Credit rating

        Očekuješ da će biti sutra bolje. Ali od optimizma se ne živi a još manje da će BDP rasti. Ali da od goreg može biti još gore, to je činjenica na dnevnoj bazi. 
U koju sam se i ja uklopio. Eto i ja sam bio neprincipijelan, kod slučaja ministrice, moj grijeh, Smatrao sam da moram dati podršku zbog iskrenih suza pred kamerama, ali 3 godine biti zaboravan, malo je previše.
   Najam Mercedesa neće biti neka afera jer radnja nije dovršena. Jasno da tu ima nečega, jer njih šestoro ima 7 auta ? Trebalo se pričekati trenutak kad ide auto iz najma u vlasništvo. Taj prijelaz je ključan kad se auto pro/daje/. Bolje rečeno otpiše iz dugotrajne imovine, kao stara krntija /2 god !/ I još jedan važan član HDZ-a ima isti slučaj. 
  Da se ja vratim principijelnosti. Opet štrajk u Uljaniku. I suluda odluka da ne dozvole radnicima Australca da dovrše kruzer koji je već trebao ploviti, vraćene su uplate turistima. Ja sam vjerovao da se može restrukturirati brodogradilište, iako je u bankrotu. Poslije ovakvih akcija teško da će netko naručivati brodove. 
Budući je brodogradnja strateški izvozni sektor tu će biti potreban pravi majstor da napravi reda. Čišćenje "palube" od uprava do radnika. Ne samo stručna, tehnička-tehnološka podrška, već i čišćenje u glavama. 
  Odmah da se odredim da sam bio na strani slabijeg i radnika. Kad se pogleda unatrag, povijest našeg gospodarstva i gospodarenja od strane politike onda su 100% radnici u pravu. No nisu kad rade ovakve akcije. Pored toga simptomatično je da sindikalac tvrdi da 7 mjeseci nisu dobili plaću, a da godinu dana nemaju repromaterijal. Ej, i na to da nitko ne reagira. Znači godina dana se ne radi. Pa što su radili i političari. Kao onaj koji je rekao, sve je kriv Milanović, jer je dao garancije. Pa nad tim garancijama je trebalo bdjeti, gdje i kako su potrošene, jer je to novac države. Otišle su u vjetar, zbog demagogije i lijepog govorništva.
  Kao i hvaljenje da smo ušli u inveticijski rejting. Samo se jedna agencija odredila, druga ako digne za jedan stupanj, biće pozitivna nula a treća nas vodi dvije razine ispod investicijskog rejtinga. Ako ga digne, bićemo još u "smeću", a prepoštovani premijer već sanja da će investitori dojuriti i da će rasti BDP.
Da mu je optimizam falični, eto mog pogleda. O Italiji i Njemačkoj sam dao  osvrt, tu kruha nema. Oslonjeni smo na EU. 
Reformi strukturnih nema. Kako da raste BDP. Da li je poznata činjenica, poslije ll svjetskog rata u gospodarstvu USA su globalno bile oko 50%, 1980 sa Europom su bile 31%. Kuda krenuti, u rastuće ekonomije. Indija /skoro 9%/, Kina, Kanada, Brazil, J. Koreja, Australija. Rusija ?
 A mi se držimo  € kao pijan plota.
 

Kibidabi ili doktor naučnih nauka

     Entropija je gadna pojava u fizici, a u glavi težak košmar. Potpuno društveno neprihvatljiva osoba o sebi govori u trećem licu ?? Počelo je sa, ja sam lijep, pametan i mogu trčati maraton ?, pa do teze da nije rođen sa malom maturom /teorem Zagoraca/ nego rođen sa fakultetom. Svjetski "piar", operativni ekonomista, i sad na kraju da je doktor.                                                                                                                                                                                                Na zajebantska pitanja novinara, išlo je prvo kibidabi, pa da njemu ne trebaju nagrade nego nagrade trebaju gradonačelnika Hrvatske i za kraj da je on već je doktor. Valjda po optužnicama.

