Globetka 2 kolo

     07.03, dan uoči Dana Žena. AK Međimurje, kao svake godine isporučio ženama karanfile. Trka pod idealnim uvjetima, vremenskim. Staza dobra osim mali dio uz oranice. Malecko blatno i klizavo. Moj otac je često znao koristiti primjedbu, da onaj koji maže /podmazuje/ vozi. Nikad mu nisam rekao da me svaki puta ta njegova primjedba nervirala. 
   Od članova kluba sva četvorica nastupila. AP bi rekao da smo dobro isporučili rezultate.  
 

159 Izborna Skupština

    Subota 04.03, državno prvenstvo Koruške u zimskom triatlonu. Nisam nazočio jer bhi bio jedini u kategoriji pa nije štos stalno biti prvak države. Ima malo žala jer su distance prepolovljene zbog iznimnog toplog vremena. Tako da bih bio na stazi oko 2 sata za razliku od propisanih oko 4 sata. Umjesto na prvenstvo, odabrao sam lakši napor, druženje preko dana sa njuškama a navečer na vatrospasilačku Skupštinu. 
     Dvorana je u prošlim Skupštinama bila popunjena do 70%. Ovaj puta tražila se stolica više. Kakva će samo biti gužva na sljedeću obljetnicu od 160 godina. Za pretpostaviti je da će se i iz Zagreba dotepsti. 
     Nisam bio najstariji na skupu ali sam bio po obljetnicama. Moj otac je također bio vatrogasac, komandir u Kalniku. Za proslavu 90-te godišnjice /1954/ osnivanja DVD Varaždin, držao me u naručju, ispod lipe, prva ako se ide od Placa prema crkvi sv. Florijana. Naravno bila je prisutna mama jer poslije vatrometa bila je vatrogasna zabava. 
 Događaj sam zapamtio baš po tom vatrometu. Ta svjetlosna fascinacija zadržala se u memoriji do danas. Preletelo je samo 69 godina.  
Na Skupštinu su bili kao gosti dožupanica Zagorec i gradonačelnik Bosilj.
 Prvi dio bio protokolaran, birano je novo vodstvo. Od zapovjednika spomenuti su i trkači, posebno Dinko Solić koji je i apsolutni osvajač vatrogasnog kupa Hrvatske. Drugi dio bio je druželjubiv sa kolegama uz piće i bogato iće. Treba nabaciti kondiciju za nadolazeće nastupe. Bio sam skroman, samo malo odojka i piletine uz mnogo salate i piće za sportaše. Pivce za živce.  
 

