Bitiarbitar

   Zatajile varnostne službe pri preverjanju prostorov MZZ glede prisluškovalnih naprav.
Tako bi nekak izgledalo kad bi se magla razišla i guske promolile kljunove iz nje. A možda sad tek ulazimo u prav/n/u magluštinu.
Prvi sam zauzeo stav iako nisam ni predcjednik a ni premijer. Who am I / Jackie Chan/, porezni obveznik i drugi mandat nemam, osim, samoproglašeni premijer u sjeni. U svakom slučaju kao da sam nekima pisao verbalne ekvilibrije. Neki su se uspjeli vratiti u sadašnjost, neki još zbunjeno objašnjavaju a neki prepisuju zadaću od mene. Mala digresija, u svemu tome smiješno je da sam ja bio za đačkih dana glavni prepisivač, pa sam za kaznu išao pet /5/ puta u prvi razred.
   Pozorno sam pratio sve medije u okolici i emisije na temu bitiarbitar.
Naši se još nisu snašli, očito, još nisu ništa prozborili o osnovanim sumnjama iz Slovenije da je Hrvaška imala nešto sa prvom rečenicom.
 Glavni krimen za soseda je prisluh. Da se odmah bez ostatka odredim, naši sosedi su mi vrlo bliski, tam imam i prijatelje, poslovne partnerje, nešto uvozim u ova rđava vremena. Čak i ja nešto prodam prek granice. Konačno na Bledu su me upoznali 1982 sa triatlonom /po predpisima / pa mi se zameril. Bolje mi je pasal naš dravski /kečerski,  slomi protivniku ruku ili nogu prije nego dođe do bicikla/. A tu je i moj prijatelj /stara Sablja/ sa kojim se budem u Videmu /nedelju-sutra/ pomeril v sprintu. I najvažnije. Za mlađih dana sam odlazil v Velenje, Domžale i Ljubljanju zagledavati boju očiju. Za dobrog soseda sve bi dal.
  Dakle, Hrvaška nema ništa sa prisluhom. Dosta je bilo zbunjenih kad su počele kuloarske pričice. Onda su došli transkripti, a sosedi su rekli da su to priče za malu djecu i politikanstvo. Nažalost, netko je veoma inteligentno navukao sosede na tanak led i osvanula čistopisna snimka. Kaos, blamaža i škandal. I tu ide mala digresija, nisu svi prijatelji. Ima i onih koji nisu prijatelji, pa bi sosedi morali među  njima tražiti ko je to snimio. A ko najviše nas optužuju u ovom škandalu. Jedan bivši komunistički diplomat, kasnije po vojni na više funkcija kod soseda. Njemu od svega toga najviše smeta prisluh, više nego mednarodna blamaža. Kad su ga pitali, da je obrnuta situacija, rekao je da to nije korektno pitanje.
   Ima jedna interesantna činjenica, nitko, ama baš nitko da spomene Svetu Geru. Teritorij naš a sosedska vojska na njoj. Paze da ne dobije krila pa da ne odleti u maglu. Tu bi dodal i blokiranje pregovora za EU.
  Komentar, fučkaš sosede/jedne i druge/ koji se svade oko lavora vode.
 A da je Hrvaška u svemu tome čista, dokaz, za snimku je odgovoran mobitel, snimka je izvrsno čista. I drugi dokaz. Vjerujem da bi nama više odgovaralo da smo imali te dokaze i koristili ga za tajni pritisak na arbitražu. Tu imamo model ponašanja iz jugoslavije kad je u UN-u bio glavni tajnik Kurt Waldheim. Jugo tajne službe su znale za njegovu mračnu prošlost kada je za vrijeme ll svjetskog rata bio u nezgodnoj vojnoj postrojbi. Pa su ga uredno ucjenjivali. Kad je završio mandat i postao predsjednik države, onda su korektno objavili njegovu prošlost. Kao zahvala.
A da smo mi u pravu vis a vis magle, potvrdio je i ugledni prof. Miha Pogačnik i stavio je pripombu, da se sosedi nama ispričaju.
   Vrhunec igrokaza je zahtjev tajništva arbitara, da se odredi novi sudec i gremo naprej.
   Tekstopisec:Srečni Ropar

