Vjeruju samo u svoju korist

      Misleći ako odlaze na misu, guraju se u prve redove /a bili su komunjare/ drže govore sa propovjedaonice, da su veliki kršćani a time i veliki Hrvati, domoljubi a djela su im sramotna. 
 Etika, liječnička, građanski moral, vjernica. Hipokratova zakletva.
Vjernik a bioterorista, vidi druge a sebe ne u prepunoj crkvi. Nastup na presici vratio me je u mladost kad sam slične monologe sa specifičnim diskursom morao slušati od Agitpropa. Slušajući i gledajući presicu ostao sam zapanjen, izričaj je bio na liniji jednog poznatog druga koji je stalno ponavljao: domaći izdajnici potpomognuti sa vanjskim neprijateljem.
  Zbog takvih kršćana odlazio sam na razgovor kod mog katehete. Da mi on vrati vjeru u vjeru. Nažalost on je otišao svojim putem i ostavio me u društvu nekršćanskih kršćana. 
U pravih kršćana ima božjeg milosrđa i duhovnog bogatstva. Kroz povijest je bilo jako puno osoba koje su se davale kršćanski. 
 Što znači biti pravi kršćanin. Sve je zapisano, treba čitati i činiti dobra djela a ne izgovarati isprazne fraze. Djela su bitna.
  Pomisao na posebnog sveca, blizak našem vremenu, vraća u vjeru. Svećenik kršćanin, Maksimilijan Kolbe u logoru Auschwitz tražio da zamijeni osuđenog Gajowniczeka/ imao je obitelj i dvoje djece/ na smrt gladovanja u bunkeru. Od 10 logoraša Kolbe je zadnji ostao. Nakon 14 dana još uvijek je bio živ i ubili su ga injekcijom, da mogu opet puniti bunker. Gajowniczek je preživio strahote logora i bio je prisutan kanonizaciji svog spasitelja u Rimu .
 Za taj čin samodavanja, ljubi Boga, a svojeg bližnjeg kao samoga sebe, Kolbe je proglašen svetim.
 

Da se ne baci u nepotizam

     Koliko vidim nitko još nije razmrsio Gordijski čvor. Zvan, da se ne baci.
 Kako nas vitlaju da se ne baci.
Tehnologija je jednostavna jer nema javne liste pa je moguć kriminal pod ađendom brige za građanstvo a posebno "da se ne baci". Cijepe se prekoredni mimo protokola i propisanog registra. Posebno je oštroumno objašnjenje iz HZJZ ako se cijepi pod "kraj vremena". Lakše prođe "da se ne baci". 
 * Kad se ide cijepiti ne troši se potpuno do zadnje doze pa uvijek ostane neka količina da prikrije ađendu. Isplaniraju unaprijed cijepljenje po registru i ubace privilegirane u ađendu , da se ne baci. Kad se otvori cjepivo i pomiješa sa fiziološkom otopinom u roku 2 sata se mora cijepiti ali se može staviti u friz i cjepivo može stajati 6 sati.
 * Recimo imaju 60 pacijenta za cijepiti, 10 doza, 6 cjepiva iz jedne doze. I onda ko za vraga baš dva fale, bolesni su ili su odustali. Uvijek se nađe neka ađenda
Po protokolu bi se zvali sa liste, ne zove se jer su baš slučajno kod zubara našli Borasi /došli na konzultacije, ha, ha, ha/ koji su u ađendi preboljeli coronu ali da se ne baci oni se ubace na listu srama. 
A ona dvojicu za koja su bila  kao "fol" nedostupna, mogu se cijepiti idući dan. Ako se ne dozna, vuk sit a ovce na broju.
 Borasi i slični elegatno prođu pod ađendu "da se ne baci"
Za takve ađende u Njemačkoj idu kaznene prijave. Po fufljavom Kajiću nema potrebe za protokol.
I kod nas mogu mogu ići kaznene prijave. U Kaznenom zakonu ima članak, nesavjesno liječenje. Liječili su one koje nisu trebali a istovremenu ljudi umiru. A ima i trgovina /cjepivo /po privatnoj listi koristeći društveni položaj močnika. U Americi se takvi slučajevi vode kao krađa-kokošarenje. 
Hvala Vladi na sramotnom amnestiranju prof. Markotić. Otkad je Vlada sud. Više se ne ponašaju ja sam država, nego ja imam državu.
Ona je to zaslužila jer je javno priznala na pressu da je širila nepotizam i davala prekoredne usluge na svojoj klinici.
   Kompletna ekipa koja nas maltretira, sa budite odgovorni, treba se smijeniti i kazniti.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 14 FEBRUARY 2021 06:07 )

