10. AAT kup u Pörtschach

         10. Festival triatlona Wörthersee 2575 u Pörtschach počeo je u petak 09.05 sa aquatlonom malih klinaca do elita. Nastupilo preko 450 takmičara, jedan od njih i olimpijac iz Atene 2004 g. Norbert Domnik rođen 1964 g.
   To je bio početak proslave i obilježavanja 20 godišnjice osnivanja  HSV Triathlon Kärnten. 
Glavna fešta u subotu, počela je glavnom trkom, sprintom, poslije sprinta išao je supersprint i na kraju triatlon za svakog.  Vrijeme. Sunčano. Temperatura vode idealna, 18 stupnjeva. Nas desetero je plivalo bez neoprena. Moj prijatelj Jan bio je iznenađen, pa sam mu morao objasniti da: I was born in the River Drava. Odgovor je bio, smijeh, yes, ice water. 
  Sprint je bio u četiri starta, trka za dva kupa. Za AATC i KTRV kup. Uz to trka je bila za prvenstvo Koruške svih kategorija i Austrijsko prvenstvo za juniore. Apsolutni pobjednici, Kostl kod muških i Moitzi kod žena, oboje članovi HSV-a. Olimpijac Norbet apsolutni drugi.
  Ja sam od šestoro u svojoj kategoriji M65, zauzeo treće mjesto u AATC, a u KTRV kupu drugo mjesto. Nastupilo 254 takmičara, domaćih najviše, pa talijana, nijemaca, nijedan englez ali je bilo engleskinja, slovenaca, rumunja, čeha, slovaka, i mađara. 
Jedan kanađanin, Jan Jagodzinski i jedan hrvat, dva ljuta konkurenta ali dva velika prijatelja.
   Nedjelja je bila rezervirana za Austrijsko prvenstvo u supersrintu i u mix ekipama.
Dodatak dana je bio, trke, obično trčanje i nordig.
 U tri dana nastupilo blizu 1300 takmičara. 
 

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 25 JUNE 2017 05:17 )

 

10. AATriatlon kup i 9. Triatlon zajedno na Rabu

     Prvi puta u Hrvatskoj se održao triatlon pod pokroviteljstvom  Alpe Adria kupa. Utrka je bila u Rabu, organizirana od TK Rab pod spretnom organizacijskom rukom Šimičić Nenada i njegove ekipe. 10. organizacija 2017 AATC stigla je u Hrvatsku putem prijenosnice aplikacije sa TK Varaždina na provedbu TK Rabu. Zahtjevni dio u organizaciji utrke je realizirao TK Rab. 
     Utrka je provođena, tako da je zadovoljila rigorozna pravila AAT kupa. Od najmlađih kategorija od 2008 g. mini aquatlon, super sprinta do sprinta od 18 do +80 godina. To je bio pravi festival triatlona u malom, dok će na veliko biti 10.06 u Pörtschach, a trajaće tri dana u organizaciji mojeg drugog kluba HSV Triathlon Kärnten. Najveće triatlonsko druženje u AAT kupu, preko 1300 takmičara. 
     Završetkom 9. izdanja triatlonskog međunarodnog druženja na Rabu, stigle su pozitivne ocjene i zahvala za odličnu organizaciju utrke iz ureda AATC od organizacijskog direktora  Hannes Bürger. 
Takmičari su imali pored dobrih pripremnih uvjeta i dobre uvjete na radnom mjestu. Sunčano. More je bilo toplo, za mene čak i pretoplo. Za sprint u 15 i 30 bilo je 25 stupnjeva. Bic staza je bila na nadmorskoj visini od pola metra, kao i trkački dio. To je bila jedna staza za dvije discipline. Takmičari najbrojniji, jasno domaći. Od stranih najviše Slovenaca, dosta Talijana, pa Austrijanaca. Našlo se i Nijemaca i Amerikanaca. Rezultati rutinski obrađeni od Grabarsporta.
     Moj rezultat, dobar, vratio sam dug obilno /skoro 11 minuta/ kolegi Carelli /ITA/ za poraz u Veneciji. Da mi na trčanju nisu smetala rebra po rezultatu bih ušao u kategoriju M55. Minuta me djelila od tih mladića. Tri trke, tri postolja sa slomljenim rebrima i još na bolovanju. Liječnici odredili 3 mjesecamirovanja. Valjda su mislili na 3 medalje.  
     Na stranici HSV-a objava: Beim Sprint-Triathlon war auch ein HSV-Athlet erfolgreich am Start:                                                                                                                                   
1. M-65: Teodor PICHLER – congrats!
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 12 JUNE 2017 15:23 )

