Kokošarenje, hobotnica, kosture...

       07.03.2017 HRT, 22 sata, emisija Otvoreno. U toku dana sve tri vodeće televizije, tko o čemu, dame noći o poštenju. O putnim nalozima. 
Od banalnog kriminala, do kostura. O tome sam pisao točno prije mjesec dana. Konstatirao sam da samo kreten i budala krade preko papira. I u 5 minuta se može utvrditi taj kreten. Međutim grudica pravde se zakotrljala. 
U emisiji. Ovaj puta krivac tjednik Nacional, odnosno njegov prvi čovjek. 
   U kratko tko nije gledao, u komentaru "dan poslije" nije bio glavni inspektor Kluzo nego prvi čovjek Nacionala.
A što je rekao, nadilazi svako kokošarenje, hobotnicu a bogami i kosture. Svojim novinarsko istražnim vezama došao do imena u spisu Sauche, koji su i poslije 2016 odlazili na put a da nisu ni sami bili svjesni gdje su sve po svijetu provodili. Dan poslije odnosi se na dvije Vlade poslije Milanovića.
Pa šta je sad to. A kako je bilo kad je premijer bila srebrna gospođa.? Pustimo nagađanje.
   Dakle momak iz Nacionala bezrezervno utvrdio da je DORH u spisu selektivno obrađivao osobe ili ih uopće nije obradio. Tu nije stao rekao da ima dokaze da se u aferi SpicePodravka, služili krivotvorenim dokazima. Po domaćem rečeno "pakiralo se".  Sauchu su pritvorili iako nije bilo potrebe, kad je sve crno na bijelo. Nije to program Apolo.
  Problem je da se na dečka svalila 2015 i 2016. Znači on je paranormalno potpisivao putne naloge, daljinski, imitirao onog Engleza koji hoda po TemziDynamo.
Ovo će biti lijepa aferica, na posebno veselje Europske komisije.
  Tu još fale kosture /noževi/. Predsjednik države je rekla da građani gube povjerenje u institucije jer stalno izlaze iz ormara, kosture. 
Konačno da se ja složim sa predsjednikom, u povjerenje. Na dopunski auto u Washigtonu, ljetovanje u Novom Vinodolskom, 4 tone lososa.... Posjet ogradi White House i tu posjetu proglasiti državnom tajnom. Doduše bilo je rečeno da se sve saznati kako je to bio uspješan posjet. To smo doznali ovih dana kad je State Department oprao lijepu Našu posebno po pitanju korupcije. Eh, kosture, kosture..   
   Na kraju moram biti pošten i korektno priznati da su ipak političari lojalni građani. Naime svi do sada se zalažu da putni nalozi idu sa žira države na njihove tekuće račune. 
Eto i to smo dočekali da poslije 26 godine poštuju zakone koje su sami donijeli. 
 

Kokošarenje

        Nemam vremena da se malo opustim od naših državnih posrtaja. Ali ne mogu a da ne skrenem pažnju na kokošarenje u samom vrhu države. Da li smo lopovska država ?
Nedvojbeno jesmo. 
A glavni krivci su najodgovorniji u državi, od predsjednika države, premijera, predsjednika Sabora, pa sve do zadnjeg državnog službenika.
    Riječ je, opet o lažnim putnim nalozima. Naime premijer je otkrio da je bilo naloga i "dan poslije". Novinar Bago je premijera nazvao /06.03/ inspektorom Kluzoom. Među nama rečeno, meni je uvijek bio maestralan u toj ulozi Peter Sellers. Sama pomisao da ću ga gledati, tjeralo mi je suze na oči.
  Da se vratim na naše vrle dužnosnike, zašto su krivci. 
Kad sam sam sa sobom odlučio da ću se baviti biznisom, odlučio sam da ću raditi pošteno i samo pošteno. Ako drugačije ne može, neka bude pošteno. Kako sam ja bez ikakve skromnosti, knjigovodstvo i računovodstvo mi je u malom prstu. No to nije značilo da ću ja knjižiti poslovne promjene, nego sam našao stručnjaka koji je stručnjak. Zbog čega, pa naši umotvorci u Saboru na godišnjoj razini donose oko 300 zakona. Pa sad ti budi ekspert. Dakle, završio sam kod četvrtog stručnjaka. Bilo je tri ženske i jedan muški. Ostala je ženska.
   Osnovno u našim odnosima bio je ugovor, da ću tražiti samo pošten posao i da ću ja biti pošten poslodavac. 
Dakle krivci su, što nisu tražili pošten rad i nisu pošteno radili. 
    Da mi je pet minuta vlasti svima njima bih naplatio te lažne putne naloge, bez obzira ko je stvarni lopov. Jer su to oni omogučili.
Političari.
Puni su sebe i znaju docirati demagogijom. Ali lovicu samo na ruke, pa makar i ispod stola.
I tako se dogodi kokošarenje, jer je to svima išlo u korist.
   Tu nastupa pravi Kluzo. Svi pametuju od političara, USKOKA, novinara a nitko da spomene /jer ne znaju/ da postoji obrazac JOPPD u tri primjerka /ABC/, koji telci u privredi moraju ispunjavati i odnositi na Poreznu upravu da nas mogu kontrolirati.
  Oni koji su taj zakon i obrazac ozakonili, oni ga ne trebaju.
Zato smo lopovska država u jednom i sitnom dijelu. A gdje je kraj hobotnici ? 
Težak slučaj za Kluzoa.

