Fun & Trail 14 km Završje-Novi Marof

       Festival mazohizma /tri trke u jedan spoj/ počeo je 05.09 startom u 9 sati u Ivancu / 235 mnm/ pa trk na Ivanščicu / 1061mnm/ pregaziti Pokojec, Belu, Čevo, Grebengrad, Mađarevo i stuštiti se do New Marof City u dužini od 42 kilometra. Srednja staza sa najviše takmičara startala u 11 i 30 u dužini 14km od Završja preko Čeva, Grebengrada i Mađareva do Novog Marofa zanimljivog naziva Fun & Trail i kratka staza od 5km okolicom Novog Marofa. 
  U odličnoj organizacija AK Varaždin /Josip Lacković i ekipa/ odradio kolosalan posao. Orkestar je trebalo uglazbiti, klavištimer je dobro pogodio tonalitet pa je organizacija kalibrirala nametnutog nenajavljenog takmičara COVID 2019 do ukomponirati tri trke sa pratećim suportom od sudaca do stanica okrijepe. Vijeme je bilo naklonjeno teškim trkama, posebno što je šumska brdovita staza bila suha. Padova je i sada bilo jer staza je od kamenih izbočina, korijena a ima i nizbrdica sa sitnim kamenjem za skijanje na tenisicima. U kategoriji sam zauzeo 4 mjesto, apsolutno od 159 trkača zauzeo 109 mjesto. Najstariji učesnici bili su Joso Perica, ja do njega. Imali smo težak okršaj na stazi, 10 puta smo se prelazili. Ali nismo oborili rekord sa jedne zimske lige na Ivanščici. Tada smo se prelazili 11 puta. Joso je poznata "ljudska divokoza", uzbrdo juri, dok sam ja poravnavao na ravnim dijelovima. Poslije trke imali smo prigodu uživati u organskoj hrani od raznih OPG-eova, posebno siru i crnom ulju. Gulaš je bio vrhunska kulinarska delicija, morao sam porciju ponoviti i sve zalijati sa B2, B6, B12.    

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 10 SEPTEMBER 2020 03:16 )

 

Vikend za kraj kolovoza 2020.

      Jedna od najtežih trka za Pichlera, jarunska. Budi sjećanja na preranog odlaska prijatelja Mladena Ćižića. Iza obojice ostala je ostavština bezbroj druženja i trka. Najviše na Jarunu, kad su zajedno vozili u paru. Najviše smjena dao je Mladen, mlađi i lakši. Utrke koje su ostale u trajnom sjećanju. Posebno. Kod prijatelja Romana Blatnika u Brestanici, pa u Varaždinu, Splitu, Supetru, Kostreni....
     Nastavak triatlon lige 29.08. u organizaciji Zg. triatlon saveza za državno prvenstvo odvijalo se na Jarunu. Uvjeti za natjecanje, nepovoljni. Utrka u sprint triatlonu počela je u najtoplijem dijelu dana u 13 i 15. Voda vruća, zrak usijan i sparan, u hladu 33 stupnjeva. A sunce je nesmiljeno pržilo. Koliko je bilo teško, posebno na trčanju, mnogi su na 5 km prohodali. Pichler je na trčanju prošao 42 godišnjaka. Na trci su bili prisutni mnogi predsjednici klubova ali su samo dva zabilježila nastup. I to od TK Swibir /apsolutno 85, starost 41g/ osvojili kao klub brojčano najviše medalja. I TK Varaždin osvojili 100% medalja, tri nastupa tri medalje. Predsjednik Pichler /69 g/ zauzeo od 102 prijavljenih apsolutno 80 mjesto. Pored loše forme, dobar rezultat, svaki tjedan samo trening jedan, kao trka. Zbog ramena.  
Ukupno na triatlonskom događanju 350 takmičara, na sprint triatlonu 102.  Varaždinci su svi stigli u limitu trke i poredali se: Tumpić M70, apsolutno 87, prvi u kategoriji, Sir M60- 84, treći u kategoriji i Pichler prvi u M65. 
  Neumorna trojka, vikend zaokružili na Aquacity ligi u sprint triatlonu. Pichler je u dva dana spojio dva sprinta u olimpijski. Alternativa maratonu, oba vremena 
Jarun 1,33' 56" i Aqaucity 1,32' 28". Dakle tri sata zajedno. Dogodila se rezultatski anomalija, negativni spliting, bolje vrijeme dan poslije. Pichler je jedan od rijetkih triatlonaca koji je na duatlonu uvijek imao bolje vrijeme u trećem segmentu. Tumpić i Sir također su nastupili u nedjelju ali na supersprintu, na polovičnoj  trci od sprinta. 
  No trojka je imala i produženi vikenda, pa su ga u utorak završili na cros ligi Globetka u Čakovcu. Po kategorijama Tumpić i Pichler prvi, Sir sedmi.  
https://photos.app.goo.gl/WU3VXpFr5QKVyYMo8   
 

