Rab 2019

     Rab 08.06.2019, 11 po redu, pa kad već. Na trci sekunde idu sporo a godine lete. Nešto sa kvantnom mehanikom ne štima. Trebalo bi biti obrnuto proporcionalno.
Moram ponovo u osnovnu školu, što više godina da sam mlađi ?
  Rab, predivno mjesto, čari Jadrana, ljubazni ljudi, dobar prijatelj i vrhunski organizator trke Neno. Sunčano i vruče, isto kao u Klagenfurtu prije dva dana. U dva dana 1100km napravio sa plavom pticom. Na sprintu osjećam još 10km kamenitu i asfaltnu stazu Klagenfurta. Na bicu mala nezgodacija. Rotor je Talijanu bio crna mačka, nije pazio, zapeo sa pedalom i pao, za njim drugi pada, treći je uspio izbjegnuti pad a meni je ostalo da padnem ili da preskočim bic od Talijana. Uspio sam, dva pada sa bica u mjesec dana bilo bi previše. Poslije trke, doznao sam da je drugi nesretnik bio moj predsjednik kluba HSV Triathlon Kärnten  i dobrano se natukao, a Talijan neće mjesec dana hodati i na slamku će se hraniti. 
  Obranio sam prošlogodišnje prvo mjesto ispred upornog dr. Carelle.
 

Alstadtlauf Klagenfurt 2019

     Za posebne početne /zimski i Lignano triatlon/ rezultate u 2019 Dravom doplivao e-mail. Uplatili smo ti kotizaciju za trku 06.06. u starom gradu. Ako želiš osvojiti naslov,  Wörthersee Hero, dođi. Za Hero treba istrčati 10km, zatim 14.06. Swin & Run po Gundesen pravilu i 15.06. Olimpijski triatlon.
  Upalim staru plavu pticu i uz klimu na vruću stazu. Sretnem prijatelja Jana, on na 5km / 1 mjesto M70/ ja na 10km. Pored Kanađanina i mojih iz HSV-a, naletim i na varaždinsku obitelj, new citizens Klagenfurta, Lodeta.
 Branimir je trčao na 5km a Maja je navijala i imala djecu na oku. Mlađi Lodeta okitio se zlatom. Ja u okviru svojih mogućnosti, toliko da prođem na kolokviju za Hero. Od 474 zauzeo 349 mjesto, samo trojica starija od mene. Apsolutni pobjednik Lorber, HSV.    
Slike sa starta i cilja na Neurer Platz. Zašto je novi a izgrađen je 1514g. Na njemu ja i fontana Lidwurm a druži se s nama carica Marija Terezija. 
U Klagenfurtu joj podignut prvi spomenik u monarhiji K&K, još za života. Za Varaždin ju veže građevina-njezin poklon gradu. Stari varaždinci ju zovu škola kraljice M.T. Danas je to prva Osnovna škola u Vž.  
 

Grebengrad 2019

    Sa zakašnjenjem se bilježim.
19.05. Most Bednja-Čevo-Grebengrad 7,8 km.
 

Triatlon Ankaran 2019

      Na poziv Slovenskog triatlon saveza na kup utrku, odemo 25.05. nas dvojica, Zlatko i ja na sprint triatlon u Ankaran. Trka se ujedno bodovala za Alpe Adria kup. Sunčano vrijeme, morski ugođaj, voda na trasi od 15,5 do 17 stupnjeva. Ova godina zaista je čudna, sve u znaku broja 15. Zimski triatlon je bio na 15 stupnjeva  a sad na dva triatlona ista temperatura /vode/ čak i niža. Odlučili smo da plivamo bez neoprena iako smo imali odijela sa sobom. Naročito meni ne bi puno pomoglo na kratkoj dionici, Pao sam sa bica 10 dana prije i teško ozljedio koljeno i kod skidanja odijela mogao bi stanje samo pogoršati. Od 130 startera nekolicina smo plivali bez odijela, 17 stupnjeva bilo je uz obalu. Plivao sam dobro, čak sam  bio brži od drugog u kategoriji. Izlazak iz vode kompliciran, oštro kamenje, pa je bilo i posekotina, stepenice skliske. Zlatko je bio u kategoriji 7, vrijeme 1:39. Imao je nesreću da mu u kategoriji budu ironmani, svjetski prvak, prvaci države Italije i Slovenije i višestruki osvajaći AAT kupa. Ja sam izgubio na bicu drugo mjesto od Kermelja, brži sam bio na plivanju ali brdovita staza koljenu nije baš pasala pa sam na jedvite jade uspio držati tempo sa dr. Carellom. U brijegu me preticao a dostizao sam ga nizbrdici. Na kraju sam ga dobio i završio treći u vremenu 1:34. Limit trke 2 sata. 
  Mala ekipe /18/ HSV Triathlon Kärnten osvojili jedno 1 mjesto, dvojica po drugo mjesto i dva treća mjesta. Druga je ekipa bila na sprint triatlonu u Klosterneuburgu, plivalo se u Dunavu, voda 11 stupnjeva ? Treća u Innsbrucku na crosstriatlonu 1km/  27 km MBT/ 9,6 km voda 17,7 stupnjeva. 
Trenutno je HSV drugi u Austriji  www.triathlon-austria.at
 

