Poslovno sportska subota

     Subotnje jutro sunčano. Ugasiti ću firmu pa neka rade sveznajući i svemogući. U tom smjeru praznim skladišta roba. Vozim okov, vijke, elektrode i ostale neophodnosti mojem prijatelju. Pravac "picoki". 
U povratu prema domu, namjerno zalutam na sunčano polje prema Prelogu. Snimim jato leteće ptičje gripe. 
  Malo zagrijavanja na zimskom pitoresknom ugođaju, uz blagi sjeverac. Sunce je klonulo u preloško more. Trčanje Polarne lige po kanalu od 3,2 km. Rezultat nikakav. U petak sam pokušao upogoniti / izraz udomaćen u našoj vrloj Vladi / bicikl na 35 km. Nije bio zadovoljavajući trening, bolno koljeno koje me je cijelu noć uznemiravalo. Na kraju sam pokušao ga smiriti sa ledom. Sa konkurentom u kategoriji razmijenio sam kiwi za kestenje, božićna prikladna hrana. 
   Poslije trke prijatelj Mario častio je sa lignjama, koje su proplivale u Nikšičkom pivu. Hedonističko uživanje rezultiralo da zakasnim na start Božićne trke u Kotoribi. Bez zagrijavanja sam ipak bolje otrčao trku od 3,3 km a koju su organizirali Kotoripski begači. 
  Poslije trke adventsko druženje uz bograč, kobase, ribice, hrenovke i sve moguće delicije u vidu kolača sa pripadajućim kuhanim vinom ili malo hladnijim pićima. A poslije zadovoljavanja hedonističkih poriva, popunili su se ispražnjeni akumulatori, proglašenje. U kategoriji besmrtnih, čak petorica. Nedostajao je šesti koji je svoje odradio ujutro u Čakovcu na humanitarnoj trci. Redoslijed 1. potpukovnik MK vojske. 2 član vojnog kluba HSV i 3 Horvat, domaća legenda trčanja. 
   Završila je sunčana subota u samu ponoć. Kao u mlađim danima, uvijek sam išao spavat idući dan.   

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 26 DECEMBER 2021 05:13 )

 

1. Rudarski cener

      Ivanec 04.12.21 na dan sv. Barbare zaštitnice rudara i dobre smrti, održana je 1.Rudarska trka uz prisustvo ceremonijalne rudarske čete.
Po prohladnom vremenu -6 C, ali suncem obasjanim ivanečkim jezerima i bregima u odličnoj organizaciji AK Varaždina održane su dvije trke. Mali rudar od 2,8 km i   Rudarski cener. Staza je bila zahtjevna, posebno je cener bio nemilosrdan sa svojom strminom prema vrhu brijega na kojem je crkva s. Duh sa grobljem. Ima foto od 02.05.21 kad sam bio na sv. Duha.
Do njega je bio težak uspon ali i nizbrdica nije bila laka, zadnji kilometar, šumska strmina, skliska glina i trebalo je biti pažljiv jer treba sačuvati noge za zimski triatlon u Austriji za Svijećnicu ili za Fašnik. Usitnio sam korak i veoma pažljivo birao kud stajem, jasnije od pjevanja Armstronga Wonderful world.
     Imao sam bolje vrijeme od onog na Ivanščicu, zbog kompeticije. U kategoriji sam bio samac. 70+, najstariji ali ne i zadnji. Na stazi je bila okrepa kuhano vino koje sam samo osjetio po mirisu a u cilju je bio rudarski čaj. Šipkov sa malo vina. Pored toga dijelili su u jednom kućici čistu katastrofu od kuhanog vina, bez šećera i cimeta pa sam to morao doma " doštukati". 
  Sama trka cenera obilovala je trkačima koji su bili iz nekog drugog filma, sporta ili profesije. Najviše iz različitih sportova koji samo dotiču trčanje ili su dio nekog drugog sporta. Primjer, kod mene nije prvi izbor. Čak mi je trčanje najmučniji sport. Tako je bilo svjetskih prvaka u karateu E.G. pa fotgrafi, direktori, bankari i tako dalje... a zajednička crta mazohizam.
Foto, mala povijest-centar Ivanca i temelji prve utvrde Ivanovaca, ostalo sport. 

