Student psihihilogije

         Uoči samog velikog blagdana. 
Netko podmeće budućem gradonačelniku Lijepe Naše. U sudskom postupku /koliko ih samo ima/ puštena je javno tajno snimljena snimka gdje budući pored salve psovki spominje i jednu majku iz Katekizma, a u vezi njegova naloga da treba određene osobe zaposliti, pored inih i njegovu rodicu. Poltroni sa kojima je razgovarao naložio da izmisle radna mjesta uz pitanje da li oni osjećaju ovu državu usput spominjući nečiju majku psovkama kakvima se ne služe ni kočijaši. 
   Inače ima uzrečicu da je njega stra samo Boga i njegove majke. I tako naš skojevac i komunista koji se sebi obraća u trećem licu, postao katolik. 
Za javnost skrušeno pogrbljen u prvim redovima u Crkvi /ovaj Uskrs nije viđen/ a van nje beskrupulozni lažljivi dvoličnjak. Snimka mu obrisala masku a maškare su davno prošle, kao i 1 travanj /april/. 
    Njegov lik i djelo sliči vicu o razrokom i pijancu. Idu oni jedan drugom u susret i razroki izbjegava sudar ali se svejedno sudare. Razroki pijancu kaže, pa pazi kam ideš. Pijanec se njiše prsti-pete i kaže, pa i ti bi mogao ići tam kam gledaš.  
Nevolje nikad ne dolaze same nego se množe. Našeg junaka dočekale u Gradskoj skupštini, na pitanja vijećnika kako on osjeća državu kad zapošljava na izmišljena radna mjesta, jer takve radnje imaju protužežu u zapošljavanju u Njemačkoj i Irskoj. Odgovor je bio na poznatom nivou ruralne filozofije. Zauzeo je umni stav i ispalio da su ti postavljaći pitanja zaljubljeni u njega i to podupro izjavom da on studira psihologiju ? Koju ? Koga ? Možda je mislio na Kanta. Filozof "čistog i praktičnog uma". Kant je u tom smislu osmislio da on netreba nagrade već nagrade njega traže. Poslovica kaže: pazi ako nešto previše želiš da ti se želja ne ostvari. U obliku kakve sobice u bivšem isusovačkom samostanu u Lepoglavi.
U Alkemičaru je P. Coehlo nešto slično napisao.
   Ako bi se konzultirao Kant, nije bitan on, po kritici čistog uma on ne postoji. Makni ga sa pozicije, nema ga. Kritika praktičnog uma je problem našeg društvenog zdravlja u odnosu na njegovo okruženje, sa kim je u političkoj koaliciji u Gradskoj skupštini a posebno u Saboru. 
 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 24 APRIL 2019 04:44 )

 