   Odmah neka primi duboki naklon za počasni doktorat sveučilišta Zagreb, nekad među 500 a danas ni među 1000 na svijetu. Naklon, ako je iz svog žepa platio obnovu Muzičke akademije. A kako nije, već su to novci poreznih obveznika, to je kako je rekao jedan od senatora, brak Boras-B.
    Dno dna naše akademske zajednice. Od svih koji su skočili na noge, jedino se Filozofski fakultet uredno odredio sa argumentom- porezni obveznici. 
 Nekadašnji gradonačelnici su svojim novcem gradili i bili ktitori ili su kroz razne privatne institucije osiguravali novac.  
Dakle samim postupanjem a to je radno mjesto daje zadatak da radi taj posao. Da li radnik koji kopa kanal dobije počasni doktorat. Ne jer radi svoj posao za koji je nagrađen sa adekvatnim dohotkom. I tako mali milijun ljudi svih zanimanja. 
   U ovom slučaju kibidabi, je, ja tebi ti meni.
To je naša stvarnost u Lijepoj Našoj. Još jedan od doktorata je slučaj ministrice Žalac. Ja ne vidim nikakav problem u njezinoj dozvoli. I ja znam zaboraviti, jer znam da sekunde idu sporo /na trkama/ a godine lete. Na granicu sam došao a istekla je osobna, iako sam znao rok, ali eto dogodi se da te protok vremena gadno iznenadi. I znam da zadnja tri mjeseca pred istekom roka, ne može u EU. Koristim šest prijelaza pa se neće znati na kojem sam bio. Ukratko, pajkić mi priopći, nema prolaza, istekla osobna a ja bi na promociju, prvi puta osvojio ino kup. Još kraće, nagovorio i našeg i slovenskog da me puste uz dužno upozorenje da je kazna 500 €.  Nije za napisati što sam sve sebi rekao.
   Žalac, jadna, i žalim ju, jer je na njoj slomljen jedan od doktorata a pravilo je korupcije u LN.  Kratko, ubrzanom amortizacijom /2g./ auti se daju u najam na 2g. Kad istekne najam, nastupa jednostavna tehnika, dobije se vrijedan auto, recimo 50000 , nov novcat za 50000 kuna. Tko ima strica i do sv Petra se dosmica. 
To je javna tajna i to sve institucije koje trebaju znati, znaju. A kako to da se takva kriminalna radnje ne kriminalizira. Jer mnogi važni drugovi dobili su takve aute.
  Institucije proganjaju bakice ako žele neku kunu zaraditi od svojeg rada a sramota ih je tražiti socijalu. 
Ima i pouka, od tih doktora je naša entropija pozitivnija a analogno tome naša društvena produktivnost je lošija spram država u EU. 
Čak i od Rumunjske i Bugarske.   

Zadnja izmjena ( Utorak, 26 MARCH 2019 05:59 )

 

