Divlji triatlon 2019

     Prelog 18.08.2010 super sprint triatlon, trojica iz TK Varaždin,103 startera, Zvonko i x prvo mjesto, Zlatko drugo, Mario treći. 
Foto, najmlađi kvartet na triatlonu. Ukupno oblo 260 godina. 

Zadnja izmjena ( Subota, 31 AUGUST 2019 17:28 )

 

Na zapadu ništa novo

         Zlorabim naslov od E. M. Remarquea velikog pisca još većeg romana svjetske književnosti. Meni je bolji roman Tri ratna druga, prva knjiga koju sam ženi poklonio. 
    Dalje ne bi ni trebao pisati jer smo zapeli u vremenu i prostoru.
Bomba je pukla a zvuka i tona nema. Tj. ima, predsjednik V. suda na poziv iz BiH na testiranje na poligraf, rekao da su to gluposti i da je to uređaj samo za lopove. Tak da je Mamić pucao u prazno. A da je to istina ima izjava poštovanog suca, da građani niti neznaju kakvo dobro sudstvo imaju. Točno, čak je i predsjednik Ustavnog suda predložio da bi predsjednik Vrhovnog suda trebao predsjedati Komisijom za sukob interesa.
  Novo /staro/, brodogradnja elegatno otišla u propast, zahvaljujući Vladi na čelu sa agilnim ministrom gospodarstva. Koji je cirkusirao i balansirao na tezi da je on zadnji koji zaziva propast.
  Stoga je zazivao svoje Ukrajinske prijatelje, Kineske na kavu, pa dejta rumove, ponude da ti pamet stane, plaćao penale ali od posla ništa. Je, poslije godinu dana, točnije dvije godine od saznanja u Saboru na upit Strinja Linić, uspjeli su napraviti plan da treba plan za 3 maj a Uljaniku ništa jer po izjavi ministra, radnici su mu minirali plan.
    Pa kako da Uljanik radi 4 broda a imaju samo 3 navoza.???
Novo /staro/, kandidati za predsjednika Republike se množe, sve više kandidata i sve više prljavog veša. Opasan će biti dr. sa Pricetona D. Kovač. Znam da neće biti izabran ali će unijeti nemir u ekipu. Priča neke čudne priče, o čemu ja godinama pišem a to su stvarni i zanimljivi podaci, ekonomski o Lijepoj Našoj. U svakom slučaju biće veselja na Zapadu. Pjevač neće biti konkurent jer je predsjednik pokazala da bolje pjeva. Došla su vremena da pjevači žele biti predsjednici a predsjednici pjevači.
Novo /staro/, da predsjednik LN kaže da je izbavila državu sa Balkana. Hm, ako povučemo liniju od Odese do Trsta / Trst je naš/ čak je i metropola na Balkanu.
Novo /staro/, kaže da bude nova predsjednik LN, da ima podršku Putina i Trumpa. Pa Putin je nekoliko puta najavljivan i nikak da dođe. Bio je u Sloveniji i Srbiji. 
E. Macron nas isto izbjegava, bio u Srbiji, čak je govorio na srpskom. Trump, njega se budemo načekali.  
  Mala digresija, od prijatelja sin sprema doktorat iz strojarstva. 8 sati odradi u firmi i onda još 12 sati na dan radi na dizertaciji, da za 2 godine bude doktor. A koliko će tek onda trebati predsjedniku LN.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 01 SEPTEMBER 2019 17:26 )

 

