Olimpijski Wörthersee Hero - 2019

        Opet vozim za Klagenfurt 15.06. i dolazim ranije nego jučer, da mi auto bude u hladu. Moji iz HSV Triathlon Kärnten jedva su me dočekali, htjeli su da prespavam kod njih, bojeći se noćne vožnje a i 400 km vožnje. Istu tu bojazan je imao i moj prijatelj i veliki konkurent prof dr Jan Jagodzinski, nije se prijavio za Hero. Kaže da mu je noćna vožnja, noćna mora. Odgovorim mu sa našom domaćom uzrečicom, otišla baba sa kolačima. 
  Kako sam položio predispite 10 km i Swim & Run, pristupam Hat-tri/ck/atlon utrci-olimijskom kao završnom ispitu za Wörthersee Hero. 
Organizator HSV je pokazao izvrsnu organizaciju festivala multisporta koji je počeo 14.06. sa Swin & Run trkom, glavna trka olimpijski triatlon 15.06 a završio je 16.06. sa rekreativnim trkama aquatlonima, supersprintom i volks triatlonom.      
     Za olimpijski triatlon prijavilo se 331 triatlonaca. Ta disciplina bila je čistilište za Hero po težini i po vremenskim uvjetima. Pred sam start u 13 sati olimpijskog triatlona spustila se lagana kišica. Kad smo završili otežano plivanje, /prvo se pliva 1km, onda se izlazi iz vode, protrči se 30 m do rampe za skok 1m i nastavi plivati 500m do tranzicije gdje su bili bicikli/, granulo je sunce. Kuriozitet, ja sam zadnji zaplivao /foto- lagano u legendu/ četiri puta sam u vodi namještao naočale ali nisam zadnji izašao iz vode.  
Pored uobičajene ovih dana, visoke temperature i sparine, pala kišica se počela isparavati i triatlonci su se na biciklima našli u sauni. Mnogi prekaljeni triatlonci su odustali. Od 331 završilo je trku 259. U kategoriji M65  trojica su startali, Gafal, dr Carella i Hero, jedan je finiširao. Uporni pratitelj pet godina za redom u AATcupu, dr Carella nije izdržao.
 Poslije trčanja 10km, Hero su osvojili samo ironmani, 4 žene i 10 muških, među njima, uspio sam doplaziti do cilja, kao najteži /85 kg/ i najstariji.
Dan je završio ceremonijom, podjele pokala za prvoplasirane po kategorijama u olimpijskom triatlonu, zatim podjela medalja za Masterschaften olimpic Kärnten i na kraju je došao šečer, proglašenje Wörthersee Hero. U dva dana osvojio sam tri pokala, medalju, vrhunsko pivo Schleppe i opremu za triatlon.  
Niti luk jeo niti mirisao našao sam se u teškom sukobu interesa pa mogu imati problema kao ministar Kuščević. Naime, organizator Hero je  HSV a meni je kao domaćem takmičaru upućeno najviše aplauza i ovacija što me kandidira za Povjerenstvo za sukob interesa, optužba-zloupotreba položaja i ovlasti.
  Ako bi htio biti korektan i meni je to sve sumnjivo. A možda mi to netko podmeće. Katastar ?. U 10 dana, 5 trka 3 pokala, 3 medalje i HERO.  Nažalost nemam nikog na koga bi prebacio moju gornju krivicu. 
Dodatna otežavajuća okolnost jest činjenica da sam sve trke sam završio bez pomagača i još jedan optužujući podatak, sam sam vozio auto, ukupno 1500km.
 

