Urnebesna uredba

     Aktualno prijepodne. Urnebesno. Moji istančani radari  primijetili su čudesno, brzo ozdravljenje premijera od COVID-a, pa skoro za pola sata. Da li je to bio razlog da se izbjegne aktualac, pa put u New York. Moguće jer ni na jedno konkretno pitanje nije odgovorio već je vrijeđao i odgovarao samo na "volej" pitanja iz HDZ. Sada se priprema Poslovnik o ponašanju zastupnika. Bilo bi poželjno da se i "aktualac" uozbilji i da se na konkretna pitanja i tako odgovara. 
Zastupnici su po USTAV-u u Saboru da zastupaju građane i brane njihova prava a ne da svi zajedno slušamo demagogiju i bedastoće. To može slobodno ostaviti za svoje na klauzuri.
  Veoma konkretno i koncizno pitanje. Po kojoj cijeni prodajemo MOL-u naftu i plin. Nezna se. To je poslovna tajna. Davno je J.Mill napisao Bogatstvo naroda. Dakle cijenu nacionalnog blaga ne smijemo znati ali lupeži i lopovi mogu prodavati za svoj račun. Oštećena je država, narod, čije to vlasništvo a posebno su bezobrazno opljačkani dioničari INE koji su najviše oštećeni u krađi stoljeća 
Svjetska banka tvrdi da se 60 milijardi godišnje kod nas pokrade. Jedna milijarda je otkrivena a ostale ?
  Na pitanje zastupnika Troskota nije nijednom riječju odgovorio nego je počeo čitati" samohvalu". Nastala je urnebesna situacija u povredi poslovnika pa su čak 10 zastupnika po 3 puta bili kažnjeni i više nisu imali pravo se javljati. U toj kakofoniji Raspudić je "zakucao tricu" premijeru. Kaže Raspudić da se premijer pogubio da je samohvala trebala biti odgovor na 13 ili 33 pitanje. Volej pitanja. I nastao je urnebes od smijeha.
Između ostalog u paleti samohvale pohvalio se  paketićem /izvorno/ od 21 milijarde. Da demantiran tu laž. Nije to pomoć od 6% nego samo 0,6 koliko država daje a to je opet od poreznih obveznika. U tom paketu zamrznute su cijene ali na teret proizvođača i trgovaca. I uredno prolijao blasfemiju da ne može sve sama Vlada da i neka trgovci smanje marže. Pa neka prepoštovani otvori trgovinu, pa ćemo kod njega kupovati najjeftiniju robu. Moj otac bi mu rekao da je lako sa tuđim  po strnišću...
Pohvalio se i o krađi stoljeća, da su ih uhvatili / Vlada / jer je donijela uredbu. Tu sam tvrdnju razmontirao. Rekao je, da je ipak to zasluga Vlade, jer ju je on donio dok je još bio u EU ? Poznato je, Odluka u EU  donešena je 2015.
 A poznata je i brzina i ažurnost kao i kod saniranja potresa. Vlada je bila toliko brza da je donijela Uredbu o pranju 03.01.2019. U intermecu /4 godine/ svi zainteresirani su prali novac pa je u jednom trenutki nestalo veš mašina iz trgovina.
   Dobro sam pratio, od afere na dalje do ovog Aktualca. Nitko da se zapita čemu ISO 9001. Certifikat o kvaliteti i kontroli proizvodnje od istraživanja pa sve do prodaje. Nacional  20.09.22.donosi oprost od kazni 200 milijuna jer nisu dodavali aditive u gorivo. Trenutno DORH ganja ekipu koja je zaradila pojedinačno 2000 € za lažne COVID potvrde. 
Koj će ti k.... ISO norma i plaćaš ju svakih 3 godine ako ju imaš samo na memorandumu. Prva 2005, ja sam ju imao 1991.
Kompanija horizontalno i vertikalno organizirana. Straćara i šupa, Izvana gladac iznutra jadac. Leglo lopova.
Za kraj urnebesno. Kaže smijenili smo upravu. Bez otpremnine. Koju je on postavio. Bracek, rekel bi g. Jarnjak, to bumo još vidli kad podnesu tužbu, svaki za 4 milijuna + trošak odvjetnika+sud +kamate. U ugovoru stoji da bez otpremnine ostaju ako su napravili štetu dokazanu po sudskoj presudi. Tako da Barbara Dorić sa 39 godina može u urnebesnu penziju. 

