Preluk

     Međunarodna utrka 03.07. u otvorenom prvenstvu za Kup Hrvatske i za Alpe adria kup u organizaciji TK Matulji, mjesto Preluk.
Konačno pravi festival triatlona iako je i u ovoj sportskoj priredbi bilo otkaza zbog COVID-a.
Došli su triatlonci iz srednje Europe a posebno ih je mnogo bilo iz okruženja Hrvatske, ukupno iz 8 zemalja u svim kategorijama 418 startera.
Elitna disciplina u sprint triatlonu muških 129 i ženskih 62 startera.
Pored Covid-a puno je bilo odustajanja zbog visokih valova baš u muškoj trci, amplitude do 1,5 m. Neki se nisu snašli u takvom moru a neki su loše otplivali pa se nisu mogli plasirati unutar oštrog postavljenog limita od 1 sat i 40 minuta.  Za žensku trku more se smirilo. 
Za TK Varaždin nastupila je opet veoma dobro Nina Dobša. Od 62 triatlonke apsolutno 15 i 4 u kategoriji.  Pichler apsolutno 101 od 129 triatlonca, 1 u kategoriji M70, njegova konkurencija nije ni završila trku a mnogi mlađi su ostali iza njega. Nažalost najstariji učesnik trke, Tumpić nije uhvatio limit iako je završio trku. Suci su bili neumoljivi. Ali je organizator učinio lijepu gestu i uručio mu zlatnu medalju za poseban napor.  
     Ovom trkom nije završio vikend. Vratili su se u noći oko 12 sati iz Preluka a ujutro u 9 sati bili su na startu na Aquacityju u ligi "Beciklin" u trci supersprinta. U ovoj trci Pichler je bio apsolutno 13 od 31 startera, Tumpić 30.    

Zadnja izmjena ( Petak, 09 JULY 2021 03:18 )

 

Sramota

      Premijer cendra oko cijepljena. Ne laćaj se mača ako ćeš od njega stradati. U početku nisu znali kako i koliko naručiti cjepiva a sada ga dijele besplatno okolo po Balkanu i Kirgistanu. Bahati se na račun hrvatskih poreznih obveznika. Organizirati cijepljene. Banalni problem a dvostruki promašaj. Trebali smo biti po meni u drugom mjesecu procijepljeni sa oko 80 posto. Siguran sam kao laik da će grčka abeceda biti prekratka, jer će se virus sve brže mijenjati. Genetika promjena virusa je logično brža od zaštite cjepiva. Samo ubrzano uništavanje virusa daje rezultate. Ovako on će se hraniti našom nesposobnošću.  
   Oko zagrebačkih hapšenja isto mislim kao i predsjednik. Zašto nisu hapsili prije izbora, ako je kriminal bio aktualan pet godina. Pa ako je bio samo i dve godine po Škorinom kalendaru.  
A što je sramota. Sramota je da se sad nabacuju blatom na cara. Sad se usude iznositi kriminogene optužbe, da je primao mito. Za sve njih bio je car nad carevima. Svi su se lijepili za njega kao poštanske marke. Skoro svaki dan je bio sa nekim iz raznih institucija. A svaki malo bolje upućen mogao je zaključiti da prihod 3 člana obitelji nisu mogli imati što su imali. Od 2 spojena stana, 3 stana na tuđe ime, kupovina stana za keš, do opreme u stanu koju je Juričan prokazao. A ono što je napravio u Bosni je neprocjenjivo. Ponavljam po stoti puta. Sve važne zakone smo prepisali od Njemačke ali oko koruptivnih radnji ništa. U toj obećanoj zemlji gdje radi oko 600 000 hrvatskih građana Porezna baci pogled na uplaćeni porez. Sav pretičak odmah uzima, nema tu priče i sudskog mudrovanja kao kod nas.
Kod nas je problem što su kriminalci iz elitnog dijela društva.  
   Nisu ga blatili kad je recimo mijenjao zemljišta po pustarama van Zagreba po 10 puta skljupljim cijenama za bagatelne cijene za gradilišta u Zagrebu.  
Sramota je da se sada ganjaju likovi za "siću" a gdje su "Teškaši" na koje upiru prstom iz EU institucija kad govore o korupciji u Hrvatskoj u visini 15% BDP-a.  
Čistunci koji su držali štangu caru danas su iznenadjeni. Filipović sa svim HDZ gradskim poslanicima umreženi sa carskim žetonima nisu na Skupštini Zagreba dozvolili prijedlog oporbe /Tomašević i ekipe/ da se podnese izvješće o poslovanja božićnih kućica. 
  Razlog: Split sa 20 kućica je dva i pol puta imao veći prihod od zagrebačkih 250 kućica.
Pa se sada ekipa protiv korupcije čudom čudi. I to još javno.