Swim & Run -Hero 2019

    Utrka 14.06. Početak kraja. Prije nje imao sam lagano razgibavanje na cross ligi Globetka 11.06. Četvrta trka od 06.06..
Učinim sebi uslugu i odvezem sebe ponovu u Klagenfurt na drugi dio od Wörthersee Hero po Gundesen pravilu. Za Hero se prijavilo 44 startera, 10 žena i 34 muški. Među njima i moja veličina, bio sam najteži /85kg/ i najstariji. Ostali, skoro juniori, do mene najstarijem falilo je 11 godina. Dakle dijelile su nas tri kategorije.
  Za Swim & Run prijavljeni 132 u oba spola, budući je HSV specifične klupske organizacije pridodani su za Hero regruti i narednici austrijske vojske.Od 132 isplivao  sam 250m 33. Odmor pola sata i trčanje 2,5km i završno mjesto 44. Nakon te trke ostalo je 10 žena i 15 muških za naslov W. Hero. Knjiga spala na jedno slovo, ironmani. Žene su bile do olimpijskog triatlona čvršće.  
Treba spomenuti da je i prošle godine bilo natjecanje za naslov Wörthersee Hero ali treća disciplina bila je sprint triatlon, dakle upola manja trka /0,75 km 20km 5km/. Stoga su prošlogodišnji Hero falični, Slovenci bi rekli polovičke. 
Moj je uvjet bio da sam na 10 km trčanja ispod jednog sata, u ostale dvije trke prvi u kategoriji.  
  Dan sam završio na postolju sa pokalom i povrat u Varaždin, na rekuperaciju.
 

Rab 2019

     Rab 08.06.2019, 11 po redu, pa kad već. Na trci sekunde idu sporo a godine lete. Nešto sa kvantnom mehanikom ne štima. Trebalo bi biti obrnuto proporcionalno.
Moram ponovo u osnovnu školu, što više godina da sam mlađi ?
  Rab, predivno mjesto, čari Jadrana, ljubazni ljudi, dobar prijatelj i vrhunski organizator trke Neno. Sunčano i vruče, isto kao u Klagenfurtu prije dva dana. U dva dana 1100km napravio sa plavom pticom. Na sprintu osjećam još 10km kamenitu i asfaltnu stazu Klagenfurta. Na bicu mala nezgodacija. Rotor je Talijanu bio crna mačka, nije pazio, zapeo sa pedalom i pao, za njim drugi pada, treći je uspio izbjegnuti pad a meni je ostalo da padnem ili da preskočim bic od Talijana. Uspio sam, dva pada sa bica u mjesec dana bilo bi previše. Poslije trke, doznao sam da je drugi nesretnik bio moj predsjednik kluba HSV Triathlon Kärnten  i dobrano se natukao, a Talijan neće mjesec dana hodati i na slamku će se hraniti. 
  Obranio sam prošlogodišnje prvo mjesto ispred upornog dr. Carelle.
 

Alstadtlauf Klagenfurt 2019

     Za posebne početne /zimski i Lignano triatlon/ rezultate u 2019 Dravom doplivao e-mail. Uplatili smo ti kotizaciju za trku 06.06. u starom gradu. Ako želiš osvojiti naslov,  Wörthersee Hero, dođi. Za Hero treba istrčati 10km, zatim 14.06. Swin & Run po Gundesen pravilu i 15.06. Olimpijski triatlon.
  Upalim staru plavu pticu i uz klimu na vruću stazu. Sretnem prijatelja Jana, on na 5km / 1 mjesto M70/ ja na 10km. Pored Kanađanina i mojih iz HSV-a, naletim i na varaždinsku obitelj, new citizens Klagenfurta, Lodeta.
 Branimir je trčao na 5km a Maja je navijala i imala djecu na oku. Mlađi Lodeta okitio se zlatom. Ja u okviru svojih mogućnosti, toliko da prođem na kolokviju za Hero. Od 474 zauzeo 349 mjesto, samo trojica starija od mene. Apsolutni pobjednik Lorber, HSV.    
Slike sa starta i cilja na Neurer Platz. Zašto je novi a izgrađen je 1514g. Na njemu ja i fontana Lidwurm a druži se s nama carica Marija Terezija. 
U Klagenfurtu joj podignut prvi spomenik u monarhiji K&K, još za života. Za Varaždin ju veže građevina-njezin poklon gradu. Stari varaždinci ju zovu škola kraljice M.T. Danas je to prva Osnovna škola u Vž.  
 

Grebengrad 2019

    Sa zakašnjenjem se bilježim.
19.05. Most Bednja-Čevo-Grebengrad 7,8 km.
 

