Hajdina

     Subota, 05.05 vozim se bicom zabranjenom zonom po gradu, poslovno. Ničim izazvanim dođem pred zgradu Županije. A ono niodkuda neki štandovi. Bacim pogled, izložene neke delicije, penzići kruže i čeznutljivo bacakaju poglede. Ja neformalno parkiram plavu pticu /malu/ a formalno zapitam kaj se nudi. Nudili su se domaći kolači od eko domaće uzgojenih žitarica.  
     Međutim, nisam baš bio previše oduševljen ponuđenim. A povezanost sa politikom dalo mi je naznaku da uđem u dvorište Županije. I nisam se prevario u procjeni, naiđem na udrugu Hajdina, sve od reda curice, obučene u narodnu nošnju, Zbelava-Kneginec /Andrija ll- svi junaci nikom ponikoše/.
    Nisam nikom poniknuo, nego sam odmah navalio u razgovor sa zgodnim prezentericama i uzgred sa guštom mljackao gibanicu. Zanatski urađenu od hajdinskog brašna, domaćeg ne kineskog. Bilo je tu još mnogo hranjiva od koščićnog ulja i hajdine.  
     Marko Polo je otkrio Kinu, a Kina je otkrila Hrvatsku.
  I tako ja pohvalio sve što se dalo pohvaliti. Upoznao sam predsjednicu, koja je rekla da će poslati mail, da ih pohvalim.
Nije se javila, ali eto malecko sam se odužio.    
 

Green devil Medvednica 2018

      Počela je Multisport sezona. 
Državno prvenstvo u cros duatlonu u organizaciji TK Maksimir, 21.04 supersprint i 22.04. sprint. Skupilo se nekih stotinjak takmičara. Ovakve zahtjevne trke, zbog svoje težine u pravilu se izbjegavaju.
Dobra organizacija. Tehnički zahtjevna staza za trčanje, a posebno za vožnju biciklom. Dijelom razrovana šumskim traktorima, nekoliko teških uspona i opasnih nizbrdica. Na mjestima sa lomljenim kamenjem i dodatno opterećena zbog neodgovornih takmičara koji zapnu pa blokiraju stazu pred uspon. Posebno su neki loše vozili slalom vožnju kod tranzicije, pa se stvorio čep baš ispred mene. No to ide u sportsku inteligenciju a i kućni odgoj.
  Oba dana oba su pala, kad sam po kazni bio jedini u kategoriji M65 i najstariji takmičar.
U dva dana dva puta bio državni prvak. Kategorija niže, isti slučaj sa poštovanim kolegom Dikonom. Bili smo konkurenti sami sebi.
 

Zadnja izmjena ( Utorak, 15 Svibanj 2018 15:46 )

 

Proglašenje najboljih sportaša Varaždina

 55 po redu proglašenje najboljih sportaša, 29.01.18. održano u Varaždinskom kazalištu, na glavnoj sceni sa produžetkom u koncertnoj dvorani uz ponuđeni bogati stol i DJ.
Ugodno druženje sa novim i starim sportašima. 
Posebnost proglašenja je, da su dva člana TK Varaždin dobitnici nagrada, laureati za pregalaštvo na sportskom polju. 
    Zlatna plaketa za Dragutina Dolenca, najbolji od najboljih trenera. Ima pulena sa mnogim postoljima, brojnim u Europe, bliže destinacije.
I drugi prekaljeni sportaš, Zvonimir Tumpić dobitnik diplome.

