HEP

    Nacionalni interes, HEP, i nacionalni ponos, prodati i kupiti tj podržaviti ponovo INA-i, po tvrdnji premijera. Koji je sa par briselskih fraza uvjerio javnost da je to kolosalna ideja. Kad je mala skupina /i ja / tvrdila da je glupost prodavati INA-u, političari su tvrdili da je kolosalna ideja i prodali ju. Prodali su ju tako da je Lijepa Naša bila večinski vlasnik a MOL je vladao i uništio nam perjanicu nacinalnog ponosa. Tko je odgovarao. Nitko. Presude nema i niti će je biti. Usprkost vrhunskim stručnjacima u USKOKU i najboljem sudstvu u Europi. Nešto su međusobno akteri razmjenili tko je tko i tko je krivac. Nije bitno kad to plaćaju porezni obveznici.
   No glupavo pitanje, nameće se, tko će odgovarati. Nećete vjerovati, vi koji čitate. Ali ćete dobiti zadovoljštinu od odgovornih koji će vas i dalje uvjeravati ovim riječima.
  Odgovorno vam tvrdim da radimo u nacinalnom interesu, da odgovorno radimo i da je to najbolje riješenje.
Za mene je političar odgovoran kad iza svojih bljezgarija založi svoju imovinu, pa da vidimo kako će upravljati državnom imovinom, a plaću neka uzme koliko mu drago.
 Kaže ministrica gospodarstva da je to najbolja strukturirana ???? odluka, /molim objašnjenje, kao priučeni ekonomista, to ne kužim/ prodati od HEP-a 25% -1 dionice. Pa gdje su analize, naši vrhunski stručnjaci kupuju prodaju najveće firme u Lijepoj Našoj ko grincajg na placu. Za to nisu trebali braniti doktorate iz ekonomije. Po toj logici bi i piljarice trgovale na nacinalnoj razini.
   A što bi na kraju dobili, dvije državne firme u kojima bi se zapošljavala rodbina, pajdaši, partijski otpad. Na direktorska mjesta ne dolaze osvjedočini menađeri i znalci nego partijci.
To smo već vidjeli Čačić zaposlio svog partijca, kojem je propala firma a o elektrodistribuciji je znao toliko da je odmah poskupio struju. Čačić je branio poskupljenje, neka građanstvo manje mobitila. Pa su nam u Hrvatsku uletjeli RWE i GEN-i.
  Kako bi to u INA-i izgledalo. Bila bi porodična firma. Supruga ministrica gospodarstva a direktor INA-e suprug, nešto je slično kao i sada. Samo bi to bolje strukturirali.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 29 JANUARY 2017 06:41 )

 

INA

         O nafti sam napisao bezbroj eseja, a o našoj mađarskoj INA-i beskonačno. Malo pretjerujem, vraćam se u mlađe dane kad sam se upoznao sa matematičkom nelogičnošću jer je profesor rekao da diferencija istog broja uvijek 1. Dok je 1/0=1, čudo ali 0/1 je beskonačno. Ispada da je 0 najvažniji broj, bez obzira koja bila veličina mat. izraza. Nevjerojatno
Ali istinito. A kolika je beskonačna glupost aktera koji su prodavali INA.
Bezgranična.
    A kako to matematički izraziti. Velikim matematičkim izrazom, mafijašenjem. Svi poslije Račana /Jurčić/, optužuju ga da je on glavni krivac. Na žalost nije. A oni poslije njega. To je velika matematička enigma. Sudimo se, trakavica, na svjetskom nivou. Uspjeli smo izgubiti arbitražu uz pravnog stručnjaka Barbića. Oca naše papirnate pretvorbene privatizacije. Akademik, vrhunski stručnjak.
   Da se privremeno zaliječi nacionalni ponos, premijer kaže da ćemo se i dalje tužiti i bacati novac u bunar. Čak kaže da ima još jedna arbitraža. Nažalost, koju ćemo bez problema izgubiti jer država nije ispoštovala ugovor o plinskom biznisu.
 Idemo dalje. 
 INA i Bijele noči /Белые Hочи /, koncesija do 2016. Taj koji je prodao napravio je izvrstan posao za INA-u. Naime  /Белые Hочи / su imale vrijednost /procjena USA firme Baker Hughes, barel 14 $ , a bio je i 120 $/ da se kupi INA i MOL zajedno i da meni ostane za još otići na triatlon trku. Pa čak da mi ostane, za jednu pivu i jedan sendvić. Naše noći prodane su za 74 mil.$, iako je Sanaderov svjedok na njegovom suđenju nudio u jednoj varijanti 200 mil. $ ?????? i da INA ostane vlasnik B.H a u kupovini 120 mil. $. 
  Ekipa koja je petljala oko INA-e. Ima ih jako puno, to su oni koji se uporno kunu u nacionalne interese a u javnosti su poznati kao nesposobni, uhljebi, lupeži, lažovikradljivci, neradnici, gramzljivi....
Interesantno, da oni koji su prodali  zadnjih 7% posebno ministrica branitelja, kasnije premijerka, sada ne želi dati nikakvu izjavu ali je znala iskakati iz paštete za svaku minornu temu. I dok je bila u politici i sada kad su se je njezini odrekli.
  A sad o kupovini, gornje spomenuta 0, nastavak u sljedećem broju