Bankrot mañana

     Nije mi do ponovnog preseljenja mojeg hard diska na internet. Ali poslije tolike količine diletantizma moram se javiti, ne u obrani brodogradilišta jer je to kraj priče, totalni bankrot, zbog totalnih diletanata.
   Mala digresija, ne bi se štel miješati u pravosuđe, ali tri puta na Trgovačkom sudu odgođeno otvaranja stečaja ?!?!?!?!?!?.
Ne pamtim kad se tako nešto dogodilo.
  Ministra zvanog ponaosob sad ga zovu "drugi tjedan". Španci bi rekli, mañana. A Ivo Robić bi otpjeval, Morgen. Vrući krumpir kotrlja se iz ruke i ruku. A da se pri tome nezna da li je za Uljanik bolje stečaj ? ili restruktiranje?. 
   Kakva inovativnost vlasti. Čak ima lumena koji tvrde, da je cijena za obje radnje, ista. Ma nemoj. Na prvu iz srednje ekonomske škole učenik bi utvrdio da je tu razlika između 1 do 2 milijarde. Budući gradonačelnik Hrvatske, bi rekel, dečki ponovo u školu. Samo ni on nezna u koju.
  Uputa moja. Dobro proučiti kolegij Teoriju tržišta i cijena, prof. Đ. Pribičević. 
Jad i bijeda, žalosno od diletanata, stečaj znači bankrot, samo u Lijepoj Našoj. Restrukturiranje im je špansko selo, mañana  
Tako je to kad geodeti, rudari, šoštari, šnajderi, frizerke, policajci, diplomati vode državu. Zatvorite ekonomske fakultete, to je samo trošak države a nikakve koristi. Čak i doktori ekonomije neznaju razmrsiti od frigijskog kralja Gordija,čvor. Znalac im skoro 24 stoljeće mirno počiva u Veneciji u crkvi sv. Marka. Neka uzmu putni nalog pa ga idu pitati i tako će porezni obveznici sve to platiti i onaj australijski kruzer i sad sporni jaružal i sva jamstva i već unaprijed ugovorene brodove kao kolateralni trošak.  Do sad je otišlo 35 milijardi kuna i dobro pitanje je većinskog vlasnika Varteksa, Bakića zašto je 1000 brodograditelja važniji od 1000 tekstilaca.
  Digresija, jedini sam koji je javno rekao i napisao da su i sami radnici puno krivi, imali su svog predstavnika u NO, kud je taj gledao i što je radio. Sljedeće, bili su i suvlasnici, a ponašaju se kao najgori boljševici. To se nitko ne usudi javno i izravno reći, /izgubiti glasaće/?. Štrajkati pa onda tražiti plaće od države, pa gdje toga ima, od kojeg i čijega rada. 
   Nije im daleko neka odu u Labin u Rudarski muzej i neka pročitaju povijest Labinske republike. Rudari su krenuli u štrajk, Talijanima su pokazali bosanski grb ali su oni i dalje kopali ugljen. Bili su svjesniji prije 100 godina nego neki danas. Štrajkali su ali i rudarili.
Nije bilo, mañana.    
   Porazna je činjenica da za tu financijsku katastrofu, sramotu države, nitko ne odgovara. U Jugoslaviji su sa navoza Uljanika silazili najveći brodovi svijeta, imali svjetski know how. Dolaskom nove države Lijepe Naše sve je propalo. Hvale se da su stvorili državu, za sebe da, a sve su uništili, ništa novog izgradili i otjerali cvijet mladosti i znanja u svijet.
Prepoštovani premijer već tvrdi da će se vratiti. Da ih uhljebničke neznalice opet pljačkaju i plasiraju svoj populizam i demagogiju.
Malo, mañana.    

Zadnja izmjena ( Utorak, 26 MARCH 2019 05:59 )

 

Zahvala za kraj godine

       Godina 2018 g. bila je zaista uspješna. Ponovo osvojeni AATCup i KTRV kup. Na državnoj razini klub osvojio HTS-ov triatlonski kup i ima četiri državna prvaka i pet viceprvaka. I jedan half ironman, na kraju triatlonske sezone.
     Zahvala sponzorima i donatorima.
Leonardo d.o.o. najveći donator, pomoć na svim trkama.
HSV Triathlon Kärnten, za financijsku pomoć za nastupe u Austriji, Italiji i Sloveniji.
Jadransko osiguranje, Moje, vaše i naše osiguranje. Pomoću osiguranja odlazilo se na trke i dolazilo sigurno kući.  
   Hvala i ostalim donatorima posebno Thule, Tim Panex, Weyland Corporation, P. Beretta, Edi pekari, Mesnici Šanjek, Trgovina Kitro, Pivovara Međimurski lepi dečki, Orbisu.

Ugodni i sretni praznici.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 24 DECEMBER 2018 05:19 )

 

Skupština HSV-a i party 2018

      Najbliži dan sv. Nikoli HSV Triathlon Kärnten organizira Božićni party i Skupštinu. Petak 18 sati. Druženje povodom osvajanja klupskog šampionata Austrije do mnogih osobnih poduhvata u raznim disciplinama triatlona i multisporta. 
     Moj poziv je bio za AATC i KTRV kupove i zbog halfa. U klubu je bilo 122 takmičara koji su se ove godine penjali na postolje. Svi su nagrađeni bonovima u € i raznom opremom, koju su nagrađeni sami mogli birati. Odabrao sam košulju sa logom kluba i kvalitetnu wind jaknu. Za rezultate sezone, na sceni dobio sam putni kofer. Možda kao otpremninu.
Mjesto održavanja bilo je u Khevenhüller-Kasernen, baza padobranaca. Vojni kuhari su pokazali svoje vrhunsko kulinarsko umijeće pripremom purećeg Cordon Bleu. Osim CB-a bilo su servirana još tri glavna jela, među njima ubitačni Loco Moco i raznih priloga i salata. CB je bio toliko dobar da bi ga uzeo tri puta, međutim podmetnuli su mi minu  iznenađenja. Mladi krumpir, veličine oko 2 cm /svaka čast, kako se neka vojska hrani/. Tako da je po meni zvijezda večeri za večeru bio krumpir.
Od pića bijelo i crno vino. Samoposluga, točenog piva. Crno je bilo druga zvijezda večeri, nije bilo ograničenja u degustaciji. Ostala piva bijela, radler i sokovi nisu baš bili omiljeni.
A slastice, to je bio izvrsno obavljen posao od klupskog ženskog dijela. Posebno hvala gospođi Viktoriji za njezine šaum role punjene sa kremom i bjeljankom. Bilo je torti i jedna posebna voćna pita. Dotukao sam se 5 šaumrolni a pite nisam ni brojio.
Za kraj što reći, cijelu godinu smo bili šampioni pa smo i šampionski slavili uz koncert mladih muzičara..