Zadnja izmjena ( Subota, 01 OCTOBER 2022 04:52 )

 

Krivac

     https://www.youtube.com/watch?v=afymKpKkeHQ
  Vratio se iz Amerike. Profil osobnosti. Sve što radi smatra da je odlično i izvrsno. Česta poštapalica:" ovo što smo učinili veoma je dobro". Upravno proporcionalno, svi ostali ništa ne rade i kad rade onda su iz Kragujevca ??? /Grbin/ a posebno, za sve je krivac predsjednik Milanović.  
   Na pitanje kakvi će biti izbori u BiH odgovorio da je krivac predsjednik jer je izvrijeđao v. p. C. S. I zaključio da zbog uvreda nije ništa poduzeo da se poštuje USTAV. Kakva je to logika. Christian Schmidt dobiva solidnu plaću i treba adekvatno ostvarivati rezultate. Ako ga smeta kritika onda se neka okani posla. 
Premijer je zaboravio da u svom priznanju rekao da brinu o Hrvati već 16 godina. Rezultat. Nula. A da je predsjednik u zadnju godinu uzvitlao prašinu od EU institucija i OTAN-a
   A kako "dobro" radi B. Izetbegović. U siječnju su počeli pregovori u Neumu. Poslije sastanka daje izjavu Izetbegović. Da su sve dogovorili i da je ostala bez dogovora samo jedna mala sitnica. Ta "sitnica" trajala je u dogovorima i pregovorima do sada. A sutra su izbori. Koga je to B.I. pregazio ko potočić. Premijera i njegovu diplomaciju. Ali svi su drugi krivci.
Logika je podvrgnuta kritici. Molim odmah otići na konzultacije kod svjetskog prvaka logike gospodina Aristotela ali i kod J. S MilI.
Mill mi dao poticaj za esej o paketu apstrakcija. " Snažan, pravedan i sveobuhvatan paket mjera vrijedan 21 milijardu kuna"
   Ima i dobrih vijesti. Dizel je 12,20. Prvo poskupio za 0,50 kuna a sad će 5x jeftinijiti po par lipa. Da se podsjetimo, 2008 barel 147 $ dizel litra 9,99 kuna, Danas barel ispod 90 $ litra 12,20. Logika. Nula. Matematički. $ je poskupio oko 24%. A gdje je razlika. U deranju potrošača. Bujično se puni proračun. A najveću korist ima MOL. On ne uzima srazmjerno profit u učešću vlasništva /50% ?/ nego tri puta više !!!
Kako ? Naša nafta po nepoznatoj povlaštenoj cijeni završava u Rafineriji MOL-a. Ima li krivca ? Ekstraprofit je u cijeni derivata. Krivac ? Koncesija se 3 puta plaća manje nego u domicilu MOL-a. Krivac ?
Zna se. Vojskovođa i general Josip Jelačić.

Zadnja izmjena ( Utorak, 27 SEPTEMBER 2022 05:56 )

 

