Suze sina razmetnog

    Gledam rječito premlaćivanje državne tužiteljice. Na plenarnom sjednici drugovi iz SKJ-ot ili uže SKH / savez komunista Hrvatske/ održali su govore koji se mogu slobodno nazvati labuđi pjev. Branili su tužiteljicu da oporba vrši pritisak. Točno. Imamo spektakularna uhićenja a presuda nema. Nema razloga vršiti pritisak jer zastara je uobičajena presuda. Nakon subjektivno volej lauda, sviju /dozvoljavam si padežiranje kao prof. Borić/  zbrisali iz dvorane.
      Ostao je samo Borić, profesor koji se razbacuje padežima. Na tirade oporbe ekipa dala vjetra petama.
A zašto su uopće svi zajedni gubili vrijeme i trošili teško zarađene naše pare i one koje EU badava baca na takve verbalne rapsodije i apsurdije.
   Razlog je banalan. Tužiteljica treba izvješće za prošlu godinu do 30.04 podnijeti u sljedećoj godini. Tako smo uživali u prethistorijskim uspjesima iz 2021. I to izvješće ne bilo na dnevnom redu da oporba nije morala skupiti potpise da izvješće osvane iz pljesnive ladice. I to one gdje već i gljive rastu na slučaju Jose i Gabi.
    Koji je već pokrio mrak zaborava, 2 godine. Da nije neko pustio SMS poruke u javnost. 
Bivši drugovi iz SKJ i SKH hvalili su tužiteljicu. Nema veze što je protiv Gabi u slučaju Ω tužiteljstvo rekla da tu nema ničega, Vjerojatno savjet AP. I onda novinar ničim izazvan pošalje u EU. 
 Ti bokca eto nevolje. Na tragu nevolje i balada Petrice Kerempuha, tužiteljice se brani da nemaju kapacitete, sredstava i ljudi.
Za govornicu izađe Krešo Beljak i sav u suzama ispriča kako tužiteljstvo ipak radi i to 24 sata svaki dan. Naime, njega su kazneno anonimno prijavili da nije htio dati neke informacije. Na sudu je tužiteljstvo elegantno i glatko izgubilo tužbu, ali su imali sredstva i ljudstva da pišu žalbu. A Gabi mirni spava jer zastara se bliži. 
   Nakon te ispovijesti Beljak odlazi sa Gundulića scene plačući.

Zadnja izmjena ( Petak, 10 FEBRUARY 2023 06:21 )

 

