Guns N' Roses and Čačić

      Ujutro 17.09.1991, poslije noćne pucnjave dan je osvanuo sunčan a ulicom se razmilila teška grobna tišina. Od zvukova ničega, nit pjev ptica ili bilo kakav šum. Mali Sever je u noći poginuo, ostao sam na prvoj crti. Počeo sam psovati samog sebe, nisam mogao naprijed jer ih je bilo previše u kasarni a ako krenem unatrag, može me netko od naših  prijateljskom vatrom počastiti.
   Onda mi pade ideja i pustim /imao sam jaki zvučnik/ U2  Bloody Sunday pa Guns N' Roses....
Danas je rođendan Axlu Rose rođendan, neka mu sretan bio. Njegova muzika mi je održavala moral.
A zašto i Čačić. Doručak i gledam N1. Čačić gost. Doslovce je rekao da je Komora parazitska institucija. Ne. Ali je Martinčević glasala protiv oporbe. Da se zna. Ne.
U točno 9 i 45 izjavi da je on prvi u Hrvatskoj rekao da se cijepimo sa Sputnjikom. Ne. Novinarka mrtvo puhalo, nije ga pitala kada je to bilo. 
  Dakle neka kaže koji je to bio dan. 
Usput neka kaže ko je glavni u firmi sa Cipra koja je kupila dio Coninga.

Zadnja izmjena ( Subota, 06 FEBRUARY 2021 12:13 )

 

Hет Прохода Pfizer ll

     Gledam jučer konferenciju stožera. Rapsodija bedastoće. Cjepiva nema a ko iz paštete na sve strane iskače slogan "Misli na druge. Cijepi se!" Postavi se pitanje o Sputnjiku. Krene hvalisanje kako smo najpametniji u Europi i kako se izvrsno nosimo sa situacijom i da kod nas nema policijskog sata. Redom Božinović, Markotić, Capak /gdje mu je kutija Pfizera, da snese koje jaje/.  Samohvalisanje a situacija je i dalje dramatična. Ljudi i dalje umiru. A naši vodeći / zure/ žure prema Briselu, jer tam je pravi uhljebistam.  Pola sata prije zasjedanje EU Komisije /afera/ dolazi prijedlog da se zabrani izvoz cijepiva iz EU. Brzo se sjetili. 
   Poslije bezvezne govorancije novinar Špoljar primjeti, odgovarali ste pola sata ali ništa o Sputniku. Javi se Božinović riječima. Vi Špoljaru ne vodite ovu konferenciju. Eto kad proradi komunistički zanos.
  Da mi je 5 minuta vlasti Hrvatska bi gospodarski prodisala i radili bi svi ko šmrkljavi. Jasno oni koji žele raditi a uhljebi bi i dalje primali nezasluženo. Ovako ćemo da kraja godine glavinjati i čekati čudo. I dalje biti maltretirani svakodnevnim cendranjem.  
  Dana 10.12.2020. napisao sam esej Hет Прохода  Pfizer, dakle Fajzeru cipela i da bi se rado cijepio sa Sputnjikom.
Da smo tog dana nabavili Sputnjika danas bi imali rast BDP-a za 3,3% ovako nam pada 4,2%. Količina od 2 milijuna to bi bilo oko 60% procijepljenosti.
  Sa 01.01. startali bi u Novo doba. Ali mi dalje cendramo i pravimo se važni jer smo briselski zarobljenici. Nesposobnost je bauk u Europi. Ali ima onih koji su sami riješili cjepivo Kao Orban koji je kupio Sputnjik. Za primjer su i komšije iz Srbije koje imaju 4 vrste cjepiva, cijepili 500 000 a mi 60 000. 
A kako bi nabavio. Već sad bi Rusima ponudio obalu neka biraju za odmor a ostatak neke proberu u hrani i piću. A nešto bi se i keša našlo za cjepivo.
Konačno i sam ruski ambasador ponudio je cjepivo. Međutim mi u našim redovima imamo drugove koji predsjednika Putina ne uvažavaju. Imamo vrhunsku diplomaciju pa je Putin tri puta otkazao dolazak.
Zadnje vijesti 20.01 podnešen zahtjev za registraciju Sputnjika. Odmah su se lupeži javili da će sve količine isporučiti. Uzgred pola svijeta traži Sputnjika.
Mi kao mali od kužine čekamo da nam se Brisel smiluje. 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 04 FEBRUARY 2021 13:24 )