Sport od petka do nedjelje

    Petak. Malo treninga, malo šumskih plodova. Šuma se prosušila. Daždevnjak više nema. Po kiši su obavili posao, sex. Sada mama nosi mlade u sebi do iduće godine. Početak nije bio obećavajući. Prvo je bila golubača i edulis, pravi vrganj i dalje ništa. Onda krenem u drugi becirk. Naletim na čopor mačaka. I sve krene na bolje. Slinavke koje su izašle ispod komada betona. Gljiva kad izlazi u njoj je par tisuća tona pritiska. Drugih gljiva ovaj puta ko šodra u Dravi i to mnogih vrsta. I onda nagrada za ugođaj oka a navečer se jelo sa jajima kao kod grofa Marcusa Bombellesa. Imao je prvi auto u Hrvatskoj. Starome su morali svako jutro napraviti vrganje sa jajima i obavezna je morala biti blagva. Vrganj je gnjecav dok pečena blagva pod zubima hrska. Moja šuma nekad je bila njegova. Nađem žutonog vrganja. Istovremeno me u krajičak oka ubode crveni klobuk. Ah, opet crvena krasnica. Na berem ih jer su gorke. Ili je možda muhara. Nije nema bijele pjege. I krenem da vidim koja je to gljiva. Bio sam ugodno iznenađen, blagva, jarko crveni klobuk. Nedaleko bila još jedna ali narančaste boje. Iz porodice Amanita, vrhunska gljiva. U blizina bila je najotrovnija rođakinja, zelena pupavka. Ne pomaže ni medicina u trenu odu bubrezi i jetra. Obje su iz Amanita i sve rastu iz bijelog jajeta. 
U kampu pečenjarenje, pljeskavica sa gljivama i ajvarom u somunu. Spaljujem nepozvanog gosta, hrast. Ispod moje bukve pokupim crne trube. Premalu sunčanica ostavio sam za sretnijeg nalaznika. Doma sam ih poredao po kvaliteti zdesna na lijevo.
 Subota. Na placu pajdašicu mam. Idem na kotlovinu. Nije bila gotova pa smo uzeli porciju jelenjeg gulaša. Tu se našla družba Fazan koji su ponudli salame i šunke od divljači i razne domaće sireve, prgice i sve smo to zalijali sa dva gemišta. Ručak za careve. 
Nedjelja. Da se potroše kalorije od placa. Sa partnerom sam otišao po kiši i vratili se po kiši. Pogledao sam meteo radar i izračunao da će biti rupa oko 2 sata bez kiše. Taman da odemo na brijeg i da se spustimo. Prvo 30 litara vode za piće. Onda gore i dole. Neizbježno tuširanje sa Žganim vinom i doma. Stigli doma a kiša udarila. Mi udarili po junetini i u dubinski odmor.   
 

28 Polumaraton Varaždin

      Nedjelja 18.09.21, dan za odmor. Proslavili smo ga radno. Dan koji je posebno važan meni jer ga slavim kao drugi rođendan od 91. Zaobilazili su me razni meci od Škorpiona, AK 47, pancirni iz Flaka, trombloni- samo dva. 
Obojica, Zvonko na građanskoj, ja na vatrogasnoj od 4,8 km. Zvonko je održao sat trčanja za mladež. Na žalost u kategoriji M 60+. Kao i poštovani Zvonko Stipić /1936/ iz Križevaca. 
Sličan problem i kod mene, čak i nelogičniji. U mlađim kategorijama kategorije na 5 godina u starijim na 10 i završava sa M60+. I budi bolji od 10 godina mlađeg. Iako sam teško trčao, prolaskom kraj Starog grada odjednom čujem iza sebe kreketanje. Od straha se nisam usudio okrenuti već sam počeo sumanuto trčati, projurio pored poznatih trkača i uletom u cilj skočio u zagrljaj jedne ljepotice, panično vičući, spasi me. U toj juniorskoj kategoriji M60+ bio sam prvi, 2. Sagadin /SLO/ 1955 i 3.Varga 1952. Apsolutni pobjednik vatrogasne trke, kolega iz DVD Varaždin Solić.
    Umjesto da podržimo afirmaciju sporta i zdravog života, mi cupkamo uporno na mjestu. Ironman WTC na Havajima zbog Japanca Hiromu Inada pomaknuo prvo na kategoriju na 85+ a ove godine na 90+. U EU polaže se posebna pažnja, ko je najstariji na trci. Primjer polu ironmana 2018 Klopeinersee. Poslije mojeg proglašenja pobjednika u kategoriji i kao najstarijeg učesnika, organizator je učinio lijepu gestu i pozvao legendu austrijskog triatlona Hansa Pajera /1938/ i dodijelio mu zlatnu medalju a da  nije sudjelovao na trci. Isto tako Kregar Miro na svako organiziranje olimpijskog triatlona na Bledu pozivao je prvog slovenskog državnog prvaka.
   Od goreg može biti i gore. Još gori slučaj. Po uputi sam slao klupska sportska postignuća na adresu Zajednice sportskih udruga Varaždin. Poslije 4 neobjavljena članka idem vidjeti gdje je zapelo. Asistentica Anica Sitar procvrkutala je, da je Izvršni odbor ZSU donio odluku da se objavljuje samo za mlađe. Dakle šaljem po uputi onda te nitko ne obavijesti, da se više ne moram truditi tj. glupirati. Odluka ima veze i sa kućnim odgojem. Napad na individualitet i integritet. Za svakog objektivnog, poštenog, neetična odluka. Sociološki divan osjećaj kad ti sportaši bivši okrenu leđa. Tu bi uveo u problematiku da smo u klubu svi iz primarnog sektora, koji stvaraju novo stvorenu vrijednost od koje se puni proračun i autoriteti primaju plaću. Ujedno jako afirmativno za sport kod starijih građana i poticajno za mlađe. Koliko je to poštovanja prema uloženom trudu i novčanim sredstvima. Nameće se pitanje profesionalnosti i društvene odgovornosti za rad u sportu. Tako po nekim autoritetima uporno i objektivno svaki dan sve više napredujemo, unatrag. 
  Iz gornjeg je kristalno jasno, smisao i misao, bitak i vrijeme. Heidegger 
Baš sam našao vremena razbacivati se sa biserima.
 