22 Marjanski Đir 22.08.20

      22.08 održana je na Marjanu poznata međunarodna utrka 22 " Marjanski Đir". Ove godine u sklopu Prvenstva Hrvatske lige i Međunarodnog otvorenog prvenstva Splita. Utrka se održavala svake godine u disciplini olimpijski triatlon kao kup ili prvenstvo Hrvatske i pararelno utrka za Europski kup. Zbog corona virusa po preporuci Splitskog  stožera nije smjelo nastupiti više od 100 takmičara, ukupno takmičara nešto preko dozvoljenog.  Utrka je ove godine umanjena na sprint disciplinu. Split je ovih dana rizičan grad, prvak Hrvatske u virusu.
   Trka nosi ime Memorijal Ivice Radeljića /državni prvak u maratonu i brdskom trčanju/ pregažen autom na biciklu. Njegov slučaj je indikativni primjer šlamperaja sudstva/ proces traje 9 godina/ i  Policijskog zapisnika u kojem se mijenja vrijeme udesa ??? U sramotni proces uklopio se i sudski vještak. Vrhunac nepravde je odustajanje države od progona krivca. Obitelj sad sama vodi borbu za pravdu. Krivac je presuđeni otmičar djece, u međuvremeno je otišao u Kanadu. 
    Utrka je bila dobro organizirana ali je bic staza je katastrofa. Deset godina se na njoj ništa nije ozbiljno radilo, osim novih zakrpa i pojava novih rupa. Staza je težine 8 od 1 do 10, zbog prirodne konfiguracije i crne točke na kojoj svake godine ima problema. Crna točka je nizbrdica, moguća brzina od 60km/h i desni zavoj pod 120 stupnjeva. Zbog trenutnog stanja je težine 11, nije za sportsko natjecanje. Bilo je padova i bušenja guma.
  Trojica iz TK Varaždin među hrvatskim elitama i ponekog stranca /ITA, BEL, POL/ zauzeli su apsolutno u plasmanu začelje od 78 takmičara. Primjereno godinama. Pichler prvi / sa licencom/ i drugi u kategoriji M65, apsolutno 72. Sir četvrti u kategoriji M60, apsolutno 74. Tumpić apsolutno 75, prvi u kategoriji M70.
   Za dobre rezultate varaždinci mogu zahvaliti dopingu od domaćih smokava sa sjevera.   
 

Divlji triatlon Prelog

     16.08 2020, jubilarni 10-ti, nastupilo 98 triatlon/ki/aca i rekreativaca, najviše iz Međimurja. Bilo ih je iz Varaždina, Vinkovaca, Krapine, Bjelovara, pobjednik iz Virja Martin Štefan član TK P. Zrinski-Zagreb. Pretopla voda, po sparini, klupski uspjeh TK Varaždina po plasmanu i imao najviše licenciranih članova na trci.
 Veteran D /M70 /apsolutno 89/ Zvonko Tumpić, najstariji takmičar, prvo mjesto ispred lokalnog takmičara Pintarića.
Sir Zlatko /apsolutno 65-ti/, uzeo srebro kod veterana C /M60/ iza" juniora" Teodora Pichlera, drugi po starini. Pichler je od 98 takmičara, apsolutno bio 30, iako je van forme jer ima distorziju ramena i izmaknutu ključnu kost. Plivao je loše ali bic mu je bio izvrstan i trčanje u normali. Na bicu je mnoge prešao a na trčanju dobio je dvojicu juniora a od četvorice izgubio. Na žalost apsolutno se plasirao među juniorima. Ukupno gledajući trojica licenciranih iz TK Varaždina pokazali su mlađima što znači snažan sportski mentalni sklop, unatoč godinama.    
 

