11 Panaceo triatlon

    Faakersee 26.08. olimpijski triatlon. Tu disciplinu austrijanci zovu, kurdz, sprint je sprint a ostale kraće-fun triatlonima ili dječjim trkama. Meni je to bila 13 utrka ove godine u AAT Cupu i KTRV. Od 13 trka 17 postolja. Ovaj puta na Faakersee postolje sam samo vidio iz publike. U mojoj kategoriji okupila su se sedmorica, jedan je samo odgledao utrku. A šestorica su se trudila, od njih prvi je ove godine nastupio na samo jednoj ozbiljnoj trci i to na ovoj. Sa Walterom sam bio na dve trke a Gusepe je tri puta nastupio. Na kraju sam uspio obraniti 5 mjesto u trci. Nije za pohvaliti. 
     No za hvalu, uzeo sam drugo mjesto u KTRV kupu za 2017. Tako da sam ga drugi put osvojio zaredom a i obranio. Očito da je sezona pri kraju i da isčeđeni limun više nema soka.
  No ima i nešto u nerazumnom mojem ponašanju prije trke, odlazak na 126 km sa bicom, brdskom trasom na Mariju Bistricu, prošao Kalvariju, pa sa gvircom /medicom/ u Klenovnik do žene i onda po paklenoj vrućini doma. Ni to mi nije bilo dosta, nego sam još završio "Opaku trku". Moto trke je: Bolje vmreti od litre, nego od kapi. 
Dakle 13 trka a samo sam jednom obukao neopren, u Cavallino.
   Sramota bi bila da s njim plivam u Faakersee od 21,9 stupnjeva. 90% su koristili neopren, elite 100 %. 
  O samoj trci sam već nekoliko puta pisao. Trka koja može zadovoljiti svakog istinskog triatlonca. Plivanje u jezeru pitke vode, svi čamci su na elektropogon, može i ručni, psi se ne smiju kupati, i ostale kulturološke norme, koje za razliku kod nas ne postoje. Bic staza valovita, trkačka dosta položena i samo raspali.
    Za razliku od prošle godine limitirano je u glavnoj trci na 720 takmičara, još se može širiti u štafeti i najviše za domaće u fan trci, tj volkstriathlonu. Poslije trke proglašenje sa tobolom. Treću godinu Talijan vozi doma Meridu /3000 /, nemojte se čuditi, talijana je najviše na toj trci. Bilo ih je 80, drugi po brojnosti Slovenci 53, i onda Nijemci, Nizozemci, USA, dve Francuskinje, Crna Gora, Španci i 2 iz CRO.
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 04 SEPTEMBER 2017 15:24 )

 

Trenutno smo u ...

        Nisam sam se štel mešati, ili bolje reći prljati trenutni sportski ugođaj na stranici.
Zašto sada.
   Prvo, javio se moj profesor iz makro ekonomske analize. O tome sam, / sada njegovim /, saznanjima, pisao do besvijesti kad su bile aktualne.
   Drugo, otišao mi je sused u Canadu, prodao kuću u pola cijene. Uzeo ženu i dvoje djece, veselo na put da se nikad ne vrati.
   Treće, sad se već javno priča i piše. Gazda se sprema na tužbu. Sigurno će proći, jer privatno vlasništvo je neotuđivo.
Kad sam spomenuo Pevca, nije bilo Lex Pevec, ali imamo Lex Agrokor, čitaj Lex Frankenstein. Imali smo i mi Lex Perković, tj oni su imali, pa se zna što su pojeli.
   Još malo, za sve tri gornje točke, morati ćemo mijenjati Lijepa Naša za Lijepa Njihova.  
 

Aquatlon Ferlach

      Dugogodišnja sportska veza TK Varaždina sa austrijskim šampionskim klubom, HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt, omogućila je pozivni nastup za dva člana kluba, na aquatlon 05.08. u Ferlach. Distance 750 m plivanja i 5 km trčanja, trka koja se bodovala za austrijski kup.
     Obojica su opravdali nastup, Zvonimir Tumpić bio je prvi u kategoriji stariji senior M70 /rezultat-57,35/. Teodor Pichler sa austrijskom licencom u kategoriji M65 /48,02/ bio je drugi. 
U austrijskom kupu  osvojio je prvo mjesto.
 Iza njega se plasirao kanađanin Jagodzinski, poznata triatlonska legenda, sa završenih 34 ironman distanci. 
 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 24 AUGUST 2017 16:22 )

 

