od starosti/ iz doba krapinskog čovjeka isto našao u šumi u blizini špilje Vindije. Koristio ga je kao vrh koplja. Vide se urezotine da ga priveže za koplje. 
Pondelek- Donja Dubrava, 2 mjesto na 7,7 km. Bokat paket, dobra vind jakna i obilje okrepe, više pive nego vode ispod 3 mosta.   Utorak, Mali konj, trka iz serije ULID. Predzadnji foto je čaroban, nestvaran, kao iz crtića.
 

Aquathlon 2022 Klagenfurt + Orehovica

      Započela je sezona kupova KTRV i Alpe Adria triatlon. Nakon dvije godine popustile su rigorozne mjere u Austriji /COVID/. Krenem neveselo put Dravograda i kao svaki puta vidim kolonu patnika iz 45. Zbog nekih naših budalaša više nema spomen na blajburškom polju. A koliko je pijeteta bilo od domaćina. Pet godina nisu dozvolili košnju trave na tom polju, zbog prolivene nevine krvi.
    Vozim 14.05. prema destinaciji, snimim Alpe i još moguće skijanje. Strandbad, povijesno mjesto ironmana. Srdačan doček, mnogih a nekima samo kurtoazni. 
Doduše bio je sitan međudržavni incident. Ima jedan zajebant, koji svaki puta kad se "servusiramo" pitao me kako sam, kolega Dolović. Došlo mi je da ga vritnem u kuglice. Jasna da je mislio na ustavnog suca Mlakara. Vjerojatno je negdje pročitao "pozitivno" ponašanje našeg Ustavnog suda pa sam mu ja došao kao naručen za zajebanciju.
  Start aquatlona na istom mjestu gdje počinje i Ironman Austria. Prije starta primjetim da je pukao dio naočala koji ide preko nosa. Trk do opreme /1km/ srećom sam imao rezervne. Do auta bi mi bilo 2 km. Krenem ujutro 6 sati prije trke i onda zakasnim na start.
      Prva trka iz programa KTRV kupa. Bila je pozivna na aquatlon Klagenfurt. Točnije aquamana. Sve popularnije trke posebno u Italiji. Distanca u plivanju 1km i 5 km trčanja. Segment plivanja u 4 dijela, prvi dio 700 m plivanja, izlaz iz vode, trčanje i skok sa mosta i opet plivanje pa trčanje u tranzicijski prostor i nastavak sa trčanjem.
Pozvani su svi koji su bili plasirani u kupu KTRV i koji imaju titulu Hero Wörthersee. Pozvano 100 startera, odazvalo se 44 iz Europe i jedan iz Sirije. Malo startera, možda zbog hladne vode. 17 stupnjeva na startu a 14 na stazi. Ili zbog promjene ritma plivanja sa ubačenim trčanjem. Iz vode pa natrag nije baš ugodno. Osim razbijanja ritma i razlika u temperaturu od 15 stupnjeva /voda-zrak/. Neugodna disciplina za starije triatlonce, svrstava se u sprinterske. Poslije službene trke održana je neformalna bježanija pred olujnim nevremenom. Kiša, olujni vjetar i tuča. Samo pola sata ali su vatrogasci imali posla. 
Bio sam jedini u kategoriji M70 /plivanje 17,22 + trčanje 28,40/ nijedan u M 65. U M 60 dvojica.  
  15.05. otišao sam na proslavu dana općine Orehovica i nastupio za varaždinske vatrogasce. Na 3 km još jedno zlato ispred Žarkovića- Nedelišće. Natukli smo se pečenog vola a ja posebno domaće orehnjače. Sve zalijano sa crnjakom. Slika trojice-300 kila.