Zadnja izmjena ( Petak, 27 JANUARY 2017 04:41 )

 

Sretna sportska 2017

     Nova godina, opet. U Novu, a sa starim rezultatima. Pardon ima novi rezultat, rekreativna polnočna trka Varaždin. Prva trka u svijetu. Onda sve ostale. Pobijedio mađarski Kenijac. 
    U Novoj godini, zahvala i čestitka sponzorima koji su omogućili dobar rezultat našeg člana da u međunarodnoj konkurenciji pokaže, još nas ima u Hrvatskoj. 
Bez sponzora i suporta, malih i malih vjernih, /sinergija/, teško bi se ostvarili rezultati.
Prvenstveno, rezultati su došli iz velike patnje koja se pretvara u osobno zadovoljstvo. Vidi niže rezultate. Da, Miesterschaften Austrije. 
   Neki to nazivaju mazohizmom, ali bez parole nema- no pain no game. 
Sponzori bez kojih nema igre ali ima patnje.
Leonardo d.o.o. najveći trpeći sponzor.
Jadransko osiguranje, Moje, vaše i naše osiguranje. Pomoću osiguranja odlazilo se na trke i dolazilo sigurno kući.  
HSV Triathlon Kärnten partnerski klub, za nastupe u Austriji.
Brooks Tenisice koje su se zalepile za našeg neumornog skupljača medalja a naleti i poneki vrhunski rezultat. Očekujemo i ove godine nove. U novim u Novoj po nove rezultate.
   Ako Bog da, ili kvantna fizika.. ? 
Slijede poslovni partneri, domaći a i ino partneri, ako ništa drugo što uredno plaćaju isporučenu robu.
Zahvala za najbrži hrvatski hosting.
Na kraju zahvala najboljem treneru u klubu TK Varaždin a i šire od Naše.

Predsjednik
 

Čestitka

        Klub HSV Triathlon Kärnten dobio je čestitku od guvernera Koruške, za postignute rezultate. Jedna medalja je /od 35/  od člana TK Varaždina kao Miesterschaften Austrije. 

Liebe HSV Triathlon Kärnten-Familie!

Ja, Familie! – Dieses Wort wähle ich bewusst, haben doch Zusammenhalt und gegenseitiges Unterstützen bei euch einen besonders hohen Stellenwert. Ich denke, dass dies auch das Geheimrezept für eure großartigen Erfolge ist. Als Landeshauptmann, Sportreferent und selbst Triathlonbegeisterter bin ich stolz auf euch. Heuer habt ihr 35 österreichische Medaillen bei diversen Triathlon-, Duathlon- und Aquathlon-Meisterschaften geholt. Damit wart ihr unter 185 gewerteten Vereinen zweitstärkster Triathlonverein Österreichs. Danken möchte ich vor allem für eure engagierte Nachwuchsarbeit. Ihr seid hierbei Drittstärkster unter 63 gewerteten Triathlonvereinen Österreichs.

Es sind aber nicht nur diese Zahlen, die für euch sprechen – bei euch stimmt einfach das sogenannte Gesamtpaket. Professionalität, Herzlichkeit, Engagement, Ausdauer, Sportlichkeit, Kreativität, Nachhaltigkeit, Menschlichkeit – so vieles geht bei euch Hand in Hand. So habt ihr für 2017 die Austragung der Österreichischen Nachwuchsmeisterschaften im Triathlon in Pörtschach am Wörthersee zuerkannt bekommen. Darüber freue ich mich als zuständiger Referent und natürlich auch persönlich.

Ein weiteres Highlight für das neue Jahr ist die Installation des Triathlon-Bundesnachwuchszentrums – Süd im Kärntner Olympiastützpunkt. Ich bin überzeugt davon, dass diese Einrichtung wesentliche Impulse dafür abgeben wird, dass einige Sportlerinnen und Sportler in die Fußstapfen eures Vereinsaushängeschildes Lisa Perterer treten werden.

In diesem Sinne wünsche ich euch allen von Herzen weitere Erfolge, eine verletzungsfreie Saison sowie vor allem frohe Weihnachten und alles Gute im neuen Jahr!

 

Mit sportlichen Grüßen,

euer Peter Kaiser,

Landeshauptmann von Kärnten                              Klagenfurt     13.12.2016.