Ko to tamo peva

      Ma jel to moguće, ljudi moji.
Ko to tamo peva. Pardoniram, ko to nama podmeće. Nisam stoljeće pročitao neku kolumnu od novinara vlastodržaca. Slučaj je htio da pročitam kolumne, jer očito je da se radi o podmetanju. Garant, sto odsto. Zvonimir Despot piše o oslobođenih 2 milijarde kuna za lokalnu upravu /reforme/ a lokalci to prelijali u plaće a ne u reforme i to svi HDZ gradonačelnici. Tko to tamo peva. Slično piše Milan Ivkošić, ej Ivkošić. Možda sanjam. Možda sam u jednom paralelnom svemiru. Kažu i njih ima na milijarde ili je to stvarnost koju nam podmeću. Evo naslova kolumni a nisam ga par stoljeća čitao. 
Zašto političari bježe od naroda ?, Bandiću na trgu Jelačića vikali da dođe vidjeti na bus kolodvor kak se Hrvati masovni tiskaju da pobjegnu iz Zagreba ? Lovri Kušćeviću neka žena vikala "Kaj taj sere"-/ piše M.I./ a žena nezna da je to ministar Faljen Isus i Marija?. Slijedi naslov kolumne. Banke, Agrokorpa, Uljanik.....Hrvatska mala zemljica za velike lopove??  Rast mirovina za dvije porcije graha ??? Bandiću doktoru pljuska.....Dalje nisam nisam mogao čitati, to je podmetanje.
  Kao i drugom čovjeku HDZ-a. Prvo ga optužili da je plagirao diplomu kriminaliste. I to još da je prepisana od slova do slova čak sa istim greškama kao i izvornik. Ko to da povjeruje, dajte najte. Čovjek je rekao da nije. Ja mu vjerujem, drugi čovjek u HDZ-u. To im nije bilo dosta, pa mu podmetnuli neku aferu o SMS-ovima, pa afera visoka prostitucija. 
  Kako ja znam da je to podmetanje, recimo prostitucija. Podmeću da su u aferi bili suci iz pravosuđa, političari...to ne može biti istina. I nije istina da je ta optužba na sudu završila raspravom u 2 /dva/ sata, bez prisutnosti javnosti. Nema poznatije činjenice da naše sudovanje traje prosječno 2 godine, no ponekad se često zalomi i 20 godina. Ko to tamo peva. Ima dva dana da mu podmeću da je prisluškivao sa svojim pajdašima /koji su u zatvoru, trenutno/ bivšu ženu. Čak je pokrenuta istraga.
  I ja se probudih. Kakva noćna mora.
Srećom, brzo sam ušao u zbilju, brzo sam bio pri sebi. Gledam konferenciju u Dubrovniku, 16+1 + pridružila se Grčka. Prepoštovani premijer otvara summit i daje riječ kineskom premijeru. Čovjek govori kineski, mi kraj televizori ko mulci slušamo kineski. Nema simultanog prevodioca.
  Ali ima u zadnjih 3 godine /HDZ na vlasti/ otišlo trbuhom za kruhom 300 000 neHrvata, izdajica i nedomoljuba. 
Biću sad osoban. Imam deset polunećaka, dva su u Kini. Jedan je poslovnjak, drugi profesor kineskog. U Tijenđinu diplomirao na Nankaj sveučilištu. Čita, piše i govori kineski. Ponudio je svoje vještine i znanje u Ministarstvu vanjskih poslova, odbili ga, jer nije iz društveno prihvatljive obitelji. Ništa ukrali, ništa sa aferama, nisu učestvovali u pretvorbi, nisu u partiji.
   Gdje je sada, uči Kineze da pišu, čitaju i govore kineski.   
Ko to tamo peva.   

Zadnja izmjena ( Utorak, 16 APRIL 2019 13:38 )

 

Otkriće

        Prošli esej bio je kritika našeg podaničkog mentaliteta. Političari bi htjeli biti jako pametni a pored toga da budu i maršali. Maršal je u Francuskoj konjušar. Vladajući su se raspričali kako su odjednom postali spasitelji Lijepe Naše jer je došlo do povijesnog posjeta iz Kine. Ovo je sjajno, prvo su sve uništili a sad su u ulozi spasitelja. Posjet prvi ? Netočno, prvi posjet se dogodio kad su Kumani poraženi od Mongola i došli Beli IV. Batu-kan je tražio da se vrate. Bela je to odbio pa je morao bježati sve do Jadrana. Mongoli su digli jurte pa su rasfrčkali područje sve do Varšave i njemačkih krajeva i završili na Grobniku 1241. Kad je mongolska Oluja prošla Bela IV je podijelio Povlastice Gradecu i još nekima i potvrdio stare Povelje od Andrije ll, Varaždinu /1209/ i još nekim gradovima.  Drugi veliki posjet, došao je povodom velikog društveno-političkog svjetskog potresa, samoupravaljanja. Dakle ovo je treći veliki posjet iz Kine. Obitelj Polo je na osnovu  prvog posjeta krenula u Kinu kod unuka Đinkisa-Kublaju.
Da li bi bilo posjeta da Trump nije započeo sa carinskim ratom ?
    Malo se osvrnem na povijest znanja i pameti. Kina, uboga, sirotinjska zemlja. Do ll svjetskog rata turboletno stanje, najčešće pljačkana. Rat je iznjedrio vođe koji su digli zemlju iz pepela. To je poznato. Manje je poznato da je Deng Xiaoping ključna osoba kojoj Kinezi mogu zahvaliti današnje pozicije. Mao Zedong bio je glavna ličnost, kult, koji je diktirao sve promjene u Kini. Za kulturne revolucije /1967/ Mao je Denga / student Sorbonne/ skinuo sa položaja zamjenika premijera pod optužbom revizionizma. Veoma dražesna optužba kod Staljina a i Broza. Deng je pet godina čistio stočne staje cijeli dan a na večer prije spavanja morao je u bilježnicu napisati: ja sam neprijatelj države 1000 puta. 1975 Z. Enlaj vraća ga natrag na položaj. 76 umire Mao, vlast uzima četveročlana banda, na čelu žena od Maoa. Deng je opet zaposlen u staji. 77 zahvaljujući H. Guofengu rehabilitiran a četvorka zaradila smrtnu kaznu. Taj zadnji dolazi vidjeti u Beograd /uzvratni posjet/ što je to samoupravljanje. Broz je 77 imao 20 državnih posjeta, između njih Kina i S. Koreja. Svjedok sam kad se Broz vozio sa Cadillacom ne po cesti nego po crvenom tepihu koji je bio pun cvijeća. Dočeci koji nisu nikad ponovljeni. 
    Guofeng dođe u Bgd, poslije protokola, ručka, zaželi da vidi kako kod nas rade tvornice i kako žive radnici. Traktorska firma IMT /baš sada Kineze grade tvornicu za aute u Bariću/ pa PPK. I tako vodaju domaći Kineze, da vide uspjeh socijalizma a oni sumnjičavi. Pa padne prijedlog da u tvornici sam Guofeng odabere radnike kod kojih će ići kod njih da vidi standard. Kad je vidio u svakoj kući, voda, hladnjak, televizor ostao je zapanjen. 80 kormilo države uzima Deng i kreću reforme i modernizacija u gospodarstvu. Država komunističkog političkog uređenja a gospodarstvo kapitalističko. Čvrsto se vodi država, 5000 prosvjednih studenata ubijeno na Tianamenu 89 a njihove Sanadere na stadionima streljaju, račun za metak ide obitelji. 
   A naše gospodarstvo. Sada će otkrićem Kine imati neviđen uzlet da dođemo na stare pozicije iz 1990. Na početak, privatizacija po Markoviću nije bila dobra jer su u centru bili radnici. Pa je ekipa Tuđman, Barbić.... osmislili privatizaciju da torbari, ortaci i menadžeri kupuju poduzeće bez novca. Izrasli su razni majstori, Kutle.... do danas Kulmerovog Iveka sa Agrokorpom. 
Ima'l mene tute i pravac Remetinec.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 14 APRIL 2019 06:27 )