Zadnja izmjena ( Petak, 02 JULY 2021 05:09 )

 

Pravi se javili

     Imamo najbrže institucije, najučinkovitije u EU. Nabrzinu su smotali hobotnicu od lupeža u kojoj su neki koristili njegove žetončiće da ostanu na vlasti. Brzina je impresivna od 5 godina. Pitanje se samo nameće. Tajming, zašto sada ? Lupež je otišao, žetone netrebamo, pa da sad napravimo reda.
  Odmah se javili oni koji su na braniku čestitosti. Borci za pravdu i njihova mantra da imaju nultu toleranciju za kriminal. Pa 5 godina su uporno držali štangu lupežu.
I to je bila javna tajna. Odjednom su se prometnuli u plehnate kokote. Javio se i nesuđeni gradonačelnik koji za svoju kampanju nije uložio ni kunu. Koliko je vjerovao u sebe. Najavio je gostovanje danas na HRT-eu. Pa ga Juričan u trenu rasturio, da sad ima priliku objasniti svoju ulogu u gradskoj skupštini. 
Javio se odmah po uhićenjima i Škoro. Tvrdi, jedini je govorio u zadnje dvije godine da sa božićnim kućicama nešto ne štima. Pa ponavljao, samo ja, samo ja.
Onda  mu je netko dobacio da je i gđa Mrak Tarikaš. Reče, pa dobra i ona. Jadan ne zna da je ona podnijela kaznenu prijavu, koja je završila u ladici sa zmijom. Sad kad je zmija od vrućina pobjegla, došla je prijava na red.  
  Javila se i Ksenija Urličić, uhapsili joj zeta, šefa HRT, kamo ga je ugurala svojim vezama. Obranila ga da je veoma skroman. Kako ne bi bio skroman, ako ima samo 5 stanova, vilu, jahtu......Da nije skroman imao bi 25 stanova.
  Sad se vidi koliko je država premrežena korupcijom. I to ne po percepciji stanovništva, kao što mnogi odgovorni tvrde, posebno sudac Mrčela. Dugo je pozivao da se dokaže korupcija u sudstvu. Sad kad je pukla bruka u Osijeku i to na uskočkim sucima a optužio ih lik sa svim mogućim ljudskim negativnostima, nema ga nigdje. Otac logike Aristotel pitao bi, ako su to radili uskočki suci, što tek rade obični. Da nisu nagazili na minu zvana Mamić /a pun je ko brod/, bilo bi kako Mrčela zamišlja sudstvo.
  Posebno raduje podatak da 10 godina uskočki suci nisu bili na sigurnosnoj provjeri. U USA na takvim radnim mjestima ili sličnima svakih 6 mjeseci prolaze provjere i to na poligrafu.
 Završno. Spektakularna uhićenja. Kolosalni promašeni rezultati jer nema nikog iza rešetke.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 01 JULY 2021 05:42 )

 

Gornja Stubica Državno prvenstvo u s.sprintu

       27.06.21. u Gornjoj Stubici u Gupčevom kraju, održano je otvoreno državno prvenstvo u disciplinama aquatlona za početnike, kadete i juniore.
  A za seniore, državno prvenstvo u super sprintu triatlonu. Nastupilo je sve što u Hrvatskoj u ovom trenutku najspremnije i sa pristiglim gostima iz Slovenije i BiH. Muških 85 i žene 39.  Među muškima po starosnim kategorijama dominirali su varaždinski triatlonci. Sir u M65 drugi iza svjetskog prvaka u dubl ironmanu Dikona, apsolutno je bio 72, od 85 takmičara. Pichler i Tumpić u svojim kategorijama prvi u M70 i M75 a apsolutno Pichler 69, Tumpić 73. Treba napomenuti da je to kratka disciplina, 375 m plivanja 13 km bicikla iako teške brdske dionice i 2,5 km trčanja, pa je najviše odgovarala mlađim triatloncima.  
 Zanimljivo je da trojka varaždinaca kao najstariji takmičari ekipno zauzeli 11 mjesto od 14 klubova. Početnica među seniorkama Nina Dobša na drugoj utrci sa licencom opet bila zapažena. Od 39 seniorki apsolutno bila 14 a u kategoriji  6.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 30 JUNE 2021 16:19 )

 

S večere, na večeru na Čevo

   Rizi bizi, talijanska delicija. Na jednom triatlonu u Veneciji snimio sam recept. Kvalitetan je samo ako je u njemu mladi grašak, koji je sladak. Star je gorak. I to kompletan. Lupinu prokuhati i ispasirati, dok se riža kuha sa kobasom. Talijani imaju blagu varijantu sa piletinom. Ja sam napravio oštriju sa pečenom kobasom. Višak kobasica ostane za picu. 
Kad je riža pri kraju kuhanja, ubaci se grašak na par minuta. Poslije se sve komponente sljube i ostavi pola sata da se smjesa primiri. Salata domaća, crno ulje.
  Tako opskrbljen sa kalorijama prvo odem na Žgano vino po doping. A onda, ne na vrh Ivanščice nego kod Lacijevih 2 km trke " Čevo pod lampašima"  na druženje i sportsku večeru. Kad smo se popeli na vrh, dočekali su nas majstori roštilja  po volji, piletina ili svinja i neizbježne Aničine štrukle. 
Otrčati na vrh brijega nije bio jedini izazov i drugi natrpati se hranom. Treći je bio isto zahtjevan, trebalo je popiti najbrže 2 metra gemišta. Ekipe su bile mješovite. Pobjednika neću objaviti. 
Ja sam se ranije povukao sa veselice prije pola noći. Ali sam sa pozicije starta snimio vatromet. Poslije vatrometa ostali su se spustili  na start i nastavili sa sportskim druženje u skupini. Neki pojedinačno, koristeći mračnu noć. Bilo je muzike, pjesme i plesa a i namakanje izvana i iznutra u Bednji. A neki su dočekali rađanje novog dana.
M6kjITXioKUY5vky50bwtH_sAogxweKCv   
 

