Pada Vlada

   Probudim se sav u znoju i rastrojen, jer u snu sam sanjao da je Vlada Pala. Uskočim u sebe, opremim sam sebe i
    Krenem, čim je dan 22.04. započeo. Kod nas mraz, -0. Tako je sve do Italije. 10 dana prije, pratio sam na web stranici temperaturu mora Venezia. Cijeli tjedan su imali 16.1 stupanj. Jutarnje temperature zraka oko 5 a preko dana 15 stupnjeva, a sunca nije bilo. Ista ciklona kao i kod nas. Vjerojatno su organizatori grijali more.
Imam ja važniju brigu od temperature vode u kojoj će se plivati.
   Eto mene pred Venecijom. Kad pomislim na taj grad, uvijek  mi je slika sa morske strane. I neizbježno mi ode misao u povijest. Izgrađena je na našem velebitskom hrastu. To Dandolama ne mogu oprostiti. Ni pljačku Zadra To je bilo po modelu tko je jači taj kv/l/ači.
  Malo skratim misao. Za 7 sati sam stigao na otok Venezia. Trg sv. Marka još je tu, kao i bazilika. I sve ostalo što su popljačkali, posebno iz Carigrada. Bazilika, bizantska arhiktetura, temelji na našoj hrastovini a mramorni stupovi, raznih boja i strukture pokupljeno po Sredozemlju. I konji iznad ulaza.
  Svejedno ulazim pokorno i ponizno. Dvostruko ponizno, jer kad sam bio prvi puta u njoj, zjakao sam po prekrasnom stropu i zamalo slomio nogu, jer sam upao u rupu u podu. Kameni pod je toliko neravan kao neke naše ceste da ti pola auta upadne. Dakle pognuta glava, um mi je sakralan a tijelo skeletno. 
  Sredim misli i unesem se u esenciju molitve.
Zamolim sv. Marka da nam pored našeg sv. Antu, i on pomogne. Prvo da prosvijetli pamet našim vodećim poIitičarima, da donose odluke za opće dobro. Da se uozbilje da ne slušamo infatilno bedaste poruke. Da nas vode znalci a ne uhljebi. Nepotizam kao u Yu, partijci naprijed ostali stoj. Pa nam je EU puna mladosti a u domaji, gladna starost.
   Ima gladi, ali ima i demagogije. Neka sa riječi prijeđu na djela. Posebna molba da nam ništa ne obećavaju jer sve što obećaju ne naprave. 
Ono što ne obećaju ne ispune a ono, što nisu obećali, e to naprave. Pobrinu  za sebe i svojtu pajdašiju ....
   I tako bi ja do sudnjeg dana da nije vrijeme za triatlon. 
Krenem prema domu, prije skoknem u Cavallino.... 
 

Pada Vlada

      Malo sam nespretno završio zadnji članak. A namjera mi je bila, u stilu: nije rima ali štima.
Da spojim Frankesteina sa Wittgensteinom. Frankenštajn, Witgenštajn. Paše. Nije mi bila namjera uvrediti poznatog filozofa, suvremenika mog pradjeda, pa čak su i susjedi po rođenju.
   Wittgenstein je otac, ako ih sve stavimo pod zajednički nazivnik, analitičke filozofije. E, to fali kod našeg F. a i sada spasioca, kako ga je ministrica nazvala, sveti Ante /Ramljak/ 
I, ako netko misli da ja želim da nam padne Vlada, vara se. To je sve virtualna konstrukcija, najnovija kovanica iz USA, alternativna istina. 
Jedina istina je da Pada Vlada. U vojsci sam imao zamjenika, bio je dosta nespretan a zvao se Vlada. U Hrvatskoj bi ga zvali Vlado.
  A koja je prava istina, idem se pomoliti svetom Marku. Neka pomaže. Ne na Vinicu /zaštitnik mjesta/, koja mi je najbliže, 15 km, već kod zaštitnika Venice. 
Poznato je da sam /17.03/ malo polomio rebra, od 12 uspio sam 8 slomiti. Ko za inat, uvijek dođem na ultrazvuk kod liječnice sa kojom se znam od malena. To su bile njezine riječi da sam ih uspješno slomio, za svaki slučaj da potvrdim nezgodu, dva rebra sam na dva mjesta slomio. Kažu. Od viška glava ne boli.
  Međutim, nije percepcija u rebrima, nego je bila zakazana utrka triatlona u Cavallino /Venecija/. Jadan ja jadujem u krevetu, a liječnik internista me sluša. Malo me čudno pogledao, ne dolazi u obzir kaže, to neće moći proći. O traumalotolizima da ne spominjem. 45 dana strogog mirovanja, za takve ozljede slijedi 3 mjeseca mirovanja.
Nažalost, moja deviza je nema odmora dok traje obnova. 
   Stoga 22.04 krenem na zadatak, prvo do sv. Marka a onda na triatlon u Cavallino. 
 

