35. Gösselsdorf Volkstriathlon

      U lov na bodove za kupove krenuli smo na najstariju trku triatlona u Europi, na jubilarni 35 Volkstriathlon. Sa pozivnicom otišli smo Zvonko i ja kao jubilarac, deseti nastup u organizaciji kluba Dorfgemeinschaft. Ove trke i dodana polu ironman na jezeru Kloperse iz 2018 g. Izvrsno organizirana trka sa čelnim osobama, bračnim parom i našim starim sportskim prijateljima Lisa Watschinger i Marco Auprich. Marco je na slici ispod moje desne ruke i slatko se smije jer sam mu rekao da nakon bogatog nagradnog paketa /foto/, sve bio proizvodi, uzmem mu ženu sa sobom. A da su dame naklonjene mojoj malenkosti, jedna dama me dočekala sa hrpom kolača /foto/ znajući da sam težak sladokusac. Od prve 1987 g. utrke uobičajena tradicija da se poslije naporne trke triatlonci dočekaju sa kolaćima domaće izrade, bananama, lubenicama, narančama, sokovima i pive u potocima ali alkoholfrei. 
Trka je limitirana na 200 senior triatlonaca. Ove godine produžili su listu startera na 219, jer je Covid načinio prazninu u 2019 a 2020 je bila ograničena na 100 startera i održana uz stroge uvjete. Najveći broj startera bio je iz zapadne Europe i jedan Sirijac. Trka se bodovala za oba kupa, AATC /5 trka/ i Austrijski kup /4 trka/.
  Za razliku od našeg podneblja, vrijeme je bilo ugodno. Zrak 20 stupnjeva, voda topla 25. Na bic stazi kroz šumoviti dio, 15 stupnjeva.  
Utrka je neuobičajenih distanci, 0,5 km plivanja, 32 km brdske staze za bic / 8 strogih uvjeta za diskvalifikaciju i bez zavjetrine/ i 7 km brdskog trčanja. Limit 3 sata. Zbog težine uvjeta trka je u rangu olimpijskog triatlonu. Od 219 startera zauzeo sam apsolutno 212 mjesto u vremenu 2 sata i 14 minuta, u kategoriji / M70+/ 2 mjesto a Zvonko /M70+/ 3 mjesto, apsolutno 217, vrijeme 2 sata 51 minutu. Zvonko najstariji starter, ja do njega.
Održao sam tradiciju da budem bolji od štafeta. Ovaj puta samo od jedne. Za dvije je falilo vrijeme izgubljeno sa problemom na zadnjim mjenjačem, posebno na usponima. Iz vode sam izašao 202 i nemilosrdno su me klinci prelazili na pet uspona. Na trčanju sam uspio jednu curicu prestići. 
Zvonko je također imao problem. U vodi je ostao bez naočala jer se plivalo u jezeru /privatnom/ prekritom lopočom. Lopoč je zaštićena biljka, pa se jezero ne čisti. Iznimo za ovu trku dozvoljeno je plivanje inače je zabrana. Startna širina za triatlonce samo 15 m a plivačka staza u širini 2 m. Tako da je prvih 200 m bio čisti boks meč, pa su se gubile naočale i satovi. Najskuplji sat od 3000 € ostao se kupati u jezeru. 
 

