Alpe Adria triatlon kup Rab 05.06.2021

      Dana 05.06.21. u Rabu je održana prva međunarodna trka u sprint triatlonu iz serije  Alpe Adria kup. Provedena u strogim uvjetima zbog COVID-19. 
Takmičenje je organizirano za sve kategorije od malih aquatlonaca koji su startali u 11 sati a završili su seniori u dve trke u 15 i 16 sati. Uvjeti su bili veoma teški zbog pritiska i vrućine na stazi od 32,4 stupnjeva i pretoplog mora od 23 stupnjeva. Za senior/k/e su upriličene odvojene trke, za muške i ženske. 
Na trci je nastupilo i troje članova TK Varaždin. Poseban uspjeh je imala Nina Dobša, apsolutno 10-ta od 50 triatlonki. U kategoriji U23 treća iza HR reprezentativki. To joj je bila prva službena trka sa licencom i prva medalja u HR savezu.
Ostala dvojica, Sir Zlatko od 84 triatlonaca apsolutno 81 u kategoriji M65 prvi. Pichler, najstariji na trci, apsolutno 79 u M70 prvi. Nisu imali konkurenciju u kategorijama osim samih sebe. Treba napomenuti da je bilo dosta odustajanja, na trci ali i nedolazaka, zbog COVID-a. 
  Utrka se ujedno bodovala i za HR triatlonski kup. 
   05.06 Datum koji me vraća u daleku prošlost 1973. Pariz, aeromiting 03.06.73 raspao se TU 144, pilot je pretjerao u mogućnosti aviona, koji je bio veći od Concorda i brzina veća od 2 Macha. Isti manevar je izveo pilot Airbusa 380 najvećeg putničkog aviona na svijetu 2005-Pariz. Sva tri aviona su prošlost.
    A kako to umjetničko lepršanje izgleda na manjim avionima, MIG-ovi 29, potrošiti malo vremena.   
Moja prošlost. 04.06. 73 položio rusku matematiku na Strojništvu u Mariboru a sljedeći dan 05.06 bio gušter u JNA, Velika Gorica. Kaže se služio vojsku kod privatnika. 
Dopratio me i dovezao u Peugeotu 404, prijatelj, koji je ove godine umro s coronom kako tumače "bozisti". Lupežu i lopovu se moglo na sprovod a ja svom prijatelju od najmanjih nogu nisam mogao. 
Prođe par sekundi eto opet 05.06.21. Rab na Rabu.
   Veni, vidi, vice rekao bi moj veliki fun Julije Cezar, kad je rasturio Farnaka.
 

2 FUN& TRAIL ČEVO- NOVI MAROF

          Prva senzacija poslije trke 29.05, poplavio lijevi palac. Od 145 apsolutno 109. U kategoriji 2. 1 je divokoza Joso. Prošle godine bio je iza mene, ove se pripremao na bregima dok sam ja pilio ravničarske trke. Za veoma blatna trku uzeo je ripne posebno pogodne za skliske nizbrdice. Ja sam imao cestovne tenisice. Da sam imao ripne koljena bi mi se raspala na asfaltu, zadnjih 4 kilometra od križa. 
Zadovoljan sam jer sam ipak došao do cilja, bez ozljeda, nisam pao, nisam plivao po vodi ni po blatu. Organizacija veoma dobra, odlična. 
    Kao i prošle godine doček je organizirala Turistička zajednica i to sa proizvodima od crnog ulja sljubljeno sa raznim vrstima sireva. Sir sa košticama, sir sa paprikom, sir sa koprivom, sir sa koprom, sir sa sirom. itd I neizbježni gradonačelnik Jenkač koji je dao znak za početak trke.  
Ovaj puta je samo jedan nokat dobio aristokratsku boju, obično imam dva na svakoj nozi po jedan. Za nagradu teških trenutaka na teškoj stazi dobio sam tri medalje plus majica.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 03 JUNE 2021 17:27 )

 