Zadnja izmjena ( Utorak, 07 DECEMBER 2021 05:25 )

 

1 kolo 25 zimske lige

     Jutro otužno. Kad sam krenuo, sitna kišica, više rosulja. Nadomak Ivanca padala je solidna kiša. Prije nego sam krenuo na meteorološkom radaru nije tako izgledalo. Uzeo sam ljetne tenisice koje su odmah bile mokre. Natočio 50 litara Žganog vina i  put pod noge. Kiša uporno pada. U tenisicama šljapka voda i dekoncentrira me jer sam po mislima premetao moje studentske dane i pokušao u memoriji pronaći te dane 87. Praskozorje rata.
    Neugodno sam se iznenadio da baš puno ne pamtim. Izvjetrilo je ili je hard disk izbrisao nebitno jer na dnevnoj bazi ulaze nove informacije. I prije nego sam očekivao evo mene na 7 km i kiša prelazi u snijeg. I kad je bilo za očekivati gusti snijeg na tim visinama sjevernjak je nadvladao zapadnjak i kiša je prestala padati. Dok je u dolini, po slikama se vidi da je bilo potpuno mirno jer je magla carevala. Par fotosa na vrhu brijega i po cesti natrag jer se preko Mrzljaka bilo opasno se vraćati, zbog klizave mokre staze. 
 Za kraj foto poslije kupanja u gorskom potoku uz čudne poglede nadolazećih ljubitelja prirode.
   Dobar sportski vikend nagrađen je sa ručkom- domaći kruh, makovnjača iz Pekare Edi, orada na lešo, salata od zadnje paprike /1,5 kg/ i domaći paradajz sa crnim uljem. Sve zaliveno kuhanom graševinom sa žganim vinom. 
   Navečer stiže veoma dobra vijest. Matija je rasturio politiku sa 80% a prognozer Čačić se rasplakao. Pogodio je 0,2%. 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 29 NOVEMBER 2021 06:23 )

 

Makroekonomija

     Jučer na Novi TV gost je bio ministar Marić. O njemu ću na kraju.
Neugodna jučerašnja vijest da je umro moj profesor Bičanić. Bili smo vršnjaci. On profa a ja student. Čudni su putevi povijesti. Tko zna kako bi bilo da ja nisam prvo glancao klupe na strojarstvu, informatici pa tek kao olinjali studen završio na ekonomiji. Kao i u povijesti EU. Što bi bilo da su Jonjani pobijedili ili da nije Bizant izgubio od Selđuka /Turci su im bili vazali/ kod Manzikerta. Ne bi bilo Stambola a ni zemljice Bosne. O kojoj bi to Prokletoj avliji Ivo Andrić pisao?
   Žao mi je, prof. Bičanić bio je ljudina iako se tjelesno nije isticao. Bio mi je treći profesor iz kolokvija Makroekonomije. Za neznalice težak predmet. Još su dvojica formativno utjecala na mene. Prof Babić i prof. Jurčić. Ipak od svih lučonoša i neprikosnoveni car ekonomije bio je prof Branko Horvat, nesuđeni nobelovac i kod koga sam htio polagati ispit. No ekipa ga primirila a plaću je primao, uzeli mu katedru. Ostala je i rečenica: mali bu nekaj s tebe. Mali jer je bio viši od mene.
  Za prof Bičanića još neka dobra riječ. Pored profesure znao je pisati kolumne gdje je sa žarom znalca raskrinkavao sve naše  dnevno ekonomske gluposti i lopovluke, posebno s osvrtom na. Zna se. 
  Neka sad sa mirom i dalje kombinira modele za moguće naše uzlete u gospodarstvu.
  Marić. Hvala mu na potvrdi mog eseja. Zamalo sam prozvao kretenima sve one koji su odgovorni a ćutali su na kretenizam.   
Zabrinula me njegova izjava da će ipak biti uvećana cijena aviona zbog indeksacije. U tom grmu leži zec. Naime poznato je da naše javne ponude uobičajeno završavaju sa anexima ugovora. Sve je po zakonu. Nadam se da i ovaj posao neće biti po modelu, kako se kod nas ugovaraju poslovi.
  Da se dobije posao ide se sa najnižom / nelogičnom/ cijenom a onda se cijena nadograđuje na projekat ako se grlica pokakala na bager ili je punica umrla. 
Ili treba pet puta bojati tunel. 
  Odoh na 1 kolo Ivanščice.
 