 

Cijepivo

     Krešić N1 pronašao je novu žrtvu. Cijepio se i Lukica iz Banje Luke.. Iz HGK su odgovorili da se nije cijepio. Novinari tragači iskopali su da je to bilo 13 01. i 04.02. Pa mu nije drugo preostalo da prizna i da su kolegice pogrešile.  
Pravdao se da je imao turberkulozu da ima astmu i da ima problema sa disanjem g. Toliko bolesti, čudo da je živ. Nije htio reći gdje se cijepio, jer nije ni u registru ??? Možda se i on cijepio pri zubaru. Imam susjeda koji treba operirati srce. Nema operacije dok se ne cijepi. Branitelj je i star je 61 godinu. Da ima astmu već bi mu izmijenili ćuku. Sad je jasnija ona lista cijepljenih  pod "ostali" a ima ih 4000.
A koliko ih ima u staračkim domovina kojima može biti i obična kihavica smrtonosna.
Toliko bolestan a legla mu večera za 17000€.
 Predsjednik je HGK ali usput je i predsjednik Savjeta zg Sveučilišta. Po zakonu Savjet se treba u godina dana 4 puta sastati. Nijednom se do sada nije sastao. Sad kad su nasapunali dasku evo sastanka.
Umirovljenici su naporni i ne žele Astru i još k tome da Vlada preuzme odgovornost. Ma daj, pa slušajte ministra Beroša kako je on uvjerljiv. Kao i marljivi epigoni.
Ja bi mu predložio da zaboravi na Agitprop, toga sam se naslušao.
Kako smo mi u kapitalizmu neka mi izvoli dati bankovnu garanciju bez protesta i ja ću hrleći dojuriti na Stomatološki odjel Rebra da se cijepim Astrom.
   15 država EU ne cijepe starije od 60 /ITA-55/ a JAR ga je izbacio iz upotrebe.
Budući su mjere popuštene a ne mogu u restoran, ni na terasu, jurim u kockarnicu. Da punim državni fiskus.  

Zadnja izmjena ( Petak, 12 FEBRUARY 2021 05:57 )

 

Pad morala...

        Kad se pomisli poslije svih ovih, najblaže rečeno blamaža/ afere, kriminal, korupcija.../ jednom dođe kraj, eto nove afere. Krivci su oni koji se bave javno plaćenim poslom i nemoralni koji se guraju na račun tuđih života. Kad je afera pukla svi peru ruke i osuđuju.
   Jučer na konferenciji novinar Krešić /N1/veoma inteligetno podmetnuo aferu Boras. Pitanje je bilo kakav je protokol cjepiva, da ne propadne što s njim. Beroš je odmah prepoznao slučaj i brzo se ogradio i rekao da je zatražio istragu. 
Znači istraga. Hm.
  Ostali su zamuckivali, trokirali. Zabezeknuto sam gledao kako se može biti javni djelatnik i tako nisko se ponašati. Išlo je podmetnuto pitanje istog novinara, da je redakcija zatrpana informacijama da par Boras /prebolio coronu/ nije jedini. Javila se i dr Markotić /bioterorista/ da i pri njoj isto bilo takvog cijepljenja. Odgovorni nisu znali ni na jedno pitanje odgovoriti, posebno koji su na listi cijepljenih "ostali" a ima ih 4000. Napravili su raster da se ništa nezna ko se cijepio.
Zanimljivi bi bilo da i javnost zna koji su ti priveligirani. Novinari su uhvatili i Đakića, koji je također prebolio coronu.  
Tu se ne radi samo o moralu već su nekome oduzeli život.
Glavni krivci su svi kojima je to dužnost i trebali su napraviti banalnu javnu online prijavu, gdje bi se prijavljivali, imali bi rang listu i starije od 65 godina koji se ne bi cijepili sa Astrom.
Tako imaju sve ozbiljne zemlje pa čak i Srbija. U radijskoj emisiji prije par dana kazali su da se razmišlja o tome. Paljenje na albanske svjećice.
Istom brzinom kako se ide u saniranja potresa u Zagrebu pa isto tako i na Banovini. 
 Nameće se pitanje tko će u slučaju Boras odgovarati. Taj koji im je omogućio cijepljenje izjavio je da mu je žao i da više neće to činiti. Dakle dođeš na sud kažeš da ti je žao što si ubio 2 osobe i da nećeš više. I adio.
Bračni par došao je na Rebro- stomatološki odjel po drugo mišljenje.?? Pa se dvaput cijepio.
    Eto ima materijala i za treće mišljenje. 
Danas je tvitnuo "tć" da je uloga Sveučilišta značajna i odgovorna... Da kad ti se supruga kandidira za dekana Ekonomskog fakulteta a rektorov kandidat pobijedi.
Pa nije valjda da su ga njegovi otpisali  i sapunaju mu dasku.
Zanimljivo je, čijim glasovima je rektor pobijedio na izboru. Sa glasovima prorektora studenata. Još bi bilo zanimljivije gdje su se ti zaposlili. 
Ondak tu imamo i neku nadstrešnicu, pa počasnog doktora.... i tako ide kolo ja tebi ti meni.
Rezultat, zagrebačko sveučilište sve niže tone na rang listi T.H.E. od 02.09.20. na mjesto 1001+ a splitsko je na 801 do 1000.  

