Petoboj u 7 dana

       Krenula trojka Zvonimir, Zlatko i T na cross ligu Drava 06.05. Nastavili su na najsjevernijoj trci Hrvatske u Sv. Martinu na Muri 08.05, trojka brojnija sa Ninom, koja je bila na 7,8 km treća u kat. Ukupno 20-a od 90. T-1 u kategoriji M 70, Zvonimir 3 a Zlatko u M60 4 u kat, svi na 3,9 km.
Za nastavak vikenda Z i T su otrčali  trku za Anđele 4,8 km.  T 1 u kat. Zvonimir 4 u kat, oba u M 65+.
11.05 cross liga Globetka, trojac pojačan sa Ninom. 
Zadnja trka u petoboju 13.05 opet cross na Dravi, trio Fantantikus.
Foto edutorij: motivacijska ugoda za oči, amarilisi. Fali bijeli, jer se on spetljal sa crvenim i sada je neka bljutava, roza boja. Hedonistički ugođaj ali i kaloričan, pečeni losos sa grah salatom, kremšnita ali bez šlaga. Riba voli da pliva pa smo dodali šampanj. Boze nije bilo, to je vrhunsko pitje za drugove. I da spomenemo da je na Muri bio vojnički grah, kraljevski, sljubljen sa neizbježnim vitaminima B2, B6 i B12. Pola litre. Tri šeflja. Zašto šeflja.
Kad sam bio klinac neki su bili ozbiljno siromašni. Tako je i Štefek bio na mukama kad je radoznala učiteljica željela znati što se jede za ručak. I tako ona/Anka partizanka/  pita djecu što su ručali. Svi su izvjestili o raznim jelima a Štefek, ja sam jeo grah. I tako svaki puta on kaže, grah. A Anka Partizanka taktično i pedagoški primijeti. Kaj Štefek vi doma jedete samo grah. Rospija mu uništila dan i ponos. Žalostan dođe doma i izjada se mami. A ona da spasi situaciju, kaže mu, pa ne moj biti bedast, reci da jedeš šnicle. I tako dođe dan da Anka opet pita što se jelo. Dođe red na Štefeka. Sav sretan da može se pohvaliti, na pitanje što je ručao odgovori. Šnicle. A Anka, štucne, jedva došla k sebi pa propenta pa koliko si ih pojel. Tri šeflje.          
Foto: losos +prilog, na našoj strani mlin, Mura granica, trojac M70na trci Mura, trka Anđeli, dvije stare gradine, treći klub za koji nastupa T, Globetka-devet trkača oko 700 godina, amarilisi, trio Fantantikus+ Perica. Za kraj glumim naše nabavljene avione. Nadam se da neće kupiti one koji imaju brisače iznutra. 
Opet vic iz mladosti. Vic je bio kakve ima Albanija vojne avione. Imali  su brisače iznutra. Pilot je glumio da brzo leti je pa je usnama imitirao brzinu brrrr a neizbježno je pljuvao na staklo. Stoga su brisači bili iznutra.      

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 24 Svibanj 2021 04:59 )

 

