Aquatlon Ferlach

      Dugogodišnja sportska veza TK Varaždina sa austrijskim šampionskim klubom, HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt, omogućila je pozivni nastup za dva člana kluba, na aquatlon 05.08. u Ferlach. Distance 750 m plivanja i 5 km trčanja, trka koja se bodovala za austrijski kup.
     Obojica su opravdali nastup, Zvonimir Tumpić bio je prvi u kategoriji stariji senior M70 /rezultat-57,35/. Teodor Pichler sa austrijskom licencom u kategoriji M65 /48,02/ bio je drugi. 
U austrijskom kupu  osvojio je prvo mjesto.
 Iza njega se plasirao kanađanin Jagodzinski, poznata triatlonska legenda, sa završenih 34 ironman distanci. 
 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 24 AUGUST 2017 16:22 )

 

Volkstriathlon 2017

     31. Volkstriathlon u Gösselsdorf, održan 15.07. Peta trka za KTRV kup. Najstariji triatlon u okolici a i šire, sve do Francuske. Limit takmičara postavljen na brojci 400, nastupilo 360 pojedinačno i 40 štafeta u svim mogućim varijantama, mladi i stari, mješovito, samo žene ili samo muški. Zato se zove narodni, jer je formiran po posebnim dinstancama, 500 m plivanja, 32 km bicikla i 7 km brdskog trčanja. Narodni je prije startao, nego je osnovan ITU, stoga su dinstance prilagođene prirodnim okruženjem. Jednosmjernim plivanjem preko jezera, jednosmjernom vožnjom bicikla po okolnih mjestima i trčanje kroz šumu iznad jezera.
    Sličan triatlonu u Stubici, osim što se bic vozi bez drafta / ima i iznimka, br 246 je svih 32 km odvozio  u zavjetrini i nije diskvalificiran, domaći vatrogasac, tri puta predamnom opomenut/, jer se kažnjava prvi puta sa žutim kartonom i penalty boxom, a druga opomena je diskvalifikacija. Zadovoljština mi je bila u odnosu spomenutog balavca / 45 g./ da sam ga na trčanju, prošao kao nožem kroz maglu. U kategoriji sam bio drugi, drugi po starosti, i bolji od četiri štafete.    
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 31 JULY 2017 14:36 )

 

Magdalensberg-Aquathlon 2017

     Aquatlon, četvrta trka multisporta za poredak u kupu KTRV. 08.07. održan u malenom mjestu Magdalensberg. Sunčano, vruče, sparina, vruća voda, 4 kruga plivanja, 750m, zatim protrčati 3 kruga, 5000m.
Rezultat sličan kao prošle godine, u kategoriji dvije zlatne medalje. Jedna za austrijski kup i druga za KTRV cup. No to nije sve. Pravilo je da prvi odnosi i posebnu nagradu. Košara puna eko proizvoda  domaćih farmera. Ostaloj dvojici na postolju samo medalje.
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 31 JULY 2017 14:34 )

 

Cross triatlon KTRV cup

     01.07.održan je cross triatlon u mjestu Techendorf na glečerskom jezeru Weissensee, trka iz rasporeda KTRV kupa. Meni u dugogodišnjoj karijeri najljepša, ekstremno teška, najteža u oba kupa, KTRV i AATC. 
   Održava se u parku prirode istog imena kao jezero. Pitoreksna priroda, ugodna temperatura naspram trenutnih saharskih vrućina. Jezero je na 930 metara nadmorske visine, temperatura vode ugodnih 18 stupnjeva. Plivanje u neopreno bilo je dozvoljeno, naviknut od malena na dravsku temperaturu nisam ga koristio. Ove godine koristio sam ga jedino u Veneciji 22.04. kad je temperatura bila 12 stupnjeva. To mi je do sad najdublje jezero 97 m /ako se izuzme Kaspijsko jezero/, Wörthersee ima 85 m. Jezero je dobilo ime po planinama koje ga okružuju. Po vapnencu, za velikih kiša izlazi iz njega potok i utiče u Dravu. Nekad je Drava, kad nije bilo hidrocentral zbog tih voda Bijeog jezera kod Varažina tekla prljavo bijela. Danas to nije moguće jer se sediment nataloži u brojnim jezerima centrala.
     U trci se pliva kratka dionica od 600 m, u tranziciji se uzima MTB bicikl i treba se odvoziti oko 15 km, ali na nadmorsku visinu oko 1500 m, vratiti se na jezersku visinu i na kraju otrčati brdskih 10 km. Uzbrdo se vozi nekih 10 km a nizbrdo po stazi za "down hil" takmičenja, oko 5 km. Dakle spust je zaista za samo hrabre, na tri mjesta nagib je pod 60 stupnjeva usred šume a jedna čistina-livada je pod 45 stupnjeva. MTB staza slična je našoj stazi na Ivanščici, od Prigorca do vrha i spustiti se preko Mrzljaka.
   U ovoj trci, bio sam usamljen u kategoriji. Vjerojatno zbog teške MTB staze, svakih 5 godina dođe netko u toj kategoriji na natjecanje.
Čak nitko nije nastupio ni u nižoj kategoriji M60. 
 Još jedan detalj koji mi se dopao. Pored izvrsne organizacije, organizator po završetku trke objavljuje rezultate. Lista sadrži sve koji su završili trku. Na listi nema onih koji su odustali, na neki način, lijepa gesta, za one koji nisu bili dovoljno spremni ili dovoljno uporni da se upišu kao finišeri.  