 

6.Gösselsdorfer Duathlon

       Prekrasan dan 06.05. za razliku od naše prekrasne političke kaljuže. 
Fric je takvo stanje u svoje vrijeme prozvao balkanskom krčmom. Frica nema, nema balkanske krčme, kad se gasi svjetlo i onda nastane situacija, tko će kome. Sada je sve javno, bjelodano, i to pred kamerama. David Hume je to uokvirio u filozofiju principa. A komentator Goran Vojković je te principe pretvorio u sljedeći citat: više je poštenja i karaktera u zatvoru nego u Saboru.
   Ali uvijek ima svjetlost na kraju tunela /osim ako se jednom farba a šest puta fakturira/ pa ima izlaz. lzlaz je pobjeći, čak i od samog sebe.
Eto mene u Gösselsdorfu. Na najljepšem austrijskom duatlonu, brdskom. Proljeće je tu u začetku, jabuke i kruške tek trebaju procvjetati.
   Ponova sam se rodio, okruženje prijateljsko, sportsko. Poslije skoro godinu dana sretnem i mog sportskog prijatelja i konkurenta u M65. Prof. dr. psihologije Jan Jagodzinski, 1948, završenih 37 ironman trka. Srdačan pozdrav i razmjena kurtoazije, posebno se interesimo o zdravlju. I njega muče određeni problemi.
   Ove godine ima nas u pola od mogućih 200 duatlonaca, jer austrijanci imaju isti dan značajnu trku u multisportu. Trojica smo u kategoriji. 
Završio sam utrku, bilo je naporno, rebra su najviše sudjelovala u utrci. Brdsko trčanje očajno a na bic stazi, izdajnički vjetar puhao u prsa. Rezultat je lošiji za 6 minuta u odnosu na 2016 g. 
Pjesnički da se izrazim, razočaran sam izvedbom a zadovoljan uspjehom. Jan je imao blisku percepciju, bio je treći. No nismo bili zadnji. Obojica nam mogu biti sinovi, jedan odustao a drugi je zaradio 2 žuta kartona, draft je bio zabranjen.     
  Zadovoljan 2 mjestom, posebno start paketom i dodatnim na proglašenju.
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 12 JUNE 2017 15:25 )

 

Proglašena pobjeda

        Prime ministar proglasio pobjedu. Čega ? Grandiozna, Pobjeda je u glasanju bila 75:75. Bez generala Glasnovića-Hrvat. 
Danas je bio urnebesni cirkus bez muzike u Saboru. Stanke za stranke. Tko koga smjenjuje. Stanka, pa stanka na stanku. Smenjuje jedni druge, ministra, sami sebe. Pa opet red stanke. Onda stranke u stanke. 
Dakle pobjeda. A sa kim je to pobijedio. Ne sa Sauchom, bivši SDP-ovac, koji ja glasao za HDZ ili za svoj mandat. Pa to je jedini posao koji zna raditi. Pobijedio je sa Kajtazijem /Rom sa Kosova/ i Pupovcem-Srbin. Stoga generalu Glasnoviću moj naklon do poda. Kad je trebao glasati, izašao je iz dvorane. Reče, neće biti nečija rezervna budala. 
  Još jednom, svaka čast Glasnoviću. 
Mala digresija, jučer je govorio i Pupovac. Kazao je da Sabor postaje Agrokor.????? Poslije te diskusije otišao je na razgovor u Vladu?????? Na što to upućuje.
  Eto to je politička demokratska pobjeda. Puna usta patetične demagogije. I još koječega. Po čemu je poznat  HDZ.
Kakva je demokracija u parlamentu gdje pored domicila ima i manjina.
  Država je Njemačka. U jednoj od 16 država, Schleswig-Holstein, parlament ima 69 članova. U jednom sazivu dogodilo se da je bilo 34 crnih i 34 crvenih i jedan Danac.
Svaki puta kad je bilo na glasanju problematika od državne važnosti, gospodin Danac je izlazio iz dvorane.
  Kada ćemo mi biti Danci /Danajci/.?  
Žao mi je ali moj je dojam, kad se mudrijaši, država elegatno uzima zadnja mjesta u svemu u EU. Rumunjska nas je pretekla, to je stara vijest. Po najvažnijim pokazateljima. A jedan se odnosi na BDP po glavi stanovnika.
 Ej, jedna Rumunjska. Sjećam se vremena Nicolae Ceauşescu, kakva je to država bila. U državnim stanovima je bila zimi propisana najviše temperatura od 14 stupnjeva. Imali smo i mi u to doba, posrtaja, nije bilo kave, praška za pranje, benzina ali smo se barem grijali.
   No nije samo Rumunjska, države i poludržave iz okruženja, koje nisu u EU nas prelaze ko potočić. Srbija, Srpska državica, Albanija. U smislu stranog investiranja. 
A Slovenija, 27 novih hidroelektrana, sve iz EU Fondova. 
  Znam da ovo što ću napisati da radim u korist vlastite štete, želja mi je da ova Vlada ostane. Da se uvjeri sama od sebe da će odvesti državu u propast.
Za kraj bio sam malo neozbiljan i neiskren.
  Slovenija nije izgradila 27 hidroelektrana, samo 7. Mi, nikada nećemo imati novih 7, barem još 50 godina.
Ako HDZ ostane voditi državu imati ćemo ih, nikad.  

