Bolji dio dana

          Prihvatim se da naredim vatru jer treba napuniti torbicu sa par kobasica iz Borla i nekoliko junećih ćevapa. U međuvremenu doručak, grožđe sa dva guca domaće rakije. Kad je vatrica zapalacala svojim jezicima prišao sam sanaciji štete na fotelji. Umjesto da se putnik namjernik odmori u njoj misao im je bila štetna. Dirati ju, to je bilo svetogrđe. Namjestio sam ju da se čovjek  poslije napornoga hodanja može opustit u njoj a da mu istovremeno sunce miluje lice.   
    Predvidevši takvu rabotu pričvrstio sam fotelju pribivši ju sa 4 čavla od 10 cola u deblo hrasta. Pod glavu čavla stavio podloške a hrastovo deblo sam još dodatno učvrstio sa 4 bukova klina pa neka sada nose sobom pajsere ako misle uništavati.
Vatrica se ubrzo pretvorila u hrpu žara. Kobase nataknute cvrče i miomirisi se šire šumom. Za desert na žaru završili mlečeci od domaće kuruze, ne hibrid. Dok se ručak sam pripremao ja sam obišao becirk da vidim promjene u šumi i tko se po njoj smucao.
Vratim se i prionem se blagovanju. Topim se od uživanja u jelu istovremeno oduševljen šumskom glasnom tišinom koja je povremeno prekinuta udaljenim crkvenim zvonom.  
U mislima sam već na večeri kad će biti pohane sunčanice a ostale gljive sa jajima uz domaća salata sa bučinim uljem i pitkim Rumenim /žutim/ Muškatom iz Jeruzalema.
Za desert pečeni kesteni, kuhana kuruza i datulje. Za umjetničku kompoziciju mrtve prirode, dodani kovani svijećnjaci. Unikatna ideja i izrada, bez ijednog vara.
 

Dan za pamćenje

    Na dan starih osoba odlučio sam pobjeći od sebe samog te od Gordana /Damira/ Dolovića-ustavnog suca ali i od Darka Videša /alias J.V./ koji je baš na isti dan pokopan u svom rodnom mjestu. Tako da se mogu prisjetiti naše komične javne institucionalne smijurije. Da se smijem kako nas gule ko majmun bananu. Poslije afere HYPO-Šimuni svi akteri iz Klagenfurta dobili zaslužene od 3 do 4,5  jährige Haftstrafe. Za razna mita. Samo našima isplaćeno 630 000 €.
  Moji prijatelji iz Klagenfurta tvrde da se je na portirnici banke /arhiva/ predstavio kao Damir a u intrevjuu HRT je rekao da je bio Gordan. Za nagradu završio u Ustavnom sudu, gdje časno i pošteno sudi. Dok je Videš časno i pošteno odradio radni vijek do zadnjeg dana u Državnom izbornom povjerenstvu.
  Tako osokoljen pravdom i dobrim namjerama ja završio ne u Lepoglavi nego u bliskoj blizini, svom kampu. Konačno. Zadnjih mjeseci muku mučim sa majstorima da pretvorim kuću u pasivnu. Pa je došlo vrijeme da zacijelim rane i duhovnom obnovom.
   Jutro, mliječna magla. Idem mirisnom šumom, sunce uništava zadnje pramenove magle. Osjećaju se zadnji jesenski dani, zovu ih bablje ljeto. Gljiva skoro pa nema. U svojoj šumi našao samo jednu sunčanicu, baš jutros rastvorila klobuk, jednu lisičku, par slasnih bukovača /ne žilave koje nam prodaju uzgojene na slami/ i jednu ljubičastu krasnicu. Pokupio oko 2 kile kestena, tek su počeli padati pa sam ih prisilno morao tresti popevši se na drvo. Trenutno su u komušini kao dekoracija a za par će dana biti zreli za jesti.  
Dolaskom u kamp, nered, neke budale htjele uništiti moju fotelju. 
Prvo sam se izgrlio sa svojom bukvom, preuzela svu moju negativnu energiju. Pod njom su rasle crne trube koje nisam dirao bile su jadne zbog suše. Trebaće im 10-tak dana da buknu ispod bukve.
 