 

Eppur si muove

     Da je bilo pameti i znanja nismo trebali OTAN ni EU. O tome sam toliko pisao da sam bedast samom sebi. I u kontekstu onih pisanja o propasti naših metalnih industrija jer nesposobni i korumpirani naši političari su ta pretežito izvozna poduzeća uništili. Nešto zbog neznanja, lopovske pretvorbe-ortački ugovori, ima'l li mene tute a i budalaške odluke da smo ušli u asocijacije ko guske u maglu. Ulazili smo i sve potpisivali. Sad je kasno, za sve se ide pitati. Kako je vrli bivši premijer rekao, neznaju dali bi piškili ili kakili. Nažalost, i njemu je sad ista situacija, osobna.
     Ostalo je Eppur si muove, Galileo da ne završi na roštilju ko Bruno, pred popovima je ali sebi u bradu to rekao. Jedan ga pop pitao što kaže, odgovorio  je da su oni u pravu i da se slaže sa kaznom zatvora.
    Ova izreka bi mogla ići sada na račun Kineza. Poznato da je Kinu otkrio M. Polo, eto sad su taj  uspjeh uspjeli ponoviti naši iz Vlade i tumačeći nama ono što sam ja prije mnogo godina napisao da se trebamo okrenuti na ISTOK, od bivšeg SSSR-a do Kine. I danas bi naši metalci radili.
  Prije par dana imali smo i posjetu Indijskog predsjednika, danas došli Kinezi. Zaključak, umjesto da mi ganjamo posao, posao ganja nas. A što radi naša vrhunska vanjska politika.
    Što sad, za nas bolje ikad nego nikad. Nažalost kao u slučaju bivših komunističkih država u EU, svi su nas pregazili a mi smo nekad bili njihova perjanica. U svemu smo bili napredniji. Sad nam Kina dolazi očitati bukvicu iz gospodarstvene politike. Nije kod njih sve išlo glatko. Imali su ogroman zaostatak ali su zahvaljujući pameti i znanju po meni postali prvo gospodarstvo svijeta. Od kud odjednom Kina graditelji. Prije tri godine, najveće svjetsko skladište građevinskog željeza. Od kud to.
Gramzljivi kapitalisti za što većim profitom masovno su rezali željezare diljem svijeta od Njemačke, Italije, Španjolske do USA. Prodavali Kinezima iIi osnivali firme jer je bila jeftina radna snaga ili kroz Joint Venture. I vratio se bumerang. Kina najveći proizvođač skoro svega i svačega, a jeftino. I puni ko brod $.
A Kako su naši otkrili ponovo Kinu. Digresija, prije desetak godina željeli su ući u luku Rijeka. Naši im uručili bosanski grb, pa su Kinezi to riješili u luci Pirej /COSCO -Šangaj/ A prije desetak dana su potpisali ugovore sa lukama Genovom i Koprom. 
  I sad naše sveznalice koji za sve idu pitati u Bruksules, rekli, idemo i mi. 
Čime, Luka Rijeka, nizinska pruga, građevinska operativa, auto ceste, brodoooogradnja.....
Eppur si muove
 