Zadnja izmjena ( Utorak, 18 JULY 2017 14:15 )

 

Zwischenwertung Alpe Adria- Triathlon-Cup 2017:

      Na stranici Austrijskog triatlon saveza postavljen je trenutni poredak u AAT kupu. Ove godine i Hrvatska se pridružila AAT kupu, trkom u Rabu.  

 Poredak: www.triathlon-austria.at


 

Dva nastupa u dvije države-dva državna prvaka

      01.07. u mjestu Thechendorf, Kärnten, na jezeru Weissensee, održan je cross triatlon. Predsjednik kluba uzeo je prvo mjesto u kategoriji M 65, istovremeno je dobio naslov Meisterschaftentitel Cross Triathlon 2017 za KTRV cup.
   No vikend nije samo tako jednostavno završio. 02.07. u Stubici kod Matije Gubca član kluba Zvonimir Tumpić u  kategoriji M 70 u sprint triatlonu završio trku kao državni prvak.
 

Triglav Triatlon Bled 2017

       24.06. održan je festival triatlona, svih kategorija, sprint ETU kup za juniore. Za kraj svečanosti, za one malo hrabrije olimpijski triatlon. Bic staza, šest krugova, legendarni uspon u dužini samo 500 m i visinski razlike 300 m.
   To je bio 15 triatlon koji je održan na Bledu. Taman smo mi imali 2007 g. 15 trku u Rovinju. Sad bi generali poslije bitke rekli, da je bilo pameti, gdje bi nam bio kraj.
Možda će sad nekome biti jasnije zašto smo mali i ostajemo mali.
    Dan stvoren za triatlon, sunčano, voda 25 stupnjeva, na okretištima 350 m od obale 23 stupnjeva. Trebalo je odijelo za rashlađivanje. Takvi uvjeti su bili sve do starta olimpika.
Umjesto starta trke startalo je nebo, otvorilo se i lijevala je kiša da se je jezero diglo za 5 centimetara. Start je pomaknut na 14 sati. Plivanje mi je bilo za -0, a bic sam jedva ispunio limit. Kiša pada a padaju i takmičari, asfalt na nekim mjestima gladak ko staklo, pa sad vozi. Imao sam sreću da i ja nisam plivao po asfaltu, dva pada baš ispred mene. Oprez je majka mudrosti, pa sam bio oprezan i na trčanju. U kategoriji drugi. Na kraju druženje, posebno ugodno sa mojim klupskim kolegom i prezimenjakom Pichler Christianom i njegovom obitelji. Prema domu sam pokupio krafne u Trojanama. 
   No, nije bilo to jedino postolje za mene, bio sam proglašen kao prvi u kategoriji 60-70 g. na liga "godišnja doba na Čevo" kod Lacija. Ova trka je startala u 21 i 30 sati.   
 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 06 JULY 2017 16:30 )

 

10. AAT kup u Pörtschach

         10. Festival triatlona Wörthersee 2575 u Pörtschach počeo je u petak 09.05 sa aquatlonom malih klinaca do elita. Nastupilo preko 450 takmičara, jedan od njih i olimpijac iz Atene 2004 g. Norbert Domnik rođen 1964 g.
   To je bio početak proslave i obilježavanja 20 godišnjice osnivanja  HSV Triathlon Kärnten. 
Glavna fešta u subotu, počela je glavnom trkom, sprintom, poslije sprinta išao je supersprint i na kraju triatlon za svakog.  Vrijeme. Sunčano. Temperatura vode idealna, 18 stupnjeva. Nas desetero je plivalo bez neoprena. Moj prijatelj Jan bio je iznenađen, pa sam mu morao objasniti da: I was born in the River Drava. Odgovor je bio, smijeh, yes, ice water. 
  Sprint je bio u četiri starta, trka za dva kupa. Za AATC i KTRV kup. Uz to trka je bila za prvenstvo Koruške svih kategorija i Austrijsko prvenstvo za juniore. Apsolutni pobjednici, Kostl kod muških i Moitzi kod žena, oboje članovi HSV-a. Olimpijac Norbet apsolutni drugi.
  Ja sam od šestoro u svojoj kategoriji M65, zauzeo treće mjesto u AATC, a u KTRV kupu drugo mjesto. Nastupilo 254 takmičara, domaćih najviše, pa talijana, nijemaca, nijedan englez ali je bilo engleskinja, slovenaca, rumunja, čeha, slovaka, i mađara. 
Jedan kanađanin, Jan Jagodzinski i jedan hrvat, dva ljuta konkurenta ali dva velika prijatelja.
   Nedjelja je bila rezervirana za Austrijsko prvenstvo u supersrintu i u mix ekipama.
Dodatak dana je bio, trke, obično trčanje i nordig.
 U tri dana nastupilo blizu 1300 takmičara. 
 

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 25 JUNE 2017 05:17 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 44

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas6
mod_vvisit_counterJucer80
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1599
mod_vvisit_counterSve1591632
Sponzori