Zadnja izmjena ( Subota, 10 FEBRUARY 2018 05:58 )

 

SKUPŠTINA i ZAHVALA

      U Novoj godini, Skupština kluba zahvalila se na pomoći u postizanju opet odličnog rezultat našeg člana. U međunarodnoj konkurenciji osvojio oba kupa, o kojima je pisano.  Tako su, osvajač i osvojeni kupovi otišli u legendu. 
Bez sponzora i njihovog suporta, velikih i malih, teško bi se ti rezultati ostvarili. 
Rezultati su došli iz velike patnje koja se pretvara u osobno zadovoljstvo. 
   Sponzori koji su omogućili rezutate.
Leonardo d.o.o. najveći trpeći sponzor.
Jadransko osiguranje, Moje, vaše i naše osiguranje. Pomoću osiguranja odlazilo se na trke i dolazilo sigurno kući.  
HSV Triathlon Kärnten, za nastupe u Austriji.
 Slijede poslovni partneri, domaći a i ino partneri, ako ništa drugo što uredno plaćaju isporučenu robu. 
Posebno Thule, Tim Panex, Weyland Corporation, P. Beretta, 
  Novi partneri su EDI pekara, Mesnica Šanjek.   
Zahvala za najbrži hrvatski hosting.
I zahvala najboljem triatlonskom treneru.

   Sretna Nova godina 2018, svima.  

Predsjednik kluba
 

Božićno druženje

       Svake godine, pa i ove imali smo Božićno druženje u sklopu godišnje Skupštine  HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt
Ovogodišnje je bilo u znamenu godišnjica, oba moja kluba, spomenutog za njegovu 20 god. i TK Varaždin 10 god. Pored toga u iznimnim postignutim rezultatima, HSV je austrijski prvak, što i nije neka posebnost. Već, što je klubu nedostajalo dvoje elitnih takmičara.
    Austrijski prvak Lorber i olimpijka Perterer. Prvi je doslovce pregažen od auta, pukla zdjelica a Perterer je počela skupljati bodove za drugi olimpijski ciklus. Od njih dvoje klubu je donio bodove sa samo jedne utrke duatlonaLorber. I bez Gafal Wernera koji ove godine nije nastupio na Ironmanu Klagenfurt, a prošle je donio 200 bodova, od ukupnih 10 000. Ostali u klubu, njih preko 900 donijeli su pobjedu. 
   Ovogodišnjih nagrađenih bilo je 42 od mlađih uzrasta i 54 starijih kategorija.
       Skupština je bila više svečarska, pored nas klupskih članova, svečanost su uveličali mnogi uzvanici iz društveno-političkog života Koruške na čelu sa predsjednikom Koruške dr Peter Kaiser. Pa ako bi napravili usporedbu, za naše prilike, nezamislivo. Dakle Skupština kluba, jest godišnjica, ali na naše saveze ne dolaze predsjednici. A kad je već predsjednik došao čestitati klubu i uručiti nagradu bio je počašćen članstvom kluba, koje je rado prihvatio. 
     Sljedilo je druženje uz jelo i piće. Sve su priredili vojnici iz vojarne Windisch-Kasernegdje smo bili gosti u Ceremonijal dvorani.
Poslije druženja došlo je na red darivanje članova za uspjeh u bogatoj sportskoj godini za austrijska prvenstva, prvenstvo Koruške, svjetske trke, te za koruški KTRV i Alpe Adria kup. 
  Ja sam bio posebno apostrofiran, tri puta su mene spominjali ali i Varaždin. Prvi puta da je netko osvojio oba kupa, KTRV i AATC. Pored zvaničnih darova, svakom prema zasluzi, dobio je vaučer za sporstku opremu u Giga Sportu, Meni su dali dva.  



Zadnja izmjena ( Nedjelja, 10 DECEMBER 2017 09:01 )

 

Alpe Adria Triatlon kup 2017 g.