Plin, budi volja Tvoja

       Što sam stariji sve sam više u mladosti. Rano jutro, prognoza za petak. Cijeli dan kiša. Na brzinu se spakiram za šumu. Uzeo sam samo nepromočive cipele ostala obleka normalna. To znači da ću biti mokar do kože. Da ponovo osjetim kako je to bilo na vojnim zadacima. Nije se moglo žaliti. Izvrši pa se pokušaj žaliti. 
   Usput prema kampu kupim kukuruz i stari kruh za patkice. Ciklona je donijela kišu ali i jak vjetar. Na putu do šume morao sam posjeći akaciju da prođem a bila je i kad sam se vraćao. Domaće ljenčuge akaciju nisu maknule. Parkiram. Uđem u šumu, kiša šušti po lišću. Idući prema kampu pokupim 7 sunčanica 2 kraljevke i 2 golubače. Naišao sam i na daždevnjake. Trojku sam uspio zajedno snimiti. Ukupno ih je bilo 11. U kampu kaos. Baš na mjesto na kojem obično stojim ili sjedim, parkirao se srušeni hrast. Vjetrolom je imao posla u mojoj šumi. Na svečanost sam malo zakasnio. Zakasnio na svoj pogreb. Kažu da Bog čuva bedake i pijance. Nakon šume, za 3 sata eto mene kući. Nema veze što fali jednostavan prijedlog, kod. Sve više poznatih likova potvrđuju činjenicu da su završili visoke škole, imaju doktorate a standardni hrvatski jezik im je mađarski. Padeži su im kao i diplome a prijedlozi su im se pogubili. Kako su mogli završiti osnovnu i srednju školu.   
     Kući došao, kad je počeo Odbor za gospodarstvo. Šef odbora je onaj Tušek koji je mitio sadašnjeg načelnika Oroslavja. Proslavio se drugarskim pozivom u HDZ: kaj bi ti štel biti. Počelo je odmah vatreno za šefa HERE, Žamboki D. Oporba ga je izrešetala a čak su mu iz HDZ-a rekli da je protočni bojler.
     DXT i OMS to su firme koje su trenutno aktualne oko plina. Registriranih ih ima 40 a prodavale su plin samo 14 i tih 14 HERA nije mogla kontrolirati sa 80 zaposlenih.  Žamboki i njegovo vijeće / 5 / ima pet auta, 5 šofera, 5 tajnica.  Žamboki ima 25 000 plaću a poznat je iz afere Karlovačka banka. Za nagradu je izbačen iz HDZ-a i prebačen u HERU da ništa ne vidi, ništa ne čuje, ništa nezna. 
28.08 napisao sam da neće valjda INA ponovi kupiti svoj plin. Na Odboru nije se saznalo ko konačno jede žabe. Točnije mnogi su vitlali plin ali samo unutar granica. Na konekciji sa SLO i H nije se pojavio. Kao što je poznato, HERI je nepoznato ko je vitlao i kome je išao plin. A HROTE po svojoj obvezi prati samo da je transakcija "0". Kupi se količina plina, ista mora biti prodana. Znači plin nije prešao granicu. A gdje može biti. Samo na 3 mjesta. Kod LNG terminala ili skladište INE. Svi trgovci plina su samo papirnato skladištili plin. Kako nitko neće reći gdje je, onda ću to ja. Plin je u skladištu Okoli. INA nije prodavala direktno u zalihe Okoli nego su prodavali /Škugor + ostali/ okolo po 24 € /MWh. Zbog krize, Vlada naređuje da HEP kupuje po 133 MWh i trpa u Okoli. I tako plin od INE ode okolo da bi došao u Okoli. Istovremeno ekipa trpa lovu na tekući račun tateka.
Dolazeći dani će pokazati tko je sve vitlao sa plinom, HROTE tvrdi da se prodalo 40 milijardi TWh.
Nepobitne činjenice, INA je u 6 mjeseci imala dobit od 1,5 milijardi. Kolika bi bila tek da je prodavala po svjetskoj cijeni, trenutnoj po 450 € /kWh. Država je gadno oštećena ali i dioničari. Zašto plin nije prodan ino kupcima ? Banalno, jer je prodavač odredio krajnjeg kupca bez obzira koliko bilo posrednika. Inače bi tekući račun bio prazan. Institucijama neće biti težak posao.      
 Korisnici terminala za UPP / ukapljeni prirodni plin/ odnosno LNG – su tvrtke INA, HEP, MET Croatia Energy Trade,MVM CE Energy Croatia  i PPD. Na kraju plinske balade treba proslaviti, nešto ubaciti u kljun i zalijati.
Za večeru ostalima pohao sam sunčanice a za sebe sam golubače sljubio sa pačjim jajima jer su hrskave pa su zamjena za blagve. Prilog, salata od eko mahuna iz mog vrta sa mladom kapulicom i crno ulje. Umor me ubrzo svladao i zaspao sam ko stari panj u šumi. San je bio morbidna noćna mora. Sanjao sam kako su me daždevnjaci okružili u šumi, digli se na zadnje noge, zaplesali i počeli kreketati. 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 19 SEPTEMBER 2022 05:15 )

