Ferlach aquatlon i sprint Jarun 2018

     Ferlach, kamp Badensee, pitoreksno mjesto, jezerce maleno ali stane  u njega 750 m plivanja. Okoliš uređen za kampiranje. Istinsko prirodno ozračje, trčanje u prirodi, može se birati tvrda makadamska podloga a može i travnata, koja odgovara mojim raspadnutim stopalima. 
  Kolega Tumpić i ja, zajedno smo nastupili  i ove 07.09. kao i prošle. Razlika od prošle je bila u temperatura vode, bila je 18 stupnjeva pa je bio dozvoljen neopren, od nekih 300 startera petorica su bila bez, među njima i mi dravski varaždinci. Ove godine nismo imali konkurencije u kategorijama, pa smo oba bili prisiljeno uzeti prva mjesta u aquatlonu. 
  Kolega Tumpić je zabilježio značajno bolji rezultat od prošle godine. Ozbiljan pristup sportskom događaju.
   Dok je kod mene sve bilo u drugom planu, plivanje i trčanje od 5 km jer sam bio u mislima na 1. Südkärntner Triathlon - 16.09. na jezeru Klopeinersee.
 Klub je za kraj uspješne sezone odlučio uplatiti kotizaciju, a ona iznosi pola moje penzije. Poklonjenom konju se ne gleda u zube, to je bio jedan razlog za. Drugi, opet prva trka i da ja budem nastupio. Treći razlog, točno je 10 godina, kako sam u Poreču završio dugi tratlon na 1. Memorijalu Marjan Pedišić.
   Moje lamentiranje je remetila činjenica da je tijelo iscrpljeno sezonom u Alpsu i KTRV-u. I da sam zadnji puta trčao 25 km baš u Poreču.  Ove godine od ozbiljnog trčanja samo 10km na Bledu, 9,5km Weissensee i 7km Goesselsedrf. Od treninga skoro ništa osim plivanja u Dravi od špice do Wojtehovski i natrag.
 Križa od Bleda još ćutim. Slika sa neoprenom, ekipa HSV-a.
U isto vrijeme, isti dan, član  kluba Zlatko Sir na Jarunu, na  sprint triatlonu imao je nastup za kup Hrvatske, te osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji.  

Zadnja izmjena ( Subota, 22 SEPTEMBER 2018 02:41 )

 

Blejski triatlon 2018

           Najava za 01.09. Deževno zjutraj, jutro. A pri nama samo da nije bilo sunčano. U 6 krenem i u 8 sam bio kod Radovljice. Tek je tu počelo sitno kišiti. U Maloj Zaki deževno, kak je na fotki. U jednom trenutku je počelo munjevati i da je nastavilo verjetno bi bio duatlon. Jer su ove godine imali dva smrtna slučaja na kupanju zbog munja. Srećom se nebo ispucalo a onda potop. Noćna mora je bila gledati kako se po asfaltu spušta potok i to na dijelu gdje se bicom spuštaju tratlonci i ulaze u dvostruki "S" zavoj. Za suhih trka se tu pada, a sad je trebalo biti John Kochinski koji je bio nekad poznat sa vožnjom motora kroz zavoj proklizavanjem. Na 300 m četiri suca su upozoravali na smanjenje brzine.
    Još jedna najava, festival triatlona a mnogi nisu došli. Posebno se izbjegao olimpijski triatlon, pa je to bila trka, festival kiše, otkazivanja, hladnog sjevernog vjetra i padova. 
Jedno od odustajanja bilo je od mojeg klupskog prijatelja Manfreda, koji nije mogao podnijeti hladnoću na bicu.  Ukupno 8 ih odustalo na trci. 
  Da nevolja nije bilo dosta, organizator je jedan ravni dio bic staze ukinuo a dodao je jedan krug, pa smo vozili 7. Po nemogućim uvjetima 7 puta se dizati na želesničku postaju ??  A limit plivanja i bica 2h i 15min. Ukupni limit 3h i 30min.   
  Trka je bila na javni poziv, otvoreno državno prvenstvo  SLO, kup SLO, četveroboj SLO, AUT, ITA, GER: i AAT kup. Otac Ironmana, John Colins, jednom je rekao, kad domicilna država na open trci ne postavi takmičara tad se stranac proglašava prvakom. U zadnjih tri godine stranci su prvaci u mojoj kategoriji.
U M65 nije bilo domicila. Samo dr Carella i vodeći u kategoriji. Mono /ITA/, treći, nije došao. To je res resnica triatlona. A trka je odlučivala tko će biti prvi.
  Program je počeo sa klincima u 10h, aquatlon, sprint, triatlon ta svakogar, supersprint, štafete i trajao do 13h kad je startao olimpijski. Plivajući dio se malo odužil, bliže je bilo 2km nego 1,5km. Uostalom, nismo ni htjeli izaći iz tople vode, na hladnoću. Na bicu je bilo gadno, pothlađen, križa su me počela mučiti. Poslije tri kruga  noge nisam čutil. Srećom kiša je počela jenjavati, a u petom krugu stala. U 6 i 7 malo se temperatura digla. Pustio sam Carella da bude ispred mene, ne treba ludovati, bitno mi je bilo samo  završiti trku. Vozio sam ziheraški a da imam limit. U tranziciji sam ušao sa 6 min zaostatka iza Carelle. Trk, tri kruga po 3,3 km. Vintericu sam fiksirao u pojasu, oko vrata i ruku da konačno ugrijem tijelo. U prvom krugu sam smanjio razliku na 3 min. U drugom sam stigao Carela, a u trećem sam ga prestigao /6 min/. I ne samo njega, nego još četvoricu. Na okrepi sam uzeo jednu pivu Međimurski lepi dečki i naredil sam godišta 1975, 82, 84- Kranjc, njega sam prošao 100 m do cilja a Valentinčića /73/ pred ciljem. Dr Carella malo izvan limita, ali svaka čast trudio se, dao je sve od sebe. Bio je iscrpljen poslije trka, došao do mene pozdravio se i rekao da se vidimo na proglašenju AATC u Udinama. Pošteno je osvojio drugo mjesto, naš omjer 1:13.
   Nije ostao ni na pasti ni proglašenju. Slike, na postolju dva prezimenjaka iz HSV-a.   