Zadnja izmjena ( Utorak, 07 MARCH 2017 05:24 )

 

EU komisija

      Nije mi jasno što to radi EU komisija. Čas hvali naš izvrstan rast BDP-a a onda se predomisli i bubne informaciju da od 2015 nema strukturnih reformi. Kako to. Pa onda ovi naši novi majstori ne rade ništa. Pardon rade ali troše novac ali i troše nam vrijeme. Slično kao Milanović. Potratio 4 godine. Uništio državu i partiju. Sad ga crni vražičak u Pradi, rastače u svojoj knjizi. 
Da  se vratim na čudesni rast BDP-a. Rekli rast ove godine 3,1%, iduće godine 2,5%. Pa kakve su to prognoze. Slijedom niza, znači 2019 biće strmoglavo prema 1%. Znači dobro su to zaključili Slavonci. Prodaju kuće od 7000  do 15000  i odselile cijele obitelji u EU. Tako da sad učiteljice dobivaju otkaze jer nema djece.  
Pa što to ne štima kod nas, tj u glavama glavatih.
  Sve je jasno, rast nam se dogodio sam od sebe, nema tu nikakvog rada ni onih prije a ni ovih sadašnjih. Rast  imamo jer je gorivu pala cijena za 50%. Počela su pristizati sredstva iz EU fondova. Ima i bespovratna, a to znači da smo nešto dobili badave. Kruha bez motike. Povoljna gospodarska klima u okruženju i naši izvoznici koriste tu blagodat. Imamo sretnu okolnost da nam raste turizam, opet ničim izazvanim. Doduše baš nije od samog sebe, jer nam idu na ruku destinacije na istoku i jugu zbog rata.
I tako smo od perjanice socijalističkog kapitalizma dogurali do predatorskog kapitalizma. Kako je život okrutan. Još do prije 25 godina ismijavali smo Čeheke i Slovake, a sada smo emigranti u njihovim zemljama.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 23 FEBRUARY 2017 06:01 )

 

Porezna reforma

     Bumerang /opasna alatka/ su izmislili Aboridžini, a primjenjuju ga naši vrli stručnjaci, umišljeni znalci ekonomije. Zalud diplome, Bruxelleski hodnici, doktorati.
Dokučili u tančine poreznu reformu i raspreli priču da je to neviđeni doseg ekonomske misli od pamtivijeka. 
  Da, nebi. Odmah se vidjelo da je to ćorak, kako sam to ja kao priučeni ekonomista taj uradak dešifrirao. Korektno, nisam bio jedini, ali je nas manjina.
Porezna reforma, naučno ekonomskim rječnikom rečeno. Preljevanje iz jednog sektora u drugi. Točka. Uzmi sirotinji i daj bogatunima. Matematički izraz sa povijesnog gledišta, upravno proporcionalni Robin Hood.
   Analize su pokazale, utvrđeno gradivo, misaono, da je najveća plaća nagrađena reformom sa 5000 kuna a oni ispod 5000 kuna dobili su frišku figu. Točka.
Čak su mantrali oci reforme i njihovi epigoni da će to svima biti dobro. 
Da, da nebi bilo bumeranga a u prijevodu se to zove poskupljenje struje i plina. 
    Sada se isti javljaju kao spasioci građanstva koje će OPET otrpjeti najveći teret na kućnom buđetu. Sirotinja je još dublje gurnuta u glib.
Spasioci će dirigiranom cijenom popraviti bumerang, tj poreznu reformu. Malo morgen. To je kao gasiti zapaljeni sirijski naftni izvor sa litrom vode. Usput će poremetiti cijenu proizvodnje struje i dobave plina. Bumerang pokazuje opet smjer prema bogatima.
  Poznato je od pamtivijeka da na svaku kritiku, imam korektni prijedlog, kako ispraviti bespuća naše gluposti. Nažalost mi imamo prepametne elite, tako da je šteta trošiti riječi i djela. Problem je što /ne/djela ostaju. Rezultanta, 180 000 radno sposobnih iseljenih.
U zadnje dvije godine. Nesposobni ostaše.
 

