Politička greška /Kua vej/

     25 siječnja slave katolici obraćenje, Savao u Pavao.    
U jednoj stranci rade iz petnih žila da svaki tjedan, Pavao bude Savao. Drže do vjere, svake nedjelje, misa. Preko tjedna zaborave 10 zapovijedi Božjih. 
Treba im priznati da su vjernici, ali nauk slabo znaju. Na vjeronauk nisu išli nego na seanse drugih bogova. A onda su okrenuli kapute. Pa su sa 30 godina starosti pa do čak i sa 70g. postali katekumeni. Ovčice su zalutale. Višekratno.
   Stoga ne znaju da je posljednji aristokrata papa Pio Xll, asket, nadasve skroman, par mjeseci prije smrti osmislio molitvu za političare.
Ne bi bilo loše da ju obraćenici svako jutro prije posla izgovore u sebi, po tiho, da ne bi državu tresle Jerihonske trube korupcije. Molitva je osobna. Naročito za ove niže.
   Zagorci su se krive razmeli. Bandić bi rekel, krivegatiboga. Kua vej, u prijevodu kaj sad, točnije što sad.
Trebali su nabaviti novog zetončića, pa su odredili pikzibnera, koji je sve zapackal. Šef Plenković se čudi, pa zar opet. On se brzo opravdao da mu je radar ne dohvaća zagorske klijeti. Benevoletno suhoparno zaključio, politička greška. 
Vara se, itekako je radar radio, samo je pikzibner nije prepoznao pravu utičnicu za struju. Uključio je radar u utičnicu USKOK-a. 
Stoga  nije jasno zašto se Plenković čudi, pa u prošlom sazivu vlast mu u Saboru omogućavao Saucha koji je poslije mandata presuđen sa 3 godine.
  Zanimljivo je njegova konstrukcija da mu je njegova zatupnika Ž.T. namamio na grešku V.O.  Čudno, pa zvali su ga u HDZ klijet. Nisu oni k njemu došli već su ga pozvali na druženje u klijet gradonačelnika. 
  Biće zanimljivo kako će pravosuđe reagirati na snimku koja je po Zakonu kažnjiva ali u slučaju Sabo to je bio krunski dokaz. A kako je mito dvosmjerno, čudno je da gospođa isto nije odgovarala. U snimci se jasno čuje da je pitala Sabu a što od toga imam ja. Dakle isto je poticala na kazneno djelo.
Kua vej. Frajle

Zadnja izmjena ( Srijeda, 27 JANUARY 2021 06:25 )

 

Plehnati kokot

    Duni vjetre da te sa sviju strana vide. Tako govori u javnom prostoru /N2/ znanstvenik i sveučilišni profesor.
Nismo se ih riješili na vrijeme/ lustracija/. I onda mi pokvari nedjelju. Zauzeli su ista mjesta samo sa drugačijim političkim opredijeljenjem. Deset puta je Stanković pitao Stipu Oreškovića / u novoj državi je Stjepan, znam te puško kad si pištolj bila/ da li je vjerovao u ono što je kao posljednji predsjednik Hrvatske omladine zastupao. Za govornicom je tada zagovarao vrijednosti Marxa i Engelsa. I ja volim Marxa ali samo u ekonomskom dijelu kada govori o novo stvorenoj vrijednosti. Zato se hvalim da imam političku ekonomiju socijalizma i kapitalizma u malom prstu. Ideologija Brozovih omladinaca me nije privlačila. 
Što reći o Malom Stipi. Veliki Stipe je bio Šuvar. Sve je o njemu napisao bard novinarstva Denis Kuljiš. Kao zadnji omladinac na braniku socijalizma iznenadio ga prevrat a upisao je magisterij kod prof. Vanje Sutlića /šuvarovac/ ali sa pogrešnom temom-Leszek Kołakowski, veliki kritik Marxa. Onda se utvrdilo da sve sa  diplomom nije čisto pa je nešto utanačio u Mariboru. Kad je Račan došao na vlast Mali Stipe je postao ravnatelj Zavoda A. Štampar i priča je krenula put kapitalizma.
  Da budem kristalno jasan, SDP nema ništa sa radništvom.
  Nestašica cjepiva. Razlog, tehnički kvarovi. Biden je dogovorio 100 milijuna doza cjepiva, hitne isporuke.
 

