Pa šta je ovo

      Kad si nesposoban, kad neznaš raditi na svojem radnom mjestu, najbolje je ništa ne raditi, jer će to manje koštati državu a porezni obveznici će biti zadovoljniji radom uhljeba.
  Da mi je samo znati u kojoj se to pametnoj glavici rodila ideja da se digne kaznena prijava protiv onih koji su opljačkani i to ne jednom nego dva puta. 
A glavni akteri se prešetavaju špicom, znajući da im se ne može ništa. 
Simptomatično je da se mnogi lupeži šalju u zatvor, tek kad se skinu sa političkog pijadestala, onda ide kazneni progon. Hrvatska invetivnost. 
  A naslov ? Odnosi se na mjenice od Agrokorpe, sa kojima su ucjenjivali svoje partnere dobavljače. Prethodno su dobro provjerili koliko tko ima solvetnosti, to je moguće legalno a ilegalno koliko tko raspolaže sa slobodnim sredstvima. Dobavljači su dobili truli papir, mjenicu / kao za robu/, koju su nosili u faktoring poduzeća /poslovni dio banaka/ i uz proviziju 10% vraćali cash u Agrokorpu. Posredno financiranje, točnije. Zašto mjenice, Gazda više nigdje nije mogao dobiti kredit, banke su mu pr/o/kazale bosanski grb. Za to su imala faktoring poduzeća!????! Ovom komplotu su se pridružili i novinari koji prenose da su vjerovnici izdavali mjenice !!!
Štampanje mjenica je upad u monetarni sustav Hrvatske. Fabricirali, štampali novac a nisu HNB. Nije se oglasila ni HNB ni HANFA a znali su. Prvi sam napisao da imamo Agrokomerc. Isto tako već godinama ukazujem na masovno izdavanje zadužnica a nemaju pokrića, To nije briga uhljeba.
   Poanta, dobavljačima kaznena prijava. 
Budući je Agrokorpa propala, mjenice se nemogu upotrebiti čak ni na WC-u. Pored kaznene prijave, morati će regresno vratiti novac faktoringu. Puni iznos, ako nisu već propali.
  Dva puta kažnjeni, za mjenicu koja nije njihovo izdanje, dobili kaznenu prijavu i još će ju morati platiti jer je Gazda sprčkal peneze. A da i Agrokorpu, uz pomoć politike i virtualije zvane Borg.
  Nova Fort/un/a/ova isto ide k vragu na račun, jer od prihoda nije u stanju vraćati kredite. Iako su se mnogi odrekli i do 60% posto vjerovničkog duga a mnogima su u ordinarnoj lopovštini, plaćene dionice poništili. Pa kupujte na našoj Burzi. Kažu nema privatnih investitora. Tko će nesposobnim uhljebima i lopovima povjeriti novac.
   Nevolje dolaze u seriji, pad izvoza za 1% /brodogradnja????, koštala nas zbog nesposobnih, 5 miljardi kuna, za plaćanje osiguranja isporuke brodova/ a BDP se strmoglavio na 2,4%, premijer kaže da je to izvrsna vijest. 
Kao, u zatvoru umrlo dijete /18 ?/. Stručnjaci utvrdili 8 kardinalnih propusta. Po ministru sve po zakonu. Iskrena sućut roditeljima.
  Isto i poreznim obveznicima.

Zadnja izmjena ( Petak, 30 AUGUST 2019 04:45 )

 

Divlji triatlon 2019

     Prelog 18.08.2010 super sprint triatlon, trojica iz TK Varaždin,103 startera, Zvonko i x prvo mjesto, Zlatko drugo, Mario treći. 
Foto, najmlađi kvartet na triatlonu. Ukupno oblo 260 godina. 