Petoboj u 7 dana

       Krenula trojka Zvonimir, Zlatko i T na cross ligu Drava 06.05. Nastavili su na najsjevernijoj trci Hrvatske u Sv. Martinu na Muri 08.05, trojka brojnija sa Ninom, koja je bila na 7,8 km treća u kat. Ukupno 20-a od 90. T-1 u kategoriji M 70, Zvonimir 3 a Zlatko u M60 4 u kat, svi na 3,9 km.
Za nastavak vikenda Z i T su otrčali  trku za Anđele 4,8 km.  T 1 u kat. Zvonimir 4 u kat, oba u M 65+.
11.05 cross liga Globetka, trojac pojačan sa Ninom. 
Zadnja trka u petoboju 13.05 opet cross na Dravi, trio Fantantikus.
Foto edutorij: motivacijska ugoda za oči, amarilisi. Fali bijeli, jer se on spetljal sa crvenim i sada je neka bljutava, roza boja. Hedonistički ugođaj ali i kaloričan, pečeni losos sa grah salatom, kremšnita ali bez šlaga. Riba voli da pliva pa smo dodali šampanj. Boze nije bilo, to je vrhunsko pitje za drugove. I da spomenemo da je na Muri bio vojnički grah, kraljevski, sljubljen sa neizbježnim vitaminima B2, B6 i B12. Pola litre. Tri šeflja. Zašto šeflja.
Kad sam bio klinac neki su bili ozbiljno siromašni. Tako je i Štefek bio na mukama kad je radoznala učiteljica željela znati što se jede za ručak. I tako ona/Anka partizanka/  pita djecu što su ručali. Svi su izvjestili o raznim jelima a Štefek, ja sam jeo grah. I tako svaki puta on kaže, grah. A Anka Partizanka taktično i pedagoški primijeti. Kaj Štefek vi doma jedete samo grah. Rospija mu uništila dan i ponos. Žalostan dođe doma i izjada se mami. A ona da spasi situaciju, kaže mu, pa ne moj biti bedast, reci da jedeš šnicle. I tako dođe dan da Anka opet pita što se jelo. Dođe red na Štefeka. Sav sretan da može se pohvaliti, na pitanje što je ručao odgovori. Šnicle. A Anka, štucne, jedva došla k sebi pa propenta pa koliko si ih pojel. Tri šeflje.          
Foto: losos +prilog, na našoj strani mlin, Mura granica, trojac M70na trci Mura, trka Anđeli, dvije stare gradine, treći klub za koji nastupa T, Globetka-devet trkača oko 700 godina, amarilisi, trio Fantantikus+ Perica. Za kraj glumim naše nabavljene avione. Nadam se da neće kupiti one koji imaju brisače iznutra. 
Opet vic iz mladosti. Vic je bio kakve ima Albanija vojne avione. Imali  su brisače iznutra. Pilot je glumio da brzo leti je pa je usnama imitirao brzinu brrrr a neizbježno je pljuvao na staklo. Stoga su brisači bili iznutra.      

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 24 Svibanj 2021 04:59 )

 

Početak proljetne sezone

   U nedostatku multisporta pomalo trčkaramo na ligama i poneku građansku trku ili razgibavanje za dušu. 
Cros liga Drava dobro napreduje, trudimo se, posebno trojica licenciranih.
  Na polumaratonu u Čakovcu otrčali smo 5 km. Najbolja od članova apsolutno 26 od 198 trkača, Nina Dobša u /kategoriji S-4/, pa predsjednik apsolutno 87. Zlatko Sir apsolutno181 /kat M60-7/ i Zvonimir apsolutno 191 / kategorija M70+ 4/. Predsjednik dva u jedan. Jedna trka za obične trkače i druga za vatrospasce. Zlatna za Varaždinsku vatrogasnu postrojbu i plaketa za običnu trku, 1 mjesto u kategoriji M70+, drugi Perica, treći Cmrečki i četvrti Tumpić.  
  Čekao sam još jednu sliku u kategoriji. Autor slike sa svog mobitela ne zna zalepiti na svoj facebook, ne zna ni poslasti na e-mail ni Viber.
Obećao, pa ništa, odoh po Žgano vino i na razgibavanje po Ivanščicu.  
Vratim se, foto ništa, pa sam napravio hommage bregu. Od Grede foto breg sa kišnom kapom, provjera sa "rakijašem" koliko ima % alkohola Žgano vino. Dve snimke crkvice Sv. Duh, pogled od Ž.vina prema vrhu, vidljivo da je regija izohipse oko 800 m n.v. još smeđa. Još ju nije sv. Juraj ozelenio. Na samoj visini oko 800m vidljivo da šuma još nije prolistala. Pogled na tv toranj, kreveljenje ispod samog tornja. Panorama na ivanečko polje, jezera su utonuli hodnici nekadašnjeg rudnika lignita, lijevo je Sv. Duh. Zanimljivosti, puž golač, kota, Žgano vino, umjetničko djelo na deblu bukve-pčelica na cvijetu. Popeo sam se do Sv. Duha snimio cintorij od grobova, mrtvi bdiju nad živima u ravnici. Nekada za turskog zuluma /poznata legenda Cerje Nebojse vs Cerje Tužno/ bila je utvrda, snimio sam puškarnicu i ojačane nosive vanjske uglove. Kasnije je dograđena crkvica. Slično kao i Gornjem Knegincu koja je u početku također bila utvrda i na njoj je više otvora puškarnica. A do crkve je kula u kojoj je bio zatočen budući kralj Andrija Arpad. U povratku sam snimio još jedno drveno umjetničko djelo od oca i sina Cikač. Sa mlađim sam zajedno derao stolice u srednjoj školi. Nažalost oba su nas davno napustili, ostalu su djela. Zadnja slika, sa mojeg balkona. Doma sam i čudim se ko pura kakaću, da sam  se još jednom popeo na breg /123x/     

