Pozitivni

     Steže se obruč oko izbora, sve više kontakata corone. Izvrsna ideja otvaranje noćnih klubova. Velepoštovani premijer tvrdi da netreba u karantenu jer nije majstor uradi sam. Nije art umjetnik. Neki su to silom prilika ili imaju tu vještinu. Zadnja moja vještina zove se orahomanija. Biće dva umjetnička stola od korjena i dva od debla. Ostalo će otići u intarziju i neke sitnije uporabne predmete. I nekoliko kundaka. Orah sam spasio kad je imao 5 godina iako je otac rekao da ga mogu spasiti jedino motornom pilom. Liječio sam ga tri godine. Izliječio sam dvije velike rane od pancirnih metaka M20. Jedno zrno je odnijelo pola debla. Unutar debla su ostali ožiljci od 1991 g. Vidljivo zaokruženo. 
   Ostalo je  trenutna moja slabost. Prelijepi patak nije pozitivan ali ide u katantenu. Patkice i ljetina, češnjak i grašak. Paradajz je prava šuma i počinje se crvenjeti. Sram ga bilo. Paprika je još mala a u košari su šljive okruglice, divljaci. Ne treba ih špricati i svake godine rode. Crvene i žute. Banane još nisu rodile. Nisu još pozitivne.
Corona. Peđa Grbin je pitao internetskog asistenta Ministarstva zdravlja Andriju, što da učini jer je bio u kontaktu sa zaraženim kao premijer. Ovaj je odgovorio momentalna izolacija.

Zadnja izmjena ( Subota, 27 JUNE 2020 17:38 )

 

Spin i laži

     Plenković je bio u kontaktu sa tenisačem, zaraženim coronom. Crtao je spin/ kao i u slučaju o putu u Finsku/ novinarima kako on netreba u izolaciju. Savršeni je uvijek u pravu i samo postoji njegova istina. Istovremeno je novinarka RTL-a imala intervju sa istim tenisačem ali nikakav kontakt nije ostvarila, epidemiolog ju otjerao u karantenu. Spin, kako se on pridržavao svih kriterija brani ga šef stožera. Za sebe kaže da se nije nikad rukovao. Onda mu portali narede par stotina slika koje mu kažu da laže. 
  Izravni su krivci za debakl u Zadru. Maltretirali su nas 60 dana da bi sve u sedam dana prokockali i bili predmet ismijavanja cijelog svijeta. Neki su i zluradi pišu ćao turizam.
Spin o svojim grande uspjesima u ekonomiji. O tome sam dosta pisao i dokazivao. Druge optužuje da se služe spinovima. Pa njegov uspjeh je najlošiji premijer u povijesti moderne Hrvatske. To su podaci od Svjetske banke, MMF-a, Eurostata. Stalno trabunja o 70 milijardi o zaduženju Milanovića. Točno, dugove treba podmiriti, kao i ove njegove sadašnje u zdrastvu. Uvjeren je da se samo on razumije u ekonomiju. Rasturio bi ga đak iz ekonomske škole drugi razred. Kao što su rasturili Ćorića stratega ekonomije  HDZ-a. 
   Hvale se povećanjem plaća. Moje pitanje kome su povećane, to novinari ne pitaju. Ili povećanje penzija. Pa kome? Ja koji imam penziju na granici siromaštva dobio sam 40 kuna. Po..rem mu se na njih. A što je sa onima koji imaju pola moje penzije.
  Milanović je imao 30%  bolje rezulate, a ja sam ga kritikovao. Mogao je daleko bolje. A najbolji premijer po rezulatatima bio je Račan, imao je realno dva puta bolje rezultate. Uz veliki dodatak, nije dobivao bespovratna sredstva iz EU, nije bilo pristupnih fondova, nije bilo kredita po 1,5%, nego 7. Ino doznaka Račanu 1,2 milijarde € , Plenković 4 milijarde, 6,7% BDP-a. Mogao je kupiti dvije INE, da ima znanja. Napravio sam mali izračun, izravnao sam nepovoljne uvjete Račana i dobio da je bio 3,89 puta bolji premijer. Da budem spin zločest. Račan je bio 4 puta bolji premijer od Batmana.   
Govore sigurna Hrvatska, točno, meni to liči na poziv dajte nama vaš novac mi ćemo ga sigurno parkirati u svoje plaće, bonuse, nekretnine i putovanja po svijetu,
  Nema grande rezultate ali ima grande spin 10 milijarde € bespovratnih za bogečku Lijepu Našu. Ima 4 škrca iz EU koji su javno objavili da ne daju ekipi koja nezna upravljati ekonomijom, raspolagati sa novcem i kradu. 
Što nije spin. Svaka tri dana imaju testiranje javnog mijenja za izbore. Panika. I pišu blasfemične šalabahtere što kandidati moraju govoriti na veselje protukandidata koji ih rastaču ko onu stvar na kiši. 
  Za kraj pitanje, za 30% su povečali proračun. Da li se bolje živi za 30%. 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 24 JUNE 2020 05:47 )

