8 cross liga Globetka 2019

      Poslije međunarodne promocije /AAT Cupa/, došlo je na red da se uzmu i plodovi truda na domaćem terenu. 
Čakovec, 09.11. Industrial baru, na lokaciji nekadašnjeg poznatog poduzeća Metalac, podjela pehara i medalja najboljima po kategorijama. Varaždinci su bacili domaće u komu, malobrojčana ekipa iz Varaždina, najviše ih je bilo na postolju. 
   U kategorijama prve lige, bez prava na ispadanje, M70 i M65 uzeli su varaždinci prva mjesta. Članovi TK Varaždin Tumpić Zvonimir i Pichler Teodor.
Proglašenje je proteklo u ugodnom druženju uz piće i iće, domaćih kulinarskih majstor/ic/a. Dame na trkačkoj stazi dame u pripremi specijaliteta. Pa se sve zajedno uklopilo i poklopilo za pripreme za najveći blagdan u Hrvata- Martinje. Krivac je sv. Martin, prvi svetac iz 4 st. a da nije bio mučenik. O njemu je sve poznato, mnogo je putovao, pa je uspio Gale pokrstiti, zaštitnik mnogih a najvažniji je u vinara ali i liječenih alkosa, eh.
   Druženje je potrajalo do jutra, bez pečene guske i mladog vina.
Nastavili smo ujutro u 9 i 30-10.11 na Martinjsku trku na Čevo. Spojile smo te dve trke da nema praznog hoda. Pokrstili smo mlado vino po kiši i uz pečenog piceka. To je bio teži dio Martinja, lakši je bio blatna staza do koljena.
 

AAT cup 2019 Matulji

      Umjesto niže, raznih prljavština, čistoća, sportska.  
   Jesen stiže dunjo moja. Dunja mi je rodila ko i svake godine a na njoj sam cjepio mušmulu. Jedno drvo dvije voćke. Poslije prvog mraza imam prirodan pekmez i mušmulsku vitaminsku bombu.
Nije jesen samo darovna po svojim dobrotama, nego treba i cjelogodišnji trud uživati. Doduše, zbog raznih ozljeda poslije Masterschaften olimpic Kärnten  i Wörthersee Hero 16.06 zamolio sam moje u HSV-u da mi daju poštedu za ostale trke. AAT cup sam osvojio dobrom startu u Lignanu i nezgodi mom upornom višegodišnjem pratitelju dr Carelli baš na trci za Hero, pa nije bilo potrebno dalje skupljati bodove. Ostali 11 konkurenata bili su dobri u kategoriji ali nisu bili uporni. Na proglašenju isto kao prethodnih godina. Prvi, drugi dr.Carella. Od 9 godina koliko nastupam 5 puta sam ga osvojio  u svojoj kategoriji, točnije kroz dvije kategorije M60 i M65. Prvi puta mi se od Hrvata pridružio kao prvak u kategoriji Marin Babin iz TK Matulji 2018g, a ove se godine pridružili još troje iz TK Matulja, te po jedna triatlonka iz TK Rival i junior iz TK Rab.    
  Ceremonija proglašenja AAT cupa ove se godine prvi puta održana od osnivanja kupa 2008 g. u Hrvatskoj u vrlo dobroj organizaciji TK Matulji na čelu sa Frankom Faustini i njegove ekipe u sportskom ambijentu školske dvorane u Matuljima. 
Posebno treba spomenuti prekrasnu voditeljicu /dres cord, plameno crveni/ proglašenja kupa na engleskom i talijanskom, Anitu Babin. Za pokale, plakete, medalje pobrinuo se HSV u režiji gosp.Bürger uz asistenciju ostalih organizatora utrka TK Rab- Šimičić u zamjeni gđa Iva, Slovenija, TK Trisport- Miro Kregar, TK Logatec-Bojan Trojar, Italija CUS Udine-Hugo Patrocini, St Veit-Scekel.
   Treba spomenuti da su u obje konkurencije apsolutni pobjednici kupa iz  HSV Triathlon Kärnten Tajsich Sonja /GER/ i Hilber Rene. 
Dva foto albuma ceremonija, a treći je za 1 mjesto u M65. Borghija vino- izvrstan prošek sa vodopada i još bolje pivo Castello, 2 energetska gela od 2 deci. Uzmem jednog na proljeće i drži me do kraja sezone. Sol sa paškog kraja. Ostalo prigodna oprema a za naočale ću otvoriti optičarsku radnju.
 