Ni med cvjetjem ni pravice

     Zadnjih dana mediji su zabavljeni dvjema temama. Uljanik, rješenja nema, jer imamo nesposobne aktere. A sve više istine izlazi na svjetlo dana ili ljepše se odraziti kosturnica ispada iz ormara.
  U emisiji Nedjeljom u 2, Stanković je opet promašio temu. Doduše bilo je dosta toga dobrog kao infomacija, sada javno izrečena da je krovna institucija koja se brine o brodogradnji u Lijepoj Našoj, Jadranbrod, prije dvije godine upozorila na nelogičnost u Uljaniku i 3 maju. 
Dakle za to je sve znala Vlada, ova. Točka.
  No u emisiji Stanković insistira na krivici i SDP-a /gost Bernardić/ jer je Uljanik, sad već famozna pozajmica od 525 milijuna uzeta 3 maju i i neke poticaje od 820 milijuna nije korektno koristio. Eto kad neupućen, neobrazovan za gospodarstvo pet minuta uvjerava gosta da je za te egzibicije kriv SDP.
 Pozajmica između Uljanika i 3 maja je interna stvar poduzeća, tu nema ni Vlade, ni politike ni bilo koga drugog. Ako nije za riješiti unutar sustava riješi se putem institucija. Odgovornost je na vladajućima, HDZ, nisu pratili jamstva, nisu stvarali uvjete za gospodarstvo i nisu ništa činili da se spriječi nastala situacija.
   A to nečinjenje  se nastavlja i rezultat je ogromna šteta za državu. A ima rješenja. Ponavljam za Agrokorpu su našli ali za najveći izvozni brend nisu. Krleža.
Druga tema. Presuda Ćaći ili Malo vitra. Neki mediji pišu da je puka. Bogami bi i ja, da moram vratiti 17,5 milijuna. Fučka se njemu za zatvor, kad iz njega na račun zdravlja izlazi kad si zamisli. Na prvi pogled lice sve govori, teško bolestan čovjek iako i dalje ima pobjednički gard. Način života uzima svoj danak. Krleža.  
  Što mene impresionira kod Sanadera, kolko je taj čovjek nagrabio. Čitajući knjigu Kuljiš-Rajković u kojoj činjenično tvrde da su bili tolika sirotinja da su kao djeca završili u internatu. Tu se formirao zov Imal' mene tute, kod nas na sjeveru ima retorika, kaj ja od toga imam. To je jedna impresija ali druga oko Ćaće je još veća. Nitko drugi kriv, osim dvojice koji su gulili krumpire, zovu ih krumpiraši. Sve u HDZ-u što je sad na vlasti bili su Sanaderovi potrčkala. Neki i nosili torbe sa crnim fondom, kao šef kluba u Saboru, rekao Bernardić. A novinari ko novinari ganjaju dojučerašnje pajdaše a oni se prave da tog Sanadera uopće nisu nikad poznavali.
Kak bi rekel Krleža, ni med cvjetjem ni pravice.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 08 APRIL 2019 03:33 )

 