Triatlon Preluk Matulji

     U ono vrijeme začuje se žamor glasova. Na 333 hodočašće na Bistricu krenuli varaždinci i probudilo moje još jedno oko baš u 3 sata i 33 minute 02.07. Točnije čuo sam ih i prije, to mi je prokletstvo ostalo od JNA a kasnije ostalo ugrađenu u memoriju. Vrijeme je bilo kad sam bacio pogled na sat. Simbolika ili kritika. Prekinuo sam obveznost odlaska na Bistricu svake godine zbog dubokog poštovanja prema majci. Zadnji put sam bio 2018 a onda nešto zbog COVID-a i termina utrka na dan prve nedjelje u 7 mjesecu nisam bio nazočan. Obično sam odradio dužnost u 9 mj.  
    Kad su me tako lijepo probudili, spavanje nema. Odmah sam stavio led na stopalo. Pripremio sam doping od domaće hrane. Foto. Napravio sam zadnje pripreme za trku i put pod kotače plave ptice u uvalu Preluk. Prije sam namirio moju gakačku vojsku, posebno mališane koji su se udvostručili od 7.5. 
Brzinski sa svojih 70 konja na Lučkom. Rijeka teče od Jankomira, ne sluti na dobro. Lučko- Karlovac 1 sat vožnje. Dvije kolone gmizale su puževom brzinom. Manje nerviranja da sam krenuo bicom na trku. Kod Jastrebarskog sam htio izaći i vratiti se doma. Odvojak prema Rijeci dobio na brzini pa sam stigao na vrijeme na trku za 4 sata. Pozdraviti i vidjeti opet drage ljude.   
    Uvjeti za trku. Iznimno nepovoljni. Može se reći da sam iz Toplica /legionarska trka/ došao na topličke uvjete. Foto, temperatura na suncu prije starta 45,6 Celzija a more kupka od 25 stupnjeva. Bez daška vjetra, težak pritisak. Na ceremoniji proglašenja u 19 sati, 37 Celzija.
Mnogi mlađi krajnjim naporom su svladavali treći segment, trčanje. Mladić ispred mene je trčao i povraćao. Petorica poznatih odustali, čak i jedan od favorita za prvo mjesto. Najbolje su učinili oni koji su uplatili kotizaciju a ostali kod kuće. Začudo svi finišeri su završili trku u limitu. Slični uvjeti su bili 2014 u Udinama kad su 4 Hitne uredovale, posebno su imali posla za mlađim triatloncima.           
   Plivanje moje dobro, bicikl ne baš, koljeno od Raba slabo sluša, trčanje katastrofa. Pored koljena i dve koščice u stopalu škripe, nateklo-foto. Zauzeo sam drugo mjesto iza mog starog i dobrog prijatelja Lučana. Povratak za 2,5 sata. 
 

Diletanti, demagozi /laku noć/

https://www.youtube.com/watch?v=O64IDCVI3eM
  Kad ministar gospodarstva zapoje da u tržišnoj ekonomiji, da opravda svoju odluku /otjerao benzinaše u gubitak/ kao u najgorem crnom scenariju boljševizma da su imali u 2020 i 2021 g. dobit, tog trenutka su drugovi Vladimir Iljič i Džugašvili zaplesali bal vampira. 
     Balavac nije svjestan da je profesor ekonomije /NEP/, da je od istih primao plaću na kolegiju ekonomije, plus kao space shuttle na još lukrativnim pozicijama u javnim poduzećima. I drzne se da iste javno prozove da su zarađivali, kao da su državni neprijatelji koji gule kožu poštenoj inteligenciji i radnom narodu. Opa Đurđa, kamo mu kapitalizam. Ostao mu na semaforu u Bronxu, gdje bi još stajao da nije naišao Mike Tyson i rekao: peace brother, follow me.  
    Tada. Uspješan, odličan, plodan, sjajan, izvrstan, kvalitetan, efikasan, kreativan, učinkovit, profesionalan ministar financija koji je upogonio naše gospodarstvo napravi noćni skok i nestane sa scene. 
Primjetio sam da su vjeverice počele skupljati lješnjake iako su još zeleni.    

Zadnja izmjena ( Utorak, 05 JULY 2022 22:14 )

 

