32. Gösselsdorfer Volkstriathlon

             14.07.18. Guskino selo a nema ni jedne guske, samo dosadne divlje race koje iznuđuju od kupaća hranu na gradskoj plaži. Race skroz podivljale, postale pitome i nasilne.
Druga po starosti triatlon trka Europe, poslije Almere, koja ove godine ima 33 izdanje. Kompliciranija trka od Gornje Stubice. Na poziciji cilja je jedna tranzicija u kojoj se ostavljaju bicikli kad se stigne sa 32 km TT biciklom, zabranjena zavjetrina. Druga tranzicija je na zapadnoj strani jezera na zatvorenoj cesti  Eberndorf-Sitterndorf u dužini 1km gdje bicikli čekaju plivaće poslije 500m plivanja. Plivanje je bilo malo zapetljano, izašao sam iz vode pun lopoča. Od pola jezera glumio sam meduzu, vukao sam korijenje i psovao i vukao, vidi sliku. Ništa me ne može zaustaviti.
Sa zapadne strane triatlonci se prijevoze autobusima na istočnu stranu jezera gdje je start plivanja. Bez obzira na vrijeme i temperaturu vode zabranjena su neopren odijela. Trči se 7 km brdske konfiguracije oko jezera.
  Trka je limitirana na 400 takmičara i 100 štafeta, zbog malog prostora za bicikle. U naravi je to malonogometno igralište. Samo mjesto, visokourbanizirano ima oko 700 stanovnika. Društveni dom za 1000 posjetitelja. Kad dođu takmičari, njihove familije i prijatelji mjesto broji preko 2000 osoba.
Najviše na trku dolaze Talijani, Slovenci i onda u manjen broju Nijemci, Belgijci, Švicarci a nađe se i poneki Hrvat. 
  Krenuo sam u 7 sati, ubrzo pred Dravogradom, a prije toga prešao Šturmov potok. Svaki put kad vidim tablu pročitam Štrumfov potok. A to znači da je cilj puta blizu.
Voda topla 23 stupnjeva, na startu iznenadni olujni vjetar, puhao je u smjeru Slovenije. U jezeru puno lopoča, tako da sam izašao iz vode sav upetljan u izdanke. Plivanje prema konkurenciji dobro, a bicikl izvedba loša, 128 triatlete me prošlo, vjetar u prsa, još uvijek nisam raskinuo brak sa virozom. A ni trčanje nije bilo za pohvaliti, zadnjih 500m prešao me Talijan /1973 g./, koji je 7 minuta lošije plivao. 
Proglašenje počinje u 21 i 30, za tako kasno krivac sam ja. Do 2014 bio je termin u 19 i 30, međutim organizator ima živu glazbu, pa se našla jedna Talijanka i krenule pjesme po želji. Meni je pukao film i počeo sam cirkusirati kad ću dobiti medalju. I onda su elegantno prebacili na kasniji termin. Na proglašenju, u majici HSV-a a ispod original od Vatrenih.
  Pobjednik iz Slovenije, ja drugi u kategoriji, apsolutno 333 mjesto. Treći po starosti.


Zadnja izmjena ( Petak, 27 JULY 2018 20:56 )

 