Početak proljetne sezone

   U nedostatku multisporta pomalo trčkaramo na ligama i poneku građansku trku ili razgibavanje za dušu. 
Cros liga Drava dobro napreduje, trudimo se, posebno trojica licenciranih.
  Na polumaratonu u Čakovcu otrčali smo 5 km. Najbolja od članova apsolutno 26 od 198 trkača, Nina Dobša u /kategoriji S-4/, pa predsjednik apsolutno 87. Zlatko Sir apsolutno181 /kat M60-7/ i Zvonimir apsolutno 191 / kategorija M70+ 4/. Predsjednik dva u jedan. Jedna trka za obične trkače i druga za vatrospasce. Zlatna za Varaždinsku vatrogasnu postrojbu i plaketa za običnu trku, 1 mjesto u kategoriji M70+, drugi Perica, treći Cmrečki i četvrti Tumpić.  
  Čekao sam još jednu sliku u kategoriji. Autor slike sa svog mobitela ne zna zalepiti na svoj facebook, ne zna ni poslasti na e-mail ni Viber.
Obećao, pa ništa, odoh po Žgano vino i na razgibavanje po Ivanščicu.  
Vratim se, foto ništa, pa sam napravio hommage bregu. Od Grede foto breg sa kišnom kapom, provjera sa "rakijašem" koliko ima % alkohola Žgano vino. Dve snimke crkvice Sv. Duh, pogled od Ž.vina prema vrhu, vidljivo da je regija izohipse oko 800 m n.v. još smeđa. Još ju nije sv. Juraj ozelenio. Na samoj visini oko 800m vidljivo da šuma još nije prolistala. Pogled na tv toranj, kreveljenje ispod samog tornja. Panorama na ivanečko polje, jezera su utonuli hodnici nekadašnjeg rudnika lignita, lijevo je Sv. Duh. Zanimljivosti, puž golač, kota, Žgano vino, umjetničko djelo na deblu bukve-pčelica na cvijetu. Popeo sam se do Sv. Duha snimio cintorij od grobova, mrtvi bdiju nad živima u ravnici. Nekada za turskog zuluma /poznata legenda Cerje Nebojse vs Cerje Tužno/ bila je utvrda, snimio sam puškarnicu i ojačane nosive vanjske uglove. Kasnije je dograđena crkvica. Slično kao i Gornjem Knegincu koja je u početku također bila utvrda i na njoj je više otvora puškarnica. A do crkve je kula u kojoj je bio zatočen budući kralj Andrija Arpad. U povratku sam snimio još jedno drveno umjetničko djelo od oca i sina Cikač. Sa mlađim sam zajedno derao stolice u srednjoj školi. Nažalost oba su nas davno napustili, ostalu su djela. Zadnja slika, sa mojeg balkona. Doma sam i čudim se ko pura kakaću, da sam  se još jednom popeo na breg /123x/     

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 02 Svibanj 2021 14:13 )

 

Triathlon Lignano 2021

    Počelo je triatlonsko druženje 24.04 za Alpe Adria kup ali bez austrijskih triatlonaca. Pa tako nije bilo ni mene na startu. Ne bih branio prvo mjesto jer sam u novoj starijoj kategoriji a moj pajdaš  Monno Antonio opet drugi. Nema sreće sa konkurencijom.
Na trci je bio zadarski član Butturini, apsolutno drugi, zaostao 20 sekundi, nastupio za Veronu. More izvrsno, 14 stupnjeva.
 

Da se ne baci u nepotizam

     Koliko vidim nitko još nije razmrsio Gordijski čvor. Zvan, da se ne baci.
 Kako nas vitlaju da se ne baci.
Tehnologija je jednostavna jer nema javne liste pa je moguć kriminal pod ađendom brige za građanstvo a posebno "da se ne baci". Cijepe se prekoredni mimo protokola i propisanog registra. Posebno je oštroumno objašnjenje iz HZJZ ako se cijepi pod "kraj vremena". Lakše prođe "da se ne baci". 
 * Kad se ide cijepiti ne troši se potpuno do zadnje doze pa uvijek ostane neka količina da prikrije ađendu. Isplaniraju unaprijed cijepljenje po registru i ubace privilegirane u ađendu , da se ne baci. Kad se otvori cjepivo i pomiješa sa fiziološkom otopinom u roku 2 sata se mora cijepiti ali se može staviti u friz i cjepivo može stajati 6 sati.
 * Recimo imaju 60 pacijenta za cijepiti, 10 doza, 6 cjepiva iz jedne doze. I onda ko za vraga baš dva fale, bolesni su ili su odustali. Uvijek se nađe neka ađenda
Po protokolu bi se zvali sa liste, ne zove se jer su baš slučajno kod zubara našli Borasi /došli na konzultacije, ha, ha, ha/ koji su u ađendi preboljeli coronu ali da se ne baci oni se ubace na listu srama. 
A ona dvojicu za koja su bila  kao "fol" nedostupna, mogu se cijepiti idući dan. Ako se ne dozna, vuk sit a ovce na broju.
 Borasi i slični elegatno prođu pod ađendu "da se ne baci"
Za takve ađende u Njemačkoj idu kaznene prijave. Po fufljavom Kajiću nema potrebe za protokol.
I kod nas mogu mogu ići kaznene prijave. U Kaznenom zakonu ima članak, nesavjesno liječenje. Liječili su one koje nisu trebali a istovremenu ljudi umiru. A ima i trgovina /cjepivo /po privatnoj listi koristeći društveni položaj močnika. U Americi se takvi slučajevi vode kao krađa-kokošarenje. 
Hvala Vladi na sramotnom amnestiranju prof. Markotić. Otkad je Vlada sud. Više se ne ponašaju ja sam država, nego ja imam državu.
Ona je to zaslužila jer je javno priznala na pressu da je širila nepotizam i davala prekoredne usluge na svojoj klinici.
   Kompletna ekipa koja nas maltretira, sa budite odgovorni, treba se smijeniti i kazniti.