    Kamnik /SLO/ je određen za domaćina ceremonije podjele AAT kupa kod Triatlon kluba Trisport. Klub vodi apsolutni svjetski prvak sa Havaja, Miro Kregar. 
U kategoriji M65 nastupilo je 20 takmičara, na kraju sezone, Pichler prvi, drugi dr. Enrico Carella Trst. Od preko 1000 triatlonaca bio sam 9-ti apsolutno. 
Ove godine bilo je malo triatlonaca koji su osvojili postolje, jer se broj trka povećao a propozicije su ostale iste kao kad je bilo četiri trka od snivanja kupa 2008 g, do 2017 g kad ih je bilo sedam. Prvi puta je jedna trka održana na Rabu u organizaciji TK Rab, a preko aplikacije EU Fonda, koristeći moje licence i kluba TK Varaždin ušla je u AAT kup.
Za 2018 g. biće četiri države i osam trka, dodana je još jedna hrvatska trka u Opatiji. 
   Pored osvajanja AAT kupa za 2017 g. u svojoj kategoriji, osvojen je i KTRV kup. Prvi puta sam osvojio oba kupa. Prošle godine osvojen je KTRV kup ali sam u AAT bio treći. Nažalost, ne vodi se statistika da li je ikad koji triatlonac osvojio oba kupa. U četiri godine koliko nastupam za HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt osvojio sam AATC tri puta a KTRV dva puta. Ove godine ukupno sam u Europi nastupio na 14 trka a na postolju bio 20 puta. Neke trke su se bodovale za oba kupa a neke su se odnosile na kup trke Austrije.  

link na TRI Austriawww.triathlon-austria.at

 

Zadnja izmjena ( Utorak, 21 NOVEMBER 2017 15:21 )

 

KTRV kup 2017

     Na dan reformacije upriličena je podjela u 20 kategorija ceremonija proglašenja KTRV kupa u Klagenfurtu. Organizaciju podjele je preuzeo jedan od većih sponzora kupa, Hotel Sandwirth u samom centru grada. Osobno imam dobra iskustva sa hotelom, jer sam na trkama dobivao njihove nagrade, a za ovaj puta su nam priredili ugodno druženje uz manje pića a više ića.  
  Ceremonija je bila brza, proglašenje svih kategorija, apsolutni pobjednici, pa za kraj ukupni klupski pobjednici. Jasno ako je HSV Triathlon Kärnten pobjednik na saveznom nivou da je taj klub prvi i u svojoj državi- Koruškoj.
  Meni je opet / i 2016 g./ bila ugodna dužnost popeti se na postolje kao prvi, drugi poznata triatlonska legenda, sa završenih 34 ironman distanci Jan Jagodzinski /CAN/ te Hribernig Wolgang / AUT/ izvrstan trkač.   
  Pehar nije nešto ali je ove godine glavni sponzor Cocoon /dobro se pribilježio/ sa novčanim kuponom za kupnju opreme. Dodatak za mene je bio kupon za dvije osobe za ručak bilo gdje u Austriji agencije Promocije turizma iskoristiv do kraja 2018 g. 


Zadnja izmjena ( Četvrtak, 09 NOVEMBER 2017 03:01 )

 