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 04 Svibanj 2017 18:03 )

 

Moral, etičnost, lojalnost, čiste ruke

      Prime ministar jučer u Saboru branio je svog ministra od smjene, riječima iz naslova. I to javnost mora znati, reče. Doktor znanosti. Moram priznati nije bio ni malo anemičan. Ali.
Ne, skoro me impresirao, pa bih ga i ja zaposlio kako ga je Gazda zaposlio. Samo, Gazda nije zaposlio ministra, već mnoge od kojih je imao koristi. Pa i direktora Hrvatske poštanske banke. Banka od osnivanja, uvijek na dispoziciji povlaštenima. Služila je lupežima kao bankomat. Da, bankomat bez da se transakcije terete. 
  Teret se isporučivao poreznim obveznicima. Treba pogađati koja je banka bila najizloženija sa mjenicama Frankensteina. Pa državna, zato služe državne banke za državne tajkune.
Priča o najboljem financ ministru od postanka države, tako ga hvale njegovi. 
   Čudan ministar, stručnjak koji radi u firmi a ne zna da u firmi u kojoj radi, juri u bankrot. Još je na pitanje novinara kakvo je stanje u Frankensteina. Govori, da nema nikakve brige, Siječanj 2017. F. plaća svoje obveze, i nema poreznih dugova. Što je to, štiti Gazdu.
Sve je pokvario guverner, koji je nedavno izjavio da su svi sve znali od 2012. Mnogi smo vidjeli kako je expert financ ministar ćorav, kod zdravih očiju.
  Možda i nije, nego nije stručnjak ili......  
Kao šef nadzornog odbora u Hrvatskoj poštanskoj banci, uzima povlašteni kredit od 1,25 milijuna kuna uz povlaštenu kamatu. 
  Za neke u Saboru je to enigma, zašto uzimati kredit, ako je već imao 0,6 milijuna štednje u banci. 
Za mene enigme nema.    

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 04 Svibanj 2017 13:32 )

 