Zimske radosti

       U subotu je počela 12-a Globetka uz prekrasno zubato sunce i sjeverac. Nastupila su sva četvorica licenciranih iz kluba. Proplazio sam stazu uz pratnju kolege, ginekologa u otkomandi. Dođemo na cilj i kaže mi, mogao sam te prestići ali mi je vjetar podmetao nogu. Meni nije jer sam pretežak u svakom pogledu, pa sam trčao kao gromada stijene. Inače je BM u pravu. Za 04.02. prema DHMZ u Varaždinu je zabilježen udar sjeverca od 84 km/h. Puhne veter zel te vrag. 
    Moj mali kangal u međuvremenu se igrao sa svojom sestricom. Što se tiče tekućih pitanja, prevario sam ga, nisam potezao iz boce nego sam sa svoje strane stavio kanister i spojio pvc cijev skinutu sa bicikla od bidona i polako cugao. Kad smo došli doma ja sam bio rahlo ovinjen ali me malac skužil po isparavanju alkohola. Odvukao me po stepenicama do postelje a onda me stavio pod nadzor jer u nedjelju je trebalo obaviti snježnu ZBL Ivanščicu.     
    Nedjelja radna. Friščić radi u mlinu. Pročistio sam organizam sa Žganim vinom. Malca sam ostavio doma u toplom. Nastupili smo dvojica. Stečko i ja. Surovi uvjeti na trci. Na startu -4 gore -6 uz sunčani sjeverac. Unatoč tome masovna posjeta bregu. Cesta očišćena do pola, pa onda 1 km užasne prtine. Za taj 1km, sam sebi sam govorio: Laki nemoj biti nervozan. Trebam samo da izvrnem gležnjeve. Uspio sam doći na vrh. Trka nikakva, puls max 138. Spust preko Mrzljaka. Opasan zaleđen spust. Ručak i zasluženo kuhano crno vino. 
   Da odagnam crne misli, došle su mi još crnje. Novi Zakona o moru. Prije toga okupljanje novinara pred Vladom. Solidno su i opravdano izvrijeđali AP i VB. Optužili ih za smrt novinara Matijanića. Ađenda je, dok su živi optuživati će ih za njegovu smrt. Dok su živi.
  A sad mala škola o Zakonu mora. Uz 900 amandmana, stručnjaka, akademika i svekolike javnosti da je pomorsko dobro od svih građana, neki trabanti lupetaju o nekvam vrhunskom zakonu. Pojma nemaju o svojem imbecilnom uradku. Ne bih ulazio u meritum opravdanih primjedbi, dovoljno da spomenem da su nepismeni, neodgovorni i neznalice pisale taj Zakon. Dali su koncesiju na 50 godina. Zašto, mogli su dati na 99 godina kao što je bio Hong  Kong. Nažalost dripci nemaju pojma da Direktiva EU dozvoljava samo na 5 /pet/ godina. Pričaju o isporukama o Schengenu o € a nemaju pojma o potpisanim dokumentima kojih se moramo držati. Sljedeća moja primjedba kao priučeni ekonomist. Koncesionar će moći založiti plažu. Pomorsko dobro ?. Pa tako su krali 1991 u pretvorbi. Bez prebijene pare kupovali su firme založivši istu firmu za koju su dobili kredit pa su tako postali vlasnici. Onda su prodajom, uništavanjem, krađom, isisavali kapital, pojeli supstancu pa firme završile u stečaju. Sve stvoreno u Yugi je pokradeno i propalo. Sad su se dosjetili kad više nema ničega, da to mogu sa obalom. Kako su se mudrice samo toga sjetili
 

Gromoglasna šutnja

       Situacija u državi sve više bipolarna. Sve negativnija i suprotstavljena. Pored nereda u geopolitici i krajne neizvjesne situacije u što se sve rat u Ukrajini može  pretvoriti, mi u našoj Lijepoj radimo sve u korist naše štete. 
   Vodeća elita upinje iz petnih žila, tj Ahilovih tetiva da nam pokažu da je Mjesec u vodi a ne kao što ga sada vidimo u punoći nebeskog svoda. Došlo vrijeme da se kofer sprema bela maramica. Nema više gromoglasne šutnje. Pršte okupljanja i štrajkovi. Posebno je veliko nezadovoljstvo sa upravljanjem države. Vladajući su uvjereni da svojim isporukama zaslužuju pažnju i čestitke.
   Pored starih propusta, korupcije, kriminala, svakodnevno imamo društvene anomalije. Himalaja ima ubojiti vrh K2. Mi imamo ubojiti K3, ako se nešto drastično ne promijeni ubiće nas kriminal, korupcija i kokain. Slaba nam je utjeha. Čuo sam se sa šogorom iz Aachena, funkcionerom u EU. Kaže mi, nemaš brige, pozicija očekivanog mjesta u Brisela više nema. Može doći samo za nekog transportnog radnika ili skladištara.  
     Zadnje dvije afere biće kobne. Pogodovanje oko zapošljavanja i uhljebljivanja te premlaćivanja na Platku. O zapošljavanju je sve rečeno, dno dna. 
Kap koja je prelila, kako se brani nokaut nogom. Dakle, osoba udarena šakom u glavu pada u nesvijesti na tlo i onda u bijesu svojom glavom ozljedi nogu balavca MMA borca. Tako bi nekako se moglo shvatiti policijsko viđenje događaja. Sve u stilu slogana. Sigurnost i povjerenje. I unatoć svekolikom javnom zgražanju, mišljenju bivših tužilaca, odvjetnika, vrh policije NM i DB vjeruje u banalni prekršaj a ne u pokušaj ubistva i teških ozljeda.
   Taj događaj me vraća u mladost. I usporedbu one države sa ovom. Trenirao sam karate kod dr. M. Mlinarića. Budokai škola koju je vodio dr Emin Topić umro prije para dana u 86 godini. Škola je pokrivala SLO, CRO, Banja Luku /poznati borac Tadić/ i dijelom u Crnoj Gori. U ostalom dijelu YU karate su vodile braća Jorge. Spominjem karate iz razloga da sam samo prvi bijeli pojas platio a sve druge sam osvojio borbom. Za razliku od nekih poznatih Mladenović /crni pojas 8 dan/ Cerovečki /4 dan/ koji su plaćenjem polagali za pojaseve. Uzgred kod Cerovečkog je CRO Cop počeo trenirati karate došavši iz Vinkovaca. 
 Kad sam došao do narančastog /Medulin 1972/ Marjan mi je priopćio da sam na SUP-u prijavljen kao nosioc hladnog oružja. To je značilo otežavajući element u društvenom ponašanju. Makar bio izazvan slijedila je teža kazna. Slučaj Platak. Policija brani nasilnika da je bio izazvan verbalno pa je morao zakucati HGS -ovca nogom u glavu kad je bio na tlu i u nesvijesti.
Da li bi bilo Gromoglasne šutnje da su odgovorni doživljeni takvo premlaćivanje.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 05 FEBRUARY 2023 17:46 )