Zadnja izmjena ( Srijeda, 05 SEPTEMBER 2018 04:43 )

 

Aquacity liga 2018

    U nedjelju 26.08.2018. završena je nanovo obnovljena 7. po redu triatlon liga Aquacity.
Kategorije su bile supersprint,akvatlon i sprint.
Natjecalo se u četiri kola nedjeljama u 7. i 8. mjesecu a za plasman su uzimana tri najbolja rezultata iz sva četiri kola.
U kategoriji supersprint muškarci Zvonimir Tumpić osvojio je u apsolutnom poretku
15. mjesto od 25 sudionika i 1. mjesto u svojoj dobnoj kategoriji.
U kategoriji sprint muškarci Sir Zlatko je osvojio 12. mjesto od 24 sudionika apsolutno i drugo mjesto u svojoj dobnoj kategoriji.
I na kraju sve čestitke i organizatoru T.K.Marathon 95 na obnavljanju utrke i solidnoj organizaciji.
   Tekst: Zlatko Sir
 

4. Kraigerseetriathlon

         17.08.18 prvi dan Špancir festa, u 22 sata, megavatromet a poslije je Bajaga do tri sata tambural. Varaždin mu nije zabranil nastup, pa se on odužil tako da je odužil nastup. A meni je produžil bdijenje.
 Bio sam u polusnu kad mi se javio Marko Bombela i zamjerio mi da njegovu najveću spelanciju nisam spomenul. 
Prvi je dopeljal auto u Hrvatsku /1898 Benz/ i vozio ga je bez dozvole. I to od većih pothvata nije sve. Stari varaždinci se sjećaju Bombelles pruge. Danas je nema ali je ostao trag. Izgrađena je kao i nasip prema Dravi. Danas je to ulica u koju se ulazi, prva desno kad se dolazi iz pravca Čakovca, odmah poslije mosta. Imao je vlastitu željeznicu, no nije ju čuvao sa naoružanim čuvarima kao američki tajkun Cornelius Vanderbilt, drugi najbogatiji čovjek u svjetskoj povijesti.
 U 5 se budim i put pod noge na 4 Kraig. Kao i na mnogim drugim trkama u Austriji, kako su organizatori brojali trke tako sam i ja. Zajedno smo odrastali 
 Kraig je maleno mjesto, maleno jezerce, toliko da se može otplivati trokut od 750 metara. Voda vruča, 26 stupnjeva, nije bilo za plivanje. 
   Bic staza veoma teška, odmah od tranzicije penje se uzbrdo sa jednim oštrim zavojem od 120 stupnjeva i na nizbrdici na kojoj se postižu brzine od 70 km na njenom kraju opet oštar zavoj pod 90 stupnjeva. Staza zatvorena za promet, asfalt. Ove godine sva problematična mjesta na cesti označena crvenom i plavom bojom, jer svake godine je netko nastradao. Zabranjena zavjetrina. Od 250 startera 8 ih je odustalo, a 12 diskvalificirano.
    Maleno mjesto ali ima veliku trku, skupilo se 8 startera iz kategorije Elite, stranih startera age kategorije, najviše iz ITA, pa redom SLO, GER, BEL  i 6 iz CRO. Nastupio je i austrijski prvak Domnik / 54 g. / i olimpijac iz Atene 2004 kojem organizator svake godine dodijeli startni broj 1./ apsolutno je bio 4 / Došao je i jedan Havajac.
Za tu trku sam se posebno pripremio jer sam poravnati bodovno u AAT kupu sa upornim pratiteljem dr Carella. On ima jednu trku više zbog moje diskvalifikacije u Klagenfutru. Ujedno se trka boduje i za KTRV kup, tu konkurencije više nemam.
   Priprema je bila u večeri, pola pečenog pileta, domaći eko /sve/ paradajz- 505 grama, paprika, luk, crno ulje, domaći kruh. I to sam sve zalijao sa domaćom pivom, uzeo sam za doping jednu pivu koja ima B2, B6 i B12 vitamine. Vrhunsko pivo zvano Međimurski lepi dečki od tvrtke AGGERO Čakovec. A da je priprema bila učinkovita govori rezultat, 1 sat 43' 19" . Brži sam bio za 5 minuta od prošle godine iako su meteo uvjeti bili lošiji i asfalt izlizaniji za jednu godinu. Analiza poslije trke pokazala da je za dobar rezultat kriva bila piva. Od svih unosa prehrane bile su konstante, jedina varijabla je bila piva.
  A dvojac iz ITA koji su na račun moje diskvalifikacije slavili u Klagenfurtu i ovaj puta su zaostali, jedan 10 minuta, drugi 12 minuta. Kad trka nema zavjetrine vidi se kad junaci nikom ponikoše. Sa njima imam skor, dr Carella 12:1 a Monno 2:0.
Neopisiva zadovoljština na postolju i četvrti puta sam dobio cepanicu za prvo mjesto. Moram Termoplinu otkazati korištenje plina.  
  Za ukupnog pobjednika AATC odučiti će zadnja trka, olimpijski triatlon na Bledu.   
 

