Pandemija gluposti

      Jučer na posebni dan, kada se sjećamo nevino pobijenih, čule su se kolosalne gluposti.
O toj poslijeratnoj sramoti komunističke države pisao sam nebrojeno puta, pače i sam sam istraživao. Veliki dio nepravde je pogađalo i mene zbog oca koji je odšetao do Osijeka i natrag, na maršu smrti ili kako su ih zvali križni putovi. Njegov martirij prešao je na mene, jer je moja razrednica Anka partizanka /Marija Kocijan/ često imala pedagoške mjere i obilježavala negativno malog klinca koji nije mogao nikako dokučiti zašto mora trpjeti česte poruge. 
   Loša odluka mojeg oca imale su posljedice za njega i za sve nas koji su bili njegova najbliža rodbina. Bio je domobranski ćato /1943 -17 godina/, imao je prvi u rukama Proglas Broza od 15. 05. 1944, da oni koji nisu okrvavili ruke /tako je pisalo/ da mogu preći u partizane. Nažalost moj otac je okupio par dobrih prijatelja i vratili su se iz Bosne /Cazin/, velika greška. Čekao je kraj rata. Povijesna činjenica, najviše su taj posljednji vlak iskoristili četnici. Onda se javio, na prozivku na stadion Varteksa/ tada Slavije/, opet greška, završio u konc logoru Danica Koprivnica i pravac Osijek. Svi sa činovima završili su u pancir rovovima na Dravi. Mjesec dana kasnije proglašena je opća amnestija.
  U čemu su jučerašnje gluposti. Na komemoraciji u Zagrebu, alpinista daje izjavu da se tajna križnih putova tajila 45 godina. Tako se pere savjest. Onda zakuca događaj vanjski ministar Grlić Radman. Vratio se iz Švicarske 1991 i odmah je tada prvi puta bio na Bleiburgu ?? Kaže da je tada bilo opasno tamo ići. Ma nije moguće. Samuel Johnson je rekao da je zadnja obrambena linija ......, domoljublje. 
Zanimljivo, kupio sam 1970 Wartburg i počeo kružiti po Europi, najčešće, kuda, Italija-Trst, Mađarska- Pick salama i zgodne Mađarice i najčešće u Austriju. Usput i na Bleiburg da bi se danas javili heroji iz minkenske bojne. Nisam zaboravio ni "grobove Talcev," dakle suprotne strane. I njima spomen, 3 km do austrijske granice /desno/ ako se ide iz Dravograda. Ima nevinih žrtava na obje strane. 
  1989 vraćao sam se sa obitelji iz Graza i odveo sam ih na Bleiburg, imam foto kad je još bila mala ploča ispod tri jele i samo jedna parcela, U međuvremenu su dokupljene još dvije parcele. Treba spomenuti da Austrijanci od 1945g. 5 godina nisu kosili travu na tom polju. Sada Predsjednik Koruške /član HSV-a/ traži od federalne Vlade da se ukine komemoracija. Zbog ustaškog derneka. Morali su donijeti poseban zakon 01.03. 2019 po kojem su mnogi naši platili kaznu a neki završili u buksi. 
   Završnu glupost dana, kolosalna, izjava ministra gospodarstva, kad je došao na porinuće broda u Split. Kaže, ovo je dokaz onima koji govore da ne trebamo brodogradnju. I to kaže grobar čija je lopata bila zadnja u Uljaniku. Nismo valjda zaboravili spasitelje, osobne prijatelje, Ukrajince i Kineze a i jaružalo koje je Jan de Nul dobio badava. Obraz ko potplat cipele.
 Dok se jeli pačja govna misleći da su dudinje Uljanik je porinućem jednog broda nosio 1% BDP-a.
Nekad bilo a danas netragom nestalo.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 17 Svibanj 2020 05:16 )

 

