Naknadna istina

    Mogu u spisak proroka. Neki me zovu Jeremija. Zašto opet prljam ruke. Gledam i slušam blebetanje koalicijskog partnera iz HLS-a. 
Naknadna pamet. Odmah poslije potresa / poznato u arhivi/ preporučio sam /očito da se eseji dobro čitaju i pažljivo prate/ da države preuzme sve na sebe. Poslije ovog eseja mogao bi zatražiti tantijeme za intelektualni napor.
K. partner Hrebak sabornik, doslovno je rekao: šteta da nije odmah za spasitelja obnove određen drug Bačić. Nevjerojatno da netko poslije 3 /tri/ donešena zakona u Saboru i 3 /tri/ propala i ništ koristi ministra može nešto takvo reći. Moram se pohvaliti da je i meni sinula genijalna ideja. Pametan uči na tuđim greškama.
   A može i Bandićeva mantra. Samo budalu može zmija iz iste rupe 2 /dva/ puta ugristi.  
 E tu nije završila naknadna pamet. Jučer je ministar financija rezultno rekao da se ne može svima pogodovati sa pomoći u struji, gorivu i hrani. Aha, pa to ja neumorno pišem još od imbecilnih odluka da se knjige dijeli svima badava. Kako sam napisao. Unucima Ivekovima, pa i mojima. Nemamo spisak /registar/ socijalne karte da se pomaže onome kome treba, a ne bogate bogatiti. AP na pitanje novinara o lamentiranja ministra, čudom se čudio. Baš čudno. Onda ništa od populizma i kupovine birača. Ovome gore mogu i pridodati moj prijedlog da se sve rusko naoružanje uz jedan sindikalni zajam pošalje kao pomoć UKR. Biće realizirano.
 Za kraj malo veselja. Ivek se bude, kaj se tiče...zvlekel. 8 ili 11 milijuna kuna / to je tajna/ plaćeno i bačeno za forenziku Velike Agrokorpe. 
Prvo Kamal je u sukobu interesa a drugo uopće nije revizor. Pa ovo se ni u ludilo ne može zamisliti. I tu imamo upitni intelektualni doseg i znanje. A plaćice solidne, kapnu svaki mjesec.
Malu Agrokorpu su uredno izgubili. Mogu se žaliti sv. Petru. Ivek još samo čeka Washington. Ako to dobije, zemljica će lijepu lovicu iskeširati. Biće zanimljivo. Ivek ima toliko godina ko i ja. Po procjeni sa ovom propalom forenzikom proces je trebao završiti najbrže za 10 do 15 godina. Sa novom forenzikom dodati još 5 godina. Dakle ako. Ako uspiju Iveku zamandaliti vrata, brat bratu biće najstariji Hrvat.  
  Baš sada kad šaram bez olovke, AP se hvali nekakvim rastom. Da ponovimo. Rast je jer smo puna vreća bespovratnih €. I to što nam daju svakim danom nam propada. Zašto ne rastemo organski. Koliko smo isporučili tankera, tenkova 84, izgradili mostova, gdje nam je građevinska operativa. ...Ja nevoljnik baš se u nedjelju sjetio GK. Svaka iole organizirana država ima g. operativu baš za takve nepogode kao što je potres. Tja, radi se o isporuci strategije i planiranja. Ako će biti mira u Ukrajini, biće to najveće gradilište poslije ll svjetskog. Mi ćemo za tender poslati kao Mujo i Haso kramp i lopatu.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 01 MARCH 2023 05:53 )

 

