Proglašena pobjeda

        Prime ministar proglasio pobjedu. Čega ? Grandiozna, Pobjeda je u glasanju bila 75:75. Bez generala Glasnovića-Hrvat. 
Danas je bio urnebesni cirkus bez muzike u Saboru. Stanke za stranke. Tko koga smjenjuje. Stanka, pa stanka na stanku. Smenjuje jedni druge, ministra, sami sebe. Pa opet red stanke. Onda stranke u stanke. 
Dakle pobjeda. A sa kim je to pobijedio. Ne sa Sauchom, bivši SDP-ovac, koji ja glasao za HDZ ili za svoj mandat. Pa to je jedini posao koji zna raditi. Pobijedio je sa Kajtazijem /Rom sa Kosova/ i Pupovcem-Srbin. Stoga generalu Glasnoviću moj naklon do poda. Kad je trebao glasati, izašao je iz dvorane. Reče, neće biti nečija rezervna budala. 
  Još jednom, svaka čast Glasnoviću. 
Mala digresija, jučer je govorio i Pupovac. Kazao je da Sabor postaje Agrokor.????? Poslije te diskusije otišao je na razgovor u Vladu?????? Na što to upućuje.
  Eto to je politička demokratska pobjeda. Puna usta patetične demagogije. I još koječega. Po čemu je poznat  HDZ.
Kakva je demokracija u parlamentu gdje pored domicila ima i manjina.
  Država je Njemačka. U jednoj od 16 država, Schleswig-Holstein, parlament ima 69 članova. U jednom sazivu dogodilo se da je bilo 34 crnih i 34 crvenih i jedan Danac.
Svaki puta kad je bilo na glasanju problematika od državne važnosti, gospodin Danac je izlazio iz dvorane.
  Kada ćemo mi biti Danci /Danajci/.?  
Žao mi je ali moj je dojam, kad se mudrijaši, država elegatno uzima zadnja mjesta u svemu u EU. Rumunjska nas je pretekla, to je stara vijest. Po najvažnijim pokazateljima. A jedan se odnosi na BDP po glavi stanovnika.
 Ej, jedna Rumunjska. Sjećam se vremena Nicolae Ceauşescu, kakva je to država bila. U državnim stanovima je bila zimi propisana najviše temperatura od 14 stupnjeva. Imali smo i mi u to doba, posrtaja, nije bilo kave, praška za pranje, benzina ali smo se barem grijali.
   No nije samo Rumunjska, države i poludržave iz okruženja, koje nisu u EU nas prelaze ko potočić. Srbija, Srpska državica, Albanija. U smislu stranog investiranja. 
A Slovenija, 27 novih hidroelektrana, sve iz EU Fondova. 
  Znam da ovo što ću napisati da radim u korist vlastite štete, želja mi je da ova Vlada ostane. Da se uvjeri sama od sebe da će odvesti državu u propast.
Za kraj bio sam malo neozbiljan i neiskren.
  Slovenija nije izgradila 27 hidroelektrana, samo 7. Mi, nikada nećemo imati novih 7, barem još 50 godina.
Ako HDZ ostane voditi državu imati ćemo ih, nikad.  

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 04 Svibanj 2017 18:03 )

 