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 24 DECEMBER 2018 05:18 )

 

KTRV kup 2018 Klagenfurt

        Na promociju sam krenuo u petak 16.11 u 13 sati, da dođem na svečanost u 18 sati hotel Sandwirt Klagenfurt. Zašto petak. Duže se slavi.
Na proglašenje KTRV cupa došao je predsjednik Koruške dr Peter Keiser. Čestitao je klubu na osvajanju dvaju triatlonskih prvenstvava, Austrijskog i Koruškog. Održao kratak govor, zahvalio se na rezultatima i imali smo zajedničku fotografiju.
   U Hrvatskoj se predsjednici vrte samo oko nogometa i tenisa.
Po podjeli kupova, iz jedne dvorane smo prešli u drugu, na, zovu ga švedski stol. U prvom biranju sam uzeo svega pomalo. U drugom ciljano samo na pohano belo mesa sa raznim salatama 
Pivo 1/2 litre 4,5 . Skoro badava. Za kup me slijedila runda za najuže prijatelje. Skupo prvo mjesto. Za prvo mjesto dobio sam bon za opremu Cocoon od 50 € i sanduk sportskog Villachera, alkohol frei. 
  KTRV kup sam treći puta zaredom osvojio a u zadnje dvije godine oba kupa KTRV i AATC.

 

Alpe Adria Triatlon kup 2018 g.

       Krenuo sam u 7 sati po sunčanom vremenu a ispred Rijeka magla i kiša. Na Pasjaku me mlađahna plavica maltretirala. Kuda idem, pita me. Ja namjerno samo kažem, u Italiju. Pa izađi iz auta, pa uđi, pa pokazuj auto. Pita me imam li što za prijaviti. Prazan auto, opet me pita da li imam što za prijaviti. Iznerviran pitanjima, odgovorim da imam zlato. Malo me je gledala, nije bila sigurno da li je dobro čula, Da, imam zlatne medalje. Tražila prometnu dozvolu, a da je zatražila vozačku bilo bi cirkusa. Istekla mi je u 5 mjesecu a ja u pola godine prošao pola EU. Srečković.
Za kraj me opet pitala kuda idem. U Italiju. 
 Vozim se prema Kozini, onda mi sine. Lovili su ekipu /mojih godišta/ za dragulje, Pink Panter, a šef im je uljovljen pri nama, par dana ranije.        
      Svečanost AATC ove godine zapalo je Italiju, klub CUS Udine. Na Martinje u 14 sati, restorante Los Camapanelas u Nimisu /Udine/, 
Po uobičajenoj talijanskoj neodgovornosti, laganini, uspjeli smo dobiti mjesta u 15 sati. Lagani ručak, sa laganim starim vinima, serviranje malo čudno. Kad smo ispraznili tanjure, umjesto deserta, dobili smo salatu. 
    Promocija i dodjela nagrada bila je na terasi restorana, vani, nekima je bilo prohladno, vidljivo na slici.
Dobio sam za prvo mjesto, sportsku opremu, koju već imam. Uporni pratitelj u sezoni na natjecanjima, dr. Enrico Carella je došao na vrijeme ali je poslije pola sata oprostio sa mnom i otišao natrag u Trst, ogorčen na traljavost organizatora. 
  Moj poseban gost na fotografiji, apsolutni svjetski prvak sa Hawaii, Miro Kregar. 
     Kako je na sastanku sportskih klubova kod gradonačelnika Varaždina, došlo do neprimjerenog i primitivnog ispada, na moje rezultate i hvaljenjem triatlonske lige na Aqucytiju, ustao sam u obranu, ne sebe nego istinu.
   Prvi sam Varaždinec koji je krenuo sa triatlonom na Bledu. Sa Kregarom sam utvrdio između 1980-82g. Osim toga ima još živih svjedoka da smo na Dravi 70-tih izvodili kvadratlon i triatlon, dakle multisport za koji tada nismo znali ime. U isto vrijeme su krenuli u San Diegu /John Colins-Navy comodor/ sa novim triatlonom.
A što se tiče, Aqua ligu sam ja prvi organizirao. Prije toga sam osnovao klub TK Varaždin,sa Kramarićem i mojim sinom.
   Godinama se širi priča da osvajam AAT cup jer sam jedini u kategoriji. Može se dogoditi da budem sam ali rijetko, na moju žalost. Primitivci koji se služe tim pričama, nisu nijednom bili sa mnom na trci AATC ili KTRV kupa unatrag 10 godina, a to je otprilike 150 trka, A sigurno znaju da sa bio sam u kategoriji.
  Za razliku od njih ja sam triatlonski sudac. Te sveznalice, sve znaju, no kako postaviti bicikl u tranziciji i sa koje strane dolazi oprema, to im je špansko selo.  Dakle o osnovama triatlona nemaju pojma a ciljano pljuju po drugima. Primjer je ove godine sa Ironman Hawaii gdje su Hiromu Inada 85+, priznali titulu svjetskog prvaka /jedini u kategoriji/ a nije imao limit. Race 16 sat 55minuta.
Eto ja još uvijek imam na svim trkama limit. Od sedam trka, 6 puta prvi, drugi u Veneciji, prvi u Klagenfurtu-diskvalifikacija zbog pogrešnog preticanja.      