Domovina, to je Imovina

      Za sramotu oko Maslenice krivi su političari. Posebno izvršna vlast /Vlada/ i zakonodavci, Sabor. Imamo zakone za kojekakve gluposti i čak ih opetovano prepravljaju i to pogrešno. Ocjena rada naših, službena anketa je oko bijedne dvojke. Ja bi im dao 0+. Ipak dolaze na posao. 
Ni u povijesti ih nisu posebno cijenili. 
Na današnji dan Pretorijanci su ubili Kaligulu, poetskog imena / mala vojnička čizmica/. Prozvali su ga ludim carem. Mislim da nije bio a to što je svog konja Incitata proglasio senatorom, dao je na znanje koliko cijeni Senat. Također, Aleksandar Makedonski je više cijenio svog Bukefala, od svojih ćata. Izuzev Aristotela, učenika Platona, a ovaj ispekao zanat kod Sokrata.
Dakle, donijeti zakon za one koji su ginuli za Hrvatsku, da imaju pravo koristiti obilježja pod kojim su poginuli i odrediti u kojim se slučajevima može koristiti i na kojim mjestima. Posebno na komemoraciji. Pa nećemo zatvarati oči nad hrabrošću i istinskim domoljubljem. Ti branitelji nisu iz filma Domovina- Imovina.
Kad su krenuli u rat nisu ništa tražili a dobili su hrvatsku grudu. I ne uspoređivati Njemačku i domovinski rat. 
Ovog trena Poirier je razbio Mcgregora.  
 Cijepljenje. Odjednom nema cjepiva. Normalno, nanjušili zaradu i odjednom svi kasne sa proizvodnjom. Profit je u pitanju. Ima tu i za kaznu od WTO, za nepoštivanjem dobrih trgovačkih običaja. Kartelsko udruživanje. Izrael je platio 23 €  a EU 12. Izrael je dnevno cijepio 200 000 stanovnika. Samo tko će majstore iz Pfizera kazniti kad su životi u pitanju. 
Čim je zapelo sa cjepivom neki su se naši požurili cijepiti, iako nisu imali pravo. U nekim zemljamama se pokreću istrage koji su iz establišmenta to isto napravili. Sokrat je za taj slučaj predvidio uzrečicu prije 2400 godina. Demokracija je sranje. I tu bi se moglo reći domovina imovina.   

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 24 JANUARY 2021 06:32 )

 