Bravo

      Poslije izvrsne političke taktičke geste u Ukrajini i odgovora ruske strane usred Zagreba, da će se pamtiti ta gesta kad će se dijeliti poslovi. A naš hrvatski odgovor je bio. 
Svi junaci nikom ponikoše.  
Moj komentar. Ekonomija će trpjeti. I ftičeki /14.02- Valent/ znaju da mi tehnološki proizvod za osvajanje svjetskog tržišta nemamo, ali bi sve što proizvedemo, mogli prodati. Samo u Rusiji. Da budem malecko zločest, sjećam se naporne izborne kampanje kako su bivši otjerali 100 000 mladih iz Lijepe Naše, za 4 godine. Naspram ovih sadašnjih to je ništa, jer su trenutno vladajući uspjeli otpraviti 65 000 mladih. Već imaju izvrsne rezultate.
  A što reći o prof. Đikiću. Reče mu premijer da može ići jer je Lijepa Naša slobodna zemlja. Kad su ju anemični oslobađali. Dobar esej je napisao G. Vojković o profesoru. Fale neki važniji podaci u njemu. Da je poslije 4,5 g. diplomirao i da nije mogao dobiti plaćeni staž. Svi koji su ga tada odbili / 10 odbijenica/ učinili su mu veliku uslugu, jer je otišao i napravio svjetsku karijeru. Važan podatak je da postaje član Leopoldine, 2010 g a HAZU ga iste godine odbijaju. Onda pored te blamaže na vidjelo izlazi da prof. Đikić ima duplo više citata od 18 akademika medicinskog razreda . 
Mala digresija, HAZU ima više članova od besmrtne francuske. ?
    I tako prof. Đikić ima ime u svijetu. Ima anegdota, Nijemci jedva dočekali da im dođe neko tko je marka, brend. Ako bude istraživać kod njih, rekli mu da neka traži toliko novaca, da ga neće biti sram. Od tih njegovih novaca u Lijepu Našu u Laboratorij za istraživanje tumora završilo 1,6 milijuna kuna. 
Prof. Đikić više nije profesor na splitskom Medicinskom fakultetu. Otjerali ga. Potrebno je spomenuti da honorar za predavanja vraćao natrag fakultetu i da je troškove dolaska sam snosio. Otišao nam vrh naučnog dostignuća a ostali plagijatori. Izvrsna trgovina.
   Što reći za zaključak, nemam riječi. Otjerati takvu osobu. Pa tko će ostati. 
Kad zadnji vrijedan i koristan ode, neka ugasi svjetlo i neka kao slučajno uzme putni nalog.
   Dijalektika ? Kako sam ja priučeni ekonomista, siromašan duhom, neobrazovan, moram biti plagijator. Pa ću ukrasti filozofsku misao. Od Marxa. Ne od braće.
Prvo tragikomedija, onda farsa.