Blame It on Me

      Skok je iznjedrio loptaste izrasline na prstima, palčevima, koljenu a posebno na ramenu. U ovim godinama takav podvig može se protumačiti, da sam se posvađao sam sa sobom.
Istovremeno plamte svađe na državnoj razini. Ne sliježe se tenzije o otkrivenoj novoj disciplini penjanja. Rektalizam. Ljeto će biti vruče. 
 I koalicijski partneri se časte. Zaiskrilo je između licenciranog bageriste i kako ga je on nazvao primus inter pares, predsjednika ZG Skupštine. Primus je imao konferenciju i rekao da  gradonačelnik laže.?? Ako mogu biti slobodan, za sve Blame It on Me.
https://www.youtube.com/watch?v=H4ifSrE8iSg  Pa ću reći na izbore HDZ ide bez bageriste i njegovih žetončića. Sad mu više netrebaju. A budući mi ova pjesma malecko sliči na Philadelphia, da se usporedi. https://www.youtube.com/watch?v=4z2DtNW79sQ  
Mirno spavajte kad se o nama brine HNB. Jučer je guverner ponovio sve moje navode, spomenuo je sramežljivo jedan gramzljivi, nemoralan i lopovski zahtjev. Da si banke isplate dividendu. Onda vic ide ovako. Hrvatska centralna banka daje našu rvacku kunu za likvidnost stranih banaka, da mogu nedajbože ako zatreba kakav kreditić, pomoći rvackoj firmi sa stranom kamatom. U 2019 imale su neto dobit od skoro 6 milijardi kn. Rast u odnosu 2018, 17 %. Usporedimo rast sa rastom BDP-a. Nakon tako teškog rada red je da se isplati dividenda. 
Mili Bože kad se na Kosovu sliježe devet Jugovića i deseti Jug Bogdan. To sam morao učiti na pamet, te o nekakvom neokolonijalizmu i neka glupost o izrabljivanje čovjeka po čovjeku. Bježim od ove teške filozofije u Metafiziku, Aristotel. Prva rečenica knjige tvrdi da je čovjek znatiželjan. Pa sam ja malo prostudirao virologiju. Stekao sam imunitet od virusa 1957 uz dodatak vitamina D /sunčam se od kada je +15, priprema za Lignano, voda je 12/. I posebno važna činjenica, imam krvnu grupu 0.   
  Zašto nam se kaže srednji vijek. 1969 počeo se širiti honkoški virus i obilazio je Zemlju tri godine, umrlo preko 1 milijuna. Ovaj do sada odnio je 260 000 a lijeka i cjepiva nema. Kad će biti za upotrebu, treba proći vremenski razmak zbog testiranja.
 Stalno govore, ostanite doma. Ja. Držite fizičku distancu, slobodno imate socijalni kontakt, ali ne takav kakav je imao vrh države u Jasenovcu. U 5 metara stislo se 20 njih i to bez maske. Čak nisu imali ni rukavice. Ponekad zatrebaju penjačke rukavice.
A za izbore je važno da crkve rade. Sve je propisano, nema nikakve mogućnosti zaraze. Pa se dijele hostije.
Ko će biti kriv.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 04 Svibanj 2020 19:11 )

 

Himalajizam

    Sve popularniji sport je penjanje. Ne bilo kakvo penjanje. Alpe, Ande a posebno Himalaja. Da li je to uopće sport. Za mene je prvi sport i to bez prava na ispadanje iz lige sportova, triatlon. Međutim duboki naklon za one koji se penju na Himalaju, na prvi pik svijeta Mt Everest. Svaki uspon je ruski rulet. Do sada ih je ostalo na bregu blizu 300, a da bi se popeli na vrh mora se 5 m prije njega doslovno penjati preko mrtve Japanke. 
   Da se pohvalim i ja sam penjač, do sad sam se popeo u sportskom smislu 116 puta na Ivanščicu, nemam podatak /neda mi se zbrajati medalje i pokale/ koliko puta sam se popeo na postolje. 
 Malo jači uvod. Razlog, jer je predsjednik SDP otkrio da ima sportska disciplina za koju nisam imao pojma da postoji. Eto i mene može zateći pitanje na koje nemam odgovor kao i Stožer jer im je u staračkom domu u Splitu 18 pacijenata umrlo. Pretužno. Rekli su da je kriv virus.! Baš sad ide konferencija i hrpa demagogije. 
Dakle novo otkrivena disciplina je izvjesno penjanje/ alpinizam/ ali nema veze sa planinom. Spomenuo je i osobu koja je za to penjanje najavila tužbu. Znači otvorena je sezona lova na birače, priprema za agitprop su počele.
Kakav slučajnost ista osoba je pre tri dana rekla da se mora ići na izbore jer bi virus mogao na jesen eskalirati. A kakav je smušeraj u glavi iste. Samo šest dana ranije tvrdila da izbora neće biti nego je to podmetanje SDP-a jer su oni u panici.
Pa u što sad vjerovati. Izjavi ili osobi. Netko se tu posvađao. Kao u vicu. Posvađale se noge. Desna kaže lijevom, među nama je svršeno. 
  Ne moramo se zavaravati. Virus se pokazao potpuno šaljivo otkačen. Ne boji se ni niske ni visoke temperature, radi non stop i preko 60 dana, mijenja genom.
  Glavni razlog izbora je katastrofalno stanje financija, nemoguće je braniti tečaj, pitanje budućih penzija i najveći sunovrat gospodarstva u povijesti našeg prostora sve tamo do srednjeg vijeka. Da budem realno optimističan, sve ćemo izgubiti, nećemo smisao za humor.
   Je li to dobra ili loša vijest, prepustio bi to našim znalcima i penjačima. Pre neki dan Italija je pokušala prodati svoje državne obveznice. Nije išlo. Kako će biti kod nas, jednostavno. HNB će otkupljivate naše a lovica ide u fondove a ovi će opet kupiti Poncijevu piramidu.
Eto, kad se usavrši izvjesno penjanje završiš na piramidi. 
  U nedostataka penjanja, opet sam skočio iz aviona bez padobrana. 