Volkstriathlon 2017

     31. Volkstriathlon u Gösselsdorf, održan 15.07. Peta trka za KTRV kup. Najstariji triatlon u okolici a i šire, sve do Francuske. Limit takmičara postavljen na brojci 400, nastupilo 360 pojedinačno i 40 štafeta u svim mogućim varijantama, mladi i stari, mješovito, samo žene ili samo muški. Zato se zove narodni, jer je formiran po posebnim dinstancama, 500 m plivanja, 32 km bicikla i 7 km brdskog trčanja. Narodni je prije startao, nego je osnovan ITU, stoga su dinstance prilagođene prirodnim okruženjem. Jednosmjernim plivanjem preko jezera, jednosmjernom vožnjom bicikla po okolnih mjestima i trčanje kroz šumu iznad jezera.
    Sličan triatlonu u Stubici, osim što se bic vozi bez drafta / ima i iznimka, br 246 je svih 32 km odvozio  u zavjetrini i nije diskvalificiran, domaći vatrogasac, tri puta predamnom opomenut/, jer se kažnjava prvi puta sa žutim kartonom i penalty boxom, a druga opomena je diskvalifikacija. Zadovoljština mi je bila u odnosu spomenutog balavca / 45 g./ da sam ga na trčanju, prošao kao nožem kroz maglu. U kategoriji sam bio drugi, drugi po starosti, i bolji od četiri štafete.    
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 31 JULY 2017 14:36 )

 

Magdalensberg-Aquathlon 2017

     Aquatlon, četvrta trka multisporta za poredak u kupu KTRV. 08.07. održan u malenom mjestu Magdalensberg. Sunčano, vruče, sparina, vruća voda, 4 kruga plivanja, 750m, zatim protrčati 3 kruga, 5000m.
Rezultat sličan kao prošle godine, u kategoriji dvije zlatne medalje. Jedna za austrijski kup i druga za KTRV cup. No to nije sve. Pravilo je da prvi odnosi i posebnu nagradu. Košara puna eko proizvoda  domaćih farmera. Ostaloj dvojici na postolju samo medalje.
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 31 JULY 2017 14:34 )

 

Cross triatlon KTRV cup

     01.07.održan je cross triatlon u mjestu Techendorf na glečerskom jezeru Weissensee, trka iz rasporeda KTRV kupa. Meni u dugogodišnjoj karijeri najljepša, ekstremno teška, najteža u oba kupa, KTRV i AATC. 
   Održava se u parku prirode istog imena kao jezero. Pitoreksna priroda, ugodna temperatura naspram trenutnih saharskih vrućina. Jezero je na 930 metara nadmorske visine, temperatura vode ugodnih 18 stupnjeva. Plivanje u neopreno bilo je dozvoljeno, naviknut od malena na dravsku temperaturu nisam ga koristio. Ove godine koristio sam ga jedino u Veneciji 22.04. kad je temperatura bila 12 stupnjeva. To mi je do sad najdublje jezero 97 m /ako se izuzme Kaspijsko jezero/, Wörthersee ima 85 m. Jezero je dobilo ime po planinama koje ga okružuju. Po vapnencu, za velikih kiša izlazi iz njega potok i utiče u Dravu. Nekad je Drava, kad nije bilo hidrocentral zbog tih voda Bijeog jezera kod Varažina tekla prljavo bijela. Danas to nije moguće jer se sediment nataloži u brojnim jezerima centrala.
     U trci se pliva kratka dionica od 600 m, u tranziciji se uzima MTB bicikl i treba se odvoziti oko 15 km, ali na nadmorsku visinu oko 1500 m, vratiti se na jezersku visinu i na kraju otrčati brdskih 10 km. Uzbrdo se vozi nekih 10 km a nizbrdo po stazi za "down hil" takmičenja, oko 5 km. Dakle spust je zaista za samo hrabre, na tri mjesta nagib je pod 60 stupnjeva usred šume a jedna čistina-livada je pod 45 stupnjeva. MTB staza slična je našoj stazi na Ivanščici, od Prigorca do vrha i spustiti se preko Mrzljaka.
   U ovoj trci, bio sam usamljen u kategoriji. Vjerojatno zbog teške MTB staze, svakih 5 godina dođe netko u toj kategoriji na natjecanje.
Čak nitko nije nastupio ni u nižoj kategoriji M60. 
 Još jedan detalj koji mi se dopao. Pored izvrsne organizacije, organizator po završetku trke objavljuje rezultate. Lista sadrži sve koji su završili trku. Na listi nema onih koji su odustali, na neki način, lijepa gesta, za one koji nisu bili dovoljno spremni ili dovoljno uporni da se upišu kao finišeri.  

Zadnja izmjena ( Utorak, 18 JULY 2017 14:15 )

 

Zwischenwertung Alpe Adria- Triathlon-Cup 2017:

      Na stranici Austrijskog triatlon saveza postavljen je trenutni poredak u AAT kupu. Ove godine i Hrvatska se pridružila AAT kupu, trkom u Rabu.  

 Poredak: www.triathlon-austria.at


 

Dva nastupa u dvije države-dva državna prvaka

      01.07. u mjestu Thechendorf, Kärnten, na jezeru Weissensee, održan je cross triatlon. Predsjednik kluba uzeo je prvo mjesto u kategoriji M 65, istovremeno je dobio naslov Meisterschaftentitel Cross Triathlon 2017 za KTRV cup.
   No vikend nije samo tako jednostavno završio. 02.07. u Stubici kod Matije Gubca član kluba Zvonimir Tumpić u  kategoriji M 70 u sprint triatlonu završio trku kao državni prvak.
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 36

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1079
mod_vvisit_counterJucer1943
mod_vvisit_counterOvaj mjesec47830
mod_vvisit_counterSve1446319
Sponzori