Zadnja izmjena ( Utorak, 24 Svibanj 2022 19:26 )

 

Frkanovec

      Trka 14.05. u srcu gornjeg Međimurja, tako zovu ovu trku. Dvije dužine od 4.6 i 10 km sa dodatkom. Boduje se za Sjeverozapadni kup. Sunčano, 23 stupnjeva u hladu. Pitoreskni vinogradski krajolik. Najljepši grad na svijetu je vinograd. Start kraće pa poslije duže trke. Trkačka staza je slična imenu mjesta, frkafulja. Cross dolje, gore, po GPS-u 73 puta sam se penjao. Asfalt, livada, šuma, 2 velika mosta, 2 mala mosta i sjetio sam se Lazara Petkovskog /JNA 73-75/ koji me naučio makedonski. Frljivadi, frljivadi ribčiki po Vardaroto. Štedio sam ga po dužnostima pa mi se odužio portretom u grafitu, bio je slikar mazalo. Eto i ja sam primao mito. 
 U trci sam se duhovno raspustio upijajući miomirise proljeća. Intenzivni mirisi akacije i bazge. Konačno su i pčelari došli na svoje. Zadnje tri godine kiša je spriječila pčele u berbi. 
  Staza me ubila jer je bila u većim dijelom "viseća" pa je za moje lijeve noge bila otežavajuća okolnost. Imam uloške ali za kosinu bi trebali izuminiti podešavajuće uloške koji bi kompenzirali nagib. Isto kako Japanci grade nebodere na lagerima protiv potresa. Staze su bile odlično osigurane /suci/ i označene pa čudi da je jedna te ista ekipa opet se zagubila. I tako uzdrdn pa nizdrdn  do cilja. U kategoriji M70 drugi.
   Ujutro na trci u Varaždinu za Anđele, Tumpić prvi u kategoriji  M65.
Vozeći se na trku vratilo mi se sjećanje da sam zadnji puta bio na toj vinskoj cesti 1978 kad sam išao po vino Čurinu / Kog SLO/. Čurin je bio najpoznatiji vinar Yuge nagrađivan sa velikim Zlatnim medaljama. Nisam kupio pri njemu jer je svo vino buteljirao pa sam otišao do Štrigovskog podruma. Čest gost bio sam sa ljepšim spolom u izletištu Vukanovec te sam na toj cesti koristio mnoge sporedne puteve za komunikaciju sa nogama. Kao u vicu kad su se noge posvađale. Kaže lijeva noga desnoj. Među nama je svršeno.
Bila su to Zlatna vremena. Trošio sam sumanuto gorivo kao da sam znao da će doći zla vremena. Barel je tada bio 8 $ a rezervoar sam napunio za 70 dinara, Jomkipurski rat /prva naftna kriza / 1972 dignuo barel na 12 $. Ostala su i dalje dobra vremena iako  je USA ukinuo Zlatni standard $ 1971. Onda je starina, velika poštenjačina C. de Gaulle, spakirao sve $ na brod i poslao ih u Ameriku a da mu vrate zlato. Od tih godina sve je otišlo u MP3 Playera. Nažalost mlađim generacijama su nepoznata ugodna vremena naspram današnjih kad moraš plaćati razne namete čak i na ulici jer udišeš državni zrak. 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 16 Svibanj 2022 16:34 )

 

