Povrat u Jugoslaviju

      Imam u glavi nekoliko skica primjerenih za naša događanja. Nažalost kotač me vremena svaki dan pregazi. Meni je radni dan počeo u 5 sati i završio sam sada u 17. Ali pratim sve naše konferencije.
Stoga se mora odmah, odlučno, snažno i jako intervenirati zbog lupetanja poštovanog šefa stožera za COVID 19 i potres. Ima doktorat iz nacionalne sigurnosti pa je smetnuo s uma da smo u kapitalizmu a ne u Jugoslaviji. U Jugi je poslije rata Broz rekao legendarnu rečenicu.
   Šta će, bogati, seljaku traktor jer će postaće kulak. Znano je iz političke ekonomije socijalizma da bogat seljak je uvijek reakcionaran i van kontrole. Međutim ekonomija se preklapa sa kapitalizmom u smislu dohodak ili profit.
    Tako da moram poštovanog doktora Božinovića ponovo upozoriti da smo u kapitalizmu a ne da daje katastrofalne izjave u stilu: Ima nekih trgovina koji daju nebitne reklame kao prodaja televizora. Neću to elaborirati naučno kroz ekonomiju jer je gore sve rečeno.
Imam pitanje za njega, od kuda on dobiva plaću.
   A što se tiče mudre i pametne izjave prepoštovanog premijera da će ova kriza biti gora od 2008, Koju ću posebno elaborirati, jer ju je HDZ finalizirao i zabetonirao do sada.
Evo mu moj komentar, ova kriza kod nas i u svijetu biće ravna krizi 1929-33, ako ne i gora.    
  A pravi su cirkus napravili sa maskama, treba, pa ne treba za zdrave. Kako je jednom rekao Sanader, neznaju bi li piškili ili kakili. Jebale vas maske. Koristi vam sam plinska maska, jer virus možete dobiti preko očiju.   

Zadnja izmjena ( Utorak, 24 MARCH 2020 17:41 )

 