 

7. Cros liga Globetka 2018

    Liga je završila u osvit Martinja, pokrstili smo staro vino još jednom, uz dodatak zvan pivo. Prilog je bio "međimurski stl, delicije, kosana mast, razni sirovi koje su pripremile vrsne domačice.

Pokrovitelji lige su bili: gradsko poduzeće Ekom -Stadion; međimurska županija, Grad Čakovec
Sponzori po kolima:
1.restoran kristal Čakovec
2.Cvječarnica Iris Miklavec, Ambijenta d.o.o., Obitelj Jambrošić
3.Međimurska pivovara Lepi dečki Čakovec
4. Franjo Dujić prvih 50 godina
5.Međimurska pivovara Lepi dečki Čakovec
6.Turk Davor, dao kčerku zetu
7.Carlsberg, Sirc Marijan
8. Proglašenje: Industrial bar Metalac, Duos d.o.o., Mesnica Mihalić, Iris Miklavec, kolaće i ostale delicije doprinos trkaća.
    Kako svake godine raste broj trkaća, Bazeni viša nisu bili dovoljni pa je organizator promociju završetka lige i podjelu nagrada preselio u Industrial bar Metalac. Meni je to bio povratak na mjesto "zločina"
    Nekad ponosno mjesto crne metalurgije Čakovca, Metalac. Direktori su mi bili poslovni partneri, ujedno i ugodno društvo kad smo se zajedno vraćali sa poslovnih putova iz Maribora na druženje u Jeruzalem /Ljutomer/.
Otišli ujutro, vratili se ujutro a posao obavljen. Nema starog društva a niti Metalca.
Uništen je glupom i nerazumnom državnom politikom da se više ne posluje sa bivšim poslovnim partnerima sa istoka. Ponajviše sa SSSR-om. Mogli posmo poslovati sve do danas, a sve što se proizvelo, sve se prodalo i kroz kliring naplatilo, najčešće naftom.
Niže spomenute tvrtke davno su propale a Hrvatske je još par godina iza njih naplaćivala kliring od SSSR-a. Na žalost istu žalosnu sudbinu zadesila pored Metalca, Prvamajsku Zagreb, Jedinstvo i mnogo sličnih a sada broje zadnje dane Uljanik i 3.maj. 
  Sve manje crne metalurgije u Hrvatskoj, crno nam se piše.
Liga Globetka imala je 8 uzbudljivih kola. TK Varaždin je dao tri trkaća. 1 mjesto Tumpić u M70, isto mjesto Pichler u M60 i u istoj kategoriji Z. Sir 5 mjesto.   

Zadnja izmjena ( Utorak, 04 DECEMBER 2018 19:23 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 47

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas124
mod_vvisit_counterJucer146
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3445
mod_vvisit_counterSve1616378
Sponzori