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 26 APRIL 2021 02:51 )

 

Domovina, to je Imovina

      Za sramotu oko Maslenice krivi su političari. Posebno izvršna vlast /Vlada/ i zakonodavci, Sabor. Imamo zakone za kojekakve gluposti i čak ih opetovano prepravljaju i to pogrešno. Ocjena rada naših, službena anketa je oko bijedne dvojke. Ja bi im dao 0+. Ipak dolaze na posao. 
Ni u povijesti ih nisu posebno cijenili. 
Na današnji dan Pretorijanci su ubili Kaligulu, poetskog imena / mala vojnička čizmica/. Prozvali su ga ludim carem. Mislim da nije bio a to što je svog konja Incitata proglasio senatorom, dao je na znanje koliko cijeni Senat. Također, Aleksandar Makedonski je više cijenio svog Bukefala, od svojih ćata. Izuzev Aristotela, učenika Platona, a ovaj ispekao zanat kod Sokrata.
Dakle, donijeti zakon za one koji su ginuli za Hrvatsku, da imaju pravo koristiti obilježja pod kojim su poginuli i odrediti u kojim se slučajevima može koristiti i na kojim mjestima. Posebno na komemoraciji. Pa nećemo zatvarati oči nad hrabrošću i istinskim domoljubljem. Ti branitelji nisu iz filma Domovina- Imovina.
Kad su krenuli u rat nisu ništa tražili a dobili su hrvatsku grudu. I ne uspoređivati Njemačku i domovinski rat. 
Ovog trena Poirier je razbio Mcgregora.  
 Cijepljenje. Odjednom nema cjepiva. Normalno, nanjušili zaradu i odjednom svi kasne sa proizvodnjom. Profit je u pitanju. Ima tu i za kaznu od WTO, za nepoštivanjem dobrih trgovačkih običaja. Kartelsko udruživanje. Izrael je platio 23 €  a EU 12. Izrael je dnevno cijepio 200 000 stanovnika. Samo tko će majstore iz Pfizera kazniti kad su životi u pitanju. 
Čim je zapelo sa cjepivom neki su se naši požurili cijepiti, iako nisu imali pravo. U nekim zemljamama se pokreću istrage koji su iz establišmenta to isto napravili. Sokrat je za taj slučaj predvidio uzrečicu prije 2400 godina. Demokracija je sranje. I tu bi se moglo reći domovina imovina.   