Cijena Morala

      Za šablonske aražmane Žinića iz HDZ-ea svi listom tvrde da su tek jučer doznali za nekretninski biznis iako je javno u Saboru postavljeno pitanje o nekretninama i to prije 1,5 godine?. 
 U svakoj zapadnoj državi bi za za daleko manju negativnost podnijeli ostavku. Kod nas je to nemoguće očekivati. Opravdanja su, da ni djeca u vrtiću ne vjeruju.  Iako ih čak brani i sam Plenković. Zadnja linija obrane im je, to je medijski linč ili su novinari krivci ili da je to ađenda da se ruši država.
U HDZ-u daju se ostavke tek kad je sve gotovo. Remetinec. Nažalost u ovoj našoj bijedi najveći egzorcist je nekretnina. Nemilosrdno ih istjeruje iz bolesnog tkiva države.
 Još jedan primjer kako onaj naš imaginarni tokar ne može postići cijenu proizvoda iako ima istu produktivnost.  
Ima još važnija varijabla i to čak konstanta. Skupa država. Opet poduzetnici zavijaju da se ukine harač od raznih komora. Odgovor Plenkovića da i oni moraju od nečeg živjeti. U kapitalizmu se nemilosrdno živi od rada. Premijer je još u socijalizmu, gdje su svi morali imati radno mjesto. Udruge trebaju biti na korist svojim članovima. 
  Ako se argumentira i nepotizam, zapošljavanje, naš tokar se našao u Bugarskoj. Švicarska??
Važan segmet gdje smo stukli tešku lovu a često se koristi kao argument da se je obnovilo 156 000 kuća. A nitko ne pita zašto toliki broj. U redu je ako su te kuće četnici srušili. Jučer smo čuli u Saboru od Grlić Radmana da nikad nije bila bolja vanjska politika. A još nismo naplatili ratnu štetu a tako se degutatno hvaliti. Čak nismo ni granicu na Dunavu uredili. Hvali se kako je ostvario gospodarski pojas. Da, Italija je u svom Parlamentu taj pojas proglasila.  
  Pitanja svih pitanja zašto smo obnavljali kuće koje smo mi srušili. Zašto se to nije spriječilo. Osobno sam postavljao to pitanje. Ako su to bile srpske kuće nitko te kuće neće odnijeti iz Hrvatske. Odgovor, jednostavno što je to nacionalno blago. Dvostruko smo radili u korist naše štete, prvo rušili a onda novcem poreznih obveznika sve te kuće obnovili. Po meni je trebalo kazniti one koji su rušili a i one koji su ih obnavljali.
E pa onaj tokar može se ubiti za strojem ali mi ostajemo dno dna Europe.
A banalno je pitanje morala. 

Zadnja izmjena ( Petak, 22 JANUARY 2021 06:16 )

 

Radar FPS 117

       Slučaj Žinić ide dalje. Roman veličine Rat i Mir. U nastavcima. Mogao bi ga prodati Holywoodu. Ako je mogao zaraditi Haso na neviđeno milijun$ onda će na ovom romanu biti mačji kašalj. Na raspisani natječaj javili se tri scenarista jedan od njih Haso. Prva dva svjetska poznata donijela su sinopsis i tražili 100 milijuna$. Na red dođe Haso i kaže da on traži samo 1 milijun. Komisija ga pita a gdje je scenarij, da znaju o čemu se radi. Haso pribrano, bolan sve je u glavi. 
Ovi inzistiraju, ima tu neke fabule, akcije... Ima bolan sve je u tri Š. Upitan da bude konkretniji. Ne može biti bolan konkretnije, Ševa, Šora i Šega. 
 Svakodnevnog pregaoca na terenu, zadnjih dana bilo ga je teško uhvatiti. Ali novinar Mahmutović je to uspio i postavio sva pitanja, neugodna. Teško i mučno je čitati taj razgovor. Dobio je zaokruženi odgovor.
 Da je sve zakonito. Doduše najamninu od 100 kuna od 2008 nije plaćao. U 35 godina županija je inkasirala 12000 kuna. Navodno je županija bankrot. Novinarki je odgovorio da to nije istina da su svi računi poplaćani. Gospon Žinić nezna što znači biti solventan i likvidan. Hrvatska ekonomsko-politička klasika, digneš kredit i dug uručiš unucima.
Stan, tu je malo kompliciranija epizoda romana. I njega je dobio od države ali ga je prisvojio. Ministarstvo obrane ga ne može iseliti jer se junak tuži sa državom.
To je u redu, radiš u državi, ona te hrani i ti tu ruku grizeš. A novinari ko novinari iskopali da je i tu dužan za najam stana 29620 kuna i da ga ministarstvo od 2013. pokušava iseliti.
  Odgovor Žinića da ministarstvo laže iako postoji sudski spis.
Prava bomba je jučer bila kad se javio zastupnik Lenart  koji je u 5 mjesecu 2020 u Saboru postavio pitanje nekretnina junaka iz romana. Do danas ga nije dobio. Zakonski rok je 30 dana. Dakle svi su sve znali. Ne moramo biti zabrinuti jer institut kod nas funkcionira. Daj što daš.
  Zabrinjavajuće je da se premijer hvali da je to sad novi HDZ i da on ima istančan radar koji točno detektira svaku nezakonitost. Ja vjerujem u tu izjavu ali ga događaji demantiraju.  
Radar izgleda ne radi. Ne radi bez struje. Potres je pokidao instalacije a naručeni agregat zadnjih desetak dana luta na relaciji Požega /ekipi uručena cipela/-Glina /*ovdje se ne može jer imamo zakon Lex Sherif/. Nema zakona koji će maknuti Žinića.
Znamo da ima majstora pilota koji lete ispod radarskog snopa. I onda je nikom ništa. A ako se neko uzoholi pa poleti u visine / zaigra se sa nekretninama/ i tada ga uhvate. Onda je to medijski linč. Da je Žinić ostao u sjeni snopa sve bi prošlo bez halabuke. Kao i kod Kušćevića. Da je ostao načelnik malog mjesta i dan danas bi pjevušio: ne može mi nitko ništa. E, ali se on zaželio da u Zagrebu pozdravlja sa Hvaljen Isus i Marija.
Rješenje problema. Hitno u Saboru donijeti zakon. Pronaći Scipiona Afričkog i dati mu radar.
 Da ne bude sve tužno, malo veselja. Frajle, ovo je najmekša verzija. Oprez, samo za 50+.        