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 03 Svibanj 2020 15:34 )

 

Makrogluposti

     Jučerašnji incident /HOS/ eklatantan je dokaz da mi nemamo političare državnike, nego politikante i demagoge. Umjesto razuma i odgovornosti. Trebali su donijeti zakon o upotrebi insignija samo zbog pijeteta. Ja bi tu zatražio i potporu Židova, objasnio bi problematiku. Ovako će nas stalno prozivati u svijetu.  
Važnije incident je najava reformi. Kao i do sada od ove Vlade ni "r" od reforme. Financ ministar kaže, pa vidite da smo već u reformama, jer se sad mnogi poslovi rade putem interneta. Aha a do sad nije bilo moguće nego si morao tražiti uhljeba da udari svoj intelektualni pečat.
   Želio bi da objave kako su izračunali pad BDP-a 9,4%, kojom metodom. Ili je to bilo onih 42 milijarde pomoći pa su od iznosa izvukli postotak. Jak makroekonomski zahvat. A da sve bude u kontekstu neozbiljnosti iduću godinu su obdarili sa rastom BDP-a od 6,1%. ?? 
Ovakav dilentatizam još nije viđen. Na čemu se temelji taj rast. Ako su dobili znanstvenom metodom, kojom. Zašto dilentatizam. Ima jedna nepoznanica a to je COVID. Kad u modelu imaš nepoznanicu i ne možeš ju ni na koji način izračunati, znači nema rezultata. Ili postavi 0/1 pa imaš beskonačnu glupost. 
 Prije mjesec dana kad su još svi komentatori spavali najavio sam dvoznamenkasti pad a od najavljenih 42 milijardi pomoći, da će biti samo 5. Što je isto točan predviđen podatak. Za treći mjesec država je pomogla sa 1,5 milijardom. Puta 3 mjeseca to će biti oko 5 milijardi.
  Nisu poslušali glas razuma ne samo od mene. Novac potpore dobili su oni koji ga uopće ne trebaju, čak će ga konvertirati u  a time još spustiti tečaj kune. 
Premijer priča o solidarnosti, kojoj. Samo jedan primjer. Da su pomogli socijalu razmjerno, sve što bi dali otišlo bi natrag u proračun kao PDV a pomogla bi se gospodarstvo jer bi  bi se zarotirala potražnja. Opet bi proračun dobio PDV. Država bi dobila više nego što je dala. Sirotinja nema štednju, sve potroše. A potpore su dobili pjevači koji za nastupe naplaćuju po desetke tisuće € .    
   Za kraj, nisam za izbore. Ja bih produžio utakmicu, dao bi produžetak HDZ-u, petu godinu. Da dokraja unište Hrvatsku.
Krenulo je 91 sa pretvorbom, pa ko je jamio je jamio, pa prodaja banaka 87 milijardi za 5, pa 2008 kad za njih nije bilo krize pa nam je pao DBP za 7,3% i sada je prigoda da ga obore za 20%. 
   Gdje je nestao inšpektor plexiglas

Zadnja izmjena ( Subota, 02 Svibanj 2020 05:43 )