Diletanti, demagozi /sjajno/

    Gledam mega intervju Plenković. Čestitam na sugestivnosti, manipulaciji te na lažna obećanja i lažna utvrđivanja činjenica.
Čestitam na dodjeljivanju 700 milijuna €, bespovratnih. Osobno ih je donijela potpredsjednica EU komisije, teška 5 milijuna €  po pisanju novina. Plenković se nahvalio za što sve idu novci. Nije spomenuo da EU komisija istražuje obitelj njegovog šefa kluba u Saboru i šefa Ustavnog suda /izvor Nacional 14.06.22/ zbog firme Blato 1902. Inače su to drugovi i kumovi. Dodani kumovi su Šeks i Kalmeta. Pa iz tih činjenica neki u Hrvatskoj izvlače i povlače određene poveznice na sudsko-političkoj sceni.
Što se tiče firme Blato 1902, ima zanimljivu bilancu za 2020 g. Prihod 30 milijuna kuna, dobit 0,70 milijuna kuna. Sjajno. No u toj godini primila je znalački bespovratnih 3,4 milijuna kuna. To bi značilo da bi bila u debelom minusu, tj gubitaš. Digresija. U čiji se đep slio rashod.
Drage moje i dragi moji to su bespovratna sredstva koja su uplatili i porezni obveznici države Hrvatske.
  Ima još jedna značajka intervjua. Zbog energetske krize/ plin, nafta/ kaže da se trebamo svi stisnuti. Plenkoviću ja ne vidim da si se ti stisnuo. Ali po tebi kako se hvališ, penzioneri su dobili povećanje i to kolosalnih 1,5%. A što je u stvarnosti, da maknemo manipulaciju i laž. 
Penzije su bile na 42 % plaće a sad pod Plenkovićem penzije porasle na kolosalnih 36% plaće. Penzioneri su se već stisli i to godinama od kada Plenković vlada. Ministar je pod hitno izašao pred kamere i zapjevuckao da će  odmah "indeksirati" penzije sa 5%. Sjajno, inflacija 10,5%.
   Budući je najavio da će kupiti INU, eto malo i o njoj.
U intervjuu je umiješao Milanovića i Švedsku, zbog poznatih relacija /OTAN i BiH/ pa zabrana Švedske nema logike jer švedski porezni obveznici plaćaju Pelješki most. Sjajno.
Nije vidio da sam sebi kopa grabu. MOL mlati lovicu upropašćujući INU iako nije večinski vlasnik. I k tome još dobiva našu naftu, skoro badava, koncesija smiješna. U Mađarskoj benzin po 9 kuna a kod nas 14 kuna a možda i 20. Znači ova usporedba poreznih obveznika Hrvatske ne vrijedi ali švedski su bitni.
Opa Đurđa. Počeo je razmišljati da "kalibrira" prema soc. statusu, vaučerima za gorivo. No to je samo ideja. Možda od rujna. Izgleda da ima paljenje na albanske svjećice-prastari vic, jugoslavenski, olinjali. Sjajna slika, malecko je potamjela, preplanula na ovoj vrućini. Državni zavod statistike iznosi neozbiljne činjenice. Za 2021 odselilo /zbrisalo od meda i mlijeka/ 40242 HR građana.  
 

Zadnja izmjena ( Petak, 01 JULY 2022 04:46 )

 

Put/o/evima rimskih legionara

      Najavili su velike vrućine, moram priznati da ih primjećujem. I što napraviti. Plivanja u kipućoj vodi bazena ili na Aqui nije ugodno pa krenem plavom pticom u  toplice i to u Varaždinske kod gradonačelnice Bratković Dragice.  
Ali ne natapati stare kosti u ljekovitoj vodi koja smrdi po trulim jajima-sumporu. Rimljani su obožavali te tople vulkanske izvore a dali su im ime Aquae Iasae. 
Stoga sam odlučio uskočiti u hladovinu šume i prekrasne brežuljkaste ljepote. Laci je osmislio trke, Centurijum 4 km,  Kohortu 8 km i Legiju 19 km. Prijavim se za trkaću stazu gladijator-Centurijum. 
 U jednom od prijašnjih živote rodio sam se u teško geopolitičko vrijeme kad je Rim bio u svojoj najvećoj snazi. Startao sam kao gladijator, uspio sam se osloboditi ali kao legionar/ jedini posao koji sam izučio/ i završio kao centurion. A u drugom prijašnjem, utvrdio sam, da sam bio poznata povijesna ličnost. Pa kad sam navratio u Rim prvo sam išao provjeriti da li su u cara Trajana kozje uši. Nisu. Ali sam se uvjerio da sam pljunuti lik /nije Trajan/ koji je moj pandam iz prošlog života. Dobrih pola sata buljio sam u taj lik, iščitavajući svaki detalj lica. Nisam vjerovao da mi netko može biti toliko sličan. Stajao sam nevjericom, gledam samog sebe. Imao sam kod kuće njegovu sliku ali plastičnosti obraza nije bila toliko slična. Ovako sam stajao u Rimu sam pred sobom. Jedino su umjetnik/ci/ odlijali preveliku visinu kipa jer je lik bio visok metar i žilet. Iako su mu svi iz familije bili dvometraši.
   I tako uzmem broj 456 i sa malo zagrijavanja uronim poslije ulične granitne kaldrme u šumski hlad. Zanimljiva i zahtjevna staza. Iznenađujuće sam dobro išao. Prosječni brdski kilometar 7 minuta. Od 82 apsolutno 35, u kategoriji M70 prvi, pa sam imao prigodu šaptati duhovite viceve gradonačelnici. Slika sve govori. U trci od 8 km pobjednik je bio Maltar a usput je skupljao vrganje. Eh, mogao je biti svjetski prvak da nije berač gljiva.  
Organizacija odlična,  sunce na maximumu, piva u potocima. Za desert razni kolači. Moji favoriti Aničini /supruga Lacija/ štrukli. 
Što je više objeda i laži to nam je Puljak draži. Fetivi Splitovci.