777777

       Brojač posjeta

 

 

 

Danas

135

 

Jucer

1302

 

Ovaj mjesec

25911

 

Sve

777777


 

Pada Vlada ili Vlada pada

      Nastavak tragikomedije, nije bilo dosta za Badnjak uskrsnuti INU. Što će biti sa našom mađarskom perjanicom? Fala Bogu prođe vrijeme pa su mnogi zaboravili za kupovinu MOL-a. 
A ko za inat, kad se riješila problematika INA-e, na stranu što gubimo sudske procese, evo novog kostura iz ormara. I to dijete politike. Uzdanica Lijepe Naše i naših vrIih političara. Dijete je Frankenstein. Kao što je poznato, isto je bez problema riješen. Kako ? Pa tako kako sam predvidio, kad na vrbi rodi grožđe.
    Dobavljači su dobili od 10% do 50 % a neki nisu dobili ništa. Ima koji su dobili i dvostruko naplaćenu robu. Kako ? Putem faktoringa.
Umotvorina zvana faktoring. Društva osnovana od strane banaka, da još gule sirotinju. Budući su iz Frankensteina izdavali mjenice jer nisu plaćali, pa su jadnici otišli sa mjenicom u faktoring, koji su isplatili novac uz 20% provizije. Je li to zelenašenje ? Jadna zemlja. No ko za inat F. nema novac da isplati svoju mjenicu, pa se banke obraćaju donosiocu mjenice /dobavljaću F./ i sada regresno traži 100 % iznosa za istu mjenicu. 
   Nazdravlje i čestitka svima odgovornima u Lijepoj Našoj.
Biće ih još malo više na kantama za smeće i javnim kuhinjama.
No to nije sve, odjenom se sada javljaju iz Zvečeva.
   Čekao sam namjerno da mi naleti na volej. Vlada je na tajnoj sjednici odredila vrhunskog stručnjaka da vodi Podravku. A od kuda je taj majstor. Između ostalih epskih kvaliteta u curriculum vitae, posebno je napomenuto da je bio direktor Zvečeva. Ja ne budi lijen, bacim pogled na sve te njegove višegodišnje bilance, uredno je svaku podpisao. Svake godine gubitak. 
A Vlada ga kao glavnog menađera zaposli u Podravci.
 No to nije sve, danas /20.04./ je Vlada imala Sjednicu. Na njoj je bilo na tapetu koncesija plaže Zlatni rat, dodijeljena je firmi koja ima samo gubitke.
    Pa kako Vlada vlada.?-?
Svaka sličnost naslova sa sličnošću Vlade, je slučajna.
Naslov se odnosi na srpski film Profesionalac, maestralna rola Bore Todorovića. Pjesmu je napisao Bajaga, koji ju i izvodi. 
  No to nije sve, kako reče ministrica gospodarstva, pomaže sveti Ante. Koji ? 
Budući nisam zlopamtilo i ja ću zamoliti i izmoliti svetog Marka za pomoć.
   Pada Vlada.
 