Planet se pretvorio u crvenu kockicu

            Naši nogometaši odradili su šihtu, za sebe, ali i radnu obvezu svih nas u Lijepoj Našoj. Dok neki uhljebi /ukoričeni/ lupaju po bubnju demagogije uz to ne radeći skoro ništa ali uredno svaki mjesec uzmu solidnu plaćicu.
I ne samo to, nego im drugi odrađuju njihov posao. Ovaj puta su im nogometaši sav njihov posao odradili u najboljoj maniri pravog gospodarstvenika. Pored dobro odrađenog zadatka vratili su pravu boju u državu i srca Hrvata. Ako ništa drugo, na trenutak je nestalo sivila.
Ministar Marić trlja ruke, jer se buđet puni porezima, PDV-om a da nije ničim mrdnuo u 3,5 godine. Osim porezne reforme, koja koristi samo onima koji imaju preko 12000 kuna plaću. Inače je porezna reforma čisto sektorsko preljevanje, za one koji nisu vični ekonomiji, prebacuju se novci iz lijevog u desni džep. 
  Pored toga brzo su se ubacili u tokove pobjede reprenzentacije, kao da su oni tu nešto doprinijeli, a u stvari prisvajaju tuđi rad. Marx je to nazvao eksploatacija radnika.
Biću slobodan pa ću reći i ovo, naše elita iz Vlade i Sabora otiće će sada na godišnji a porasti će BDP. Na jesen će se hvaliti da je to bio njihov pothvat.
Umjesto da se sada prime posla i držati se devize, dok traje obnova nema odmora.
Naslušali smo se kojekakvih budala i njihovih priča o New Dealu od 1990. A uredno tonemo, još uvijek. Dokaz, rast nam je bijednih 2,5% BDP, a još se hvale tim rastom na podsmijeh EU komisije, MMF-a , Svjetske banke a i država u okruženju.
    New Deal im je pred nosom a ne znaju ga iskoristiti.
Posebno me je neugodno iznenadio sinek Slavka Goldsteina /kojeg sam neizmjerno poštovao/ u svojoj kolumni u zadnjem Globusu, sa konstatacijom: a koja korist od Sportskog Uspjeha.
   Ej, bivši ambasador u Parizu. To je slika i prilika nesposobnosti, intelektualne praznine a i dokaz što nam rade nazovi intelektualci. Pa ta naša mora država propasti pored takvih znastvenika na državnim jaslama a Irska i Njemačka se puni Hrvatima.
       Cijeli planet se pretvorio u crvenu kockicu. Svi pišu pozitivno o nama, bili su našoj strani od Argentine, Danske, a posebno kod Engleske /ima pravde- 4 mjesto/ kad je došlo do erupcije pozitivnih emocija cijelog svijeta. 
Mala državica protiv nekadašnjeg carstva u kojem sunce nikad nije zalazilo. I danas je isto, samo je to savez Commonwealth-51 države.
   Prvo, ne otići na godišnji odmor, napraviti hitrorez, Na Googlu na klik Hrvatska, da se otvori sve pozitivne mogućnosti, kao Sezame otvori se.
I poteći će još više lovice u buđet, a to potvrđuje Turistička zajednica da do sad nikad nije bilo toliko internetskog posjeta.
Nažalost, kak je jednom Tuđman rekao, kibi dabi.
Pored toga treba pročitati Esej od Relkovića u Globusu. Ukratko, Dalić je postupio pošteno, korektno, odgovorno bez tutorstva, bez nametnute politike, zato je uspio sa igraćima. 
Nema demagogije i populizma, a ima buket pozitive.
    Pored toga uhvatio je za čuperak Kariosa. Treba znati prepoznati trenutak uspjeha. 
Iako je doveden za selektora za samo jednu utakmicu. Poslije dokvalifikacija protiv Grčke, pobjegulja u BiH ga je htio maknuti, pa postaviti opet nekog sličnog pajacu Čačiću.
   Nisu ga mogli maknuti jer je već sa svojom jednostavnošću /poniznošću/ i koreknitnim odnosu prema poslu imao podršku javnosti. Recimo priznao je grešku jer smo igrali prerano /prevruće/u Osijeku protiv Senegala. Kada smo to čuli od nekog javnog djelatnika /političara, koji sebe vide u ulozi spasioci, božanskih bića, najpametniji su i nepogrešivi/ da bi nešto priznali, čak ni na sudu kad im se dokaže, u svoju obranu kažu, da je to sve urota. Čak imaju opravdanje da nije upereno samo protiv njih nego i protiv države. Budale si umislile, država to sam ja. 
    Našima u Moskvi naklon do poda, zadatak je ispunjen, 
    ako još budemo miljenici sreće uz dokazano loptačko znanje 
    biće ponosa do neba i pokoja suza u oku.  Zadnja izmjena ( Nedjelja, 15 JULY 2018 07:01 )