Zadnja izmjena ( Utorak, 28 JUNE 2022 04:31 )

 

Diletanti, demagozi /festival/

        Ode premijer 22.06. na festival OVO je EU. Novinari državni, prenijeli da je govorio pred EU parlamentom. Nisu spomenuli da ih je bilo tek 30 od toga 10 naših. Parlament ima 705 zastupnika. Toliko o značaju našeg premijera, nisu mu bili Charles Michel, Von der Leyen. Otišao da na državni praznik da praznuje u Briselu pored toga izbjegao da mu fučkaju u Brezovici.
Održao je vatreni govor, strateški o svemu i svačemu, nahvalio se tako da sam dobio dojam da smo Švicarska. Ne, nego tri Švicarske. Festival gluposti. 
Najveća glupost i laž da smo zadovoljili sve kriterije konvergencije za ulazak u europodručje. Inflacija nam je veća od dopuštene /ECB je uzeo 4,9% iz 2021/ a zaduženost opće države na BDP prelazi 60%. 1.1 2022 po NBH bila je 80%. A sada je fijuknula. Dakle stabilnost cijene nema. Jedino tečaj zadovoljava. Podešen. Izvalio kako se sve više zapošljava i imamo najveći pad nezaposlenosti. I da se mladi zapošljavaju. To je istina ali vrijedi za Irsku.
   Pravi šamar /lijevi/ dobio je replikom gđa Borozan o socijali i divljanju cijena i da neuspješno vodi državu. Rekla mu da lakše čuje kritiku u Briselu nego doma. Uzvratio joj je da je dao paket 5 milijardi. A ja bih dodao. Dao je 5 ali je dao i 45 za cjepivo. Zašto takva disproporcija. Od naruđbe cjepiva može pasti pinka od paketa nema fajde. Lambert ima šogora /otac mu iz VŽ, napisao knjigu dok je radio u Belgiji / tu knjigu je poklonio Plenkoviću. Zastupnik Zelenih Beck prigovorio na razne socijale i dodao da mlatimo izbjeglice. Desni šamar je došao od Sinčića koji ga je optužio za korupciju i nabrojao sve njegove pulene koji pohode baš ovih trenutaka USKOK. I nastavio sa svim ostalim ministrima u zadnjih 6 godina. Plenković je odgovorio tj optužio Sinčića da je ruski čovjek a da se snažno i jako bori protiv kriminala. Naši su na te riječi frenetično zapljeskali, posebno Frka koji sjedio iza njega. Dok se je muškarac na sjedištu 173 samo kiselo smješio.
   Plenković je nastavio bivati u Briselu do 23.06. kad je trebalo dati mjesto kandidata Ukrajini i Moldaviji. Balkan je dobio bosanski grb. S. Makedonija 17 godina čeka, Kosovo 8 godina. Neki od njih toliko su bili ojađeni da su izjavili da je EU bolesno društvo.
  Milanović ih iz Zagreba napao a iz Brisela Plenković sazvao prepisicu i pljuvao po Milanoviću da ništa ne razumije i da ništa ne radi. Milanović je u zadnjih 6 mjeseci više učinio za Balkan posebno za bosanske Hrvate nego Plenković po vlastitoj izjavi u 12 godina. Na kraju je rekao da će i dalje raditi na dobrobit Hrvata u BiH. Najviše će učiniti ako se prestane brinuti. 12 godina ?? 