Molim demantij

     Na što mi smo stari, autotohni, izvorni, utemeljeni HDZ-ovci spali.
Gradonačenik, bivši Gospića, Petar Krmpotić, nije utemitelj HDZ-a, dipl.politolog, sada skladištar near Dublin. Molim Pemijera da to demantira. Kak mi se čini da ću i ja sa svojih 70 godina u pečalbu, biću bauštelac, auslender, jer imam penziju 2400 kn.
Da ne padnem na teret djeci, ja sam već bauštelac, duplo ću nastupati na trkama triatlona, svaki vikend i na midl vikend trkama. Da nema  kluba HSV Triathlon Kärnten ja bi kopao po kantama za smeće. 
Zadnji esej, napomenuo sam da sam svjedok vremena ali nisam Jehovin svjedok. 
   Za vrijemena teškog tamnog vijaleta, komunizma bili smo proganjani, moj otac, križni put 700 km, ja kao 11-godišnji klinac ispitivan od KOS-ovaca da denunciran tatu, zajebo sam tri KOS-ovca na pitanje gdje mi je bio otac u vrijeme ll svjetskog rata. 
Moj odgovor je bio. Bio je u domobrani a onda je prebjegao u partizane / moja laž/, tri dripca od 30-tih godina, samo su pogledavala. Intelektualni nisu bili na nivou.
  Zadnji esej, napomenuo sam da sam svjedok vremena ali nisam Jehovin svjedok.  
Zadnje godine Yuge penzija je bila 75% prosječne plaće u državi. Statistika je gadna matematička disciplina. Danas, u Hrvatskoj bez revalozacija /katastrofa// linearno, ja bi po tome trebao imati penzija 4533 kn.  A prosječna  penzija u Hrvatskoj je trenutna 2688,12 kn. Gdje je 1900 Kn.
Molim demantij premijera, posebno onog bivšeg ministra koji se kuži u cirus oblake.
  Imaoc sam vjerodostojne kartice. Pozdrav Sanaderu i drugovima. Da ne zaboravim pozdrav crvenoj buržoaziji, trenutno na vlasti.
 Snimio sam gdje su završili kolege mog tate, nevini, bezimeni. Od Bleiburga, Maribora-Partizanske ceste, Borla do Varaždina ima mnogo grobnih postaja. 
Imao sam ljepši pismeniii, topliji, od srca, usmeniji, emotivniji, prirodniji esej ali duh prošlosti me proganja. I još sam u njegovim okovima. 
 Bilo je jače od mene, možda neki dug koji nisam dužan, a imao sam kronološki ugodniji zapis.

Zadnja izmjena ( Subota, 19 OCTOBER 2019 12:27 )

 

VŽ Triatlon i Pomurski pokal

Što se bjeli u gori zelenoj? Al' su snjezi, al' su labudovi?
Da su snjezi, već bi okopnuli, labudovi, već bi poletjeli;                                                                                                                                                nit' su snjezi, nit' su labudovi, to naš Zvonimir bez krila,                                                                                                                                              sa prvog na prvo mjesto, leti
 https://photos.app.goo.gl/Di438fWaurYvkbCj8
 

Globetka 01.10.2019

    Ima i ozbiljnog posla u ovoj državi, osim dnevne politike i raznog pjevanja.
 