Pas i planina

    Nedjelja, 4 sata, biološki sat me probudio. Napravim svu pripremu. Moja oprema i za psa. Za njega obavezno voda. Njuški će biti prvi puta malo veća kilometraža i to brdska. Prvi puta osjetiti će pravu i surovu prirodu. Snijeg i sjeverac. U 6 smo pod planinom. Samo 7 auta, neki su od posade RTV odašiljača. Uzimam vodu za doma a on se ludira sa snijegom. Krenemo prema vrhu cestom. Nadam se da nam neće trebati usluge HGSS-a kao prije nekoliko dana kad su imali dvije intervencije.
  Jedini i prvi smo na cesti. Dvojac i planina. Snijeg visine 10 cm. Njuška se ponaša ko živo srebro. Sve ga zanima. Prati sve i lijevo i desno a njuška uvijek pri tlu. Usput uzima često snijeg tako da sam ja bez veze nosio njemu vodu. Pravi izdanak Anadolijske visoravni. 
 Mladi pas pa nismo išli do vrha, visina snijega sve veća. Poslije 7 km okrenemo preko Mrzljaka po strmijoj stazi natrag. I tu smo prvi prošli. Snijeg i do pola metra. Sjeverna strana a sjeverac brije. Temperatura -1 a osjet -5 stupnjeva. Ima starog snijega, sa novim napadalim na mjestima pola metra. Dok se mučimo sa snijegom sjetim se zgode kad sam radio u GK Međimurju. 
Poslovođa Mujo, stručan i veliki zajebant otišao na godišnji u Bosnu i poslao telegram u kadrovsku. Snijeg pao, ja ostao. Kadrovik ljudina i zajebant, kocka mu uništila obitelj i život, šalje Muji odgovor. Godišnji ti ističe, otkaz stiže. Mujo šalje odgovor. Snijeg gazim, odmah dolazim. Sa sjetom se sjećam vremena kad smo bili najpoznatija građevinska firma Jugoslavije. 12 000. Gdje su nakon 33 godina. 
 Vratili smo se pred ručak. Obojica pod tuš. Njuška se cijelo popodne družila sa svojom posteljom.  
 

Obveznice

     Korizma. Vonj lopovštine sve jači.  
Državne obveznice /o/. Najsigurnije ulaganje. U Hrvatskoj je poznata ađenda da državne /o/ kupuju penzijski fondovi, onda oni ulažu, gdje im gazda naredi da vežu konja. No to je druga priča.
   Ova priča koja je pripremljena za građane /koje ?/ ipak je čudna.
Po pričanji AP državna kasa je puna. Čemu onda /o/ ? Kao u onom slučaju Erste banke. Sadašnja zam. guvernera NBH, koja je zgrnula lovicu putem izdanih obveznica. Kakav je tu bio mutež nitko nije procesuirao. Naime banka ne treba na taj način skupljati novac. Po meni je to bio nekakav deal. Ekonomska Teorija- banka dobi recimo od mene 1 € i na taj € može izdati 7 € kredita. Tako me učio moj prof. Šokman. Dakle nema potrebe za dodatnim financijskim egzibicijama.
Obveznice neću kupiti iz prozaičnih razloga. Nepovjerenje. Ekonomskih i moralnih.
1. iz uvoda
2. sa državom sam potpisao ugovor za pasivizaciju kuće /stolarija, krovište, fasada i sunčana elektrana/, završne dokumente sam predao 20.11.22. Do danas nisam dobio povrat uloženih sredstava po ugovoru. 
3.sa lopovima nisam radio kao poduzetnik pa neću ni kao privatna osoba. Partija koja vodi državu, 64 % su bili u SKJ. Pored toga. Nestvarno zvuči da su osuđeni pravomoćno, za kriminal najgore vrste. Izdaja, krasti od svojeg naroda, koji ih je izabrao da mu služe i dao im basnoslovne plaće. Kradu i danas.
4. nije rečeno za što se raspisuju /o/. To su trebali napraviti na početku mandata /2016 kao i reforme/ a ne isplatu- vrući krumpir dati nekom drugom.
5. da samo ne kritiziram. Nemamo socijalni almanah jer bi ja podijelio obveznice kao vaučere da svaki mjesec sirotinja dobije pomoć. 33% građana živi ispod praga siromaštva. /To je prava isporuka Ap i njegovih/. Dakle podjela bi išla uvećano sa 7,5% kamata. A oni koji imaju lovu neka kupe pod ovim uvjetima od AP. Zašto 7,5% ? Pa sami su najavili inflaciju od 6%. Onda neka bude zarada /profit /od 1,5%
6. Dobit od 3,25% je mizerno, budući ja kao i mnogi drugi iz raznih poreznih opterećenja plaćam razne obveze oko 1,5% a za 1,5% ne isplati se na 2 godine kad mogu bankovne biti veće a to će biti sigurno, jer ja tako kažem. Ubrzo će a vista biti 1%. 
7. spadam među rijetke koji nisu upisali jugo zajmove. Bio sam na 5 vojnih manevara, Polagalo se za generalske činove. Manevar nije uspio ako nije bilo mrtvih. Spreman sam bio dati za tu državu život iako sam bio anemičan, kao i za ovu ali podršku političkoj ekipi nisam dao, pa neću ni ovoj.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 23 FEBRUARY 2023 05:40 )

 