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 02 Svibanj 2021 14:13 )

 

Triathlon Lignano 2021

    Počelo je triatlonsko druženje 24.04 za Alpe Adria kup ali bez austrijskih triatlonaca. Pa tako nije bilo ni mene na startu. Ne bih branio prvo mjesto jer sam u novoj starijoj kategoriji a moj pajdaš  Monno Antonio opet drugi. Nema sreće sa konkurencijom.
Na trci je bio zadarski član Butturini, apsolutno drugi, zaostao 20 sekundi, nastupio za Veronu. More izvrsno, 14 stupnjeva.
 

Da se ne baci u nepotizam

     Koliko vidim nitko još nije razmrsio Gordijski čvor. Zvan, da se ne baci.
 Kako nas vitlaju da se ne baci.
Tehnologija je jednostavna jer nema javne liste pa je moguć kriminal pod ađendom brige za građanstvo a posebno "da se ne baci". Cijepe se prekoredni mimo protokola i propisanog registra. Posebno je oštroumno objašnjenje iz HZJZ ako se cijepi pod "kraj vremena". Lakše prođe "da se ne baci". 
 * Kad se ide cijepiti ne troši se potpuno do zadnje doze pa uvijek ostane neka količina da prikrije ađendu. Isplaniraju unaprijed cijepljenje po registru i ubace privilegirane u ađendu , da se ne baci. Kad se otvori cjepivo i pomiješa sa fiziološkom otopinom u roku 2 sata se mora cijepiti ali se može staviti u friz i cjepivo može stajati 6 sati.
 * Recimo imaju 60 pacijenta za cijepiti, 10 doza, 6 cjepiva iz jedne doze. I onda ko za vraga baš dva fale, bolesni su ili su odustali. Uvijek se nađe neka ađenda
Po protokolu bi se zvali sa liste, ne zove se jer su baš slučajno kod zubara našli Borasi /došli na konzultacije, ha, ha, ha/ koji su u ađendi preboljeli coronu ali da se ne baci oni se ubace na listu srama. 
A ona dvojicu za koja su bila  kao "fol" nedostupna, mogu se cijepiti idući dan. Ako se ne dozna, vuk sit a ovce na broju.
 Borasi i slični elegatno prođu pod ađendu "da se ne baci"
Za takve ađende u Njemačkoj idu kaznene prijave. Po fufljavom Kajiću nema potrebe za protokol.
I kod nas mogu mogu ići kaznene prijave. U Kaznenom zakonu ima članak, nesavjesno liječenje. Liječili su one koje nisu trebali a istovremenu ljudi umiru. A ima i trgovina /cjepivo /po privatnoj listi koristeći društveni položaj močnika. U Americi se takvi slučajevi vode kao krađa-kokošarenje. 
Hvala Vladi na sramotnom amnestiranju prof. Markotić. Otkad je Vlada sud. Više se ne ponašaju ja sam država, nego ja imam državu.
Ona je to zaslužila jer je javno priznala na pressu da je širila nepotizam i davala prekoredne usluge na svojoj klinici.
   Kompletna ekipa koja nas maltretira, sa budite odgovorni, treba se smijeniti i kazniti.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 26 APRIL 2021 02:51 )

 