 

Sigurna HRvatska

     Taj koji je osmislio slogan slobodno ga mogu predložiti za Nobela i to u ekonomskom razredu jer Nobela nema za policijsko stožerski razred.
-Sigurna Hrvatska ali od HDZ-ea.
-Sigurno ćemo u karantenu. Koliko su nam sjedali na mozak i tupili o odgovornosti. Quod licet Iovi, non licet bovi. Što smije Jupiter/gospodar, šef političar/ ne i vol.
-Sigurno su provjerili kud su sve tenisači po svijetu kretali. Bitno je da se je Batman uslikavao sa njima. I držao distancu zagrljen. A svim sportašima na e-mail poslali: ponašanje u vrijeme corone i to sve na eksponencijalnu, od Saveza, od Saveznih organa do Gradskih organa.  
-Sigurno će sada ministar specifičnog glasa formirati poseban tim da počiste nered.
-Sigurno je da će nam se cijeli svijet smijati zbog Zadra 21.06.20. iako se Batman i dalje hvali da izvrsno spašavaju državu od corone.
-Sigurno ćemo u jurnjavu u dućan po brašno i kvasac.
-Sigurno će opet imati posla medicinari.
-Sigurno je da opet nema posjeta svojim najmilijima u domovima i bolnicama.
-Sigurno je da zdrastvo u bankrotu. Milanović je ostavio oko 1 miljardu duga a sada je 3,5 milijarde kuna i nema nekih lijekova u bolnicama. 
-Sigurno, da te podatke Batman neće spominjati.   
-Sigurno će opet ekipa za kršenje Ustavnih prava, nabijati prekovremene sate. Proglasiti izvanredno stanje i uzeti im pravo donošenja bilo kakvih odluka do novog Sabora prije nego unište i ovo malo što je preostalo.  
-Sigurno je i u turizmu, dođite i odmorite se i sigurno odete kući sa coronom. 
-Sigurno je da će gospodarstvo otići u ..... 
-Sigurno da će po tisućiti put Batman hvaliti kako ćemo dobiti milijarde bespovratno od EU. Sramota, živimo na tuđoj grbači. Hvalimo se da smo sirotinja i moljakamo ko Bokci Bistrički.  
-Sigurno da treba podnijet kaznenu prijavu za ponašanje stožera. Za preminule /posebno u splitskom domu/ i ekonomsku štetu. Ti nisu u stanju voditi pjevačko društvo a ne državu.
 