 

Još ni jeden Zagorec

      Nije prodal svoga vina, vse mu ga je popila vesela družina. ...i nikom nije lepše nek je nam, samo da je tako svaki dan... 
Davno je bilo kad sam se tako slatko smijao. Taj Tušek je neotkriveni talenat za stand up komičara, brzo govori i to vickaste stvari iz svoje partije. Da pukneš od smijeha. Kaže da može pojesti Vladu za doručak iako se taj u životu nije vruč vode napio. Temeljno znanje je bogoslovija sa koje je zbrisal pa mu od tuda fraza da bi pola Vlade pobrisal.
Završio je  Effectus /ima samo pravo i ekonomiju/ a dekan je Crni labud. Savjetnik premijera. U Yugi smo imali višu partijsku školu Đuro Đaković.
Tušek u retorici ima čestu poštapalica /u svakoj trećoj rečenici/  j.. ti pas glavu. Vrhunska, u kojoj školi je to naučio. Može ju patentirati kao budući politički tajnik HDZ-a, što mu je dječačka želja ako već ne može biti ministar u Vladi. Ili da bude bog i batina svemira. Ako mu USKOK nađe nekakvu problematičnu radnju, dobar fiškal ga bude lako oslobodil. Jer je trgovao političkim utjecam sam sa sobom, podijelio si je radno mjesto direktora svemira. Ili biti čuvar parka, ma hajte molim vas.
  Meni se čini da su dečki malo previše zagledali u čašu i još ako je na dnevnom redu bio "direktor" onda je sve jasno. Poslije litre "direktora" imaš dojam kao da si najeo bunike.
   Poznato je da se partijski šef odredio da je sve to banalna greška. Isto tako i misli predsjednik Milanović, ne vidi u tim radnjama kriminal. Pa kad se nudi radno mjesto ispod stola za koje raspisan javni natječaj onda se moramo zapitati u kojoj to državi živimo. Čemu javni natječaji ako kojekakvi dripci imaju zagarantirano mjesto na račun poreznih obveznika. Tako imamo da nam šnajderi, bravari, frizeri i sa školom za plesni tečaj vode gospodarstvo. A stručnjaci zbog njih odoše nam u Njjemačke 555 000 i Irsku 110 000. 
Na kraju kad se sastavi ađenda od toga neće biti ništ, možda se jedino bude ugasila jedna zvijezda.
Svemirska.
 https://www.youtube.com/watch?v=4Jdhr_7t4rE 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 28 JANUARY 2021 06:31 )

 