 

It,s My Life

     Kronologija mi je pogrešna kao i političarima rješavanje problematike u gospodarstva. Dan sam počeo lošim popodnevnim vijestima da bi završio dobrim jutarnjim.  
  Jedva sam dočekao da svane nedjeljno jutro.  https://www.youtube.com/watch?v=vx2u5uUu3DE
Kupim kruh i to partizanski /kalnički od Mlinara/ i pravac bazni kamp.
     Parkiram plavu ticu. Odmah naletim u šumi na đurđice, koje cvatu baš na Jurjevo. Jurjevače i smrčaka nema. Krpelja pak ima i za gulaš. U šumi je suho ko barut. Problem se je kretati, staneš na suho lišće i možeš se skijati. Jedva sam došao do kampa jer treba proći sedam gora i dola /izvrstan trening za kvadricepse/ pa je par puta bio direktan prijenos Milke Babović, bez šljokica. Tulup i aksl, sa padom. Doručak, po samoupravnom dogovoru, grejp+ tri guca voćne rakije, Darovao mi ju moj bivši vozać iz GK  Međimurje. Alkoholne pare zatuku svaku poznatu i nepoznatu neman.
  Šumom je vladala tišina koja se čuje. Remeti ju moje kretanje i lupa djetlića, na bukvi. Traži hranu na samom vrhu zaražene bukve pune bukove gube. Kamp me je dočekao kako sam ga ostavio prošle godine 18.10. Grobna tišina. Ubrzo se čuje pucketanje vatrice za par kobasa i kilu pilećih prsa. 
 Dok je vatra dosezala svoju jarost da ostane samo žar, obiđem šumu da snimim stanje. Spazim na sjevernoj međi, netko je označio među za samo 2 metra u svoju korist. Prisjeo mi je dolazak, počeo sam divljati. Ljutnja je brzo došla i još brže prošla, bez psovke. Vratio sam se da si pripremim ručak. Meso je spomenuto, prilog paradajz, namaz sir sa hrenom, ajvar i senf. Taman sam uzeo zalet i krešem piletinu, kad čujem glasove sa gornje strane šume. Idila je kratko trajala. Kako je konfiguracija šume malo obla, nisam ih mogao vidjeti. Ubrzo na dvadesetak metara pojave se vlasnici glasova-četvorica. Jedan zaželi dobar dan. Ja, bokdaj. Počeo je propitivati da li čistim šumu. Ne prilaze ali je isti počeo i dalje propitivati. Čutim. Oni se okrenuli i vraćaju se prema vrhu brda. Mrzim kad me se smeta kad jedem i psa se pusti da u miru jede. Pa ne može to tako, pustim ja jelo, pračkalicu u džep i pojurim uzbrdo za njima. Oni prešli 5 metara ja 50. Kad sam ih stigao oni ko pilići kad se sjuri kobac među njih. Bili su raštrkani a nelagoda je sjekla zrak. Imao sam dojam da bi rado dali petama vjetra. Mirnim glasom pitam u čemu je problem, stoje u mojoj šumi. Javi se onaj koji je pozdravio i ja prepoznam u njemu mog sjevernog susjeda. Sad već režeći pitam ko je označavao među. Od pamtivijeka je pravilo, ako se želi utvrditi međa, onda se pozove međaš. Da skratim priču, razgovor nije bio ugodan naroda slovinskog /franjevac Andrija Kačić-kip Mesnička-Rendić/. Susjed mi je došao ko naručen, kakva koincidencija. Pa smo utvrdili po mojem kako treba biti međa. U opremi uvijek imam sjekiru  i međa je bila utanačena da budem ja zadovoljan. 
  Nije lijepo na svetu nedjelju, u mislima sam ih otpratio, idite s vragom.
Nastavio sam u samoći uživati iužinat. Pola sam pečenja spakirao u svoju torbicu, zalio sam ga sa B2, B6 i B12 a pola je krenulo doma. Krenem domu, uslikam polje đurđica. U blizini naletim na kaljužu od divljih svinja. Ups, oprez, sad imaju mlade i smrtno su opasne. Kod izvorišta potoka Plitvice bijeli glog, mlade listove Irci koriste kao sir za sendvič sa kruhom. Ja sam ih žvakao bez kruha. A onda mi se ispunila želja. Nije bilo mukača, zmijica ali u čistoj vodi ima školjaka i jestivih zelenih žaba. Poslije 40 godina opet sretnem  zelembača, mladunca. Iz porodice velikih. Naraste do 40 cm. Tijelo zeleno, rep prelazi iz zelenog u smeđi a ispod glave je plavi. Ima strahoviti brzi rad nogu, trči po vodi.
Još mi se jedne želja ispunila, 20 metara do auta iskočila mama srna iz gustiša u cik caku odskakutala od mene, zavaranje lovca. Nisam taj. Lane ostane u skrovištu. Dvije zadnje fotke potvrđuju da je to nekad bilo dno Panonskog mora, stijena od kamenca i u sebi ima okamenjene školjke. Na istom mjestu morske i riječne školjke.    
 