Vlada je pala

     Eto, kad se ne držim fizike, nego ja moram navaliti na transcendetni pristup. Vratim  se doma a ono rusvaj, cirkus. Tko pije a tko plaća. Frankenstein mjenicama, a Vlada obećanjima. Mijenjaju se ministri ko prljave čarape. I doministri, krivo mi je Ružice Vukovac. Tri je dana bila dominisrica. Eh, što je most, tj. život 
A ništa, u svom tom cirkusu ima i neke pravde. Prije nekoliko godina predložio sam da se vlast dobija na 2 godine. Vidjevši da se ovi naši majstori neznanja, uhljebljuju a ne rade ništa, osim štete. Predložio sam, ajde da im damo samo 1 godinu. Želja mi se obistinila. Na taj način smo kao Italija prije 40 godina. Svakog tjedna Vlada jedna.
  Prijedlog za 1 godinu treba u USTAV. Ako za godinu dana nisu u stanju pokazati što znaju, onda neka idu kopati kanale. Jer doktorati su za uzvišena djela a ne ciceronske besjede.
Moram biti iskren i teško mi je to priznati. Naš prime ministar mi se dopada, ne u onom smislu, već je onako, muževno anemičan. Kad govori, nema intonacije, to je onomatopeja tišine. Posebno me dojmilo kad objašnjava da nam je situaciju u Lijepoj Našoj, med i mlijeko.
   A stvarnost. Prvo što su obećavali. Ne ono da ćemo biti najbogatija država svijeta i u EU. Zdrastvo i penzije, bankrot.
Nego idemo na manje zahtjevne. Riješili su svoj problem, Agrokor, na račun poreznih obveznika, doduše na 15 mjeseci. Poslije potop. Ceste su isto dobro riješili, poskupjela cestarina. Reforme. Porezna, prelijali iz sektora u sektor. Ostale reforme, pravosuđe, sramotno ništa. Administracija, sve je to španiš selo. Kupiti INA-u, prodati HEP. Ratni avioni ??. Pelješki most i LNG terminal, peti puta će zakopati kamen temeljac, i ponovo izisti pršute i janjce. Da i ožderati se.
Hvale se. Umanjuje se proračunski deficit. Točno, ali umanjuje se nam mogućnost razvoja. Razlog, sve veća naplata raznih poreza. A kuda ide porez. Najvećim dijelom na plaće onih koji ništa ne rade ili rade štetu. Dakle imamo, ne ekonomsku recesiju, nego dirigirano-političku recesiju. 
  Vezano gore spomenuto na neke reforme, a dolje na činjenice.  To je i odgovor sindikalcima da radnik treba imati veću plaću. Od čega. 
Evo, recimo usporedbe sa Irskom. S više razloga, 12000 otputovalo da se ne vrate.
 Stanovnika isto, veća površinski, ali to nije bitno. Zaposlenost im raste, naša pada. Ne, krivo, raste zaposlenost Hrvata ali u Irskoj. Kod njih zaposleno 2 milijuna, kod nas 1 milijun. Rast BDP-a 2016 g. 5,2%, mi 3%,
 Kod nas novostvorena vrijednost opterećena 48 % poreza, Irska 28%. 
   To su pokazatelji kojim Vlada vlada. Posebno odnos, amortizacije / investicije. Proširena reprodukcija, spaniš selo.
Treću godinu se zabavljaju sa samim sobom.

Zadnja izmjena ( Utorak, 02 Svibanj 2017 04:14 )

 

Cavallino 2017

   Ima i ljepših detalja: www.triathlon-austria.at/oesterreichische-triathleten-in-italien-erfolgreich

 

Slike 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 12 JUNE 2017 15:26 )

 

PADA VLADA

       Odlazak u Italiju, osnovni razlog je, duhovno-gospodarstveni. Sporedna tri bila su vezana na sport. Prvi, jer je jedan varaždinec odustao na Tour Croatia, zbog natučenih rebara. Moj susjed iz paralelne ulice. Idem dokazati da se trka može završiti i sa slomljenim rebrima. Drugi, kad sam već u Veneciji odem na triatlon u Cavallino. Treći, veoma važan razlog. Biće zabilježen kao NAJSPORTSKIJI DAN /22.04./ HSV Triathlon Kärnten. 
   Dvije ekipe otišle su na državno prvenstvo Ausrije, u duatlonu i na trčanje 10 km, treća na AAT cup, Cavallino.
   Kad sam izlazio iz bazilike sv.Marka, zadnja molitva bila je, neka i odustanem, ako je to neki zagovor. Neka klonem, da se osramotim samo neka moja iskrena molitva bude učinkovita. 
Trka mi je bila patnja, izvedba katastrofa, posebno plivanje. Bic nekak, trk nikak. 50 dana bez treninga. 16 minuta lošiji rezultat od prošle godine. I takav nikakav, nisam bio zadnji.
  Na odlasku, poslije proglašenja, treći u kategoriji /iskreno, bila je neka štela /, pogledam u smjeru Venecije. U večernjoj izmaglici na moru se pojavila izmaglica koja je polako postajala sve veća i dobivala obris jahaća na konju.
U trenu shvatim da me to sv. Marko /Aleksandar V./ pozdravlja jašući na svom ogromnom konju Bukefalu. 
   Izgleda da sam se na krivom jeziku molio, ja završio trku a onda mora biti, PADA VLADA. 
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 40

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas3
mod_vvisit_counterJucer66
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1210
mod_vvisit_counterSve1566278
Sponzori