Domovina, to je Imovina

      Za sramotu oko Maslenice krivi su političari. Posebno izvršna vlast /Vlada/ i zakonodavci, Sabor. Imamo zakone za kojekakve gluposti i čak ih opetovano prepravljaju i to pogrešno. Ocjena rada naših, službena anketa je oko bijedne dvojke. Ja bi im dao 0+. Ipak dolaze na posao. 
Ni u povijesti ih nisu posebno cijenili. 
Na današnji dan Pretorijanci su ubili Kaligulu, poetskog imena / mala vojnička čizmica/. Prozvali su ga ludim carem. Mislim da nije bio a to što je svog konja Incitata proglasio senatorom, dao je na znanje koliko cijeni Senat. Također, Aleksandar Makedonski je više cijenio svog Bukefala, od svojih ćata. Izuzev Aristotela, učenika Platona, a ovaj ispekao zanat kod Sokrata.
Dakle, donijeti zakon za one koji su ginuli za Hrvatsku, da imaju pravo koristiti obilježja pod kojim su poginuli i odrediti u kojim se slučajevima može koristiti i na kojim mjestima. Posebno na komemoraciji. Pa nećemo zatvarati oči nad hrabrošću i istinskim domoljubljem. Ti branitelji nisu iz filma Domovina- Imovina.
Kad su krenuli u rat nisu ništa tražili a dobili su hrvatsku grudu. I ne uspoređivati Njemačku i domovinski rat. 
Ovog trena Poirier je razbio Mcgregora.  
 Cijepljenje. Odjednom nema cjepiva. Normalno, nanjušili zaradu i odjednom svi kasne sa proizvodnjom. Profit je u pitanju. Ima tu i za kaznu od WTO, za nepoštivanjem dobrih trgovačkih običaja. Kartelsko udruživanje. Izrael je platio 23 €  a EU 12. Izrael je dnevno cijepio 200 000 stanovnika. Samo tko će majstore iz Pfizera kazniti kad su životi u pitanju. 
Čim je zapelo sa cjepivom neki su se naši požurili cijepiti, iako nisu imali pravo. U nekim zemljamama se pokreću istrage koji su iz establišmenta to isto napravili. Sokrat je za taj slučaj predvidio uzrečicu prije 2400 godina. Demokracija je sranje. I tu bi se moglo reći domovina imovina.   

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 26 APRIL 2021 03:01 )

 

Kartaga i Katon

     Katon bi bio zadovoljan, radom Plenkovića Afrikanskog. Kartaga se pomalo sama razara.
Požega je sad već stara finta. Slično FIMI Mediji. Glavni krivac za odabir sposobnih opet nije kriv, nego je kriv Glavić šef HDZ-ea na terenu. Kao on je odustao. Nije odustao nego je snimku ucjene, odnio na Tužilaštvo. Sad takvog istinoljupca pošalji u Sabor. Ne, poslan je majstor koji zna i već ima putra na glavi. Rekli bi stara špranca.
  U midltajmu ađende, ispao zaglavni kamen Kartage, Žinić. Kako, novinari kao zmija konstruktor, minuciozno puštali informacije a odgovorni tvrdili da je sve po zakonu i da su sve rekli. Prvo Žinić onda branitelj Plenković. Jučer, poslije sesije u HDZ-eu, novinari ga rešetali. Na neugodne pitanja 55 puta rekao, sve sam rekao.
Inače ima običaj da neke pojave objašnjava sve od stoljeća 7 pa do 21. Špranca kao kod Kujunđića a posebno Kušćevića da tu nema ničega na tragu njegovih izjava. Pa mora negdje raditi, nulta tolerancija, radar, no way, kad je u pitanju korupcija. Takav je dojam i dokazi.
A kako se zakotrljao zaglavni kamen. Krivac je potres. U glavnoj ulozi župan. I kako je red župan sim i tam, pa mic po mic, imao prste u obnovi. To je poseban slučaj.
 Rečeno kao udavica, novinari počeli graditi priču, stezući Žinića.
  Imovinska kartica, kuća darovana. Ide pojašnjenje da je prognanik i dobio srpsku kuću. Od koga, pa od države. Ugovora nema, prijavio nešto čega nema. Po meni je suspektno i nepojmljivo živjeti u tuđoj kući.
Ide skandalozna izjava da je on ulagao u tu kuću i da je plaćao sve troškove od struje ,vode ..... Sve to radio u tuđoj kući.? Novinari dalje otkrivaju, ima imovine ali te ne obnavlja. Pa ide izjava ga je sve to u redu. Onda iskopaju u selu Slano da uživa neke građevine koje je preuredio ali ih nema u imovinskoj kartici. Pa se utvrdi da tu ima u neke polusestrične koje nemaju novaca da urede vlasništvo gruntovno.
Prijavio nekretninu koja nije njegova a nekretnine koje ima ne prijavljuje. 
Kartaga?

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 26 APRIL 2021 03:15 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 58

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas230
mod_vvisit_counterJucer146
mod_vvisit_counterOvaj mjesec6760
mod_vvisit_counterSve1735617
Sponzori