Proglašenja zimskih liga

     Kasnim sam infom kao i naše reforme. Ja sam ipak uspio a dali će uspjeti reforme to ćemo vidjeti. Slepci bi rekli, ako ćemo vidjeti nećemo ništa dobiti.
Kad završi liga preostane proglašenje. 
   Tako je u petak 17.02. u 19 sati u Varaždinu proglašena ZBL Ivanščica. Bila je to prava zimska liga. Jedno kolo je otkazano zbog teških uvjeta. Snijega preko pola metra. Posebno je bilo teško zadnje kolo, na kojem sam zamalo odustao zbog staze. Buldožer je očistio cestu do 5 km a onda od tog dijela očišćenog do " Grobeka " kalvarija. Opasna staza za slomiti gležanj. 
Na tom raskršću došao je netko iz pravca Belca na traktoru, pa je bila prema vrhu barem nekakva staza. 
   Dvojac iz kluba je nastupio, Stečko je u jakoj kategoriji M60 bio četvrti. U  M70+ drugi.
U Prelogu 18.02. u 16 sati proglašenje Zimske lige. Zlatko u M60, 6 mjesto. Stečko u istoj kategoriji 5 mjesto, kontra AP kategorija M70+ prvi. Dvije lige dve medalje.  

Zadnja izmjena ( Utorak, 21 FEBRUARY 2023 17:01 )

 

33

      Još jedna obljetnica. 20.02.23. Sada u Karlovcu i usputna samohvala.
Točnije dvije. Prva, da je doveo Hrvatsku među 15 najrazvijenijih zemalja svijeta. Kao u motivirajućim seansama: mi smo najbolji i plešću sami sebi. Moguća greška iz patologije, lapsus linguae. Science fiction-Isaac Asimov. Vjerojatnije se petnaestica odnosila na Afriku. 
Druga. Većina oporbenih aktera nije identificirana s procesima hrvatskog identiteta. E ovo je kruta istinita stvarnost.
   Točnija od točnosti. Kako sam ja poznat da mi skromnost nije jača strana i ktome sam barun Münchhausen. Ocrtava moju identifikaciju hrvatstva. Za razliku od mnogih imam bogatu dokumentaciju prije 1991 kad sam bio na suprotnoj strani od AP. Maturalna radnja iz kuhinje komunizma. A ko za vraga ostao sam na suprotnoj strani i za vrijeme 1991 od AP. 
Ne bih htio biti denuncijant. Po domaćem špicl. Mnogi moji susjedi sa prve linije zaključali su kuće i petama dali vjetra. Kao i AP koji je po vlastitom priznanju u Parizu špilao košarku a po Predsjedniku Milanoviću mlatio po Croissantima.
   Tako da i ja preporučam da obitelji i dalje važu dali se isplati odlaziti u narednih 7 godina. Neki podaci govore da su od ljepote i dobrote do sada otišlo 600 000. 
Digresija, ovaj puta ništa o isporukama. O mostu koji je platila EU. Ništa o Schengenu. Ništa ni o €. Ja sam to primjetio 17.02. a bogme i 20.02 Troskot /revizor u PWC/ iz MOSTA to isto ponovio.
Nema više isporuke ađende €. Kamata pojela isporuku. U prijevodu, pas pojeo domaću zadaću.
   Bila bi i dupla digresija, zašto povećanje kamata u USA djeluje blagotvorno na privredu a u EU stagnaciju, inflaciju /rast cijena, veselje za sirotinju/ i buduća nezaposlenost. Možda drugom prigodom kad splasne euforija o uspjesima. Kad nas opali stvarna stvarnost.

Zadnja izmjena ( Utorak, 21 FEBRUARY 2023 05:55 )

 

Ponedjeljak- 60 godina

     Kako je spomenuto. Drugo po vremešnosti.
Skupilo se lijepi broj uspješnih sportašica i sportaša. Zvijezde su bili sestre Koščak. Posebno Jana koja je na mnogim svjetskim juniorskim ljestvicama u raznim disciplinama. Nagrađenih od spomenute pa prijeko Diploma, Zlatnih plaketa do sportaša godine. 
  Netko se kasno sjetio da se dodijeli za Životno sportsko dijelo Zvonku Bezjaku. Posthumno. Umro u 88 g. prošle godine. Proglašenje na sramotu sportskog Varaždina. Sa kladivom obišao svjetska prvenstva i Olimpijade. Nagradu primila njegova kćerka. 
Za izniman doprinos sportu u 2022 g. nagrađen je sugrađanin Zlatko Dalić.
   Poslije ceremonije druženje uz delicije. 
 