Tužni dani i jedan sretan

          Gradonačelnik Pule proglasio je dan žalosti. Umrla Pula ??? Miletić kaže da će ovu Vladu pratiti ukrasno snažni epitet, grobari  hrvatske industrije.
 Mislim da je u odlučnom pravu. Uljanik, ej Uljanik je otišao u stečaj. 163 godina su brodili kroz razne sisteme, sustave, razne države, prijateljske a i neprijateljske ali ova Vlada je zabila zadnju brokvu u brodarski kas/š/un. Nije svako zlo za zlo.
   Osigurali su si prigodu da se opet hvale uspjehom. Trenutno u svjetskoj konkurenciji nemaju konkurenta. Prvaci uspjeha. Čestitam.
Oni koji me prate znaju da sam ja kao bezvezni priučeni ekonomista, odmah snažno i odlučno rekao da je to bankrot. Dovoljan mi je bio pogled na kratko u bilance 3 maja i Uljanika. Meni ne treba dejta rum. Možda tu i tam brazilski ili kubanski. 
Osobno mi naše stanje u Lijepoj sliči na politički roman Banket u Blitvi od Frica, hrvatskog Samuela Becketa. 
  Nije se odmah reagiralo, prije godinu dana kad je sabornica Mosta gđa Strinja-Linić u Saboru pitala za 500 milijuna pozajmice 3 maja Uljanika. Nitko nije u Vladi reagirao, čekajući da se mala vatrica rasplasna pa su onda, umjesto ministarskih obveza glumili vatrogasce. I hrvatska brodogradnja je izgorjela.
U BDP-u je u Hrvatskoj industrija sudjelovala sa 32%, sada 2,5% a kad zatvore spomenuta brodogradilišta možda neće biti ni 2%. Važno je spomenuti da isporuka jednog ozbiljnog broda BDP poraste za 1%. Ove godine nam predviđaju rast BDP-a za 2,6%. Dakle isporučimo 2 broda a svi ostali u državi cijelu godinu mogu mirno pajkiti.
Prepoštovani premijer odlučno i snažno tvrdi da agonija još nije gotova, jer će doći ponovo Kinezi za desetak dana. Čestitam i Sretno.
Nadam se da će Kinezi preuzeti našu Vladu.
Sve gore je iracinalno. Racio bi bio ako  bi cirkus sa brodogradnjom  preselili  u Japan. Ministar gospodarstva Japana kada bi mu ovako otišlo brodogradište u stečaj, ako bi bio odgojen jako konzervativno ili nedajbože da je imao pretka da je bio Ronin ili samuraj onda nebi izbjegavao da zamoli za oprost počinivši sepukku. Kod nas se sepukku primitivno prevodi kao harakiri. U blažem obliku molba za oprost bi bila, da otvori prozor od kancelariji na neboderu i skoči. 
   Hvala nebesima, udala se Maja Šuput. Vrisnula je, udala sam se. Čestitam i Sretno.

Zadnja izmjena ( Utorak, 14 Svibanj 2019 21:15 )

 