Politička greška /Kua vej/

     25 siječnja slave katolici obraćenje, Savao u Pavao.    
U jednoj stranci rade iz petnih žila da svaki tjedan, Pavao bude Savao. Drže do vjere, svake nedjelje, misa. Preko tjedna zaborave 10 zapovijedi Božjih. 
Treba im priznati da su vjernici, ali nauk slabo znaju. Na vjeronauk nisu išli nego na seanse drugih bogova. A onda su okrenuli kapute. Pa su sa 30 godina starosti pa do čak i sa 70g. postali katekumeni. Ovčice su zalutale. Višekratno.
   Stoga ne znaju da je posljednji aristokrata papa Pio Xll, asket, nadasve skroman, par mjeseci prije smrti osmislio molitvu za političare.
Ne bi bilo loše da ju obraćenici svako jutro prije posla izgovore u sebi, po tiho, da ne bi državu tresle Jerihonske trube korupcije. Molitva je osobna. Naročito za ove niže.
   Zagorci su se krive razmeli. Bandić bi rekel, krivegatiboga. Kua vej, u prijevodu kaj sad, točnije što sad.
Trebali su nabaviti novog zetončića, pa su odredili pikzibnera, koji je sve zapackal. Šef Plenković se čudi, pa zar opet. On se brzo opravdao da mu je radar ne dohvaća zagorske klijeti. Benevoletno suhoparno zaključio, politička greška. 
Vara se, itekako je radar radio, samo je pikzibner nije prepoznao pravu utičnicu za struju. Uključio je radar u utičnicu USKOK-a. 
Stoga  nije jasno zašto se Plenković čudi, pa u prošlom sazivu vlast mu u Saboru omogućavao Saucha koji je poslije mandata presuđen sa 3 godine.
  Zanimljivo je njegova konstrukcija da mu je njegova zatupnika Ž.T. namamio na grešku V.O.  Čudno, pa zvali su ga u HDZ klijet. Nisu oni k njemu došli već su ga pozvali na druženje u klijet gradonačelnika. 
  Biće zanimljivo kako će pravosuđe reagirati na snimku koja je po Zakonu kažnjiva ali u slučaju Sabo to je bio krunski dokaz. A kako je mito dvosmjerno, čudno je da gospođa isto nije odgovarala. U snimci se jasno čuje da je pitala Sabu a što od toga imam ja. Dakle isto je poticala na kazneno djelo.
Kua vej. Frajle

Zadnja izmjena ( Srijeda, 27 JANUARY 2021 06:25 )

 

Plehnati kokot

    Duni vjetre da te sa sviju strana vide. Tako govori u javnom prostoru /N2/ znanstvenik i sveučilišni profesor.
Nismo se ih riješili na vrijeme/ lustracija/. I onda mi pokvari nedjelju. Zauzeli su ista mjesta samo sa drugačijim političkim opredijeljenjem. Deset puta je Stanković pitao Stipu Oreškovića / u novoj državi je Stjepan, znam te puško kad si pištolj bila/ da li je vjerovao u ono što je kao posljednji predsjednik Hrvatske omladine zastupao. Za govornicom je tada zagovarao vrijednosti Marxa i Engelsa. I ja volim Marxa ali samo u ekonomskom dijelu kada govori o novo stvorenoj vrijednosti. Zato se hvalim da imam političku ekonomiju socijalizma i kapitalizma u malom prstu. Ideologija Brozovih omladinaca me nije privlačila. 
Što reći o Malom Stipi. Veliki Stipe je bio Šuvar. Sve je o njemu napisao bard novinarstva Denis Kuljiš. Kao zadnji omladinac na braniku socijalizma iznenadio ga prevrat a upisao je magisterij kod prof. Vanje Sutlića /šuvarovac/ ali sa pogrešnom temom-Leszek Kołakowski, veliki kritik Marxa. Onda se utvrdilo da sve sa  diplomom nije čisto pa je nešto utanačio u Mariboru. Kad je Račan došao na vlast Mali Stipe je postao ravnatelj Zavoda A. Štampar i priča je krenula put kapitalizma.
  Da budem kristalno jasan, SDP nema ništa sa radništvom.
  Nestašica cjepiva. Razlog, tehnički kvarovi. Biden je dogovorio 100 milijuna doza cjepiva, hitne isporuke.
 

