Eppur si muove

    Jučer su se dogodila dva krucijalna događaja za našu zemlju, Lijepu. Skica eseja sama se ukazala ali ju nisam izgubio u bespućima naše zbiljnosti. Instinkt mi je govorio da sam to napravio da bi izgubio dražesnost te iste zbiljnosti. Kažu da je jutro starije od večeri. Malo sam pričekao. Slagalica ozbiljnosti pokazala se u svojoj pravoj i punoj potvrdi obavještajca iz minhenske pivnice.      
Prvo. Gazda je dobio konačno spis svoje optužnice i sazvao konferenciju. Pola konferencije je trokirao izgovarajući." Kak se zove i razumijete vi mene." Budućnost će pokazati kolika je bila sihronizacija napada Sinčića u EU parlamentu, koju je informaciju HRT uredno zatajio. Na tragu toga njemačka novinarka Grit Eggerichs napravila reportažu da je na HRT-u atmosfera kao u Sjevernoj Koreji. Bitno je ništa kontra Splita, pardon HDZ-a. Konferencija je išla na HRT4, ali čim je spomenuo Plenkovića, prebacili su na neku bezveznu diskusiju u Sabor, u kojem je bilo 5 sabornika. Prebacio sam na N1 koji su normalno prenosili.
  Gazda je prepričao spis. Kaže, čim je potpisao kredit sa Sber bankom 22.02. Već 24 do 27 idu dopisi raznih likova e-mailovi da Gazda više nije Gazda. Radi se o Borg ekipi. To je odgovor Sinčiću koji je imena tražio prije 2 godine. Gazda je ispričao pravu ekonomsko gospodarsku horor priču, spomenuo je imena Korunić, Bricelj, Dalić, Šavorić.... 
  Ako je sve istina što je Gazda rekao, napravili su mu medvjeđu uslugu, pa je moguće da ga sud oslobodi iako je gospodarstveni lupež.
Zaključak, neki su već sve znali prije nego je i sam Gazda. Nije mogao sanjati da će mu uzeti Agrokorpu. 
Slično je bilo kad su ubili J.F Kennedy. Policija je već u pola sata znala da je ubojica Oswald. Uvjeravali su ga da je on sigurno ubojica. I da je iz jedne puške ispalio tri različita zrna.
Drugo.  Eppur si muove. Promrsio je tiho u svoju sijedu bradu G. Gallilei pred sudom inkvizicije indoktriniram idejama duhovnog oca koji je prije 420 godina spaljen, G. Bruno. 
Čini se da se nešto kreće u Splitu, gdje su četiri mladića stradala zbog institucija. Odjednom se počelo hapsiti dilere i to travare sa 114 grama. A kako Split treba dnevno 2 kile kokaina, gdje su ti dileri. Veliki imaju poštedu. Zanimljivo da nam se dileri prešetavaju državom i nikom ništa. Droga razara tijelo, duh, obitelj gospodarstvo a institucije sve to mirno promatraju za razliku nekih država gdje se za sitnicu droge, kazna smrću. Pa sami građani uzimaju pravdu u svoje ruke.
   Nažalost i tu imamo ozbiljnost. Svjedok, mlađi brat ubojice premlaćen, bježao je od počinitelja a i od policije. Pa ko će ga spasiti. I on i brat nisu se obratili institucijama. Veoma čudno. Zaključak se sam nameće. Znali su da ih nema tko zaštiti ako se sami ne zaštite. Pogrešno.
A možda je odgovor u slučaju iz Zaprešića, Filmska priča, filmskog glumca ili filmskog policajca sa policajcem specijalcem. Sama ucjena i nije nešto posebno. Posebnost je, ko im je dao povjerljive podatke koje imaju samo odabrane službene osobe.
  Sva tri slučaja. Pazi, ne idi malen ispod zvijezda /A.B.Šimić/  i ne zalazi u minhenske pivnice.  