 

Barun Münchhausen

     K vrapcu. Opet petak i svetak. Pripremio sam svog kangala za sutra. Ide u posjetu svojoj mami i sestrici. Vodi me sa sobom. On će imati obiteljsko druženje a ja ću probati malo trčati na 12 cross Globetki. Ima samo 3 mjeseca ali već ima mnogo naučenih vještina. Vozi se na sjedištu do mene, drži me na oku. Posebno pazi da ne potežem iz boce. Ima ugrađen genetski dreger. Tako mlad a već ne trpi uniforme. Poštar od sada jureći na biciklu baci poštu preko ograde. Posebno sam ga utrenirao da kad odraste može nositi čovjeka u zubima.    A sada taj petak. Jučer da uvjeri cijelu državu na poštenje, premijer je održao vanserijski monolog. Potpuno se pogubio. Ispalo da su svi protiv njega, Oporba, novinari, tv kuće, radijske postaje. Vidno je bio uznemiren jer su mu ispostavljali neke ne-teme. Primjetio sam da nije bilo režimskih piskarala. Shvatili su da je što miriše na korupciju bolje da ih nema. Na pitanja nije imao odgovor, čak ni u svojoj ađendi. Pa je pribjegao patogenim objašnjenjima. U argumentaciju je gurnuo priču u rangu baruna Münchhausena. Svi koji ga pitaju za uhljebljivanje putem svih njegovih ministara i nezaobilaznog portafona MM a u vezi svezi AP. 
    Napad na sebe opravdao da brane predsjednika Milanovića ??? i izmišljaju ne-teme. A onda ničim izazvan obrušio se na zapošljavanje gđe Maje Đerek. Nažalost poznata zviždačica koja je upozorila na kriminal njegovog ponavljača u odgovoru je obrisala pod sa premijerom. Na kraju je premijer svojim minhaunzevskim pričama izazvao neke oporbenjake da ga nazovu Plenki i Laki je postao nervozan, aluzija na srpsku crnohumorni komediju.
     U čemu je keč- česta verbalizacija premijera. Keč je, nije se samo sa iskaznicom HDZ-a zapošljavalo već sam i ja prošvercao poneko zapošljavanje u Hrvatskim šumama. To je već legendarna priča, za koju sam mogao dobiti Pulitzerovu nagradu.
   Jednu večer. Šefe, dobra večer. Večer. Ko će nam ujutro doći otključati revir. Ako sam dobre volje, a to sam često, prihvatim pogrešan poziv. Jedan broj od moja tri, ima sličan jednoj Šumariji. Dosta puta moram objašnjavati da ja ne mogu izdavati dozvole za ubiranje gljiva i ostalih šumskih dobrota. Nastavno na poziv kažem da ću ja ili netko drugi ujutro biti na rampi. Naime, pred šumski prosjek postavljene su rampe da lopovi ne ulaze u šumu i kradu. I tako sa zadovoljstvom ubrzo odem spavati i još brže zaboravim na zajebanciju. Ujutro u 7 i 5 minuta zvoni grešan mobitel. Šefe, mi smo tu. Kako se budim u 5 lako shvatim da sam zajebanciju prenio u novi dan. Smislim na brzinu laž da moj zamjenik dolazi za 10 minuta, da smo imali jutarnji dogovor. Dakle nastavio sam sa zajebancijom. Malčice mi je bilo neugodno ali neka paze koga zovu. Na večer opet isti lik zove. Shvatim da je netko odgovoran otključao rampu jer ovaj kaže: šefe zaključali smo rampu a ključ ostavili na onom mjestu. Kažem dobro. A sad slijedi najbolji dio realiti šoua. Šefe kako želite da hrastovinu ispilimo. U meni dosta znanja. Bio sam siguran da se radi o lopovskom poslu pa sam odlučio za primjerenu kaznu pored naših vrlih institucija. Kažem: sve u daske. Tip zapanjeno primjeti ali ima trupaca od 1 metra promjera. Oštrim glasom naredim sve u daske. Kakav cirkus je bio mogu samo zamisliti. Za one koji ne znaju pili se prvo od 12 cm za štokove, pa 7 cm recimo za stepenice pa još korisni dio za građevinu a zadnja mjera je 2,5 cm, dakle daske prije ostatka oblovine sa korom.
Ponekad sam i ja Münchhausen.
 