25 godina Oluje

      Nisu slavili samo odabrani u Kninu, govornici koji su za vrijeme Oluje bili u bogtepitaj kojem podrumu ili u minkenskoj bojni. Slavili smo i mi nevažni ali snažno i hrabro kako to priliči, skromno i dostojanstveno.
 Radno, dok traje obnova nema odmora.  Uz izvješenu ratnu zastavu iz 1991 g. Malo je zblahjana od sunca ali joj to daje vrijednost. 
Radilište, prikaz za jednu osobu.
 Bilo je aperitiva, predjelo, slavonski kulen, šunkerica, špekerica, špek, kobase kuhane /made in Borl/, prezvuršt od jezika, svježi kozji sir, kravlji sir sa koprom, brie, krastavci domaći, ukiseljene lisičke, pačja jaja, moji paradajz i paprika, rikula. Glavno jelo- kulinarski specijalitet obitelji  -"Pisana pečenka". Desert, neizbježni otrov, indijaneri i sitna čokoladica. 
Whisky star 40 godina Black&White, na kraju ga nitko nije htio, miris mu je po zgnječenim žoharima. Hrastova dužica je kriva. 
   Meka voćna rakija je svima pasala za aperitiv. Uz jelo nekima je leglo pivo Villacher /poslali ga moji iz HSV-a/ a najbolje je tekao Sauvignon blanc, domaći od......bezimeni, nije sponzor.  
 

Ministri iz komunizma

     Kad sam pošao u poznim godinama studirati ekonomiju, čim sam dobio Index, pođem kod prof. Grahovca na ispit Političke ekonomije soc. i kapitalizma. Prijavnica za ispit u hrvatskom džepu a o hrvatsko rame puška, ups znanje. Kad sam mu upao u kabinet i izrazio moju želju, profa da ne padne sa stolca uhvatio se grčevito za stol i kaže da njegov kolegij tek trebam odslušati. I to u ljetnom semestru. Ali profesore, kažem, ako ja znam taj kolegij zašto da gubim vrijeme. Digresija. Sa F/O/UI fakulteta sam pobjegao u Zgb. Uskočio sa u treću godinu sa razlikama ispita iako sam imao diplomu. Na kraju sam bio prvi student /prije Amine Ahec, sada Šonje i Dalićke/ koji je počistio treću godinu, u predroku + 3 razlike. Da skratim priču profa se umilostivio /bilo je i puno zrnca znatiželje/ te me počeo propitivati /rešetati/ i na kraju kao da ja nešto znam ali...dao mi je neka nešto oko dohotka i profita da uvrdim i da mu se javim za 10 dana. Nisam ništa utvrđivao nego ja na vrata i izađem, jasno sa dvojkom. To će reći da imam obje ekonomije u malom prstu.     
     Zašto takav uvod u temu.
 Zakon o obnovi Zagreba. Propali ministar gospodarstva bahati se da nitko ne zna ponuditi rješenje. Veoma je jednostavno. Ako smo izabrali kapitalizam onda je privatna imovina neotuđivo pravo. U oba smjera. Dakle ne miješati bukve i kupine. Država se ne miješe u privatno, suprotno je to diktatura. Može biti pozitivna ali kapitalizam to ne poznaje barem u teoremu. Osobna je razina biti filantrop. Ovakav zakon mogu predložiti samo nepismeni i bahati koji sve znaju kao naš prepoštovani, Tvorac ovog zakona u kojem država daje 60% od poreznih obveznika, 20% lokalci-opet por. obveznici i 20% vlasnici. Očito je opsjednut i opterećen iz mladenačkih dana, snažno i jako nadahnut Maovim  komunizmom.
Bandić bi rekel sapienti sat. A Tacit bi  pridodal-u cara Trajana kozje uši. Iako ih nije imao, osobno sam se uvjerio u Rimu.    
  Rješenje. 1. U kapitalizmu se vlasnik brine o vlasništvu, kao npr. ja i mnogi drugi. Kuća izgrađena protutrusno za 8 st. Richtera i svake godine uplatim osiguranje-protiv svega.
2. Oni koji nisu u stanju obnoviti, država se pojavljuje kroz pomoć /socijalna država/ da se obnovi i za iznos obnove upiše u vlasništvo u % obnove. Ako je 100% starci koji žive u njoj ostaju do smrti. Nasljednici imaju pravo prvokupa ako žele. Ako ne, država proda i vrati uloženo od por. obveznika. 3. Zakon treba biti jednak za cijelu Hrvatsku /ne samo Zagreb/ i za potres, povodanj, požar....ako smo socijalna država. A da će biti kontrola, izvođačke cijene..... prepuštam diletantima da finiširaju Zakon. 
Nažalost kako sam predvidio, radili su 6 dana i bris na more. I rekao prepoštovani da oporba neka daje konstruktivne prijedloge. Pa večina političara ima stanove u derutnom zgradama i sad očekuju da im por. obveznici povećaju vrijednost imovine.
Živio sam u državi gdje je bio moto i zadatak, nema odmora dok traje obnova a ova država nam je u .. 
Njemačka je usporavala i prije corone. Najveće gospodarstvo, Kina usporila je na 0 % ostali u svijetu na -5 do-10. Naši kupci u k.... drži se Slovenija, Austrija a moje grintanje, stogodišnje, da nemamo supstitucije i nema temeljnog sektora crne i obojene metalurgije. U svijetu panično traže gospodarsko rješenje a naši otišli na namakanje dupeta. 
Ne brinite, spasiti će nas 20 milijardi €. Proročki, koje će diletanti sprčkarti i još će se hvaliti.
 