Bedastoće i kretenizam

      O nedostatku reformi više nema smisla govoriti kao ni o posljedicama potresa.
Zagreb ništa poslije 1,5 godina a i Banija 1 godina. Sad je zbrisao i šef Fonda da ne bude nešto kriv. Reče ministar, da se sad traži više stručna osoba i sa više žara. Ne trebaju ga tražiti. Moj prijedlog da je idealna osoba ponaosob ministar Horvat. Kako je najavio prije 8 mjeseci da je trenutak paljenja motora bagera. Ima priliku da ih odmah zapali.
   Važnije događaj je kupovina Raffaella. Nešto ne štima sa cijenom, čak je to primjetio i predsjednik. Ne bih se štel mešati ali sam bio slobodan primjetiti da je neki kreten plasirao objašnjenje zašto se uvečala cijena od 1 milijarde. Krivac je PDV. Kad se uvozi ili izvozi nema PDV-a. Razlog je prozaičan jer svaka država ima drugačiji PDV i da ga svi primjenjuju bio bi to trgovinski rat.
 Kako su ga neke budale vidjeli da ga ima kod države, nije mi jasno. Logično je zaključiti ako država uplati PDV, plati ga sama sebi. Kretenizam nad kretenizmom. Jer je PDV neutralan a plaća ga zadnji korisnik robe ili usluge. Kome će tu naplatiti. Vojsci, koja je državna.
   Na pitanje o cijeni i kritici prepoštovani premijer je ustvrdio da to nije afera ni katastrofa već da mu se treba čestitati. Kad će se doznati kakav je ugovor onda ćemo mu svi čestita. Još se pohvalio ako će neki tražiti smjenu da će se opet poigrati s njima u Saboru kao što je bio zadnji aktualac.
Poznato je da ima debeli obraz kao đon. Ni na jedno pitanje nije odgovorio, kakav je to kućni odgoj ne odgovoriti na pitanje.  Brzo je zaboravio da je naletio na nagaznu plavu minu. Koja mu je opali šamar i lijevi i desni pritom rekla da lupeta gluposti i da još k tome laže. To mu je upriličila mala i dinamitna Sandra Benčić kad ju neosnovano i lažno optužio da kadrovira u Holding Zgb. 
  Da mu spustim neograničenu euforiju na rast BDP-a sa 15%. Radi in favore svojoj gluposti i neznanju ekonomije. Tko me prati zna da sam u prvom kvartalu izračunao da nam svaki sljedeći kvartal treba rasti 16% i tada ćemo biti gdje ? Pod uvjetom da i 4 kv. bude 16%. 
Onda ćemo biti na pozitivnoj nuli. Njegova samohvala da to nitko nema u EU, zaboravio je na činjenicu da nitko nije pao kao Hrvatska. 
  Da zaključim. U prvom mandatu, nula. A sada se može pohvaliti da u tri /3/ godine također nula /0/. Rast će biti koliki je i pad.
Ocjena Vlade -2, premijer +1, ipak je dolazi na posao.

Zadnja izmjena ( Subota, 27 NOVEMBER 2021 05:56 )

 

1 kolo 8 godišnje cross lige

     Prvo kolo, Martinsko, 13.11 subota,  krstili smo ga kako je to navada ovog kraja. To je bilo obveza i zakonska dužnost Sjevera Hrvatske, Sad se to proširilo i na ostatak Hrvatske.
Prije krštenja treba otrčati samo 2 km u brijeg.  Uz svog dobrog prijatelja Maria prije trke imali smo zagrijavanje od 5 km. Jer ne treniram ništa preko tjedna. 
Maglovito ali ugodno vrijeme od 6 stupnjeva. Start u 11 sati. Nije nas bilo kao uobičajeno oko 100 startera. Ovaj puta možda je COVID napravio selekciju.
Staza pokrita lišćem raznobojnih toplih boja. Skliska, posebno je bilo opasno spuštanje. Na cilju nas dočekao maratonac u ekskluzivi na roštilju Laci, sa domačinom parcele na Čevu Ivanom. Dovučem se na vrh /slika/ i udri brigu na veselje.Trpa mi na tanjur Laci pečenu piletinu, proteine koju lagano zalivam sa mladim vinom. Na kraju smo novo vino prekrstili sa blaženim biskupom.
Posebno ugodan dan i nezaboravan. Tu sam u sukobu interesa. U ovim mojim godinam svaka utrka je je nezaboravna, pamtiti ću je do kraja života. Tako sam mudrovao kad smo se spustili.
Zaboraviti ću je do do druge sljedeće . A sljedeća je 1 Rudarska trka.
 