ISTINA isporučena

     Istina o Muji i Hasi. Stari vic ali u modernom isporučenom izdanju. Tunel Gotthard najdulji je na svijetu, oko 150 km. Ide tender u vicu, izgradio ga ATG d.o.o. Klasika. Javili se Rusi i Ameri i u zadnji čas i MH d.o.o.  Ameri su ponudili 11, Rusi 9 a MH za 5 milijardi $. Ponuđači A i R obrazlažu kako će napadi sa obje strane Alpa. 
 Kompjuterskim vođenim strojevi, po GPS-u, po laserskim zracima a Mujo i Haso kažu komisiji mi ćemo sa budakom i lopatom. Švicarci u čudu. Kako ćete se sresti na sredini. Bolan nemaš brige ako promašimo susret imat ćete za istu cijenu 2 tunela. 
Cijena tunela bila je 10 milijardi $.   
  Poslije ovakvog uvoda a naročito važna naslonjena i isporučena istina o našoj građ. operativi. Ona će biti kriva što obnova potresa nije uspjela a ne nesposobni vladajući kadar. Konačno to je izjavio u radijskog emisiji vitez od nekakvog mača koji se građevine lača i u sve se pača.
   A sad kontra demagogiji AP o 15 najrazvijenijih zemalja. Hajdaš Dončić u Saboru objavio po Eurostatu /istina/da smo čak u 5 prvih po inflaciji. Ja sam se potrudio da skinem istinu o plaćama po Eurostatu.
U šest godina prosječna bruto plaća u Hrvatskoj porasla je za 33 %, Slovačkoj 39, Poljskoj 42, Mađarskoj 55, Češkoj 56, Bugarskoj 80 a vidi Rumunjska samo 99.?!! U Sloveniji samo 25 posto, no Slovenci su tranzicijski prvaci s prosječnom bruto plaćom oko 2000 €. Naša oko 1150 €. 
Dakle, da sam AP nakon ovih poraznih isporuka sakrio bi se u mišju rupu i ne bih se blamirao pred ne samo našom javnošću nego i EU. Vidljivo je kako se prvaci tranzicija posprdno smijulje pri susretima sa AP.
  A sad osobna isporuka. 01.03 idem u RBA po ispis isporučenih penzija. Pao sam ispod 400 €. Ušao sam u sirotinju. Sad me čeka pomoć od grada za Uskrs i Božić. Zašto ? Inflacija divlja sa 12% a AP se hvali da je penzićima pomogao ko nitko do sada sa 4%. Istina. U GK sam imao plaću 2000 DEM, to bi bilo danas 2000 €. Dakle saborska plaća! Penzija od prosječne 40% a u Yugi je bila 75%. Ja sam još dobro prošao jer ovi novi će imati 320 €. Ja sam sa 18 godina shvatio da će doći vladajuće inovativne, kreativne, inteligentne i veoma sposobne spodobe, pa sam počeo štedjeti i ulagati. Od prvih plaća kupio sam svoje stoljetne šume. Čitao sam i ja Kardelja ali nisam bio zainteresiran za upokoriti i eksploatisati već sam upamtio da sreću čovjeku ne može donijeti ni država ni partija.... već se sam treba pobrinuti. Izvor: Pravci razvoja političkog sistema u socijalističkog samoupravljanja.
   Izađem iz RBA i sretnem penzića iz Sv Marije na Muri, pajdaša Drageca Gašparića sa kojim sam na stotine trka odradio. Bez uvijanja ga pitam kak je sa penzijom. Za 27 godina penzija 1250 €. Šljakerska iz Njemačke. Opla, dobra isporuka. Moja penzija za 42 godine po zakonu i još sam dodatno odradio 5 godina kao penziner. Sad bi se i ja mogao sakriti u neku rupu.   
  Suprotno ovim tužnim isporukama ima i jedna vesela. Ministar Filipović zvan semafor iz Bronxa, poslao mi je bijelu listu sa croassantima iz Lidla. Izgleda da je pogriješio adresu. Ja ne jedem junk hranu i nikad u životu nisam ni jedan pojeo. Osim toga u Šparu su jeftiniji.

Zadnja izmjena ( Subota, 04 MARCH 2023 06:39 )

 