Nesposobni

     Gledam u Saboru, prepoštovanog kako se pravi važan sa svojim programom za pomoć privrednicima. Rekao je da smo u ratu a izbjegao dva puta vojnu obvezu u dvije države. Jedni pričaju o ratu a drugi ratuju. Sada trebamo menađere i državnike koji znaju u kriznim trenucima donositi odlučne odluke a ne dispečere i prepisivače. 
Pozdravljam njegove riječi: moramo biti solidarni ako nećemo biti solidarni da ćemo propasti. A kako prepoštovani gleda na solidarnost, da njemu i njegovima ostanu plaće a  privrednicima će omogućiti da uzmu kredite/ jasno uz kamatu/ da plaćaju svoje obveze u doba kad neće moći raditi. Pa kad dođe dan za naplatu kredita neka se privrednici snalaze. Za to su izmislili 10 točaka kako se zadužiti. 
Ma nemojte me zajebavat. Izvolite vi mudrijaši iz Vlade u 10 točaka izdvojite sve svoje plaće u Fond za spašavanje privrede / sve ozbiljne zemlje EU imaju takav fond/. A za svoje životne potrebe uzmite kredite, pa kad prođe COVID 19, možete se opet prijaviti na državnu sisu.
   Do sada ste punili uši kako mi super stojima pa izvolite poduzete mjere da se ne puni Zavod za nezaposlene, navala na njega kao da se dijeli zlato. Ne prolongirati obveze, nego otpisati ako se ne radi. Oslobodite nas poreza na dobit, PDV-a, parafiskalnih nameta /Hrvatska Gospodarska Komora- koju usput vodi doktor nauka, član HDZ-a a do doktorata je došao preko čudnih školica, pa se ubacio u politiku, nabacio funkcije i onda ponovo u školicu do doktorata. Ha,ha doktor a živi od prisilnog nameta, od državnog terora/
Ukinuti članarinu pa neka zasluže svoju ogromnu plaću, za članarinu ništa ne dobivamo. Neka mu plaća članarinu Bago, kojeg vuče po svjetskim eventima za naše pare a koji se hvali da radi najbolji tramvaj na svijetu. Prodao nije ni jednog. Pardon prodao je 6 komada Latviji. Zato naša vojska stoji na njihovoj granici prema Rusiji. Inače je Bago poznat iz afere "Trio" kad ga je Granić obrađivao na Mirogiju sa poznatom formulom dijeljenja provizije a snimale su ih tajne službe. 
Model je bio ovakav> govori Granić: njemu pola, tebi pola i meni pola.  
Kao što sam već napisao ponavlja se obrazac krize 2008. Nesposobnost i neznanje. Glavni krivac, bivši ministar Šuker drži govor kako riješiti krizu. Vrhunac cinizma. Dokle. Dakle HDZ uništava zemlju od 1990 g.-pretvorbe, uništio strojogradnju, prodao banke strancima, uništio selo, prodao INU, uništio zemlju klijentilizmom i korupcijom /postupci na sudu/, propustili reagirati na krizu 2007-08. A sad nastavljaju. 
 Godinama upozoravam da nemamo supstituciju za uvoz. Vlada je ta koja nije poduzetnik ali mora stvoriti uvjete. A toga nema. Ismijavao sam naš turizam, koji se događa sam od sebe. Davno sam opisao kako je Grčka propala baš zbog favoriziranja turizma. Kad u nacionalnoj ekonomiji turizam zauzme u BDP-u 20% to je znak za uzbunu. Znak da je u ostalim sektorima nešto trulo. 
Sad bi trebao likovati jer sam bio pravu.
Bandić  im je dao putokaz, rekao je da treba smanjiti plaće u Holdingu i uzeti onima koji imaju i dati onima koji nemaju.
Kao uvijek imam generalno rješenje, malecko da pomognem vladajućima, kad se hvale da su Veliki dečki, pričom da smo u ratnom stanju. Kad je tako neka pronađu makar u najlošijem uđbeniku Ekonomske politike, na zadnjim stranicama, rješenje. Ovaj puta ne mogu zbrisati u minkesku bojnu.
Povećati poreze ili povećati deficit ili da banke daju kredite bez kamata. Ostalo će samo od sebe doći.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 19 MARCH 2020 06:17 )

 

Pobjeda Maske

      Sokrat je rekao da je demokracija sranje, odlučno i snažno zaključio je da lopovi i prevaranti žele vlast a tu mogućnost im daje demokracija.      
JEDAN ČLAN JEDAN GLAS, PA SPALA MASKA. Sokrat nije imao masku pa mu je Ksantipa bacila ručak u lice. 
Jupi, pobijedili smo, iako nas ima konačno sada točno 210 384 a glasalo 73 466 ???  A mogli su glasati i oni koji ne plaćaju članarinu.
Kako ja vidim pobjedu. Pobijedilo je i toliko njih vlada Hrvatskom a to je oko 50 000 članova. To je stvarna numerička činjenica.
  A što nam govori maska. Ono što se ptičice na grani cvrkutale a oporba u partiji javno obznanila. Kad su počeli skupljati potpise rekli su da se ljudi boje dati potpisa jer rade u gradskoj upravi u agencijama u javnim poduzećima u županijama u Vladi i Saboru..... 
Dakle svi su na državnoj sisi. Stoga je bilo iluzorno da može pobijediti oporba ako im je agenda biti protiv korupcije i klijentilizma. Oni su tražili čiste račune a to je potpisana politička smrt.
Nema tu teorija zavjera niti izvedbene matematičke jednadžbe već gola činjenica. Dva dana poslije izbora smijenjena su dvojica glavnih bunđija, sa svojih funkcija u Saboru. Potpredsjednik Sabora i šef odbora za vanjske poslove. Cipela.
Obrazloženje je, da ne prate politiku partije. Nekad se to govorilo nisu na liniji. Pitanje je koja je to politika.?  Vrhunsko elitna K&K.??
   Maska priča i dalje. Trenutno je obnovljen proces FIMI Medija. Ćaća i partija na sudu. Partija za 2 milijuna kuna i 300 000 €. To je iz prošlosti. Zanimljivo, banalan proces traje 10 godina.
  Zanimljivo ima i u sadašnjosti. Kako to da je blagajna partije puna ko brod ako ima toliko članova koji su izašli na izbore i još k tome ne plaća se članarina.
  Maska dalje ne priča. Kad će država stati na zdrave noge.
2007-8g. isti su pravili bedaka od krize. U toj krizi smo još i sada a nova je na vratima.
Sljedećih 15 dana doznati ćemo, na čemu smo. 
Prekrasno i nejasno da bi bila istina. Jinx.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 18 MARCH 2020 05:54 )