Zadnja izmjena ( Subota, 25 JULY 2015 05:00 )

 

Škandal

      Škandal ili skandal. Ja o guskama, kad ono naša diplomacija, guska u magli. Zaboraviti na 5 milijuna € i dati sve u ruke Međunarodnom sudu pravde. Balkanska posla. Prevedeno kao da sudac i odvjetnik protustranke dogovaraju kak će smjestiti stranci. Svi se u diplomaciji prave kao poštenjaki i stručnjaci a ispadaju zahprtni delavci.
 Toliko o  arbitraži.
Mene više zanima, tko je to tako čistopisno snimio. Naši nisu a ni vaši. Znam da je to jedna služba napravila preko koljena. Koliko je to koštalo ? Ili je to bila drugarska gesta. U svakom slučaju naša ministrica je puno zamuckivala i nije baš bila tečno riječita. Malo je bila zbunjena.
Komentar bi bio, kajvamjetotrebalo. Diletanti. Da komplot arbitraže bude cjelovit, pisani mediji iz susjedstva pišu da su suci arbitrirali za vrijeme večera. Nego šta, pa balkanske prijepore treba riješiti u balkanskoj krčmi.
Ja bi sve učinio za dobrog susjeda, prvenstveno na pravo služnosti a razdružitev bi naredil kak u svakoj pravnoj državi da je to pravno čisto.
   Pravno čisto, bi blo. Kad je bila združitev stare Jugoslavije, raspad K und K, unijeli smo 42% bogastva /imovine/ i 53% industrije, koliko smo unijeli teritorija, toliko smo ga trebali iznijeti. Novčana sredstva bi se trebala revalozirati, na način kako se kruna mijenjala u početku za dinar. Prvo je bio odnos 4 krune za jedan dinar a onda je omjer promjenjen u 7 kruna za jedan truli dinar.
  Autor:ja uz pomoć moje staklene kugle 
 

Memento guskama

         Odnosi se na 29.Gösselsdorf Volkstriathlonse. Onaj koji je dao ime mjestu, da se sada pojavi, vjerojatno bi se rasplakao ko kišna godina. Jer ime mjesta vara, nema ama baš nijedne guske u tem Somboru. Ima patkica i to divljih koje su pitome tako da jedu iz ruke isto ko i one sa jezera Wörthersee. Nitko ih ne lovi pa su podivljale, dosadne ko uši. Ne da se od čovjeka koji nešto jede tako dugo dok joj se ne dade komadić kruha. Živa napast.
  A zašto pravi memento. Bilo je previše pitanja u vezi prve slike i triatlete Jana Jagodzinskog iz kategoriji besmrtnih M 65. Prva slika je rezultat pretople vode koja je izazvala određenu reakciju pa je bila vidljiva na izlasku iz vode. A po zakonu fizike, akcija izaziva reakciju, suprotni spol je zagrajao kao da su na Zrču i ja sam šarmatno i elegantno zaklonio lice. Za svaki slučaj da me poslije trke neka ne potraži.
   Treća slika, dr Jagodzinski, na tom mjestu ga drugi puta pretrčavam. Na bic stazi šest puta smo se izmjenjivali isto je toliko bilo na trčanju. U tom našem natezanju, gore dol po lojtrici, zadnji kilometar mnogi mlađi su nam gledali u leđa. Slučaj za psihologa. Kroki profil Jana. Dakle, doktor psihologije, /1948/ citizen of Canada, preko 30 ironman distanci.Svake godine otprilike oko 80 000 triatlonaca krene u sakupljanje bodova. Njegov Ironman overall renking, 1265: . Obišao je cijeli svijet na račun triatlona. Nas dvojica već dugo ratujemo a ovaj zadnji je bio najteži duel, još uvijek ledim koljeno. Ocjena iskoristivosti koljena, par postotaka, ide još na gorivo zvana, volja vlasnika.
  Sljedeće naše viđenje zakazano 22.08 na Kraigersee triatlonu.
Za kraj, kako sam organizatorima, obećao da dolazim ove godine, biću u Gusjem selu i iduće. Zbog standardno izvrsnih kolača, domaćih. Pored kolača pomoglo mi je i gesta domaćih prema nepoznatom gostu, Meni. Budući na svaku trku nosim sobom i stare sandale, ovaj put sam ih uzeo da se na putu koji vodi do jezera ne hodam po sitnom tucaniku. Tko ne želi bosom nogom na tucanik može pored puta hodati po šumi i isprobavati da li iglice od crnogorice, bodu. I tako ja prije cheka ostavim stare otrcane sandale pored jezera sa namjerom da poslije trke dođem po njih. Friška figa, jezerska okolica čista kao da nije bilo preko 500 ljudi na startu. U blizini je bila kanta za smeće, bacim pogled u nju. Do vrha sa smećem, pa neću zbog opsesije za starudijom kopati po kanti. Odem ljutit na sebe, ipak mi je bilo krivo partnerskih sandala. Vraćam se u tranziciju. Odem do stola sa kolačima da ublažim tugu. To je treći puta da ih uzimam i punim kartonski tanjurić bezobrazno sa mnoštvo raznih kolača. Idem prema autu i prolazim pored mjesta gdje su naše stvari iz  prve tranzicije. Vrećica sa mojim brojem, uzimam ju a nedaleko potpuno same i moje sandale. Uredno ostavljene. Obradovao sam kao kad završim trku. Pa tko ne bi opet došao, makar se patiti. Dan, vruči, završava kišom. 
T
 

