Božićno druženje

       Svake godine, pa i ove imali smo Božićno druženje u sklopu godišnje Skupštine  HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt
Ovogodišnje je bilo u znamenu godišnjica, oba moja kluba, spomenutog za njegovu 20 god. i TK Varaždin 10 god. Pored toga u iznimnim postignutim rezultatima, HSV je austrijski prvak, što i nije neka posebnost. Već, što je klubu nedostajalo dvoje elitnih takmičara.
    Austrijski prvak Lorber i olimpijka Perterer. Prvi je doslovce pregažen od auta, pukla zdjelica a Perterer je počela skupljati bodove za drugi olimpijski ciklus. Od njih dvoje klubu je donio bodove sa samo jedne utrke duatlonaLorber. I bez Gafal Wernera koji ove godine nije nastupio na Ironmanu Klagenfurt, a prošle je donio 200 bodova, od ukupnih 10 000. Ostali u klubu, njih preko 900 donijeli su pobjedu. 
   Ovogodišnjih nagrađenih bilo je 42 od mlađih uzrasta i 54 starijih kategorija.
       Skupština je bila više svečarska, pored nas klupskih članova, svečanost su uveličali mnogi uzvanici iz društveno-političkog života Koruške na čelu sa predsjednikom Koruške dr Peter Kaiser. Pa ako bi napravili usporedbu, za naše prilike, nezamislivo. Dakle Skupština kluba, jest godišnjica, ali na naše saveze ne dolaze predsjednici. A kad je već predsjednik došao čestitati klubu i uručiti nagradu bio je počašćen članstvom kluba, koje je rado prihvatio. 
     Sljedilo je druženje uz jelo i piće. Sve su priredili vojnici iz vojarne Windisch-Kasernegdje smo bili gosti u Ceremonijal dvorani.
Poslije druženja došlo je na red darivanje članova za uspjeh u bogatoj sportskoj godini za austrijska prvenstva, prvenstvo Koruške, svjetske trke, te za koruški KTRV i Alpe Adria kup. 
  Ja sam bio posebno apostrofiran, tri puta su mene spominjali ali i Varaždin. Prvi puta da je netko osvojio oba kupa, KTRV i AATC. Pored zvaničnih darova, svakom prema zasluzi, dobio je vaučer za sporstku opremu u Giga Sportu, Meni su dali dva.  Zadnja izmjena ( Nedjelja, 10 DECEMBER 2017 09:01 )

 

Alpe Adria Triatlon kup 2017 g.

    Kamnik /SLO/ je određen za domaćina ceremonije podjele AAT kupa kod Triatlon kluba Trisport. Klub vodi apsolutni svjetski prvak sa Havaja, Miro Kregar. 
U kategoriji M65 nastupilo je 20 takmičara, na kraju sezone, Pichler prvi, drugi dr. Enrico Carella Trst. Od preko 1000 triatlonaca bio sam 9-ti apsolutno. 
Ove godine bilo je malo triatlonaca koji su osvojili postolje, jer se broj trka povećao a propozicije su ostale iste kao kad je bilo četiri trka od snivanja kupa 2008 g, do 2017 g kad ih je bilo sedam. Prvi puta je jedna trka održana na Rabu u organizaciji TK Rab, a preko aplikacije EU Fonda, koristeći moje licence i kluba TK Varaždin ušla je u AAT kup.
Za 2018 g. biće četiri države i osam trka, dodana je još jedna hrvatska trka u Opatiji. 
   Pored osvajanja AAT kupa za 2017 g. u svojoj kategoriji, osvojen je i KTRV kup. Prvi puta sam osvojio oba kupa. Prošle godine osvojen je KTRV kup ali sam u AAT bio treći. Nažalost, ne vodi se statistika da li je ikad koji triatlonac osvojio oba kupa. U četiri godine koliko nastupam za HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt osvojio sam AATC tri puta a KTRV dva puta. Ove godine ukupno sam u Europi nastupio na 14 trka a na postolju bio 20 puta. Neke trke su se bodovale za oba kupa a neke su se odnosile na kup trke Austrije.  