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 21 JANUARY 2021 06:28 )

 

Potres

     Petrinja i okolica trese se svaki dan. A potres u Kartagi trese temelje stranke a još  više temelje države. Kakva je to braniteljska država. 
Mislili smo da je potres kod Gramzižinića zaustavljen. Ne, otkrillo se da je on kao progranik iskoristio program obnove za roditeljsku kuću iz koje je bio prognan. Stoga nije imao pravo na ovu kuću u kojoj je sada. Kažu da si je odabrao najbolju. Cure podaci i dokumenti koji nisu na čast same države. 
A vrhunac svega ovog je da ima i tajni stan na Borovju-Zagreb, koji po navodima novinara nema u imovini države. Zaključak, ne zabilježen slučaj. Da li ima još takvih majstora, kleptomana imovine. Ima ih samo su prikriveni. Samo neki su otkriveni u premijera. Tolušić, Marić, Kujunđić, Žalac, Kuščević. Po slobodnoj procjeni bez sarkazma, ipak to much. No way.  
Kao što sam već napisao, prirodna nepogoda je ogolila Kartagu.
Ovako ispada da treba cijelu državu dobrano protresti.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 20 JANUARY 2021 05:58 )

 

Kartaga i Katon

     Katon bi bio zadovoljan, radom Plenkovića Afrikanskog. Kartaga se pomalo sama razara.
Požega je sad već stara finta. Slično FIMI Mediji. Glavni krivac za odabir sposobnih opet nije kriv, nego je kriv Glavić šef HDZ-ea na terenu. Kao on je odustao. Nije odustao nego je snimku ucjene, odnio na Tužilaštvo. Sad takvog istinoljupca pošalji u Sabor. Ne, poslan je majstor koji zna i već ima putra na glavi. Rekli bi stara špranca.
  U midltajmu ađende, ispao zaglavni kamen Kartage, Žinić. Kako, novinari kao zmija konstruktor, minuciozno puštali informacije a odgovorni tvrdili da je sve po zakonu i da su sve rekli. Prvo Žinić onda branitelj Plenković. Jučer, poslije sesije u HDZ-eu, novinari ga rešetali. Na neugodne pitanja 55 puta rekao, sve sam rekao.
Inače ima običaj da neke pojave objašnjava sve od stoljeća 7 pa do 21. Špranca kao kod Kujunđića a posebno Kušćevića da tu nema ničega na tragu njegovih izjava. Pa mora negdje raditi, nulta tolerancija, radar, no way, kad je u pitanju korupcija. Takav je dojam i dokazi.
A kako se zakotrljao zaglavni kamen. Krivac je potres. U glavnoj ulozi župan. I kako je red župan sim i tam, pa mic po mic, imao prste u obnovi. To je poseban slučaj.
 Rečeno kao udavica, novinari počeli graditi priču, stezući Žinića.
  Imovinska kartica, kuća darovana. Ide pojašnjenje da je prognanik i dobio srpsku kuću. Od koga, pa od države. Ugovora nema, prijavio nešto čega nema. Po meni je suspektno i nepojmljivo živjeti u tuđoj kući.
Ide skandalozna izjava da je on ulagao u tu kuću i da je plaćao sve troškove od struje ,vode ..... Sve to radio u tuđoj kući.? Novinari dalje otkrivaju, ima imovine ali te ne obnavlja. Pa ide izjava ga je sve to u redu. Onda iskopaju u selu Slano da uživa neke građevine koje je preuredio ali ih nema u imovinskoj kartici. Pa se utvrdi da tu ima u neke polusestrične koje nemaju novaca da urede vlasništvo gruntovno.
Prijavio nekretninu koja nije njegova a nekretnine koje ima ne prijavljuje. 
Kartaga?