Tulijev prst

     Bez oralnih izraza prst je sve rekao. Tko je razumio je razumio. Škoro nije. Pa se pretvorio u Marka Antonija koji je zbog filipika pobjesnio. Reče. Kad dođem na vlast daću im po prstima. Nadajmo se da neće pasti pokoja glava. Kao glava Cicerona i obje mu ruke kojima je odlučno i snažno mlatarao. Izgleda da Škoro ne voli nečiji ručni govorni izraz.
Nezna se koje tablete Škoro nije uzeo ali narodna kaže da je od gotovog posla napravio veresiju. Što mu je trebalo da se umješa u međunožje. Izvrsno je krenuo kritikom gospodarskog programa, klijentilizma i lopovluka trgovačke vladajuće kamarile.
Kao nedavnih afera, vjetroielektrana i nafte isporučene u Peštu. Taji se pod svaku cijenu da se ne dozna po kojoj je cijeni prodana nafta. Ona je nacionalno bogastvo pa stoka sitnog zuba netreba znati detalje. Neformalno se prenosi informacija da je nafta data ispod cijene. Treba to odmah istražiti.
Što se tiče kupovine INE na TV N1 novinar Panđić iznio je tešku optužbu. Poznata je činjenica da je Milanović izludio Mađare prijeteći da će se oduzeti koncesija / manje je poznata da kod nas plaćaju manje nego u svojoj zemlji/. I Mađari su bili spremni prodati INU za 850 milimjuna. Sada je vrijednost 2 miljarde . Kako bi išla prodaja. General Čermak je imao investitora ali ga Plenković nije htio primiti. Ako je to istina onda je to veleizdaja i to što prije treba istražiti. Još je dodao da su htjeli prodati dio od HEP-a 25% da onda otkupe INU ??? 
Za mene je veleizdaja i uništenje Uljanika jer je u njemu bilo 23% državnog udjela. Pored toga još su platili 5 milijrade kuna garancija. Sada pred izbore išli su u novo osnivanje Uljanika. Prosto da čovjek ne povjeruje koliko u tom činu ima hrabrosti. Uništili da bi onda cijeli slučaj pretvorili sebi u korist, da su spašavali radna mjesta. Sa Ukrajincima i Kinezima. Biće tu dosta prstiju, za Škoru.
  Mala digresija, HEP svake godine ima dobit oko 2 miljarde kuna. Pa zar se ne može napraviti organski rast HEP-a sa vjetroparkovima, umjesto da sa  sklapa posao sa nekim sumnjivim likovima. Sad kad imam više informacija, slobodno mogu zaključiti da su Austrijanci samo odigrali igru za proviziju i na mala vrata uveli spasitelje. Na veliku radost naših političara, oblizuju prste. 
   Prst sudbine nas je opet zadesio u vidu corone. Maltretirali su nas sa propusnicama, kršili ustavna prava. Tražili da budemo odgovorni a oni? I prvi epidemiolog pokazao nam je kako se ponaša odgovorno, pa je u izolaciji. Sada kad u Srbiji i BiH pucajo svakog dana po 100 zaraženih, mi smo otvorili granice u oba smjera. Opet će biti virusa za novi pomor, posebno u staračkim domovima. Da li će stožer odgovarati?
  Ministar spefičnog glasa kaže, Hrvati nemojte putovati ali turisti navalite.
Šefica Zarazne prijeti kaznama građanima. Ima pogrešne naočale. Njima ne vidi svoje partijski kolege kako se rukuju, grle i ljube. Posebno kad su si izabrali državnu tužiteljicu. Corone ne bi ni bilo da nemamo neodgovorne političare.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 21 JUNE 2020 15:52 )

 

Gradi kotec kao njegov otec

    Kakav utorak, u dva dana Plenković na HTR-u. Savjet glavnom uredniku, najlošijem sportskom novinaru B. Kovačeviću. Treba vođu svaki dan staviti na TV i to u jutarnjim satima. Tko nije u mogućnosti ga gledati, staviti ga na razglas i uvesti ga u svaku kancelariju i tvornicu pod sloganom pruga gradi nas, mi gradimo prugu/ nije Brčko-Banović/. Nakon vrhunskih postignuća i dostignuća Hrvatske, neka objašnjava kako se utjecajna i ugledna Hrvatska našla u društvu jedne Mongolije ili Venezuele ??? Tko kaže i laže da nismo najbogatiji.
  Kako mediji mogu biti opaki. Svi portali su objavili da se je u Sesvetama prikazao Bandić vidno pijan. Nije istina taj lik /bojler/ nije imao kravatu i maramicu u reveru i ništa nije govorio.   
  Poslovno sam bio u Zagrebu, dokaz imam, kamera me snimila u Sv. Heleni na autoputu. Dotični, zvani bagerista i maratonac bez postolja, inkriminiranog je termina pred 20 do 30 blentavih novinara držao filipiku. Uzeo si za pravo da se primitivno hvali da on gradi pesje kućice i koce. Ekskluzivno je zaključio da Škoro to nije napravio. Ne da branim dr. Škoru ali ne da je sagradio kotec i pesju kućicu, nego i kuću, vilu, svoju firmu, vinograd.... I to sa svojim rukama, znanjem, novcem i platio na sve to poreze i zapošljava radnike u realnom sektoru. Bagerista je izgubio kontrolu, nad sobom.  
Bandić, nikad u svom životu ništa od toga nije napravio. Jeste napravio ali sa novcem od poreznih obveznika, nikada nije nikog zaposlio kao poduzetnik već kao pajto i rođo. Konačno ima sudski proces u kojem je puštena snimka, pa je urbi i orbi psovao majku osobe /da zaposli svoju rodicu/ na koju se često poziva zamišljajući si, da je veliki vjernik, noseći svijeću od 2 metra na Mariju Bistricu. Crkvenjaci ga rado ugoste i puštaju da sa njima slavi Svetu misu. Čestitke i njemu i njima. Pored hvale o kocima i pesjim kućicama zaboravio se pohvaliti da se rastao sa Vesnom da bi se za mjesec dana opet udao, da ostvari materijalnu korist, kak priliči vjerniku.
  Dakle, zaključno on nikad u životu nije ništa napravio. Sva djela su novci iz proračuna i trenutno mu u Zg proračuna rupa od miljarda kuna koje pokriva raznim kreditima.
 Gradi kotec ko otec a ne europski grad. Smeće, na koje upozoravaju baš iz te EU, kao najgori glavni grad. Potres ulazi u treći mjesec, još šuta vlada Zagrebom, nije odvezena, a obnove nema. Nema ni zakona ni obnove. Demagoški je dopeljal tri šlepera cigle za obnovu kuća i hvali se da je dao zamjenske stanove. Pa nije dao svoje nego od cijele zajednice. 
  Za kraj tužna vijest. Neću moći više pričati vic o Štefeku i njegovoj ljubavi. Pitali Štefeku u vrtiću, koliko voli mamu. Nimalo. Zašto? Mama me tuče. Onda voli tatu, ni njega i on me tuče. Pa ima li koga voli. Volim Varaždin /Varteks/ on nikoga ne tuče. Ko za inat pobijedili Hajduk usred Splita. 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 17 JUNE 2020 07:46 )