link na TRI Austriawww.triathlon-austria.at

 

Zadnja izmjena ( Utorak, 21 NOVEMBER 2017 15:21 )

 

KTRV kup 2017

     Na dan reformacije upriličena je podjela u 20 kategorija ceremonija proglašenja KTRV kupa u Klagenfurtu. Organizaciju podjele je preuzeo jedan od većih sponzora kupa, Hotel Sandwirth u samom centru grada. Osobno imam dobra iskustva sa hotelom, jer sam na trkama dobivao njihove nagrade, a za ovaj puta su nam priredili ugodno druženje uz manje pića a više ića.  
  Ceremonija je bila brza, proglašenje svih kategorija, apsolutni pobjednici, pa za kraj ukupni klupski pobjednici. Jasno ako je HSV Triathlon Kärnten pobjednik na saveznom nivou da je taj klub prvi i u svojoj državi- Koruškoj.
  Meni je opet / i 2016 g./ bila ugodna dužnost popeti se na postolje kao prvi, drugi poznata triatlonska legenda, sa završenih 34 ironman distanci Jan Jagodzinski /CAN/ te Hribernig Wolgang / AUT/ izvrstan trkač.   
  Pehar nije nešto ali je ove godine glavni sponzor Cocoon /dobro se pribilježio/ sa novčanim kuponom za kupnju opreme. Dodatak za mene je bio kupon za dvije osobe za ručak bilo gdje u Austriji agencije Promocije turizma iskoristiv do kraja 2018 g. 


Zadnja izmjena ( Četvrtak, 09 NOVEMBER 2017 03:01 )

 

