Zwischenwertung Alpe Adria- Triathlon-Cup 2017:

      Na stranici Austrijskog triatlon saveza postavljen je trenutni poredak u AAT kupu. Ove godine i Hrvatska se pridružila AAT kupu, trkom u Rabu.  

 Poredak: www.triathlon-austria.at


 

Dva nastupa u dvije države-dva državna prvaka

      01.07. u mjestu Thechendorf, Kärnten, na jezeru Weissensee, održan je cross triatlon. Predsjednik kluba uzeo je prvo mjesto u kategoriji M 65, istovremeno je dobio naslov Meisterschaftentitel Cross Triathlon 2017 za KTRV cup.
   No vikend nije samo tako jednostavno završio. 02.07. u Stubici kod Matije Gubca član kluba Zvonimir Tumpić u  kategoriji M 70 u sprint triatlonu završio trku kao državni prvak.
 

Triglav Triatlon Bled 2017

       24.06. održan je festival triatlona, svih kategorija, sprint ETU kup za juniore. Za kraj svečanosti, za one malo hrabrije olimpijski triatlon. Bic staza, šest krugova, legendarni uspon u dužini samo 500 m i visinski razlike 300 m.
   To je bio 15 triatlon koji je održan na Bledu. Taman smo mi imali 2007 g. 15 trku u Rovinju. Sad bi generali poslije bitke rekli, da je bilo pameti, gdje bi nam bio kraj.
Možda će sad nekome biti jasnije zašto smo mali i ostajemo mali.
    Dan stvoren za triatlon, sunčano, voda 25 stupnjeva, na okretištima 350 m od obale 23 stupnjeva. Trebalo je odijelo za rashlađivanje. Takvi uvjeti su bili sve do starta olimpika.
Umjesto starta trke startalo je nebo, otvorilo se i lijevala je kiša da se je jezero diglo za 5 centimetara. Start je pomaknut na 14 sati. Plivanje mi je bilo za -0, a bic sam jedva ispunio limit. Kiša pada a padaju i takmičari, asfalt na nekim mjestima gladak ko staklo, pa sad vozi. Imao sam sreću da i ja nisam plivao po asfaltu, dva pada baš ispred mene. Oprez je majka mudrosti, pa sam bio oprezan i na trčanju. U kategoriji drugi. Na kraju druženje, posebno ugodno sa mojim klupskim kolegom i prezimenjakom Pichler Christianom i njegovom obitelji. Prema domu sam pokupio krafne u Trojanama. 
   No, nije bilo to jedino postolje za mene, bio sam proglašen kao prvi u kategoriji 60-70 g. na liga "godišnja doba na Čevo" kod Lacija. Ova trka je startala u 21 i 30 sati.   
 

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 06 JULY 2017 16:30 )

 

10. AAT kup u Pörtschach

         10. Festival triatlona Wörthersee 2575 u Pörtschach počeo je u petak 09.05 sa aquatlonom malih klinaca do elita. Nastupilo preko 450 takmičara, jedan od njih i olimpijac iz Atene 2004 g. Norbert Domnik rođen 1964 g.
   To je bio početak proslave i obilježavanja 20 godišnjice osnivanja  HSV Triathlon Kärnten. 
Glavna fešta u subotu, počela je glavnom trkom, sprintom, poslije sprinta išao je supersprint i na kraju triatlon za svakog.  Vrijeme. Sunčano. Temperatura vode idealna, 18 stupnjeva. Nas desetero je plivalo bez neoprena. Moj prijatelj Jan bio je iznenađen, pa sam mu morao objasniti da: I was born in the River Drava. Odgovor je bio, smijeh, yes, ice water. 
  Sprint je bio u četiri starta, trka za dva kupa. Za AATC i KTRV kup. Uz to trka je bila za prvenstvo Koruške svih kategorija i Austrijsko prvenstvo za juniore. Apsolutni pobjednici, Kostl kod muških i Moitzi kod žena, oboje članovi HSV-a. Olimpijac Norbet apsolutni drugi.
  Ja sam od šestoro u svojoj kategoriji M65, zauzeo treće mjesto u AATC, a u KTRV kupu drugo mjesto. Nastupilo 254 takmičara, domaćih najviše, pa talijana, nijemaca, nijedan englez ali je bilo engleskinja, slovenaca, rumunja, čeha, slovaka, i mađara. 
Jedan kanađanin, Jan Jagodzinski i jedan hrvat, dva ljuta konkurenta ali dva velika prijatelja.
   Nedjelja je bila rezervirana za Austrijsko prvenstvo u supersrintu i u mix ekipama.
Dodatak dana je bio, trke, obično trčanje i nordig.
 U tri dana nastupilo blizu 1300 takmičara. 
 