10 OBLJETNICA TK Varaždin

            TK Varaždin proslavio je prvi puta 10 godina uspješnog sportskog djelovanja.
01.10.17 u Poljani Biškupečkoj uz trkačku utrku Memorijal pukovnika Sokača, održan je trening u supersprint duatlonu. Poslije duatlona učesnici su imali druženje. I tu su se našle hrvatske legende multisporta /triatlona, duatlona, aquatlona, kvadratlona, trčanja, brdskog trčanja, biciklizma, plivanja, nordijskog trčanja/. 
     Na proslavu su došli posebni gosti. Iz Slovenije, Krško, došao je višestruki prvak i poznata legenda Roman Blatnik /1952/. Pobjednik u Alpe Adria kupu, dva puta u svojoj kategoriji. Ove godine je završio apsolutno 5-ti na Europskom prvenstvu u nordijskom hodanju. Zatim, Mladen Čizić /1960/, državni prvak u raznim disciplinama, posebno u triatlonu, završio ironman distancu. Legenda hrvatskog triatlona sa najviše završenih ironman disciplina, Josip Dikon, začetnik ultratriatlona u Hrvatskoj. Po vlastitom priznanju, nije siguran koliko ima ironman distanci /3,8 km plivanja, 180 km bicikla, 42 km trčanja / 40 ili 41. No siguran je, da je završio 6 duplih ironman distanci, Znači sve spomenute distance duplirane. Svjetski viceprvak i dva puta treći u dublu. I ima jednu u tripl distancu. Rođen je 1954 g. 
   Od ostalih, mnogih poznatih nisu mogli doći jer još traju takmičenja. Istovremeno za taj vikend bila su dva državna prvenstva, Vrlika i Dubrovnik, kao i inozemna.
Za kraj treba spomenuti, domicilne iz TK Varaždina. Zvonimira Tumpića /1948/, multisportista. Skupio mnogo naslova u raznim sportovima. Ove godine državni prvak u svojoj kategoriji u sprint triatlonu. I prvi u svojoj kategoriji na aquatlonu u Austriji /Ferlach/. 
  Inicijator osnivanja triatlonskog kluba i predsjednik TK Varaždin,T. Pichler, /1951/ prije je bio član u TK Zagreb ima nekih zanimljivih multisportskih naslova u svojoj kategoriji.
Jedini od svih kategorija u Hrvatskoj, od najmlađih do najstarijih, osvojio zaredom 6 puta Triatlonski kup Hrvatske /2007-2012/. U tom periodu 2 puta osvojio Duatlonski kup Hrvatske i 29 puta bio državni prvak u raznim disciplima. Podvig je bio u 2012 g. kad je od 8 disciplina multisporta u 7 bio državni prvak. 
   Od 2012 g. krenuo je na ciljano osvajanje Alpe Adria triatlon kup. Te godine je bio treći, 2013 i 2014 prvi. Tu nije stao već je postao član 2015 g. HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt i dobio ino licencu. Time je dobio mogućnost natjecanja u KTRV kupu, kojeg je dva puta osvojio. 
  U 2017 g. jedini od svih kategorija u Austriji osvojio oba kupa AATC i KTRV kup. U jednom i drugom nastupaju međunarodni triatlonci, od preko 1000 takmičara u svakom kupu..
2014 g. na proglašenju AATC u Veldenu bio je treći u apsolutnom poretku. Ove godine zauzeo je 9 mjesto. 
U KTRV kupu apsolutno osvojio najviše bodova, od svih kategorija u 2016 g. 700 bodova a 2017 g. 640. U oba plasmana bio je najstariji triatlonac.
   Na osnovu tih rezultata od domaće Zajednice sportskih udruga dobio dvije diplome /triatlon i duatlon/ i Zlatnu plaketu za triatlon.
2017 g. je bila iznimno uspješna, jer je klub HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt postao austrijski šampion. A članstvo u austrijskom klubu omogučilo je TK Varaždinu da putem prijenosne aplikacije na TK Rab prvi puta održi triatlon u sklopu Alpe Adria kupa. 
   Za TK Varaždin dogodio se zanimljiv događaj, Pichler je postao državni prvak 01.07. u cross triatlonu na glečerskom jezeru Weissensee, a Tumpić prvak u sprint triatlonu 02.07 u G. Stubici. Dva prvaka u dvije države. 
 Ovi rezulati TK Varaždina ne bi bili mogući da nije bilo velikog osobnog odricanja, no tu treba posebnu spomenuti i zahvaliti donatorima i onima koji su na bilo koji način pomogli.
Pored starih donatora, Jadransko osiguranje, Leonardo d.o.o, Thule, Tim Panex, Weyland Corporation, P. Beretta, pridružili su se novi EDI pekarnica sa "Bakinom makovnjačom" i Mesnica Šanjek sa ždrebećom salamom. Ove delicije dobro su se sljubile sa šampanjcem poslanim iz Klagenfurta.
  Još jednom hvala svim donatorima.
  Posebna zahvala ide "staroj sablji Romanu", velikom prijatelji a još većem konkuretu u triatlonu, koji je slavljeniku izradio drveni pladanj na kojem je pirotehnikom prikazan homage multisporta. Slika. Nikakav kupljeni dar ne može ovo zamijeniti. Pladanj ide u "Hall of Fame" za ovu godinu između osvojenih pokala.

  

Zadnja izmjena ( Petak, 13 OCTOBER 2017 02:37 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 38

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas57
mod_vvisit_counterJucer171
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2606
mod_vvisit_counterSve1552934
Sponzori