 

HDZ izbori

     Sučeljavanje. 14.03. RTL, 19 sati. Ima nas mnogo, točno 211834 članova.
Plenković, odmah samohvala, ja pa ja, država nikad bolje ne stoji, gospodarski i izvrsnim međunarodnim ugledom.
Moja primjedba, slatko sam se nasmijao. Predsjedava Europom, toliko nas tim svojim položajem maltretirao. A sultan Turske otišao na pregovore o izbjeglicama u Brisel bez da je došao u Zagreb i pitao Plenkovića za savjet. Čak nije ni pozvan u Brisel. Sramota, a predsjedamo EU. Pik zibner.
  Na samohvalu je Kovač odgovorio argumentirano. Gospodarstvo nazaduje a dotukao je Plenkovića podacima od kad je on premijer kupovna moć drastično pada, pa su samo Bugari lošiji od nas.
 Plenković se raspao, bio je crven ko paprika horgoš. Kovač je dominirao. Ne zato što je dobar govornik već zbog hrpe argumenata.
P. se potpuno pogubio pa se je počeo hvaliti antikorupcijom. Zaboravio je, da je prije par mjeseci gledao papire Faljen Isusa i javno rekao da je sve u redu a sad mu pajdaša razvlači USKOK. Pola Vlade je otišlo zbog korupcije. A prijava Borg odbačena jer je državni tužitelj dvostruki mason.?!?! 
Kovač ga je neugodno iznenadio podatkom, pisao je traktate i hvalio  Marxa i Edvarda Kardelja ??? u ratnim godinama. Marksist u HDZ-u. !!!
Onda je premijer rekao da su to sve laži, da svi lažu a posebno Milanović koji laže od 2106. Pa zašto ga nije tužio. Kovač se samo smiljuljio i dobacio gosn Plenković vi ste nervozni, jako ste nervozni i pokazivao uradak.
   Plenković je bio povlašten, imao više 10 minuta za svoje lupetanje, nekorektno od voditeljice, slatkice, kako ju je jednom prigodom nazvao premijer. ????
Završna riječ, na pitanje Kovača, konkretnog odgovora od Plenković nije bilo. Otišao u difamaciju jer kaže da nema dosta vremena, na raspolaganju je bila jedna minuta a Kovač je beloventno dobacio, dajte mu 5 minuta.
A P. je iznevirano dreknuo, dajte ga zaustavite /Kovača/.
Kovač mrtav hladan pokazao duhovitost, normalnom intonacijom rekao, pa nisam ja Grmoja da me se može zaustaviti, Slučaj iz Sabora kad je Plenković zasukao rukave i krenuo se obračunati šakački sa Grmojom.
   Kovač je dominirao u svakom pogledu, posebno mirnoćom razgovora i ostavio dojam kao da je na popodnevnoj sijesti.  