1 travanj/april

     Nije šala, poskupio plin i struja na 01.04. Sad mi je jasno zašto su si /HDZ/ po hitnom postupku u Saboru izglasali povećanje lovice za EU izbore. Kad se za sebe trebaju pobrinuti onda ide pod hitno a kada treba pronaći novac za bolesnike, posebno za djecu, onda je nema. Svako ima svoje brige.
Šala je, da Vladin posao odrade nevladine organizacije.
   Nije šala, prvotravanjska, Ivek je postal bogec bistrički u Kulmerovom dvorcu. Potomci grofa Kulmera i dalje ga smatraju svojim. Ivek je sprčkal posel, kak se zove / njegova poštapalica/, možda više neće biti pogrešnog uticaja na institucije, pa da se pravda zadovolji i vrati skojevska pljačka. Nema više Agrokorpe, sad je korpa Fortuna ili ne Fortanova /kak se zove/. Šala je, da je sklonio dovoljno za sebe i potomke. Svoje, ne od Kulmera.
  Nije šala, prvi dugometražni varaždinski film od tandema Kerekeš. Ljubomir i Jan. Šala se zove Ufuraj se i pukni. Da li netko zna kako se na mađarskom kaže bankomat.
  Derem keš, a kak se na hrvatskom kaže glumac.
Kerekeš.
  Nije šala, Vlada duguje 2,2 milijarde kuna za lijekove, šala je, populistički odgovor, nemaš brige. Ova šala nema nikakve veze sa slučajnošću na početku teksta.
 Nije šala, kuvajtski naručitelj otkazao je brod Uljaniku. Šala je što je taj brod za prijevoz žive stoke, junaca, Šala je da ga sad mogu izrezati u staro željezo, jer je strogo namjenski. Čak se ne može upotrijebiti ni za stoku sitnog zuba. Ovo zaista nije šala.
 Nije šala, bivši finac ministar Linić /SDP/ zna kako spasiti Uljanik. Neka Mirovinski fondovi ulože u propalu firmu. Kako je lako sa tuđim po strništu ili može sa tuđim po gloginjama mlatiti. Gdje je to samo naučio. U INI. Pa nije to tako jednostavno kao izmjeniti trulu banderu od struje.  
 Nije šala, čeka nas nova globalna kriza a mi još nismo na modalitetima i filozofiji /Horvat/ kak se zove /Ivek/ zadnje krize iz 2008.
  Šala bi bila da nesposobni /vidi stanje gospodarstva/ muljatori još sprčakaju živu lovu penzionera.
 Nije šala, kardinalu je došao vizitator od Pape. Crkva se nije bavila Božjim poslanjem nego biznisom sa nekretninama i još nečim. Zadnja vizitacija bila je 1942 biskupu Akšamoviću koji je sprčkal crkvenu imovinu i bio na vezi sa jednom kraljevskom porodicom.
  Kako će ova šala utjecati na kanonizaciju.
 

Di su pare

  Gledam Poligraf 29.03. Togonal, novinar, gosti, Panenić, Grčić, Horvat. Fali Čačić, jedan javitelj u emisiju prozvao ga za Coningpropao a dijeli lekcije i nešto spomenuo pretvorbu sa pomorskim dobrom / Uljanik-dioničari-radnici/  i još dosta je toga istinitog rekao.  Čačić ? Nitko kriv za Uljanik, pa ni novinari a para nema, kao i u Agrokoru.                                                                 Mislim na žiro račune. Nema. Kompletna situacija tragikomična, počevši od Stečajnog suda, Uljanik jedna firma a dva stečaja, u Rijeci i Pazinu, jasno dva stečajna suca pa po logici i dva stečajna upravitelja. Kad je bal nek bude maskebal. Prije bi rekao bal vampira. A nema para. Di su?Više ne ispadaju kosturi iz ormara, nego su to već dubinske kosturnice. Po Horvatu, krvavo su radili u Vladi. Pa valjda su radnici radili u proizvodnji, a njegov rad bi opisao mojim ino događajem.Vozim ja auto, Völkermarkt, raskršće, crveno, kočim, kočnice ne rade, ručna, ne radi, skrenem i lupim u samoposlugu. Zamislite, ono radi.Iz emisije se sve više otkriva prava istina. Po priznanju Horvata, već su u 1 mj. 2017 znali situaciju, davali i oni jamstva ? A kriv Milanović.                                                     Ne samo to nego su podržavali Skupštinu Uljanika i Upravu sa 97%-Marić financ ministar. Javljaju se sindikalci, /a ima ih ko šodra u Dravi / Alviž koji je bio protiv sa 3%. Jedan je 4g. bio u Nadzornom odboru i ništa ali je Šoljić sindikalac prije dvije godine izašao iz NO i podnio kaznenu prijavu.? Dakle ni novinari ne rade svoj posao kako treba, ako već institucije ćute.  Ministar Horvat, crven u licu, pogubio se, svakim novim kontaktom sa javnošću druga priča, potpuno nekompetetna osoba za gospodarstvo. Trebao je ići u fiškale. Prvo je pljuvao po strateškom partneru Debeljaku a sad ga naziva kolegom. U čemu su kolege, studirali zajedno, bili ministri ili su gospodarstvenici.?!I ekonomski riječniknovogovor,mu je na visini, kaže, filozofiju ugovaranja brodova treba mijenjati, pa živi novac, koji ? A di su pare?  Dakle nema filozofije, ima potpisani ugovor na osnovu egzaktnih podataka, a živi novac je obrtni kapital. U nekoj emisiji prije je rekao da se trebaju baviti nekim drugim poslovima. Da, varioc ili brodski električar ili cjevar bude šnajder. Možda frizer ili plesni trener.Uljanik ima sve, tehnologiju, tehniku, ima patente koje nitko nema u svijetu, njihov proizvod /unikat/ ima dugovječan život jer ne štampaju serijske brodove kao J. Koreja, ima stručnu radnu snagu, žele raditi. Imaju znanje.Nema upravljačkog znanja po vertikali.           Proučiti Leontijevljev "traded goods sector."  Di su pare ? Tvrde da su dali za plaće. Za to ih nije nitko ovlastio, dali su novac poreznih obveznika a nije ni ih ovlastila teorija, nauka, struka, pa čak ni povijesna poslovica, kineska. Nemoj dati ribu, nego mrežu i nauči ga loviti.Leontijev-"traded goods sector." 