Zadnja izmjena ( Subota, 31 AUGUST 2019 17:28 )

 

Austrijsko prvenstvo u aquatlonu 2019

    Austrijsko prvenstvo 03.08. 2019 u aquatlonu održanu u prekrasnom pitoreksnom mjestu Ferlach. Stisnuto između visokih i strmih šumskih planina na jezeru kupalištu-izletištu, nalazi se odmah do mjesta. Samo jezero okružile su Mala i Velika Drava. 
  Na 4 aquatlon Ferlach prijavilo se 429 startera distance za male osnovno školce do elitne trke od 1km plivanja i 5 km trčanja. Ta disciplina nije baš popularna jer iziskuje veliku eksplozivnost takmičara, primjerena mlađim uzrastima. Od domaćih bilo je i stranaca iz Kanade, Dominikanske republike, Slovačke, Njemačke, Italije, BiH, Slovenije i iz Hrvatske. Gastarbajteri i dvojica iz TK Varaždin.
    Počelo se sa predškolskom djecom a završilo se sa elitom i nastarijim seniorima. Za poslaticu gledaocima multisport se počeo dinamizirati pa je upriličena sve popularnija disciplina, štafetna trka Swim & Run. Dugi triatloni postali su nezanimljivi, nema tu neke dinamike, gledaoci pogledaju najbolje a ostanu samo prijatelji i rodbina. Ima izuzetaka kao Ironman Klagenfurt završio 07.07. a 15 dana je trebalo da se rasproda utrka za 2020 g.
   Uvjeti na trci su bili idealni, voda 21stupanj, na suncu 25. U kategoriji M65 trojica i kod Zvonka M70 trojica. Ovaj puta ja sam ušao ispred Lise Perterer, imao sam prednost u ranijem startu a i plivalo se više za 250 m. Njezina vremena su na razini zamalo upola mojima. 
Meni drugo mjesto, Zvonko treći. U kategoriji je imao dr. Jagodzinskog koji je prije dva tjedna odradio ITU olimpijski u Edmontonu i ušao ponovo u Kanadsku reprezentaciju. Bio je drugi, došao par prije dana u Europu pa ga je mučio jet lagged.    

Zadnja izmjena ( Srijeda, 25 DECEMBER 2019 14:41 )

 

Na zapadu ništa novo

         Zlorabim naslov od E. M. Remarquea velikog pisca još većeg romana svjetske književnosti. Meni je bolji roman Tri ratna druga, prva knjiga koju sam ženi poklonio. 
    Dalje ne bi ni trebao pisati jer smo zapeli u vremenu i prostoru.
Bomba je pukla a zvuka i tona nema. Tj. ima, predsjednik V. suda na poziv iz BiH na testiranje na poligraf, rekao da su to gluposti i da je to uređaj samo za lopove. Tak da je Mamić pucao u prazno. A da je to istina ima izjava poštovanog suca, da građani niti neznaju kakvo dobro sudstvo imaju. Točno, čak je i predsjednik Ustavnog suda predložio da bi predsjednik Vrhovnog suda trebao predsjedati Komisijom za sukob interesa.
  Novo /staro/, brodogradnja elegatno otišla u propast, zahvaljujući Vladi na čelu sa agilnim ministrom gospodarstva. Koji je cirkusirao i balansirao na tezi da je on zadnji koji zaziva propast.
  Stoga je zazivao svoje Ukrajinske prijatelje, Kineske na kavu, pa dejta rumove, ponude da ti pamet stane, plaćao penale ali od posla ništa. Je, poslije godinu dana, točnije dvije godine od saznanja u Saboru na upit Strinja Linić, uspjeli su napraviti plan da treba plan za 3 maj a Uljaniku ništa jer po izjavi ministra, radnici su mu minirali plan.
    Pa kako da Uljanik radi 4 broda a imaju samo 3 navoza.???
Novo /staro/, kandidati za predsjednika Republike se množe, sve više kandidata i sve više prljavog veša. Opasan će biti dr. sa Pricetona D. Kovač. Znam da neće biti izabran ali će unijeti nemir u ekipu. Priča neke čudne priče, o čemu ja godinama pišem a to su stvarni i zanimljivi podaci, ekonomski o Lijepoj Našoj. U svakom slučaju biće veselja na Zapadu. Pjevač neće biti konkurent jer je predsjednik pokazala da bolje pjeva. Došla su vremena da pjevači žele biti predsjednici a predsjednici pjevači.
Novo /staro/, da predsjednik LN kaže da je izbavila državu sa Balkana. Hm, ako povučemo liniju od Odese do Trsta / Trst je naš/ čak je i metropola na Balkanu.
Novo /staro/, kaže da bude nova predsjednik LN, da ima podršku Putina i Trumpa. Pa Putin je nekoliko puta najavljivan i nikak da dođe. Bio je u Sloveniji i Srbiji. 
E. Macron nas isto izbjegava, bio u Srbiji, čak je govorio na srpskom. Trump, njega se budemo načekali.  
  Mala digresija, od prijatelja sin sprema doktorat iz strojarstva. 8 sati odradi u firmi i onda još 12 sati na dan radi na dizertaciji, da za 2 godine bude doktor. A koliko će tek onda trebati predsjedniku LN.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 01 SEPTEMBER 2019 17:26 )