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 25 JUNE 2017 05:17 )

 

10. AATriatlon kup i 9. Triatlon zajedno na Rabu

     Prvi puta u Hrvatskoj se održao triatlon pod pokroviteljstvom  Alpe Adria kupa. Utrka je bila u Rabu, organizirana od TK Rab pod spretnom organizacijskom rukom Šimičić Nenada i njegove ekipe. 10. organizacija 2017 AATC stigla je u Hrvatsku putem prijenosnice aplikacije sa TK Varaždina na provedbu TK Rabu. Zahtjevni dio u organizaciji utrke je realizirao TK Rab. 
     Utrka je provođena, tako da je zadovoljila rigorozna pravila AAT kupa. Od najmlađih kategorija od 2008 g. mini aquatlon, super sprinta do sprinta od 18 do +80 godina. To je bio pravi festival triatlona u malom, dok će na veliko biti 10.06 u Pörtschach, a trajaće tri dana u organizaciji mojeg drugog kluba HSV Triathlon Kärnten. Najveće triatlonsko druženje u AAT kupu, preko 1300 takmičara. 
     Završetkom 9. izdanja triatlonskog međunarodnog druženja na Rabu, stigle su pozitivne ocjene i zahvala za odličnu organizaciju utrke iz ureda AATC od organizacijskog direktora  Hannes Bürger. 
Takmičari su imali pored dobrih pripremnih uvjeta i dobre uvjete na radnom mjestu. Sunčano. More je bilo toplo, za mene čak i pretoplo. Za sprint u 15 i 30 bilo je 25 stupnjeva. Bic staza je bila na nadmorskoj visini od pola metra, kao i trkački dio. To je bila jedna staza za dvije discipline. Takmičari najbrojniji, jasno domaći. Od stranih najviše Slovenaca, dosta Talijana, pa Austrijanaca. Našlo se i Nijemaca i Amerikanaca. Rezultati rutinski obrađeni od Grabarsporta.
     Moj rezultat, dobar, vratio sam dug obilno /skoro 11 minuta/ kolegi Carelli /ITA/ za poraz u Veneciji. Da mi na trčanju nisu smetala rebra po rezultatu bih ušao u kategoriju M55. Minuta me djelila od tih mladića. Tri trke, tri postolja sa slomljenim rebrima i još na bolovanju. Liječnici odredili 3 mjesecamirovanja. Valjda su mislili na 3 medalje.  
     Na stranici HSV-a objava: Beim Sprint-Triathlon war auch ein HSV-Athlet erfolgreich am Start:                                                                                                                                   
1. M-65: Teodor PICHLER – congrats!
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 12 JUNE 2017 15:23 )

 

6.Gösselsdorfer Duathlon

       Prekrasan dan 06.05. za razliku od naše prekrasne političke kaljuže. 
Fric je takvo stanje u svoje vrijeme prozvao balkanskom krčmom. Frica nema, nema balkanske krčme, kad se gasi svjetlo i onda nastane situacija, tko će kome. Sada je sve javno, bjelodano, i to pred kamerama. David Hume je to uokvirio u filozofiju principa. A komentator Goran Vojković je te principe pretvorio u sljedeći citat: više je poštenja i karaktera u zatvoru nego u Saboru.
   Ali uvijek ima svjetlost na kraju tunela /osim ako se jednom farba a šest puta fakturira/ pa ima izlaz. lzlaz je pobjeći, čak i od samog sebe.
Eto mene u Gösselsdorfu. Na najljepšem austrijskom duatlonu, brdskom. Proljeće je tu u začetku, jabuke i kruške tek trebaju procvjetati.
   Ponova sam se rodio, okruženje prijateljsko, sportsko. Poslije skoro godinu dana sretnem i mog sportskog prijatelja i konkurenta u M65. Prof. dr. psihologije Jan Jagodzinski, 1948, završenih 37 ironman trka. Srdačan pozdrav i razmjena kurtoazije, posebno se interesimo o zdravlju. I njega muče određeni problemi.
   Ove godine ima nas u pola od mogućih 200 duatlonaca, jer austrijanci imaju isti dan značajnu trku u multisportu. Trojica smo u kategoriji. 
Završio sam utrku, bilo je naporno, rebra su najviše sudjelovala u utrci. Brdsko trčanje očajno a na bic stazi, izdajnički vjetar puhao u prsa. Rezultat je lošiji za 6 minuta u odnosu na 2016 g. 
Pjesnički da se izrazim, razočaran sam izvedbom a zadovoljan uspjehom. Jan je imao blisku percepciju, bio je treći. No nismo bili zadnji. Obojica nam mogu biti sinovi, jedan odustao a drugi je zaradio 2 žuta kartona, draft je bio zabranjen.     
  Zadovoljan 2 mjestom, posebno start paketom i dodatnim na proglašenju.
 