Vrijeme je za APs

      Optužuju druge da su putinovci a Putinovom pajdašu su isporučili jahtu, da slobodno otpluta. Iako je bila zaplijenjena. Netko je za aps.
U Japanu ako gradska rikša zakasni 5 minuta premijer se mjesec dana ispričava a ako mu željeznica u godini dana zakasni 10 minuta opet se mjesec dana ispričava dok ministar bez da nekog pita podnosi neopozivu ostavku. Sitničavi ljudi bi rekli, sitnica.
  Operativni ministar Butković javno kaže: ja preuzimam odgovornost. Preuzme odgovornost tako da smjeni neke uhljebe koji su dokazani stručnjaci jer sve što premijer odabere to su vrhunsko isporučeni i obrazovani kadrovi.
    Kruna tjedne zanimljivosti. Velika uzdanica premijera koji ju je branio do zadnje kapi krvi. Kronologija pak tvrdi da je branio zapravo AP.  Naše poznato institucionalnom okruženju zaključilo da nema apsa. Premijer kaže to je sve dobro i izvrsno isporučeno i da tu nema ničega. No ko za vraga stalno su nas kljukali kako nam je članstvo u EU odlična isporuka. Netko je bio za aps. Sve prijavio-AD /Telegram/. Ne našima nego u EU. Pa je tako EU tužilaštvo malo razgrnulo površinu naše gospodarsko-političke dogovorne ekonomije čitaj, kloake. Zbog banalnog natječaja ispalo, tjerali lisicu istjerali vuka. Sve marifetluke nabrajati poduži je esej. Ali uzdanica Gabi nije samo u jednom segmentu nego u još jednoj poznatijoj ulozi sa još jedno uzdanicom koja se našla u šakama tužilaštva. Profesionalni razgovor /transkript/ noćnjaka između Gabi i Jose, dali su na uvid javnosti. Neki nisu bili kooperativni pa kaže dama dami: mi ćemo s njima na lijepo a onda " kurvanjski " odigramo. Sutra kažemo sve AP. U drugoj damskoj konverzaciji "sve liši jebači". 
   Koji su, ne zna se. Bivši ministri dali iskaze. Štromar u iskazu tužiocima kaže da je izbjegavao Josu. Tko nosi balls? A mali Bane ponavljač/ imenuje Milanović/ kaže da je poslije sastanka psovao. Ako se što ima za reči, kažeš u oči a ne iza leđa. 
   Tko je taj tajnoviti AP. Vitez od slomljenog mača u najprimitivnijoj maniri pred kamerama, da na tisuće ljudi mogu biti AP. Baš je mudrica. Još imbecilnija izjava MM, glasnogovornika Vlade. Premijer je prezentirao saftni softver ali nije utjecao na odabir ?? U Saboru AP nazivaju patološkim lašcem. Nije se usprotivio toj isporuci. Grmoja je otkrio tajnu. AP je kiropraktičar Ante Pavlović. 
Da je Hrvatska ozbiljna zemlja pitalo bi se za "zdravlje" AP još kad je branio Kuševića. Ponovimo temu. Ja sam to pogledao i tu nema ničega. Gdje ima da premijer brani lupeža, pajdaša i još k tome ministra.
Preko tjedna mukotrpno rade u svoju korist a nedjeljom stanu pred oltar i preporučuju se Bogu za Raj.
   Kuna više nema pa se uputile na božji sud kod sv. Petra. Stoje u redu, 10, 50, 100 kuna. Pita Petar prvu novčanicu, koja si. 10. Znam tebe odlično, izvoli u raj. Sljedeća dođe 50, znam i tebe možeš i ti u raj. 100 samo prolazi kraj Petra. Hej. Kuda i koja si ti.  Ja sam 100. E tebe nisam vidio na misi. 