 

Aquatlon Magdalensberg 2019

     Kako su se osnivale utrke u Austriji tako sam ja dolazio na njih. Između inih su aquatloni Magdalena i Ferlach.
Ta činjenica je bila pozivnica za TK Varaždin od Austrijskog triatlon saveza na kup trku 27.07. /750 m i 5000m / u Magdaleni i na austrijsko prvenstvo u Ferlach. 
  Na 5. Magdalenu otišli smo Zvonko i ja. Ta trka bila je uvertira za Ferlach. Nismo imali konkurenciju u kategorijama. Najteži protivnici bili su, pretopla voda i sunce. Voda 25 stupnjeva a na suncu 42 uz neizbježnu sparinu. Zvonko je izvrsno odradio trku a ja sam sa šepavom nogom bio lošiji nego prošlo godine. Ipak sam imao jako dobar ulaz u cilj. Ušao sam odmah iza olimpijke /Rio/ a i buduće u Tokiju, Lise  Perterer, članice HSV Triathlon Kärnten. Da, samo su žene startale poslije nas.
Zvonku jedna medalja meni dvije medalje, za Kup i Masterschaften Koruške.
     Za obojicu kutija eko proizvoda od poznate zgodne tete.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 27 OCTOBER 2019 12:00 )

 

Jamio kartica Vjerodostojno

https://photos.google.com/album/AF1QipOwllPKxs4pr4NZeVj-kPgVI33JCnoKllwyIbL0

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 07 JULY 2019 12:49 )

 

Vjerodostojno

    Molim tajnicu vlade da napiše odluku o razrješenja za prepoštovanog premijera. Unatoč grandioznim gospodarskim uspjesima, Lijepa sigurno drži zadnje mjesto u EU. Vjerodostojno. Da namjerno ispadnem zloban, neka objave koliko je per capita HR iliti na naški BDP po glavi stanovnika. Vjerodostojno, katastrofa. 
Ponoviti naučeno o statistici, imamo tri laži. Mala, velika i statistika.
  To nije sve, jer prepoštovani vodi vladu, hodajuću aferu. Sve afere do sada otkrio USKOK u novinara. Tko tu treba dobiti plaću. Od Agrokorpe, preko Borga, pa razni ministri do sada kapitalaca, zadnji bivši sudac nogometni i ministar hvaljen I i M. Čega tu sve nema. Dva sata prije je kupljeni bezvrijedni kamenjar i makija općinsko vijeće donosi prenamjenu tih parcela. U par minuta postaje se milijunašem. Namjena zemljišta je za štale. Prvo se iskopa rupa za gnojnicu i u toku radova opet prenamjena, pa na kraju ispadne vila sa bazenom. Koja nema uporabnu dozvolu, dobije sve priključke, nema kućnoga broja a godinama iznajmljuje se turistima. Vjerodostojno se plaća porez ??? 
  Možda će neke iznenaditi meni tu ništa nije sporno. Zanima me kako će proći Vjerodostojno. Izvuči novac iz firme, otjerati ju u likvidaciju a ostati dužan dobavljačima a posebno Vjerostojno državi. Ima još toga, 60 hektara na Vidovoj gori ode za Medical City 2105, kupljeno 2009. Lopata do danas tamo nema ali ima osoba koja je sve te strane firme vodila i vodala po Braču. Slučajno radi u ministarstvu i to kao glavni savjetnik hodajućoj aferi. Kroz mali milion offshore kompanija parcela je mijenjala vlasnike koji su 6 godina unaprijed znali da će baš tih 60 hektara postati građevinsko zemljište. Podvedimo sve to pod komediju. Zašto ? Prvi kupac je bio izvjesni Švicarac po imenu Haso. Stvarna osoba.? Možda mu je predložak bio sadašnji Ustavni sudac koji se lažno predstavio u Grazu kao Dolović.
Drugi majstor poklanja unosne firme badava, badava gradi. Kako ta firma pravda PDV. I kako može raditi pozitivno ???  
  Sve se može. Vjerodostojno. Ako to ne vrijedi mogu im pokloniti moju Jamstvenu karticu koju čuvam kao oko u glavi. Mnogi su je bacili čak tvrde da ju nikad nisu imali.
   Zašto ju imam, da me podsjeti na neke moralne kvalitete koje krase poštene rimokatolike. Koji su svake nedjelje u crkvi, da slave misu u prvim redovima. 10 zapovijedi shvatili su doslovno, posebno od 90-tih. Stari Pankretić te likove u Saboru je prozivao a imovinski domet im je uokvirio, da nisu imali ni za bicikl u Yugi
 