 

Velika riba

      Stanković je ugostio šefa koji je imao previše "sidejob"- /njegov termin/ partnera u Vladi. I ponosi se koliko ih je maknuo iz nje. Kod nas je normalno da pola Vlade s prstima u pekmezu. Početak emisije naslućivao je da to neće biti smisleni razgovor. Aco se dobro pripremio, ali to nije dovoljno ako si ekonomski neznalica kao i njegov sugovornik. Dva pravnika razgovaraju o makroekonomici. Emisija je bila negljedljiva i nešlušajuća  Uspio sam izdržati deset minuta. U tom vremenu tri puta me potjeralo na WC. 
   Razlog, par idiotskih citata. Da je 3% bolji rast od 5%, jer je zdrav. I da nas pad na svim ljestvicama- pokazatelji, ne čini siromašnijima već smo bogatiji. To je bio atak na zdrav razum. Ali na izborima 30% će to objašnjenje prihvatiti jer znaju da će svako nešto dobiti. Gost je stalno kreirao rukama veličinu nogometne lopte, pa mi je bila prva pomisao da pokazuje koliku je ribu uhvatio. Eto, toliko joj je bilo oko. Snažno iritantni je bio u diskusiji, samo je njegova bila meritorna.
  Imali smo rast ali manji od ostalih u EU. Jednom makroekonomisti takve idiotarije nebi mogao prodati. Da bi bili bogatiji morali bi imati enorman rast BDP-a jer imamo mali per capita. Stalno se pozivao na Milanovića. Svako razuman uspoređuje se sa boljim a ne lošim.
Od prošlih obećanja ništa a nova, recimo 100 000 novo zaposlenih. Ako se poslužimo teorijom onda bi sad trebali obećati nove zaposlene 413 000 ako su u prvom obećali 180 000. Nismo radili zbog korone i sad je ciklus uzleta proizvodnje.
Aco je zaboravio pitati gdje se svi ti zapošljavaju. Ja to točno znam, sve uhljebi. Objašnjenje, imamo nisku /najnižu u EU/ društvenu produktivnost.    Sve što postignemo /rast/ u proizvodnji, pojedu uhljebi, ne policajci, vatrogasci, učitelji, medicinari...Nego partijski isluženi kadar, pa općine i županije imaju po 7 savjetnika za turizama. Tu ne mogu omanuti. 
  A predsjedanje EU kao neki big deal. Pa kod korone svaka država je za sebe vodila spašavanje. Ništa šaka o stol. Sad bi mogao redati u nedogled. Završno, Charles Michel je napravio proračun, nisu ga dali Batmanu. Čudno, a big fish. 
No ipak nije bila Bloody Sunday /U2/ jer sam dobio prinove. I to baš u vrijeme vrle emisije.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 15 JUNE 2020 05:25 )

 