Skroman eko grofovski obrok

     Da dođem k sebi, moram ponekad pobjeći i od samog sebe. Povremeno nisam pri sebi. Zgužvani poslovni raspored, pa onda sportski segment, traži određene psiho fizičke napore. Da smanjim kortizol, bijeg je poželjan. 
U tom bijegu koristim razne vještine, ubrzanu  relaksaciju-meditacija i filozofiranje unutar jedne individue. A ponekad egu suprostavim dobro i zlo. Najučinkovitija, kak kaže Čiro, rekuperacija, a bijeg je lijek.
   U prirodu, jer smo dio prirode. Da ne ispadne samo uživanje od bijega treba se i kvalitetno opteretiti. Hodanje po bregima, usput uživati u darovima prirode. 
Na kratko sam otišao do svoje šume, pokupio vrganje, nešto je bilo i drugih gljiva, grabrov ded /5 slika/, zelena golubica /18/, ovčje vime /14/, žuta capica /9/ i gljiva kruh /15/. Lisičke nisam našao, ali sam našao, slovenci ju zovu oljkova lisička /6/. I otrovna je. Snimio sam i najotrovniju, pupavku /4 slika/, gljiva koja otruje najviše ljudi, jer ju zamijene za golubicu.
   Uslikao sam i malenu gljivu /Fomes fomentarius -10 slika / gubu, koja je srušila diva od bukve. Nije jestiva ali je korisna za pčelarstvo. Dve slike, jedna je sa vrganjem /11/ a u pozadini je srušena bukva. 
Pupavka je iz roda Amanita i sve su otrovne, osim blagve. Budući je moja šuma nekada bila od Markusa Bombellesa, grof je za svaki doručak dobivao gljive sa jajima, blagva je morala biti među njima. Daje hrskavost kad se jede, dok su vrganji želatinasti.
   Marko je puno putovao po svijetu, sa svakog puta je donio neko egzotično drvo i napravio poznati park Arboretum Opeku. Trenutno park ne liči ni na što. Tužno i žalosno.
Imao je i posebnog vrtlara koji se za park brinuo. Ima i anegdota u vezi njih dvojice.
    Jednog dana šeće Marko parkom i naiđe na vrtlara. Pita ga za zdravlje, kak je zadovoljan u službi. Vrtlar sve hvali. Marko će nato. Moram vas i pitati malo nezgodno pitanje. Vaše gospodstvo grofe slobodno pitate. Marko je vodila znatiželja, bili su si jako slični, pa je upitao: da li je vaša mamica radila kod mog oca. Vrtlar odgovara, ne moj otac je kod vašeg tateka grofa bio vincilir. Brinuo se za vinograd, podrum a i za harmoniju u dvorcu.  
Da u spomenutoj crtici, Marko ne ostane kratkih rukava, dodati ću i nešto u njegovu korist. Informacije iz prve ruke. U mladosti su me mučile tonzile, bile su veličine oraha, velikih, ne normalnih. Poslije operacije u letargiji ležim u krevetu utupljen i utopljen morfijem. Sva čula rade ali se ne mičem. Do mene u krevetu starina kojem je pukla žila u nosu. Kad sam ja izašao iz drogeraške faze, započeli smo kurtoazni razgovor. A onda sam starinu otvorio sa ženskim pitanjima i doznao da je bio