Zadnja izmjena ( Utorak, 19 JANUARY 2021 06:35 )

 

Quo Vadis Lijepa Naša?

    O potresu znamo skoro sve, posebno o obnovi. Akteri i njihovi već unaprijed znaju da je to otišlo u zastaru. Vrhunski sudac to javno izjavio? Pa kako će suditi ako mu takav predmet uleti u sudnicu?
Premijer se isto očitovao. A zašto su onda izvidi na terenu ako je zastara, nabijanje troškova i da se vidi da imamo državu.
Kad smo kod države, čija je? Namjerno sam oponirao premijeru i njegovima argumentom, kao što je u ekonomskoj nauci. Porez je temelj države, ne lažno domoljublje. Država smo mi svi. Sada imamo komentatore, novinare, reportere, oporbu koja mu to u lice kaže da je to premijer i HDZ. Država to sam ja. Znam da će reći da je pobijedio na izborima. Točno, sa samo 30%. U demokraciji se pitaju svi. 
Kako je Matej Janković odgovorio da su hranu dobili od CK i robnih državnih rezervi. Uz blasfemičnu izjavu da nisu volonteri došli kuhat da bi to radio Pleter. Išao je prilog na N1 Iva Šego razgovara. Snima se pripreme svježeg mesa, donacija divlje svinje-čobanac, 3 žene čiste mrkvu i 1 jedan čisti papriku. Za razliku grah prikazan od Pletera, meso iz konzerve. Kad ja kuham grah, kobasa, suho meso, mrkva žuta, crvena, lovor, timijan...
Prijedlog, hitna inventura u Crveni križ i Robne rezerve. Kod Jankovića pokazana dokumentacija, ulazna i ima izlaznu-obroci.
Kod Crvenog križa ima samo izlazna. Osim toga javno u kameru rekao da ništa nije dobio od spomenutih, osim da su mu nudili 4 tone krumpira koje je odbio jer je imao 10 tona.
  A afere pucaju, svakog tjedna afera jedna. U Požegi namještanje natječaja- HDZ. Čeka se komentar premijera. U Čemincu načelnikovim sinovima općina otplaćivala stanove. Qvo Vadis.?
Ima toga za osvrt, kaže Jandroković da smo jedna država. Volonteri i Država. Jesmo ali jedna radi badava i to 3 puta bolje od one koja je plaćena.
  Qvo Vadis.? 
Da li je sada svima jasno. Radnik na CNC tokarilici u Njemačkoj ima istu produktivnost kao i naš tokar.  A proizvod naš skuplji. Zašto. Pa pored sveg kriminala i uhljeba ne može biti konkurentan na svjetskom tržištu. Zato i jesmo tu gdje jesmo. 
Uostalom Kartagu treba razoriti.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 13 JANUARY 2021 04:14 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 60

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas98
mod_vvisit_counterJucer307
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5173
mod_vvisit_counterSve1706233
Sponzori