Moral, etičnost, lojalnost, čiste ruke

      Prime ministar jučer u Saboru branio je svog ministra od smjene, riječima iz naslova. I to javnost mora znati, reče. Doktor znanosti. Moram priznati nije bio ni malo anemičan. Ali.
Ne, skoro me impresirao, pa bih ga i ja zaposlio kako ga je Gazda zaposlio. Samo, Gazda nije zaposlio ministra, već mnoge od kojih je imao koristi. Pa i direktora Hrvatske poštanske banke. Banka od osnivanja, uvijek na dispoziciji povlaštenima. Služila je lupežima kao bankomat. Da, bankomat bez da se transakcije terete. 
  Teret se isporučivao poreznim obveznicima. Treba pogađati koja je banka bila najizloženija sa mjenicama Frankensteina. Pa državna, zato služe državne banke za državne tajkune.
Priča o najboljem financ ministru od postanka države, tako ga hvale njegovi. 
   Čudan ministar, stručnjak koji radi u firmi a ne zna da u firmi u kojoj radi, juri u bankrot. Još je na pitanje novinara kakvo je stanje u Frankensteina. Govori, da nema nikakve brige, Siječanj 2017. F. plaća svoje obveze, i nema poreznih dugova. Što je to, štiti Gazdu.
Sve je pokvario guverner, koji je nedavno izjavio da su svi sve znali od 2012. Mnogi smo vidjeli kako je expert financ ministar ćorav, kod zdravih očiju.
  Možda i nije, nego nije stručnjak ili......  
Kao šef nadzornog odbora u Hrvatskoj poštanskoj banci, uzima povlašteni kredit od 1,25 milijuna kuna uz povlaštenu kamatu. 
  Za neke u Saboru je to enigma, zašto uzimati kredit, ako je već imao 0,6 milijuna štednje u banci. 
Za mene enigme nema.    

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 04 Svibanj 2017 13:32 )

 

Vlada je pala

     Eto, kad se ne držim fizike, nego ja moram navaliti na transcendetni pristup. Vratim  se doma a ono rusvaj, cirkus. Tko pije a tko plaća. Frankenstein mjenicama, a Vlada obećanjima. Mijenjaju se ministri ko prljave čarape. I doministri, krivo mi je Ružice Vukovac. Tri je dana bila dominisrica. Eh, što je most, tj. život 
A ništa, u svom tom cirkusu ima i neke pravde. Prije nekoliko godina predložio sam da se vlast dobija na 2 godine. Vidjevši da se ovi naši majstori neznanja, uhljebljuju a ne rade ništa, osim štete. Predložio sam, ajde da im damo samo 1 godinu. Želja mi se obistinila. Na taj način smo kao Italija prije 40 godina. Svakog tjedna Vlada jedna.
  Prijedlog za 1 godinu treba u USTAV. Ako za godinu dana nisu u stanju pokazati što znaju, onda neka idu kopati kanale. Jer doktorati su za uzvišena djela a ne ciceronske besjede.
Moram biti iskren i teško mi je to priznati. Naš prime ministar mi se dopada, ne u onom smislu, već je onako, muževno anemičan. Kad govori, nema intonacije, to je onomatopeja tišine. Posebno me dojmilo kad objašnjava da nam je situaciju u Lijepoj Našoj, med i mlijeko.
   A stvarnost. Prvo što su obećavali. Ne ono da ćemo biti najbogatija država svijeta i u EU. Zdrastvo i penzije, bankrot.
Nego idemo na manje zahtjevne. Riješili su svoj problem, Agrokor, na račun poreznih obveznika, doduše na 15 mjeseci. Poslije potop. Ceste su isto dobro riješili, poskupjela cestarina. Reforme. Porezna, prelijali iz sektora u sektor. Ostale reforme, pravosuđe, sramotno ništa. Administracija, sve je to španiš selo. Kupiti INA-u, prodati HEP. Ratni avioni ??. Pelješki most i LNG terminal, peti puta će zakopati kamen temeljac, i ponovo izisti pršute i janjce. Da i ožderati se.
Hvale se. Umanjuje se proračunski deficit. Točno, ali umanjuje se nam mogućnost razvoja. Razlog, sve veća naplata raznih poreza. A kuda ide porez. Najvećim dijelom na plaće onih koji ništa ne rade ili rade štetu. Dakle imamo, ne ekonomsku recesiju, nego dirigirano-političku recesiju. 
  Vezano gore spomenuto na neke reforme, a dolje na činjenice.  To je i odgovor sindikalcima da radnik treba imati veću plaću. Od čega. 
Evo, recimo usporedbe sa Irskom. S više razloga, 12000 otputovalo da se ne vrate.
 Stanovnika isto, veća površinski, ali to nije bitno. Zaposlenost im raste, naša pada. Ne, krivo, raste zaposlenost Hrvata ali u Irskoj. Kod njih zaposleno 2 milijuna, kod nas 1 milijun. Rast BDP-a 2016 g. 5,2%, mi 3%,
 Kod nas novostvorena vrijednost opterećena 48 % poreza, Irska 28%. 
   To su pokazatelji kojim Vlada vlada. Posebno odnos, amortizacije / investicije. Proširena reprodukcija, spaniš selo.
Treću godinu se zabavljaju sa samim sobom.