Ivanovec 2015

    Trkački pregaoci, trkači, /Bernat,Božić/,organizirali su na dan Ivanovca 25.06. utrku mjesta, dve distance 2,8 i 7 km. Izvrsna organizacija, dobra klopa i tekuća pitanja. Vino iz podruma Danice i Borisa Novak. Trkača svake fele i među njima Đunđek /91 g./ i Pap /88 g./ A kako sam ja bio osobni šofer sebi a i njima, u autu se vozilo četvrt stoljeća, falilo je par mjeseci i nešto dana. 
T
 

Globetka 2015

  Završetak proljetnog dijela.                                                                                                                                                                                                     Velepoštovana konkurencija, ženska. Uz dužno poštovanje sve su curice. I naravno muška, elitna kategorija, tkz. M 60. Za završno kolo malo smo se opustili, zahvaljujući vrlom organizatoru za tekuća pitanja /Božić/ koji je za kraj prvog dijela donio vrhunsku graševinu od Vinarije Danice i Borisa Novak. Vino iz gornjeg dijela Međimurja. Budući da su neki stručnjaci vino proglasli izvjesnom vrstom otrova, mi smo shodno tradiciji politike o ekologiji, kratko rečeno otrov neutralizirali.

Galerija

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 05 JULY 2015 15:45 )

 