10 OBLJETNICA TK Varaždin

            TK Varaždin proslavio je prvi puta 10 godina uspješnog sportskog djelovanja.
01.10.17 u Poljani Biškupečkoj uz trkačku utrku Memorijal pukovnika Sokača, održan je trening u supersprint duatlonu. Poslije duatlona učesnici su imali druženje. I tu su se našle hrvatske legende multisporta /triatlona, duatlona, aquatlona, kvadratlona, trčanja, brdskog trčanja, biciklizma, plivanja, nordijskog trčanja/. 
     Na proslavu su došli posebni gosti. Iz Slovenije, Krško, došao je višestruki prvak i poznata legenda Roman Blatnik /1952/. Pobjednik u Alpe Adria kupu, dva puta u svojoj kategoriji. Ove godine je završio apsolutno 5-ti na Europskom prvenstvu u nordijskom hodanju. Zatim, Mladen Čizić /1960/, državni prvak u raznim disciplinama, posebno u triatlonu, završio ironman distancu. Legenda hrvatskog triatlona sa najviše završenih ironman disciplina, Josip Dikon, začetnik ultratriatlona u Hrvatskoj. Po vlastitom priznanju, nije siguran koliko ima ironman distanci /3,8 km plivanja, 180 km bicikla, 42 km trčanja / 40 ili 41. No siguran je, da je završio 6 duplih ironman distanci, Znači sve spomenute distance duplirane. Svjetski viceprvak i dva puta treći u dublu. I ima jednu u tripl distancu. Rođen je 1954 g. 
   Od ostalih, mnogih poznatih nisu mogli doći jer još traju takmičenja. Istovremeno za taj vikend bila su dva državna prvenstva, Vrlika i Dubrovnik, kao i inozemna.
Za kraj treba spomenuti, domicilne iz TK Varaždina. Zvonimira Tumpića /1948/, multisportista. Skupio mnogo naslova u raznim sportovima. Ove godine državni prvak u svojoj kategoriji u sprint triatlonu. I prvi u svojoj kategoriji na aquatlonu u Austriji /Ferlach/. 
  Inicijator osnivanja triatlonskog kluba i predsjednik TK Varaždin,T. Pichler, /1951/ prije je bio član u TK Zagreb ima nekih zanimljivih multisportskih naslova u svojoj kategoriji.
Jedini od svih kategorija u Hrvatskoj, od najmlađih do najstarijih, osvojio zaredom 6 puta Triatlonski kup Hrvatske /2007-2012/. U tom periodu 2 puta osvojio Duatlonski kup Hrvatske i 29 puta bio državni prvak u raznim disciplima. Podvig je bio u 2012 g. kad je od 8 disciplina multisporta u 7 bio državni prvak. 
   Od 2012 g. krenuo je na ciljano osvajanje Alpe Adria triatlon kup. Te godine je bio treći, 2013 i 2014 prvi. Tu nije stao već je postao član 2015 g. HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt i dobio ino licencu. Time je dobio mogućnost natjecanja u KTRV kupu, kojeg je dva puta osvojio. 
  U 2017 g. jedini od svih kategorija u Austriji osvojio oba kupa AATC i KTRV kup. U jednom i drugom nastupaju međunarodni triatlonci, od preko 1000 takmičara u svakom kupu..
2014 g. na proglašenju AATC u Veldenu bio je treći u apsolutnom poretku. Ove godine zauzeo je 9 mjesto. 
U KTRV kupu apsolutno osvojio najviše bodova, od svih kategorija u 2016 g. 700 bodova a 2017 g. 640. U oba plasmana bio je najstariji triatlonac.
   Na osnovu tih rezultata od domaće Zajednice sportskih udruga dobio dvije diplome /triatlon i duatlon/ i Zlatnu plaketu za triatlon.
2017 g. je bila iznimno uspješna, jer je klub HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt postao austrijski šampion. A članstvo u austrijskom klubu omogučilo je TK Varaždinu da putem prijenosne aplikacije na TK Rab prvi puta održi triatlon u sklopu Alpe Adria kupa. 
   Za TK Varaždin dogodio se zanimljiv događaj, Pichler je postao državni prvak 01.07. u cross triatlonu na glečerskom jezeru Weissensee, a Tumpić prvak u sprint triatlonu 02.07 u G. Stubici. Dva prvaka u dvije države. 
 Ovi rezulati TK Varaždina ne bi bili mogući da nije bilo velikog osobnog odricanja, no tu treba posebnu spomenuti i zahvaliti donatorima i onima koji su na bilo koji način pomogli.
Pored starih donatora, Jadransko osiguranje, Leonardo d.o.o, Thule, Tim Panex, Weyland Corporation, P. Beretta, pridružili su se novi EDI pekarnica sa "Bakinom makovnjačom" i Mesnica Šanjek sa ždrebećom salamom. Ove delicije dobro su se sljubile sa šampanjcem poslanim iz Klagenfurta.
  Još jednom hvala svim donatorima.
  Posebna zahvala ide "staroj sablji Romanu", velikom prijatelji a još većem konkuretu u triatlonu, koji je slavljeniku izradio drveni pladanj na kojem je pirotehnikom prikazan homage multisporta. Slika. Nikakav kupljeni dar ne može ovo zamijeniti. Pladanj ide u "Hall of Fame" za ovu godinu između osvojenih pokala.

  

Zadnja izmjena ( Petak, 13 OCTOBER 2017 02:37 )

 

Šampionska 2017 godina

    Ova godina, bogata je trofejima i obljetnicama.
HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt prvak je Austrije. Od 288 klubova.                                                                                                                                                            http://www.triathlon-austria.at/files/doc/Dokumente-2017/Cupserien-2017/11-Vereinscup-Auswertung-2017-Endstand.pdf
Klub je ove godine imao obljetnicu osnivanja 20 godina.
09.05 održan je 10. Festival triatlona Wörthersee 2575 u Pörtschach, najbrojnija trka u Alpe Adria kupu za 2017.
     A kako je godina loše počela. Bez dvoje najboljih triatlonaca. Olimpijka Lisa Perterer počela je skupljati ITU bodove. A austrijski prvak Christoph Lorber imao susret sa autom i slomljena zdjelica.
   TK Varaždin slavi 10 godina od osnivanja, predsjednik 66 godina i 47 godina od prvog međunarodnog postolja.
I tu su se zaredale lijepi sportski događaji u 2017, ako se izuzme sretno-nesretni događaj. 10 dana bolnice za prvu violinu kluba zbog polomljenih rebara 17.03. Liječnici odredili 3 mjeseca mirovanja, a stara violina se pojavila na startu triatlona u Veneciji 22.04. Izvedba nije bila bokznakaj, osim sprinta u cilj. 
   Ima uzrečica, poslije bitke se broje mrtvi. 
Za mene 2017 g, oba su pala. Oba.
 

