Završila Aqua triatlon liga

    29.08.2021 završila je triatlonska liga na Aquacity jezeru sa rekreativnim štafetama i proglašenje po kategorijama.
U 4 kola nastupilo je ukupno 98 takmičara u kategorijama od kadeta do seniora M70.
Najbrojniji licencirani triatlonci bili su iz TK Rudolf Perešin G. Stubica odmah do njih 3 člana iz TK Varaždin. Ostali su bili iz zagrebačkih klubova TK Zrinski, TK Swibir, TK Trimax i TK Petrinja.
  Sva trojica su nastupila na trci super sprint triatlon. Od ukupno 64 triatlonaca Pichler je apsolutno 17, Zaltko Sir 23 a Zvonimir Tumpić  27. Po kategorijama Pichler 1 mjesto Tumpić 2 mjesto i Sir 2 mjesto.  Pichler po plasmanu bolji od kategorije M60  a u kategoriji M50 zauzeo treće mjesto.
 

Divlji triatlon u Prelogu 22.08.

     U nedjelju je nastupilo svo četvero TK Varaždin na Divljem triatlonu u Cirkovljanu a proglašenje pobjednika bilo je u Marini Prelog. Tumpić i Pichler došli su se odmoriti od traila sv. Jurja. Vrijeme jutarnje sunčano i toplo a voda uobičajeno u šoderici, pretopla.
Ukupno je nastupilo 121 triatlonac, na ponos organizatora jer je 2020g. bilo 102 takmičara. Primjećeno da svake godine dolaze sve bolji i spremeniji licencirani triatlonci. Članovi TK Varaždin bili su zapaženi po izvrsnim rezultatima i po brojnosti. Isti broj takmičara imao je i klub TK Zrinski koji su zauzeli apsolutno prva 4 mjesta ali im je kategorija bila M20. Članovi kluba su se poredali: Nina Dobša apsolutno 13, u kategoriji 2; Teodor Pichler apsolutno 45, u kategoriji 1; Zlatko Sir  apsolutno 50, u kategoriji 1;  Zvonimir Tumpić  apsolutno 105, u kategoriji 2.    Pichler je ovaj puta zvanično nastupio kao vatrogasac za klub Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždin. Sa organizatorom, je konstatirao da je nastupio u pogrešnoj kategoriji jer je bio po rezultatu prvi u kategoriji M70 a i M60. 
 

Trail Mali Mihaljevec 21.08

     Pitoreskno mesto Mali Mihaljevec u općini Sveti Juraj na Bregu bilo je domaćin traila na terenu OPG-a Geler u spomen na trkača Stjepana Koraj. Ukupno nastupilo 149 trkača na trci 4,3 i 11,3 km.
Na tom Memorijala na stazi dužine 4,3 km nastupili su i dva člana TK Varaždina. Z. Tumpić i Pichler. Trčanje je bilo po različitim podlogama, asfalt, livada, šuma te u visinskim razlikama. U kategoriji zauzeli prvo i drugo mjesto apsolutno od 71 trkača Pichler 38, Tumpić 59.
  Da bude zanimljivije, organizator je podredio rezultate koeficijentu godina pa je Pichler zauzeo apsolutno 6 mjesto a Tumpić 24.
Da bi se rezultati izjednačili u godištima izrađene su hendikep tablice /koeficijenti/ po godinama. A da bude u potpunosti izjednačeni izrađene su totalne hendikep tablice gdje je još dodana razlika u kilaži trkača. Da je bila obrada u totalu, Pichlera bi se pomakao  još prema gore jer sva petorica ispred su težinski lakši.
 

Utrka Murščak i triatlon liga

       Zbog pogoršanja Covid stanja u Austriji, otkazana je utrka za europski kup, pa su Varaždinci našli zamjenske utrke. Zvonimir Tumpić i T.Pichler  nastupili su u Domašincu 14.08. na trci Murščak 4,5 km. 
Službena ocjena organizatora bila je, da je utrka održana po ekstremnoj vrućini i sparini.  
Od 77 prijavljenih Tumpić je zauzeo 53 mjesto a Pichler 34. U kategoriji M70 prvi Pichler treći Tumpić.   Dogodio se i sportski paradoks, Pichler je imao bolje vrijeme i od svih takmičara u kategoriji M60, deset godina mlađih.
      Obojica su nastupila dan kasnije na triatlon ligi na Aquacitiju a pridružio im se i Zlatko Sir.
Od 36 triatlonaca Pichler je bio 24, Sir 35 a Tumpić 36. I u ovom sportskom ogledu Pichler je bio brži od mnogih  mlađih.
 