 

Pojedi žabu

    Bivši višestruki, omladinac Kapulica, jedan od savjetnika Plenkovića upućen je u Vukovar da natjera gradonačelnika Vukovara Penavu da pojede žabu krastaču za stranku, ako treba. Po vlastitom priznanju Penava je odbio da jede žabu/ figurativno ili pastoralno/i izašao iz Stranke. Zašto da pojede žabu. Da spriječi u Vukovaru prosvjede zbog raščišćavanja ratnih zločina i procesuiranje najodgovornijih koji su grad sravnili sa zemljom. Dakle, gradonačelnik treba okrenuti leđa prosvjednicima, braniteljima i stradalnicima. Rekao je da će pojesti žabu za državu a Kapulicu je poslao natrag u Zagreb sa žabom. 
   No i dalje je u nevolji jer ga je Plenković prozvao da sa svojom strankom Domovinski pokret udruženi sa MOST-om huškaju ljude i da šire mržnju prema njemu i ekipi. Kako su oni povezani sa terorizmom, to će objaviti nadležne institucije. Plenković je brzo zaboravio plinske boce u Savskoj. Ono što je zabrinjavajuće da maloljetnik ostavio oproštajno pismo. Kakvo je djelo spremao ne zna se. Pismo upućuje na odgovornost, na sve veći, snažniji i odlučniji politički kriminal i pljačku. Očito da imamo društveno socijalni problem. Činjenica da se ne bune bogati.  
Do sada sam tražio kao i mnogi pošteni i svjesni domoljubi, da odu. 
Sada više ne. Neću se pozvati na 5 amandman nego na naš USTAV. Gdje piše da se moraš brinuti za sebe, svoju porodicu i biti domoljub. Dakle prozivati nekog ko je lopov to je domoljublje. 1 milijarda je dokaz protiv kojeg nema argumenata. Plenković i Vlada trebali su voditi brigu o INI. Postavili su tamo svoje ljude. INA nije neka šupa u kojoj se kao nešto radi.
  To je po njihovim riječima, visoko horizontalno i vertikalno, jako i snažno integrirana kompanija. Zna se tko vodi državu i zadužen za, pored cjelokupnog života i događanja a tu je posebni akcent na gospodarstvu koje je nositelj opstanka države.   
Sada treba preispitati odgovornost. Institucije imaju prigodu opravdati svoje zadaće, počevši od INE pa nadalje. Kao što već godina zazivam reviziju šuma i HEP-a, cesta......
Prozaičan razlog. U aferi novinara Matijanića, novinari si dali truda pa su utvrdili da 92 % ravnatelja bolnica u Hrvatskoj iz stranke, na Željeznici direktori iz stranke, pa u Šumama, HEP-u, Cestama....  
Došlo je vrijeme da se jedu delicije, žabe.