 

 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 19 DECEMBER 2016 06:13 )

 

Skupština HSV

        Skupština  HSV Triathlon Kärnten održala se u Windisch-Kaserne, ta je vojarna u samom centru Klagenfurta i ima podij koji nije bio u vojarni za promociju Alps Adriatic
Sakupilo se oko 150 članova od 903, bila je više protokolarna i promotivna za postignute rezultate u sezoni. Malo je bilo skupštinara jer je bio petak 02.12. a i skoro dan Sv. Nikole. Neki su još radili a i treba sve nabaviti za nadolazeći blagdan.
       Službeni dio, o novim članovima i financijama i promjene u radnim tijelima trajalo nekih pola sata a onda je došao Sv. Nikola sa darovima /samo za takmičare koji su imali rezultat u sezoni, pola skupštinara/ i sa šest vrageca. Nastao je pravi urnebes od galame, cike i vriske, kad su vrageci počeli ganjati malu djecu. Ubrzo se stišalo. Prihvatili smo se ića i pića. Posebno mi je pala sjekira u med, kad smo prešli na kolače. Potamanio sam toliko šaumrola da dva dana nisam trebao blagovati. Od Nikole sam dobio neke promotivne sitnice i kvalitetnu vind jaknu, sa klupskom isignijama. A Skupština se odužila duboko u noč.

Slike,   video 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 05 DECEMBER 2016 17:18 )

 

Kupovi-KTRV i Alps Adriatic

      Uobičajeno. Poslije natjecateljske sezone, prvo proglašenje bilo je za KTRV kup. Na Korušku ceremoniju nisam otišao jer sam pod hitno operiran i doktor tvrdi da mi je time spašen život. Preživljavanje u sljedećih 5 godina u postocima oko 90 %.
Eto, što se dogodi kad imaš takvu važnu životnu šansu za promociju na osnovu rezultata i dogodi se sukob u vlastitom tijelu, cinizam distribucije zdravlja.
Zdrav ko suha drenovina a opet u trenu smrtan.
   Od 14 utrka ove godine, 12 postolja i 2 četvrta mjesta, 6 puta Prvak Koruške / Kärntner Landesmeistertitel M 65/  Najdraža dva prva mjesta, na olimpijskom triatlonu u Finkensteinu, preko 1400 takmičara. Za tu trku medalju sam dobio sada na ceremoniji u Klagenfurtu 04.11. u  Khevenhüller-Kaserne. I prvo mjesto u aquatlonu / Magdalensberg/, Miesterschaften Austrije i Koruške. 
Ceremonija proglašenja bila je za kup Alpe Adria, u spomenutoj vojarni, u ogromnoj plesnoj dvorani, koja je ujedno i restoran. Za 2016 g. osvojio sam treće mjesto. Stoga je za mene bilo dvostruko proglašenje. 
   Za KTRV kup, informacija, prvi puta da ga je osvojio stranac. Analogno tome i prvi puta netko iz Hrvatske.

Slike:Tri su moje a četvrta je sa 4 šulera i jednog prastarog natjecatelja

Zadnja izmjena ( Subota, 04 NOVEMBER 2017 06:31 )

 

KTRV – Cupsiegerehrungen beim Sandwirth

 http://www.hsvtriathlon.at/index.php/archives/8373 
 

Triglav olimpijski Bled 2016

    Tu je sve počelo, izgleda da će tu i završiti. Kad smo sedamdesetih cirkusirali na Dravi, triatlonom i kvadratlonom, a da nismo znali za te sportove. Slučajno sam se našao na Bledu. 1980 ? ili kak Miro tvrdi da je to bilo 82. Uglavnom prvo službeno prvenstvo države Slovenije bilo je 84. Ali prije toga jedno muško društvo je znalo za triatlon i treniralo na Bledu. Pa sam se ja uvjerio da je to sve skoro isto kao i naše cirkusiranje na Dravi .
Jezero je toplo, iako je kasno ljeto i kiša je padala dva dana ranije. Toplo jezero ali i topli zrak jer se okolni bregi kupaju na suncu. Glavni sodec Mitja je izmeril vodu, 23,7 stupnjeva. Pretoplo. Toplo je i na bicu a i na trčanju. A kak je bilo onima u Podersdorfu, kad je bilo toliko odustajanja!!!!. 
  Za mene trka, najteža, 6 krugova sa bicom i moje veselje, uspon od jezera na želežnišku postaju. Uglavnom, uspio sam 6 puta okrenuti bic i uči prije limita u tranziciju za trčanje. Malo trčkaranja po asfaltu, poslije sam čutil noge od tvrde podloge. U kategoriji treći. Kući pjevajući. Pardon do Trojana. 6+1 krof i onda dalje pjevajući.
   To mi je bila treća teška utrka u 14 dana.
Sada se zamaram odmorom i čekam 08.10. KTRV-Cup-Siegerehrungen in Klagenfurt/Sandwirth a poslije još jedno 05.11. Siegerehrung / ceremony Alpe Adria - Triathlon-Cup in / at Klagenfurt.
Ima i komentar na stranici HSV Triathlon Kärnten: Den sechsten HSV-Stockerlplatz sicherte sich unser Oldboy Teodor Pichler bei den M-65.

 video

 slika

Zadnja izmjena ( Srijeda, 28 SEPTEMBER 2016 08:11 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 36

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas673
mod_vvisit_counterJucer1889
mod_vvisit_counterOvaj mjesec41822
mod_vvisit_counterSve1503958
Sponzori