osobni kočijaš Marku. Starina mi je ispričao događaje za svjetski bestseler. Između njih, Marko je bio veliki zavodnik. Kad bi doznao da je neki grof morao poslom u Peštu ili Požun eto njega u kočiji i u goste. Priča starina, Marko se brinuo za groficu a on za kuharicu. Tih 70-tih godina Jugoslavije, starina je bio pravi tajkun, imao je tri kuće. Ništa čudno, plaća je bila kod Marka solidna, stan, obuća, odijelo, hrana, sve badava i skupila se hrpica love koju je čuvao uz dobar interes u banci. Došla kriza 1929/33 a njemu informacija nije falilo, uzme pare iz banke i kupi kuće. Postane tajkun, a oni kod kojih je služio ostali su bez svega.
      Kad sam se navolio prirode i hodanja, naredio sam vatru i ispekao domaće kobasice i nešto piletine, pa sa domaćim eko paradajzom, paprikom i rikulom imao grofovski šumski ručak.
Za večer, narezani lošiji vrganji, grabrov ded, golubica a ovčje vime je zamijenilo blagvu, pa sam si umislio da sam Bombela.
 Kada su gljive zacvrčale na domaćoj masti, nabacio sam 6 jaja i skromno večerao.
 Tako sam malko došao k sebi.  
 

4. Magdalensberger Aquathlon

      U malenom mjestu održan je 4. Magdalensberger Aquathlon za KTRV kup, ove godine u nešto siromašnijem broju startera, zbog obveza prema državnim prvenstvima u Austriji. Prošle godine bilo ih je tri puta više, jer je bila trka za državno prvenstvo. No i ove godine je bila međunarodna / GER, SLO, CAN, UKR, CRO/.
   Maleno mjesto ima maleni prirodni bazen, pregrađen gorski potok. Da se zadovolji plivanje od 750 m, mora se plivati u 4 kruga i to po 30 takmičara. Tako je takmičenje počelo u 10 sati a zadnji su startali u 15 sati. Trčanje 5 km, malo brdovito sa dva uspona. 
Dva varaždinca, Tumpić /1946/ i Pichler/1951/ oba u svojoj kategoriji drugi. Tumpić je imao za konkurenta legendu triatlona prof. dr. Jana Jagodzinskog /1948-Alberta CAN/, sa završenih 28 ironman distanci.
Svake godine otprilike 100 000 triatlonaca skuplja ITU bodove za Olimpijadu a priznaju se i za asocijaciju WTC ironman Hawaii, ostale svjetske trke se ne priznaju.
   2002 g. Jan je na apsolutnoj listi bio 1008. Veliki je prijatelj sa Pichlerom, ali su ljuti protivnici na trci. Iako je Jan ove godine izašao iz kategoriji, njih dvojica vode evideciju međusobnih trka, skor je 13:3 za Pichlera.   
Tumpić kao najstariji učesnik trke, dobio je posebnu nagradu, košaru punu prehrambenih eko namirnica. Pored nagrada za osvojena postolja organizator je priredio tri vrste jela sa prilozima. Posebno su se iskazale domaće žene u slasticama, kolaća za birati rukama i očima. Normalno, bilo je i voća a sve smo zalijevali pivom Vilacher.   
Slika:Tumpić, Pichler, Jagodzinski- 209 godina.