Drugi rođendan

      Kad  odrastem i ja ću biti Milan Bandić i to odmah kad postanem punoljetan. E, sad imamo dvojicu. Onaj koji je pravi a onaj drugi njega ću zvati Guzda. Pošto je rasturio Gazdu red je da dobi primjereni nadimak. Ja bih rado bio pravi. Taj u Lijepoj radi što hoće. Optužnica ko šodra u Dravi ali presuda nema. Čak ni one kad je gradsko zemljište zamijenjeno za nebitno ali uz astronomsku cijenu. Optužnica je u ladici koja se neda otvoriti. Minirao je glasovanje u Saboru, to se nije nikad do sada dogodilo.
  Želja, možda mi se ispuni. Jedna mi se ispunila davne 1991, bio sam na pravom mjestu u pravo vrijeme. Iako me je JNA škartirala, proglasila me nesposobnim 1982g. zbog određenih tjelesnih nedostataka. No ko za inat krvna slika mi je bila odlična, pa nisam mogao biti muška pobjegulja ili član minkenske bojne. Na istočnoj strani vojarne Jalkovečkih žrtava niz od 20 kuća. Dvojica /2/ su bila nasuprot njoj u kojoj je bilo 130 rezervista posebno dovedenih iz Srbije. 13.09. blokada svih vojarni, u Nedjelju 15.09 raketiran Vž aerodrom sa kojeg su polijetali naši polioprivredni avioni i bacali tkz. "bojler" bombe po četnicima. Osobno sam nabavio oko 200 boca /kisika i acitelena/. 16.09 imali smo ostavinsku raspravu za oca i odmah poslije rasprave familiju sam preselio u vinograd tasta. 17.09 je krenulo osvajanje vojarne. Taj dan mi je drugi rođendan. Meci Kalašnjikova, Škorpiona, pancirni meci iz M20-BOV3, trombloni obilazili su oko mene. Moj partner u trećoj kući od mene Nino Sever nije bio te sreće. Dobio je ulicu u Varaždinu.
   Svake godine prisjetim se tih neugodnih trenutaka, ujedno slavim drugi rođendan. Uzeo sam pribor, hranu, piće i pravac kamp. Pokupio sam u svojoj šumi gljive, najviše sunčanica, prosenjaka, lisički i ledenke koje par godina nisam vidio. Dok sa ja brao, pekli su se čvapi. Vratim izgubljene kcal i krenem doma gdje me je čekala fešta uz tekućice. Black & White /5l/ iz 86, sljubio sam ga sa salatom B&W od ledenki, piletine, luka i crnog ulja. 
Od HSV-a dobio sam arhivsko iz 75, ostali Ballantines iz 80, Glenfiddich iz 90 te crnjak iz 80g.   
  Do sada sam teško odlazio od doma, jer sam morao paziti na plantažu banana. A od sada, nabavio sam mladog kondora, sad je već ogroman i kruži iznad plantaže. To je zračni čuvar a zemaljski su par indijskih patkica.

Zadnja izmjena ( Subota, 19 OCTOBER 2019 14:39 )

 