Zadnja izmjena ( Petak, 17 JANUARY 2020 18:54 )

 

Žanješ, kako siješ

   U EU parlamentu 14.01. prepoštovani premijer prozvan je kao sitni prevarant. I to od svojeg lacmana, Sinčića. I to nije sve, salom se prolomilo povišenim  glasom, da u državi vlada bezakonje i korupcija. Premijer je ostao bez riječi i problijedio. Sramota za njega a i za nas sve. A zašto. Dvije godine ne želi primiti pismo u kojem ga traže ko je sve jednu večer dolazio u Vladu na podjelu 500 milijuna kuna a odnosi se na Agrokorpu.
Ovaj uvod daje potvrdu koju je izrekao naš najveći ustavni stručnjak prof. Smerdel. 
   Projekat Hrvatska nije uspio. 
Sijalo se ali je sjeme bilo sjeme zla. Činjenica, kriminalna pretvorba. Sve tranzicijske komunističke zemlje su rasformirali tajne policije, pokažnjavali i drastično proveli lustraciju. Neljudi su ostali bez posla u javnom sektori a neki nisu mogli dobiti nikakav posao. Kod nas su ušli u izvršnu vlast.
Vrijednosti, socijalno društvene koje smo imali, odbacili smo i uzeli neke nove vrijednosti. Pa u zadnjih par sati imamo poraz demokratske pravne države. Pojedinci uzimaju pravdu u svoje ruke a to je Divlji Zapad u doba Wajat Erpa. Moderno reći, anarhija. Još strašnije da takav čin ima masovnu podršku.
Razlog, institucije ne rade svoj posao. Čak su u sprezi sa kriminalcima. Tome treba dodati isto neprihvatljivo ponašanje stupa pravde, glavni tužioc elegatno sjedi na koncertu u kazalištu kraj osobe sa mali milijun potvrđenih optužbi.
  To je sada najnovije i to je vrh sante leda.
Već sam napisao, nismo napravili lustraciju 1991. Trebali smo drugu napraviti a sad vidimo da je izgledna i treća ili će svi pošteni otići iz ove balkanske krčme. Kako je to davno, to naše područje nazvao Krleža. Smjestivši zapadnu granicu Balkana na ogradu hotela Esplanade.
  Stanje sada svi znamo i zadnji je čas jer je situacija ozbiljna za razliku od nas. A neki su to već znali na početku Lijepe Naše. 
Dokaz u knjizi U IME DRŽAVE autori M. Šurc i B. Zgaga u kojoj je osvrt na preprodaju oružja u vrijeme rata. Krucijalni podatak o stanju mlade države daje obaviještajni agent za kojeg se tvrdilo da je čak trostruki a živi u Švicarskoj. U minhenskoj pivnici Metzler 15.11.95. rekao je da mafija djeluje nezakonito a hrvatska zakonito. Strana u knjizi 56.
 