Zadnja izmjena ( Utorak, 14 FEBRUARY 2017 17:15 )

 

Moja Domovina

       E, moj Strahimire, da te i ja plagiram


Ja domovinu imam; tek u srcu je nosim,
I brda joj i dol;
Gdje raj da ovaj prostrem, uzalud svijet prosim,
I... gutam svoju bol!
I sve što po njoj gazi, po mojem srcu pleše,
Njen rug je i moj rug;
Mom otkinuše biću sve njojzi što uzeše,
I ne vraćaju dug.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 12 FEBRUARY 2017 05:33 )

 

Putni nalozi

      Alisa u zemljici čudesa. Tko kaže da čuda nisu moguća.  HDZ likuje nad dnevnicama. Biće zanimljivo kako će biti u slučaju CROSCO. Pretpostavljam. Anemično.  
Prvi slućaj, sića. Drugi, jednak BDP Naše Lijepe. Zanimljiva imena. Opet čudesa u biznisu.  
  Za drugo ima još dana a sad o sitnišu. 
Majka svih pitanja je, kakve to mi stručnjake imamo u određenim institucijama. Za takve banalne istrage treba, koliko mjeseci, možda godina ili dvije...Za sada 7 mjeseci.
U pet minuta se utvrdi tko je krivac. Imamo osobu koja odobrava i kontrolira, eventualno koja piše naloge i osobu koja koristi putni nalog. Svi korisnici su se odredili- nisu ih koristili.
Zna se, imamo dvije osobe, ako nisu bile zaposlele 33 da mudruju nad bijednom papirologijom zvana putni nalog. .
   Gdje je najveći problem, pa u tome što Lijepoj Našoj gospoda, uvaženi političari primaju naknadu za put na ruke. Čemu, pa nismo u zabitom srednjem vijeku. A interna kontrola,
da li je netko od političara za taj pojam čuo.
Ako svi poduzetnici, moraju prilagati izvještaj i račune u nalogu i isplaćuju se sa žiro računa na tekući. A oni na ruke. Zašto, da se može muljati ????
Posebna napomena, na putni nalog podižu akontaciju, po obračunu trebaju vratiti novac, koji ne vraćaju. Čak i po godinu dana. Poznati slučaj ministrice i ekipe. Neka uzmu kredit u banci a ne od poreznih obveznika. Imaju premale plaće.
  To nije sve. Ministar pravosuđa Šprlje u gledanoj emisiju docira, da je revizor dužan podnijeti kaznenu prijavu. On nema pojma o pojmu. Revizor naknadno /terminski/ utvrđuje činjenice i događaje i utvrđuje pogrešne postupke. Koji ne moraju biti kaznene radnje jer se dokumentacija može upotpuniti. Kaznene radnje utvrđuje policija i tužilaštvo. Ministru na znanje.
   Prava blasfeminja je mudrovanje Gordane Sobol pred novinarom kako je njoj putne naloge dizala tajnica. Dakle zato imamo zaposlene tajnicu tajnice od tajnice.
Jučer u dnevniku se javio fiškal Orsat Miljanić, koji je mudroslovio kako ne bi trebali nalozi isplaćivati na ruke. A da bi se napravio pametan rekao da toga ima /kriminala/ i u privatnim firmama.
 Za mene je to teška uvreda i neistina. Neka kaže kod koga se to to tako radi. DOKAZI, pravniće.
     Dakle na znanje tom bivšem ministru, što je uopće on radio 4 godine da sad ima naknadnu pamet. Brinuo se za ovrhu, pa je preko FINE legalizirana pljačka. Neka sad on nadoknadi opljačkani novac firmama.
Ali oni koji su u Lijepoj Našoj najpametniji, najstručniji, najbahatiji, najgrabežljiviji oni uzimaju novac na ruke, preko ruke ispod ruke.....Cirkusiramo sa fiskalizacijom na sitno a tu milijuni curkom cure. Iz godine u godinu. U politici. Zato imamo kod izbora da nezaposleni magistar lijepi plakate liku za Sabor sa osnovnom školom.
  Osobno sam davno konstatirao da onaj koji krade preko papira, kreten ili nepismena budala. Možda dvostruka budala, da taj novac nije ni vidio., samo ga pipao..
Za kraj jednima, drugima a i trećima, tako se radilo u Jugoslaviji 
 

Laureati Varaždina za 2016 g.

      Sportska 2016 g. još nije završila, za neke, među njima i ja silom rezultata. Na osnovu rezultata u Austriji, na proglašenju najsportaši Varaždina za proteklu godinu. 30.01.2016. Diploma za aquatlon.

Zadnja izmjena ( Četvrtak, 02 FEBRUARY 2017 11:27 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 38

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas57
mod_vvisit_counterJucer171
mod_vvisit_counterOvaj mjesec2606
mod_vvisit_counterSve1552934
Sponzori