Pokajanje Canossa

      Iza Arene oko 200 m je Casa di Giulietta. Nije mi bilo ni na kraj opameti da obilazim fiktivna mjesta a vjerojatno da tako rano nije dvorište otvoreno a i da zjakam u nekakav balkon za 6 €.  Okrenem ja njušku plave ptice prema Mantovi pa Carpi i eto mene za sat vremena po autostradi u Modeni. Do nje sam stalno išao prema jugu, sad okrećem prema sjeveru u grad Reggio Emilia. Grad koji je dobio ime po konzulu i cenzoru Emilia, razlog prozaičan u ono doba 187 g. pr.Kr. izgradio je transvelzalu od Riminija, počevši sa mostom koji ima malu kopiju kraj Varaždina u Jalkovcu. A ja ima posebnu čast da sam na cesti kojom su Rimljani išli prema današnjim Kominu i Sudovcu. Emilia je izgradio 260 km dugu cestu ravnu pod konac /kako, čime ?/ i dan danas ta cesta raspolučuje Bolognu/ nekad via Emilia, danas via Rizzoli / na pola. Uz ovaj grad osnovani su i Modena, Parma, Reggio i Piacenza u kojoj je cesta završavala.    
    Sat vremena mi je trebalo do Canosse. Pred njom se vrijeme naoblačilo pa snimke nisu baš. Poslije je sunce opet izašlo ali sa krive strane za snimanje. O Canossi netreba puno pisati. Henrik lV car S.R. carstva, preko 30 godina bio u svađi sa papama, svrgavao i postavljao svoje pape, molio na koljenima a i ratovao i proganjao, ukupno za njegovih 56 godina pet papa se promjenilo. Grgur Vll ga je nekoliko puta izbacivao iz crkve i za prvi puta je sa 27 godina išao iz Bavarske preko Alpa po zimi bos po oprost. Papa nije znao za oprost pa se uplašio i zbrisal u dvorac Canossu kod uticajne grofice Matilde. A babac je voljela, mlađe je slađe, sa 35 g. uzela muža od 17 g. Eh predraga Matilda, da dana živiš u nas imala bi posla sa USKOK-om i sa pravobraniteljicom, jednom, drugom, trećem i bila bi sretna ako ne bi završila kao G. Bruno, zbog seksualnog predatorstva.  
   Henrik je došao pred dvorac i tri dana ga nisu pustili unutra /snimio sam dva ulaza, pred kojim je bio ne zna se. Osobno sumnjam da je bio bos. Možda, vjerujem da su mu grijali crepove za noge, pa je onda lako trpio zimu. Dvorac je mali, svega 10x10 m i bio je na tri kata. Jedna snimka je s prozora Matilde, pogled na jug. Ulaz u dvorac je zabranjen, možda da tko ne skoči sa litice. Ja sam upao dronom. U zgradi gdje je muzej, siromaštvo u artefaktima. Dvorci Trakošćan i u Varaždinu su prebogati povijesnim predmetima. Ulaz za razgledavanje 4 €. Za sjećanje uzeo sam kamen od litice, geološki pješčenjak. Povratak u Reggio. Od Reggio prema Modeni, preko Bologne za Padovu.
Do Varaždina za 7 sati, prosjek oko 110 km/h. Dva puta stao za gorivo, dva puta ispustio vodu, čekanje na granici. Kroz Sloveniju od Kozine do Pasjaka dozvoljena brzina 30-50 km/h. Dobra vožnja u 42 sata i 4 sata spavanja. I nekakvu trku završio, ukupno tri trke. 
Slabo sam bio anemičan.
 

Pokajanje Padova-Verona

Poslije teške pobjede, pasta party i proglašenja najboljih, izlijao se proljetni pljusak, pa smo se ubrzo završili druženje. 
   Ja sam pokrenuo plavu pticu i krenuo na put pokajanja kao Henrik lV. Prošao sam pokraj Venecije u mislima pozdravio Aleksandra, alias sv. Marka. Zaustavio sam se u Padovi. Parkiram na mjesto gdje je dozvoljeno ostati 1 sat, via Galilleo, blizu Antuna. Prolazim starim dijelom grada, via del Santo. Osjetio sam istu uzbuđenost kao kad sam hodao oko Coloseuma. 
Svi ti gradovi su iz ere prije Isusa. Hodam po istim kamenitim pločama koje su trošile noge povijesnih osoba. Stojim pred ogromnom bazilikom sv. Antuna Padovanskog. Domicili mu se za njegovo govorništvo, čudesa a još više za humanost odužili sa prekrasnom građevinom od duplo pečenom opekom, posvojili su ga iako je bio rođeni Portugalac. Snimio sam sebe ispred ulaza i na mjestu gdje je najrađe boravio. Kao relikvija je ostao njegov živ jezik i dio čeljusti.                                                                                      Po informaciji koju imam vjernici ne mogu vidjeti te relikvije, tako da sam slobodno odšetao natrag do auta okrepljen duhovno a pomolio sam se za sve žive i mrtve ako će to pomoći. Možda se našoj Vladi prosvijetli pamet.   
    Krenem prema Vićenci, treba napuniti rezervoar. Kružim u noćnim satima, a benzinske pumpe sve na samoposlugu i svaka ima jednu damu noći. Ne usudim se stati jer nisam siguran da neće iz mraka iskočiti kakvi majstori i eto cirkusa. Na portalima je bilo baš ovih dana takav noćni napad u Detroitu. Prođem pokraj njih desetak i svaka je na samoposlugu i uz neizbježnu damu. Čudi me da nema pajkića, vjerojatni i oni imaju korist od tog noćnog rada. Idem prema Veroni  u hostel. Rano dizanje i u 7 sati tražim gdje ću natočiti gorivo. Spazim pumpu, diesel 1,44 na autostradi je 1,77 i stanem. Gledam u pumpu, max je točenje za 20   a ja imam 100. Prošle godine sam u Pisi natočio za 50 a sad sam u brigi, jer automat ne vraća novac a u rezervoar neće stati za 100   . Spas dolazi u novom Mercedesu, stariji čovjek ali mlađi od mene počne točiti, krenem prema njemu. Spazi me i vidim da je sav napet kad mu prilazim i sa posebnim oprezom gleda u mene. Osmijeh zakačim na lice i zaželim Buongiorno signore, on ništa i dalje napeto gleda u mene. Imao sam dojam da će uskočiti u auto i bris. Progovorim engleski i objasnim mu moj problem. Znao je engleski, malo se opustio i pogledao je moju registraciju i bio je manje napet ali i dalje me držao na oku. Ja sav zdvojan, do 9 sati nigdje neću moći natočiti  niti promjeniti 100. Sam se je ponudio i razmjenio mi 100, dobro ju pogledavši. Izvadio je iz đepa pozamašan sortiran bunt   i dao mi po 20, ja sam mu zahvaljivao i stavim novčanik na krov auta a on mene upozori svojim prstom u oko i pokaže na novčanik. Iako je prvi natočio čekao je da ja krenem a onda je krenuo on. Dakle moj spasitelj je bio makro, pokupio je noćni utržak. Uđem u zabranjenu zonu pred Arenom i ovjekovječim moju plavu pticu.   
https://photos.app.goo.gl/psrJL6dVkyNjLX3C6    