Konferencija

       Vratio sam se baš na plačljivu konferenciju.
 Prvo. Molim oprost, bio sam nepažljiv u zadnjem eseju, samo da odem što brže iz kaljuže i da što prije dođem u Eden. U rečenici gdje sam spomenuo 5 tona opreme fali da je to količina za jedan dan u Hrvatskoj.
Pitanja novinara, logična i inteligentna, zašto je u staračkom domu u Splitu 10 mrtvih. Heroj ministar dao je opet odgovor da je inspekcija utvrdila da nitko nije kriv. Demagoški je rekao izrijekom da je kriv virus. Srećom nije moja prababa iz Ljutog Doca. To je 5,5km zračne linije od Pogane Vlake. Rođeno mjesto bageriste.
 Novinari su ga i dalje secirali, a on se opravdavao statusom, da neki starci, uvijek imaju temperaturu, razne infekcije, urinarne itd. I laik može zaključiti da je tu teška muljaža. Medicinska sestra je dala izjavu za novine-nije bilo opreme. Činjenica je da se i dan danas još uvijek uvozi. Bedasto pitanje zašto se uvozi oprema ako je ima dovoljno. Pa nismo hrčci da pakujemo zalihe. 
   Istovremeno, baš sada ide izvrsna emisija na HRT1- N2. Kažnjeni smo za rijetko dobru socijalnu komunikaciju, gost glumac Dragan Despot. Priča o Krleži, nagradio se tako da si je prvu knjigu kupio Balade Petrica Kerempuha. Bože, a ja sam istrgnuti lik iz knjige, Petrica. Lirik, uvijek za zajebanciju sarkazam i ironiju i obespraviti ljudsku glupost. Ni sebe ne štedim.
 Rijetko pitak razgovor sa glumcem, koji mi je zaokružio prekrasan dan.   

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 26 APRIL 2020 14:15 )

 

Triatlon Lignano

       Jučer sam u noći trebao krenuti sam na obranu prvog mjesta u kategoriji u Lignano. Nikad nisam bio bolje pripremljen. Prijatelj Mono /Argentinac/ rekao da će dovesti još jednog iz naše kategorije a i Talijani su pripremili ekipu svojih da na domaćem terenu ostane pokal. Zimske pripreme, dva puta sam tjedno plivao, svaka druga nedjelja na Ivanščicu,10km gore, 5 dolje,  bic od 20 do 45km svaki treći dan, poslije bica razgibavanje tenisica po kvartu. U drugom mjesecu napravio sam triatlon na 10 stupnjeva. Bazen, trčanje i 30 km do Šenkovca.
   Zakapario sam prvo mjesto unaprijed pa sam po razrađenom itineru, trebao danas, baš u ovo vrijeme biti u posjeti kod Savanarole. Borca protiv moralne ? korupcije. Preteća Gordana Bruna. Corona je sve zaribala do boli. Šteta u sportskom smislu a posebno u turističkom. 
   To su fizičke patnje plus normalan rad u firmi da ne budem na teret državi. 
Duševne patnje su bile teže. Svaki ubogi dan moram slušati plačljivu konferencija o koroni i samohvalu kako nas spašavaju. I specijalne zahvale. Onima koji samo rade svoj posao. 
Opominju nas stalno oko nekakvog socijalnog kontakta. Valjda fizičkog.
  Poslije 20 dana istrage /iako smo svi već znali 3 dan/ imamo informaciju da nitko nije kriv za Splitski starački dom. Imaju samo 9 mrtvih, za sada. Stožer nije rekao da nisu imali opremu za koju je zadužena državna nesposobna birokracija. Tu je i starački-Koprivnica, gdje za inat opet čelnica HDZ. 
   Izvanredna je situacija, uvedene su izvanredne mjere, neki su ih nazvali diktatorskima. Stoga su bili dužni sve organizirati a ne se samo baviti zabranama. Pa sad imaju proboj baš tamo gdje nisu smjeli imati, starački domovi i bolnice. A to znači da nije bilo pete kolone, nego nije bilo opreme. Sjećam se urnebesne hvale, stiže 5 tona opreme. To nije bilo da se podmire potrebe ni za jedan za cijelu Hrvatsku. Ministar Horvat se hvali i pravi važan da su ubrzo nabavili opremu" government to government /Kina/". I onda novinari iskopaju neku našu firmicu, koja do jučer nije ni postojala a od koje se nabavlja oprema.
 Ti unište svega čega se prima. Biće veselja kad dođe, dan poslije. Srećom mi nemamo tviteraša koji je svojima savjetovao ubrizgavanje klora i sličnih kemikalija za suzbijanje corone. Klora u vodi ne smije biti više od 5mg/l. Po njemu se čisti može piti do mile volje. Odlučio da više ne drži konferencije jer kaže da novinari prenose neprijateljske vijesti. Eto. Sad USA ima u bolnicama osobe se coronom i pijance klora.  
    Da se odmorim od politikanstva, gluposti, demagogije i populizma idem da me nema.
  Nadam se da će mi se sreća osmjehnuti da vidim socijalno zdravu prirodu, srnu, zeca, fazana, kukavicu, djetlića, zelembaća, zmiju/ prošle godine u to doba bile su ribarica i bjelouška/ i žabicu mukača.  