Portorož

         07.06. Krenem ranije oko 6 sati, dobro je zauzeti dobro parking mjesto. Tri sata vožnje, parking u Marini skoro pun. Četvrti pokušaj ove godine, olimpijski triatlon u Portožu. Mjesto događanja Marina, po ustaljen običaju, svake godine nove pozicije za start i novo mjesto za tranziciju, novi cilj. Mjesto plivanja, novo. Na brifingu potpuno drugačije informacije nego su na stranici organizatora. Na kraju trke se vidio rezultat, jako puno triatlonaca diskvalificiranih.
     Pored tih dezinformacija, rak rana temperatura vode. Zna se pravila, mjerenje sat prije utrke, na tri mjesta i dubina 60 cm. I to staviti na informacijski pano. Temperatura zraka i vlažnost zraka. Ništa od toga.
 Vrijeme sunčano i previše, u 14 sati 33 stupnjeva u ladu i nešto povišena vlaga u zraku, koja je napravila pomor među triatloncima-82 %, posebno među mlađima. Plivanje 1700 m, bez neoprena, izlaz iz vode propisani tapison, ali je ispod njega kamen lomljenac. Dobro natučenih tabana, nastavljam trčanje po pokošenoj tranziciji i vužgi ga Blaž pet puta biciklom prema Piranu. Pet puta u hebeni breg. Lijevo koljeno škripa. Čudno da imam slično vrijeme bicikla kao i 2014 g. ali na trčanju se klatarim. Izgledam nikak, mlađi još gore, mnogi lipšu i odustaju. Hitna ima dosta posla, nekima treba fiziološka otopina. Bijedno sam izdanje kao naručeni film a nikad prikazan od strane bivšeg ministra Kalmete. Film se zove impresivno art imenom: Prometna renesansa Hrvatske, zna se autor Fimy media. Partnerica našeg majstora sa mora koji je zauzeo poduzetničko mjesto u Remetincu. Eh gdje je završio, čak mu ni rođendan nitko ne spomene /08.06/.Gdje ste prijatelji koji ste se hvalili sa brojem njegovog mobitela.
 Dakle ja se renesansno klatarim do trećeg mjesto u kategoriji. Veliko pitanje da li bi uspio bez bodrenja i navijanja mojeg prijatelja Romana Blatnika. Bio je glasan isto ko i ostalih tisuću navijačaA. Da, oni su ćuteći gledali kak se mi mučimo. Na trkačkoj dionici treba pohvaliti organizatora. Bilo je dosta vode, red bula, naranča i banana. Na dva mjesta su nas zaljevali sa vatrogasnim crijevom. Na kraju od sedmorice u kategoriji završio treći a za dva dana me detronizirali u četvrtog. Nažalost, ITU pravilo daje mogućnost da poslije trke u roku 15 minuta podnosi prigovor. Još jedan propust organizatora. Ja sam već bio na stranici kluba. 
   Poslije trke kak se šika, ulijem u sebe jednog Theodora.Na povratku prilikom vožnje zajedno sa sendvičima /pasta mi nije bila dosta/ još 3 litre obične vode. Da ali tijelo je još tražilo. Nisam imao više ništa za piti osim sportskih .izdarija i Theodora. Iako sam bio još u Sloveniji, ulio sam jednog u organizam. Držao sam jedne činjenice, koja mi je rekla američka sportska liječnica. Da sav alkohol u prvih pola sat ode u mišiće

 

Galerija

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 02 JULY 2015 17:12 )

 

Klagenfurt

 Krećem na treći ino test ove godine. Usput da se pohvalim. Zaslužan sam za rast izvoza prema CRO statistici i rastu BDP-a, makar u statističkoj grešci. Trenutno vladajući, hvale se rezultatima iako meni nisu ničim pomogli niti su osmislili moju poslovnu strategiju, niti imaju moje znanje a ni moje vještine. Nameće se glupo pitanje što će meni nesposobni političari. Samo da radim za njihove plaće. !?'!?
Kao i mnogo puta prije, sportski put ujedno je i poslovni. Napravio sam dostavu mojih proizvoda poštovanom kupcu u Sloveniji i onda sam si dozvolio da se opustim i produžim za Klagenfurt.
    29.05. Klagenfurt, prvi triatlon ove godine u prirodnom ambijentu. Vrijeme ugodno, sunčano, plivanje u Wörthersee jezeru, voda na površini 19 a na dubini 60 cm, 16 stupnjeva. Istu temperaturu drži naša Drava. Tranzicija u sportskom parku /trava/, na deset metara od vode, netreba razbijati stopala po tvrdim podlogama. Bic staza je zanimljiva, sa opasnim zavojima i na jednom dijelu dvostruki "s" zavoj. Veće učešće sudaca od triatlonaca, otpale im ruke od mahanja žutim i crvenim zastavama. Staza za trčanje, dio po sportskom centru i dio po obali jezera. Malo sam potrudio da i na trećoj utrci ove godine, osvojim treću medalju.
Veliku navijačku podršku imao sam u svom sportskom direktoru kluba HSV-a, Hannesu a i iz konkurentskog kluba „Sport am Wörthersee-Velden" nije izostala od njihovog predsjednika Wernera Urana, koji me bodrio putem razglasa.
   Vratiću mu tu uslugu dolaskom 14.06 na težak olimpijski triatlon, Pago Velden.
Za treće mjesto dobio sam najmoderniju Light opremu- Globo Lighting. Za svaki slučaj i katalog, čega svega nema.
 T