 

Državno prvenstvo u sprint triatlonu Preluk

      U izvrsnoj organizaciji TK Matulji 07.07. u Opatiji /Preluk/ održano je otvoreno državno prvenstvo u sprint triatlonu. Organizator nije bio samo u triatlonu, nego je omogućio svim učesnicima da poslije proglašenja pobjednika trka, da se prati direktni prijenos utakmice Rusija-Hrvatska. Kakav bi to bio sportski vikend za Hrvate, da Stipe nije pregazio samog sebe.
    Pored hrvatske trke, ista trka je bila za Alpe Adria kup 5 kolo. Na trci je nastupilo /od 230/ najviše domaćih triatlonaca, zamalo odmah talijana, slovenaca, austrijanaca iz BiH i jedan španjolac. Start trke bio je u luci Preluk, plivanjem, nastavilo se biciklom cestom prema Rijeci i trčanjem po usponskoj cesti prema Opatiji. 
Pobjednik trke talijan Butturini, član TK Zadar.
Za članove TK Varaždin bila je iznimno uspješna međunarodna trka.  Prvi puta ove godine sva tri licencirana triatlonca su na istoj trci nastupili u oba natjecateljska raspisa.
  Nastup je bio berba medalja, tri triatlonca a pet medalja. Nikad do sada Hrvatski triatlonski savez nije imao toliko troška za medalja u tako visokim /age/ senior kategorijama.
Zvonimir Tumpić M70 2 zlata, Pichler M65 2 zlata i Sir Zlatko M60 srebro, koji je imao za konkurente, pored domaćeg /Makaj/, slovenskog /Trojar/i austrijskog prvaka /Schrottenbach/.
 

17 triatlon Gornja Stubica

         Veoma uspješan vikend za TK Varaždin. U subotu je predsjednilk na međunarodnoj utrci u Austriji ponovio uspjeh iz 2017 g. a u nedjelju su dvojica učlanova u G. Stubici upotpunila uspjeh. Tumpić Zvonimir 1 mjesto u M70 a Sir Zlatko u M60 drugo mjesto.       
 Kup utrka 01.07. u G. Stubici u organizaciji kluba TK Rudolf Perišin, klub koji ponosno nosi ime našeg poznatog vojnog pilota, koji je preletio iz JNA MIG-om BIS 21 u Klagenfurt.
Sprint triatlon 17 izdanje održan u dva mjesta, sa dvije tranzicije. Prva je u Bedekovčini gdje se pliva 750 m u bajeru, takmičari se vožnjom bicikla prebace do G. Stubice 20 km. Stavljanjem bicikla u drugu tranziciju ide se na trčanje od 5 km. 
Tumpić je i prošle godine bio prvi, a Zlatko Sir prvi puta u Stubici osvojio drugo mjesto u M60 iza Lukine Željka, glavnog tajnika kluba ali i glavni organizator spomenute utrke. Organizacija mu je bila izvrsna kao i izvedba na takmičenju.
 