Analiziraj ono

     You, you, you, you, you is very good. Kaže Robert De Niro mafijaš, upirući prst u lice psihijatru Billy Crystalu. De Niro vrhunski glumac. Pitanje analitičarima. Može li politika u glumu ili gluma u politiku ?
U Holywoodu vrijedi pravilo. Dobar glumac je onaj kojemu legne svaka uloga i glumica.
Naši glumci mi nisu jasni. Sad će trošiti sredstva i vrijeme na nešto što se već danima prije znalo. Mogao sam im prodati elaborat: kako pobijediti.
Vrlo jednostavno, da su dali cipelu prepoštovanom premijeru i honorarno zaposlenom predsjedniku partije. Digresija. U kojoj je završilo 64 % komunista a 15,4% u SDP-u kojeg optužuju da je komunjarska partija. Osim toga u SDP-u su većina koji su rođeni poslije 80-tih godina. Pored toga HDZ je imao sekretara Općinskog komiteta SKH-a koji je doživio preobraćenje i postao predsjednik Sabora, dalje neću. 
  Gornji podaci su objavljeni radovi od jednog analitičkog /pazi, opet analitika/ ogranka poznate obavještajne službe, te European values study gruop 2004g Bruxulles i znastvenici, profesori Baskin i Pickering sa sveučilišta Albany NY 2008g. 
Dakle cipela jednom a prof. Škoro za predsjednika partije i mi bi imali prigodu da budemo najbogatija država na svijetu sa plaćama od 8000 €. I to smo sad izgubili za sve vijekove.
  Analitičar. Vitez od oštre sablje. Kaže. Glasači su krivi. Nije vic, nego je to vitez rekao na N1. 
Posljedice izbora, javio se kanibalizam a sa broda koji tone počela je bježanija.
  Ničim izazvanim ministar gospodarstva, grobar strojogradnje, za krivca na izborima označio vlasnika žetončića. Znači tako. Počelo je distanciranje. Kasnooooo.
A vlasnik mu poručio da on počisti pred svojim pragom u Varaždinu i Čakovcu. U Čakovcu je stvarno napravio zbrku, ali u Varaždinu je druga priča. Vlada umjesto da plati svoje dugove, ima tri pravomoćne izgubljene sudske presude. Od 3 ovih dana ide prva ovrha od 11 milijuna kn za javno privatno partnerstvo.
   Što reče prepoštovani, izborni gubitak je slojevit. Točno, slojevit da se je svima zacrnilo od oblaka crnih labudova.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 08 JANUARY 2020 18:17 )

 

Analitika

     Skupili se gubitnici u 18 sati da pronađu crnog labuda.  
Na pitanje, ocu crnog labuda, zašto im se opet dogodio crni labud. Novinari su dobili začuđujući odgovor. Kaže nema više crnog labuda da se on može samo jednom dogoditi. /Sad je neka jednažba bez poznatih nepoznanica. Što može ljudski um sve nesuvislo anaelitizirati./
 Ma nemoj, ovo im je već 4 crni labud. Prvi im je bio sa šefom Like, pa EU izbori, pa prvi izbori i sad drugi krug. Ekipa sad ima cijelo jato crnih labuda, pa ih mogu izvoziti na kraljevske europske trpeze. Malo poprave negativnu izvoznu bilancu.
Primjećeno da je šogor odjednom postao pitom. Nema više dernjave i pljuvanja po šuretu. Više ne traži da prokaže poslovne partnere. Optužio ga da nešto mulja. A šurjak ga nazvao tajnim agentom 808. 
   Bio je analitičan i bubnuo da su izgubili jer su skrenuli previše desno. 
Iz kafane ja izlazim, lazim, lazim   
  Lijevo desno nigdje moga stana, joj ulice i ti si pijana.  

Zadnja izmjena ( Utorak, 07 JANUARY 2020 21:51 )

 