 Galerija

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 02 JULY 2015 17:09 )

 

Wolfsberg KTRV kup

 Teodor Pichler

   Jutro 23.05. kišno, čuje se kako vani lijeva kiša, nema potrebe gledati kroz prozor da se vidi kakvo je vrijeme. Bacio sam pogled na norvešku stanicu, mjesto događanja Wolsberg, kiša, temperatura za vrijeme utrke 11 stupnjeva. Kud ćeš ljepših uvjeta. Auto pun opreme a i odlučnosti da se ne osvrćem na uvjete za vrijeme utrke. Maribor, Dravograd, Wolsberg, nikad nisam tako brzo prošao Sloveniju, kao vrućim nožem kroz maslac. Pod takvim prolomom oblaka tko će stajati na cesti i mjeriti brzinu. Loši uvjeti za vožnju ali bi si zaželio da svaki put bude tako kišno jer se baš ne moram držati ponekad mučna ograničenja od 30 km na sat.
   Wolsberg, gradić od 25 000 stanovnika, na veliku žalost budućeg gradonačelnika Hrvatske može se slobodno nazvati metropolom. Na osnovu uređenosti, komunalnih usluga, gospodarstva ali i sportskih uvjeta. Ako bi bio zločest, spram onoga kada on stalno uvjerava, bulazni i lupeta o nekakvoj metropoli, onda neka ide pogledati kao izgledaju prave "Svetice". Sportski dio grada, sve na jednom mjestu, atletski stadion, teniski tereni, 4 nogometna igrališta i tri bazena, olimpijski, bazen sa skakaonicom i 25 metarski. Sva tri bazena  su od prokroma, vanjska. Voda je grijana na 24 stupnjeva. Na osnovu tih  opipljivih pokazatelja izgleda gradića, slobodnu volju prepuštam zamisli kakav je ostatak metropole Wolsberg. A što nema, nema fontana i nema bokova i puteva. U Wolsbergu je komunalno pravilo da je centar jednak periferiji, a ne Potemkinovo selo. Kiša me podsjetila da svi imaju vodovod, dok se u našoj razvikanoj metropoli neka gradska područja guše u smetju i nemaju vodovod. Najvažnije su fontane.                                                                                                                                                                    Za utrku su spustili vodu na 18 stupnjeva jer je zrak bio 11 stupnjeva. Po ITU pravilima trka se ne bi održala. Sportski dojam nije bio realan, triatlonci se zagrijavaju i trkačaju po zelenoj površini oko bazena a publika mrgodnih pogleda pod kišobranima, zimske jakne, neki i sa zimskim kapama, očekujući početak trke.
    Kao i svaki triatlon počelo je plivanjem, nastavilo se plivanjem na biciklu a po vremenskim uvjetima kišnim isto je bilo na trčanju. Poslije trke nije se bilo potrebno istuširati, te radnje bili smo oslobođeni nemilosrdno upornom kišom. Za kraj, samo su hrabri nastupili i završili utrku. Još jedna medalja za Varaždin i bodovi u KTRV.  Za mene prva zlatna u KTRV kupu i prva zlatna za klub HSV Klagenfurt od mene ove godine. Druga utrka i druga medalja.
 T

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 08 JUNE 2015 05:29 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 27

Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2
mod_vvisit_counterJucer90
mod_vvisit_counterOvaj mjesec6330
mod_vvisit_counterSve314547
Sponzori