27 VŽ Maraton

    19.09. dan istine za članove TK Varaždin. Odlično su se rezultatski pokazali triatlonci sa licencom za triatlon. Pomiču granice ljudske mogućnosti. Pokazali su da vladaju u jediničnom sportu-trčanju.
Trojica su nastupila na trci od 4,8 km, Sir je zauzeo u M60+, odlično 6 mjesto. Tumpić u istoj kategoriji 7 mjesto. Potrebno je posebno napomenuti da to nisu njihove originalne kategorije i treba dodatno čestitati. Naročito se to odnosi na Tumpića koji je u naravi iz kategorije M75. Što se tiče Pichlera on je ubačen u kategoriju M60+ pa se odmerio sa 10 godina mlađima i zauzeo 2 mjesto. Pichler je član tri kluba. Na ovoj trci nastupio je za DVD Varaždin, najstarije vatrogasno društvo u državi, osnovano 1864 g. Nije bio loš ako se prokaže tajna da je pao sa kruške prije 20 dana, slomio tri rebra pomaknuo gležanj i od koljena napravio rotirajući sklop u pogrešnom smjeru. Prvi u kategoriji M60 bio je Šegović iz DVD Podravka a treći trkački prijatelj iz AK Ormož Janez Sagadin. Medalje je osobno uručio gradonačelnik Bosilj. Zanimalo ga kakva su im bila vremena. Sva trojica na postolju bili su bolji od njega iako je on iz mlađahne kategorije. U svakom slučaju treba i njega pohvaliti, bio je veoma dobar na trci i na dodjeli medalja. 
Apsolutni pobjednik vatrogasne utrke je Dinko Solić član DVD Varaždin. Ekipa DVD Varaždin zauzela 5 mjesto /od 10/ u sastavu Solić, Miklaužić, Pichler.  

Zadnja izmjena ( Utorak, 21 SEPTEMBER 2021 05:31 )

 

Veteransko Prvenstvo Hrvatske u atletici

    Dva člana kluba nedjeljno su poslijepodne u Čakovcu iskoristili za zadnju pripremu nadolazećeg sportskog događaja. 
   Za tjedan dana je varaždinski 27 polumaraton. Budući dolaze iz triatlonskog miljea, imali su prigodu biti veterani. U svim sportovima taj termin je uobičajen. Dok u triatlonu starije kategorije je zabranjeno nazivati veteranskim. Svrstavaju se u seniore, točnije na engleskom age group. Stoga stariji triatlonci nemaju posebna odvojena prvenstva. Primjer, na trci svjetskog prvenstva sve starosne kategorije su zastupljeni na istoj trci, čak zajedno nastupaju i profesionalci i amateri. 
Nastup, Tumpić je odtrčao 400 m za zlatnu medalju i za istu skočio u dalj za svoju kategoriju M75.
Dok je isto 2 zlata u M70 osvojio Pichler na trčanju 800 i 1500 m.    

Zadnja izmjena ( Srijeda, 15 SEPTEMBER 2021 04:09 )

 

Završila Aqua triatlon liga

    29.08.2021 završila je triatlonska liga na Aquacity jezeru sa rekreativnim štafetama i proglašenje po kategorijama.
U 4 kola nastupilo je ukupno 98 takmičara u kategorijama od kadeta do seniora M70.
Najbrojniji licencirani triatlonci bili su iz TK Rudolf Perešin G. Stubica odmah do njih 3 člana iz TK Varaždin. Ostali su bili iz zagrebačkih klubova TK Zrinski, TK Swibir, TK Trimax i TK Petrinja.
  Sva trojica su nastupila na trci super sprint triatlon. Od ukupno 64 triatlonaca Pichler je apsolutno 17, Zaltko Sir 23 a Zvonimir Tumpić  27. Po kategorijama Pichler 1 mjesto Tumpić 2 mjesto i Sir 2 mjesto.  Pichler po plasmanu bolji od kategorije M60  a u kategoriji M50 zauzeo treće mjesto.
 