Aquatlon Magdalensberg 2019

     Kako su se osnivale utrke u Austriji tako sam ja dolazio na njih. Između inih su aquatloni Magdalena i Ferlach.
Ta činjenica je bila pozivnica za TK Varaždin od Austrijskog triatlon saveza na kup trku 27.07. /750 m i 5000m / u Magdaleni i na austrijsko prvenstvo u Ferlach. 
  Na 5. Magdalenu otišli smo Zvonko i ja. Ta trka bila je uvertira za Ferlach. Nismo imali konkurenciju u kategorijama. Najteži protivnici bili su, pretopla voda i sunce. Voda 25 stupnjeva a na suncu 42 uz neizbježnu sparinu. Zvonko je izvrsno odradio trku a ja sam sa šepavom nogom bio lošiji nego prošlo godine. Ipak sam imao jako dobar ulaz u cilj. Ušao sam odmah iza olimpijke /Rio/ a i buduće u Tokiju, Lise  Perterer, članice HSV Triathlon Kärnten. Da, samo su žene startale poslije nas.
Zvonku jedna medalja meni dvije medalje, za Kup i Masterschaften Koruške.
     Za obojicu kutija eko proizvoda od poznate zgodne tete.

 

Jamio kartica Vjerodostojno

https://photos.google.com/album/AF1QipOwllPKxs4pr4NZeVj-kPgVI33JCnoKllwyIbL0

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 07 JULY 2019 12:49 )

 

Vjerodostojno

    Molim tajnicu vlade da napiše odluku o razrješenja za prepoštovanog premijera. Unatoč grandioznim gospodarskim uspjesima, Lijepa sigurno drži zadnje mjesto u EU. Vjerodostojno. Da namjerno ispadnem zloban, neka objave koliko je per capita HR iliti na naški BDP po glavi stanovnika. Vjerodostojno, katastrofa. 
Ponoviti naučeno o statistici, imamo tri laži. Mala, velika i statistika.
  To nije sve, jer prepoštovani vodi vladu, hodajuću aferu. Sve afere do sada otkrio USKOK u novinara. Tko tu treba dobiti plaću. Od Agrokorpe, preko Borga, pa razni ministri do sada kapitalaca, zadnji bivši sudac nogometni i ministar hvaljen I i M. Čega tu sve nema. Dva sata prije je kupljeni bezvrijedni kamenjar i makija općinsko vijeće donosi prenamjenu tih parcela. U par minuta postaje se milijunašem. Namjena zemljišta je za štale. Prvo se iskopa rupa za gnojnicu i u toku radova opet prenamjena, pa na kraju ispadne vila sa bazenom. Koja nema uporabnu dozvolu, dobije sve priključke, nema kućnoga broja a godinama iznajmljuje se turistima. Vjerodostojno se plaća porez ??? 
  Možda će neke iznenaditi meni tu ništa nije sporno. Zanima me kako će proći Vjerodostojno. Izvuči novac iz firme, otjerati ju u likvidaciju a ostati dužan dobavljačima a posebno Vjerostojno državi. Ima još toga, 60 hektara na Vidovoj gori ode za Medical City 2105, kupljeno 2009. Lopata do danas tamo nema ali ima osoba koja je sve te strane firme vodila i vodala po Braču. Slučajno radi u ministarstvu i to kao glavni savjetnik hodajućoj aferi. Kroz mali milion offshore kompanija parcela je mijenjala vlasnike koji su 6 godina unaprijed znali da će baš tih 60 hektara postati građevinsko zemljište. Podvedimo sve to pod komediju. Zašto ? Prvi kupac je bio izvjesni Švicarac po imenu Haso. Stvarna osoba.? Možda mu je predložak bio sadašnji Ustavni sudac koji se lažno predstavio u Grazu kao Dolović.
Drugi majstor poklanja unosne firme badava, badava gradi. Kako ta firma pravda PDV. I kako može raditi pozitivno ???  
  Sve se može. Vjerodostojno. Ako to ne vrijedi mogu im pokloniti moju Jamstvenu karticu koju čuvam kao oko u glavi. Mnogi su je bacili čak tvrde da ju nikad nisu imali.
   Zašto ju imam, da me podsjeti na neke moralne kvalitete koje krase poštene rimokatolike. Koji su svake nedjelje u crkvi, da slave misu u prvim redovima. 10 zapovijedi shvatili su doslovno, posebno od 90-tih. Stari Pankretić te likove u Saboru je prozivao a imovinski domet im je uokvirio, da nisu imali ni za bicikl u Yugi
 