Vanovski cener 2021

    TK Varaždin sa trojicom je 12.06 nastupio na utrci u Ivanovcu: Tumpić i Sir na 2,8 km a Pichler na 10 km.
Dodana je fotka sa Raba koja je zakasnila na termin za objavu.

Zadnja izmjena ( Utorak, 15 JUNE 2021 04:27 )

 

Alpe Adria triatlon kup Rab 05.06.2021

      Dana 05.06.21. u Rabu je održana prva međunarodna trka u sprint triatlonu iz serije  Alpe Adria kup. Provedena u strogim uvjetima zbog COVID-19. 
Takmičenje je organizirano za sve kategorije od malih aquatlonaca koji su startali u 11 sati a završili su seniori u dve trke u 15 i 16 sati. Uvjeti su bili veoma teški zbog pritiska i vrućine na stazi od 32,4 stupnjeva i pretoplog mora od 23 stupnjeva. Za senior/k/e su upriličene odvojene trke, za muške i ženske. 
Na trci je nastupilo i troje članova TK Varaždin. Poseban uspjeh je imala Nina Dobša, apsolutno 10-ta od 50 triatlonki. U kategoriji U23 treća iza HR reprezentativki. To joj je bila prva službena trka sa licencom i prva medalja u HR savezu.
Ostala dvojica, Sir Zlatko od 84 triatlonaca apsolutno 81 u kategoriji M65 prvi. Pichler, najstariji na trci, apsolutno 79 u M70 prvi. Nisu imali konkurenciju u kategorijama osim samih sebe. Treba napomenuti da je bilo dosta odustajanja, na trci ali i nedolazaka, zbog COVID-a. 
  Utrka se ujedno bodovala i za HR triatlonski kup. 
   05.06 Datum koji me vraća u daleku prošlost 1973. Pariz, aeromiting 03.06.73 raspao se TU 144, pilot je pretjerao u mogućnosti aviona, koji je bio veći od Concorda i brzina veća od 2 Macha. Isti manevar je izveo pilot Airbusa 380 najvećeg putničkog aviona na svijetu 2005-Pariz. Sva tri aviona su prošlost.
    A kako to umjetničko lepršanje izgleda na manjim avionima, MIG-ovi 29, potrošiti malo vremena.   
Moja prošlost. 04.06. 73 položio rusku matematiku na Strojništvu u Mariboru a sljedeći dan 05.06 bio gušter u JNA, Velika Gorica. Kaže se služio vojsku kod privatnika. 
Dopratio me i dovezao u Peugeotu 404, prijatelj, koji je ove godine umro s coronom kako tumače "bozisti". Lupežu i lopovu se moglo na sprovod a ja svom prijatelju od najmanjih nogu nisam mogao. 
Prođe par sekundi eto opet 05.06.21. Rab na Rabu.
   Veni, vidi, vice rekao bi moj veliki fun Julije Cezar, kad je rasturio Farnaka.
 

2 FUN& TRAIL ČEVO- NOVI MAROF

          Prva senzacija poslije trke 29.05, poplavio lijevi palac. Od 145 apsolutno 109. U kategoriji 2. 1 je divokoza Joso. Prošle godine bio je iza mene, ove se pripremao na bregima dok sam ja pilio ravničarske trke. Za veoma blatna trku uzeo je ripne posebno pogodne za skliske nizbrdice. Ja sam imao cestovne tenisice. Da sam imao ripne koljena bi mi se raspala na asfaltu, zadnjih 4 kilometra od križa. 
Zadovoljan sam jer sam ipak došao do cilja, bez ozljeda, nisam pao, nisam plivao po vodi ni po blatu. Organizacija veoma dobra, odlična. 
    Kao i prošle godine doček je organizirala Turistička zajednica i to sa proizvodima od crnog ulja sljubljeno sa raznim vrstima sireva. Sir sa košticama, sir sa paprikom, sir sa koprivom, sir sa koprom, sir sa sirom. itd I neizbježni gradonačelnik Jenkač koji je dao znak za početak trke.  
Ovaj puta je samo jedan nokat dobio aristokratsku boju, obično imam dva na svakoj nozi po jedan. Za nagradu teških trenutaka na teškoj stazi dobio sam tri medalje plus majica.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 03 JUNE 2021 17:27 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 65

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas51
mod_vvisit_counterJucer173
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1033
mod_vvisit_counterSve1788083
Sponzori