Triatlon Ankaran 2019

      Na poziv Slovenskog triatlon saveza na kup utrku, odemo 25.05. nas dvojica, Zlatko i ja na sprint triatlon u Ankaran. Trka se ujedno bodovala za Alpe Adria kup. Sunčano vrijeme, morski ugođaj, voda na trasi od 15,5 do 17 stupnjeva. Ova godina zaista je čudna, sve u znaku broja 15. Zimski triatlon je bio na 15 stupnjeva  a sad na dva triatlona ista temperatura /vode/ čak i niža. Odlučili smo da plivamo bez neoprena iako smo imali odijela sa sobom. Naročito meni ne bi puno pomoglo na kratkoj dionici, Pao sam sa bica 10 dana prije i teško ozljedio koljeno i kod skidanja odijela mogao bi stanje samo pogoršati. Od 130 startera nekolicina smo plivali bez odijela, 17 stupnjeva bilo je uz obalu. Plivao sam dobro, čak sam  bio brži od drugog u kategoriji. Izlazak iz vode kompliciran, oštro kamenje, pa je bilo i posekotina, stepenice skliske. Zlatko je bio u kategoriji 7, vrijeme 1:39. Imao je nesreću da mu u kategoriji budu ironmani, svjetski prvak, prvaci države Italije i Slovenije i višestruki osvajaći AAT kupa. Ja sam izgubio na bicu drugo mjesto od Kermelja, brži sam bio na plivanju ali brdovita staza koljenu nije baš pasala pa sam na jedvite jade uspio držati tempo sa dr. Carellom. U brijegu me preticao a dostizao sam ga nizbrdici. Na kraju sam ga dobio i završio treći u vremenu 1:34. Limit trke 2 sata. 
  Mala ekipe /18/ HSV Triathlon Kärnten osvojili jedno 1 mjesto, dvojica po drugo mjesto i dva treća mjesta. Druga je ekipa bila na sprint triatlonu u Klosterneuburgu, plivalo se u Dunavu, voda 11 stupnjeva ? Treća u Innsbrucku na crosstriatlonu 1km/  27 km MBT/ 9,6 km voda 17,7 stupnjeva. 
Trenutno je HSV drugi u Austriji  www.triathlon-austria.at
 

Tužni dani i jedan sretan

          Gradonačelnik Pule proglasio je dan žalosti. Umrla Pula ??? Miletić kaže da će ovu Vladu pratiti ukrasno snažni epitet, grobari  hrvatske industrije.
 Mislim da je u odlučnom pravu. Uljanik, ej Uljanik je otišao u stečaj. 163 godina su brodili kroz razne sisteme, sustave, razne države, prijateljske a i neprijateljske ali ova Vlada je zabila zadnju brokvu u brodarski kas/š/un. Nije svako zlo za zlo.
   Osigurali su si prigodu da se opet hvale uspjehom. Trenutno u svjetskoj konkurenciji nemaju konkurenta. Prvaci uspjeha. Čestitam.
Oni koji me prate znaju da sam ja kao bezvezni priučeni ekonomista, odmah snažno i odlučno rekao da je to bankrot. Dovoljan mi je bio pogled na kratko u bilance 3 maja i Uljanika. Meni ne treba dejta rum. Možda tu i tam brazilski ili kubanski. 
Osobno mi naše stanje u Lijepoj sliči na politički roman Banket u Blitvi od Frica, hrvatskog Samuela Becketa. 
  Nije se odmah reagiralo, prije godinu dana kad je sabornica Mosta gđa Strinja-Linić u Saboru pitala za 500 milijuna pozajmice 3 maja Uljanika. Nitko nije u Vladi reagirao, čekajući da se mala vatrica rasplasna pa su onda, umjesto ministarskih obveza glumili vatrogasce. I hrvatska brodogradnja je izgorjela.
U BDP-u je u Hrvatskoj industrija sudjelovala sa 32%, sada 2,5% a kad zatvore spomenuta brodogradilišta možda neće biti ni 2%. Važno je spomenuti da isporuka jednog ozbiljnog broda BDP poraste za 1%. Ove godine nam predviđaju rast BDP-a za 2,6%. Dakle isporučimo 2 broda a svi ostali u državi cijelu godinu mogu mirno pajkiti.
Prepoštovani premijer odlučno i snažno tvrdi da agonija još nije gotova, jer će doći ponovo Kinezi za desetak dana. Čestitam i Sretno.
Nadam se da će Kinezi preuzeti našu Vladu.
Sve gore je iracinalno. Racio bi bio ako  bi cirkus sa brodogradnjom  preselili  u Japan. Ministar gospodarstva Japana kada bi mu ovako otišlo brodogradište u stečaj, ako bi bio odgojen jako konzervativno ili nedajbože da je imao pretka da je bio Ronin ili samuraj onda nebi izbjegavao da zamoli za oprost počinivši sepukku. Kod nas se sepukku primitivno prevodi kao harakiri. U blažem obliku molba za oprost bi bila, da otvori prozor od kancelariji na neboderu i skoči. 
   Hvala nebesima, udala se Maja Šuput. Vrisnula je, udala sam se. Čestitam i Sretno.