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 29 JANUARY 2023 05:56 )

 

Prazna puška za crnu listu

      Konferencija. Sve vas lijepo pozdravljam razdragano će premijer jer mu je stigao Dombrovskis iz EU. Slaba mu je bio podrška jer je savjetnik predsjednika Milanovića, Mačkić obrisao pod sa vladajućima s naslova bujanja cijena, javno na N1. Konferencija je Premijeru trebala vratiti vjeru da vlada situacijom. Novinar Krešić i kolega sa N1 preznojavali su ga toksičnim pitanjima na koje je papagajski ponavljao o Ukrajini i Putinu. Krešiću je bilo dosta te bedastoća pa je pitao da li mi imamo čime pomoći Ukrajini. Premijer nije htio reći čime. Samo je bahato rekao da imamo.? Opetovano optužio oporbu za destrukciju u Saboru o nepomoći Ukrajini.  
    Da nije bahat i opterećen svojim likom i djelom, samo sam ja pametan, mogli smo imati dogovor o pomoći. Tri prijedloga oporbe je ignorirao. Htio se napraviti važan pred EU. Isto kako je neovlaštena osoba, Grlić, preuzeo u ime svih nas da će pomoć biti realizirana.
Vratili su se na cijene. Premijer je odjednom postao pomirljiv i uveliko reterirao. Rekao da nema ništa od crnih lista da je to zabluda !?, biće samo bijele. Pa otkud sad to.
   Nema crnih lista jer je Dieter Crni /Swarz/ poslao ljubavno pismo premijeru. Ako zatvori Lidl i Kaufland bilo bi opet posla za Borgovce. Otpušteni radnici bili bi manji problem koliko bi štete bilo jer mnoge robe/domaće/ ne bi bile otkupljene. Rezultat, strmoglavio bi se BDP. Napomena. U ukupnom prihodu grupe Swarz, Hrvatska je tek 2%, tako da mu odluka neće teško pasti.  
   Premijer se pohvalio sa naplaćenim kaznama. Iživljavaju se na pojedincima i malim poduzetnicima. Tako je bilo kad je Ivek vodio Agrokorpu. Kažnjavali su sitne poduzetnike a inspektori su zaobilazili Konzum, da ne naje.. Kaznili su frizeraj čije usluge i cijene nisu bitne za inflaciju. Usluga koja nije životna potreba. Sramota. Nit se razumiju u ekonomiju ni znaju upravljati sa intervencionizmom. Ministar financija, isto se izblamirao spominjući A. Smith nevidljivu ruku. Ne samo da je to napad na zdrav razum nego su im se njihovi mozgovi posvađali. Za one koji ne razumiju kao da se spoje voda i ulje. 
   Premijer se hvalio da ECB banka dobro radi, podiže kamatu. Želi sad rashladili one strojeve koje sam spominjao davno, da štampaju € u podrumu ECB-a. 
Iz male škole o ekonomiji savjet, kamate će polučiti pad BDP-a. Tako da premijer može bahato najaviti agendu da je to jako dobro. Trenutno očitavam da će biti iduća godina prilično loša. Premijer još nije svjestan što je iza brda.
Ako zna, onda računa na bespovratna sredstva i zajmove iz EU/ obećao je rast od 6%./ Uspjeli su bespovratna sredstva povući 40%. Ako tako dobro snažno i jako nastave raditi propasti će 50%
 