Divlji triatlon u Prelogu 22.08.

     U nedjelju je nastupilo svo četvero TK Varaždin na Divljem triatlonu u Cirkovljanu a proglašenje pobjednika bilo je u Marini Prelog. Tumpić i Pichler došli su se odmoriti od traila sv. Jurja. Vrijeme jutarnje sunčano i toplo a voda uobičajeno u šoderici, pretopla.
Ukupno je nastupilo 121 triatlonac, na ponos organizatora jer je 2020g. bilo 102 takmičara. Primjećeno da svake godine dolaze sve bolji i spremeniji licencirani triatlonci. Članovi TK Varaždin bili su zapaženi po izvrsnim rezultatima i po brojnosti. Isti broj takmičara imao je i klub TK Zrinski koji su zauzeli apsolutno prva 4 mjesta ali im je kategorija bila M20. Članovi kluba su se poredali: Nina Dobša apsolutno 13, u kategoriji 2; Teodor Pichler apsolutno 45, u kategoriji 1; Zlatko Sir  apsolutno 50, u kategoriji 1;  Zvonimir Tumpić  apsolutno 105, u kategoriji 2.    Pichler je ovaj puta zvanično nastupio kao vatrogasac za klub Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždin. Sa organizatorom, je konstatirao da je nastupio u pogrešnoj kategoriji jer je bio po rezultatu prvi u kategoriji M70 a i M60. 
 

Trail Mali Mihaljevec 21.08

     Pitoreskno mesto Mali Mihaljevec u općini Sveti Juraj na Bregu bilo je domaćin traila na terenu OPG-a Geler u spomen na trkača Stjepana Koraj. Ukupno nastupilo 149 trkača na trci 4,3 i 11,3 km.
Na tom Memorijala na stazi dužine 4,3 km nastupili su i dva člana TK Varaždina. Z. Tumpić i Pichler. Trčanje je bilo po različitim podlogama, asfalt, livada, šuma te u visinskim razlikama. U kategoriji zauzeli prvo i drugo mjesto apsolutno od 71 trkača Pichler 38, Tumpić 59.
  Da bude zanimljivije, organizator je podredio rezultate koeficijentu godina pa je Pichler zauzeo apsolutno 6 mjesto a Tumpić 24.
Da bi se rezultati izjednačili u godištima izrađene su hendikep tablice /koeficijenti/ po godinama. A da bude u potpunosti izjednačeni izrađene su totalne hendikep tablice gdje je još dodana razlika u kilaži trkača. Da je bila obrada u totalu, Pichlera bi se pomakao  još prema gore jer sva petorica ispred su težinski lakši.
 

Utrka Murščak i triatlon liga

       Zbog pogoršanja Covid stanja u Austriji, otkazana je utrka za europski kup, pa su Varaždinci našli zamjenske utrke. Zvonimir Tumpić i T.Pichler  nastupili su u Domašincu 14.08. na trci Murščak 4,5 km. 
Službena ocjena organizatora bila je, da je utrka održana po ekstremnoj vrućini i sparini.  
Od 77 prijavljenih Tumpić je zauzeo 53 mjesto a Pichler 34. U kategoriji M70 prvi Pichler treći Tumpić.   Dogodio se i sportski paradoks, Pichler je imao bolje vrijeme i od svih takmičara u kategoriji M60, deset godina mlađih.
      Obojica su nastupila dan kasnije na triatlon ligi na Aquacitiju a pridružio im se i Zlatko Sir.
Od 36 triatlonaca Pichler je bio 24, Sir 35 a Tumpić 36. I u ovom sportskom ogledu Pichler je bio brži od mnogih  mlađih.
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 65

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas41
mod_vvisit_counterJucer173
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1023
mod_vvisit_counterSve1788073
Sponzori