Zadnja izmjena ( Utorak, 02 Svibanj 2017 04:14 )

 

Cavallino 2017

   Ima i ljepših detalja: www.triathlon-austria.at/oesterreichische-triathleten-in-italien-erfolgreich

 

Slike 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 12 JUNE 2017 15:26 )

 

PADA VLADA

       Odlazak u Italiju, osnovni razlog je, duhovno-gospodarstveni. Sporedna tri bila su vezana na sport. Prvi, jer je jedan varaždinec odustao na Tour Croatia, zbog natučenih rebara. Moj susjed iz paralelne ulice. Idem dokazati da se trka može završiti i sa slomljenim rebrima. Drugi, kad sam već u Veneciji odem na triatlon u Cavallino. Treći, veoma važan razlog. Biće zabilježen kao NAJSPORTSKIJI DAN /22.04./ HSV Triathlon Kärnten. 
   Dvije ekipe otišle su na državno prvenstvo Ausrije, u duatlonu i na trčanje 10 km, treća na AAT cup, Cavallino.
   Kad sam izlazio iz bazilike sv.Marka, zadnja molitva bila je, neka i odustanem, ako je to neki zagovor. Neka klonem, da se osramotim samo neka moja iskrena molitva bude učinkovita. 
Trka mi je bila patnja, izvedba katastrofa, posebno plivanje. Bic nekak, trk nikak. 50 dana bez treninga. 16 minuta lošiji rezultat od prošle godine. I takav nikakav, nisam bio zadnji.
  Na odlasku, poslije proglašenja, treći u kategoriji /iskreno, bila je neka štela /, pogledam u smjeru Venecije. U večernjoj izmaglici na moru se pojavila izmaglica koja je polako postajala sve veća i dobivala obris jahaća na konju.
U trenu shvatim da me to sv. Marko /Aleksandar V./ pozdravlja jašući na svom ogromnom konju Bukefalu. 
   Izgleda da sam se na krivom jeziku molio, ja završio trku a onda mora biti, PADA VLADA. 
 