Naknadna istina

    Mogu u spisak proroka. Neki me zovu Jeremija. Zašto opet prljam ruke. Gledam i slušam blebetanje koalicijskog partnera iz HLS-a. 
Naknadna pamet. Odmah poslije potresa / poznato u arhivi/ preporučio sam /očito da se eseji dobro čitaju i pažljivo prate/ da države preuzme sve na sebe. Poslije ovog eseja mogao bi zatražiti tantijeme za intelektualni napor.
K. partner Hrebak sabornik, doslovno je rekao: šteta da nije odmah za spasitelja obnove određen drug Bačić. Nevjerojatno da netko poslije 3 /tri/ donešena zakona u Saboru i 3 /tri/ propala i ništ koristi ministra može nešto takvo reći. Moram se pohvaliti da je i meni sinula genijalna ideja. Pametan uči na tuđim greškama.
   A može i Bandićeva mantra. Samo budalu može zmija iz iste rupe 2 /dva/ puta ugristi.  
 E tu nije završila naknadna pamet. Jučer je ministar financija rezultno rekao da se ne može svima pogodovati sa pomoći u struji, gorivu i hrani. Aha, pa to ja neumorno pišem još od imbecilnih odluka da se knjige dijeli svima badava. Kako sam napisao. Unucima Ivekovima, pa i mojima. Nemamo spisak /registar/ socijalne karte da se pomaže onome kome treba, a ne bogate bogatiti. AP na pitanje novinara o lamentiranja ministra, čudom se čudio. Baš čudno. Onda ništa od populizma i kupovine birača. Ovome gore mogu i pridodati moj prijedlog da se sve rusko naoružanje uz jedan sindikalni zajam pošalje kao pomoć UKR. Biće realizirano.
 Za kraj malo veselja. Ivek se bude, kaj se tiče...zvlekel. 8 ili 11 milijuna kuna / to je tajna/ plaćeno i bačeno za forenziku Velike Agrokorpe. 
Prvo Kamal je u sukobu interesa a drugo uopće nije revizor. Pa ovo se ni u ludilo ne može zamisliti. I tu imamo upitni intelektualni doseg i znanje. A plaćice solidne, kapnu svaki mjesec.
Malu Agrokorpu su uredno izgubili. Mogu se žaliti sv. Petru. Ivek još samo čeka Washington. Ako to dobije, zemljica će lijepu lovicu iskeširati. Biće zanimljivo. Ivek ima toliko godina ko i ja. Po procjeni sa ovom propalom forenzikom proces je trebao završiti najbrže za 10 do 15 godina. Sa novom forenzikom dodati još 5 godina. Dakle ako. Ako uspiju Iveku zamandaliti vrata, brat bratu biće najstariji Hrvat.  
  Baš sada kad šaram bez olovke, AP se hvali nekakvim rastom. Da ponovimo. Rast je jer smo puna vreća bespovratnih €. I to što nam daju svakim danom nam propada. Zašto ne rastemo organski. Koliko smo isporučili tankera, tenkova 84, izgradili mostova, gdje nam je građevinska operativa. ...Ja nevoljnik baš se u nedjelju sjetio GK. Svaka iole organizirana država ima g. operativu baš za takve nepogode kao što je potres. Tja, radi se o isporuci strategije i planiranja. Ako će biti mira u Ukrajini, biće to najveće gradilište poslije ll svjetskog. Mi ćemo za tender poslati kao Mujo i Haso kramp i lopatu.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 01 MARCH 2023 05:53 )

 

Pas i planina

    Nedjelja, 4 sata, biološki sat me probudio. Napravim svu pripremu. Moja oprema i za psa. Za njega obavezno voda. Njuški će biti prvi puta malo veća kilometraža i to brdska. Prvi puta osjetiti će pravu i surovu prirodu. Snijeg i sjeverac. U 6 smo pod planinom. Samo 7 auta, neki su od posade RTV odašiljača. Uzimam vodu za doma a on se ludira sa snijegom. Krenemo prema vrhu cestom. Nadam se da nam neće trebati usluge HGSS-a kao prije nekoliko dana kad su imali dvije intervencije.
  Jedini i prvi smo na cesti. Dvojac i planina. Snijeg visine 10 cm. Njuška se ponaša ko živo srebro. Sve ga zanima. Prati sve i lijevo i desno a njuška uvijek pri tlu. Usput uzima često snijeg tako da sam ja bez veze nosio njemu vodu. Pravi izdanak Anadolijske visoravni. 
 Mladi pas pa nismo išli do vrha, visina snijega sve veća. Poslije 7 km okrenemo preko Mrzljaka po strmijoj stazi natrag. I tu smo prvi prošli. Snijeg i do pola metra. Sjeverna strana a sjeverac brije. Temperatura -1 a osjet -5 stupnjeva. Ima starog snijega, sa novim napadalim na mjestima pola metra. Dok se mučimo sa snijegom sjetim se zgode kad sam radio u GK Međimurju. 
Poslovođa Mujo, stručan i veliki zajebant otišao na godišnji u Bosnu i poslao telegram u kadrovsku. Snijeg pao, ja ostao. Kadrovik ljudina i zajebant, kocka mu uništila obitelj i život, šalje Muji odgovor. Godišnji ti ističe, otkaz stiže. Mujo šalje odgovor. Snijeg gazim, odmah dolazim. Sa sjetom se sjećam vremena kad smo bili najpoznatija građevinska firma Jugoslavije. 12 000. Gdje su nakon 33 godina. 
 Vratili smo se pred ručak. Obojica pod tuš. Njuška se cijelo popodne družila sa svojom posteljom.  
 