Serija sportskih događanja

      Poslije Čakovca, utorak 26.04 Yaredova potjera za plasman na vječnu ULID tablicu, od 290 muških predsjednik zauzeo 9 mjesto. Potjera je bila prije utrke crno oblačna, poslije trke se pokislo. Prvo izvana onda iznutra sa nutrijentima iz B porodice.
  28.04. cross Drava. Sva trojica nastupila. 
30.04. Sjeverozapadni kup, najsjevernija trka Hrvatske, Žabnik- Sveti Martin. Tumpić i Sir nastupili na 3,9 km. Prvi, prvi u kategoriji M 70 a drugi, drugi u kat. M 60. Otišao a nije častio, nije se nadao postolju. Predsjednik se klatario na 7,8 km, treći u kategoriji. Prvi je bio Štefan Buzeti, slovenski prvak, drugi Dragan.
 Organizator se pobrinuo da predsjednik dobije broj 100 za toliko nastupa ove godine.
Organizacija klasika, veoma dobra, druženje sa malim milijun trkača. Staza između Mure i stare Mure. Komaraca nije bilo. Ali je bilo puno štandova sa delicijama, povodom Praznika rada. Naročito rijetke delicije, domaća srijemska salama, pa izvrsna jelenska salama. I pekarskih proizvoda, manje zanimljivih.
 Neki / predsjednik/ su probali iz raznih kotlića vojnički grah a završili sa srnečim gulašom. Sva se ta kulinarska umijeća polako se zalijevala sa rajnskim rizlingom u kojem je bio ubačeni djelić traminca. 
  Konzumacija na vojnički način. Snađi se. Balansiranje na koljenima.  
Koljena su zaribani sklopovi. Prave nered u organizmu. U mladosti su mekana a alatka tvrda. U starosti koljena sve tvrđa a alatka...
  Nije gotovo dok nije gotovo. Drava, fešta Praznik rada, nakon 3 godine. Grah varivo nije bilo pikantno kao u sv. Martinu ali je bolje leglo. Bilo je manje kobasica i pancete. Namirio sam hedonizam sa dvije porcije i jednom IPA Zlatorog. Skoro je jednaka Kaiseru, ima sličnu punoću voćkastog okusa. 
Bilo je točno 11 i 11 minuta kad sam krenuo doma i na ulazu bazenski kompleks eto predsjednika. 
Tri predsjednika na jednom mjestu.    
 

Državno prvenstvo

     Nedjelja 24.04. Čakovec, 5 polumaraton Zrinskih te dodane trke građana i Vatrogasaca.
Jutro sunčano i vjetrovito. Bilo je malecko i nezgodno sa vjetrom u jednom trenu. Dok su odmarali mišiće poslije dječje trke /5 km/ i punili ih sa novom energijom, prvenstveno sa B2, B6 i B12 i sljubljivali sa aminokiselinama, odjednom puhne vjetar i zel bi ga vrag /šator/ da složna trkačka braća nisu spremno priskočila spašavanju. Predsjednik kluba je snimio neveru i zadnjim naporom držao zaglavni kamen države -nosač šatora. I tako su spasili šator da ne postane ptica. Istovremeno su trkači na polumaratonu imali snažan vjetar u prsa. Posebnu nevolju imali su lagani trkači na nadvožnjaku gdje je propuh bio veoma jak. Pa su im linijski suci visjeli na nogama kao protuuteg da ih vjetar ne odnese.
Vjetar je sebe otpuhao a družba je nastavila sjedilačku trku uz pivo, fino pohane 2 šnicle sa krumpir salatom, lukac i crno ulje. Domaćinski pečeni krušni krekeri i nezaobilazna međimurska gibanica. Solidan ručak tako da večera nije ni trebala osim tekučina sa B vitaminima za lagani sanak. 
    Trka odlično organizirana, trkački festival sa preko 800 startera. Pobjednici polumaratona su u sredstvima javnih glasila a manje važna imena su ovdje. Predsjednik kluba uzeo si slobodu pa napravio priličnu štetu organizatoru, uzeo mu tri medalje. Finišersku i dvije zlatne te uobičajenu crnu dry fit majicu i potkapu crnu. A netko od fakinaže u nagradni komplet dodao i arhivsku butelju sivog pinota Szürke barát. U prijevodu bi bio sivi prijatelj.
  I to nije sve, dobio je posljednju opomenu ako tako nastavi praviti štetu organizatoru, da će morati plaćati dvostruku kotizaciju.
    Redom, apsolutni pobjednik građana- Živković AK Dubrovnik, Dinko Solić 4 mjesto DVD Varaždin. Solić u kategoriji M 40 prvi a prijatelj kluba Mario Špoljarić treći. Solić je i prvi u kategoriji u utrci vatrogasaca. Pridružio mu se u kategoriji građana M70 Pichler ispred Perice i Cmrečnjaka a u utrci vatrogasaca Pichler bio je jedini u kategoriji M65. Još jedan član DVD Varaždin solidan Miklaužić. U utrci građana veoma dobre rezultate postigli Tumpić i Sir    