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 26 APRIL 2021 03:01 )

 

Kartaga i Katon

     Katon bi bio zadovoljan, radom Plenkovića Afrikanskog. Kartaga se pomalo sama razara.
Požega je sad već stara finta. Slično FIMI Mediji. Glavni krivac za odabir sposobnih opet nije kriv, nego je kriv Glavić šef HDZ-ea na terenu. Kao on je odustao. Nije odustao nego je snimku ucjene, odnio na Tužilaštvo. Sad takvog istinoljupca pošalji u Sabor. Ne, poslan je majstor koji zna i već ima putra na glavi. Rekli bi stara špranca.
  U midltajmu ađende, ispao zaglavni kamen Kartage, Žinić. Kako, novinari kao zmija konstruktor, minuciozno puštali informacije a odgovorni tvrdili da je sve po zakonu i da su sve rekli. Prvo Žinić onda branitelj Plenković. Jučer, poslije sesije u HDZ-eu, novinari ga rešetali. Na neugodne pitanja 55 puta rekao, sve sam rekao.
Inače ima običaj da neke pojave objašnjava sve od stoljeća 7 pa do 21. Špranca kao kod Kujunđića a posebno Kušćevića da tu nema ničega na tragu njegovih izjava. Pa mora negdje raditi, nulta tolerancija, radar, no way, kad je u pitanju korupcija. Takav je dojam i dokazi.
A kako se zakotrljao zaglavni kamen. Krivac je potres. U glavnoj ulozi župan. I kako je red župan sim i tam, pa mic po mic, imao prste u obnovi. To je poseban slučaj.
 Rečeno kao udavica, novinari počeli graditi priču, stezući Žinića.
  Imovinska kartica, kuća darovana. Ide pojašnjenje da je prognanik i dobio srpsku kuću. Od koga, pa od države. Ugovora nema, prijavio nešto čega nema. Po meni je suspektno i nepojmljivo živjeti u tuđoj kući.
Ide skandalozna izjava da je on ulagao u tu kuću i da je plaćao sve troškove od struje ,vode ..... Sve to radio u tuđoj kući.? Novinari dalje otkrivaju, ima imovine ali te ne obnavlja. Pa ide izjava ga je sve to u redu. Onda iskopaju u selu Slano da uživa neke građevine koje je preuredio ali ih nema u imovinskoj kartici. Pa se utvrdi da tu ima u neke polusestrične koje nemaju novaca da urede vlasništvo gruntovno.
Prijavio nekretninu koja nije njegova a nekretnine koje ima ne prijavljuje. 
Kartaga?

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 26 APRIL 2021 03:15 )

 

Quo Vadis Lijepa Naša?

    O potresu znamo skoro sve, posebno o obnovi. Akteri i njihovi već unaprijed znaju da je to otišlo u zastaru. Vrhunski sudac to javno izjavio? Pa kako će suditi ako mu takav predmet uleti u sudnicu?
Premijer se isto očitovao. A zašto su onda izvidi na terenu ako je zastara, nabijanje troškova i da se vidi da imamo državu.
Kad smo kod države, čija je? Namjerno sam oponirao premijeru i njegovima argumentom, kao što je u ekonomskoj nauci. Porez je temelj države, ne lažno domoljublje. Država smo mi svi. Sada imamo komentatore, novinare, reportere, oporbu koja mu to u lice kaže da je to premijer i HDZ. Država to sam ja. Znam da će reći da je pobijedio na izborima. Točno, sa samo 30%. U demokraciji se pitaju svi. 
Kako je Matej Janković odgovorio da su hranu dobili od CK i robnih državnih rezervi. Uz blasfemičnu izjavu da nisu volonteri došli kuhat da bi to radio Pleter. Išao je prilog na N1 Iva Šego razgovara. Snima se pripreme svježeg mesa, donacija divlje svinje-čobanac, 3 žene čiste mrkvu i 1 jedan čisti papriku. Za razliku grah prikazan od Pletera, meso iz konzerve. Kad ja kuham grah, kobasa, suho meso, mrkva žuta, crvena, lovor, timijan...
Prijedlog, hitna inventura u Crveni križ i Robne rezerve. Kod Jankovića pokazana dokumentacija, ulazna i ima izlaznu-obroci.
Kod Crvenog križa ima samo izlazna. Osim toga javno u kameru rekao da ništa nije dobio od spomenutih, osim da su mu nudili 4 tone krumpira koje je odbio jer je imao 10 tona.
  A afere pucaju, svakog tjedna afera jedna. U Požegi namještanje natječaja- HDZ. Čeka se komentar premijera. U Čemincu načelnikovim sinovima općina otplaćivala stanove. Qvo Vadis.?
Ima toga za osvrt, kaže Jandroković da smo jedna država. Volonteri i Država. Jesmo ali jedna radi badava i to 3 puta bolje od one koja je plaćena.
  Qvo Vadis.? 
Da li je sada svima jasno. Radnik na CNC tokarilici u Njemačkoj ima istu produktivnost kao i naš tokar.  A proizvod naš skuplji. Zašto. Pa pored sveg kriminala i uhljeba ne može biti konkurentan na svjetskom tržištu. Zato i jesmo tu gdje jesmo. 
Uostalom Kartagu treba razoriti.