Preluk

     Međunarodna utrka 03.07. u otvorenom prvenstvu za Kup Hrvatske i za Alpe adria kup u organizaciji TK Matulji, mjesto Preluk.
Konačno pravi festival triatlona iako je i u ovoj sportskoj priredbi bilo otkaza zbog COVID-a.
Došli su triatlonci iz srednje Europe a posebno ih je mnogo bilo iz okruženja Hrvatske, ukupno iz 8 zemalja u svim kategorijama 418 startera.
Elitna disciplina u sprint triatlonu muških 129 i ženskih 62 startera.
Pored Covid-a puno je bilo odustajanja zbog visokih valova baš u muškoj trci, amplitude do 1,5 m. Neki se nisu snašli u takvom moru a neki su loše otplivali pa se nisu mogli plasirati unutar oštrog postavljenog limita od 1 sat i 40 minuta.  Za žensku trku more se smirilo. 
Za TK Varaždin nastupila je opet veoma dobro Nina Dobša. Od 62 triatlonke apsolutno 15 i 4 u kategoriji.  Pichler apsolutno 101 od 129 triatlonca, 1 u kategoriji M70, njegova konkurencija nije ni završila trku a mnogi mlađi su ostali iza njega. Nažalost najstariji učesnik trke, Tumpić nije uhvatio limit iako je završio trku. Suci su bili neumoljivi. Ali je organizator učinio lijepu gestu i uručio mu zlatnu medalju za poseban napor.  
     Ovom trkom nije završio vikend. Vratili su se u noći oko 12 sati iz Preluka a ujutro u 9 sati bili su na startu na Aquacityju u ligi "Beciklin" u trci supersprinta. U ovoj trci Pichler je bio apsolutno 13 od 31 startera, Tumpić 30.    

Zadnja izmjena ( Petak, 09 JULY 2021 03:18 )

 

Sramota

      Premijer cendra oko cijepljena. Ne laćaj se mača ako ćeš od njega stradati. U početku nisu znali kako i koliko naručiti cjepiva a sada ga dijele besplatno okolo po Balkanu i Kirgistanu. Bahati se na račun hrvatskih poreznih obveznika. Organizirati cijepljene. Banalni problem a dvostruki promašaj. Trebali smo biti po meni u drugom mjesecu procijepljeni sa oko 80 posto. Siguran sam kao laik da će grčka abeceda biti prekratka, jer će se virus sve brže mijenjati. Genetika promjena virusa je logično brža od zaštite cjepiva. Samo ubrzano uništavanje virusa daje rezultate. Ovako on će se hraniti našom nesposobnošću.  
   Oko zagrebačkih hapšenja isto mislim kao i predsjednik. Zašto nisu hapsili prije izbora, ako je kriminal bio aktualan pet godina. Pa ako je bio samo i dve godine po Škorinom kalendaru.  
A što je sramota. Sramota je da se sad nabacuju blatom na cara. Sad se usude iznositi kriminogene optužbe, da je primao mito. Za sve njih bio je car nad carevima. Svi su se lijepili za njega kao poštanske marke. Skoro svaki dan je bio sa nekim iz raznih institucija. A svaki malo bolje upućen mogao je zaključiti da prihod 3 člana obitelji nisu mogli imati što su imali. Od 2 spojena stana, 3 stana na tuđe ime, kupovina stana za keš, do opreme u stanu koju je Juričan prokazao. A ono što je napravio u Bosni je neprocjenjivo. Ponavljam po stoti puta. Sve važne zakone smo prepisali od Njemačke ali oko koruptivnih radnji ništa. U toj obećanoj zemlji gdje radi oko 600 000 hrvatskih građana Porezna baci pogled na uplaćeni porez. Sav pretičak odmah uzima, nema tu priče i sudskog mudrovanja kao kod nas.
Kod nas je problem što su kriminalci iz elitnog dijela društva.  
   Nisu ga blatili kad je recimo mijenjao zemljišta po pustarama van Zagreba po 10 puta skljupljim cijenama za bagatelne cijene za gradilišta u Zagrebu.  
Sramota je da se sada ganjaju likovi za "siću" a gdje su "Teškaši" na koje upiru prstom iz EU institucija kad govore o korupciji u Hrvatskoj u visini 15% BDP-a.  
Čistunci koji su držali štangu caru danas su iznenadjeni. Filipović sa svim HDZ gradskim poslanicima umreženi sa carskim žetonima nisu na Skupštini Zagreba dozvolili prijedlog oporbe /Tomašević i ekipe/ da se podnese izvješće o poslovanja božićnih kućica. 
  Razlog: Split sa 20 kućica je dva i pol puta imao veći prihod od zagrebačkih 250 kućica.
Pa se sada ekipa protiv korupcije čudom čudi. I to još javno.