Vincekovo 2023

    Zadnjih 30 godina sve je popularnije Vincekovo. Kod nas varaždinaca Vinko je utemeljen u dvorcu Krkancu 1696 g. Za tu špelanciju krivac je grof Baltazar Patačić koji je utemeljio društvo "Pajdašija od pinte", odnosno "Društvo vinskih doktora" koje je okupljalo vrlo uglednu i utjecajnu gospodu hrvatskog političkog i kulturnog života s kraja 17. stoljeća i početka 18. stoljeća. U dvorcu Krkancu, zahvaljujući Patačiću, Pajdašija se upisala u povijest sa novim razredom nauke- ispijanjem. Moja baka po ocu nikad ništa u životu dobrog popila to ispijanje nazivala lokanje i oblokavanje.    
  Pajdaši pinte bacili su rukavicu doktoratu Sorboni ?. Fešta je bila u rangu rimskih orgija uz nezaobilazne kajkavske popevke. Mojom intervencijom dodana je prigodna moderna.
    Na vinskom sveučilištu Vinski doktor mogao postati svatko ko popije 2,75 litre na dušak čistog vina ne ispod 12 % alkohola. A zašto baš 2,75. Neka ostane tajna. To znaju samo vinski doktori. Varaždinci kao pravi čuvari tradicije /ja sam domovine sin/ nastavili su sa promocijama vinskih doktora. Pa tako svake godine Varaždin dobiva nove doktore koji obrane svoju disertaciju sa zadovoljstvom, bez straha i patnje. Poslije imaju čast proslaviti da odteturaju pješice doma. Doktor se mora sam skinuti i obući piđamu, ne smije se tuširati zbog mogućih ozljeda.
       Kalendar je htio da se Vincek počinje slaviti u subotu. Prije nego sam krenuo na Zimsku ligu u Prelog, zasuzile su mi se oči. B. Feuz je zadnji puta vozio "štrajf". Ukupno se spustio 217 puta. Moja disciplina, slalom je goli k... Za bebice.
 Dvojica smo nastupili iz kluba po jakom sjevernjaku i veoma sitnom pršiću. Poslije trke zagrijavanje, kuhanim vinom. U nedjelju su otkazali Zimsku ligu na Ivanščici. Imam preko desetak poziva na Vincekovo ali neću ići. Ne da mi se gacati po blatu.
   Imati ćemo Vinceka doma. Kuhano vino uz irsku popevku, koja najavljuje proljeće.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 22 JANUARY 2023 06:50 )

 