Domovina, to je Imovina

      Za sramotu oko Maslenice krivi su političari. Posebno izvršna vlast /Vlada/ i zakonodavci, Sabor. Imamo zakone za kojekakve gluposti i čak ih opetovano prepravljaju i to pogrešno. Ocjena rada naših, službena anketa je oko bijedne dvojke. Ja bi im dao 0+. Ipak dolaze na posao. 
Ni u povijesti ih nisu posebno cijenili. 
Na današnji dan Pretorijanci su ubili Kaligulu, poetskog imena / mala vojnička čizmica/. Prozvali su ga ludim carem. Mislim da nije bio a to što je svog konja Incitata proglasio senatorom, dao je na znanje koliko cijeni Senat. Također, Aleksandar Makedonski je više cijenio svog Bukefala, od svojih ćata. Izuzev Aristotela, učenika Platona, a ovaj ispekao zanat kod Sokrata.
Dakle, donijeti zakon za one koji su ginuli za Hrvatsku, da imaju pravo koristiti obilježja pod kojim su poginuli i odrediti u kojim se slučajevima može koristiti i na kojim mjestima. Posebno na komemoraciji. Pa nećemo zatvarati oči nad hrabrošću i istinskim domoljubljem. Ti branitelji nisu iz filma Domovina- Imovina.
Kad su krenuli u rat nisu ništa tražili a dobili su hrvatsku grudu. I ne uspoređivati Njemačku i domovinski rat. 
Ovog trena Poirier je razbio Mcgregora.  
 Cijepljenje. Odjednom nema cjepiva. Normalno, nanjušili zaradu i odjednom svi kasne sa proizvodnjom. Profit je u pitanju. Ima tu i za kaznu od WTO, za nepoštivanjem dobrih trgovačkih običaja. Kartelsko udruživanje. Izrael je platio 23 €  a EU 12. Izrael je dnevno cijepio 200 000 stanovnika. Samo tko će majstore iz Pfizera kazniti kad su životi u pitanju. 
Čim je zapelo sa cjepivom neki su se naši požurili cijepiti, iako nisu imali pravo. U nekim zemljamama se pokreću istrage koji su iz establišmenta to isto napravili. Sokrat je za taj slučaj predvidio uzrečicu prije 2400 godina. Demokracija je sranje. I tu bi se moglo reći domovina imovina.   

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 24 JANUARY 2021 06:32 )

 

Cijena Morala

      Za šablonske aražmane Žinića iz HDZ-ea svi listom tvrde da su tek jučer doznali za nekretninski biznis iako je javno u Saboru postavljeno pitanje o nekretninama i to prije 1,5 godine?. 
 U svakoj zapadnoj državi bi za za daleko manju negativnost podnijeli ostavku. Kod nas je to nemoguće očekivati. Opravdanja su, da ni djeca u vrtiću ne vjeruju.  Iako ih čak brani i sam Plenković. Zadnja linija obrane im je, to je medijski linč ili su novinari krivci ili da je to ađenda da se ruši država.
U HDZ-u daju se ostavke tek kad je sve gotovo. Remetinec. Nažalost u ovoj našoj bijedi najveći egzorcist je nekretnina. Nemilosrdno ih istjeruje iz bolesnog tkiva države.
 Još jedan primjer kako onaj naš imaginarni tokar ne može postići cijenu proizvoda iako ima istu produktivnost.  
Ima još važnija varijabla i to čak konstanta. Skupa država. Opet poduzetnici zavijaju da se ukine harač od raznih komora. Odgovor Plenkovića da i oni moraju od nečeg živjeti. U kapitalizmu se nemilosrdno živi od rada. Premijer je još u socijalizmu, gdje su svi morali imati radno mjesto. Udruge trebaju biti na korist svojim članovima. 
  Ako se argumentira i nepotizam, zapošljavanje, naš tokar se našao u Bugarskoj. Švicarska??
Važan segmet gdje smo stukli tešku lovu a često se koristi kao argument da se je obnovilo 156 000 kuća. A nitko ne pita zašto toliki broj. U redu je ako su te kuće četnici srušili. Jučer smo čuli u Saboru od Grlić Radmana da nikad nije bila bolja vanjska politika. A još nismo naplatili ratnu štetu a tako se degutatno hvaliti. Čak nismo ni granicu na Dunavu uredili. Hvali se kako je ostvario gospodarski pojas. Da, Italija je u svom Parlamentu taj pojas proglasila.  
  Pitanja svih pitanja zašto smo obnavljali kuće koje smo mi srušili. Zašto se to nije spriječilo. Osobno sam postavljao to pitanje. Ako su to bile srpske kuće nitko te kuće neće odnijeti iz Hrvatske. Odgovor, jednostavno što je to nacionalno blago. Dvostruko smo radili u korist naše štete, prvo rušili a onda novcem poreznih obveznika sve te kuće obnovili. Po meni je trebalo kazniti one koji su rušili a i one koji su ih obnavljali.
E pa onaj tokar može se ubiti za strojem ali mi ostajemo dno dna Europe.
A banalno je pitanje morala. 