Pada Vlada

   Probudim se sav u znoju i rastrojen, jer u snu sam sanjao da je Vlada Pala. Uskočim u sebe, opremim sam sebe i
    Krenem, čim je dan 22.04. započeo. Kod nas mraz, -0. Tako je sve do Italije. 10 dana prije, pratio sam na web stranici temperaturu mora Venezia. Cijeli tjedan su imali 16.1 stupanj. Jutarnje temperature zraka oko 5 a preko dana 15 stupnjeva, a sunca nije bilo. Ista ciklona kao i kod nas. Vjerojatno su organizatori grijali more.
Imam ja važniju brigu od temperature vode u kojoj će se plivati.
   Eto mene pred Venecijom. Kad pomislim na taj grad, uvijek  mi je slika sa morske strane. I neizbježno mi ode misao u povijest. Izgrađena je na našem velebitskom hrastu. To Dandolama ne mogu oprostiti. Ni pljačku Zadra To je bilo po modelu tko je jači taj kv/l/ači.
  Malo skratim misao. Za 7 sati sam stigao na otok Venezia. Trg sv. Marka još je tu, kao i bazilika. I sve ostalo što su popljačkali, posebno iz Carigrada. Bazilika, bizantska arhiktetura, temelji na našoj hrastovini a mramorni stupovi, raznih boja i strukture pokupljeno po Sredozemlju. I konji iznad ulaza.
  Svejedno ulazim pokorno i ponizno. Dvostruko ponizno, jer kad sam bio prvi puta u njoj, zjakao sam po prekrasnom stropu i zamalo slomio nogu, jer sam upao u rupu u podu. Kameni pod je toliko neravan kao neke naše ceste da ti pola auta upadne. Dakle pognuta glava, um mi je sakralan a tijelo skeletno. 
  Sredim misli i unesem se u esenciju molitve.
Zamolim sv. Marka da nam pored našeg sv. Antu, i on pomogne. Prvo da prosvijetli pamet našim vodećim poIitičarima, da donose odluke za opće dobro. Da se uozbilje da ne slušamo infatilno bedaste poruke. Da nas vode znalci a ne uhljebi. Nepotizam kao u Yu, partijci naprijed ostali stoj. Pa nam je EU puna mladosti a u domaji, gladna starost.
   Ima gladi, ali ima i demagogije. Neka sa riječi prijeđu na djela. Posebna molba da nam ništa ne obećavaju jer sve što obećaju ne naprave. 
Ono što ne obećaju ne ispune a ono, što nisu obećali, e to naprave. Pobrinu  za sebe i svojtu pajdašiju ....
   I tako bi ja do sudnjeg dana da nije vrijeme za triatlon. 
Krenem prema domu, prije skoknem u Cavallino.... 
 

Pada Vlada

      Malo sam nespretno završio zadnji članak. A namjera mi je bila, u stilu: nije rima ali štima.
Da spojim Frankesteina sa Wittgensteinom. Frankenštajn, Witgenštajn. Paše. Nije mi bila namjera uvrediti poznatog filozofa, suvremenika mog pradjeda, pa čak su i susjedi po rođenju.
   Wittgenstein je otac, ako ih sve stavimo pod zajednički nazivnik, analitičke filozofije. E, to fali kod našeg F. a i sada spasioca, kako ga je ministrica nazvala, sveti Ante /Ramljak/ 
I, ako netko misli da ja želim da nam padne Vlada, vara se. To je sve virtualna konstrukcija, najnovija kovanica iz USA, alternativna istina. 
Jedina istina je da Pada Vlada. U vojsci sam imao zamjenika, bio je dosta nespretan a zvao se Vlada. U Hrvatskoj bi ga zvali Vlado.
  A koja je prava istina, idem se pomoliti svetom Marku. Neka pomaže. Ne na Vinicu /zaštitnik mjesta/, koja mi je najbliže, 15 km, već kod zaštitnika Venice. 
Poznato je da sam /17.03/ malo polomio rebra, od 12 uspio sam 8 slomiti. Ko za inat, uvijek dođem na ultrazvuk kod liječnice sa kojom se znam od malena. To su bile njezine riječi da sam ih uspješno slomio, za svaki slučaj da potvrdim nezgodu, dva rebra sam na dva mjesta slomio. Kažu. Od viška glava ne boli.
  Međutim, nije percepcija u rebrima, nego je bila zakazana utrka triatlona u Cavallino /Venecija/. Jadan ja jadujem u krevetu, a liječnik internista me sluša. Malo me čudno pogledao, ne dolazi u obzir kaže, to neće moći proći. O traumalotolizima da ne spominjem. 45 dana strogog mirovanja, za takve ozljede slijedi 3 mjeseca mirovanja.
Nažalost, moja deviza je nema odmora dok traje obnova. 
   Stoga 22.04 krenem na zadatak, prvo do sv. Marka a onda na triatlon u Cavallino. 
 

777777

       Brojač posjeta

 

 

 

Danas

135

 

Jucer

1302

 

Ovaj mjesec

25911

 

Sve

777777


 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 40

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas70
mod_vvisit_counterJucer132
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2242
mod_vvisit_counterSve1559714
Sponzori