Maestral lll

    Mnogi su u zoru ljudske civilizacije prepoznali imovinu kao destrukciju društva. Ima i takvih razmišljanja i u novije doba. Dosta poznatih, da ih sve ne spominjem, a da nisu bili filozofi, nego osobe od zanata, ekonomisti. Među njima i jedan ekstreman, po vlastitom izboru anarhist, Proudhon, napisao esej " Vlasništvo je krađa". U mladosti je bio određen jer mu je otac izgubio posjed zbog hipoteke. Kao da je imao F. mjenicu.  
     Skoknem malo u novije doba. Slučaj F.  Rekli su da ide odmah 80 milijuna € kredita. To će biti samo za plaće u F. Dobavljači daju robu i očekuju da im se plati u 60 dana. Neki mudraci očekuju da će odmah pasti novac, od kuda. Marsa? 
  Kada se proda roba, plate se dobavljači, ostaje zarađena marža. Podmire se fiksne obveze, biće i varijabilnih. Ostaje što, pa skoro ništa. Od čega će biti stari dugovi namireni ?
Po meni bez 1 milijarde €, ne danas već jučer neće ići. Jer dug dobavljača je sitnica od 2,5 milijarde €. Ukupni dug 8 milijardi €. Tek će revizija pokazati maestralno stanje.
  Treba imati na umu da su sva poraživanja stornirana, blokade su blokirane. Siguran sam da će biti tužbi. Pored toga neizvjesnost Ustavne tužbe, podnesena. Zašto nisu svi jednaki pred zakonom ? 
Prime ministar i njegova vedeta gospodarstva nisu objasnili što je sa vjerovnicima, vjerovnika. To je lanac koji seže i do mene. Sve te u lancu država uredno ovršava. Kakva je to država da spašava lupeža a one koje F. doveo u sramotnu situaciju da ne mogu plaćati svoje obveze, tjera na prosjački štap. 
  To se zove kaos, anarhija, tragikomedija vladajućih, uopće ne znaju u kojem svemiru žive. A gospođi  ministrici gospodarstva opet bilo na javnoj sceni smiješno. 
A gdje nam je gospođa predsjednik, otišla pozvati Irske Hrvate da se vrate. Po povratku patetičnim glasom rekla da je amoralno živjeti u dvorcu a ne isplatiti plaće. 
  Što će biti sa svima gore spomenutima, njih je voda /politika / odnijela. Svi su sve znali, zašto su tajne službe slale izvješća. 
Sad kad Gazda više nije gazda, sad ga svi cipelare.
 Budući je po ponašanju vladajućih F. spašen, mogli bi se sada latiti posla. Da im dam malo maestrala, adrenalina za ekonomske podhvate.
Novostvorena vrijednost opterećena sa preko 50% porezima. To je maestral. U 2016 pad zaposlenosti, a raste produktivnost ??
Pad fakturiranog. A investicije su čisti lahor. Na skoro nikakve investicije imamo manji iznos akumulacije.
    U tri rečenice ova Vlada, pada. Mogu do kraja mandata izlaziti na ispit, ali ga neće položiti.    

Zadnja izmjena ( Petak, 14 APRIL 2017 05:44 )

 

Maestral ll

       U prvom Maestralu, bila je prva filozofija, metafizika- Aristotel.
Sada čista filozofija,fizika.
Prije svih filozofija, sada je pravi kaos u državi, / ako je danas 13, kome zvona zvone, Veliki četvrtak, posljednja večera/, tko je kriv.
  Gazda, Financ minister, Ponzijeva piramida, HNB ili HANFA. Ili ima još nečeg.
   A možda sam i ja, jer sam o tome pisao od 01.04. a posebno od 05.04. Izgleda da neću jer me pokrio jučer glasnogovornik MOSTA, partner HDZ-eta, u mojem viđenju naše stvarnosti u Lijepoj Našoj.
Bitno je da centralna banka /HNB/ ništa čula, ništa vidjela a sve su znali, tako tvrde. A tu je i HANFA, peru ruke.
  Svi akteri se sada vade. Moj stav je opet suprotan od službenih prilika. Faktoring kod mene nebi postojao, pa ne bi bilo regresa, kao sada. Da vjerovnik dobije svoje osiguranje za robu, da si sam sebi plati robu. Mjenica, to je relikt iz 13 stoljeća. A u zloupotrebi je u 21 stoljeću. Treba komentar. Frankenstein je izdao 9,5 milijardi kuna u mjenicama. Samo ??
  Da li su izdavane mjenice bez pokriće u robi i usluzi ? Eto, još do danas to nitko ne zna. Za njih ne odgovara šef računovodstva, već vlasnik. 
Ili se zna.
  Na stranu što se je politika slizala sa Gazdom. Imamo mi i trodiobu vlasti. Jedan segment je i tužilaštvo. Tu vidim sličnost Agrokora i Vindije.
Dodatno pitanje i moja nedoumica, jesmo li mi dve države u jednoj.
   Jedna premrežena odnosima vladanja, a druga stoka sitnog zuba koja uredno plaća te odnose.
Iz toga, filozofiji bi bila izvedenica, da je porez pljačka. Ne samo porez, nego i imovina.
  Ako sam se dotaknuo 13 stoljeća, onda shodno teme, mogu potvrdu potražiti u 4 st. pr. Krista.
Diogen je tvrdio i svađao sa svojim građanima a i sa Platonom da je imovina krađa.
    