Miklós lV Zrínyi

   Miklós  lV  Zrínyi, mađarski junak Sigetski, poginuo, 07.09.1566. braneći ga, do zadnje kapi krvi. Zbog tog čina za kaznu je dobio spomenik u tisućljetnoj ulici  Budimpešte. Stoga ga Mađari mogu slaviti za sve vjekove, znamenitog Hrvata od Zrina. Po starini potomak knezova bribirskih Šubića, rođen u Čakovcu. Bio je cijelog svog života ratnik. Najviše poštovan od namrskijeg neprijatelja Turaka. Nikad pobjegulja, uvijek u prvim redovima, višekratno ranjavam. Vojskovođa kao Aleksandar Veliki, pjesnik, ban potkralj. Prije Sigeta imao je mnoštvo velikih okršaja, uvijek vodio brojčano manju vojsku od Turaka. Rujan 1543 kod Egera ranjen, nestalo 3000 Turaka. 4.5. 1545 kod Konjščine sa 600 svojih suprostavio se 8500 Turaka. Spasio mnoge porobljene i preoteo svu stoku koju su Turci opljačkali. Do kreševa nije došlo jer su Turci računali da će njihov golijat Španaković u dvoboju sa hrvatskim junakom Šegovićem izaći kao pobjednik pa će u miru otići sa plijenom. No Šegović je poslao Š. u đennet. Kod Marčana /Vinica/ 3.10 1552 sa samo 700 konjanika razbio 10 000 Turaka /zanimljivo-omjer kao kod Sinjske alke/ i oslobodio svo roblje iz Kranjske. Turci u jadu osvetili se na selu Cerje Tužno a utaborili su se u Turčinu, danas kvart Varaždina. 26.3. 1562 ganjao Arslan bega iz Požege /sanđak 150 godina pod Turcima/, ovaj jedva spasio glavu, uništio tri konja bježeći. A kako je bio gadan tip, da je u narodu kod nas ostao u sjećanju do današnjih dana. Kad sam kao mali napravio kakvu svinjariju, mama mi znala reći: kaj si ti Oroslan. Tada nisam znao za tu poveznicu. Mikuli bi se još mnogo toga lijepog pripisati... 
  Iz zapaljene utvrde Siget sa posljednjih 500 branitelja izjurio u boj i otišao u legendu kao hrvatski Leonida. Prethodno je u dolamu dao ušiti 100 mađarskih zlatnika za nagradu onom koji ga ubije. Sa tri metka su ga oborili i mrtvom odrubili glavu na najvećem topu tog doba Kocijaneru. Taj top su izradili kršćani ali su ga u jednoj bici zarobili Turci.
Kako je Siget postao Alamo ?. Sulejman Veličanstveni krenuo na Beč sa 90 000 vojnika ali smetao je Mikula Zrinjski, pa je udario na Siget koji su branili 2500 besmrtnih, većina Hrvata. Poslije bitke ostalo oko 100 branitelja a kasnije otkupljeno iz sužanjstva samo 4. Turaka iz Sigeta otišlo 65 000. Opsada je trajala 30 dana a u toku opsade Veliki vezir /danas bi to bio premijer/ Mehmed paša Sokolović slao razne ponude Mikuli, da će mu dati što god zaželi samo da preda Siget. Zadnja je bila pisani dokumenat da će biti gazda Hrvatske. Sve je odbio i kad su mu poslali poruku da su zarobili sina Đuru. Zbog poštovanja prema junaku poslije bitke pustili su Turci sina. Imao je sreću, nije prošao kao sin Staljina koji ga nije htio zamijeniti za generala Paulusa. 
   Tijelo junaka pokopao je nekad njegov zarobljenik a glavu je Sokolović poslao svom bratu Mustafi u Budim, ovaj ju proslijedio jednom generalu habsurgovih. 11 dana poslije bitke Đuro je dobio glavu oca i pokopao ju u Šenkovcu u kapeli sv. Jelene u kojoj je i Đuro pokopan, također veliki junak nad Turacima. 
Sokolović, jedna varijanta, kao danak u krvi sa 6 godina odveden iz Sokolovića /Rudo/ a više je vjerojatno da je iz Mostara. U jednoj bici zarobljen je hrvatski kapetan i odveden je u Stambol. Kad su mu referirali da je taj iz Mostara, naredio da mu ga dovedu. Na čistom hrvatskom upita ga "oklen si ti bolan" Pa sa Mostara. Ima li još one stare smokve nadvijene nad Neretvom. Da ima i dan danas djeca vježbaju s nje skokove u hladnu rijeku. Starini zazuse oči, naredi da ga se bogato nagradi, opremi, dao mu pratnju i izdao dokumenat za siguran prolaz, Geçişi için izin. 
  A  Hrvati.
Slave mnoge bitke, često lažne pobjede, pa čak i poraze. Žalosno a ne prisjetismo se naših istinskih junaka.
Nažalost potomaka Zrinski više nema zadnji je pao u Novom bečkom mjestu, Petar  praunuk  Mikule. Zajedno je otišao u legendu sa šurjakom Frankopanom, zadnjim iz obitelji. U NBM na istočnom zidu crkve stoji spomen na Zrinsko Frankopane. Dva puta su im prekopali zajednički grob prije nego su stigli u Zgb Katedralu, lijevo od oltara.
 

Memorijal Štef Koraj

       Trojica iz kluba bila su 25.08. na Trail  Mali Mihaljevec-Sveti Đura na bregu. Trčalo se na dvije dužine 16,3 km i 4,3. Ukupno takmičara 230. Trojka je bila na 4,3 km, po laganoj kišici, na mjestima blatnoj stazi, zauzeli, 55 mjesto Pichler, Tumpić 104, Sir 109. 
Organizator je realna vremena hand-in-cap metodom sveo na relativne rezultate. Pored odlične organizacije organizator je pripremio bogatu okrjepu, sok ,pivo, razno voće, domaći kolači, domaća bečka šnicla sa krumpir salatom. Za one uporne i koji su mogli čekati, na večer vol na ražnju.   
Za proglašenje se razvedrilo i palo je obilno sunčevih zraka. Prvih 10 nagrađeni po hand-in-cap po starosti, Pichler je zauzeo 7 i 8 mjesto za što je primio nagradu 15 kila krumpira. 
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 51

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas88
mod_vvisit_counterJucer159
mod_vvisit_counterOvaj mjesec788
mod_vvisit_counterSve1626712
Sponzori