Preluk 2019

    29.09. Preluk-Matulji, po raspisu trebala se održati utrka u sprint  triatlonu za Prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske te utrka za Alpe Adria triatlon kup.
I održala se u odličnoj organizaciji TK Matulji. Uvjeti su bili normalni za taj dan, nesnosna vrućina, sunčano i toplo more. Za razliku prošlogodišnje temperature mora /19/ ove godine je bilo 25,3 stupnjeva. Dosta neugodna temperatura mora, posebno za Pichlera, koji je zadnje dane trenirao u Dravi na 18 stupnjeva. 
  Kod proglašenja je došlo do propusta. Prema raspisu trebala su biti dva proglašenja, Prvenstvo i Kup zajedno /dvije medalje/  i AAT cup. No na utrci su nastupili individualci i članovi klubova ali bez licence. Stoga je trebalo biti tri proglašenja, ako je trka bila Otvorena. Član kluba Sir imao je samo jedno proglašenje a medalja je bila zlatna za Kup. Za ostalo ispred njega je uvršten je individualac. Kod Pichlera je proglašen takmičar za AATC bez licence. Za domaće prvenstvo nije bio proglašavan.
    Na samom proglašenju uočene su greške ali za člana jednog kluba kategorički je tvrđeno da ima licencu a nema ju. Ima još jedan propust. 
  Rezultati ispisani na trci sada ne odgovaraju rezultatima koji su na stranici mjeritelja.
Po povratku, TK Varaždin je napravio sastanak sa takmičarima i UO te uputio jednostavnoi pitanje HTS-u da li je proglašenje bilo korektno. Do 04.07. nismo dobili odgovor. 
    Moj osobni komentar: Da ne bi bilo zabune, u svim stranim zemljama gdje sam nastupao, proglašavaju se: Otvorena /Open/ trka, domaći za domaća prvenstva /stoga imam, pored hrvatske i austrijsku licencu da mogu biti Masterschaften / i ako je u utrku uključena još neka internacionalna trka, koja opet ima svoje institucionalni propis.
U protivnom nema smisla ni razloga licencirati klub a ni vaditi osobne licence, odlaziti na liječničke preglede. Plaćati razna osiguranja i još puno dodatnih troškova.
Posebno gubiti dragocjeno vrijeme. 
Osobna zahvala sa stranice HSV Triathlon Kärnten Unser wackerer Oldboy T.P.
  

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 04 JULY 2019 14:09 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 51

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas102
mod_vvisit_counterJucer159
mod_vvisit_counterOvaj mjesec802
mod_vvisit_counterSve1626726
Sponzori