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 13 APRIL 2017 04:26 )

 

Maestral

              Prime minister, uspavljajućem briselskim glasom objasnio svima, da je Frankestein za njega lagani lahor-maestral. Ako sebe zavarava, uspio je. Iako S&P tvrdi da neće imati BDP osjet zbog privrednog čudovišta, siguran sam da hoće. Biće stres i potres. Propušteno se ne može vratiti, može se ublažiti. To je zakon prirode, ne može se kapacitet nećega uvečati preko limita. Kao da se u litru boce strpa dve litre tekućine.
    O Ramljaku /Vladin specijalac/ nemam bogznakakvo mišljenje. Škegrin, tvrde kadar. O Škegri crtica, jedan od rodonačelnika neplaćanja. Najkraće rečeno, kad su se neki poduzetnici pobunili da je nastala anarhija u plaćanju, /1994/ mrtav hladan je rekao: nemojte davati robu tko ne plaća. Eto ti vrhunskog stručnjaka za javne financije. Imam i odgovor na takvu glupu izjavu, a zašto da se onda plaća državi porez. A da, još ga po nećemu pamtim, kamera ga snimila na jednom prijemu, gdje elegantno litru žestokog stavlja pod sako. 
   I tako dođe 2017, i svi se sada čude kako je moguće da u najbogatijoj državi Svijeta caruje lopovluk i financijska anarhija. I još se čude da država spašava Todorića  a ne 320 000 blokiranih. Baš čudno, otkrili Ameriku, jer im riba smrdi od glave.
  Uz sve pohvale specijalcu, posebno me je dojmilo, da se je prijavio za proboj u Vukovar, to ga odmah kvalificira kao ekonomskog spasioca države. Međutim u proboju u Karađićevo bile su samo varaždinske Rode. Akcija je završila katastrofom, i da u zadnjem trenu akcije nije bilo ZNG-a, svi bi izginuli.
  Da se pokaže da je znalac u svom poslu, rekao je Todorićima, da više ne moraju dolaziti na posao. Sjajno, pa tko bolje zna što se je sve mutilo i petljalo u Frankensteinu /F/.   
Gdje je Alvarez, čovjek je preko mjesec dana provodio due dilingence, pri ruci mu je bio Gazda.
   To bi bila moja prva filozofija na račun F.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 12 APRIL 2017 02:31 )

 

Cvjetna Nedjelja na HTV1 u 2

       Gadan tjedan, svaki dan crni dan. K tome, neradni dan Nedjelja. Na Cvjetnicu krasna emisija NU 2 kod Stankovića, pored Suca Kolakušića nastup je imao i Rajko Dondur. Prijava je išla 2014 g. u DORH. Do danas ništa. Još traju ubrzane provjere.
   Svjetlosnom brzinom, u Europskoj komisiji biće jako zadovoljni..
Obično se takvi događaji, događali u vrijeme Božića. Kakva su to vremena došla.
Moje pitanje, nije kerempuhovski. Tko će ići prvi između nas u Remetinec. Jedan je izbjegao ili će biti, oba su pala. Oba. Ili će nas biti više.
Jedan je donkihotski bankrotirao a drugi ?.
     Neke aktere današnjih dana ali i od 90-tih godina jako dobro poznajem, točnije sve ih poznajem. Sa nekima sam na pozdrav. Sa nekima sam, pa skoro od dječjih dana. Sa nekima u rodbinskim vezama. Sa nekima studirao, nekima pazio cure ili supruge, dok su nosili plave kuverte. Nosaća je bilo više. Previše. Mislim na moje dužnosti. 
    A gdje sam ja u toj priči, ja sam nitko i ništa, da, a takav ne može u Remetinec. Ne zato što nemam ništa. Nego što sam bio budalast. Nisam ništa pretvorio, pa čak ni vino patvorio.
Ništa ukrao, nikog prevario, nikog uništio, nikome dužan, posebice Našoj Lijepoj.
   Pa koji mi je najveći krimen, sve sam platio ali i sve naplatio /neki tvrde da sam nezgodan u tim razgovorima/. Tako su utvrdili u Poreznoj upravi. 
Platio i naplatio.
  Kad su me u Poreznoj upravi pitali kako je to moguće. 
Moja deviza da gorem od sebe neću biti dužan. Kako se ne družim sa lopovima, neću biti i sam lopov. Nije im se dopao odgovor, vjerojatno su dobro znali da najbogatiji ne plaćaju, naročito poreze.
 Sretan Uskrs, posebno novokomponovanim vjernicima, i onima koji se guraju odjednom u prve redove. Do oltara.
Za mene garantira moj kateheta. Bez da nosim plavu kuvertu.     

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 09 APRIL 2017 14:40 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 40

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas5
mod_vvisit_counterJucer66
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1212
mod_vvisit_counterSve1566279
Sponzori