Preluk 2019

    29.09. Preluk-Matulji, po raspisu trebala se održati utrka u sprint  triatlonu za Prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske te utrka za Alpe Adria triatlon kup.
I održala se u odličnoj organizaciji TK Matulji. Uvjeti su bili normalni za taj dan, nesnosna vrućina, sunčano i toplo more. Za razliku prošlogodišnje temperature mora /19/ ove godine je bilo 25,3 stupnjeva. Dosta neugodna temperatura mora, posebno za Pichlera, koji je zadnje dane trenirao u Dravi na 18 stupnjeva. 
  Kod proglašenja je došlo do propusta. Prema raspisu trebala su biti dva proglašenja, Prvenstvo i Kup zajedno /dvije medalje/  i AAT cup. No na utrci su nastupili individualci i članovi klubova ali bez licence. Stoga je trebalo biti tri proglašenja, ako je trka bila Otvorena. Član kluba Sir imao je samo jedno proglašenje a medalja je bila zlatna za Kup. Za ostalo ispred njega je uvršten je individualac. Kod Pichlera je proglašen takmičar za AATC bez licence. Za domaće prvenstvo nije bio proglašavan.
    Na samom proglašenju uočene su greške ali za člana jednog kluba kategorički je tvrđeno da ima licencu a nema ju. Ima još jedan propust. 
  Rezultati ispisani na trci sada ne odgovaraju rezultatima koji su na stranici mjeritelja.
Po povratku, TK Varaždin je napravio sastanak sa takmičarima i UO te uputio jednostavnoi pitanje HTS-u da li je proglašenje bilo korektno. Do 04.07. nismo dobili odgovor. 
    Moj osobni komentar: Da ne bi bilo zabune, u svim stranim zemljama gdje sam nastupao, proglašavaju se: Otvorena /Open/ trka, domaći za domaća prvenstva /stoga imam, pored hrvatske i austrijsku licencu da mogu biti Masterschaften / i ako je u utrku uključena još neka internacionalna trka, koja opet ima svoje institucionalni propis.
U protivnom nema smisla ni razloga licencirati klub a ni vaditi osobne licence, odlaziti na liječničke preglede. Plaćati razna osiguranja i još puno dodatnih troškova.
Posebno gubiti dragocjeno vrijeme. 
Osobna zahvala sa stranice HSV Triathlon Kärnten Unser wackerer Oldboy T.P.
  

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 04 JULY 2019 14:09 )

 