Karmine

       Kako se ono kaže, slika govori više od tisuću riječi. Smrznuta i skamenjena lica koja ne vjeruju u sebe a još manje u svog vođu. Sve su zaboravili a plaćali smo im odlazak na razne team bildinge. I klauzure.? /Pa kako su se samo dosjetili tog termina./  Smiješiš se kad lupaš najveće gluposti, body language i izvodiš trik tehnike rukama. /Mađioničari. Uništili su ono što nebi ni vrtička djeca./ Da potvrdiš govorne gluposti. Neka se ugledaju u svog vođu koji je izvrsno savladao body tehniku kad je bio u minkenskoj bojni. Odlazio na tečajeve kako biti dobar orator i radeći na sebi, mašući rukama pred špiglom.
  Program za novi izborni ciklus, ocjena luk i voda. Šteta vremena. A što je sa starim obećanjima, reformama. To više nije važno. Novi program na jednom portalu ocjena je, najluđe do sada.
Stara obećanja na prastara obećanja. U prilog ide vic.
  Dođe žena u zrelim godinama doktoru. Doktore neugodno mi je ali imam problem. Nema problema koji ja ne mogu riješiti. Pa vidite ja sam još nevina. Doktor zatečen uspije propentati, pa tri puta ste se udavala. Pa u tome jest problem. Prvi muž je bio pekar, samo je mijesio. Drugi je bio slastičar, samo se slastio. Doktoru su navrle sline. Žena nastavi, mislila sam da će biti bolje pa sam uzela trećeg muža političara. On je pak samo obećavao.
   Koliko je Program vickast može se nastaviti sa vicom. Dođe vamp žena kod doktora. Kaže svoj problem a dok ju zamoli da se skine. Žena zapanjena i upozori doka da je poštena i udata i da joj to nije prikladno. Dok, moram vas pregledati, skinite se. Ali ja imam i djecu, skinite se iza paravana. Ode žena iza paravana i skine se. Prođe dosta vremena i dok pita jeste li se skinula. Ja jesam a vi doktore.   
    O INI sam sve već napisao. Neće Lazar uskrisiti staru INU. Bačen novac, mogli su i pro bono dobiti vrijednost INE, ako već sami neznaju procjeniti. Više od 1  milijarde ne vrijedi a ja ju nebi ni kupio. Istjerao bi MOL iz Hrvatske, legalno. / zbog obećanja, modernizirati obje rafinerije-nisu ispunili ugovor/ Dižući cijene koncesije a onaj inšpektor plexiglas da im svaki tjedan naplaćuje kazne. Od naših izvora bi napravio ponovo naftnu kompaniju.
Za kraj umjesto zaključka o programu, vidi sliku. I dodatak. Hrvatskoj ne kruži bauk /Bauk/ već Humoreska. Razgovarao sam sa Orbánom, odlučno i snažno. Ne može on crtat stare karte i posezati za Baranjom, Međimurjem i Fiumom. Sve sam mu rekao. Njegov odgovorio je bio da se radi o krivom tumačenju.! 
Podignuti spomenici ostaju i na njima Rijeka je Magyar ország.
 Endeš, kendeš, na moj sjedneš /bicikl/ banku platiš pa se klatiš... 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 11 JUNE 2020 04:51 )

 

Ive, Sretan ti rođendan

    Zar je moguće da se nitko sjetio našeg majstora. HDZ-u je bio dobar kad je dijelio nezaboravne sinekure i političke pozicije. A sad kad je čoik u gabuli, lanjski snijeg. Barem da mu netko odnese kolače, makar ih smije samo gledati.
  Treba da mu se čestita, ma gdje kod bio, zadužio nas je, pa je red da mu se porezni obveznici oduže. I dok je bio u filmu "Zna se" pare su ispred svega, bolje prevedeno u Hvaljen Isus. Kako bi se to moglo protumačiti kad se dugoprstići toliko hvale da su vjernici. Činjenica da se može lopovština odriješiti vjerom. Čim netko kaže Hvaljen Isus on je bezgrešan skoro da je božanstvo. U prvim su redovima u crkvama. Vjerski dužnosnici tu ne vide nikakav problem, posebno Kaptol. Samo reci riječ /Hvaljen Isus/ ozdraviti će dušica moja /kesica, kesa, taškica, torbica ili baš ako je netko želi biti zločest onda može torba/. 
   I nova sustanarka, tajnica /na račun poreznih obveznika/ završavala je svoje zapaljive govore na predizborima kampanjama sa Hvaljen Isus.   
Sadašnje prebivalište, okupilo se puno pajtaša, sve iz iste partije ili simpatizera. Iako će biti na toj adresi u sukobu interesa, ima ih dovoljno da formiraju Vladu. To će biti pravovaljana Vlada u sjeni. 
   Biće dobri savjetnici Betmenovoj Vladi.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 08 JUNE 2020 18:45 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 59

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas47
mod_vvisit_counterJucer78
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3159
mod_vvisit_counterSve1753096
Sponzori