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 12 JUNE 2017 15:25 )

 

Proglašena pobjeda

        Prime ministar proglasio pobjedu. Čega ? Grandiozna, Pobjeda je u glasanju bila 75:75. Bez generala Glasnovića-Hrvat. 
Danas je bio urnebesni cirkus bez muzike u Saboru. Stanke za stranke. Tko koga smjenjuje. Stanka, pa stanka na stanku. Smenjuje jedni druge, ministra, sami sebe. Pa opet red stanke. Onda stranke u stanke. 
Dakle pobjeda. A sa kim je to pobijedio. Ne sa Sauchom, bivši SDP-ovac, koji ja glasao za HDZ ili za svoj mandat. Pa to je jedini posao koji zna raditi. Pobijedio je sa Kajtazijem /Rom sa Kosova/ i Pupovcem-Srbin. Stoga generalu Glasnoviću moj naklon do poda. Kad je trebao glasati, izašao je iz dvorane. Reče, neće biti nečija rezervna budala. 
  Još jednom, svaka čast Glasnoviću. 
Mala digresija, jučer je govorio i Pupovac. Kazao je da Sabor postaje Agrokor.????? Poslije te diskusije otišao je na razgovor u Vladu?????? Na što to upućuje.
  Eto to je politička demokratska pobjeda. Puna usta patetične demagogije. I još koječega. Po čemu je poznat  HDZ.
Kakva je demokracija u parlamentu gdje pored domicila ima i manjina.
  Država je Njemačka. U jednoj od 16 država, Schleswig-Holstein, parlament ima 69 članova. U jednom sazivu dogodilo se da je bilo 34 crnih i 34 crvenih i jedan Danac.
Svaki puta kad je bilo na glasanju problematika od državne važnosti, gospodin Danac je izlazio iz dvorane.
  Kada ćemo mi biti Danci /Danajci/.?  
Žao mi je ali moj je dojam, kad se mudrijaši, država elegatno uzima zadnja mjesta u svemu u EU. Rumunjska nas je pretekla, to je stara vijest. Po najvažnijim pokazateljima. A jedan se odnosi na BDP po glavi stanovnika.
 Ej, jedna Rumunjska. Sjećam se vremena Nicolae Ceauşescu, kakva je to država bila. U državnim stanovima je bila zimi propisana najviše temperatura od 14 stupnjeva. Imali smo i mi u to doba, posrtaja, nije bilo kave, praška za pranje, benzina ali smo se barem grijali.
   No nije samo Rumunjska, države i poludržave iz okruženja, koje nisu u EU nas prelaze ko potočić. Srbija, Srpska državica, Albanija. U smislu stranog investiranja. 
A Slovenija, 27 novih hidroelektrana, sve iz EU Fondova. 
  Znam da ovo što ću napisati da radim u korist vlastite štete, želja mi je da ova Vlada ostane. Da se uvjeri sama od sebe da će odvesti državu u propast.
Za kraj bio sam malo neozbiljan i neiskren.
  Slovenija nije izgradila 27 hidroelektrana, samo 7. Mi, nikada nećemo imati novih 7, barem još 50 godina.
Ako HDZ ostane voditi državu imati ćemo ih, nikad.  

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 04 Svibanj 2017 18:03 )

 

Moral, etičnost, lojalnost, čiste ruke

      Prime ministar jučer u Saboru branio je svog ministra od smjene, riječima iz naslova. I to javnost mora znati, reče. Doktor znanosti. Moram priznati nije bio ni malo anemičan. Ali.
Ne, skoro me impresirao, pa bih ga i ja zaposlio kako ga je Gazda zaposlio. Samo, Gazda nije zaposlio ministra, već mnoge od kojih je imao koristi. Pa i direktora Hrvatske poštanske banke. Banka od osnivanja, uvijek na dispoziciji povlaštenima. Služila je lupežima kao bankomat. Da, bankomat bez da se transakcije terete. 
  Teret se isporučivao poreznim obveznicima. Treba pogađati koja je banka bila najizloženija sa mjenicama Frankensteina. Pa državna, zato služe državne banke za državne tajkune.
Priča o najboljem financ ministru od postanka države, tako ga hvale njegovi. 
   Čudan ministar, stručnjak koji radi u firmi a ne zna da u firmi u kojoj radi, juri u bankrot. Još je na pitanje novinara kakvo je stanje u Frankensteina. Govori, da nema nikakve brige, Siječanj 2017. F. plaća svoje obveze, i nema poreznih dugova. Što je to, štiti Gazdu.
Sve je pokvario guverner, koji je nedavno izjavio da su svi sve znali od 2012. Mnogi smo vidjeli kako je expert financ ministar ćorav, kod zdravih očiju.
  Možda i nije, nego nije stručnjak ili......  
Kao šef nadzornog odbora u Hrvatskoj poštanskoj banci, uzima povlašteni kredit od 1,25 milijuna kuna uz povlaštenu kamatu. 
  Za neke u Saboru je to enigma, zašto uzimati kredit, ako je već imao 0,6 milijuna štednje u banci. 
Za mene enigme nema.    

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 04 Svibanj 2017 13:32 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 38

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas57
mod_vvisit_counterJucer171
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2606
mod_vvisit_counterSve1552934
Sponzori