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 11 FEBRUARY 2021 13:55 )

 

Bauk je bauk

     Prethodni esej / preskočim Gunse/ napisao sam da je bauk u Europi. No bauk kruži i u našem Saboru. Vladajući su odbili ukinuti komunistički harač Gospodarske komore. Jučerašnji model odgode i obećanja, isti takav imali smo i 2008. Poslije 12g opet se ponavljaju obećanje da znaju kako reformirati Komoru. Pljunuli su poduzetnicima u lice. Posebno, prirepak HDZ-eu propala stranka HLSL sa polovičnim zastupnikom. Taj zastupnik je danima galamio da treba ukinuti harač a jučer se predomislio. Poznato je kako HDZ obrađuje žetončiće, nameće se pitanje, da li ima tu političke trgovine. 
  Predložak je Čačićeva stranka koji je prije 10 godina /Raspudić/ rekao da takvu Komoru treba ukinutu a sad tvrdi da je to štetno i populistički. Tako je. U Varaždinu imamo 2 tjednika koji su senzacionalno prenijeli da Varaždin dobio u Vladi 2 tajnika. Za te ljude prvi put čujem, potpuni anonimusi ali znam da su iz Čačićeve stranke. Danas tajnici, sutra će biti "vrhunski ministri, diplomate" ...Tako se stvara negativna selekcija i onda se čudom čudimo da smo zadnji u EU. 
Što se tiče same komunističke Komore, sve tranzicijske postkomunističke zemlje su ukinule svoje Komore i osnovale nove, neke imaju privatne. Tako Estonija sa svojih 38 zaposlenika 18 puta više izvozi od naših 500 uhljeba. Slovenija 12 puta više izvozi od nas. 
Vratimo se natrag na bauk u Sabor.
   Oporba je u pravoj artiljerijskoj kanonadi napala Hrebaka da je licemjeran. Pljuštale su kritike tako da je Jandroković izgubio dobar glas koliko je izrekao opomena. Hrebak se pokušao bezuspješno obraniti no u pomoć mu je uskočio Bačić, kojeg u Saboru zovu torbar, umotvorinom da je SDP bio na vlasti 8 godina pa nije ništa napravio. Vrlo pametna misao. Da se sve popravi što je HDZ uprskao, trebati će, ne 8 nego 28 godina da se sve popravi. Toliko će trebati da se završe svi kazneni postupci. Kao stranka imaju prvostupanjsku presudu za kriminal. Ne zaboraviti da imamo u zadnjih 30 godina nulti rast BDP-a.
    I kad se je očekivalo da je dosta sramoćenja Hrebaka saborski zračnim prostorom se proširio bauk od zastupnika Bauka. Zatražio je 10 minutni prekid sjednice da se konzultiraju u stranci a u stvari iskoristio za tiradu o Majdakovom romanu. Izvrsni sarkazam. Pazi, kresni me ali da ostanem nevina. Dvije sestre se rastale pa se opet srele /HDZ i HSLS/ a iz prezimena je iskovao hrebanje, analogno je dobio pridjev hreben. Završio je svoj tužiteljski pledoaje sa narodnom da ne možeš biti pošten i hreben. 
  Bauk je sa 35g. ušao u Sabor i tako je imao čast da meni uruči 3 medalje i 2 pokala u Supetru 24.08.2008 za državno prvenstvo, kup....jedini u HTS-u sa toliko trofeja na jednoj trci. Kolega Pavić vodi proglašenje, prvak Hrvatske, prvi u kupu i kod treće medalje Bauk se okrene prema Paviću i pita da li to mene netko zajebava. Pavić sav ustreptali, ne, ima još a trebalo se je i požuriti jer je zadnji trajekt išao u 21 sat a mi, Marinić-Kragić /lijevi/ i Armando Spinelli /desni/ kao najstariji još na postolju u 20 i 20. Sa Armandom se znam od predivno teške trke, po staroj stazi na Veliko Rujno 2006.    