Zadnja izmjena ( Petak, 16 SEPTEMBER 2022 04:31 )

 

General sa lakoćom pobijedio Admirala

     Vojno Zapovjedništvo Koruške na dan Male Gospe organiziralo je Šampionat brdskog trčanja /Berglauf zur Kaiserburg/ za 2022. Poziv je i upućen meni kao članu vojnog kluba HSV Triathlon Kärnten.
Prijavili se 120 trkača, vojni specijalci. Od visokog ranga časnika: general P.G, 2 pukovnika 3 potpukovnika, pa sve do običnog vojnika. Glavna trka trčala se 7,5 km, start od 1.075 mnv, od Sportarena Bad Kleinkirchheim na vrh Kaiserburg, cilj 2.059 mnv, 966 m-visinska razlika u usponu. Limit 2 sata i 30 min. Staza je slična Konju 2,6 km. Početak je šumski i opak, kasnije se trči pitomijim dijelom staze po serpetinskom putu. Ponuđena je i civilna trka od 2,5 km. 26  civila odlučila se za 7,5 km. Među njima Nizozemac, Slovenci, Danci i Hrvat. 
   Austrija nema vojnu mornaricu. Da napravim ravnotežu između kopnene vojske i mornarice prijavio sam u činu Admirala, bez akademije. Admiral sam još od mladosti u kvartu. Opel je napravio auto Admiral A ,1964-1968. Kad sam ga vidio zarekao sam se da ću ga kupiti. Nisam ga kupio ali sam pokupio špic namet. Moj veliki prijatelj pukovnik H.B. predložio mi zbog godina da nastupim na 2,5 km. Odgovorio sam spartanskom izrekom. Ili na štitu ili sa štitom. A može. Bolje pokojnik nego pukovnik. Bez patetike njegov odgovor, da sam njegov hero.  
Kao najstariji učesnik istrčao sam 7,5 km iznimno tešku trku za 1 sat i 52 minute. Nažalost za nas civile bile su samo tri kategorije. Do 30 godina, 30 do 55 i 55+. Kao  Admiral zauzeo sam 6 mjesto, Slovenac sedmi odustao. Vrijeme u nizini, 30 stupnjeva sunce, na vrhu 3 stupnja, kiša.  
  6 mjesto na proglašenju najbolje je nagrađeno. Pristrano, član HSV-a. Bogati paket osobno mi je uručio general pukovnik Erich Csitkovits, uz asistenciju 2 pukovnika, pred postrojenim vojnicima i vojnim orkestrom. Na listi rezultata organizator me upisao da sam član kluba TK Varaždin.
"Nesportski" dio- nikad nisam vidio pored staze toliko gljiva, vrganja, čak i blagve. Uzeo sam vrganj i donio gemišt od njega. Cilj, doček i foto sa generalom i pukovnicima. Ulet u gondolu, snimio otkucaje, početak i max. Zanimljivo, po cesti do vrha ne smije se voziti bic. Kod nas se po šumi voze motorima i quadovima. Paket napunjen sa Panaceo dodacima, šampanj i plaćeni prijevozi. Do sada sam se najviše takmičio od jezera Weissensee, 945 m na  Ring lift od 1760 m
 

Beciklin liga 2022

     Za završetak triatlon lige Beciklin organizirane su trke u olimpijskom triatlonu i aquabike. Poslije njih bilo je proglašenje održanih trka. Na aquabike trci nastupio je Sir Zlatko kao najstariji u jedinstvenoj kategoriji-peto mjesto. Plivanje 1 km i 24 km bicikla. Istovremeno su, Tumpić rekreativno istrčao 10 km a Pichler na biciklu 25 km. 
  Poslije gornjeg proglašenja, proglašeni su pobjednici Beciklin lige. Članovi TK Varaždin su plasirani: u kategoriji M60 Sir Zlatko treći. U kategoriji M70 Pichler prvi Tumpić drugi. 
 Objašnjenje za aqua bike. Poslije modernog triatlona iz Amerike u Europu stigla je i ta nova disciplina. Tako da se od 2010 godine održavaju svjetska i EU prvenstva u aquabike. Početak je bio kad je Dean Peterson, 2005 godine predložio direktoru USA Triathlona,  Mike Greer, da u porodicu triatlon uvede disciplinu-aquabike. Razlog, što stariji triatlonci imaju problema sa trčanjem, najtežom disciplinom u triatlonu.
 Olimpijski triatlon uveden je u natjecanje službeno 2000 g. a od 2005 godine i aquabike.
 

<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 13 od 80

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas138
mod_vvisit_counterJucer165
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2725
mod_vvisit_counterSve1862627
Sponzori