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 05 Svibanj 2019 15:22 )

 

Inšpektorat

   Najpoznatiji glavni inšpektor u Hrvata Mikulić, doktor čega, ne znam.., znam da je rudar. Kod nas je nastala pomama za doktoratima, nije bitno iz čega bitno da se nakitiju titulom. Slično se nekad događalo u Jugoslaviji, drugovi su bili na funkciju a bili su doslovne nepismeni pa su onda na brzaka završavali Političku školu Đuro Đaković a onda im je nebo bilo samo kraj. A gdje im je znanstveni rad, publikacije ili nedajbože inovacije. Sramote sebe, znanstvenike a i državu. 
Zašto je taj Mikulić bitan, pa vrhunski doktor demagogije. Do sada je držao štangu /HDZ/ Bandiću u Gradskoj skupštini. Kad su zdrave snage Zagreba trebali srušiti Bandića HDZ ga podržao. A kako je politika ku... ovaj podržava sa svojim žetončićima/ mnogi tvrde da kupuje sabornike / HDZ u Saboru. I tako se nesposobni i jedni i drugi održavaju na vlasti. Pustoši se Lijepa Naša materijalno i ljudski. Ostaće samo HDZ i njegovi epigoni i penzioneri koji prežive.
  Inšpektorat ? Novinari su brzo nanjušili da će biti novih zaposlenih 500 i da će ih ukupno biti oko 2000. I sad na scenu stupa g. inšpektor i namrgođen objašnjava da je čak smanjio broj inšpektora za 160. Kako su naivno i glupo upali u intelektualnu zamku a doktori nauka. 
    Kako im sada nije kriv Milanović kojem je glavni inspektor Jordanić radio sa 700 inspektora. A za vrijeme vladavine prepoštovanog premijera Plenkovića u administraciji je zaposleno 2500 ljudi. Uljanik i 3 maj se gase. U Inšpektoratu će u sektoru za ljudske resurse raditi 106 ljudi, na normalnom jeziku to bi rekli u kadrovskoj službi. U GK Međimurju kad nas je bilo 12000 radilo je 5 osoba sa šefom na čelu u kadrovskoj. 
    I onda se čude kad je HDZ-u 350 000 izdajnika zbrisalo u EU za koje smo platili obrazovanje 450 milijuna . Ali nismo zatražili kompenzacijska sredstva.
Što radi Vlada a i njihovi vrhunski EU parlametarci, blebeću gluposti pred kamerama i vuku 8700  mjesečne plaće. 
Šef Kluba u Saboru, onaj koji je dr Ivi nosio crne fondove u torbi, tvrdi da nema zapošljavanja u administraciji  Taj ništa ne vidi ni ne čuje ali zna da ne zna govoriti hrvatski. Objašnjavao je to zapošljavanje i tvrdio da to neki govore koji su analalafabate i tu riječ je morao pročitati i tri puta ju pogrešno izgovorio.
Morati ću nabaviti prevodioca kad taj govori ili psihijatra.
  I to psihijatra iz vica koji nacrta krug, trokut i kvadrat pa upita psiho bolesnika na što ga ti geometrijski likovi podsjećaju. Na golu ženu stiže odgovor. To je prostački odgovor. Doktore nije mi jasno, sad sam je prostak a ko crta gole žene, vi ili ja.

Zadnja izmjena ( Subota, 04 Svibanj 2019 03:24 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 45

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas15
mod_vvisit_counterJucer36
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2403
mod_vvisit_counterSve1598692
Sponzori