CROSS Triathlon Weissensee

       Kako sam rekao neće me tako brzo vidjeti na trci. Za tri dana evo mene u Alpama na glečerskom jezeru. Subota 30.06  termin za KTRV kup i državno prvenstvo rezerviran je za najtežu trku kupa- CROSS Triathlon Weissensee. Jezero u kojem se pliva je na 930 mnv. Temperatura vode 16 stupnjeva, kao i Drava kod nas. Skupilo se 120 senior takmičara /sami brđani/ od kojih smo tri muška i 20 žena plivalo bez neoprena. Imao sam neopren u autu, ali nisam htio pored toliko žena biti zimogrozni dripac.
  Zrak razrijeđen među planinama, sve preko 2000 m, temperature 27 Celzija i sparno, pa je to rezultiralo odustajanjem 10 takmičara. Distance djeluju banalno, no onaj koji završi trku može biti ponosan na sebe. Plivanje samo 600 m, brdska bic staza od 14,5 km i 9,5 km brdsko trčanje. Brdska bic staza skoro identična stazi na Ivanščici, od Prigorca cestom do vrha i onda spust po stazi preko Mrzljaka. Staza pored prirodno teške konfiguracije, organizator ju je umjetno otežao sa dodatkom, dva drvena vala na putu prema vrhu. U šumi na spustu su napravljene serije zemljanih valova sa mnogo serpetina. Najveća strmina vodi stazu na livadu po kojoj zimi voze skijaši FIS spust. Staza je po važnosti ucrtana na Googlu. Kad se takmičar konačno spusti sa planine, treba dva puta priječi kanjon potoka, dubine 2m i širine 5m. Voda do koljena ako se ne pogodi u brzini daska širine 20 cm postavljena tik iznad vode. Trkačka staza, zahtjevna, na početku vodi u planinu, pa mnogo jaruga, korenja, kamenja, na par mjesta slobodno se može pomoći sa rukama na usponu. Zadnji kilometar je umiren na nivou jezera. 
   Završio trku, 1 mjesto kao i prošle godine u M65, nastup 3 sata i 35 minuta, loša izvedba. Cijeli tjedan me davila crijevna viroza, ništa od treninga, prilično nerazumna odluka ići na takvu trku. Koliko je bilo naporno, znakoviti je da je moj prijatelj Oliver Zipusch iz Gösselsdorf došao pred mene 2 km prije cilja da vidi kak sam. Skoro ništa nisam jeo cijeli tjedan i ono sve što sam pojeo bilo je na silu. 
Posljedica, želudac mi je sad veličine, ko u vrapca. A čeka me 07.07. Preluk i 14.07. Gösselsdorf.                                   

Slika: obojica prva mjesta iz HSV Triathlon Kärnten
            prijatelj Manfred M 60
 

Wörthersee Triathlon 2575- 2018

         Osmu godinu zaredom dolazim na sprint triatlon u Pörtschach. Još malo pa ću moći zatražiti dodatak za ino penziju.
Voda 23 stupnjeva, sunčano, malo sparno. Idealni uvjeti.
Idealno sam ostavio dva talijana iza sebe. No jedan sudac je vidio da sam nekog nepropisno preticao na bicu i diskvalificiran sam. Hm. Možda je i sudac bio čorav pa zamijenio moj broj 177 za 171. Prvi puta od kad znam za sebe, DISQ.
  Budući mi je moj klub organizator trke, pitam predsjednika u čemu je problem. Okupilo se dosta sudaca, neki  i iz mog kluba i uvjeravaju me da je to tak kak je. Ali vozio sam u grupi sa dvojicom koji nisu diskvalicirani.
Nisam htio praviti cirkus, ali je nepravda, nepravda. Podivljal sam. Da je to bilo gdje drugdje posvadio bi se do.... 
  Tješim se da ima u životu i gorih nepravdi. Naprimjer sad su u Rusiji izašli podaci o gulazima. Tvrde da su od 5 milijuna jadnika, 1 milijun osuđeni pod lažnim iskazima.
Tko je čitao od Štajnera 7000 dana u Sibiru, onda bi se moglo zaključiti da je i možda 4 milijuna lažno optuženo. A bokzna koliko je ostalo živih.
  Neka pravda je ipak zadovoljena. Opet su se srela dva prijatelja koja sad više nisu konkurenti /slika sa Janom Jagodzinskim/. Moj najdraži Kanađanin, kad me vidi, give me hug.
Kad smo na e-mail, umjesto pozdrava napiše, hugs. Poslao mi je emotivnu poruku utjehe, veliki sportaš. Još jedan prijatelj / Bojan Trojar/ se zažalio na mojih 100 točk.
 Izgleda da ta trka neće nikad završiti, e-mail se užario, baš sad kad pišem osvrt.
Još sam nešto bitno riješio. U GIGA sportu potrošio sam 80 € geshen kupone koje sam dobio prošle godine od kluba za kupove AATC i KTRV. 
Pored toga, nisam bio na proglašenju pa sam stigao doma da gledam raspašoj Hrgovića i naših rukometaša. 
    A za diskvalifikaciju kao kazna, naručil sam si seljačku pizzu /junk hrana/ i sa još jednom pivom taj miš-maš zalio.
Jednu pivu sam popio sa kolegicom Gradišar Andrejom u Pörtschach, kad smo se tješili a koju je zadesila ista takmičarska sudbina. Oboje bi bili prvi u kategoriji. 
  Mislim da me tak brzo, ne budu vidli na trci.    
   Dr. prof Jan Jagodzinski i diskvalifikant /pao na ispitu/:   https://photos.app.goo.gl/JDi2zb8RbSjtZEHJ8
 