Zadnja izmjena ( Utorak, 02 APRIL 2019 13:23 )

 

Esencija

         Naslov. ? Da se razbije trenutna tjeskobna situacija u državi.  Uljanik. Radnici zavarili vrata, filozofski pogled na zahvat je bit ili suština. Kraj, svršetak, konec, ende, the end...
Bacimo se malo u ezoteriju. Najbolji grafit koji sam vidio prije par godina, bio je na Varaždinskom groblju, točnije na fasadi mrtvačnice, ispisano je JA ?. Prekrasno i predivno, duhovno. Kao i Mesićev vic, bivši prezident, kad su ga pitali u vezi dvojice predsjednika. Oba ne mogu iz zemlje. Poslije je postupio mudro. Ispričao se. Sve su to istinite životne priče. Pravi događaj je ispad W. Churchilla na jednom prijemu. Prišao je jednoj dami sa čašom viskija i rekao, prekrasni ste, da li bi bila zadovoljna da se druže. Dama ga je hladno odmjerila i rekla, bojim se da vi to niste u stanju. Zahvalan sam na vašem opažanju, ali da znate, ja ću se do sutra otrijezniti a vi ćete ostati ružna.      
Ružna esencija. Štrajkati kad se nema, je esencija. Kad su donijeli Lex Agrokor, odmah sam postavio pitanje, zašto ne i za druge. Odgovor je jednostavan, u Agrokoru na koju se stranu okreneš, možeš grabiti. U Uljaniku treba graditi /znanje/ ako ima esencije.
    Uljanik, sutkinja opet odbila stečaj. Ne želi biti grobar Brodogradnje. A prepoštovani premijer je danas /28.03/ čekao sutkinju da zabije zadnju kalafatsku brokvu.  A kako nije dočekao alibi za stečaj, ispričao je cijelu povijest hrvatske brodogradnje, kalafata, sve tamo od Čuvaj se senjske ruke i Neretljanskih gusara. Pomoć od Vlade i operativnog ministra, ništa. Preporuka o Teoriji tržišta i cijena, ništa. Mogu ja davati savjete ali treba imati i esencije. Konačno nisam ja njima mentor ali zbog poštovanja prema struci i načinu života, pa i dužnosti da je znanje imanje i da nije znanje važno znati, nego je važno znanje pre/dati/.
  Obraditi, Kantorovića, Leotjeva,/ nobelovci/ uputa kako se takva krizna stanja rješavaju.
Moj čvrsti i snažan stav je, najveći krivci su za Uljanik i 3 maj su političari. Po njima su oni sve napravili, restrukturiranje, dali novac, dali jamstva i sad što. Rodilo se dijete i bacili ga u vodu. Nit zna plivati niti ga netko upućuje a niti ga netko nadgleda, E tu smo. Demagogije imamo za izvoz ali brodova nema.
 Trebalo je sve te procese pratiti, analizirati, trebalo je sve znati u dan, u sat. Stanje solvetnosti, likvidnosti, terminske planove izgradnje. Milanović je dao jamstva / kao sve države u svijetu/ izgubio izbore i sad je majka svih pitanja tko je trebao nadzirati jamstva /poreznih obveznika/. Ima financ ministar koji je strastveni navijač sa ramena gospodina J.S. Jolly . Koji ih je preuzeo. A, tko ih je pratio ?
Nisu ministri manekeni da  izvaljuju mudre sentece i prikazuju svoje popunjene esencije. 
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 47

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas120
mod_vvisit_counterJucer146
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3441
mod_vvisit_counterSve1616374
Sponzori