Obveznice

     Korizma. Vonj lopovštine sve jači.  
Državne obveznice /o/. Najsigurnije ulaganje. U Hrvatskoj je poznata ađenda da državne /o/ kupuju penzijski fondovi, onda oni ulažu, gdje im gazda naredi da vežu konja. No to je druga priča.
   Ova priča koja je pripremljena za građane /koje ?/ ipak je čudna.
Po pričanji AP državna kasa je puna. Čemu onda /o/ ? Kao u onom slučaju Erste banke. Sadašnja zam. guvernera NBH, koja je zgrnula lovicu putem izdanih obveznica. Kakav je tu bio mutež nitko nije procesuirao. Naime banka ne treba na taj način skupljati novac. Po meni je to bio nekakav deal. Ekonomska Teorija- banka dobi recimo od mene 1 € i na taj € može izdati 7 € kredita. Tako me učio moj prof. Šokman. Dakle nema potrebe za dodatnim financijskim egzibicijama.
Obveznice neću kupiti iz prozaičnih razloga. Nepovjerenje. Ekonomskih i moralnih.
1. iz uvoda
2. sa državom sam potpisao ugovor za pasivizaciju kuće /stolarija, krovište, fasada i sunčana elektrana/, završne dokumente sam predao 20.11.22. Do danas nisam dobio povrat uloženih sredstava po ugovoru. 
3.sa lopovima nisam radio kao poduzetnik pa neću ni kao privatna osoba. Partija koja vodi državu, 64 % su bili u SKJ. Pored toga. Nestvarno zvuči da su osuđeni pravomoćno, za kriminal najgore vrste. Izdaja, krasti od svojeg naroda, koji ih je izabrao da mu služe i dao im basnoslovne plaće. Kradu i danas.
4. nije rečeno za što se raspisuju /o/. To su trebali napraviti na početku mandata /2016 kao i reforme/ a ne isplatu- vrući krumpir dati nekom drugom.
5. da samo ne kritiziram. Nemamo socijalni almanah jer bi ja podijelio obveznice kao vaučere da svaki mjesec sirotinja dobije pomoć. 33% građana živi ispod praga siromaštva. /To je prava isporuka Ap i njegovih/. Dakle podjela bi išla uvećano sa 7,5% kamata. A oni koji imaju lovu neka kupe pod ovim uvjetima od AP. Zašto 7,5% ? Pa sami su najavili inflaciju od 6%. Onda neka bude zarada /profit /od 1,5%
6. Dobit od 3,25% je mizerno, budući ja kao i mnogi drugi iz raznih poreznih opterećenja plaćam razne obveze oko 1,5% a za 1,5% ne isplati se na 2 godine kad mogu bankovne biti veće a to će biti sigurno, jer ja tako kažem. Ubrzo će a vista biti 1%. 
7. spadam među rijetke koji nisu upisali jugo zajmove. Bio sam na 5 vojnih manevara, Polagalo se za generalske činove. Manevar nije uspio ako nije bilo mrtvih. Spreman sam bio dati za tu državu život iako sam bio anemičan, kao i za ovu ali podršku političkoj ekipi nisam dao, pa neću ni ovoj.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 23 FEBRUARY 2023 05:40 )