10 sprint Rab i AATC 11 sezona

      U 5 krenem, točim gorivo i na čačićev putić. Iz Varaždina me isprati sunce, a kod Sv. Helene netko je izlio vodu sa neba. Ne pamtim kad sam morao upaliti treću brzinu brisaća. Srećom hod mu levo-desno. Da se vrti 360 stupnjeva auto bi poletio ko helikopter.
  Kad sam spomenuo  putić, od Varaždina do Helene u oba smjera u pola sata uspjelo 21 vozilo prometati. Ako se to presnimi na 24 sata i na 365 dana, onda ćemo taj grandiozni projekat otplatiti do 2181 godine. Tad će Varaždin slaviti 1000 g. postojanja. Ali agilni bivši ministar već sprema novi projekat. Železnica Varaždin Zagreb kroz Golubovec za 30 minuta. Vjerojatno misli da će se vozikati penzići na popust a penzioneri železnice badava. Velika hvala od mene i naših starih udarnika.
    Za par kilometara kiša se uozbiljila, normalno je padala. I tako ubrzano do Žućkaste Lokve pa na Stinice i trka.  
More prevruće, zrak sparan i završim trku u M65 ispred neumornog dr. Carelle. A prvo mjesto u M60 uzeo moj prijatelj Bojan Trojar iz TK Logatec. Prijateljski i bratski smo podjelili prva mjesta. Bojan bi rekel, 100 točk je žepu. 
  A odlične fotke su od njegovog sina.   
Posebna pohvala organizaciji utrke pod palicom kapetana duge plovidbe Nenada Šimičića, te njegovim desnim rukama, Ivi i Lei.
 

Papuk Extreme Challenga 2018

      U okolici Orahovačkog jezera 02 i 03.06. održano je prvetstvo HR u kros triatlonu, discipline super sprint i sprint. Trka je bila pod brendom Papuk Extreme Challenga, koordinator trke rođeni zaprešćanin Nikola Borić a od par godina i stanovnik šumskog dijela Orahovice. Bio je u svim pisanim i elektronskim medijima. Pored toga poznati triatlonac i osoba koje je mnoge triatlonske trke postavio u Hrvatskoj. Poznati mljetski half i varaždinski Aquacity 2000-2005.
Da bude zadovoljeni propisi i forma, trke su održane pod licencom TK Swibir.
 U nedjelju 03.06. istovremeno su se održavale 5 različitih utrka, plivaćih, trkačkih i vrh sportskog događanja sprint kros triatlon. Teška i zahtjevna, bic i trkačka staza po Papuku. Pored sportske organizacije Borić se iskazao i u organizaciji opuštajuće atmosfere. Kod proglašenja i delicija nakon trke, bilo je janjetine, šarana na žaru i na rašljama te neizbježni kolači.
  Sjeverozapadnu Hrvatsku zastupao je u kategoriji M60 Zlatko Sir naš član TK Varaždina iz Čakovca. U oba dana zauzeo je druga mjesta iza hrvatske triatlon legende Josipa Dikona. Svjetskog prvaka u dvostrukoj ironman disciplini i sa najviše završenih ironman disciplina u Hrvata. 
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 45

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas38
mod_vvisit_counterJucer81
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2159
mod_vvisit_counterSve1595654
Sponzori