Zadnja izmjena ( Subota, 06 FEBRUARY 2021 17:03 )

 

Guns N' Roses and Čačić

      Ujutro 17.09.1991, poslije noćne pucnjave dan je osvanuo sunčan a ulicom se razmilila teška grobna tišina. Od zvukova ničega, nit pjev ptica ili bilo kakav šum. Mali Sever je u noći poginuo, ostao sam na prvoj crti. Počeo sam psovati samog sebe, nisam mogao naprijed jer ih je bilo previše u kasarni a ako krenem unatrag, može me netko od naših  prijateljskom vatrom počastiti.
   Onda mi pade ideja i pustim /imao sam jaki zvučnik/ U2  Bloody Sunday pa Guns N' Roses....
Danas je rođendan Axlu Rose rođendan, neka mu sretan bio. Njegova muzika mi je održavala moral.
A zašto i Čačić. Doručak i gledam N1. Čačić gost. Doslovce je rekao da je Komora parazitska institucija. Ne. Ali je Martinčević glasala protiv oporbe. Da se zna. Ne.
U točno 9 i 45 izjavi da je on prvi u Hrvatskoj rekao da se cijepimo sa Sputnjikom. Ne. Novinarka mrtvo puhalo, nije ga pitala kada je to bilo. 
  Dakle neka kaže koji je to bio dan. 
Usput neka kaže ko je glavni u firmi sa Cipra koja je kupila dio Coninga.

Zadnja izmjena ( Subota, 06 FEBRUARY 2021 12:13 )

 