Zadnja izmjena ( Petak, 02 JULY 2021 05:09 )

 

Pravi se javili

     Imamo najbrže institucije, najučinkovitije u EU. Nabrzinu su smotali hobotnicu od lupeža u kojoj su neki koristili njegove žetončiće da ostanu na vlasti. Brzina je impresivna od 5 godina. Pitanje se samo nameće. Tajming, zašto sada ? Lupež je otišao, žetone netrebamo, pa da sad napravimo reda.
  Odmah se javili oni koji su na braniku čestitosti. Borci za pravdu i njihova mantra da imaju nultu toleranciju za kriminal. Pa 5 godina su uporno držali štangu lupežu.
I to je bila javna tajna. Odjednom su se prometnuli u plehnate kokote. Javio se i nesuđeni gradonačelnik koji za svoju kampanju nije uložio ni kunu. Koliko je vjerovao u sebe. Najavio je gostovanje danas na HRT-eu. Pa ga Juričan u trenu rasturio, da sad ima priliku objasniti svoju ulogu u gradskoj skupštini. 
Javio se odmah po uhićenjima i Škoro. Tvrdi, jedini je govorio u zadnje dvije godine da sa božićnim kućicama nešto ne štima. Pa ponavljao, samo ja, samo ja.
Onda  mu je netko dobacio da je i gđa Mrak Tarikaš. Reče, pa dobra i ona. Jadan ne zna da je ona podnijela kaznenu prijavu, koja je završila u ladici sa zmijom. Sad kad je zmija od vrućina pobjegla, došla je prijava na red.  
  Javila se i Ksenija Urličić, uhapsili joj zeta, šefa HRT, kamo ga je ugurala svojim vezama. Obranila ga da je veoma skroman. Kako ne bi bio skroman, ako ima samo 5 stanova, vilu, jahtu......Da nije skroman imao bi 25 stanova.
  Sad se vidi koliko je država premrežena korupcijom. I to ne po percepciji stanovništva, kao što mnogi odgovorni tvrde, posebno sudac Mrčela. Dugo je pozivao da se dokaže korupcija u sudstvu. Sad kad je pukla bruka u Osijeku i to na uskočkim sucima a optužio ih lik sa svim mogućim ljudskim negativnostima, nema ga nigdje. Otac logike Aristotel pitao bi, ako su to radili uskočki suci, što tek rade obični. Da nisu nagazili na minu zvana Mamić /a pun je ko brod/, bilo bi kako Mrčela zamišlja sudstvo.
  Posebno raduje podatak da 10 godina uskočki suci nisu bili na sigurnosnoj provjeri. U USA na takvim radnim mjestima ili sličnima svakih 6 mjeseci prolaze provjere i to na poligrafu.
 Završno. Spektakularna uhićenja. Kolosalni promašeni rezultati jer nema nikog iza rešetke.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 01 JULY 2021 05:42 )

 

Gornja Stubica Državno prvenstvo u s.sprintu

       27.06.21. u Gornjoj Stubici u Gupčevom kraju, održano je otvoreno državno prvenstvo u disciplinama aquatlona za početnike, kadete i juniore.
  A za seniore, državno prvenstvo u super sprintu triatlonu. Nastupilo je sve što u Hrvatskoj u ovom trenutku najspremnije i sa pristiglim gostima iz Slovenije i BiH. Muških 85 i žene 39.  Među muškima po starosnim kategorijama dominirali su varaždinski triatlonci. Sir u M65 drugi iza svjetskog prvaka u dubl ironmanu Dikona, apsolutno je bio 72, od 85 takmičara. Pichler i Tumpić u svojim kategorijama prvi u M70 i M75 a apsolutno Pichler 69, Tumpić 73. Treba napomenuti da je to kratka disciplina, 375 m plivanja 13 km bicikla iako teške brdske dionice i 2,5 km trčanja, pa je najviše odgovarala mlađim triatloncima.  
 Zanimljivo je da trojka varaždinaca kao najstariji takmičari ekipno zauzeli 11 mjesto od 14 klubova. Početnica među seniorkama Nina Dobša na drugoj utrci sa licencom opet bila zapažena. Od 39 seniorki apsolutno bila 14 a u kategoriji  6.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 30 JUNE 2021 16:19 )

 

<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 19 od 76

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas91
mod_vvisit_counterJucer236
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1179
mod_vvisit_counterSve1848583
Sponzori