Cross liga Drava 2021

     Završetak lige finalizirano je proglašenjem. Poslije 15 kola zbrojili su se bodovi. Uz malu zakusku klupska trojica pokupila su svoje medalje. Zlatko brončanu u M60, Zvonimir srebrnu u M70 a predsjednik zlatnu u M70.
    Za nagradu za uspješnu sezonu na Dravi nagradili smo se malom trkom na Ivanščicu. Prekrasni jesenski pejzaž, šuma u paleti boja. Povjetarac poslije maglovitih jutara rastjerao je maglu i prouzrokovao kišu lišća koje padalo prolazom vjetra kroz granje drveća. Padajuće Iišće napravilo je tepih koje je šuškalo pod nogama brojeći kilometre. Uz korisnost bivanja u prirodi, natočen je doping na Žganom vinu.
 

Državu vode spejs šatlovi

    Fascinantni verbalizam našeg prepoštovanog premijera koji je spejs šatlom želio osvojiti Zagreb, da ga vodi njegov propali kandidat. Tako je odlučio Zagreb. Ništa manji spejs šatl nije ni liječnik Herman, šef Zg HDZ-a, kojem sam namijenio poseban esej. 
Jučer je, pored mnogih verbalnih sukoba izbio još jedan. Gradonačelnik Puljak direktno je optužio je na N1 premijera da koči razvoj Splita zbog neke koncesije. Munjevito /kao što je odlika ovih koji vode državu / i istovremeno na N1 javio se propali kandidat /još jedan/ za gradonačelnika i kaže da je Split talac bračnog para Puljak i da gradonačelnik laže. U ocjene i ukuse se ne bi štel miješati. Kao ni  stari Latini.
   Što je intrigantno. Propali spejs šatl Vice počeo nabrajati koje su programe oni pripremili a da to ništa neće koštati građane. Malčice me zabolilo uho od ove izjave koja će ući u almanah glupih izjava. I to izjavi doktor iz mnogobrojne osječke plejade doktora ekonomskih znanosti.  Quo vadis nauka.
   Na našu žalost sve što se plaća u ovoj državi, plaćaju građani. Samo to još doktor ne zna jer je i on iz plejade spejs šatl. On misli da to sve plaća netko drugi recimo naši vodeći spejs šatlovi. Čak plaćamo i ona sredstva koja se vraćaju iz EU pod egidom da su bespovratna. 
 Ništa čudno. Jer naši spejs šatlovi su se u par zadnjih dana  hvalili da su spriječili rast cijena goriva. Ali to nisu učinili na svoj teret, već su smanjili trgovcima maržu.
Isto tako hvaleći se da su povećali min. plaću. Plaću isplaćuju poslodavci. Nažalost i država koju vode spejs šatlovi ima poduzeća, koja su im propala njihovom nebrigom, neznanjem, nesposobnošću, pa neće morati isplaćivati min. dohodak, ni bilo ikakav dohodak. Platit će građani, struka kaže porezni obveznici. 
   Na kraju dana poruka od šefice liječnika Hrvatske," dok nam vrhovi državne vlasti izmjenjuju verbalne bravure i uvrede na razini prepotentnih narcisoidnih maloljetnika zlostavljača" zdravstvo je u kolapsu i prijeti katastrofa.
Manje spejs šatlova, više rada, znanja i istine.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 01 NOVEMBER 2021 05:14 )

 

<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 17 od 76

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas97
mod_vvisit_counterJucer236
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1185
mod_vvisit_counterSve1848589
Sponzori