Nedaobogvećeg zla

     Često sam tu uzrečicu koristio kod gospodarstvenih tema. Nažalost obistinila se kod COVID 19. Nemamo samodostatno gospodarstvo i kao što je poznato 50% roba uvozimo. Situacija je kao u ratu. Ozbiljnost i odgovornost i puno sreće.
Sreće smo imali i previše a treba reći da su se naši odgovorni dobro posložili. Uz neke prijedloge da nismo baš reagirali na razini kao Kina u drugoj fazi. Sve zaražene na jednom mjestu /Istra/ partipicirajući u osoblju i materijalno iz ostalih dijelova Hrvatske. I stroge kazne za, kao naš varaždinec, šoping ili ako je određena izolacija da ne mogu hodati okolo, pa sad imamo i bolnicu, vrtić i vojsku u izolaciji. Nitko ne nadzire te koji moraju biti u izolaciji. Treba javni spisak a ne se pravdati sa sranjem od GDRP-a. Važnije je da imamo zdravo stanovništvo a time i gospodarstvo, od zaštite nečijeg indetiteta.
    Općenito, najgori virus na Zemlji je čovjek. Sada, neka nam bude Bog od pomoći.
Ovih dana sam se naslušao more gluposti o virusima i bolestima.
  Kao, kad dođe toplo vrijeme da će virus nestati. Neće jer ga ima i u Australiji, Brazilu i ostalim državama gdje sada vladaju paklene vrućine.  Zašto se zimi širi najviše prehlada, gripa i viroza. Razlog je prozaičan, imamo centralno grijanje, nije kao nekad otvoreno ložište ili željezne peći. Zagrijane prostorije i suhi zrak. 
Evolucijska zakonitost, ostavila nam je u amanet, da nam sluznica mora biti vlažna. Suha sluznica puca i ulaze nam bakterije i virusi u organizam. Činjenica je da mi živimo zajedno sa jednima i drugima. Npr. u ustima imamo oko 600 bakterija. Virusa kako tko. Najvažnije je da kod vlažne sluznice, virus je izoliran ili čak ubijen.
   Sluznica je prva linija obrane sa mukocilijarom i stanicama koju zovu prirodni ubojice. Kad se probije prva linija onda je sve na obranama u organizmu. 
Najčešće se tada neprijatelj hrani i uživa u organizmu, pa je tada potreban lijek, ako ga ima.   
  Kao što sam napisao prije, virusi su kolonizirali svemir, oni su nam majka. Koja mati ubija svoje dijete. Sami smo si krivi za naše bolesti. Budući su virusi čudo prirode, daju život, evoluiraju, mijenjaju sebe i okolinu, potiču raznolikost i uzimaju život. Čovjek je tu remetilački faktor, jer ide protiv prirodnih zakona. Da nas nema na Zemlji, u par godina bi se obnovila i prodisala punim plućima.
Jednog prekrasnog jutra, bilo kišnog ili sunčanog, Zemlja bi se probudila u Raju.
 

Zimski triatlon

     Umjesto da me nose anđeli po Villacher Alpen Areni 07.03 uz pjesmu Have a Nice day Bon Jovi i na proglašenju uz AC/DC Thunderstruk pa da se vratim 08.03 ujutro kući pjevajući sa dvije medalje, možda tri. 
22.02 trebalo je biti Austrijsko prvenstvo u Zeltwegu, pa otkazano. Nije bilo snijega.
Stoga se moj klub prijavio da pored prvenstva Koruške organizira Austrijsko i Slovensko državno. Villacher Arena je sjeverna strana pa ima snijega. Kome je zimski triatlon premali izazov može se okušati na tri skakaonice.
Sanak, jer sam ostao doma, bio sam odgovoran i ne bi mogao nikad više pred oči mojih kolega da sam im donio COVID 19.
  A razlog, zbog derišta, tatek poznati iz poznate partije. Profesionalnom šoferu se ne može zamjeriti, mora služiti novac u znoju lica svog ali balavac ode u šoping u Milano. Iako su ga upozorili, odgovorio je kaj meni neko more. To je način življenja poznate partije. Tatek je imao posla se Fimi media.
Donose se zakoni za kojekakve ..zdarije ali bi mogli imati zakonsku kaznenu odgovornost o društvenom ponašanju.
  Ne raznositi i širiti bolest. Ako je kazneno širiti spolne bolesti, treba dopuna zakona da se plati sva šteta prouzročena šoping kretenskim ponašanjem.
Nema medalja, nema bodova ni za mene ni za klub a toliko sam pilio po Ivanščici.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 15 MARCH 2020 02:44 )