Ponedjeljak

    Ponedjeljak 13 ali važan dan.  
Proglašenje 60 u Varaždinu za najboljeg sportaša. Kažu vremešno drugo u Hrvata. Koje je starije neznam jer nikad nitko nije spomenuo koji grad ima starije.
  I onda slijedom. Dva Zakona. O obnovi i  Kaznenom zakonu.
Krenimo od zadnjeg.
    AP više ne može podnijeti istinitost istine i bacio se u autoritarne mladenačke dane. A da je istina istina, Bauk je čitao u Saboru, komunistički uradak AP omladinca/ 18 / koji je koristio dva glagola upokoriti i eksploatisati. Na tragu te ađende sada želi isporučiti da u KZ-eu bude djelo kazneno ako se kazneni postupak objavi. Dakle da postupci budu tajni. U prijevodu članovi partije kradu a da postupak bude tajan. Da nitko ne zna. Ja se tog vremena dobro sjećam. Drugovi koji su zgriješili bili su tajno maknuti ili su tajno pomilovani. Čistoća partije se morala održati. Jer istina o lopovluku boli. 
Moj prijedlog da se skrati postupak i ne maltretira Sabor. Neka AP donese u Vladi uredbu da za ove "sitne" marifetluke /kaznene djelatnosti u milijunima €/ 
odmah u začetku amnestira sa sa članskom karticom i eufemizmom. Znaš li ti ko sam ja. 
Koliki je intelektualni doseg govori privođenje najvećeg Je..ča. Odmah HDZ presica i ultimativno zatražena ostavka župana Jelića. Jelić, nit ga birao nit postavio. AP je svoje birao, postavljao i branio, dok je USKOK radio. Koliko bi to bilo ostavki.
  Digresija. Škotska premijerka vidi da nema podršku 50% i odlazi zauvijek. AP nema podršku od 70%. Uporno se drži na vlasti a sad će u Saboru za taj tajan zakon glasati nitko drugi nego osumnjičeni po USKOK-u. Aleluja.
 

2 kolo cross lige godišnje doba čevo

      Prvo kolo G. doba bilo je Martinsko. Išli smo gore na Čevo trijezni, dole fiksirani, gore po dve a ja po četiri dole. 
 2 kolo odnosi se na pokladne dane, ludorije pod maskama i u uži dio ludorija. Prag socijalizacije veoma društven.
Subota 11.02. Prije trke bilo je zagrijavanje sa 6-7 raznih rakija pa se nastavilo zagrijavanje na mostu sa kaubojskim plesom bez pipanja. Video je zabilježio vrckavu zaobljenu pozadinu. Vlasnica te pozicije ima nešto preko 40 godina. Kapa do poda.
I ja sam se umaskirao. Ako se me ne može prepoznati ja sam sa vlasuljom. Krenuli smo gore, ja po četiri a neki tvrde da sam dolje išao ne po dvije nego čak po jednoj a neke dijelove staze sam preletio bez nogu. Kavalirski sam pustio ispred sebe spomenutu vlasnicu. Od članova kluba nastupio je Stečko.  
  Vrijeme u početku malo oblačno temperatura -2 stupnjeva, pa sunčano. Staza tvrda i zaleđena, zato sam plazio gore po četiri. A to nas nije smetalo ni amnestiralo da na vrhu ponovimo Martinje. Dočekale su nas krafne i Aničini štrukli. Mesni dio je bio sa ajvarom i senfom. Da nas izdajnički hladan zapadnjak ne rashladi zagrijavalo nas kuhano vino. Crveno i bijelo. 
  U povratu domu, auto je bio pun energije i veselja. Krenuli smo prema New Marof City. Malo, samo malo, plava ptica je krivudala cestom. Poslije semafora zaustavi nas veseljak pajkić. Spustim svoje staklo, zaželim Bokdaj. Konverzacija kao u vicu. Vidim da ste veselo društvo  Pa bila je neka veselica. Pita: jeste primjetili da ste prešli na crveno. A iza mene je sjedio dobro nakičen i u dobroj vjeri i povjerenju kao AP o povećanju cijena, bubne moj omiljeni vic. Kak ne kad je beloga zmenjkalo. Preostalo mi je da budem manji od makovog zrna i zamolim pajkića da naplati neku sindikalnu tarifu.
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 76

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas96
mod_vvisit_counterJucer236
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1184
mod_vvisit_counterSve1848588
Sponzori