Zadnja izmjena ( Srijeda, 27 APRIL 2022 04:44 )

 

Tegla pekmeza

    Bura se ne stišava jer je jugo prejak. Po nekoj procjeni bez obzira na političko opredjeljenje građana sukob dvojice je podijeljeno. Neki zamjera jednom, drugi drugom. Moje skromno mišljenje biće u potpunosti neutralno, nezavisno. Ukrasti ću poziciju od pravnog načela da je pravda slijepa ali pravedna.
  In media res. Žestoka retorika. Predsjednik se potpuno raspustio. Odmah da se odredim na njegove eskapade, tirade i verbalnu ekvilibritiku. Komunikacija mu je kafanska. Destruktivna. Civilizacijski nedopustiva.
Istraživanje popularnosti, rejting raste. Loše kao primjer i za geopolitiku. Jer govori istinu.    
 Spominjanje rezervnog majora KOS-a, jadan sin već par dana ima psihičke probleme. Trpi od afonije. Najteže  mu je pala teglica pekmeza. Predsjednik tvrdi da  može par kanti pojesti Podravkine marmelade. Koliko se trudi da se stameni kamen, glas ga odaje. Predsjednik uživa kad može oplesti po premijeru i njegovim epigonima. Teško su se uvrijedili. Pozivaju se na svojih 220 000 članova. Tu bih bio slobodan primjetiti da ih nema toliko / a kasa uvijek prepuna/ jer na izbore nikad ih nije više bilo od 50 000.
  Zašto takva retorika. Zauzeo je stav da su lopovi i da ih vidi u blatu i da ih treba gaziti. Smatra ih nižom rasom.
 Bilo mi ga je zanimljivo gledati kad je imao konferenciju. Objašnjavao je kako je bilo špijuna koji su u Mostaru snimali koliko će dobiti pljesak. Kad je to govorio maestralno je glumio. Gestikulacija rukama, gegovi lica. Da postoji Oskar za scenu od 1 minute on bi ga osvojio. Tog trenutaka bio je u rangu Roberta de Nira koji je za mene sam vrh glumačke umjetnosti. Predsjedniče u glumce, fučkaš politiku.
   Zadnja rečenica na toj konferenciji. Nikad veća grupa probisvijeta i lopova nije vodila ovu državu.
E sada. Ovom primitivizmu treba suprotstaviti i drugu stranu koja na finjaka i demagogijom gledajući porezne obveznike u oči putem kamera da su najsposobniji i da su na usluzi građanima. U intermezzu od izjava čapaju i trpaju u đepove. I to na najbezočniji način kao onaj Kuščević a sad u nekom selu otac i dva sina pokrali sve što se dalo a privatnicima nabili nerealne poreze kao u jugoslavensko doba.
 Ako suprostavim dvije potpuno različite civilizacijske norme ne smeta mi ni malo predsjednikovo raspušteno ponašanje. Govori istinu i to mi je draže od lopovluka elite koja vodi državu.
U EU nema Vlade koja ima toliko ministara pod monitoringom tužilaštva. Dakle, negativna selekcija, posljedično loše stanje u državi, raste negativna energija. Radari pokvareni i neg.energija se prelila u susjedni prostor. Naš premijer podržao soseda i taj zgubo volitve.

Zadnja izmjena ( Utorak, 26 APRIL 2022 00:45 )

 

<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 18 od 81

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas36
mod_vvisit_counterJucer93
mod_vvisit_counterOvaj mjesec839
mod_vvisit_counterSve1871920
Sponzori