Tračerizan i makroekonomija

    Treće sramoćenje. Negledljivo. Vaša, naša Kolinda se dobro pripremila vidi se da je vrlo dobra štreberica. Štrebanjem je umanjivala potkapacitiranost. To je primijetila njezina bivša šefica Kosor pa je tvitnula. Tračerizam, ne Tačerizam. Nosača cekera ovaj puta nije bilo. Neki su izvukli zaključak da je njegovo primitivno ponašanje trebalo izazvati eksces vis a vis naravi Zorana. Doktor za eksces rekao je da mu je žao što je taj performans izveo pred novinarima. Nezna da bi mu na samome, Zoran zorno priuštio zorni tretman. 
   Konkurent nije bio pravi, mogao je na puno tema poentirati i pregaziti demagogiju i licemjerje. Koristila se poluistinama i lažima a da je ostala potpuno koncentrirana. Uz malu poduku na polju makroekonomije mogao ju je napraviti smiješnom sa njezinim grafom, kojeg ni sama nije razumjela.
  Završno obraćanje, njezino bilo je izvrsno. 
Zanimljivo, kandidati si nisu zaželjeli sreću na izborima. Nemaju političari sportskog nerva a kamoli empatije. Demagogija im pojela humanost.
Ove godine dobio sam od svog ljutog konkurenta Jana najljepšu čestitku, napisao je da sam njegov najbolji prijatelj. Na trci se ne poznajemo, da bi na kraju završili zagrljeni. Prije trke na početku zaželimo si sreću i neka pobijedi bolji, bez obzira bili u kategoriji ili ne. Mi imamo svoj osobni rivalitet. 
     Izbori. Dvoumio sam se da li to objavim ili ne. U poštanski sandučić netko mi je ubacio kuvertu u sandučić. U njoj tekstualni list A4 bez zaglavlja i potpisa /maknuto/.
U dokumentu se navode dvije agencije koje su napravile istraživanje tko pobijeđuje u Hrvatskoj, naručeno od poznate partije. Obje analitike ukazuju na prednost konkurenta.
Jedna daje prednost od 2% a druga skoro 10%. Interesantno je da u Zagrebu ljubitelj kolača donosi 23000 glasova a istovremeno zbog njega se gube 112000 glasova. Zašto su bacali novac, ako na svim portalima gubi, 6 milijuna do sada ?! Ili će ipak mrtvi glasati.
Bilo je tu još raznih zanimljivih postotaka, pa sam htio napraviti više kopija. Pustim ja tako kroz kopirku dokumenat, kad izađe prazan papir. Pomislih i ja sam poblesavio od izbora, okrenuo sam krivu stranu za kopiranje. Kad bolje pogledam, dokumenat je prazan, osvjetljenjem nestala slova.   
  Slab bi ja bio tajni agent. Kod mene bi sve bilo vrhunski profesionalno tajnovito, bez igdje ičega, bez ikakvih podataka.  
 

Znanje i licemerje

    Nepotrebno sučeljavanje, sve se je to prije znalo. Osim toga prije tv emisije u Dubravi je proglasila pobjedu. Dakle ne trebamo ni izbore.
Opet se je gadno izblamirala. Nema pojma kako se puni državni proračun. Pobrkala  je BDP i proračun. Ne možeš srednju školu završiti ako te osnovne državne financije neznaš.
  Pokušala je nekakvom nebulozom o izvozu uvjeriti javnost da je super znalac jer je silan broj svjetskih sveučilišta pohađala. . Na svim tim sveučilišta ništa nije pametnog naučila, jer se na tim seminarima uči kako preveslati birače. Učenje licemerja. Svaku Novu godinu išla u USA a ove je dijelila hranu u pučkoj kuhinji.
Uči se o body language, da se stalno smiješ, da imaš personaliti, snagu uvjeravanja makar uvjeravanje bilo pogrešno. Da se prezentiraš kao vođa, da si polubog ako već nisi Bog. Uči se o gegovima i mlataranju ruku u trenutku nekih važnih verbalnih činjenica.
   Što se tiče osmijeha netko od savjetnika trebao bi ju upozoriti da to više nije zarazan osmijeh nego grimasa koja odbija.
A da se zna služiti tim naučenim vještinama. Zna. Kad je govorila u Općoj skupštini UN-a. Držala je govor čitajući i istovremeno je šibala glavom lijevo desno ostavljajući dojam da se obraća prepunoj dvorani delegata. Centralna fiksna kamera ispred nje. Takva snimka je bila na HRT-u. Na CNN-u, kamera je iza nje, u dvorani od 1000 mjesta sjede četiri naša delegata i poneki zaostali spavajući strani delegat a naša gospođa ostavlja dojam da ju sluša prepuna dvorana. Gleda lijevo desno po praznoj dvorani.
  Posebno se je osramoltila u pismu Washington Times-opskurne novine, hvaleći Sanadera. Ne miješati sa Washington Post.  
  Nije baš bilo dosadno sučeljavanje, palo je pitanje o ulozi u NO. Ako je lagala da nije znala ko je direktor, L.S., onda je to još prestrašno saznanje. Da je nije bilo briga za firmu. A vještinu o Nadzornom odboru, to sam napisao. Zato postoji NO, da pazi što majstor od direktora radi. Bitno da se skupljaju funkcije pa se jednog dana hvali, kao sa silnim brojem sveučilišta. Imala je Hrvatska banku. U  kojoj je direktor /SSS-plesni tečaj/ bio na 3 mjeseca tečaja u USA i radio1 mjesec u jednoj austrijskoj banci. Banka propala.
   Kraj sučeljavanja, lik /doktor znanosti/ koji je nosio žensku torbu, sokiće i debelu fasciklu, derao se na konkurenta sa rukom u džepu da je nemoralan jer si je isplaćivano min. plaću.
Budalaš, nema zakona koji propisuje koliku si plaću isplaćuje privatnik. Bitno je da li plaća poreze i doprinose. Niti ga se može pitati sa kim je poslovao. To je poslovna tajna. Osim ako je prekršio uvjet, koristiće se povlaštenom informacijom i radio sa državnim firmama. To bi bio sukob interesa. A taj primitivni galamđijski lik je dobro umočen u sukob interesa.
   I takva ekipa bi još 5 godina.