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 26 APRIL 2020 05:40 )

 

Ribić

        Poznati znalac ekonomije i atestiran ekonomist Ribić. Kaže.
Ne snižavati plaće, već se mora država zaduživati da bi isplaćivala plaće. Dakle egzorcist ekonomije nudi Poncijevu piramidu. Kad linija sreće dođe do kraja, dalje nema.
    Na portalu Indexa Zgombić mu je sve odgovorio osim par bitnih činjenica. Da sve u ovoj državi nose oni koji su u primarnom sektoru, neki to nazivaju realnim.
Na žalost Ribić je dijelom u pravu kad kaže da poduzetnici ništa ne doprinose u ovoj krizi. Zašto. ? Jer u našoj državi glavni poslodavac je država i to u 80%.
 Politika osigura posao svojima, da mogu imati dojam da su kao poduzetnici. Dokaz nam je bukiranost kaznenih postupaka. I svaki čas opomena iz EU komisiju, MMF-a, Svjetske banke ..... Oni koji su se slizani sa politikom ništa ne fali. Uvijek puna zaposlenost. 
 A oni koji nisu umreženi 20 %, ti doprinose 60% u buđet. Njima je poslovanje na krajnim granicama izdržljivosti.
   Gdje ne valja. Župani imaju po 2 zamjenika a sami nemaju posla, svaki novi župan dovodi svoju ekipu, u gradovima isto.                                                   A blasfemična parcelazicaja države na općine sa po 500 stavnovnika. Te minorne zajednice imaju načelnika, tajnicu, fikus i poštara a za njihovu plaću moraju drugi zaraditi. Tu treba rezati. U Estoniji državna uprava ima 128 zaposlenih kod nas 34840. Rezati akademicima, povlaštene penzije, disktreciono pravo predsjednika da dijeli penzije. Tu su i branitelji. 500 000?
Ribić i njegovi trabanti tvrde da nijedna zemlja u EU ne reže plaće. Istina, imaju realno zaposlene, pa netrebaju rezati plaće. Naš problem nisu plaće nego zapošljavanje po babi i stričevima, pajdaša, rođaka, ljubavnica.....Zlonamjerno je da se alibi traži na učiteljima, policiji, vatrogascima, medicinskom kadru... 
Tu činjenicu potvrđuje ovih dana sveprisutni glavni inšpektor Mikulić, njegova supruga zaposlena je u državnoj firmi, odmah kad je diplomirala u 47 godini.
Jedva su ju dočekali.

Zadnja izmjena ( Petak, 24 APRIL 2020 06:06 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 59

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas43
mod_vvisit_counterJucer78
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3155
mod_vvisit_counterSve1753092
Sponzori