3 Kraigersee triatlon

     Svane, jutro u Varaždinu, kiselo, 13 stupnjeva. Došao je dan odluke, 02.09. Brdski triatlon, Kraigerseee, koji se boduje za KTRV i Alpe Adria triatlon kup. KTRV je osvojen a AAT kup trojica mogu osvojiti kup. Dva Talijani i ja odlućiti ćemo na trci na Kraigersee triatlonu. Posebnost trke je, tri puta se treba popeti bicom na vrh brda Gassing, iznad jezera i znalački na mekano brdsko trčanje. Organizator je odstupio od ITU standarda, limit za sprint triatlon je 90 minuta, a za ovu utrke je pomaknut na 120 minuta. Tako da su svi završili trku osim desetak odustalih i diskvalificiranih od 250 startera.  Ne mogu opisati sa kolikom sam  radošću dočekao zadnju trku. 
    Više nema napetosti i pritiska, jer svaki put mi iskoči neki tjelesni problem pred trku. 
Krenem prema Kraigu. Do Dravograda po mučeničkoj cesti. Koliko puta sam prošao njom i uvijek me vraća u 1945 na nekog jadnika, ženu ili dijete koji ništa nisu bili krivi a zadnji puta su išli tom cestom, bez povratka i bez znanog groba.
     Bolje sam se osjećao, čim se prešao granicu. Donekle se raspoleženje popravilo dolaskom na cilj. Temperatura vode 18 stupnjeva a zraka 13. U Tirolu pao snijeg, već na 700 ndv. Malo je sipila zimska kiša potpomognuta sa snažnim sjevernjakom.
   Nije mi bilo drago da dođem na trku, ali bio sam prisiljen. Od konkurencije u kategoriji,  nikog od zadnje trke iz Finkensteina, od prije 7 dana.  Došao je samo jedan Talijan dr Carella.Drugi je rađe ostao u toplom domu. Da nisam došao, ode kup u Veneziu.  Pravila za trku, dozvoljen neopren-nisam ga obukao, dozvoljeni TT bicikli, zabranjen draft. Finišere je na cilju dočekalo kuhano vino i mali milion raznih kolaća i torti. Ostalo nešto i putnih kolača, sve su ih pripremile domaće žene.
No, bilo je tu pored kupa i neke koristi.Odlučio sam zaboraviti na kućni odgoj i biti blago rečeno suptilan i spade mi maska intelektualnosti i postupio čisto prizemno, kao da sam naš političar. Zadovoljilo bi me drugo mjesto jer bio osvojio AATC a još više me zadovoljilo, što  sam uzeo 500 € na ime starta.   
    Ležerno sam nastupio,  kako rekoh u sebi  i napisah, kao političar. Znam žderati, lokati i još mi za to plaćaju. Bez nekog napora i odgovornosti.
 Pustio sam Carella da vodi, držeći na ga na oku. Bic staza je opasna na nizbrdici, juri se preko 60 km na sat i ima padova na suhoj podlozi a sad je asfalt bio mokar. Pustio sam da Carella  uđe prvi u tranziciju, /skidanje sa bicikla/ i na brdskom trčanju rutinski ga ostavio iza sebe 9 minuta. 
     Kako se kaže daj čovjeku vlast i znaš što je. Nisam bio drugi u kategotiji. Ni to obećanje nisam održao, sam  sam sebe iznevjerio. Sram me bilo. 
Na proglašenju, u kategoriji, prvi na trci, prvi za KTRV kup prvi za AAT kup a nagrada kao najstari učesnik izbjegla mi jer je to bio Dr Carella /1950/. Nažalost nagradu nije dobio jer je prerano napustio ceremoniju proglašenja, nagrada je bila jedan dan pansiona u Kraigeru     
   Sad još preostaje sve to proslaviti i zalijati. Potom na operacije, sanirati štetu, jer triatlon nije za djecu i starce. 
 