Zadnja izmjena ( Petak, 03 JANUARY 2020 05:59 )

 

Novogodišnja trka 01.01.2020 +350 godina

    Varaždin 01.01.2020, odlučno, snažno i uspješno su licencirani triatlonci TK Varaždin završili novogodišnju trku. Time su ušli kao prvi u predsjedanje Unije.
 Foto za povijest +350 godina, pridružili se nam elitni trkači iz kategorije, kolege Bernat i Varga AK Međimurje i Bek. Bek-AK Jastreb, konkurent sa poznate lige Japetić. Duhovna i duhovita liga, zadnje metre trke završava se, držeći se rukama za korijenje a zubima za zrak. 

Zadnja izmjena ( Petak, 03 JANUARY 2020 05:55 )

 

Five stars-/FS/

     Dan je bio buran. Još se nezna je li bračni drug branitelj, po MORH-u. Ili nije po supruzi. Branitelj iz neborbenog statusa!!. Branitelj neborbenog statusa??.
Kakva je to pizdarija.
   Pa eto mojeg prijedloga. Budući nas gospođa stalno kljuka sa nekim podacima iz USA, da ga odmah proglase generalom sa 7 zvijezda, koliko je imao onaj najodlikovaniji general u Hrvata iz Velike Gorice. Zbog zamračenih dragulja degradiran u čin običnog vojnika. Poznato je da Hrvatska ima generala ko šodra u Dravi. Od toga ih ima 7 sa FS.
  U Jugi nije bilo nijednoga. Trojica iz NOB-a i trojica poslije, ali samo sa 4 zvijedice.
 U USA u 230 godina postojanja imali su 16 FS, među njima Pershing, posebni general nad generalima, ravno 6 zvijezda.
Ni Srbija nema generala sa FS. 
Burno je reagirao Bačić /HDZ/ na presudu njegovom šefu za koruptivne premijerske radnje- primanja mita od MOL-a. 6 godina zatvora, no majstor je na bolovanju, zbog operacije koljena na samrti.
Bačić smatra da nije primjereni trenutak, baš sad kad su izbori. Ko im je kriv kad su koruptivni. Što im je jučer EU komisija poslala čestitku. Smatraju. Korupcija na maksimumu.
  Jedina Vlada u EU kojoj je pola ministara izbačena zbog korupcije.
Dan je burno zapečatio kandidat za predsjednika Hrvatske-Škoro. Pozvao svoje birače da glasaju kao i on. Kaže. izaći ću na biralište i svojom olovkom ću zaokružiti kandidata. Kojeg? Neću broj jedan a ni broj dva, nego ću dopisati broj 3-svoj narod.
 Razumjeli su njegovi glasači, glasati trebaju opet za njega. A ko će onda glasati za pravu Hrvatsku.  
Izbori su već završili a još nisu počeli.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 30 DECEMBER 2019 18:59 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 48

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas14
mod_vvisit_counterJucer85
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1878
mod_vvisit_counterSve1612141
Sponzori