Hет Прохода Pfizer ll

     Gledam jučer konferenciju stožera. Rapsodija bedastoće. Cjepiva nema a ko iz paštete na sve strane iskače slogan "Misli na druge. Cijepi se!" Postavi se pitanje o Sputnjiku. Krene hvalisanje kako smo najpametniji u Europi i kako se izvrsno nosimo sa situacijom i da kod nas nema policijskog sata. Redom Božinović, Markotić, Capak /gdje mu je kutija Pfizera, da snese koje jaje/.  Samohvalisanje a situacija je i dalje dramatična. Ljudi i dalje umiru. A naši vodeći / zure/ žure prema Briselu, jer tam je pravi uhljebistam.  Pola sata prije zasjedanje EU Komisije /afera/ dolazi prijedlog da se zabrani izvoz cijepiva iz EU. Brzo se sjetili. 
   Poslije bezvezne govorancije novinar Špoljar primjeti, odgovarali ste pola sata ali ništa o Sputniku. Javi se Božinović riječima. Vi Špoljaru ne vodite ovu konferenciju. Eto kad proradi komunistički zanos.
  Da mi je 5 minuta vlasti Hrvatska bi gospodarski prodisala i radili bi svi ko šmrkljavi. Jasno oni koji žele raditi a uhljebi bi i dalje primali nezasluženo. Ovako ćemo da kraja godine glavinjati i čekati čudo. I dalje biti maltretirani svakodnevnim cendranjem.  
  Dana 10.12.2020. napisao sam esej Hет Прохода  Pfizer, dakle Fajzeru cipela i da bi se rado cijepio sa Sputnjikom.
Da smo tog dana nabavili Sputnjika danas bi imali rast BDP-a za 3,3% ovako nam pada 4,2%. Količina od 2 milijuna to bi bilo oko 60% procijepljenosti.
  Sa 01.01. startali bi u Novo doba. Ali mi dalje cendramo i pravimo se važni jer smo briselski zarobljenici. Nesposobnost je bauk u Europi. Ali ima onih koji su sami riješili cjepivo Kao Orban koji je kupio Sputnjik. Za primjer su i komšije iz Srbije koje imaju 4 vrste cjepiva, cijepili 500 000 a mi 60 000. 
A kako bi nabavio. Već sad bi Rusima ponudio obalu neka biraju za odmor a ostatak neke proberu u hrani i piću. A nešto bi se i keša našlo za cjepivo.
Konačno i sam ruski ambasador ponudio je cjepivo. Međutim mi u našim redovima imamo drugove koji predsjednika Putina ne uvažavaju. Imamo vrhunsku diplomaciju pa je Putin tri puta otkazao dolazak.
Zadnje vijesti 20.01 podnešen zahtjev za registraciju Sputnjika. Odmah su se lupeži javili da će sve količine isporučiti. Uzgred pola svijeta traži Sputnjika.
Mi kao mali od kužine čekamo da nam se Brisel smiluje. 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 04 FEBRUARY 2021 13:24 )

 

Još ni jeden Zagorec

      Nije prodal svoga vina, vse mu ga je popila vesela družina. ...i nikom nije lepše nek je nam, samo da je tako svaki dan... 
Davno je bilo kad sam se tako slatko smijao. Taj Tušek je neotkriveni talenat za stand up komičara, brzo govori i to vickaste stvari iz svoje partije. Da pukneš od smijeha. Kaže da može pojesti Vladu za doručak iako se taj u životu nije vruč vode napio. Temeljno znanje je bogoslovija sa koje je zbrisal pa mu od tuda fraza da bi pola Vlade pobrisal.
Završio je  Effectus /ima samo pravo i ekonomiju/ a dekan je Crni labud. Savjetnik premijera. U Yugi smo imali višu partijsku školu Đuro Đaković.
Tušek u retorici ima čestu poštapalica /u svakoj trećoj rečenici/  j.. ti pas glavu. Vrhunska, u kojoj školi je to naučio. Može ju patentirati kao budući politički tajnik HDZ-a, što mu je dječačka želja ako već ne može biti ministar u Vladi. Ili da bude bog i batina svemira. Ako mu USKOK nađe nekakvu problematičnu radnju, dobar fiškal ga bude lako oslobodil. Jer je trgovao političkim utjecam sam sa sobom, podijelio si je radno mjesto direktora svemira. Ili biti čuvar parka, ma hajte molim vas.
  Meni se čini da su dečki malo previše zagledali u čašu i još ako je na dnevnom redu bio "direktor" onda je sve jasno. Poslije litre "direktora" imaš dojam kao da si najeo bunike.
   Poznato je da se partijski šef odredio da je sve to banalna greška. Isto tako i misli predsjednik Milanović, ne vidi u tim radnjama kriminal. Pa kad se nudi radno mjesto ispod stola za koje raspisan javni natječaj onda se moramo zapitati u kojoj to državi živimo. Čemu javni natječaji ako kojekakvi dripci imaju zagarantirano mjesto na račun poreznih obveznika. Tako imamo da nam šnajderi, bravari, frizeri i sa školom za plesni tečaj vode gospodarstvo. A stručnjaci zbog njih odoše nam u Njjemačke 555 000 i Irsku 110 000. 
Na kraju kad se sastavi ađenda od toga neće biti ništ, možda se jedino bude ugasila jedna zvijezda.
Svemirska.
 https://www.youtube.com/watch?v=4Jdhr_7t4rE 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 28 JANUARY 2021 06:31 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 60

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas90
mod_vvisit_counterJucer307
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5165
mod_vvisit_counterSve1706224
Sponzori