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 11 SEPTEMBER 2017 18:17 )

 

11 Panaceo triatlon

    Faakersee 26.08. olimpijski triatlon. Tu disciplinu austrijanci zovu, kurdz, sprint je sprint a ostale kraće-fun triatlonima ili dječjim trkama. Meni je to bila 13 utrka ove godine u AAT Cupu i KTRV. Od 13 trka 17 postolja. Ovaj puta na Faakersee postolje sam samo vidio iz publike. U mojoj kategoriji okupila su se sedmorica, jedan je samo odgledao utrku. A šestorica su se trudila, od njih prvi je ove godine nastupio na samo jednoj ozbiljnoj trci i to na ovoj. Sa Walterom sam bio na dve trke a Gusepe je tri puta nastupio. Na kraju sam uspio obraniti 5 mjesto u trci. Nije za pohvaliti. 
     No za hvalu, uzeo sam drugo mjesto u KTRV kupu za 2017. Tako da sam ga drugi put osvojio zaredom a i obranio. Očito da je sezona pri kraju i da isčeđeni limun više nema soka.
  No ima i nešto u nerazumnom mojem ponašanju prije trke, odlazak na 126 km sa bicom, brdskom trasom na Mariju Bistricu, prošao Kalvariju, pa sa gvircom /medicom/ u Klenovnik do žene i onda po paklenoj vrućini doma. Ni to mi nije bilo dosta, nego sam još završio "Opaku trku". Moto trke je: Bolje vmreti od litre, nego od kapi. 
Dakle 13 trka a samo sam jednom obukao neopren, u Cavallino.
   Sramota bi bila da s njim plivam u Faakersee od 21,9 stupnjeva. 90% su koristili neopren, elite 100 %. 
  O samoj trci sam već nekoliko puta pisao. Trka koja može zadovoljiti svakog istinskog triatlonca. Plivanje u jezeru pitke vode, svi čamci su na elektropogon, može i ručni, psi se ne smiju kupati, i ostale kulturološke norme, koje za razliku kod nas ne postoje. Bic staza valovita, trkačka dosta položena i samo raspali.
    Za razliku od prošle godine limitirano je u glavnoj trci na 720 takmičara, još se može širiti u štafeti i najviše za domaće u fan trci, tj volkstriathlonu. Poslije trke proglašenje sa tobolom. Treću godinu Talijan vozi doma Meridu /3000 /, nemojte se čuditi, talijana je najviše na toj trci. Bilo ih je 80, drugi po brojnosti Slovenci 53, i onda Nijemci, Nizozemci, USA, dve Francuskinje, Crna Gora, Španci i 2 iz CRO.
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 04 SEPTEMBER 2017 15:24 )

 

Trenutno smo u ...

        Nisam sam se štel mešati, ili bolje reći prljati trenutni sportski ugođaj na stranici.
Zašto sada.
   Prvo, javio se moj profesor iz makro ekonomske analize. O tome sam, / sada njegovim /, saznanjima, pisao do besvijesti kad su bile aktualne.
   Drugo, otišao mi je sused u Canadu, prodao kuću u pola cijene. Uzeo ženu i dvoje djece, veselo na put da se nikad ne vrati.
   Treće, sad se već javno priča i piše. Gazda se sprema na tužbu. Sigurno će proći, jer privatno vlasništvo je neotuđivo.
Kad sam spomenuo Pevca, nije bilo Lex Pevec, ali imamo Lex Agrokor, čitaj Lex Frankenstein. Imali smo i mi Lex Perković, tj oni su imali, pa se zna što su pojeli.
   Još malo, za sve tri gornje točke, morati ćemo mijenjati Lijepa Naša za Lijepa Njihova.  
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 45

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas15
mod_vvisit_counterJucer36
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2403
mod_vvisit_counterSve1598692
Sponzori