 

Analiziraj ono

     You, you, you, you, you is very good. Kaže Robert De Niro mafijaš, upirući prst u lice psihijatru Billy Crystalu. De Niro vrhunski glumac. Pitanje analitičarima. Može li politika u glumu ili gluma u politiku ?
U Holywoodu vrijedi pravilo. Dobar glumac je onaj kojemu legne svaka uloga i glumica.
Naši glumci mi nisu jasni. Sad će trošiti sredstva i vrijeme na nešto što se već danima prije znalo. Mogao sam im prodati elaborat: kako pobijediti.
Vrlo jednostavno, da su dali cipelu prepoštovanom premijeru i honorarno zaposlenom predsjedniku partije. Digresija. U kojoj je završilo 64 % komunista a 15,4% u SDP-u kojeg optužuju da je komunjarska partija. Osim toga u SDP-u su većina koji su rođeni poslije 80-tih godina. Pored toga HDZ je imao sekretara Općinskog komiteta SKH-a koji je doživio preobraćenje i postao predsjednik Sabora, dalje neću. 
  Gornji podaci su objavljeni radovi od jednog analitičkog /pazi, opet analitika/ ogranka poznate obavještajne službe, te European values study gruop 2004g Bruxulles i znastvenici, profesori Baskin i Pickering sa sveučilišta Albany NY 2008g. 
Dakle cipela jednom a prof. Škoro za predsjednika partije i mi bi imali prigodu da budemo najbogatija država na svijetu sa plaćama od 8000 €. I to smo sad izgubili za sve vijekove.
  Analitičar. Vitez od oštre sablje. Kaže. Glasači su krivi. Nije vic, nego je to vitez rekao na N1. 
Posljedice izbora, javio se kanibalizam a sa broda koji tone počela je bježanija.
  Ničim izazvanim ministar gospodarstva, grobar strojogradnje, za krivca na izborima označio vlasnika žetončića. Znači tako. Počelo je distanciranje. Kasnooooo.
A vlasnik mu poručio da on počisti pred svojim pragom u Varaždinu i Čakovcu. U Čakovcu je stvarno napravio zbrku, ali u Varaždinu je druga priča. Vlada umjesto da plati svoje dugove, ima tri pravomoćne izgubljene sudske presude. Od 3 ovih dana ide prva ovrha od 11 milijuna kn za javno privatno partnerstvo.
   Što reče prepoštovani, izborni gubitak je slojevit. Točno, slojevit da se je svima zacrnilo od oblaka crnih labudova.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 02 MARCH 2020 17:32 )

 

Analitika

     Skupili se gubitnici u 18 sati da pronađu crnog labuda.  
Na pitanje, ocu crnog labuda, zašto im se opet dogodio crni labud. Novinari su dobili začuđujući odgovor. Kaže nema više crnog labuda da se on može samo jednom dogoditi. /Sad je neka jednažba bez poznatih nepoznanica. Što može ljudski um sve nesuvislo anaelitizirati./
 Ma nemoj, ovo im je već 4 crni labud. Prvi im je bio sa šefom Like, pa EU izbori, pa prvi izbori i sad drugi krug. Ekipa sad ima cijelo jato crnih labuda, pa ih mogu izvoziti na kraljevske europske trpeze. Malo poprave negativnu izvoznu bilancu.
Primjećeno da je šogor odjednom postao pitom. Nema više dernjave i pljuvanja po šuretu. Više ne traži da prokaže poslovne partnere. Optužio ga da nešto mulja. A šurjak ga nazvao tajnim agentom 808. 
   Bio je analitičan i bubnuo da su izgubili jer su skrenuli previše desno. 
Iz kafane ja izlazim, lazim, lazim   
  Lijevo desno nigdje moga stana, joj ulice i ti si pijana.  

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 02 MARCH 2020 17:32 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 55

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas52
mod_vvisit_counterJucer280
mod_vvisit_counterOvaj mjesec52
mod_vvisit_counterSve1658736
Sponzori