 

Proglašenja zimskih liga

     Kasnim sam infom kao i naše reforme. Ja sam ipak uspio a dali će uspjeti reforme to ćemo vidjeti. Slepci bi rekli, ako ćemo vidjeti nećemo ništa dobiti.
Kad završi liga preostane proglašenje. 
   Tako je u petak 17.02. u 19 sati u Varaždinu proglašena ZBL Ivanščica. Bila je to prava zimska liga. Jedno kolo je otkazano zbog teških uvjeta. Snijega preko pola metra. Posebno je bilo teško zadnje kolo, na kojem sam zamalo odustao zbog staze. Buldožer je očistio cestu do 5 km a onda od tog dijela očišćenog do " Grobeka " kalvarija. Opasna staza za slomiti gležanj. 
Na tom raskršću došao je netko iz pravca Belca na traktoru, pa je bila prema vrhu barem nekakva staza. 
   Dvojac iz kluba je nastupio, Stečko je u jakoj kategoriji M60 bio četvrti. U  M70+ drugi.
U Prelogu 18.02. u 16 sati proglašenje Zimske lige. Zlatko u M60, 6 mjesto. Stečko u istoj kategoriji 5 mjesto, kontra AP kategorija M70+ prvi. Dvije lige dve medalje.  

Zadnja izmjena ( Utorak, 21 FEBRUARY 2023 17:01 )

 

33

      Još jedna obljetnica. 20.02.23. Sada u Karlovcu i usputna samohvala.
Točnije dvije. Prva, da je doveo Hrvatsku među 15 najrazvijenijih zemalja svijeta. Kao u motivirajućim seansama: mi smo najbolji i plešću sami sebi. Moguća greška iz patologije, lapsus linguae. Science fiction-Isaac Asimov. Vjerojatnije se petnaestica odnosila na Afriku. 
Druga. Većina oporbenih aktera nije identificirana s procesima hrvatskog identiteta. E ovo je kruta istinita stvarnost.
   Točnija od točnosti. Kako sam ja poznat da mi skromnost nije jača strana i ktome sam barun Münchhausen. Ocrtava moju identifikaciju hrvatstva. Za razliku od mnogih imam bogatu dokumentaciju prije 1991 kad sam bio na suprotnoj strani od AP. Maturalna radnja iz kuhinje komunizma. A ko za vraga ostao sam na suprotnoj strani i za vrijeme 1991 od AP. 
Ne bih htio biti denuncijant. Po domaćem špicl. Mnogi moji susjedi sa prve linije zaključali su kuće i petama dali vjetra. Kao i AP koji je po vlastitom priznanju u Parizu špilao košarku a po Predsjedniku Milanoviću mlatio po Croissantima.
   Tako da i ja preporučam da obitelji i dalje važu dali se isplati odlaziti u narednih 7 godina. Neki podaci govore da su od ljepote i dobrote do sada otišlo 600 000. 
Digresija, ovaj puta ništa o isporukama. O mostu koji je platila EU. Ništa o Schengenu. Ništa ni o €. Ja sam to primjetio 17.02. a bogme i 20.02 Troskot /revizor u PWC/ iz MOSTA to isto ponovio.
Nema više isporuke ađende €. Kamata pojela isporuku. U prijevodu, pas pojeo domaću zadaću.
   Bila bi i dupla digresija, zašto povećanje kamata u USA djeluje blagotvorno na privredu a u EU stagnaciju, inflaciju /rast cijena, veselje za sirotinju/ i buduća nezaposlenost. Možda drugom prigodom kad splasne euforija o uspjesima. Kad nas opali stvarna stvarnost.

Zadnja izmjena ( Utorak, 21 FEBRUARY 2023 05:55 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 80

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas124
mod_vvisit_counterJucer165
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2711
mod_vvisit_counterSve1862612
Sponzori