Zadnja izmjena ( Subota, 25 JUNE 2022 05:25 )

 

Triatlon liga na Aqui 19.06.

      Počela je Triatlon liga Beciklin na Aqui 19.06. 1 kolo. Nastupili su amateri ali i poznati licencirani triatlonci iz Zagreba i Siska. Pristigli su i susjedi Slovenci i Mađari. Nastupili su i državni prvaci za 2022 g. u sprintu, članovi TK Varaždin.
Trojka je nastupila u supersprint triatlonu. Ukupno je bilo 49 takmičara.Tumpić Zvonimir apsolutno je zauzeo 46 mjesto u vremenu /60;08/, Sir Zlatko 41- /56;32/ i Pichler 35 / 54;17/. Lagane nogice bile su malčice teške od brežnih kilometara.
  Pobijedio je junior Bence Aron iz TK Barcs.
 

28 brdska utrka Ivanščica

     18.06. dan još nije progledao a ja se budim. Patkica je počela kreštati u 4 i 45. Male pačiće sam zatvorio u kavez i sada mice mace mogu samo sliniti i plašiti stare patke. A tu ima još razbojnika, kuna, jastreb, svraka i vrana. I nema mi druge, izađem van i ujedno namirim malecke sa šrotom a velike za kuruzom i svima porcija kalifornijskih glista jer su puževe golaće potamanile. Izmjerim si tlak, 128/75. Težina 81,5 kg. Oboje nije za brdsku trku.
  Ivanec, memorijal Cahun Milan, uzmem broj 343 i odem napuniti Žgano vino i vratim se u Ivanec sa 4 km zagrijavanja. Start 13 km Ivanec- vrh Ivanščice, sunčano 22 stupnja, na trećem km mlin Friščić radi. Zrakom se prosuo miris mljevenog brašna. Taj mlin je kod Pila u Prigorcu. Nekad je bilo do Ivanca 17 mlinova. Idemo prema  ŽV, livada pokošena, miris sjena me vraća zajedno sa brašnom u daleku prošlost kad sam bio klinac i provodio ferije kod tete u Pleši. 1 km do Trakošćana. Sušili smo sijeno ljeti a ja sam bio zadužen za mljevenje na ručnom mlinu koji još danas postoji. Kakav je to bio kruh. Tjedan dana je bio jestiv, današnji ima aditive a navečer se raspada. 
Trčim na začelju, prešli su me konkurenti iz kategorije Dragec i Joža Matišić. Joža je jedini sudionik svih 28 utrka. Kod ŽV proradi moja dizelka, postigla je radnu temperaturu. U šumi idealna temperatura, 12 stupnjeva. I tako sve do 9 km i shvatim da ću biti 2 u kategoriji i počinjem sanjariti o srebru kad čujem Drageca na 20 metara. Iz banalne letargije dignem otkucaje na 166 i odjurim zadnje kilometre do zasluženog mjesta. Planirao sam odšetati gore za 2 i 10 ali me Dragec natjerao na 1 sat i 57 i upisao sam iznenađen 137-mi uspon na vrh. Isto vrijeme postignem kad trčim od Pila /10km/ do vrha. Pobjednik domaći dečko, Mijaković iz Remetinca /Novi Marof/ 5 minuta ispred poznatog Živkovića AK Dubrovnik. Poraz je teško pao, otišao nije čekao proglašenje.
 Uzeli smo medalje i okrijepili dušu i tijelo. Zato se i slavi Tijelovo. Puknem 2 porcije graha sa dodatkom 2 pive i preko Mrzljaka do auta kod ŽV, ostali su išli dolje sa brega busom. Ukupno 22 km. Dobra priprema za Aqua, idući dan.
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 72

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas65
mod_vvisit_counterJucer188
mod_vvisit_counterOvaj mjesec979
mod_vvisit_counterSve1827684
Sponzori