Zadnja izmjena ( Petak, 22 JANUARY 2021 06:16 )

 

Radar FPS 117

       Slučaj Žinić ide dalje. Roman veličine Rat i Mir. U nastavcima. Mogao bi ga prodati Holywoodu. Ako je mogao zaraditi Haso na neviđeno milijun$ onda će na ovom romanu biti mačji kašalj. Na raspisani natječaj javili se tri scenarista jedan od njih Haso. Prva dva svjetska poznata donijela su sinopsis i tražili 100 milijuna$. Na red dođe Haso i kaže da on traži samo 1 milijun. Komisija ga pita a gdje je scenarij, da znaju o čemu se radi. Haso pribrano, bolan sve je u glavi. 
Ovi inzistiraju, ima tu neke fabule, akcije... Ima bolan sve je u tri Š. Upitan da bude konkretniji. Ne može biti bolan konkretnije, Ševa, Šora i Šega. 
 Svakodnevnog pregaoca na terenu, zadnjih dana bilo ga je teško uhvatiti. Ali novinar Mahmutović je to uspio i postavio sva pitanja, neugodna. Teško i mučno je čitati taj razgovor. Dobio je zaokruženi odgovor.
 Da je sve zakonito. Doduše najamninu od 100 kuna od 2008 nije plaćao. U 35 godina županija je inkasirala 12000 kuna. Navodno je županija bankrot. Novinarki je odgovorio da to nije istina da su svi računi poplaćani. Gospon Žinić nezna što znači biti solventan i likvidan. Hrvatska ekonomsko-politička klasika, digneš kredit i dug uručiš unucima.
Stan, tu je malo kompliciranija epizoda romana. I njega je dobio od države ali ga je prisvojio. Ministarstvo obrane ga ne može iseliti jer se junak tuži sa državom.
To je u redu, radiš u državi, ona te hrani i ti tu ruku grizeš. A novinari ko novinari iskopali da je i tu dužan za najam stana 29620 kuna i da ga ministarstvo od 2013. pokušava iseliti.
  Odgovor Žinića da ministarstvo laže iako postoji sudski spis.
Prava bomba je jučer bila kad se javio zastupnik Lenart  koji je u 5 mjesecu 2020 u Saboru postavio pitanje nekretnina junaka iz romana. Do danas ga nije dobio. Zakonski rok je 30 dana. Dakle svi su sve znali. Ne moramo biti zabrinuti jer institut kod nas funkcionira. Daj što daš.
  Zabrinjavajuće je da se premijer hvali da je to sad novi HDZ i da on ima istančan radar koji točno detektira svaku nezakonitost. Ja vjerujem u tu izjavu ali ga događaji demantiraju.  
Radar izgleda ne radi. Ne radi bez struje. Potres je pokidao instalacije a naručeni agregat zadnjih desetak dana luta na relaciji Požega /ekipi uručena cipela/-Glina /*ovdje se ne može jer imamo zakon Lex Sherif/. Nema zakona koji će maknuti Žinića.
Znamo da ima majstora pilota koji lete ispod radarskog snopa. I onda je nikom ništa. A ako se neko uzoholi pa poleti u visine / zaigra se sa nekretninama/ i tada ga uhvate. Onda je to medijski linč. Da je Žinić ostao u sjeni snopa sve bi prošlo bez halabuke. Kao i kod Kušćevića. Da je ostao načelnik malog mjesta i dan danas bi pjevušio: ne može mi nitko ništa. E, ali se on zaželio da u Zagrebu pozdravlja sa Hvaljen Isus i Marija.
Rješenje problema. Hitno u Saboru donijeti zakon. Pronaći Scipiona Afričkog i dati mu radar.
 Da ne bude sve tužno, malo veselja. Frajle, ovo je najmekša verzija. Oprez, samo za 50+.        

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 21 JANUARY 2021 06:28 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 58

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas131
mod_vvisit_counterJucer152
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5162
mod_vvisit_counterSve1694214
Sponzori