  
 

8 Divlji triatlon Prelog

    Ekipa TK Varaždin sa ITU i HTS licencom  Tumpić,  Pichler i Sir u nedjelju smo nastupili u Prelogu na Divljem triatlonu. Plivanje u jezercu nedaleko marine Prelog 400 m, bicikl se vozi po otvorenoj cesti Prelog-Donja Dubrava 12 km i trčanje je uz akumulaciono jezero 2,5 km. Od tri varaždinska triatlon kluba TK Varaždin je najaktivniji, svaki vikend netko od članova je na nekoj međunarodnoj trci. 
     Stoga smo ovaj vikend odlučili sudjelovati na domaćoj trci i održali trening za naredne utrke u Austriji i Sloveniji. U trci su nastupili poznati triatlonci iz zagrebačkih klubova, te domaći rekreativci. Ukupno je nastupilo 62 takmičara, apsolutno je Pichler zauzeo 13 mjesto, Sir 31 a Tumpić 54. U svojim kategorijama su, Tumpić i Pichler osvojili zlato a Sir srebro. Ekipno smo prvi.     

Zadnja izmjena ( Utorak, 31 JULY 2018 03:06 )

 

32. Gösselsdorfer Volkstriathlon

             14.07.18. Guskino selo a nema ni jedne guske, samo dosadne divlje race koje iznuđuju od kupaća hranu na gradskoj plaži. Race skroz podivljale, postale pitome i nasilne.
Druga po starosti triatlon trka Europe, poslije Almere, koja ove godine ima 33 izdanje. Kompliciranija trka od Gornje Stubice. Na poziciji cilja je jedna tranzicija u kojoj se ostavljaju bicikli kad se stigne sa 32 km TT biciklom, zabranjena zavjetrina. Druga tranzicija je na zapadnoj strani jezera na zatvorenoj cesti  Eberndorf-Sitterndorf u dužini 1km gdje bicikli čekaju plivaće poslije 500m plivanja. Plivanje je bilo malo zapetljano, izašao sam iz vode pun lopoča. Od pola jezera glumio sam meduzu, vukao sam korijenje i psovao i vukao, vidi sliku. Ništa me ne može zaustaviti.
Sa zapadne strane triatlonci se prijevoze autobusima na istočnu stranu jezera gdje je start plivanja. Bez obzira na vrijeme i temperaturu vode zabranjena su neopren odijela. Trči se 7 km brdske konfiguracije oko jezera.
  Trka je limitirana na 400 takmičara i 100 štafeta, zbog malog prostora za bicikle. U naravi je to malonogometno igralište. Samo mjesto, visokourbanizirano ima oko 700 stanovnika. Društveni dom za 1000 posjetitelja. Kad dođu takmičari, njihove familije i prijatelji mjesto broji preko 2000 osoba.
Najviše na trku dolaze Talijani, Slovenci i onda u manjen broju Nijemci, Belgijci, Švicarci a nađe se i poneki Hrvat. 
  Krenuo sam u 7 sati, ubrzo pred Dravogradom, a prije toga prešao Šturmov potok. Svaki put kad vidim tablu pročitam Štrumfov potok. A to znači da je cilj puta blizu.
Voda topla 23 stupnjeva, na startu iznenadni olujni vjetar, puhao je u smjeru Slovenije. U jezeru puno lopoča, tako da sam izašao iz vode sav upetljan u izdanke. Plivanje prema konkurenciji dobro, a bicikl izvedba loša, 128 triatlete me prošlo, vjetar u prsa, još uvijek nisam raskinuo brak sa virozom. A ni trčanje nije bilo za pohvaliti, zadnjih 500m prešao me Talijan /1973 g./, koji je 7 minuta lošije plivao. 
Proglašenje počinje u 21 i 30, za tako kasno krivac sam ja. Do 2014 bio je termin u 19 i 30, međutim organizator ima živu glazbu, pa se našla jedna Talijanka i krenule pjesme po želji. Meni je pukao film i počeo sam cirkusirati kad ću dobiti medalju. I onda su elegantno prebacili na kasniji termin. Na proglašenju, u majici HSV-a a ispod original od Vatrenih.
  Pobjednik iz Slovenije, ja drugi u kategoriji, apsolutno 333 mjesto. Treći po starosti.


Zadnja izmjena ( Petak, 27 JULY 2018 20:56 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 45

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas15
mod_vvisit_counterJucer36
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2403
mod_vvisit_counterSve1598691
Sponzori