Srboljublje

      Proteklih dva dana bilo je " Mediterana". Smijeha i suza do neba. Moj pajdaš sa Hitne preventivno mi je poslao doktoricu sa Apaurinima, za svaki slučaj i sa porukom da mi neće više dolaziti zbog mojih grčeva od smijeha. Kakjetakje. Kresnem apaurine i uživam. 
  Na predstavljanju ministara u ponedjeljak bilo je burno jer je ženski sastav zvučno šamarao premijera sa argumentima. Počela je gđa Radolović. Sve isto oko obnove, kritike sa poznatim činjenicama. A premijer umjesto opravdanja za 6 kuća i ministara, odgovarao da nisu glasali za Ukrajinu. Nastavila je gđa Krišto Vidović. Bilo je neugodno slušati rešetanje premijera. Medijator parade bio je Štromar koji se potpuno pogubio u zaštiti premijera pa je dijelio opomene a usput i krivo oslovljavao imenom gđu Mrak Taritaš. Koja je u svojoj diskusiji apostrofirala da ona ima susramlje zbog nikakve obnove jer je upozoravala da će se ovaj debakl dogoditi. 
     Neka pitanja nisu došla na red jer je premijer zbrisal sa predstavljanja ministra Bačića uz izgovor da ima pametnijeg posla.?? 
Utorak. Aktualno prijepodne. Ponestalo mi apaurina. Cijelu bočicu sam ispraznio. Valjao sam se od smijeha ali grčeva nije bilo. Peđa Grbin pitao je premijera da li je glup.! I tako sve u uobičajenom tonu. Ozbiljna pitanja a premijer je odgovarao da nisu glasali za Ukrajinu.
  Zaključak, Ukrajina je važnija od treće zimske godine na Banovini.
I onda najljigavija ljiga godine već sada iako je tek početak godine. Gđa Kata Peović pitala o Zakonu o pomorskom dobru. Odgovor je bio. Vita jela zelen bor evo brz odgovor. Da nije glasala za Ukrajinu. U obranu premijera  stala je alpinistica Majda Burić. Replicirala je gđi KP da je rusoljubna i srboljubna i pored svega još i tuče partnera. Nije rekla da li je premlaćeni Rus ili Srbin. U tom trenutku zastupnik Beljak od smijeha je pao sa stolice. Nitko od novinara nije to zapazio. Odmah je zatražio povredu poslovnika. I zakucao alpinisticu za njeno "srboljublje". Riječima. Pa ko to kaže, kada ste u trgovačkoj koaliciji sa Srbima. Ima prastara poslovica. Prije jezika uključi mozak. Možda poslovica griješi. Vremena i svijet se mijenjaju. Kućni odgoj ? 
    Na tragu srboljublja na večer je premijer je zamolio MB da se ispriča jer je to bilo u žaru alpinizma. Ispričala se Srbima, nije gđi KP. Što sve majka rodi.
Kako je popodne padala kiša, nisam mogao uredovati po dvorištu pa sam se prihvatio kulinarike. Dobili smo koline pa sam od svježih jetreca pokušao napraviti gulaš kakav je znala napraviti moja mama. Samo je jedna mama. Gulaš je bio za prste polizati. Dodaci pire, salata zelena i kis. Pozvao sam i Štefa. Sebi sam servirao u tanjurić koji sam sačuvao iz vremena djetinjstva. Štef je bio u svom elementu pa je rekao da će i on biti u kontekstu polit ponašanja naših političara. Individualnom i kolektivnom. I ispričao vic iz mladosti. Priča: u osnovnoj je imao učitelja Borića /ne Burića/ koji je tražio da napišu sastavak. "Samo je jedna mama." Na satu prozove Jelicu da pročita svoj. Jelica: kad sam bila bolesna, mama se brinula za mene, kuhala mi juhice, čajeve, mjerila temperaturu i bila zabrinuta. Završila je :samo je jedna mama. Onda Štef kaže. Dođem ja na red. Čitam: vraćam se iz škole doma. Bio sam gladan a mame nema. Tražim ju po kući i tako otvorim vrata od sobe. U krevetu je sa poštarom. Stojim na vratima a mama kaže: kaj bleneš idi nam donesi pive iz frižidera. Odem ja do frižidera otvorim ga i viknem: samo je jedna mama.  

Zadnja izmjena ( Srijeda, 18 JANUARY 2023 06:26 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 76

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas102
mod_vvisit_counterJucer236
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1190
mod_vvisit_counterSve1848594
Sponzori