Stoljetna poplava

      Pripremio sam aktualnu diletantsku temu ali me sprečila očekivana poplava u gradu koji vodi bagerista. To i nebi bila neka vijest da nisu umiješali u svoje nevolje moj grad. Svi se čudom čude zašto u Varaždinu nema poplave a palo je 140 litara na m2 a u Zagrebu pola od te količine i cijeli grad poplavljen fekalijama. Čak i Ilica.
Čudo, kak bi rekel lažni purger, molimo se Bogu da nije bilo štete. Pa na Rudešu ljudi plivaju koliko on vlada gradom. Možda bi pomoglo da manje psuje majku njegovog sina u privatnoj komunikaciji. Na presicama glumi finjaka. Siguran sam da će druge nedjelje rujna ići na hodočašće na Mariju Bistricu i nositi dvometarnu svijeću. Kad dođe na 4 postaju na Kalvariji, gdje Isus sreće svoju majku neka joj izruči svoje primitivne ruralne psovke. Inače skoro 3 stoljeća Zagreb je išao na hodočašće druge nedjelje u 7 mjesecu poslije Varaždina. Purgeri se prebacili u ugodnije vrijeme, pljunuli na stoljetnu tradiciju. 
Slučaj Trnja, kad su se građani sami spašavali, to je prava vijest. Danas uhljeb iz Hrvatskih voda opravdava se da su ih trebali zvati da otvore ustavu koja spašava Trnje od poplave. Plaćamo vodnu naknadu i još da radimo njihov posao. Tri dana prije su meterelozi najavljivali enorme padaline. Svu tu bagru odmah razjuriti.   
    Što se tiče poplave, nema tu čuda. Posjekli šumu / šuma drži kapilarno vodu/ na Medvednici. Izgradili elitne kvartove. Izbetonirali i asfaltirali ogromne površine da svaka kiša može nezadrživo sjuriti niz brijeg u bageristovo leno. Vodotoke su regurirali da voda dobije veće ubrzanje niz brijeg. Priroda je napravila meandre ali diletanti su išli protiv prirode. Kako spriječiti povodanj, današnji mudraci nisu to predvidjeli. Stara mudra poslovica kaže. Ako budala baci kamen u bunar ni stotinu mudraca ga neće izvaditi. Stari koncept, hvali se koliko je izgradio Zagreb. Nije svojim novcem. A gradio je tako da ima na desetine kaznenih prijava. 
  Diletatni i neznalice  neznaju da treba graditi  prepupne stanice da se spriječe poplave. U životu sam ih izgradio na desetine.  Za potopne i muljne pumpe nisu nikag čuli, kod svake malo jače kišice u Miramarskoj imaju drugi Jarun. 
  Projektant treba uzeti sve relevantne podatke i za profile kanalizacije mora izračunati točan upojni kapacitet. I taj kapacitet treba uvećati najmanje sa faktorom 2. Stoga ne bi više bile svake godine plivanja po kvartovima.To je pretežak intelektualni doseg za bageristu koji zimi pojede pola metra snijega, dok proljetne kiše kak je rekel nemre popiti. Valjda jer sad padaju kisele kiše pa nisu pitke.
I sad je metropola došla u situaciju. Navalile sedam biblijskih nesreća, corona pa potres /molim diletante da grade protutrusne zgrade od 8 stupnjeva Richtera/ povodanj, smeće, kužan zrak, bagerista. Sad još fali požar. Molimo Boga da skakavci ne dolete iz Afrike. 

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 26 JULY 2020 18:02 )

 

Vikend 19.07.

     Za vikend smo bili aktivni.
U dva dana 18 i 19. 07. dva puta prvak Hrvatske u aquatlonu. 
Na Biljskom jezeru Zlatko Sir prvak je u sprintu i standardnom aquatlonu.
U kategoriji M 60 imao je jednog konkurenta.
   U nedjelju na Aquacity nastupio je dvojac Tumpić Zvonimir u 
super sprintu i sprint triatlonu Pichler Teodor. 
Prvi nastup u triatlonu na supersprintu imao je odličan nastup Mario Špoljarić,
među etabliranim triatloncima. 
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 63

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas127
mod_vvisit_counterJucer115
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3114
mod_vvisit_counterSve1779981
Sponzori