Zadnja izmjena ( Srijeda, 13 JANUARY 2021 04:14 )

 

Idilični dojam

      13 dan od potresa.  
 Digao se jučer u 5. Kod izvora sam tek drugi. Mrak, minus 1 C. Natočim vodu, otplazim na Ivanščicu. Bez vjetra a putem idila. Snježna cesta a na 7-om km područje jele, snijeg ih ukrasio. Došlo mi je da tu ostanem zauvijek. Na 1059 metara, minus 4. Vratim se preko Mrzljaka, skijajući se na tenisicama jer sam uzeo oštriji spust. Putem mi je otpala čeljust pozdravljajući. Doslovce, ljudi idu gore u koloni. Kad dođem na parking, nikad vidio. Nema mjesta ni za bicikl. Parkirano i sa jedne i druge strane puta. A još su dolazili. Mi trkači da se vratimo doma, 20 auta su morala voziti u rikverc do Prigorca.
Dođem doma pod izvrsnim duševnim dojmom, dojam idile prirode. Usput sam dobio 2 kile medljikovca od bratića. 
  Upalim TV i ničim izazvanim premijer porezne obveznike opet vrijeđa. Počeo je kao Bandić obilaziti svaki čas teren. Da pokaže da nešto radi. Zahvalio se volonterima i posebno kuharima ali je pridodao. Svu hranu dao je Crveni križ i državne rezerve. Opravdana sumnja ko to ruši državu.
To ološu od sitnog zuba znači da je tu svu hranu dao on ili Vlada ili HDZ. Budući on ima svoj neki specifični dojam, evo mu dokaz da ima krivi dojam. Hrana u državnim rezervama je kupljena našim novcem a CK je dobio opet od nas ili iz donacija.
  Posebna priča mu je ministar koji se hvali da od 13 dana počinje država kuhati za stradalnike. Svjetlosna brzina organizacije.
Kolega Hebrang /HDZ/ im je poručio. Da smo mi tako krenuli u obranu, danas Hrvatske ne bi bilo.  Dojam je, da je situacija za kiseli osmijeh.
Gospoda koja obilaze teren za kaznene prijave poratne obnove, skrećem pažnju da ne tuku putne naloge. Na krivim mjestima traže dokumentaciju. Papiri su kod njih u Zagrebu. Na terenu trebaju biti sudski vještaci.
Dojam, totalni kaos. 
   Župan Žinić  dodao dodatak kaosu. Kaže da nered na terenu rade oni koji privatno poklanjaju kontejnere. Naravno, neka ljudi kisnu i smrzavaju. Dojam.
Presedan gluposti. A vrh nerada i lopovluka od državne administracije. Žena kod Gline dobila mobilnu kućicu i nazvala hitan broj za pomoć, da joj netko dođe spojiti kućicu na struju vodu i kanalizaciju.
Dobila je odgovorio, tko ti je dao kućicu, neka ju taj spoji. Da je bila pametna mogla je čekati da joj država da kućicu za par mjeseci.
Dojam, uostalom Kartagu treba razoriti.  

Zadnja izmjena ( Ponedjeljak, 11 JANUARY 2021 06:44 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 65

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas63
mod_vvisit_counterJucer173
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1045
mod_vvisit_counterSve1788095
Sponzori