Zadnja izmjena ( Utorak, 14 Svibanj 2019 21:15 )

 

Pokajanje Canossa

      Iza Arene oko 200 m je Casa di Giulietta. Nije mi bilo ni na kraj opameti da obilazim fiktivna mjesta a vjerojatno da tako rano nije dvorište otvoreno a i da zjakam u nekakav balkon za 6 €.  Okrenem ja njušku plave ptice prema Mantovi pa Carpi i eto mene za sat vremena po autostradi u Modeni. Do nje sam stalno išao prema jugu, sad okrećem prema sjeveru u grad Reggio Emilia. Grad koji je dobio ime po konzulu i cenzoru Emilia, razlog prozaičan u ono doba 187 g. pr.Kr. izgradio je transvelzalu od Riminija, počevši sa mostom koji ima malu kopiju kraj Varaždina u Jalkovcu. A ja ima posebnu čast da sam na cesti kojom su Rimljani išli prema današnjim Kominu i Sudovcu. Emilia je izgradio 260 km dugu cestu ravnu pod konac /kako, čime ?/ i dan danas ta cesta raspolučuje Bolognu/ nekad via Emilia, danas via Rizzoli / na pola. Uz ovaj grad osnovani su i Modena, Parma, Reggio i Piacenza u kojoj je cesta završavala.    
    Sat vremena mi je trebalo do Canosse. Pred njom se vrijeme naoblačilo pa snimke nisu baš. Poslije je sunce opet izašlo ali sa krive strane za snimanje. O Canossi netreba puno pisati. Henrik lV car S.R. carstva, preko 30 godina bio u svađi sa papama, svrgavao i postavljao svoje pape, molio na koljenima a i ratovao i proganjao, ukupno za njegovih 56 godina pet papa se promjenilo. Grgur Vll ga je nekoliko puta izbacivao iz crkve i za prvi puta je sa 27 godina išao iz Bavarske preko Alpa po zimi bos po oprost. Papa nije znao za oprost pa se uplašio i zbrisal u dvorac Canossu kod uticajne grofice Matilde. A babac je voljela, mlađe je slađe, sa 35 g. uzela muža od 17 g. Eh predraga Matilda, da dana živiš u nas imala bi posla sa USKOK-om i sa pravobraniteljicom, jednom, drugom, trećem i bila bi sretna ako ne bi završila kao G. Bruno, zbog seksualnog predatorstva.  
   Henrik je došao pred dvorac i tri dana ga nisu pustili unutra /snimio sam dva ulaza, pred kojim je bio ne zna se. Osobno sumnjam da je bio bos. Možda, vjerujem da su mu grijali crepove za noge, pa je onda lako trpio zimu. Dvorac je mali, svega 10x10 m i bio je na tri kata. Jedna snimka je s prozora Matilde, pogled na jug. Ulaz u dvorac je zabranjen, možda da tko ne skoči sa litice. Ja sam upao dronom. U zgradi gdje je muzej, siromaštvo u artefaktima. Dvorci Trakošćan i u Varaždinu su prebogati povijesnim predmetima. Ulaz za razgledavanje 4 €. Za sjećanje uzeo sam kamen od litice, geološki pješčenjak. Povratak u Reggio. Od Reggio prema Modeni, preko Bologne za Padovu.
Do Varaždina za 7 sati, prosjek oko 110 km/h. Dva puta stao za gorivo, dva puta ispustio vodu, čekanje na granici. Kroz Sloveniju od Kozine do Pasjaka dozvoljena brzina 30-50 km/h. Dobra vožnja u 42 sata i 4 sata spavanja. I nekakvu trku završio, ukupno tri trke. 
Slabo sam bio anemičan.
 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 51

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas110
mod_vvisit_counterJucer159
mod_vvisit_counterOvaj mjesec810
mod_vvisit_counterSve1626734
Sponzori