Olimpijski Wörthersee Hero - 2019

        Opet vozim za Klagenfurt 15.06. i dolazim ranije nego jučer, da mi auto bude u hladu. Moji iz HSV Triathlon Kärnten jedva su me dočekali, htjeli su da prespavam kod njih, bojeći se noćne vožnje a i 400 km vožnje. Istu tu bojazan je imao i moj prijatelj i veliki konkurent prof dr Jan Jagodzinski, nije se prijavio za Hero. Kaže da mu je noćna vožnja, noćna mora. Odgovorim mu sa našom domaćom uzrečicom, otišla baba sa kolačima. 
  Kako sam položio predispite 10 km i Swim & Run, pristupam Hat-tri/ck/atlon utrci-olimijskom kao završnom ispitu za Wörthersee Hero. 
Organizator HSV je pokazao izvrsnu organizaciju festivala multisporta koji je počeo 14.06. sa Swin & Run trkom, glavna trka olimpijski triatlon 15.06 a završio je 16.06. sa rekreativnim trkama aquatlonima, supersprintom i volks triatlonom.      
     Za olimpijski triatlon prijavilo se 331 triatlonaca. Ta disciplina bila je čistilište za Hero po težini i po vremenskim uvjetima. Pred sam start u 13 sati olimpijskog triatlona spustila se lagana kišica. Kad smo završili otežano plivanje, /prvo se pliva 1km, onda se izlazi iz vode, protrči se 30 m do rampe za skok 1m i nastavi plivati 500m do tranzicije gdje su bili bicikli/, granulo je sunce. Kuriozitet, ja sam zadnji zaplivao /foto- lagano u legendu/ četiri puta sam u vodi namještao naočale ali nisam zadnji izašao iz vode.  
Pored uobičajene ovih dana, visoke temperature i sparine, pala kišica se počela isparavati i triatlonci su se na biciklima našli u sauni. Mnogi prekaljeni triatlonci su odustali. Od 331 završilo je trku 259. U kategoriji M65  trojica su startali, Gafal, dr Carella i Hero, jedan je finiširao. Uporni pratitelj pet godina za redom u AATcupu, dr Carella nije izdržao.
 Poslije trčanja 10km, Hero su osvojili samo ironmani, 4 žene i 10 muških, među njima, uspio sam doplaziti do cilja, kao najteži /85 kg/ i najstariji.
Dan je završio ceremonijom, podjele pokala za prvoplasirane po kategorijama u olimpijskom triatlonu, zatim podjela medalja za Masterschaften olimpic Kärnten i na kraju je došao šečer, proglašenje Wörthersee Hero. U dva dana osvojio sam tri pokala, medalju, vrhunsko pivo Schleppe i opremu za triatlon.  
Niti luk jeo niti mirisao našao sam se u teškom sukobu interesa pa mogu imati problema kao ministar Kuščević. Naime, organizator Hero je  HSV a meni je kao domaćem takmičaru upućeno najviše aplauza i ovacija što me kandidira za Povjerenstvo za sukob interesa, optužba-zloupotreba položaja i ovlasti.
  Ako bi htio biti korektan i meni je to sve sumnjivo. A možda mi to netko podmeće. Katastar ?. U 10 dana, 5 trka 3 pokala, 3 medalje i HERO.  Nažalost nemam nikog na koga bi prebacio moju gornju krivicu. 
Dodatna otežavajuća okolnost jest činjenica da sam sve trke sam završio bez pomagača i još jedan optužujući podatak, sam sam vozio auto, ukupno 1500km.
 

Swim & Run -Hero 2019

    Utrka 14.06. Početak kraja. Prije nje imao sam lagano razgibavanje na cross ligi Globetka 11.06. Četvrta trka od 06.06..
Učinim sebi uslugu i odvezem sebe ponovu u Klagenfurt na drugi dio od Wörthersee Hero po Gundesen pravilu. Za Hero se prijavilo 44 startera, 10 žena i 34 muški. Među njima i moja veličina, bio sam najteži /85kg/ i najstariji. Ostali, skoro juniori, do mene najstarijem falilo je 11 godina. Dakle dijelile su nas tri kategorije.
  Za Swim & Run prijavljeni 132 u oba spola, budući je HSV specifične klupske organizacije pridodani su za Hero regruti i narednici austrijske vojske.Od 132 isplivao  sam 250m 33. Odmor pola sata i trčanje 2,5km i završno mjesto 44. Nakon te trke ostalo je 10 žena i 15 muških za naslov W. Hero. Knjiga spala na jedno slovo, ironmani. Žene su bile do olimpijskog triatlona čvršće.  
Treba spomenuti da je i prošle godine bilo natjecanje za naslov Wörthersee Hero ali treća disciplina bila je sprint triatlon, dakle upola manja trka /0,75 km 20km 5km/. Stoga su prošlogodišnji Hero falični, Slovenci bi rekli polovičke. 
Moj je uvjet bio da sam na 10 km trčanja ispod jednog sata, u ostale dvije trke prvi u kategoriji.  
  Dan sam završio na postolju sa pokalom i povrat u Varaždin, na rekuperaciju.
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 45

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas16
mod_vvisit_counterJucer36
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2404
mod_vvisit_counterSve1598693
Sponzori